|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Fajna fura ![]() Brumek -byłam w tej biedronce i była taka bida, że aż głupio już nie mówię, o tym, że tego chodzika nie było... Nie było nawet wielu podstawowych produktów, które używam do czyszczenia domu puste półki ...
|
||
|
|
|
#602 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
jakie mm podajesz? Oby było dobrze na zwykłym mm. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą, mniejsza z tym Cytat:
![]() Zdrowiej nam i więcej nie choruj. Cytat:
Brumku za zęba i miesięcznicę![]() Jaciee w housie są męskie koszulki z...Twoim avatarem Byłam w 3 biedronkach. Pustki...w ostatniej została 1biedronka i wzięłam.Tam jest jakas blokada ?w instrukcji wyczytałam...i nie działa mi funkcja reakcji na płacz dziecka ![]() Matoł jestem jeżeli chodzi o techniczne rzeczy
|
|
#603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam 3 próbki kaszek mlecznych 2 z bobovity i jedną z nestle z bananami. o z tej serii klik No i od kilku dni dawałam po 3-4 łyżeczki, przed wczoraj 50 ml, wczoraj 60 i dziś dałam całą porcje 150 ml wody i cała saszetka. Zjadła ze 120. Mleka jeszcze nie zmieniałam. Czekam az mi 3 puszki Nutry zostaną. Będę zmieniać na Hippa. Najgorsze jest, ze objawy mogą się zacząć i po tygodniu |
|||
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 100ml mleka 1,5 łyżki tej kaszki http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/179.aspx z lenistwa nie chce mi się bawić w gotowanie manny |
|
|
|
|
#606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Nas masło się jada do kanapek,więc idzie na bieżąco. Ja jutro idę na polowanie kaszy ![]() A powiedz mi czemu zwracasz uwagę na jaja w makraonie? Oj ponownie ![]() Kochana dużo dużo zdrówka ![]() i się kuruj no! Cytat:
![]() Ładne i kolor mnie się podoba ! Cytat:
![]() No i laski załamałam się. Taki piękny obiadek miałam dla Emilie te brokuły, a ona NIC A NIC nie zjadła ![]() tak się krzywiła, że normalnie nie umiała aż wypluć. Zamroziłam resztę może za jakiś czas jej posmakuje ![]() |
||||
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla dzisiejszych solenizantów!
za Tymkowego ząbka!Zdrówka dla wszystkich chorych! Radości dla wszystkich smutnych! Wczoraj byliśmy pobrac krew Ssawce Trochę płakał, ale chyba bardziej z tego, że mu przerwalismy spanie. Mam nadzieję, że wyniki będą ok. Jutro spróbuję łapać siuśki (lekarka kazała do woreczka, ale zapomniałam kupićI nie wiem, co chciałąm jeszcze napisać ![]() Ssawka śpi. Dałąm mu dziś kleik ryżowy na moim mleku - niby pisze, że na modyfikowanym ma być, ale MM nie mam i nie zamierzam kupować, a na wodzie to przecież bez smaku by był. Najwyżej będę dorzucać do deserków. |
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamad wynikiUprzejmie informuje, że idzie nam drugi ząb
|
|
|
|
|
#609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za dobre wynikiCytat:
![]() Moja panna buja sie w bujaku i lamentuje.. o matko.. wszystkie żale z siebie wyrzuca do tych biednych maskotek z jednej strony mi jej szkoda a z drugiej śmiać mi się chce Najlepsze, że jak kupiłam Playskoola i pierwszy raz jej włączyłam to był ryk.. potem się oswoiła i lubiła się pod nim bawić.. wyczerpały nam się baterie i dzisiaj po kilku tygodniach znowu jej włączyłam i co? Znowu ryk chyba ją znowu przerażają te babeczki
|
||
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Pojechali, ufff.... Ale miło w sumie było
Zosia była gwiazdą, zaczarowała wszystkich!Nawet nie mam co wstawić do naszego ulubionego wątku ![]() Stronczek, super fura, kombi baaardzo praktyczne jest z dzieckiem Dziubek, chorowitku! Trzymaj się i zdrowiej! Iustyna, super że pierwszy ząb macie już za sobą ![]() Słoneczko, mam właśnie od nich te próbki - 4 przysyłają, można sprawdzić spokojnie i od nich właśnie zacznę. Żaneta, no mam nadzieję że się przekona Emi do brokułów, może jutro spróbuj? Nataszka, a co ona taka strachliwa? U nas babeczki dostają codziennie po twarzy
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ok zakodowałam
A swoją drogą nie dawno kupiłam Emi nektar bananowy z HIPP i wiecie co on ma mniej bananów w sobie niż Nektar dla Nas nawet z Biedrony...---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Wodauqa póki co odpuszczę, jutro wykombinuję coś innego, bo nie chce aby się sparzyła co do brokuł.Wydaje mi się, że nie zaakceptowała tego ponieważ nie było takiej super ciapy. |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi się pospali. |
|
|
|
|
#613 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie babolki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niezłe autko ![]() życzę żeby dobrze się sprawowało (tez mam audi i jest bezawaryjne) Cytat:
AgaG pamiętam jak pisałaś o urlopie na Majorce. wykupiliścię tą wycieczkę? Jesli tak to zdradz w jakim regionie A my właśnie wrócilismy do domu odwiedziliśmy CH upolowałam min ładną bluze Jasiowi w Zarze potem byliśmy u znajomych na obiedzie Jasio oczywiście zabawiał towarzystwo swoimi wygłupami
|
|
#614 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jakbys mi napisala jaka to ma konsystencje i przez jaki smoczek dajesz? Cytat:
A co do brokulow, moze za jakis czas jej posmakuja. Cytat:
I jak, pil ten kleik? Czy na gesto lyzeczka? Cytat:
Ide na pizze... ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
I powiem, ze naprawde trafilam wtedy z oferta, bo tylko przez kilka dni byla taka cena, potem szla w gore, a teraz tego hotelu juz w ogole nie ma w tym terminie, a inne maja ceny dla nas zaporowe. A co? Tez sie wybieracie? |
|||||
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Telik, nabieram ochoty na wspólny prysznic z córą.
Ale chyba be zpomocy męża nie da rady, co? |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
A my po wizycie u babci , teraz relaks w domu i niedługo kąpiel małego brzdaca( straszniemarudna ostatnio-chyba ząbki idą, bo pluje na lewo i prawo) |
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz , a tak się bałaś.Ale mi Sara dała czadu. Wyła i wyła, odłożona do wózka jeszcze bardziej a spać niet. Dopiero padła. I ja opadam z sił
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() melduje się w nowej części (w końcu) ![]() jeszcze z zaległości: agadus, jacieeee, dziubek79, Naataaszkaa, telik oczywiście zaległości dalej mi rosną ![]() ale od czwartku Majka w domu - chora i oczekująca uwagi przez cały czas w związku z czym na wizaż czasu brak przynajmniej Hania na zdrowszą wygląda brumek, Meszsares za 5 miesięcy dla Tymka i BlankiHania dziś kończy pół roczku a mam wrażenie, że dopiero się urodziła..... dobrej nocki kochane lecę z tżem zaległości serialowe nadrabiać |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
moja wyspala sie od 13.30 do 16.30 zjadla nowe danie jarzynki z szynka i troszke mleka - jak wymiotowalam - szok!!! umeczylo sie biedactwo, a teraz wypila herbatke i usnela no i teraz - pytanie????1. ma refluks, ale czemu, az tyle wymiotowala?? 2. kupa z wczoraj to byly 3 mega klocki (ale to chyba rodzinne bo mama mowila, ze ja tak caly czas mialam i nie wazne co zjadlam i ile wypilam)a moze to wczorajsze danie z krolikiem?? 3. danie z gerbera bylo z grudkami i niekoniecznie chciala je jesc - probowac dawac czy przestac?? |
|
|
|
#620 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem zmęczona - wróciliśmy z maratonu po dziadkach, dwóch obiadach i jeszcze byliśmy na koncercie chóru - kolędy, teściu śpiewa w chórze, no i na koniec do kościoła....no i jestesmy w domu, zaraz kąpiel małej i spać, chyba z nią pójdę.Jutro badanie słuchu, nie puszczajcie kciuków ![]() Miłego wieczoru dziewuszki
|
||
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na gęsto łyżeczką, bo: 1. nie umie korzystać z butelki i smoczka 2. ja nie umiem odciągnąć dużo mleka - jakieś 30 ml mi się udało, więc zmieszałam z łyżeczką kleiku (i tak się robi rzadkie, ale podobno mleko UU tak działa) Pił, bo on uwielbia łyżeczkę
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-22 o 19:30 |
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Aga przebił się. Mamy dwa ze 3mm ząbki
Ellika ![]() Ach ja nie pisałam ale też zaliczyłyśmy z Agatą wspólny prysznic. Ja ją trzymałam a M. nas polewał. Agata sama w brodziku boi się wykąpać. |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
elika
![]() ![]() Jakie mleko ha mam kupić? bebiko najtańsze...czy one się różnią?
|
#624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie start z gotowanym jedzeniem był podobny, ale jakoś nauczyłam się jak podrasować zupkę żeby małej smakowało. Poza tym nowy smak zawsze pierwszego dnia był beee, a na drugi dzień już smakowało.Cytat:
![]() ![]() No i zbiorowo życzę zdrowia wszystkim chorym. |
||
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
Może kwestia wymieszania wszystkiego? Mleko do popicia?
|
|
|
|
#626 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas weekend w szybko zlecial. Jutro szczepienie. Jestem ciekawa czy Szymka zaszczepi, czy katar bedzie przeszkoda. Aaa no i na zwykle mleko NAN tez ma uczulenie. Wywalilo go dzisiaj, takze doopa, rzadam Pepti.
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorne. Mieliśmy mnóstwo gości, a my zostaliśmy w domu bo Lena ma trzydniówkę (a miesiąc temu miała Lila).
i już smacznie obie śpią... Dziewczyny dzięki,ze odpisałyście odnośnie koopy ![]() Trochę się uspokoiłam. Tymku gratki dla Ciebie za 5 miesięcy i ząbka ![]() Blaneczko dla Ciebie również.
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż właśnie dał polizać Małej jabłko i co zabierze to krzyk nie z tej ziemi. Prawie gryzie to jabłko bezzębnymi dziąsłami i łapie do za rękę gdy ten odsuwa jabłko |
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Kajol moja Lila jeszcze nie ma ząbka, dopiero dziąsła się rozpulchniają...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

chyba znowu angina , jeszcze gorączka mnie męczy. 
już nie mówię, o tym, że tego chodzika nie było... Nie było nawet wielu podstawowych produktów, które używam do czyszczenia domu
puste półki ...

: za 5 miesięcy i za ząbka (nam też właśnie pierwszy wyszedł a Zuz prawie 2 miesiące starsza 

U Nas masło się jada do kanapek,więc idzie na bieżąco. Ja jutro idę na polowanie kaszy 

A swoją drogą nie dawno kupiłam Emi nektar bananowy z HIPP i wiecie co on ma mniej bananów w sobie niż Nektar dla Nas nawet z Biedrony...