|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Mleko nie bylo do popicia tylko zjedzeni, skoro z polowy malego sloiczka nie zjadla nawet polowy dania to dostala butle. A pozniej na noc bylo to samo. Tylko po samym mleku, a w nocy spokoj. A moze to temu, ze ona sie juz tak wierci i przewraca o dokazuje.
moja tak samo
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Buahahaha pięknie to napisalaś
![]() No oglądam. Dla zębiolków wszystkich ![]() Kajool jak tam Twój nastrój ? Ja miałam w nocy deprechę, ale dziś już lepiej...Już 2,5 tyg. jestem sama z Igorem. Nataszka fajne to Twoje bobo meszsares fajnie z basenem. ja pójdę, ale na wiosnę, bo jakos się cykam z małym jak jest mrozno na polku. Stronczek boskie auto Bartessa ja mam opla tigrę, już dobrych kilka lat, b. je lubię, ale jest maluśkie. No i 2 - drzwiowe, więc na większą rodzinkę się nie nadaje. Wyobrazcie sobie mojego 2 metrowego chłopa z tyłu nerolko ja mocne za Was będe trzymała. Ja się cykam 1 lutego i naszego badanie słuchu...Boże. A, muszę iść jeszcze po skierowanie do rodzinnego. A my Na Hippie 2 już samej lecimy ok 3-4 dni... ( albo więcej, kurde nie pamiętam ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#693 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuje jeszcze z oliwą z oliwek i też beż żadnego dodatku tłuszczu. Tak dokładnie musi być odpowiedni czas na karmienie, bo u mnie to samo podam np o 14 i wydaję mi się że chce, a ona nie, podam o 14:30 to zjada.Dziękuję za resor Cytat:
Doczytałam że Tż nie przyjął propozycji, szkoda że dopiero pracodawca przejrzał na oczy jak już go nie było, a wcześniej nie doceniał ![]() Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, nie? Do mnie właśnie zadzwoniła kierowniczka kiedy mi żłobek w końcu otwierają strasznie szybki i dziwny telefon to był.Cytat:
Cytat:
![]() Poważnie, nie stresuję się już tym teraz. Na początku to testy szły w ruch, a teraz czasem czuje ból jajników ale nic nie idzie...no i przy moich anty to 80% nie ma @ Cytat:
Doszłam od razu do wniosku, że wolę sama obiadek zrobić. Śmierdzi to..ba nawet capi ! Cytat:
Ja myślę,że to nie ma znaczenia,bo przecież NFZ jest na cała Polskę a nie tylko na śląsku, bo co zrobi człowiek który będzie miał wypadek w Warszawie a jest z Wrocławia? Pewnie musi wykazać jakiś papierek że jest ubezpieczony. No i u Nas na śląsku jest ta chipowska kartka która w sumie służy tylko do szybszego wydrukowania recepty ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nerola oczywiście zaciskam kciuki, a dowiedz się w szpitalu czy nie maja tam balkonów czy cos takiego zeby mozna było trzymać wózek. |
|
|
|
|
#695 | |
|
BAN stały
|
jestem wsciekla. nie dosc ze karol regularnie co pol godziny sie budzil w nocy, meczylo go wszystko. To jeszcze chce zadzwonic do osrodka zdrowia, a konto zablokowane, a wczoraj ladowalam. Mam se xperia x10 mini pro, juz ktorys raz mi wszystko zj adlo, ma ktoras? wiecie dlaczego tak się dzieje? nie wlączam teraz ani neta na nim ani nawigacji bo mi nie potrebne a tu taki zonk.
Cytat:
![]() Carmela, on tez mial juz pare częsci naprawianych, ale głównie to zawodzą czujniki, elekrtyka siada. ostatnio wyienialismy cala konsole ze wskaznikami bo siadla. |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Hehhe, no też mam włączone DDtvn
![]() Cytat:
tzn. kasa Ci znika?
|
|
|
|
|
#697 | |||||
|
Zadomowienie
|
yellow Stokrotki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mocne trzymam za Izunie myślę, że się nieźle wymęczycie w szpitalu bo warunki masakrycznea Żbik kończy dziś 7 msc a ja wczoraj skończyłam trochę więcej niż 7 ale cichutko
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma tej karty (bo to o TŻa chodzi ) no i właśnie dlatego pytam - czy trzeba ją wyrabiać czy normalnie można się zarejestrować ze zwykłym dowodem ubezpieczenia?
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
A, jeszcze Wam pokażę - nie mogłam sobie darować, kupiłam wczoraj bodziaki małemu
|
|
#700 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jej podam jabłuszko.. bo tak jak do tej pory robiła codziennie normalną kupkę tak od wczoraj coś nie gra.. No i dziękujemy za miłe słowa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kciuki za kontrolęCytat:
Moja maruda śpi.. zapewne za chwilę wstanie.. ale zdążyłam pranie rozwiesić i zjeść śniadanie No i u mnie słoneczko świeci |
|||||
|
|
|
#701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dla jego mamusi za skończenie trochę większej liczby miesięcy! ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#703 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Amatka funduje mu szczepienie :P
|
|
|
#705 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde warunki w dziecięcych szpitalach to jakiś koszmar. Gadałam kiedyś z taką dziewczyną w przychodni i ona mówiła, ze jej córka (mniej więcej miała wtedy 7 miesięcy) dostała takie większe łóżko i spała razem z nią.Zanetko musisz do obiadku dodać troche tłuszczu ze względu na to, ze sporo witamin rozpuszcza się w tłuszczach. Agata spała od 20 do 8 zjadła i dalej w kime do 10.30 |
|
|
|
|
#707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() u nas też zęba niet Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żaneta kiedy dodawałaś masło do brokuły ? I jeszcze mam pytanie odnośnie marchewki: Dodawać do niej jakiejś oliwy czy coś ? (widać moje pytanie? )Cytat:
![]() Halo! Ja dziś uderzam na Biedronkę
|
||||
|
|
|
#708 |
|
BAN stały
|
Nerola, to i tak dobrze ze
ci krzeslo wypozyzą kuzynka byla we wrocławiu w jakims szpitalu, no i wszystkie jej 3 oreczki chore: jedna 5 lat - 3 migdal jej wycinali, druga 4 lata zapalenie pluc, a najmlodsza 2 latka bakterie jakies w organizmie miala. Wszystkie 3 dziewczynki byly na różnych salach, ona sama nie mogla wynajac lozka, wogole byl zakaz spania matek, na jakis zas ale nie pamiętam dlaczego. Z kims się dogadala i pozamieniala łózka zeby wszystkie byly razem, ryzykowala i spala na podlodze na karimacie i w spiworze, na szczescie nikt jej nie wywalil ze szpitala. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2012-01-23 o 11:04 |
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz to przeczytałam !! Oglądałam jednym okiem, ale nie wiedziałam o co chodzi. Cytat:
Jak nie ma ktoś karty, kto nie mieszka na śląsku to muszą recepcjonistki wbijać ręcznie do komputera pacjenta i przy tym często mają zazwyczaj dużo problemów i nie raz coś mruczą pod nosem ![]() Ale muszą przyjąć pacjenta nawet po za śląska. Jeżeli Twój Tż nie będzie miał prz sobie ubezpieczenia, pewnie wypisze jakiś papierek że go akurat przy sobie nie ma, jeżeli nic takiego nie będzie wypisywał to niech poprosi o fakturę - faktury nie płacisz od razu. Do 2 tyg doniesie aktualne ubezpieczenie - faktura będzie anulowana. Te informację mam z przed tygodnia, bo nie dawno byłam odblokować Emilie kartę i nie co się dowiedziałam Polecam tą stronkę - > KLIK ładne bodziaki ![]() Nawet takich rzeczy nie pisz ![]() ![]() Ja co 2 h miałam dancing z Emilie
|
|
|
|
|
#710 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zumba to taki fitnesowy taniec dużo się skacze ale jest suuper!Tu taki przykładowy układ: http://www.youtube.com/watch?v=zC2phPQ3I98 |
|||
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
JOŁ JOŁ JOŁ, WHAT'S UUUUUUUUUUUUUUUP (tak to sie pisze?
)Ciastek nie ogarnia, Ciastek nie nadąża, Ciastek ma ochote wybić całą męską populacje ![]() za zęby, miesiące, samochody, prezenty, rozebrane choinki, przespaną noc, bounce - ujące dzieciaczki i ich inne wygibaskinadrobiłam wszystko, ale nic nie pamiętam! Bije się ze skruchą w swoje balony
Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2012-01-23 o 11:08 |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Lili dodałam przed miksowaniem
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- ŻBIKU i SZYMONKU klaski :Poważne chłopiska !! przeoczyłam kogoś ? ![]() |
|
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a za biedronkę kciuki ,może trafisz cos super
|
|
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jestem po Zumbie. Padam na cyce... |
|
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!w Auchan ![]() ![]() Cytat:
daj odrobinę żeby łatwiej było beta-karoten przyswoić (wit. A) ![]() Cytat:
dziękuję Ci bardzo ![]() Zmykam na spacer bo piękna pogoda się zrobiła
|
|
|
#716 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie ta sama sytuacja. też nie pomogę z @... Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze! ![]() Cytat:
dla Żbika!Dla Ciebie również wszystkiego najlepszego! Sto lat! Cytat:
Aczkolwiek nie pomogę, bo nie wiem |
||||||
|
|
|
#717 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() baaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję za życzonka zdrowia ) za masowe wychodzenie ząbków za kolejne skończone miesiace naszych bobasów dla Shirki za to ,że się tak godnie starzeje Aniaa ja wiem ,że tak to działa : Osoby nieubezpieczone oraz mieszkańcy innych województw, którzy nie posiadają karty, mogą korzystać z opieki zdrowotnej na terenie woj. śląskiego po okazaniu dokumentów potwierdzających ubezpieczenie. BArtessa ja akurat matizka też polecam , mały, żwawy, mało pali, części tanie a pojemny jak nie wiem co ![]() a Twoja konsekwencja strasznie mi się podoba nie chce fiata... , myślę nad Pandą co do obiadków to stwierdzam,że moje dziecko jest wszystkożerne i chwała mu za to !!Marinka już 2,5 tygodnia ???? ale to zleciało , a Ty jaka dzielna więcej grzechów nie pamiętam ![]() aaaa i nie jestem w stanie pojąć miłości do zumby ![]() wczoraj od niepamiętnych czasów spędziłam dzień bez laptopa i WAs straszny to był dzień.łobuz się budzi no i dziś dzieciowe rzeczy w lidlu, małża rano wygoniłam po body. BArdzo fajne są Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-23 o 11:29 |
|
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żbikusiu najlepszego dla Ciebie i dla mamusi Shirki również Szymonku ![]() Dziubku idź idź do lekarza. i wracaj do nas Mam już tydzień@ Idę bo znowu nic nie zrobię ![]() Wiecie co, wyspałam się bo pobudka o 12 i 4 i do 7.30 spanko
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

za Was będe trzymała.
, jak dla mnie fuj

strasznie szybki i dziwny telefon to był.
...)
zębole

i kciuki za kontrolę

Podejrzewam, że Natan lepiej to zniesie ode mnie
myślałam że zwymiotuję !
klaski :