|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dominik też bezzębny
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witam
![]() Nie było mnie dwa dni a tyyle nadrabiania! ![]() Brumku ![]() dla Tymcia za 5 miesięcy i ZĄBKA!!! dla Blaneczki Meszsaresowej dla Zuziaka Iustynowego za ZĘBOLKADomcio ma 6,5 m-ca i ząbków brak Ale też słyszałam, że im później tym podobno lepiej, a ile w tym prawdy to pieron wie![]() Stronczku za samochód, bardzo dobry wybór. Mąż od zawsze kupuje tylko audi i są poprostu bezawaryjne ![]() Scio dla Agatki za ZĄBKADziubku waracaj szybciutko do zdrowia Ja wczoraj i dzisiaj na uczelni. Wczoraj robiliśmy męża urodziny, Domka zawieźliśmy do moich rodziców i zabraliśmy go dzisiaj po szkole. Był bardzo grzeczniutki, dziadki bardzo zadowoloeni, że mogli miec go tylko dla siebie ![]() Urodziny się udały, było rewelacyjnie. Wczoraj i dzisiaj miałam kolokwia, wczorajsze napisałam na czwórki a dzisiaj na piątki ![]() Jutro jedziemy na kontrolę do lekarza, jeszcze troszkę pokasłuje, ale już coraz mniej. Ja też już całkiem zdrowa |
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata wykąpana usnęła w łóżeczku. a ja zakładam słuchawki i dalej słucham Larssona ![]() wpadne później |
|
|
|
|
#634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to super ![]() A moze pediatra by cos wskazal, czy raczej nie? Cytat:
Az sama jestem ciekawa, czy Was zaszczepia. U nas to juz 2 razy bylo przeszkoda. Tylko za pierwszym razem to byl katar + kaszel, teraz katar + gardelko.Bella zdrowka dla Leny! Blaneczka ![]() Alem sie spasla ta pizza. Teraz sie jeszcze piwkiem dobijam. Ale uwaga! Jutro rano ide na ZUMBE
|
||||
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dzięki
![]() Ellika trzymam za jutrzejsze badanie słuchu.a ja mam ciężki orzech do zgryzienia, rano pasuje pokazać się z Leną pediatrze... a po południu jechać na szczepienie z Lila... chyba zadzwonie do przychodni i pogadam z Panią doktor.
|
#636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też myślałam nad majorką wyspa do zawsze bezpieczniejsze miejsce pod wzgledem chorób Ładne plaże, cywilizacja, smaczne jedzeni itd niestety ze wzgledu na Tzta prace raczej nie mamy szansy zaplanować z tak dużym wyprzedzeniem urlopu wiec musimy postawić na last minute a w kalom terminie wy lecicie? Cytat:
poprzednim razem kąpał się tylko z Tztem ale ja przejełam jaśka po kąpieli-tj przejełam w ręcznik(bo to chyba najtrudniejsze w pojedynke) myliśmy Jasia mydłem w kostce bo tak chyba najłatwiej 1 ręką ![]() Cytat:
![]() jak organizacyjnie to zrobisz? podziwiam przy 3 dzieci
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorną porą
![]() Na dzień dobry baaardzo proszę o kciuki, bo jutro idziemy pierwszy raz do żłobka i już mam schizę Podejrzewam, że Natan lepiej to zniesie ode mnie ![]() Teraz łobuz mały broi i spać nie chce... Od dwóch nocy daje nam popalić z pobudkami co 1,5-2 godziny, dzisiaj przez cały dzień spał może z godzinę, a teraz oczy jak 5 zł i chce broić
|
#638 |
|
BAN stały
|
Gratki za skonczone miesiące, za ząbki
Chcę kupic sobie jakies niedrogie ale w miare fajne autko, najlepiej chcialabym kupic renault clio 2, 1.5 dci bo bardzo malo pali, w trasie potrafi nawet zejsc do 3-4 litrów na setke. ale troche drogo jak na moją kieszen, musialabym miec 8 tys, a mam tylko 4 chyba ze pukniete ale znowu trzebaby bylo je robic..jakie autko polecacie? nie chcialabym matiza, forfa ka, zadnego fiata... jakies ekonomiczne... mam dziure w mózgu od szukania. |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja Lena nie chce maruda mała jeść, muszę wciskać... to chyba przez zęby(mam nadzieję, bo nie mam na co zwalić)
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
AgaG pediatra dała wolną rękę co do wyboru ha. Nie podała konkretnie, mówiła że różne są..odebrałam to jako obojętnie..oby ha..
Nie wiem. Zostanę przy bebiko, bo dużo tańsze. Iustyna zapomniała za ząbka ZuziankowegoBella Ty to się masz z dwójką...
|
#641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Akurat jutro wykorzystam moich rodzicow, ktorzy przyjechali na Dzien Babci i Dziadka, wystepy w przedszkolu sa dopiero we wtorek, a mam ich juz od wieczora piatkowego i tak ich wykorzystuje. Gdyby nie oni, to wyjscia na fitness bylyby mozliwe tylko gdy maz ma wolne. Mam nadzieje, ze po tym pierwszym razie beda tez nastepne. My prysznica nie mamy, wiec nie sprawdze reakcji Antka. Cytat:
Cytat:
Ja juz sie pozegnam, dobranoc! |
|||
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale za 4 tys, nie wiem czy kupisz porządne auto, zdaje mi się że musisz mieć z 10 tyś. a to i tak kupisz 5-6 letnie ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- a mi matiz pali 5-6 /100 w mieście, to uważam że nieźle, na trasie 4-5-6 o tak zależy jaka jazda czy dynamiczna czy ekonomiczna ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- nie kupuj ranault, bo do francuzów są drogie części |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
|
#645 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim, którym jeszcze nie dziękowałam
I oczywiście wszystkiego naj, naj, naj, także dla Blaneczki!!! Cytat:
![]() Cytat:
Ze swoim słodko-ciętym jęzorkiem Cytat:
Cytat:
![]() Fajne rodzinne autko Cytat:
Co do Biedronek, to zaliczyłam dwie kolejne W żadej ani śladu chodzika. Mąż się stuka w czoło, bo normalnie jakiegoś amoku dostałam. A we mnie się po prostu instynkt myśliwego obudził Normalnie by mi na nim nie zależało, bo można tysiąc podobnych kupić,poza tym do chodzenia jeszcze daleko, ale ponieważ nie mogę go dopaść, to jakieś pierwotne instynkty zadziałały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(nie pierwszy raz zresztą )Cytat:
![]() A alergia tez złagodniała?
|
|
#647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A kiedy odbieracie?Co do moczu, to dla mnie te woreczki to totalna porażka. Wolę stać godzinę nad Tymciem z pojemniczkiem w łapach i czekać, niż się z tymi upiornymi woreczkami bawić, a i tak mi wszytsko wycieka ![]() Cytat:
![]() Spoko, spoko, doczekacie się ![]() Cytat:
|
|
#648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#649 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zapewne jakbym była taka mała to też bym się przestraszyła tych babek no nic.. jutro bedzięmy się dalej oswajać, żeby pieniądze na baterie nie poszły w błoto![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za piękne oceny.. i trzymam kciuki za kontrolęCytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#650 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ząbka i 5 mc dla Hani i Blaneczki Cytat:
Cytat:
fajne Cytat:
A ja jeszcze dodam że Nita w październiku urodziła córeczke ![]() Cytat:
na głowe co z nas za kucharki ![]() Krystkowi wyrosną zęby jak bedzie miał 11 mc jak ja ![]() Cytat:
2. zdolna dziewczyna 3. Cytat:
Cytat:
![]() A ja jutro wracam do pracy bylo mi bardzo miło przez ten rok pisać z Wami |
||||||||
|
|
|
#651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cięzko tak s.rac na leżąco ![]() Cytat:
![]() nie wiem .... może ją źle zrobiłam jak się robi kaszę jaglaną? może za mało wypłukałam, bo miała taki gorzkawy posmak ![]() trzymam ![]() i czekamy na wieściCytat:
Cytat:
Cytat:
albo focusa?
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Elika
bardzo, bardzo mocne!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale im więcej kupowałam pierwszych słoików tym bardziej mnie od niego odrzucało. Pamiętam jak dziś otworzyłam dynie z indykiem myślałam że zwymiotuję !Dlatego obiadki ma robione przeze mnie. Deserki - kiedyś kupiłam dosyć dużo słoików i nadal je mam,więc je pewnie wykończę i będę szukała innego rozwiązania. Natomiast mleko 2 chce Hipp. ![]() Musi się udać ![]() brokuł jest bardziej intensywny w smaku niż te inne papki z marchwi i ziemniaków, chce aby jadła zdrowo i kolorowo więc się nie poddam ![]() Cytat:
![]() Ja za kilka dni spróbuje jej ponownie podać,może będzie miała lepszy dzień ![]() Dziękuje, ale brązowy chce to ok? za szczepienie. U mnie jak ma katar nie szczepi, woli poczekać.Moja też bez zębna więc jakby co jest z Szymonkiem ![]() Cytat:
mnie to też czeka.I pewnie będzie tak jak piszesz Natan będzie na pełnym loozie a Ty się będziesz stresowała, nie bój się będę z Tobą Cytat:
|
||||
|
|
|
#654 | ||||
|
Zadomowienie
|
Majka od godziny śpi... W łóżeczku... Zobaczymy, jaką noc będziemy dziś mieli
![]() A tak w ogóle... Przed kąpielą coś mnie tknęło, żeby jej do paszczy zajrzeć i co? I malej przebił się ząbek już jest taka naprawdę widoczna kreseczka nawet tż zauważył a on ślepak jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou czytałam ,że się moczy ale czytałam też że się tylko gotuje...jak wykminie dam znać,albo ją tylko wypłucz ? Ja każdą kaszę płuczę jak gdzieś ją daję.
|
|
|
|
#656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mykam zaraz spać bo żołądek ssie a to już niedobra pora na szamanie..
|
||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko z ryzem sprobuj najpierw z bialym, bo jest delikatniejszy dla brzuszka.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

no i teraz - pytanie????

Podejrzewam, że Natan lepiej to zniesie ode mnie 

chyba ze pukniete ale znowu trzebaby bylo je robic..
. Z resztą ten ząb, to jej wychodził i wychodził. A cieszyłam się ostatnio, jak zobaczyłam kreseczkę (to wiadomo, że już zaraz ząb będzie).

na głowe co z nas za kucharki 
myślałam że zwymiotuję !