|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Lux Mundi
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
![]() |
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie bylo mnie sporo czasu w ogole na wizazu. Chorowalam sobie dosc dlugo i nie mialam sily na nic. U dietetyka nie bylam bo narazie nie mam kasy,ale od kad jem tylko ryby to sie naprwade dobrze czuje. Poprostu czuje, ze mam energie do zycia. Mysle, ze moj problem lezy w tym, ze lubie smak ryby i naprawde zadne cuda mi tego nie zastapia. Od dziecka bylam na rybkach wychowana takich prawdziwych z jeziorka i rzek. Poprostu nie lubie czuc frusytacji i staram sie zyc w zgodzie ze soba i natura. Jak bede bardziej przy kasie to sie do dietetyka na bank przejde. Poki co cala kase wkladam w to zeby wyleczyc moj ryjek z tragicznego tradziku, ktory mnie zabija normalnie. Mam juz takie podskorne gule, ktorych nie da sie wycisnac, mozna chyba jedynie nozem wyciac. Lekarka mi powiedziala, ze jest kiepsko i pewnie bede musiala zaczac brac kuracje antybiotykawo przez kilka miesiecy. Narazie jej powiedzialam, ze chce poczekac choc nie wiem na co ja licze, ze cud sie zdarzy ![]() Musze isc dodatkowo zrobic badania na tarczyce bo prawdopodobnie mnie tez dopadla(geny),ale narazie czekam ze wszystkim. Tutaj badania sa tragicznie kosztowne :/ Ostatnio duzo dziwnych rzeczy sie dzieje w moim zyciu. W poniedzialek bylam w strasznym wypadku samochodowym , kraksa na 5aut. Mi sie nic nie stalo,ale praktycznie moj TZ to myslal, ze do psychiatryka mnie bedzie wiozl taka bylam rozdygotana ![]() Z dobrych rzeczy to mojej kuzynki TZ przyniosl jej do domu trzeciego malego sierscia. To jest ona i ma fajne imie. siersc jest mala puchata kulka i strasznie mnie lubi, chyba najbardziej ze wszystkich. Innych tragicznie drapie i gryzie, a mnie nie ![]() ![]() Uwielbiam tego sierscia kuzynki. To tyle co u mnie. Pozdrawiam Was i ciesze sie Chatul, ze Twoj blog sie rozwija pomyslnie ![]()
![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() aleeee śnieguuuu, lepicie bałwana??:P Sam biedactwo, może ze stresu masz taki trądzik? ja po oczyszczaniu nie mam już żadnych problemów. Są tylko wtedy kiedy jem ser:/ i po długotrwałym stresie. Słyszałas może o teście ślinowym na obecnosc candidy? Moja siostra miała "podobnie brzmiący" trądzik, leczyła sie u dermatologa dlugo i nic nie dawalo, było nawet gorzej. A zaczęła stosować miksture oczyszczająca J. Słoneckiego, zdrowiej się odżywiac i używać naturalnych kosmetyków i zostały same blizny po trądziku. Dodam jeszcze, że też jest wege. I czasami jak czytam Twoje posty to zastanawiam sie czy to nie ona je pisała, bo ma podobne podejście do życia i niestety też latwo ulega stresowi i nerwom. Czemu nie napiszesz jak ma sierść na imię? I co to za sierść? kot, królik czy poprostu sierść haha? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
ma zielone pojęcie
|
Miałam dzisiaj pobieraną krew. Wyniki dostanę jutro.
Trzymajcie kciuki żeby były dobre. Bo jak coś będzie nie tak, to mi krewni urwą łeb za wegetarianizm ![]()
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Chatul, powodzenia
![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
ma zielone pojęcie
|
Krew już pobrana, wyniki odebrane... Niedługo idę do lekarza po interpretację
![]() I pochwalę się, że pierwszy raz od bardzo dawna nie zemdlałam podczas pobierania krwi ![]() ![]()
![]() |
#1207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uzywam naturalnych kosmetykow. Eco, organic i dupa, ze tak sie wyraze.Teraz to juz zminimalizowalam wszystko do naprawde minimum mozliwosci. Zdrowo tez sie odzywiam, nie jem praktycznie nic smazonego, azni zadnych fast food. Duzo swiezych warzywek i owocow czy jakis sokow jednodniowych. O takim tescie nie slyszalam. Hmmm i musze poczytac o tym gostku co to za cudotworca. Poki co z przykroscia stwierdzam, ze w nic juz nie wierze :/ Hehe na 100% ja to nie Twoja kuzynka ![]() ![]() Cytat:
Ja sie ostatnio zlapalam na tym, ze w ogole nie lubie jajek w formie gotowanej ani sadzonego. Jedynie jajecznica mi przejdzie. Musze jajko rozbic i je dokladnie robeblac zeby widziec czy nic tam w nim nie ma, w sensie jakis oznak zycia :/ Ostatnio jadlam jajko gotowane na twardo (bo takie sa najzdrowsze czemu nie wiem) i jadlam chleb pelnozoarnisty ze slonecznikiem i mi chrupnelo w zebach i juz mialam skojazenie, ze ugryzlam zarodek kurczaka. Pawie lecialy ostre ![]() Nie wiem skad to u mnie sie bierze naprawde nie mam pojecia. W ogole ostatnio mysle duzo na temat zycia i smierci i tez nie wiem skad to u mnie sie bierze ciagle ![]() Cytat:
Daj znaka jak tam poszlo ![]()
![]() |
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkie Cię interesują? Czy tylko te, które mogą mieć związek z wegetarianizmem?
![]() |
![]() |
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choc jako nastolatka to ciagle myslalam o swirnietych rzeczach- Nirvana, Kurt Cobain i te sprawy. Rowno pod czaszka nigdy nie mialam,ale jako juz studentka to mi przeszlo jakby nie wiem doroslam ![]() ![]() Wszystkie Cię interesują? Czy tylko te, które mogą mieć związek z wegetarianizmem?[/QUOTE]
![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
hahaha Sam, są ludzie bardziej stuknięci od Ciebie
![]() a próbowałaś kosmetyków z biochemi albo podobnych (nie wiem czy w stanach jest jakiś odpowiednik:P) ?? Ja nie jem jajek odkąd usłyszałam, że to kurzy okres... a jak przez przypadek w Holandii kupiłam makaron jajeczny i zobaczyłam w domu dopiero to nie mogłam zjeść z nim spagetii...bleh. Ja też jakaś przygaszona chodzę ostatnio, ale u nas w górach to niebezpiecznie wiecie halny i te sprawy:P. Dostałam dzisiaj prezent od szefowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
ma zielone pojęcie
|
Byłam już dzisiaj u lekarza po interpretację wyników badań krwi i moczu. Wszystko to, co mogłoby mieć związek z wegetarianizmem, jest w porządku
![]() ![]()
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie czekam na zbawienie,ale mam juz tego dosc bo mi to swedzi co raz bardziej, zrobil mi sie maly krwiak miedzy tym wszystkim i to bardzo boli. W lutym chyba pojde po ten antybiotyk bo to tez ma wplyw na samopoczucie wiadomo jako kobiety. Najsmieszniejsze jest to, ze mialam tabletki ziolowe na tradzik i jeszcze gorzej zrobily niz wyleczyly, co mnie wkurzylo niesamowicie :/ Krem brzmi ciekawie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio mi sie nasilily krwotoki z nosa zwlaszcza z rana ![]() Dzis zjadlam kanapke z tunczykiem ![]() Mi sie wydaje, ze moj organizm nie umie inaczej poprostu.
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Sam, a pokaż jaką masz mniej więcej dietę? Bo aż nie chcę mi się wierzyć, że jest tak źle, a jak mówię, sama mam ogromną tendencję do anemii. Byłaś z tym u dietetyka? Bo organizm nie reaguje tak intensywnie z powodu braku mięsa, te same składniki są przecież w innych produktach, może zrób sobie badania, czego Ci brakuje? I wtedy skup dietę na porządnych produktach, w diecie nie powinno na pewno zabraknąć Ci orzechów, warzyw strączkowych, węglowodanów, żeby mieć energię czyli ryże, makarony, warto sięgać po buraki, czekoladę, fasolę, groch, soczewicę. Jeśli z diety wyłączysz mięso, to wiadomo, że będą niedobory, a z tego, co mówiłaś, to Ty jesz maleńko. Może masz za małą dawkę kalorii? Bo w sumie mięso jest bardziej kaloryczne.
![]() |
#1215 |
ma zielone pojęcie
|
Samantha7, a robiłaś jakieś badania? Bo moim zdaniem mało prawdopodobne jest, że brak mięsa tak źle wpływa na Twój organizm. Przyczyny problemów szukałabym gdzie indziej.
Idź zrób badania, a potem idź do dietetyka. A potem trzymaj się jego zaleceń ![]() Lepiej od razu sprawdzić co się dzieje z organizmem ![]()
![]() |
#1216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja pije olej z wiesiolka juz 3 dzien ![]() Chatul, a Ty wytrwale pijesz lniany? Jakieś efekty? lepiej sie czujesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Robilam badania. Mam za malo zelaza, prawie w ogole nie mam potasu, a za to mam o 100% za duzo wapnia
![]() Nie zre miesa przeciez na potege. Ja jem tylko ryby zeby nie bylo ![]() Nie lubie czekolady, a jak sie najem orzechow to potem nie moge isc do lazienki przez 2 dni. Sorry powiem wprost wyznaje zasade, ze dzien bez kibla jest dniem straconym ![]() Okay z rana pije kawe z mlekiem,ale bez cukru. Pije z mlekiem migdalowym o smaku waniliowym lub ze zwyklym mleczkiem do kawy. Zjadam do tego albo kanapke z czyms tam np. z serem zoltym,ale musi byc z miktofalowki bo nie lubie tak na sucho. Tostow tez nie lubie bo mnie wkurza jak to chrupie. Oczywiscie bez masla , chyba, ze jest to maselko krowie takie twarde, inne te margaryny i sciemy mi nie smakuja. Chleb jest pelnoziarnisty z brazowej maki czy jak to sie tam nazywa ![]() Albo jak ni ekanapke to zjadam sobie platki owsiane,ale taki prawdziwe z suszonymi jakblkami, zurawinami, wiorkami kokosowymi, pestkami z dyni i z mlekiem z migdalow na zimno bo na cieplo nie lubie. Potem ide do roboty i jak przyjezdzam i mam czas to zjadam bana lub batonika z jakimis ziarnami. Jak se zrobie jakas kanapke to zjadam jakas kanapke, a jak nie to np. jablko lub nie wiem to co zlapalam w locie szybko do torby gruszke, pomarancze czy inne owoce. Okay jak wracam do domu to jest okolo 6-7 czasami pozniej to mam juz takiego lenia, ze masakra i nie chce mi sie nic robic,ale cos tam robie. Np. wrzucam warzywa na patelnie, do tego mam w zamrazalniku takie kotleciki warzywne lub falafele. Jak mam dzien wolny to zjadam zazwyczaj jajka w formie jajecznicy. Gotuje jakas zupe. Jem duzo owocow przede/wszystkim. Lubie salate na surowo albo jakies np. spagetti robie. Nie wiem moze ja i za malo jem,ale mi sie wydaje, ze jak na osobe, ktora sie nie rusza jakos zbyt duzo tzn. nie uprawiam zadnego sportu tyle, ze chodze jak kazdy to jem wystarczajaco. I naprawde dobrze wygladam. Nie jestem zamozonym czlowiekiem , nawet powiem, ze moglabym zrzucic co nie co. Nie wyobrazam sobie zarcia tylu macznych rzeczy czyli makarnow etc. bo nie mam zamiaru wygladac jak potwor. Jedzenie takich bulek np. mnie przeraza albo wlasnie makarony. Ja jem zazwyczaj makarony brazowe i mam nadzieje, ze mnie tak nie rozpychaja jak te biale. Brokuly bardzo lubie i jem je dosc czesto. Praktycznie gdyby truskawki mialy smak truskawek caly rok to ja moglabym sie zywic jedynie nimi, bananami no i malinami ![]() Wszystko inne jest srednie, a poza tym jedzenie to strata czasu bo w tym czasie co jem to moglabym zrobic milion innych rzeczy. A jeszcze zeby to jedzenie miec to trza je zrobic. Masakra ![]() Stoisz przy garach 2h, a w 20min potrafisz wszystko pochlonac na raz ![]()
![]() |
#1219 |
ma zielone pojęcie
|
Samantha, specjalistką nie jestem, więc moje porady mogą niewiele dać (dlatego radzę wizytę u wege dietetyka), ale:
1. Nie masz czasu na zjedzenie czegokolwiek w pracy? 2. Tak na szybko wyszukałam co niezwierzęcego ma żelazo: -gotowana fasola -suszone figi -ziarno sezamu -świeże zielone warzywa Przy czym w gotowanej fasoli jest go najwięcej. I jeszcze taką informację znalazłam: „Przyswajanie żelaza W układzie trawiennym człowieka przyswajane jest około 25% żelaza z mięsa, ryb i drobiu. Przyswajanie żelaza z płatków zbożowych, warzyw i owoców jest znacznie mniejsze. Absorpcję z tych produktów można zwiększyć jedząc w tym samym posiłku:
Niektóre produkty zmniejszają przyswajanie żelaza. Starajmy się nie łączyć ich z produktami bogatymi w żelazo. Są to :
źródło informacji: http://www.eufic.org/article/pl/6/31/artid/iron-common-deficiency/
![]() |
#1220 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Sami, widać klasyczną anemię, a potasu w mięsie ni ma, tak więc też ze swoją małą wiedzą zdobytą podczas odchudzania, to polecam Ci tak:
zarówno potas jak i żelazo znajdziesz w suszonych morelach, ale tak zamiast batonów zbożowych to może kup sobie paczkę suszonych owoców - rodzynek, śliwek, daktylów, co lubisz. jak Ci nie smakują, to wrzucaj je do sałatek, ciastek zbożowych co tylko. jeśli nie lubisz orzechów, to traktuj je jako dodatek do dań, np. przysmaż jakiekolwiek orzechy masz pod ręką na patelni i posyp nimi sałatkę czy właśnie spaghetti, to samo możesz zrobic z ziarnami, słonecznikiem czy właśnie sezamem. buraki też są dobrym wyborem, można kupić jakieś buraki w formie salatki, w słoiku, albo całe i wrzucić w folii do piekarnika, jeść potem same czy wrzucić do sałatki. w obu przypadkach przyda Ci się szpinak. poza tym właśnie bardziej powinnaś się skupić na warzywach niż na owocach, jestem też tym typem, mogłabym żyć na owocach i myśląc, jak to ja zdrowo nie jem, wpadłam w anemię, bo niestety, owoce to masa przyjemności, nieco cukru i niestety brak wielu rzeczy, które są w warzywach. także może spróbuj do diety włączyć coś z tego: awokado, szpinak, ziemniaki (uwaga na mit, gotowane, bez sosów i "masełek" wcale nie są tuczące, są bardzo zdrowe, a pieczone są pyszne ;p), migdały, suszone owoce, banany, melony, szapragi, kiwi, pomidory, płatki owsiane, produkty pszenne, groszek zielony, brukselka, fasola, ciecierzyca... ogólnie wybór duży i wiadomo, nie musisz jeść wszystkiego, nie wszystko człowiek lubi. ale ja pamiętam, że jak się zawzięłam na miesiąc, to już wlazło w krew i problemów brak, nawet jak się odchudzałam pamiętałam o tym i wyniki cały czas były w porządku. spróbuj trochę może właśnie przekąski z owoców zastąpić warzywami? i zrezygnowałabym z kawy i herbaty, no ale wiem, że czasem cieżko, ale właśnie warto się stosować do tych zaleceń, co sprzyja a co utrudnia przyswajanie wielu składników. Oby Samis było dobrze ![]()
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Chatul a ile taki dietetyk kosztuje w Wawie? Bo w wakacje lece do PL to bym moze sie tam wybrala, moze by mi taniej bylo niz tutaj?
A na szybko cos zjesc to zjadam jakies kanapki,ale kanapki szybko brzydna. Fig suszonych nie lubie sa zbyt slodkie. Ja mam cos z tym cukrem, ze za nim nie przepadam. Raczej jestem typem co lubi w druga strone cos bardziej ostrego. Fasola gotowana jest dobra,ale wiesz jak to jest po fasoli ![]() Sezam mam i wrzucam do czego sie da i warzywka swierze tez staram sie jesc w miare mozliwosci. anna3101 wiesz moze te podejscie i jest troche psychiczne. Ja nie mowie, ze nie lubie gotowac bo gotwac lubie nawet bardzo,ale jak mam komu. sobie samej to nie jest takie az przyjemne, a moj TZ lubi to co zrobie,ale wolal jak robilam mu kotleciki mielone, ktorych ja nie cierpie, rosolki etc. Mimo to bylo mi przyjemnie mu cos zrobic do jedzenia. On mojego wege jedzenia nie mogl. On jest slabo warzywny/owocowy w ogole,ale miesa tez nie zre jak jakis dzikus opetany ![]() Wlasnie ja zjadam cos szybko i sie nie umiem jedzeniem delektowac, a on siedzi przy obiedzie z godzine bo mowi, ze tak jest zdrowiej. Ja przy dobrych wiatrach max.20min. standardowo to 10min. i mnie nie ma ![]() villete jakby tu Ci to powiedziec zeby nie zostac zabitym. Nie cierpie burakow ![]() ![]() Hehe ale za to awokado to moge jesc na tony normalnie i nie rozumiem tych , ktorzy tego nie lubia. Moja kuzynka np. mowi, ze nie lubi jesc "mydla" ![]() Z tych wszystkich warzyw, ktore wymienilas to zjadam przynajmniej ze 3 rozne dziennie. Przedwczoraj sobie kupilam rozne orzechy,ale w skorupkach wloskie, laskowe i jakies takie do wloskich podobne ,ale wygladaja jak zoledzie i takie co wygladaja troche jak kasztany, a w srodku sa biale jak kokosy. I kupilam caly worek migdalow. Kupilam dzdka do orzechow i lupilma se jak ogladalam TV. Z rana nawet nie bylo tak zle w kibelku ![]() ![]() Dzieki dziewczyny, ze sie tak o mnie martwicie ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-01-22 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Raczkowanie
|
Ja byłam u dietetyka chyba z rok temu albo półtora (w Warszawie, bo tutaj mieszkam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() PS Ja też z Warszawy. Można by się kiedyś spotkać. A jutro ma być w W-wie demonstracja przeciwko ACTA... ![]()
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
380zl to jak dla mnie nie duzo w porownaniu z cenami u mnie.
Ja za samo wejscie place $100 wiec w przeliczeniu jest to jakies ponad 300zl. anna3101 a czy moglabys mi wyslac na PW jakies namiary na tego doktorka. Z gory dzieki ![]()
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Sam, wysłałam Ci namiary.
Chętnie się spotkam w Warszawie z kimkolwiek z klubu kosmetyków nietestowanych ![]() ACTA jest ohydna. Tak się cieszyłam, że SOPA w Stanach nie przeszło, a tutaj takie kwiatki... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
ma zielone pojęcie
|
W Warszawie będzie kolejna demonstracja w środę
![]()
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mozecie mi powiedziec w skrocie o co chodzi z ta ACTA ? Bo znalazlam ciekawa rozmowe na wikipedi tych ludkow,ale tak ogolnie to czeski film z tym jest. Czy tu chodzi i jakas cenzure, organiczenie prawa wypowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#1229 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() http://www.laquadrature.net/en/acta-updated-analysis-of-the-final-version
![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Ze środy przenieśli na piątek, więc spotykamy się w piątek
![]() O ACTA i nie tylko polecam fajny link tutaj: http://www.gazeta-mosina.pl/2012/nie-dla-acta/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.