Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 13:51   #2401
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Z innej beczki - od którego tc brałyście preparaty witaminowe w ciąży?
Na razie miałam dobre wyniki badań i lekarz kazał się wstrzymać, ale ostatnio żelazo wychodzi na pograniczu i zastanawiam się czy już zaczynać
Oczywiście polecane preparaty również mile widziane.

Co do USC, to dziecko powinno się zarejestrować w ciągu 14 dni od urodzenia w USC właściwym dla miejsca urodzenia dziecka, czyli krótko mówiąc USC właściwym dla miasta, w którym będziesz rodzić Jeśli żadne z rodziców nie mieszka w miejscu urodzenia dzicka, możecie zgłosić urodzenie do USC właściwego dla jednego z was (wtedy ten USC i tak przekaże dokumenty do USC właściwego dla miejsca urodzenia, ale Wy nie będziecie musieli tam jeździć).
P.S. Chyba że będziesz rodzić na statku albo w samolocie - wtedy w USC Śródmieście Warszawa
Ja biorę witaminy od ok. połowy grudnia, czyli jakoś od 14-15 tygodnia. Po Prenatalu było mi niedobrze, musiałam kupić Pharmaton Matruelle.

Czyli załóżmy, że oboje mieszkamy w Krakowie, a ja urodzę w Warszawie. Wtedy co, trzeba dziecko zarejestrować w Warszawie? A potem wszystkie formalności? Przecież dziecko będzie miało meldunek w Krakowie i w ogóle będzie potrzebowało papiery na miejscu...
Dałam przykład dwóch dalekich miast, ale na potrzeby dyskusji uznajmy, że Kraków i Warszawa są obok siebie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:00   #2402
liveinhope
Raczkowanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773247]Ja biorę witaminy od ok. połowy grudnia, czyli jakoś od 14-15 tygodnia. Po Prenatalu było mi niedobrze, musiałam kupić Pharmaton Matruelle.

Czyli załóżmy, że oboje mieszkamy w Krakowie, a ja urodzę w Warszawie. Wtedy co, trzeba dziecko zarejestrować w Warszawie? A potem wszystkie formalności? Przecież dziecko będzie miało meldunek w Krakowie i w ogóle będzie potrzebowało papiery na miejscu...
Dałam przykład dwóch dalekich miast, ale na potrzeby dyskusji uznajmy, że Kraków i Warszawa są obok siebie [/QUOTE]
Ogólnie rzecz biorąc powinnaś dziecko zarejestrować w Warszawie, ale zgodnie z tym co napisałam możesz też w Krakowie - tyle że wtedy dokumenty i tak polecą do Wawy. Takie przepisy. W każdym razie dziecko zawsze już będzie miało w papierach "urodzone w Warszawie".
P.S. Z tego co kojarzę, dziecko otrzyma automatycznie meldunek tam, gdzie ma meldunek matka.

Edytowane przez liveinhope
Czas edycji: 2012-01-22 o 14:09
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:11   #2403
Konto usunięte

Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc powinnaś dziecko zarejestrować w Warszawie, ale zgodnie z tym co napisałam możesz też w Krakowie - tyle że wtedy dokumenty i tak polecą do Wawy. Takie przepisy. W każdym razie dziecko zawsze już będzie miało w papierach "urodzone w Warszawie".
Ale jeśli potem dziecku będą potrzebne te papiery np. do ślubu, to będzie musiało jechać po nie do Warszawy? Czy to będą jakieś kopie tylko przesłane do tego miasta urodzenia?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:12   #2404
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hehe no to fajowo Ja miałam wrażenie, że on ma miększe amortyzatory od Tako Jumpera, ale może mi się tylko wydawało. A wzięliście też aluminiowy stelaż? My się zdecydowaliśmy na kolor szaro-limonkowy (taki seledynek), od razu się zakochaliśmy w tym kolorze, chociaż akurat Jumper był w kolorze szaro-turkusowym i też bardzo ładnie wyglądał My ten wózek kupimy gdzieś za 2 miesiące dopiero.

Wózek SEKA (nie Seko), model Carlo Lux

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

No właśnie nam pani w sklepie też mówiła, że nie miała jeszcze reklamacji ani na Seka ani na Tako, a pracuje już długo w tym sklepie
My tez aluminiowy ,,ja uwielbiam turkus wiec wzielismy turkus z czarnym chociaz właśnie mój mąż chciał ten co wy kolorek
Stary 2012-01-22, 14:26   #2405
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
P.S. Z tego co kojarzę, dziecko otrzyma automatycznie meldunek tam, gdzie ma meldunek matka.
Znalazłam przepis:

Art. 29. Zameldowania na pobyt stały w stosunku do dzieci osób, o których mowa w art. 7 ust. 1 pkt 1, urodzonych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej dokonuje z urzędu kierownik urzędu stanu cywilnego sporządzający akt urodzenia. Zameldowanie na pobyt stały następuje z dniem sporządzenia aktu urodzenia, w miejscu stałego albo czasowego pobytu rodziców albo tego z rodziców, u którego dziecko faktycznie przebywa.
Stary 2012-01-22, 14:31   #2406
Konto usunięte

Będę to musiała jeszcze rozwikłać przed czerwcem, bo sprawami urzędowymi będzie wyjątkowo musiał zająć się tatuś, a jemu to będę musiała wszystko powiedzieć krok po kroku co ma robić U nas w małżeństwie od urzędów jestem ja, więc i tym razem się będę musiała zorientować z wszystkim, z położną, a potem mu tylko objaśnić.

Z innej beczki: muszę sobie kupić wkładki laktacyjne i zacząć spać w biustonoszu, bo inaczej już prawie codziennie mam koszulę nocną do prania... Czy któraś z Was ma też tym problem?
Stary 2012-01-22, 14:44   #2407
liveinhope
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773977]Będę to musiała jeszcze rozwikłać przed czerwcem, bo sprawami urzędowymi będzie wyjątkowo musiał zająć się tatuś, a jemu to będę musiała wszystko powiedzieć krok po kroku co ma robić U nas w małżeństwie od urzędów jestem ja, więc i tym razem się będę musiała zorientować z wszystkim, z położną, a potem mu tylko objaśnić.

Z innej beczki: muszę sobie kupić wkładki laktacyjne i zacząć spać w biustonoszu, bo inaczej już prawie codziennie mam koszulę nocną do prania... Czy któraś z Was ma też tym problem?[/QUOTE]

W USC wiszą w gablotkach specjalne rozpiski, co trzeba zrobić krok po kroku i jakie dokumenty mieć ze sobą - to zwykle niezbędne dla roztargnionych szczęściem tatusiów
Co do dokumentów z innego USC, to niestety z tego co się orientuję tylko nieliczne zgadzają się na wysyłanie dokumentów, większość wymaga osobistego odbioru ale miejmy nadzieję, że to się wkrótce zmieni.
Stary 2012-01-22, 14:46   #2408
clauudik
Rozeznanie

Dzień doberek wszystkim. Fatalna noc za mną,o 3 obudziła mnie tak okropna zgaga jak jeszcze nigdy w życiu! Poszłam nastawić mleko, ale niewiele mi ono pomogło. I tak męczyłam się do 7 zasypiając i budząc się co chwilę. Że już nie wspomnę o koszmarach. O 7 biorę antybiotyk i zazwyczaj dalej się kładę, ale dziś nie dało rady. Więc kiedy mąż sobie smacznie spał ja zdążyłam pozmywać i wyszorować kuchnię po wczorajszej kolacji, a później wzięłam się za łazienkę. Zrobiłam też pranie. Gdyby moja mama lub teściowa wiedziały jak spędziłam niedzielny poranek to chyba by mnie wyklęły

kism, rinco ja też zastanawiam się nad porodem w Roztoce, na dniach ma tam rodzić sąsiadka, więc jeśli chcecie napiszę coś więcej jak już będzie po. Tylko też nie wzięłam pod uwagę tego, że później w dowodzie Mały będzie miał miejsce urodzenia Roztoka Ale jeszcze jest trochę czasu, chociaż u mnie chyba najmniej...

Perse ja nie mam póki co tego problemu. Tzn nic mi z piersi nie cieknie i sama nie wiem, czy się tym cieszyć czy martwić. Ale ruchy też poczułam późno więc może taki mój urok

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:52   #2409
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzień doberek wszystkim. Fatalna noc za mną,o 3 obudziła mnie tak okropna zgaga jak jeszcze nigdy w życiu! Poszłam nastawić mleko, ale niewiele mi ono pomogło. I tak męczyłam się do 7 zasypiając i budząc się co chwilę.
a próbowałaś migdały? Mi na zgagę niesamowicie pomagają
Stary 2012-01-22, 14:53   #2410
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

To chyba indywidualna sprawa. Mnie w pierwszej ciąży nic nie ciekło i teraz też nie. Inna sprawa, że mleko też nie ciekło po porodzie, jak już było to wysoce pożądane ale poważnie, to chyba nie ma jakiegoś przełożenia - mojej koleżance np. nic nie leciało w ciąży,a potem miała dużo mleka
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:54   #2411
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzień doberek wszystkim. Fatalna noc za mną,o 3 obudziła mnie tak okropna zgaga jak jeszcze nigdy w życiu! Poszłam nastawić mleko, ale niewiele mi ono pomogło. I tak męczyłam się do 7 zasypiając i budząc się co chwilę. Że już nie wspomnę o koszmarach. O 7 biorę antybiotyk i zazwyczaj dalej się kładę, ale dziś nie dało rady. Więc kiedy mąż sobie smacznie spał ja zdążyłam pozmywać i wyszorować kuchnię po wczorajszej kolacji, a później wzięłam się za łazienkę. Zrobiłam też pranie. Gdyby moja mama lub teściowa wiedziały jak spędziłam niedzielny poranek to chyba by mnie wyklęły

Perse ja nie mam póki co tego problemu. Tzn nic mi z piersi nie cieknie i sama nie wiem, czy się tym cieszyć czy martwić. Ale ruchy też poczułam późno więc może taki mój urok

Wow, to aktywnie zaczęłaś dzień Też bym chciała mieć tyle energii..
Co do pokarmu - z faktu, że i tak nie ma to żadnego wpływu na późniejsze karmienie, to nie wiem, czy jest się z czego cieszyć. Średnio to przyjemne i estetyczne :/ W jakiś sposób się cieszę, że mój organizm prawidłowo reaguje, ale tak jak piszę - to ponoć i tak nie ma żadnego znaczenia, jeśli chodzi o karmienie po porodzie, więc nie ma tu żadnej reguły.
Stary 2012-01-22, 15:06   #2412
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773977]

Z innej beczki: muszę sobie kupić wkładki laktacyjne i zacząć spać w biustonoszu, bo inaczej już prawie codziennie mam koszulę nocną do prania... Czy któraś z Was ma też tym problem?[/QUOTE]

no no to na brak mleka na pewno nie będziesz narzekać. Ja tego nie mam, ale ja wielu rzeczy nie mam jakaś ta ciąża u mnie dziwaczna
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:23   #2413
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczynki

Mi z moich dzieciecych piersi tez nic nie leci,ale za to w koncu widac ze jestem w ciazy. Mezus sie przerazil jak zobaczyl jak mi w ciagu tygodnia brzuchol wywalilo (tak do przodu) a jak dowiedzial sie ze za ok 4 miesiace rodzimy to zlapal sie za glowe
Jak mi macica pozwoli to za 2 tyg ide zrobic odrosty, juz sie nawet zapisalam. Dziecko robi sobie przemeblowanie codziennie,teraz tez juz mu cos nie pasuje, dobrze ze chociaz on sie dobrze czuje
Co do imienia, musze sie zaczac powaznie zastanawiac, bo tak jak ktoras za Was napisała,ze kazdy mowi do malego chyba Stas cz y Filip i ze jak go nie nazwie to i tak kazdy tak bedzie tak do niego mowil U mnie to samo, Mariusz i koniec, a ja juz nawet zaczynam sie przyzwyczajac Najwyzej wymysle mu ksywe
Ciekawe czy u Pandzi sie wyjasnilo, kogo tam nosi..?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:59   #2414
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Biegnę nadrabiać.
Stary 2012-01-22, 16:09   #2415
ania_85
Rozeznanie

Dziewczyny, tak sie zastanawiam....w sumie mamy jeszcze duzo czasu, ale temat zagaje juz teraz. Bo jak ktoras z nas zacznie rodzic, to my nie bedziemy wiedzialy co sie dzieje!
Myśle, aby - to juz na priv albo na mailu, aby ktoras z nas, nie wiem czy z pozniejszym terminem, czy ta ktora najczesciej zaglada i ma stałego neta, to juz mogą sie dziewuchy zgłaszac podała swoj nr telefonu, no i jak np ja zaczne rodzic to wysle smsa nie dosc ze bliskim ze zaczelo sie,to Was oczywiscie tez chcialabym powiadomic, a juz po...co i jak, wrazenia itd.
Co Wy na to? Bo takie zastanawianie sie wspolnie na forum np czy Śliweńka juz rodzi bo sie nie odzywa..... to popadniemy w ciekawska paranoje, a po prostu dziewucha moze byc zmeczona i do nas nie zagladac
Stary 2012-01-22, 16:33   #2416
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
begie musiałam się zmobilizować, bo dzisiaj do promotora.
tak późno, bo czekałam na męża i dosyć fajnie mi się pisało.
wiem, że jak się teraz nie obronię to w czerwcu na pewno nie dam rady.
ani finansowo ani psychicznie i czasowo
Ja mam przed sobą jeszcze 2 egzaminy, pisanie pracy i obronę. Tematu jeszcze nie wybrałam. Nie jestem zadowolona z tych studiów. W zasadzie dają wiedzę bardzo ogólną, raczej są dla osób, które siedzą w temacie. Ja zawodowo zajmuję się trochę czym innym i nie czuję, żeby te studia były jakieś rozwijające. Wychodzi na to, że dają tylko papierek. We wrześniu mam zamiar zapisać się na audyt - będą bardziej ciekawe i może ciut rozwijające. Bo tu, to porażka.
Swoją drogą jak pracowałam w Wyższej Szkole wszelkie materiały studenci dostawali zxerowane, już na zajęcia. A tu choć to moja macierzysta uczelnia, dopiero dziś dostałam materiały (część) na niedzielny egzamin. Nie jestem zadowolona.
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Witam po dwóch dniach

W czwartek byłam u lekarza, miałam usg no i nadal w brzuchu jest dziewczynka to już 22 tc. wiec chyba juz nic nie urośnie.
Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki, bo juz nie moge się doczekać żeby zacząc różowe ubranka kupować - taka miła odmiana po koparkach i traktorkach
Gratuluję córeczki!
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Hej, ja dzisiaj od rana gotuję Kapuśniak wyszedł wybornie, zrazy się duszą (chociaż na samą myśl o wołowinie mam dość - no ale jak mus to mus), a na deser oponki - mam nadzieję że mi się udadzą, chce spróbować przepis bez spirytusu - próbowała któraś z Was tej wersji?
I niestety przed poniedziałkowym połówkowym zaczął się etap koszmarów sennych, płaczu i przerażenia - a może to hormony mi buzują, nie wiem sama ale powoli mam dość tego słabego nastroju;(
Trzymam kciuki za połówkowe!
U mnie też nastrój kiepski... Nie mogę się jakoś pozbierać... Także łączę się z Tobą w samopoczuciu!
Stary 2012-01-22, 16:34   #2417
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki
Co do imienia, musze sie zaczac powaznie zastanawiac, bo tak jak ktoras za Was napisała,ze kazdy mowi do malego chyba Stas cz y Filip i ze jak go nie nazwie to i tak kazdy tak bedzie tak do niego mowil U mnie to samo, Mariusz i koniec, a ja juz nawet zaczynam sie przyzwyczajac Najwyzej wymysle mu ksywe
Ja już zapowiedziałam mojej rodzince, że jak wymyślę imię a mam kilka pomysłów (Krystian, Alicja) choć najlepsze już mi podkradli to każdego będę poprawiać do znudzenia (mam nadzieję, że oni się znudzą a nie ja) bo nie podobają mi się zdrobnienia jakie używają w rodzinie męża do swoich dzieci np. Martyna - Martyś (aż mi ciarki przechodzą) zamiast Martynka. My wybieramy imiona - nikt inny i wszyscy muszą się do tego dostosować ktoś mi sugerował jakieś imię i powiedziałam, że spoko ładne i jak będzie miał dziecko to niech je tak nazwie, bo ja mam inne pomysły

U mnie już leci 17tc i wczoraj usłyszałam, że brzuszek już mi widać
chyba czas pomyśleć o tym co będzie potrzebne, wyprawką się nie martwię narazie, wiele rzeczy mamy dostać dokupi się trochę, ale myślę nad pieluchami wielorazowymi i maleńką praleczką do nich niby trochę wydatków i zachodu z tym będzie, ale trzeba pomyśleć..
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 16:52   #2418
śliweńka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773977]Będę to musiała jeszcze rozwikłać przed czerwcem, bo sprawami urzędowymi będzie wyjątkowo musiał zająć się tatuś, a jemu to będę musiała wszystko powiedzieć krok po kroku co ma robić U nas w małżeństwie od urzędów jestem ja, więc i tym razem się będę musiała zorientować z wszystkim, z położną, a potem mu tylko objaśnić.

w którejś gazecie co mam pisze co trzeba załatwic po porodzie, musiałabym zeskanowac i wkleić ale TŻ okupuje stacjonarny

ja wkładki mam juz na czarną godzinę, bo ostatnio jak nacisłam sutki to kropelki siary poleciału ale nie mam tak żebym miała plamy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2012-01-22 o 16:53
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 16:53   #2419
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Ja już zapowiedziałam mojej rodzince, że jak wymyślę imię a mam kilka pomysłów (Krystian, Alicja) choć najlepsze już mi podkradli to każdego będę poprawiać do znudzenia (mam nadzieję, że oni się znudzą a nie ja) bo nie podobają mi się zdrobnienia jakie używają w rodzinie męża do swoich dzieci np. Martyna - Martyś (aż mi ciarki przechodzą) zamiast Martynka. My wybieramy imiona - nikt inny i wszyscy muszą się do tego dostosować ktoś mi sugerował jakieś imię i powiedziałam, że spoko ładne i jak będzie miał dziecko to niech je tak nazwie, bo ja mam inne pomysły
i masz racje - jakby ktoś na moją koleżankę Martyne powiedział Martysia to jakby dostał z prawego sierpowego od niej to by gwiazdy zobaczył ona uwielbia swoje imię w pełnej okazałości i tyle - i ma nikt go nie zmiękczać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 16:55   #2420
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja mam przed sobą jeszcze 2 egzaminy, pisanie pracy i obronę. Tematu jeszcze nie wybrałam. Nie jestem zadowolona z tych studiów. W zasadzie dają wiedzę bardzo ogólną, raczej są dla osób, które siedzą w temacie. Ja zawodowo zajmuję się trochę czym innym i nie czuję, żeby te studia były jakieś rozwijające. Wychodzi na to, że dają tylko papierek. We wrześniu mam zamiar zapisać się na audyt - będą bardziej ciekawe i może ciut rozwijające. Bo tu, to porażka.
Swoją drogą jak pracowałam w Wyższej Szkole wszelkie materiały studenci dostawali zxerowane, już na zajęcia. A tu choć to moja macierzysta uczelnia, dopiero dziś dostałam materiały (część) na niedzielny egzamin. Nie jestem zadowolona.
Ja na podyplomówce też dostawałam materiały już przygotowane, było to bardzo pomocne. Swoją drogą podyplomówkę wspominam bardzo miło, kończyłam ją na Akademii Ekonomicznej, w przeciwieństwie do studiów na Usiu, na których była sama teoria i teoria, zero przygotowania praktycznego do zawodu :/ Taka sztuka dla sztuki. Ale to chyba taka specyfika uniwerku. Szkoda, że nie wiedziałam tego, jak wybierałam uczelnię :/

A mi się zaczął dzisiaj teoretycznie 20. tydzień Tak naprawdę 19. tydzień i 1 dzień., ale licząc po naszemu to już 20.
Stary 2012-01-22, 16:56   #2421
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, tak sie zastanawiam....w sumie mamy jeszcze duzo czasu, ale temat zagaje juz teraz. Bo jak ktoras z nas zacznie rodzic, to my nie bedziemy wiedzialy co sie dzieje!
Myśle, aby - to juz na priv albo na mailu, aby ktoras z nas, nie wiem czy z pozniejszym terminem, czy ta ktora najczesciej zaglada i ma stałego neta, to juz mogą sie dziewuchy zgłaszac podała swoj nr telefonu, no i jak np ja zaczne rodzic to wysle smsa nie dosc ze bliskim ze zaczelo sie,to Was oczywiscie tez chcialabym powiadomic, a juz po...co i jak, wrazenia itd.
Co Wy na to? Bo takie zastanawianie sie wspolnie na forum np czy Śliweńka juz rodzi bo sie nie odzywa..... to popadniemy w ciekawska paranoje, a po prostu dziewucha moze byc zmeczona i do nas nie zagladac
ja ci dam dziewucha

mala77 z k. ma mój numer tel jakby co
bo ja już zabezpieczona na wypadek wszelki bo już w szpitalu byłam na początku ciąży

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-22, 16:57   #2422
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
w którejś gazecie co mam pisze co trzeba załatwic po porodzie, musiałabym zeskanowac i wkleić ale TŻ okupuje stacjonarny

ja wkładki mam juz na czarną godzinę, bo ostatnio jak nacisłam sutki to kropelki siary poleciału ale nie mam tak żebym miała plamy
Jakbyś miała chwilkę, byłabym bardzo wdzięczna

No ja dzisiaj ekstremalnie zaplamiłam koszulkę, a kupiłam sobie niedawno taki topik wygodny, to na noc będzie idealny.
Stary 2012-01-22, 17:07   #2423
karozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczelam 21 tydzien

Wczotaj mnie troche pobolewal brzuch jak bym zakwasy miala nie caly czas oczywiscie ale dziwne uczucie Moze to te skurcze co piszecie? Dzisiaj juz czuje sie wporzadku Dzwonilam do gina zeby sie upewnic bo oczywiscie zaczelam od razu panikowac ale nie ma go w gabinecie.
Gratuluje to jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży ja dziś 21t i 4 dni

Myślę, że to może byś spowodowane tym, że macica jednak idzie w górę a i maleństwo coraz więcej miejsca potrzebuje
jednak zawsze najlepiej powiedzieć lekarzowi o swoich wątpliwościach

O rany, ale fajnie, że udało Wam się wybrać i kupić wózki
Ja już niby wybrałam, ale teraz zaczynam się martwić, że jak przyjdzie pora na zakup to tego x landera już nigdzie nie dostanę
Cóż będę się cieszyć dopiero jak będę mieć wózek w domu

Kism bardzo fajne te kojce, które pokazałaś teraz już wiem co mam mówić jak będą pytać co dla dziecka potrzebuje
A do tego czasu w ciągu dnia jak będę coś robić w gondolce może sobie spać
Ja w lecie kładłam pieluszkę do gondoli, ale wtedy miałam taką bez materacyka w środku natomiast jak było już chłodno to dawałam kocyk.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31770357]Cześć.
A jeśli chodzi o szpitale, to mam coraz większy mętlik. O ile jeszcze tydzień temu byłam prawie zdecydowana, tak teraz opinie w internecie i rozmowa takiej jednej babki z moją mamą kompletnie mi namieszały. W necie chwalą bardzo taki jeden szpital, a rzeczona babka rodziła niedawno w jeszcze innym, który niestety skreśliłam już dawno i baaaaaardzo sobie chwaliła poród tam, mówiła, że leżała długo w wannie i bardzo jej to pomogło w bólach i w ogóle miło wspomina poród tam. No i ja potem siedzę i myślę, a nikt za mnie tego wyboru nie dokona...[/QUOTE]

Mam ten sam problem z wyborem szpitala nawet powiedziałam już mojemu małżonkowi, że jak się wkurzę to w domu w wannie urodzę

Cytat:
Mi osobiście pomysł się podoba
Stary 2012-01-22, 17:18   #2424
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
ja ci dam dziewucha
Zgadzam się. Nienawidzę jak ktoś tak mówi, mam jakieś negatywne skojarzenia...

Jaki ciężki dzień dzisiaj... Ćmi mnie głowa. Jestem podenerwowana i zirytowana... Bolą mnie cycki... Wczoraj miałam jakieś paskudne skurcze, ale tylko kilka i przeszło. Wszystko mnie wnerwia... I jeszcze mąż nie chce skoczyć do sklepu. Gdyby nie to, że nie chce mi się malować, to sama bym poszła.
Stary 2012-01-22, 17:30   #2425
ania_85
Rozeznanie

W razie czego moge sie zglosic na kandydatke powiadamiajaca, tylko ze ja tez czesto odwiedzam szpitale i nie wiadomo czy od marca, kwietnia tam juz nie zostane:/ a tam z netem i w ogole opcja z komputerem to slabosc:/ moze z czasem ktos bardziej kompetentny sie zglosi

Śliweńka dziewuszko nie nerwuj sie na mnie

Cos sie we mnie obudzilo i przegladalam wozki, dobrze ze mamy winde bo nie wiem jak 45 kg mialoby wniesc 15kg+zawartosc, w sumie może nie takie fizycznie ciezkie, bo sztange na przysiad brałam zawsze 30-40kg ale to musi byc na prawde nie poreczne,jak na moje małe łapki

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Nienawidzę jak ktoś tak mówi, mam jakieś negatywne skojarzenia...
pewnie zalezy od regionu, u mnie jest co calkiem mile skojarzenie. Oj progesteron Wam skacze, bo widze,ze wszystko Was drazni, ale spokojnie tez tak mam
Stary 2012-01-22, 17:36   #2426
Tacca
Zakorzenienie

Chyba apap wezmę, bo nieciekawie zaczynam się czuć. Mam ochotę krzyczeć...
Stary 2012-01-22, 17:54   #2427
śliweńka
Zakorzenienie

więc wklejam
artykuł z m jak mama numer listopadowy 2011
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Formalności.jpg (185,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Formalności str2.jpg (184,0 KB, 26 załadowań)

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-22, 17:54   #2428
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
W razie czego moge sie zglosic na kandydatke powiadamiajaca, tylko ze ja tez czesto odwiedzam szpitale i nie wiadomo czy od marca, kwietnia tam juz nie zostane:/ a tam z netem i w ogole opcja z komputerem to slabosc:/ moze z czasem ktos bardziej kompetentny sie zglosi

Śliweńka dziewuszko nie nerwuj sie na mnie

Cos sie we mnie obudzilo i przegladalam wozki, dobrze ze mamy winde bo nie wiem jak 45 kg mialoby wniesc 15kg+zawartosc, w sumie może nie takie fizycznie ciezkie, bo sztange na przysiad brałam zawsze 30-40kg ale to musi byc na prawde nie poreczne,jak na moje małe łapki

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

pewnie zalezy od regionu, u mnie jest co calkiem mile skojarzenie. Oj progesteron Wam skacze, bo widze,ze wszystko Was drazni, ale spokojnie tez tak mam

że co?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-22, 17:59   #2429
Tacca
Zakorzenienie

Cicho dzisiaj... Chyba lody wsunę, może humor się ciut polepszy... I pewnie wybiorę się do sklepu.
Stary 2012-01-22, 18:00   #2430
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
że co?
ale co?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości