|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
hihih
![]() boszzzz dziewczyny mąż mi właśnie puścił dwa filmiki z sali porodowej co nakręcił zaraz po ubraniu małej, jak leżała obok, a mnie zszywali... Normalnie siedzę i ryczę i ściskam małą ![]() ![]() ![]() nie wiedziałam, ze cos takiego mamy
|
#1742 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Stefko wcina pierwszą kaszkę mleczno-ryżową waniliową. Chyba mu smakuje bo mlaska, że aż miło
![]() Cytat:
![]() Już??? Też Chcialam zameldowac, że ciacho wyszło Cytat:
Prosimy o relacje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Ale pamiątka...
|
|
#1743 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
My bylismy dzisiaj m.in. w hipermarkecie i zerknelam na sloiczki i kaszki i sie zalamalam ![]() Zdecydowalam juz, ze tutejszych sloiczkow absolutnie nie Chociaz sloiczkow nie chce chce dawac duzo, sama bede gotowac. Zaopatrzylam sie na razie w jabluszka, marchewke, ziemniaki, kawalek dyni i brokuly mrozone. No az musialam podzielic sie moim oburzeniem
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
hello Mamuśki
![]() od razu bez bicia przyznaje,,,że nie dam rady pocytować..za dużo się uzbierało.. ale prawie już przeleciałam te pare stron Mooonik... jej aa hej hej seksowna mamusiu aż mi się buźka zaśmiała ![]() mój dzieć zjadł dziś ponad pół słoika jarzynkowej zupki... i chciała jeszcze ale chyba styknie..co??a zaraz debiut jabłkowy robimy a pozatym nie wiem co się Sarze porobiło..ale usypia z płaczem :confuse d: w dzień jak ją kładę do łóżeczka wyciąga smoka,pakuje łapki do buzi i się szamota... mamooo...boję się,że to już zeby mogą być![]() tzn. swędzące dziąsełka póki co
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
nooo masakra jak się rozpisały
![]() Asiu cieszę się, że z Marcelkiem wszystko oki Acelinko jak egzamin?? Aga, Małgoś, Asia, Danika za pamięć ![]() jak tam chorowitki- Martusiowy Bartuś? Lulla, Stokrotka, Danika? Kwilonek?? mam nadzieję,ze wszyscy zdrowi?? dla dzielnych dzieciaczków za szczepienia - na rota my też nie szczepimy Archi jak tam Piotruś? śpi, nie śpi?? gotowanie grzechotek, gryzaków - ja nie robię tylko po kupnie przelewam wrzątkiem, potem raz na jakiś czas przeleję wodą z kranu.No chyba, że się pies dobierze to idzie pod wrzątek a w kwestii używanego gryzaka- fuuuuuuuuuuujj nigdy Ancia - dla Frania na 5m ![]() słoiczki kontra własne gotowanie - ja chcę jak najwięcej gotować sama, ale jestem pewna, że nie uniknę słoiczka- na jakimś wyjściu, wyjeździe itp. A swojego zamrożonego nie będę brać bo się rozbabrze natomiast jak chodzi o to, które lepsze to podejrzewam że i jedne i drugie z tych samych warzywek będą powstawać a dla mnie będzie to frajda jak córa będzie cieszyć mordkę do mojego jedzonka - tak wiem, próżność przeze mnie przemawia a i jeszcze jak sobie przeglądałam składy to niektóre słoiczki mają jakieś zagęszczacze, albo oszukane ilości owoca i uzupełnione sokiem, bez sensu. Nie wspominając o dodawaniu cukru;/mam tylko jedną wskazówkę odnośnie gotowania warzywek- robić to w mundurkach, najwięcej witamin jest pod samą skórką i to najczęściej się przy obieraniu wyrzuca. Stąd gotować należy bez obierania, a dopiero gotowe obrać za mamusie ząbkowe trzymam kciuki, żeby nie było tak źle jak wszyscy straszą ![]() a na koniec mam pytanie- bo o glutenie to wiem po co, ale powiedzcie mi po co się daje do mleka kaszki, kleiki bezglutenowe?? co to daje, albo ma dać? i dla wszystkich wielkie buziaki jesteście jak narkotyk ![]() no to na koniec
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój na to nie wpadł ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Byłam w 3 biedronkach i nie ma klocków |
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeeee sexi mamuski
Miałam popisac asle jestem tak zmęczona,że w zasadzie zamelduję po prostu, ze zyję Cytat:
![]() Cytat:
Ja nic nie wygotowuje- tylko wyparzam Dobrze ujęte Piotruś "śpi, nie śpi" ![]() Po jakimś tygodniu w miarę ładnego, jak na Niego spanie, pochwaliłam go tu i co??? I szkoda ![]() Ide się chyba położyć
|
||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za niedługo nic nam nie bedzie można
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-01-22 o 17:25 |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
jak jutro w biedrze zobacze to ci mogę kupic, wysyłka nie powinna być droga bo są lekkie
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Kochana jesteś. Przez was się na nie napaliłam a tu klops!
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
serio serio, mam 4 biedronki w swoim małym mieście
także wiesz w której napewno dostanę
|
|
#1752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
coo eeejjjj
na ejjj to wiesz tramwaj staje ![]() Cytat:
pomijając różne teksty jak np: pani Moniczko dupeczka do góry albo mąż do doktora- tylko żeby mi tam otwór został to pamiątka mega ![]() Cytat:
Cytat:
to może będzie miał taki system, co? raz tydzień lepszego spania, raz mniej lepszego? albo może się dopiero rozkręca i dawkuje przyjemności enyłej mam nadzieję, że sobie i Tobie to unormuje ![]() Cytat:
2. hahahhaha ![]() 3. no to mamy podobne podejście i do rosołu też obieram 4. ACTA mnie przeraża jedynie się nie mogę nadziwić jak koleś ponad 50lat temu był w stanie przewidzieć co się stanie w następnym wieku?! jestem w szoku jak bardzo fikcja przedstawiona w "folwarku zwierzęcym" czy "roku 1984" staje się coraz bardziej rzeczywista
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko
ma któraś może nosidło ergonomiczne? myśle nad TAKIM ale sama nie wiem. Drogie bo chciałam chuste, ale moja mama jej sobie nie zawiąże a byłoby jej na przyszłość lżej nosić młodą jeszcze nie czytałam...ale pewnie bedzie kiepsko z tego co słysze Cytat:
meldujemy pokrótce, ze u nas już znacznie lepiej ze zdrówkiem na pytanie nie odpowiem gdyż nie wiem ![]() Cytat:
Gunia dzis o 4 zrobila sobie guganie, ale oboje z TZ udawaliśmy że spimy to znudzona i ona poszła spać
|
||
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza od 4nocy punktualnie o 4.30 się budzi i chce się bawić nie chce mleka bo sprawdziliśmy, tylko sobie gadać zaczyna, piszczeć, śmiać itp. a mąż wstaje i smoka wtyka i trwa taka zabawa około godziny a potem śpi do 9 ![]() a i właśnie- Julik nauczyła się piszczeć i tak sprawdza nasze uszy i swoje gardło kilkanaście razy na dzień
|
|
#1755 | |||||
|
kosmitka
|
Jejku jakoś nie mogę was nadorbić, piszę posta od godziny chyba. Nic nie mów, u nas jest codziennie tak samo, pobudka ok 6 i ok 8-9 znowu śpi
.Przesuwamy teraz godziny kąpieli - z 19 na 20, może to przesunie sen o godzinę. A wy o której kąpiecie i o której kładziecie spać? Cytat:
A z karmieniem :brawo:! Cytat:
Cytat:
Brawa za debiuty :brawo:. A ząbkow wspołczuję, u nas też chyba ząbkowanie w toku. Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() normalnie boje się każdej nocy u nas to się odbywa mniej więcej po 19 do 20 jest kąpiel. Ale idziemy dopiero wtedy jak już jest bardzo spanachany
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
ahaaaa
czyli to nie jest jakiś obowiązkowy punkt diety? nie muszę tego jej podawać i nic się nie stanie? Cytat:
jeszcze ma siostra sprawdzić w domuCytat:
![]() widziałam jak pisałaś o próbkach to dobrze, że dostałaś i możesz sprawdzić co Stasiowi podpasuje
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz poczytam o tym ,ale tak w biegu między zmianą pieluchy a kąpielą wcześniejszą przez totalne zafajdanie, powiedźcie. Jak to jest. CO powinno być niepokojące przy podawaniu pierwszych pokarmów?
Bo my po marchewce mieliśmy dziś- 3 dnia twardszy brzuszek i zrobiliśmy aż 3 kupy. Co prawda jedna mała, jakby przepowiadacz, przed tą właściwą, ale jednak inaczej Czy sama wysypka to powód do zmartwień?
|
|
|
|
#1761 |
|
kosmitka
|
Laski to skąd brać owocki i soczki bez cukru?
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Małgosia - Co to spanachany??? ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Moonik nie wiem, czy to obowiązkowe . A nie chcesz tego dawać?
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć kiedyś na all widziałam bodajże niemieckie hippy i bobovity i te cukru w składzie nie miały. może mi się uda znaleźć a co do 1szego pytania- patrzeć na skład lub jeśli to możliwe robić samemu ![]() tak przy okazji- wiecie, ze w danonku tym malutkim dla dzieci jest 2 łyżeczki cukru?
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Patrz na sklad kazdego sloiczka. Ja na razie patrzylam na nestle hiszpanskie, bo jeszcze tam mamy mozliwosc kupienia na zapas i przynajmniej na stronie podane jest w skladzie, ze nie zawieraja cukru, same owoce.
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Sami nas tucza, wpychaja cukry i tluszcze gdzie sie da, jedzenie coraz gorszej jakosci, a potem apele, ze dzieci maja nadwage, ze za malo sie ruszaja itp
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czy naprawde myslisz ze jak dziecko raz na jakis czas zje takiego słoiczka czy co innego co zawiera cukier to od razu bedzie otyłe??? ja myśle ze o kwestia zdrowego rozsądku i tego aby nie pochłaniac tego w tonach
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo cukru-my dzisiaj pierwszy raz sprobowalismy starte jabluszko z gerberka bo nie mialam gdzie kupic dobrego owocka i tam podobno nie ma cukru, niby sam owocek. Ale nie dajmy sie tez zwariowac, cukier prosty jak i zlozony jest praktycznie wszedzie, a zjadajac takiego danonka czy wypijajac sok z dodatkiem cukru nic sie nie stanie i napewno nie przyczynimy sie do nadwagi u naszych maluszkow
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
znalazłam ten sprzedawca : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1893781
ma kaszki bez cukru ![]() i dla porównania jabłka-gruszki hipp polski http://www.hipp.pl/?id=289 i niemiecki http://allegro.pl/hipp-mus-owocowy-g...026005673.html porównajcie składy. ciekawe, że jedna firma a taka różnica w składzie ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Cytat:
i co innego jedzenie raz na jakiś czas, a co innego codziennie a cukry występujące w owocach to co innego niż dodanie cukru białego do deseru dla dzieci
|
|
#1767 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale w tych schematach żywienia dla dzieci z mm jest zupelnie inaczej, można dawać soki czy kompot, a u piersiowych dzieci ta ilość produktów jest o połowę mniejsza. To mnie zastanawia.A herbatki dajesz? A tam nie ma cukru? Soki samemu to raczej trudne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- A tak w ogole to się tu boję normalnie wchodzić. Jaka ze mnie matka - cukier daję, grzechotek nie parzę, nie chowam wg poradników. Stresujecie mnie normalnie.
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze moe powiem ze ta otyłość itd to dla mnie nie kwestia danonków al etez fury słodyczy która dzieci zjadaja, i nie mówie tu o całkowitej izolacji od tego typu przyjemności , ale o braku kontroli albo dawanie nieskończonej ilości ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- [QUOTE=anciaahk;31779638]Nie wiem, może te kaszki tak jak gluten - muszą być wprowadzone, ze względu na ich wagę dla organizmu maluszka. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale w tych schematach żywienia dla dzieci z mm jest zupelnie inaczej, można dawać soki czy kompot, a u piersiowych dzieci ta ilość produktów jest o połowę mniejsza. To mnie zastanawia.A herbatki dajesz? A tam nie ma cukru? Soki samemu to raczej trudne. Niby na tych słoiczkach jest informacja, że bez cukru, Dziewczyny - dać wam wódki!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- [/COLOR]A tak w ogole to się tu boję normalnie wchodzić. Jaka ze mnie matka - cukier daję, grzechotek nie parzę, nie chowam wg poradników. Stresujecie mnie normalnie.[/QUOTE] to i ja powinnam sie schowac z toba powiem wiecej mojej siostry dzieci jadły i słoiczki i danonki i zyja i mają sie dobrze powiem wiecej sa tak chude że przydaloby sie im troche przybrać-ot taki przykład z zycia ze nei ma co generalizować z żadną ze stron
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
kosmitka
|
Asiu, też myślę, że ilości słodyczy, czekoladek a potem chipsów zjadanych przez dzieci jest zatrważająca. Moja sis do tej pory dla swojej 1,5 rocznej corci daje deserki hippowe i inne, a też jest drobniutka i szczuplutka, więc faktycznie nie ma co generalizować.
Ale stresss pozostaje .---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żeby nikt nie poczuł sie urażony to wyjasniam ze pisze to po to bo czasem mam wrazenie ze wszystko idzie w jednym kierunku i potem mamusie o innych poglądach moga własnei bac sie cos napisac aby linczu ni ebyło sama sie zastanawiałam czy napisac......szanuje wasze poglądy i brawo ze takowe macie zaczełabym sie zastanawiac czy az taka krzywde robie.....a myśle że nie
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-01-22 o 20:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

do mojej córki też ma często zastosowanie...tylko pytanie co to jest to coś 

Prosimy o relacje. 

Zdecydowalam juz, ze tutejszych sloiczkow absolutnie nie

.