|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Tak, ten stosowałam wcześniej teraz Sexy Mama Bielenda - takie same
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
no to ciekawe strony bo u mnie niedorozinięcie nazywa się OPÓŹNIENIEM W ROZWOJU a nie spóźnionym ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31780718]Czy to to?: http://www.gorgeous-you.co.uk/548-54...ci-kapusty.jpg Widziałam to w sklepie, ale kosztowało ponad 20 zł, jeśli to taka rewelacja (już ileś osób to poleca), to kupię.[/QUOTE] dokładnie to - u mnie też drogo ale jak zastosowałam i moje piersi przestały być ciężarem - są tylko duże, to i kupie przed porodem, nie wiem jak działa ale działa i dzięki im za to
|
|
|
|
|
#2493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo wczesniej miałam smaka a teraz mam zabójczą ochote że jestem zdolna ubrać się i wyjść z domu po to Cytat:
w tesco były za tyle za 8zł? Cytat:
Cytat:
|
|
#2494 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773675]Ale jeśli potem dziecku będą potrzebne te papiery np. do ślubu, to będzie musiało jechać po nie do Warszawy? Czy to będą jakieś kopie tylko przesłane do tego miasta urodzenia?[/QUOTE] Niestety trzeba jechać Tzn. jest też opcja przesłania, ale to trwa dość długo i chyba też coś więcej kosztuje. Mój mąż przed ślubem też musiał jechać do innego miasta, bo akurat tam się urodził, chociaż nigdy tam nie mieszkał (teściową wysłali tam do szpitala na porodówkę, bo miała coś z ciśnieniem). Moim zdaniem to głupota ![]() Cytat:
Bo się zaczęłam poważnie zastanawiać. Jeszcze dziś gadałam ze szwagierką i ona też słyszała dobre opinie o tym szpitalu. A co do miejsca urodzenia to już trudno, ostatecznie "Roztoka" nie brzmi jakoś obciachowo, typu Kozia Wólka, więc jakoś bym to przeżyła ![]() Z drugiej strony te 3-4 dni w normalnym szpitalu w trochę gorszych warunkach też można jakoś przeżyć, w końcu nie ja jedna bym tam rodziła ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773977]Z innej beczki: muszę sobie kupić wkładki laktacyjne i zacząć spać w biustonoszu, bo inaczej już prawie codziennie mam koszulę nocną do prania... Czy któraś z Was ma też tym problem?[/QUOTE] Mi nic mokrego nie leci, ale jak mam czarny biustonosz to po całym dniu widać na nim takie białe ślady w miejscu sutek, jakby mi się skóra złuszczała, takie jakby "kryształki" - ale słyszałam, że tak może być, więc się nie przejmuję. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31778787]Mój mąż wczoraj mi szedł o 21 po frytki Bo miałam takiego smaka..... [/QUOTE] Hehe, nie masz litości dla meża Ja jakoś zachcianek w ogóle nie mam, a jak czytam pół strony o tym jak jecie lody to dla mnie jakiś kosmos [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31779416]Ja już marzę o wiośnie. [/QUOTE] Ja też i w dodatku w kółko robię w głowie wizualizacje jak to spaceruję z tym wózkiem po okolicy, słonko świeci, jest ciepło i przyjemnie Chyba ześwirowałam |
||||
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
A my właśnie mieliśmy interwencję policji w domu tatusiek zaczął wszystko rozwalać.
Nie wiem co robić i gdzie iść w chwili obecnej rozważam dom samotnej matki Przepraszam, że mącę Wam nastrój, ale nie mam się komu wygadać |
|
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten krem jest boski, boski, boski!!!! Uratował mi biust w trakcie karmienia, a teraz używam go od pierwszych dni ciąży Już o nim pisałam też nie wiem, jak to robi, ale ulga niesamowita - jakby "odciążał" obolały biust, chłodził, ale nie chłodził... no niesamowity w rossmanie czasem można trafić na promocję. Normalnie płacę chyba ok. 18zł, w promocji nawet chyba jest po 13 czy jakoś tak, to kupuje kilka opakowań |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się stało dokładnie?
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Karozka to Ty znajdz jakieś bezpieczne miejsce... wiem co to znaczy jak ktoś demoluje Ci dom, mieszkałam z takim człowiekiem przez kilka lat - na szczęście nie byłam wtedy w ciąży, ale strach i nerwy jak tylko usłyszłam że idzie po alkoholu jeszcze długo po zmianie lokum mi zostały - a Ty dodatkowo w ciąży więc uważaj na siebie i znajdź bezpieczne miejsce
|
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Pije jak co dzień zresztą, dziś od rana był agresywny, ale wszyscy starają się mu z drogi schodzić potem wypił flaszkę no i teraz wieczorem wyszedł z pokoju i zaczął rozwalać wszystko w salonie no i musieliśmy zadzwonić bo baliśmy się co będzie dalej. Policja założyła nam niebieską kartę i pojechali.
On czuje się bezkarny bo jest byłym policjantem Moja córka się boi moczy się w nocy chciałabym ją stąd zabrać tyle, że nie wiem gdzie no i jeszcze drugie dziecko w drodze boże nie wiem co robić |
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Karozka... biedactwo...
. Musisz koniecznie chronić siebie i dzieci!! Wzywaj policję do skutku, jeżeli masz jakiekolwiek obrażenia - natychmiast na obdukcję, dzwoń do telefonów zaufania, Błękitnej Linii i zbieraj billingi na dowód w sądzie, zadbaj o to, żebyś miała jak najwięcej świadków, zapisz dziecko do psychologa - na sprawę sądową jak znalazł. Musi wiedzieć, że nie jest bezkarny, a każda jego akcja spotka się z Twoją zdecydowaną reakcją. Załóż sprawę o ograniczenie kontaktów z córką, bo te kontakty działają tu na szkodę dziecka. Dbaj o to, żeby WSZYSCY dookoła Ciebie wiedzieli, co się dzieje, to bardzo ważne! Inaczej jest jak ofiara się chowa, a inaczej, jak zostanie napiętnowany społecznie - niech wszyscy wiedzą, co się dzieje, nagłaśniaj sprawę i zbieraj dowody, bo inaczej przemoc będzie się pogłębiać.
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-22 o 21:28 |
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To chodzi o ojca Twoich dzieci?
|
|
#2502 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- tak zamrugać rzęsami do męża, żeby on poszedł, nawet w śnieżycę czy wichurę ![]() Cytat:
Ja czuję bardzo podobnie Takie tiki.A co do męża - te kilka miesięcy może się poświęcić :P Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech mi lekarz powie. Jakoś wszelkie piguły mi się źle kojarzą ![]() Cytat:
Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2012-01-22 o 21:31 |
||
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponieważ moje papiery są w USC w Warszawie, a teraz mieszkam w Kielcach, to kilka razy (m.in. do ślubu) musiałam brać papiery z Warszawy. Wszystko załatwiałam telefonicznie i wysyłkowo. Nawet wymianę dowodu osobistego. Ani razu nie stawiałam się w USC w Warszawie. ![]() Da się. ![]() Bardzo Ci współczuję. Znam ten ból i nie są mi obce takie zachowania... szczegółów pisać nie będę, ale myślę, że wiem co czujesz. Wiedz tylko, że mnie się udało, i mocno trzymam kciuki żebyś Ty i Twoje dzieci wyszły z tego obronną ręką.
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31781699]To jeszcze nie jest ostateczne stadium. Ostateczne jest, jak jesteś w stanie - tak jak napisała Tacca dokładnie - tak zamrugać rzęsami do męża, żeby on poszedł, nawet w śnieżycę czy wichurę ![]() Ja czuję bardzo podobnie Takie tiki.A co do męża - te kilka miesięcy może się poświęcić :P Wszystko jedno gdzie, ważne, żebyś była bezpieczna! Najważniejsze jest teraz bezpieczeństwo Twoje i malucha! No to jak już jutro katar przejdzie (oby, oby!), to się wybiorę do Rossmanna i go poszukam, po drodze mam 3 inne drogerie, może gdzieś będzie w promocji. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- To ojciec Twoich dzieci? A nie możesz pojechać do swoich rodziców? Jak policja mogła tak to zostawić... [/QUOTE]to dziś tak wiało a on poszedł ze mną do sklepu po lody, on chciał manhattan pomarańczowe ale moje rzęsy pomogły i wzięliśmy karmelowe
|
|
#2506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na szczęście mój mąż jest wszystkożerny, więc zje cokolwiek nie kupię. A ja najbardziej lubię właśnie czekoladowe, bakaliowe, kokosowe, orzechowe, wszystkie takie w stronę kalorii, owocowe to średnio..
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31782016]No jak opisywałaś dzisiaj te lody, to ja bym też zrobiła wszystko, żeby jednak je wybrać
Na szczęście mój mąż jest wszystkożerny, więc zje cokolwiek nie kupię. A ja najbardziej lubię właśnie czekoladowe, bakaliowe, kokosowe, orzechowe, wszystkie takie w stronę kalorii, owocowe to średnio..[/QUOTE]no TŻ mówił że kiedyś je jadł pomarańczowe i mu smakowały
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31782016]No jak opisywałaś dzisiaj te lody, to ja bym też zrobiła wszystko, żeby jednak je wybrać
Na szczęście mój mąż jest wszystkożerny, więc zje cokolwiek nie kupię. A ja najbardziej lubię właśnie czekoladowe, bakaliowe, kokosowe, orzechowe, wszystkie takie w stronę kalorii, owocowe to średnio..[/QUOTE]a ja bardzo lubię i chyba właśnie wolę od zwykłych lodów sorbety
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
Nie, na szczęście to nie mój mąż tylko mój ojciec póki co mieszkamy z moimi rodzicami bo nie mamy wyjścia innego W piątek wyjeżdżam stąd z córką na 3 tyg więc odpoczniemy od tego trochę. Będę miała trochę czasu żeby przemyśleć co dalej |
|
|
|
#2510 |
|
Konto usunięte
|
Najlepiej, gdybyś miała możliwość tam nie wracać...
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabym to przemilczeć, ale przyznaję, że osobiście poczułam się dotknięta, że sobie pozwalamy tu na takie drobne złośliwości. Nie mówię, że mamy sobie słodzić, ale nie powinno tak być... Cytat:
Nigdy nie używałam kremów brązujących... Pewnie zależy od składu.. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kapukat - ja bylam zdecydowana na posciel feretti dostepna na allegro ale poszlam dzis do smythsa i zobaczylam calkiem przyjemne zestawy i znow nie wiem co robic no nic, przespie sie z ta mysla, napisze do mojej najlepszej doradczyni siostry i cos zdecyduje. cala ja - wiecznie niezdecydowana
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
no a propos właśnie mój mąż wraca z pracy i zaraz mi powie co postanowił odnośnie wyjazdu na pomorze ... Boję się troche jego decyzji, jeżeli stwierdzi, że jedzie, to jedzie sam ... Trzeba będzie szybko rozegrać różne rzeczy na miejscu, tak, żeby od lutego mógł zacząć spokojnie pracę. A ja tu zostanę...
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Karozka, koniecznie nagrywaj wszystkie awantury i demolki na dyktafon!!! Pożycz od kogoś albo kup, a kaset absolutnie nie trzymaj w domu, tylko zgrywaj sobie na płyty, a oryginalne kasety, bo to one będą dowodem w sądzie daj komuś zaufanemu na przechowanie! I rozpowszechniaj bardzo dokładnie informacje na temat zachowania Twojego TŻ-ta - pani w warzywniaku pyta, coś taka zmarnowana - udziel wyczerpującej odpowiedzi, jak to TŻ zrobił awanturę i jakie były tego skutki. Pani powtórzy to wszystkim i bardzo dobrze - będziesz czuła się bezpieczniejsza, bo wszyscy dookoła będą o tym wiedzieć i o to chodzi! Nie daj się takiemu fałszywemu wstydowi, żeby nic nie mówić - własnie mówić, wszystkim, którzy sami pytają mówić i opowiadać,Twój TŻ ma wiedzieć, że jak wejdzie do tego warzywniaka, to wszyscy będą wiedzieli co zrobił. Zero tolerancji dla znęcania się! I koniecznie nagrywaj, bo w sądzie bardzo się to przyda, a nigdy nie możesz wykluczyć takiej sytuacji, że np. Twój TŻ będzie Cię atakował, że TY rozsiewasz plotki na jego temat czy mówił, że dziecku wmawiasz różne rzeczy i on nie ma kontaktu z córką, a jest przecież takim cudownym tatusiem. Użyjesz kaset czy nie - potem wyjdzie w praniu, ale musisz je MIEĆ, bo to praktycznie Twoja jedyna broń. Ale zapewniam, że bardzo skuteczna.
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-22 o 22:09 |
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku ale tu nie chodzi o karozki TŻ'ta tylko o jej ojca.
|
#2517 |
|
Konto usunięte
|
Ja się strasznie cieszę, że mam to forum, bo choć czasami moja histeria przerasta i wyobrażenia innych ciężarówek, to jednak Wam łatwiej jest mnie zrozumieć, niż osobom niebędącym w ciąży. Chociaż rodzinka raczej jest wyrozumiała, nic nie muszę robić, mam pomoc na każde zawołanie, to niektóre problemy tylko Wy zrozumiecie i tylko Wam mogę się z nich zwierzyć...
|
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie, z rozpędu zrozumiałam, że nie mąż tylko ojciec ale córeczki Karozki, a nie jej ojciec. Ojej, to faktycznie wynosić się jak najdalej tylko z tego domu, bo taki dziadek to masakra...
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31783011]Ja się strasznie cieszę, że mam to forum, bo choć czasami moja histeria przerasta i wyobrażenia innych ciężarówek, to jednak Wam łatwiej jest mnie zrozumieć, niż osobom niebędącym w ciąży. Chociaż rodzinka raczej jest wyrozumiała, nic nie muszę robić, mam pomoc na każde zawołanie, to niektóre problemy tylko Wy zrozumiecie i tylko Wam mogę się z nich zwierzyć...[/QUOTE] Albo osobom, które już mają to za sobą i lekceważą wszelkie obawy i dylematy... Mnie mama denerwuje, mówi, np. że niejedna już taka mądra była i bagatelizuje jakieś moje lęki... Ona rodziła prawie 32 lata temu, a trochę się zmieniło. Albo oboje rodzice mówią, że oni sobie z dwójką musieli poradzić i nikt im nie pomagał... Eh, życie...
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
To ja może wrzucę coś na rozluźnienie atmosfery, bo już dawno się tak nie uśmiałam. Mąż zagląda mi przez ramię i podczytuje. Akurat post o wkładkach laktacyjnych był i rzecz jasna zapytał co to. Więc ja najlepiej jak umiem staram się wytłumaczyć, że służą temu żeby nie zabrudzić biustonosza jak zaczyna pokarm cieknąć, na co mój małżonek z wyrazem triumfu na twarzy: "Aaa takie podpaski na cycki
Faceci są niesamowici.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

Tzn. jest też opcja przesłania, ale to trwa dość długo i chyba też coś więcej kosztuje. Mój mąż przed ślubem też musiał jechać do innego miasta, bo akurat tam się urodził, chociaż nigdy tam nie mieszkał (teściową wysłali tam do szpitala na porodówkę, bo miała coś z ciśnieniem). Moim zdaniem to głupota 

. Musisz koniecznie chronić siebie i dzieci!! Wzywaj policję do skutku, jeżeli masz jakiekolwiek obrażenia - natychmiast na obdukcję, dzwoń do telefonów zaufania, Błękitnej Linii i zbieraj billingi na dowód w sądzie, zadbaj o to, żebyś miała jak najwięcej świadków, zapisz dziecko do psychologa - na sprawę sądową jak znalazł. Musi wiedzieć, że nie jest bezkarny, a każda jego akcja spotka się z Twoją zdecydowaną reakcją. Załóż sprawę o ograniczenie kontaktów z córką, bo te kontakty działają tu na szkodę dziecka. Dbaj o to, żeby WSZYSCY dookoła Ciebie wiedzieli, co się dzieje, to bardzo ważne! Inaczej jest jak ofiara się chowa, a inaczej, jak zostanie napiętnowany społecznie - niech wszyscy wiedzą, co się dzieje, nagłaśniaj sprawę i zbieraj dowody, bo inaczej przemoc będzie się pogłębiać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)