Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 20:53   #481
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Dzisiejsi 10 czy 12 latkowie to są twory internetu, dla nich to jest koniec świata, bo zabiera im się ich podwórko, grupę, czyli tożsamość
No ja cię proszę, pierwszy komputer moi rodzice kupili bodajże w 95 bodajże roku więc od podstawówki byłam totalnie obyta i przyzwyczajona do tego że to w domu jest, jest przydatne i bez tego jest gorzej. internet co prawda doszedł potem no ale..
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:53   #482
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Kurczę, tak sobie myślę: gdzie oni znajdą tyle więzień, żeby pozamykać wszystkie osoby słuchające nielegalnych mp3?
Prawo nie działa wstecz, wiec za dawne "zbrodnie" zostawia nas w spokoju
A od popełniania kolejnych "prewencyjnie" uchronia nas przez usuwanie mozliwosci ich popelnienia,czyli stron, plikow itp....
Wszystko dla naszego "dobra" Ludzi trzeba chronic przed nimi samymi hehehe. Jeszcze sobie wypaczymy glowke jakimis nieodpowiednimi informacjami....

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-22 o 20:54
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:54   #483
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yellowjelly Pokaż wiadomość
możliwe,ze znów dubluje, jednak..

To trzeba zobaczyć!

http://www.youtube.com/watch?v=VEbSsJ1eekg
Lepiej nie da się tego wytłumaczyć.
Wszyscy będziemy jak w Big Brotherze.
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:55   #484
201604181004
Konto usunięte

Swoją drogą wizażanki wcale 10 czy 12 lat nie mają a panikują zapewne bardziej niż te dzieci
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:55   #485
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziulek_90 Pokaż wiadomość
Będą woleli wyciągać od ludzi ostatnie grosze
A jak ktoś nie ma nawet ostatniego grosza?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:56   #486
Mitsukki
Naczelny Hipster

Wpisy na twitterze Anonymous robią się coraz bardziej zabawne xDDD

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:57   #487
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Swoją drogą wizażanki wcale 10 czy 12 lat nie mają a panikują zapewne bardziej niż te dzieci
Bo mamy wieksza swiadomosc
Stary 2012-01-22, 20:57   #488
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
A jak ktoś nie ma nawet ostatniego grosza?
Dożywocie!

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-01-22, 20:58   #489
bura kocurka
Zakorzenienie

Tak sobie luźno myślę...

Co będzie z takimi sytuacjami jakie często są przecież na studiach. W bibliotece ograniczona ilość książek, ktoś więc kseruje te kilkanaście stron, wrzuca na serwer (a sorry...tego nie będzie ), wysyła to mailem do innych studentów, żeby mogli się nauczyć?

Dalej luźno myślę...

Skoro tak nas będą inwigilować dostawcy internetu i dawać nasze dane komu popadnie...to jaką mam pewność, że nie przekażą moich haseł do np. konta bankowego...? Albo sami nie skorzystają? No bo ja osobiście nie czuję się zbyt pewnie kiedy wiem, że wszystko co wpisuję jest obserwowane, w dodatku przez kogoś kogo nie znam i nie znam też jego zamiarów...nie po to płacę za wszystkie te programy mające zapewnić moje bezpieczeństwo w sieci, żeby ktoś sobie mógł obserwować co ja robię na komputerze. Ja się generalnie nie znam na tych sprawach...nie wiem co oni zamierzają oglądać a co nie, ale tak będąc zwykłym szarym obywatelem, który właśnie się nie zna...to bym miała duże wątpliwości co do swojego własnego bezpieczeństwa.

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:02   #490
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez Madziulek_90 Pokaż wiadomość
Będą woleli wyciągać od ludzi ostatnie grosze
Dokładnie, a za odebrane pieniądze będą sobie finansować te systemy monitorujące nasze ruchy w sieci i ludzi do ich obsługi W rezultacie sami sfinansujemy cały projekt...

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:02   #491
Mitsukki
Naczelny Hipster

Tak wszyscy klepią, że ojej kwejka nie będziecie mieć to wam się świat zawali
Ale prawda jest taka, że głupiego kwejka chcę mieć. I chcę mieć dostęp do wszystkiego do czego miałam i nie chcę, żeby ktoś mi moje możliwości ograniczał i tyle.
Wkurzają mnie pseudointelektualiści od siedmiu boleści, którzy teraz chcą się poczuć fajniejsi i ambitniejsi, bo oni kwejka, seriali i facebooka nie potrzebują. A korzystają jak każdy

Jasne, są ważniejsze rzeczy takie jak właśnie nasza prywatność, udostępnianie naszych danych.
Ale nie dajmy się zwariować, obrazków w internecie nie będzie mi wolno oglądać?

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 21:03   #492
Kreskaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LyraPotter Pokaż wiadomość
Swoją drogą, czytałam wiele horrorów, thrillerów itp.,ale jedyną książką, która naprawdę mnie przeraziła był właśnie "1984"
Dokładnie, ja przeczytałam w wieku ok. 10 lat...no i teraz jestem taka wyczulona i z natury nie dowierzam.

Ktoś napisał o pokoleniu dzisiejszych 10 - 12 latków, którym zostanie odebrane "podwórko" - ciekawa myśl, rzeczywiście dla niech taka zmiana może być szokiem.

Najbardziej w całej sprawie ACTA martwi mnie to, że już na wstępie widać wiele jej wad i możliwości nadużyć: a jak wiadomo z doświadczenia, dopiero WYKONYWANIE (nawet o wiele lepszego niż to, które chcą nam zaaplikować) prawa przez państwowych urzędników i służby specjalne czyni prawdziwe szkody... Mówię to w kontekscie paniki części osób, pt. : co z moimi książkami na studia. Sądzę,że nikt nie będzie ścigał autora podręcznika do gramatyki opisowej: ale taki dokument pozwala "w białych rękawiczkach" zablokować wszystkich dostawców niewygodnych, np. dla rządu informacji... Jest dla mnie jasne, że nie ukarzą wszystkich jednocześnie ale wiele grup "nieprawomyślnych" będzie miało bardzo, bardzo utrudnione działanie. Tego się obawiam. Od około roku korzystam z telewizji bardzo okazjonalnie, szukam w różnych źródłach internetowych i baaardzo nie chciałabym być od tego odcięta.

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:04
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:03   #493
Shee'naz
Wtajemniczenie

bura kocurka no i dobrze, ze jestes podejrzliwa. Bo kto nam zagwarantuje, ze Ci na gorze chca naszego dobra? No kurcze, nie jestesmy chyba dziecmi zeby wierzyc w dobre wrozki, dzieki ktorym wylaczamy myslenie i zdajemy sie na ich decyzje o NASZYM ZYCIU. Wladza z deka deprawuje. Polegajmy na sobie
Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Od około roku korzystam z telewizji bardzo okazjonalnie, szukam w różnych źródłach internetowych i baaardzo nie chciałabym być od tego odcięta.
Podpisuje sie. mam to samo. Od kilku lat polegam na informacji wyszukiwanej osobiscie.

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:05
Stary 2012-01-22, 21:07   #494
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. I większa świadomość nie ma tu nic do rzeczy to jest panika, ludzie lubią zbiorową histerię, psychologia tłumu natomiast oczywiście nie żeby coś, ale zastanawiam się całkiem na serio która przeczytała ten dokument, czy choćby wiarygodne info o nim a nie filmik jakiegoś dzieciaka na yt. Ja wiem, że teraz każda powie: ja, to było pytanie retoryczne

Nie jestem za ACTA, SOPA, PIPA(i to przede wszystkim przez to w jakich warunkach są podpisywane te dokumenty całkowita kpina z demokracji) ale sądzę że uprawiana jest tu spora nadinterpretacja w postaci filmików z których są wyciągane wnioski całkiem z kosmosu. Nie mówiąc już o polskich warunkach, w których średnio wierzę w realne funkcjonowanie tego na zasadzie na jakiej myślicie że ma to funkcjonować. Niektóre dyrektywy unijne wprowadzone już dobrych parę lat temu są wciąż martwe i prawdopodobnie nigdy nie będą przestrzegane tak jak być mają, tak będzie też i z ACTA. Mnie też to się kojarzy z 1984 ale nie wierzę, że takie wyobrażenie będzie się równało rzeczywistości, po prostu Prawdopodobnie, moim zdaniem, sporo krzyku o nic. No ale miło jest krzyknąć: olaboga nie będzie fejsbuka.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:08   #495
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Tu nie chodzi o yt czy fb, ale o coś więcej.
Na pewno znacie z lekcji historii jak wyglądało życie w stanie wojennym. Doszukiwanie się spisków, lewych interesów, nawet były takie absurdy dlaczego niewinna kobieta codziennie kupywała 5 bułek, a raz zdarzyło się kupić jej 6. Od razu była zgarniana na MO, żeby wyjaśnić dlaczego kupiła tą jedną bułkę więcej. Sprawdzano prywatną korespondencję, jeśli była ok można było ją posyłać dalej. Podobnie (nie tak samo! bo wiem, że będę łapana za słowa) będzie teraz: sprawdzanie maili, komunikatorów. Już nie chodzi o sam internet, ale i życie poza nim. Trzeba będzie 10 razy się zastanowić nad każdym niezrobionym krokiem i niewypowiedzianym słowem.
Jeszcze kwestia, której chyba nikt nie poruszył: leki. Znikną substytuty i wszelkie podróbki, które mogą ratować życie ludzkie. Nikogo nie będzie obchodzić, że na oryginalny lek gorzej można reagować niż na substytut. A co za tym idzie: oryginalny lek=droższy. Przy pensji przeciętnego Polaka to majątek.

Mam nadzieję, że będziemy się jeszcze śmiać z tego, że panikujemy i przejmujemy się tym za wczasu.

Edytowane przez kawa_tylko_z_mlekiem
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:13
Stary 2012-01-22, 21:09   #496
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Tak sobie luźno myślę...

Co będzie z takimi sytuacjami jakie często są przecież na studiach. W bibliotece ograniczona ilość książek, ktoś więc kseruje te kilkanaście stron, wrzuca na serwer (a sorry...tego nie będzie ), wysyła to mailem do innych studentów, żeby mogli się nauczyć?
Jak moja mama studiowała to ksero było rarytasem. Jeżeli kogoś nie było na wykładzie to ludzie pisali na kalce, żeby dwie kopie notatek były. Książki przed egzaminami oblatywały cały akademik w myśl zasady "Ja uczę się od 14 do 16 a ty od 16 do 18". Dało się wtedy skończyć studia, teraz nie będzie tak źle bo ksero jest na porządku dziennym, chyba że też będą je inwigilować
Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Dalej luźno myślę...

Skoro tak nas będą inwigilować dostawcy internetu i dawać nasze dane komu popadnie...to jaką mam pewność, że nie przekażą moich haseł do np. konta bankowego...? Albo sami nie skorzystają? No bo ja osobiście nie czuję się zbyt pewnie kiedy wiem, że wszystko co wpisuję jest obserwowane, w dodatku przez kogoś kogo nie znam i nie znam też jego zamiarów...nie po to płacę za wszystkie te programy mające zapewnić moje bezpieczeństwo w sieci, żeby ktoś sobie mógł obserwować co ja robię na komputerze. Ja się generalnie nie znam na tych sprawach...nie wiem co oni zamierzają oglądać a co nie, ale tak będąc zwykłym szarym obywatelem, który właśnie się nie zna...to bym miała duże wątpliwości co do swojego własnego bezpieczeństwa.
Pogrubione też mnie bardzo martwi. Przecież Ci bliżej nieokreśleni "oni" poznają wszystkienasze hasła i teoretycznie mogą mnie okraść. Chyba moim pieniądzom bedzie lepiej w skarpecie pod łóżkiem.

Ja wiem, że to wszystko nie zostanie wprowadzone od razu i że 27-go armia wojska nie wpadnie do mojego domu żądając komputera ale... Dzisiaj zlikwidują seriale, jutro chomika, Youtube i tak małymi kroczkami ziarnko do ziarnka zabiją to co jest w sieci najcenniejsze - wolność.
Cofamy się o 20 lat...

wymianka książkowa

Edytowane przez verda
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:17
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:10   #497
natkaa
Zadomowienie

Cytat:
Deprecjonujesz problem. Nie ma niczego zabawnego w wizji manipulowania obywatelem.

Dzieci są dziećmi i rozumują "po dziecięcemu", co jest zupełnie naturalne. Mi w stanie wojennym zabrali teleranek, a pod oknem jechał czołg. Byłam przerażona wizją kolejnej wojny, którą znałam z opowieści swoich dwóch dziadków (oficerów, którzy dużo przeszli w obozach).

Dla dzisiejszych dzieci utrata Kwejka, czy Youtuba jest czymś takim samym. Niewyobrażalnym.

Ja jestem dorosła i patrzę na problem całościowo. Pomijam fakt, że internet nie jest dla mnie tylko rozrywka, a narzędziem pracy, przynoszącym chleb.

Edytowane przez natkaa
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:11
natkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:10   #498
Kreskaaa
Zakorzenienie

maryanna: masz rację, że u nas wiele praw nie jest egzekwowane sprawnie ale...czy to pocieszenie? W kraju, gdzie wielomilionowe przekręty są tuszowane albo się "przedawniają" a po sądach włóczy się staruszkę, która nie nabiła na kasę fiskalną marchewki - takie ACTA narobi jeszcze WIĘCEJ szkód.
Stary 2012-01-22, 21:16   #499
Shee'naz
Wtajemniczenie

A znacie to stare powiedzenie:

"Jesli wrzucisz żabę do wrzątku - wyskoczy. Jeżeli powoli będziesz podgrzewać wodę to się ugotuje, a nawet będzie cieszyć, że jej ciepło"

Ograniczenia prywatnosci i wolnosci zaczynaja sie niewinnie i rozwijaja powoli. Zacytuje z Orwella "Ignorancja to siła". Na ignorancji mas polega władza
Wole sie na zapas pomartwic, niz keidys nie zauwazyc nawet ze zyje w innym swiecie i juz soba nie jestem

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 21:20   #500
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o yt czy fb, ale o coś więcej.
Na pewno znacie z lekcji historii jak wyglądało życie w stanie wojennym. Doszukiwanie się spisków, lewych interesów, nawet były takie absurdy dlaczego niewinna kobieta codziennie kupywała 5 bułek, a raz zdarzyło się kupić jej 6. Od razu była zgarniana na MO, żeby wyjaśnić dlaczego kupiła tą jedną bułkę więcej. Sprawdzano prywatną korespondencję, jeśli była ok można było ją posyłać dalej. Podobnie (nie tak samo! bo wiem, że będę łapana za słowa) będzie teraz: sprawdzanie maili, komunikatorów. Już nie chodzi o sam internet, ale i życie poza nim. Trzeba będzie 10 razy się zastanowić nad każdym niezrobionym krokiem i niewypowiedzianym słowem.
Jeszcze kwestia, której chyba nikt nie poruszył: leki. Znikną substytuty i wszelkie podróbki, które mogą ratować życie ludzkie. Nikogo nie będzie obchodzić, że na oryginalny lek gorzej można reagować niż na substytut. A co za tym idzie: oryginalny lek=droższy. Przy pensji przeciętnego Polaka to majątek.

Mam nadzieję, że będziemy się jeszcze śmiać z tego, że panikujemy i przejmujemy się tym za wczasu.
Ta kwestia też jest poruszana. Są w Polsce firmy farmaceutyczne, które zajmują się praktycznie wyłącznie lekami generycznymi - w myśl prawa, zbankrutują. A my będziemy musieli płacić tym wielkim, i i tak bogatym koncernom za ich oryginalne leki, które potrafią kosztować krocie. I co...w aptekach już nam pani magister nie podpowie, że jest tańszy odpowiednik Smutne...szczególnie, że dopiero co wsadzili nieprzemyślaną ustawę refundacyjną, która dotyka kieszeni i zdrowia obywateli, to jeszcze chcą odwalić kolejną głupotę... Strzelają sobie w kolano.

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:21   #501
Koan
Wtajemniczenie

Z twittera Anonimowych ktos napisal: "please hack Zbigniew Ziobro's site, he doesn't like marichuana lol -.-"

@AnonymousWiki
Anonymous ✔
LULZ. CBS how are you going to be monitoring our site when yours isn't even up?

Edytowane przez Koan
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:23 Powód: dopisek
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:25   #502
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

bura kocurka musiałam przeoczyć tą kwestię na wątku

Najlepiej niech zaczną podnosić pensje obywatelom, a potem bawić się w zmienianie ustaw. Jeśli to podpiszą (oby nie!) to nowa ustawa refundacyjna traci na wartości.
Stary 2012-01-22, 21:25   #503
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Pogrubione też mnie bardzo martwi. Przecież Ci bliżej nieokreśleni "oni" poznają wszystkienasze hasła i teoretycznie mogą mnie okraść. Chyba moim pieniądzom bedzie lepiej w skarpecie pod łóżkiem.
Na konto bankowe, na większość kont pocztowych i chyba obecnie nawet na facebooka logujesz się przez SSL, czyli połączenie jest szyfrowane...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 21:28   #504
Kreskaaa
Zakorzenienie

Dokładnie, wolność nie będzie odebrana jednym dokumentem ale milionem małych, niepozornych kroczków przeciwko którym nikt nie protestuje bo to przecież "panikarstwo". Jak ktoś ładnie zauważył, gdyby ktoś został wrzucony do świata sprzed 100, 200 lat byłby oszołomiony ogromem wolności - a przecież też nie były to idealne czasy!

Mam nadzieję, że protest przeciwko ACTA będzie chociaż dla części społeczeństwa początkiem szukania własnych odpowiedzi - zamiast bezrefleksyjnego przyjmowania tych narzuconych z góry...Pytanie tylko, czy wtedy będzie można jeszcze dotrzeć do informacji.

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:30
Stary 2012-01-22, 21:30   #505
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Zastanawia mnie jedna rzecz. Nie będę mogła wstawić zdjęcia z imprezy na fb, kiedy an stole będzie stała butelka coca-coli?
Czy biblioteki (są tez internetowe) będą w ogóle mogły funkcjonować? Załóżmy, że moja szkoły wykupuje 10 egzemplarzy Pana Tadeusza . Później biblioteka pożycza książki innym. To będzie legalne? Przecież nie dostała od Adama Mickiewicza zgody na piśmie, że może pożyczać jego książki
Będę musiała usunąć podpis z wizażu i mogę zapomnieć o jakimś tekście piosenki w opisie na gg?

Edytowane przez olasia99
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:33
olasia99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:31   #506
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
A znacie to stare powiedzenie:

"Jesli wrzucisz żabę do wrzątku - wyskoczy. Jeżeli powoli będziesz podgrzewać wodę to się ugotuje, a nawet będzie cieszyć, że jej ciepło"

Ograniczenia prywatnosci i wolnosci zaczynaja sie niewinnie i rozwijaja powoli. Zacytuje z Orwella "Ignorancja to siła". Na ignorancji mas polega władza
Wole sie na zapas pomartwic, nic keidys nie zauwazyc nawet ze zyje w innym swiecie i juz soba nie jestem
Myślę że petycje czy internetowe forum niewiele mają wpływu na ten nasz brak ignorancji. Oczywiście jest to jakaś forma sprzeciwu w której sama biorę udział jednak realnie patrząc nie przeceniam jej. Jak będą chcieli to podpiszą z naszą czy bez naszej aprobaty. I oczywiście będzie to od razu argument do politycznej wojenki, Tusk to złodziej i żyd. Jakby na stołku premiera był Kaczyński to Kaczyński byłby zacofanym idiotą, który się na internecie nie zna. Pomijając że oni też mają na to znikomy wpływ bo światem nie rządzą, tu większą rolę odgrywają np. korporacje, czy służby federalne a nie jakiś malutki Tusk.
Ale argument do wojenki będzie.

Ja po prostu bardzo z przymrużeniem oka traktowałabym straszliwe filmiki, które nie wiadomo kto zrobił tak naprawdę opowiadające o tym że przepisu z internetu nie będzie można wydrukować. W naszym kraju nie można poradzić sobie z pedofilami, z internetem też sobie nie poradzą. Pomijając co już było tu zresztą mówione, że tak naprawdę każdy wasz ruch w sieci i każde słowo napisane, każdy mail i rozmowa telefoniczna może zostać odpowiednio prześwietlona jeśli ktoś wyżej tak właśnie sobie zażyczy. To już było, to nie jest żadna spiskowa teoria dziejów co prawda. Internet stwarza tylko iluzję anonimowości. ACTA nie podoba mi się bo jest tworzone w aurze tajemnicy i kompletnie dla przeciętnego szaraczka niejasne.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:32   #507
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie, wolność nie będzie odebrana jednym dokumentem ale milionem małych, niepozornych kroczków przeciwko którym nikt nie protestuje bo to przecież "panikarstwo".

maryanna3 zgadzam sie co do tych wojenek... To znow zajmie ludzi...

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:34
Stary 2012-01-22, 21:34   #508
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jedna rzecz. Nie będę mogła wstawić zdjęcia z imprezy na fb, kiedy an stole będzie stała butelka coca-coli?
Czy biblioteki (są tez internetowe) będą w ogóle mogły funkcjonować? Załóżmy, że moja szkoły wykupuje 10 egzemplarzy Pana Tadeusza . Później biblioteka pożycza książki innym. To będzie legalne? Przecież nie dostała od Adama Mickiewicza zgody na piśmie, że może pożyczać jego książki
Fb nie będzie, więc jeden problem z głowy
A tam gdzie kończy się absurd, zaczyna się kolejny i tak absurd absurdem będzie popychany.

Jestem ciekawa jak zareagują na to wykładowcy. Bo przecież trzeba pisać różne eseje, referaty, prace zaliczeniowe i dyplomowe.
Stary 2012-01-22, 21:35   #509
PS I love you
Raczkowanie

tak gadasz, mnie dwóch facetów zgwalcilo w 2007 roku pod okiem kamer w dużym miescie w Polsce - i co?? gowno, nie dalo sie ich namierzyc
wczesniej straszyli mnie tym gwaltem przez telefon - smsami, wiec nie pier**l mi, ze taka ingiwilacja byla do tej pory bo gowno bylo skoro do tej pory boje sie przejsc przez grunwaldzka

zrzucam kilogramy . 7 za mną. 7 przede mną.
PS I love you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:44   #510
Koan
Wtajemniczenie

25.01 wychodzimy na ulice !!! NIE dla ACTA

WARSZAWA 24.01 https://www.facebook.com/events/231718760242341/
WARSZAWA 25.01 https://www.facebook.com/events/340004262690401/

BIAŁYSTOK http://www.facebook.com/events/256392994434523/
BYDGOSZCZ https://www.facebook.com/events/212620175499352/
GDAŃSK https://www.facebook.com/events/353301034699480/
GORZÓW https://www.facebook.com/events/135788003207252/
KATOWICE https://www.facebook.com/events/174724099301513/
KIELCE https://www.facebook.com/events/216763271746396/
KRAKÓW https://www.facebook.com/events/215317315225357/
LUBLIN https://www.facebook.com/events/174048566035586/
ŁÓDŹ https://www.facebook.com/events/136075406511048/
OLSZTYN https://www.facebook.com/events/349441668418318/
OPOLE https://www.facebook.com/events/135063449946747/
POZNAŃ https://www.facebook.com/events/174451399329583/
RZESZÓW https://www.facebook.com/events/134706133314328/
SZCZECIN https://www.facebook.com/events/280653448656301/
TORUŃ https://www.facebook.com/events/239838672758381/
WROCŁAW https://www.facebook.com/events/332274416793882/
ZIELONA GÓRA https://www.facebook.com/events/177454789020878/

Pozostałe miasta:

BIAŁA PODLASKA https://www.facebook.com/events/154443481334137/
BIELSKO- BIAŁA https://www.facebook.com/events/342876392398818/
CZĘSTOCHOWA https://www.facebook.com/events/315644171811283/
EŁK http://www.facebook.com/events/352653108080797/
GDYNIA https://www.facebook.com/events/308132032565777/
GNIEZNO https://www.facebook.com/events/195470430552322/
JASTRZĘBIE ZDRÓJ http://www.facebook.com/events/277715198961253/
KOSZALIN https://www.facebook.com/events/366544826693312/
LUBIĘCIN https://www.facebook.com/events/180049205428002/
MIELEC https://www.facebook.com/events/215960131828288/
PIŁA https://www.facebook.com/events/363770730315314/
PŁOCKhttps://www.facebook.com/events/263187973749735/
RADOM https://www.facebook.com/events/214278065333774/
RADOMSKO https://www.facebook.com/events/333422520024895/
RYBNIK https://www.facebook.com/events/217531361672321/
SŁUPSK https://www.facebook.com/events/355576864469738/
SOSNOWIEC https://www.facebook.com/events/327134550660857/
SZCZYTNO https://www.facebook.com/events/304287716283865/
TARNÓW https://www.facebook.com/events/195948973836535/
TARNOWSKIE GÓRY https://www.facebook.com/events/226874334064657/
TOMASZÓW MAZOWIECKI https://www.facebook.com/events/217180361704882/
ZAMOŚĆ https://www.facebook.com/events/272542776144232/
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości