Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 09:46   #691
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Może kwestia wymieszania wszystkiego? Mleko do popicia?
Mleko nie bylo do popicia tylko zjedzeni, skoro z polowy malego sloiczka nie zjadla nawet polowy dania to dostala butle. A pozniej na noc bylo to samo. Tylko po samym mleku, a w nocy spokoj. A moze to temu, ze ona sie juz tak wierci i przewraca o dokazuje.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik też bezzębny
moja tak samo
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:49   #692
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
oglądajcie ddtvn, jakiś gość złamał wacka
Buahahaha pięknie to napisalaś
No oglądam.

Dla zębiolków wszystkich

Kajool jak tam Twój nastrój ? Ja miałam w nocy deprechę, ale dziś już lepiej...Już 2,5 tyg. jestem sama z Igorem.

Nataszka fajne to Twoje bobo

meszsares fajnie z basenem. ja pójdę, ale na wiosnę, bo jakos się cykam z małym jak jest mrozno na polku.

Stronczek boskie auto

Bartessa ja mam opla tigrę, już dobrych kilka lat, b. je lubię, ale jest maluśkie. No i 2 - drzwiowe, więc na większą rodzinkę się nie nadaje.
Wyobrazcie sobie mojego 2 metrowego chłopa z tyłu

nerolko ja mocne za Was będe trzymała.
Ja się cykam 1 lutego i naszego badanie słuchu...Boże.
A, muszę iść jeszcze po skierowanie do rodzinnego.

A my Na Hippie 2 już samej lecimy ok 3-4 dni... ( albo więcej, kurde nie pamiętam ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:52   #693
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
U nas musi być olej rzepakowy. Pewnie masło byłoby lepsze, ale ona ma skazę, więc nie chce ryzykować. No i bardzo lubi ryż, dodaję więc czasem kleiku ryżowego.
I jeszcze moment na jedzenie musi być odpowiedni. Czasem wydaje mi się, ze to dobry czas, ale jednak Kropka ma inne zdanie i pluje jedzeniem, a za godzinkę zje to samo z apetytem.

---
Ja dzisiaj nakupuje produktów i będę ważyć
Spróbuje jeszcze z oliwą z oliwek i też beż żadnego dodatku tłuszczu.
Tak dokładnie musi być odpowiedni czas na karmienie,
bo u mnie to samo podam np o 14 i wydaję mi się że chce, a ona nie,
podam o 14:30 to zjada.Dziękuję za resor

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

no właśnie też słyszałam że się moczy i ja ją długo moczyłam, bo ok 10 zalałam ją zimną wodą i tak zostawiłam, potem jak wróciliśmy z basenu to jeszcze ją przepłukałam i przelałam wrzątkiem...
może ona ma po prostu taki smak, jak dla mnie fuj

Zapomnialam Wam napisać... do tżta dzwonił jego były dyrektor... czy nie chce wrócić do nich do pracy bo go potrzebują...
Wiesz w sumie kasze nie są super smaczne,one lepiej smakują jak się je połączy z wieloma innymi składnikami. A spróbuj może podać kasze jaglaną z owocami? może wtedy będzie lepiej. Ja dopiero będę z nią zaczynać, więc już się boję

Doczytałam że Tż nie przyjął propozycji, szkoda że dopiero pracodawca przejrzał na oczy jak już go nie było, a wcześniej nie doceniał

Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, nie?

Do mnie właśnie zadzwoniła kierowniczka kiedy mi żłobek w końcu otwierają strasznie szybki i dziwny telefon to był.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zaneta spróbuj dać troche oliwy z oliwek, ma bardziej wyrazisty smak. Ja dodaje Agacie troszke pietruszki albo koperku i też jest bardziej aromatyczne (dawałam niemal od początku). Dziś jadła z tymiankiem.
Tez chce dawać mleko Hipp owocowe słoiczki daje Gerbera, bo mają duży wybór, fajne smaki, cena korzystna i dają cukru. Z bobovity tomam wrażenie, że wszędzie marchewke dają. Czasem kupuje też babydreama.

Karolinko za ząbka

Ja przestudiowałam składy mlek (nie wit. tylko składy), Hipp ma jedno z najbardziej naturalnych.
Też dodawałam koperku ale zpaomniałam teraz i miałam dodać nawet poł żółtka i też zapomniałam.Tak jak Ci pisałam póki co mam słoiczki z Hippa owoców i nie szukałam innych, tych mi szkoda. Będzie je dostawała do kaszki rano

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Pytanie do mam które karmią piersią i dostały już @. Czy pojawia się regularnie?
(dzisiaj się zorientowałam, że mój ostatnio był 24 listopada...)
Mój 2 września i nadal żyję
Poważnie, nie stresuję się już tym teraz.
Na początku to testy szły w ruch, a teraz czasem czuje ból jajników ale nic nie idzie...no i przy moich anty to 80% nie ma @

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

A probowałaś dynie z ziemniaczkami innych firm? Dla mnie wszystkie śmierdza równo a smaki z mięsem przypominaja mi jakies dania dotowe dla dorosłych- coś a'la klopsy ze słoika czy cos takiego...
Nie próbowałam, nawet o tym nie pomyślałam.
Doszłam od razu do wniosku, że wolę sama obiadek zrobić.
Śmierdzi to..ba nawet capi !

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ze Śląska, mam pytanie:
Jak wygląda sprawa wizyt u stomatologa na NFZ dla osób które nie są zameldowane na Śląsku?
A masz tą kartę chipowską?
Ja myślę,że to nie ma znaczenia,bo przecież NFZ jest na cała Polskę a nie tylko na śląsku, bo co zrobi człowiek który będzie miał wypadek w Warszawie a jest z Wrocławia? Pewnie musi wykazać jakiś papierek że jest ubezpieczony.

No i u Nas na śląsku jest ta chipowska kartka która w sumie służy tylko do szybszego wydrukowania recepty

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
O!Nowy wątek.

To sie witamy

Ja sie stresuję wyjazdem do klinki i spać nie mogę.
Dowiedziałam sie,ze spac będe na krześle,jeść poza oddziałem w bufecie(będę brała Izę bo chyba nie zostawie jej samej?)
i ogólnie kicha.Gdzie ona będzie pełzać,ani wózka,w którym zasypia.I takie tam.
No ale trzeba.
Jeszcze muszę sie dowiedzieć czy mozna tam brać prysznic.Najwyżej na jakiś CPN będę jeździć sie kąpac

A u nas?-Iza siada,siedzi,pełza po domu,podkula jedną nóżkę i zaczyna raczkować.

Poza tym wszystko ok z resztą bandy

Trzymam mocne kciuki za Izunię i za Ciebie abys to nie przyszła z krzywym kręgosłupem Koniecznie napisz jak się czujecie !?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:54   #694
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ze Śląska, mam pytanie:
Jak wygląda sprawa wizyt u stomatologa na NFZ dla osób które nie są zameldowane na Śląsku?
Nie ma zanczenia zameldowanie, do lakarza mozna chodzic gdzie przyjma.

nerola oczywiście zaciskam kciuki, a dowiedz się w szpitalu czy nie maja tam balkonów czy cos takiego zeby mozna było trzymać wózek.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:03   #695
Bartessa
BAN stały

jestem wsciekla. nie dosc ze karol regularnie co pol godziny sie budzil w nocy, meczylo go wszystko. To jeszcze chce zadzwonic do osrodka zdrowia, a konto zablokowane, a wczoraj ladowalam. Mam se xperia x10 mini pro, juz ktorys raz mi wszystko zj adlo, ma ktoras? wiecie dlaczego tak się dzieje? nie wlączam teraz ani neta na nim ani nawigacji bo mi nie potrebne a tu taki zonk.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie pomogę, bo mój ostatnio tez był w listopadzie, ale zeszłego roku
Chociaż coraz częściej o tym myślę, więc może się zbliża

A gdzie nocne marki się dziś podziewają? Stronczek, Justynka, hallo!
Chociaż Stronczek to pewnie w nowym samochodzie siedzi

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

I Was dopadło?
no niestety

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ojjjj potwierdzam

Wasze szczęście, może macie akurat mało awaryjny egzemplarz. Czytalismy na forach i każdy prawie Scenic regularnie się sypie.
Nasz jest po remoncie silnika

Carmela, on tez mial juz pare częsci naprawianych, ale głównie to zawodzą czujniki, elekrtyka siada. ostatnio wyienialismy cala konsole ze wskaznikami bo siadla.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:21   #696
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Hehhe, no też mam włączone DDtvn

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
jestem wsciekla. nie dosc ze karol regularnie co pol godziny sie budzil w nocy, meczylo go wszystko. To jeszcze chce zadzwonic do osrodka zdrowia, a konto zablokowane, a wczoraj ladowalam. Mam se xperia x10 mini pro, juz ktorys raz mi wszystko zj adlo, ma ktoras? wiecie dlaczego tak się dzieje? nie wlączam teraz ani neta na nim ani nawigacji bo mi nie potrebne a tu taki zonk.
.
Ja mam xperie mini pro, ale sprecyzuj pytanie, proszę tzn. kasa Ci znika?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:21   #697
Shira_83
Zadomowienie

yellow Stokrotki

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Mam pytanko dla doświadczonych mamuś;

Jakie powinny być kupki po podawaniu dziecku glutenu?
u nas nic się nie zmieniło
Cytat:
A i odrobina prywaty- Agata dziś po raz pierwszy zjadła pełną porcje kaszki mlecznej bobovity (ze 120 ml) na zwykłym mm. Teraz obserwuje

Cytat:
Można wpaść popatrzeć?
tylko jeśli wodaqua się zgodzi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Znowu lekarz i znowu muszę uważać, zeby Szymka nie zarazić

idę się położyć bo ledwo siedzę
Bidoczku nasz zdrówka !!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Jutro badanie słuchu, nie puszczajcie kciuków

Miłego wieczoru dziewuszki
kciukasy są!!
Cytat:
O!Nowy wątek.

To sie witamy

Dowiedziałam sie,ze spac będe na krześle,jeść poza oddziałem w bufecie(będę brała Izę bo chyba nie zostawie jej samej?)
No ale trzeba.
Jeszcze muszę sie dowiedzieć czy mozna tam brać prysznic.Najwyżej na jakiś CPN będę jeździć sie kąpac

A u nas?-Iza siada,siedzi,pełza po domu,podkula jedną nóżkę i zaczyna raczkować.

no Nerola co tak mało ciebie na wątku mocne trzymam za Izunie myślę, że się nieźle wymęczycie w szpitalu bo warunki masakryczne

a Żbik kończy dziś 7 msc a ja wczoraj skończyłam trochę więcej niż 7 ale cichutko
Stary 2012-01-23, 10:23   #698
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A masz tą kartę chipowską?
Ja myślę,że to nie ma znaczenia,bo przecież NFZ jest na cała Polskę a nie tylko na śląsku, bo co zrobi człowiek który będzie miał wypadek w Warszawie a jest z Wrocławia? Pewnie musi wykazać jakiś papierek że jest ubezpieczony.

No i u Nas na śląsku jest ta chipowska kartka która w sumie służy tylko do szybszego wydrukowania recepty
dzięki
Nie ma tej karty (bo to o TŻa chodzi ) no i właśnie dlatego pytam - czy trzeba ją wyrabiać czy normalnie można się zarejestrować ze zwykłym dowodem ubezpieczenia?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:26   #699
aania_20
Zakorzenienie

A, jeszcze Wam pokażę - nie mogłam sobie darować, kupiłam wczoraj bodziaki małemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035210.jpg (52,8 KB, 52 załadowań)

Stary 2012-01-23, 10:26   #700
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
witam z rana
a ja tak uzalezniona od Eas,że przed kompem jem sniadanie, koniec świata

Nataszka, może daj Hani na deser śliweczki, aklbo jabłuszko, bo jak ma takie koopi to później może byc problem,
a głosik to ma ohohoh ) fajna jest

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

mamy nawet taka sama karuzelę, bo dźwięki te same
Ja też ostatnio przed komputerem jadam

Dzisiaj jej podam jabłuszko.. bo tak jak do tej pory robiła codziennie normalną kupkę tak od wczoraj coś nie gra..

No i dziękujemy za miłe słowa

Cytat:
O!Nowy wątek.

To sie witamy

No ale trzeba.

Trzymam kciuki za zdolną Izunię

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Nataszkaaa - fajnie mała gada moja jak to usłyszała też zaczęła gaworzyć
Hihihi.. moja jak słyszy siebie na jakimś filmiku to też zaczyna gadać

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nataszka[/B] ja moze nie wychowawczy ale w domu, nie mam gdzie wracać

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witam

My na 11 40 na kontrolę do pediatry, a później jedziemy do teściów...

Ale ona fajna

i kciuki za kontrolę

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A my Na Hippie 2 już samej lecimy ok 3-4 dni... ( albo więcej, kurde nie pamiętam ).
Dziękuję i kciuki trzymam za badanie słuchu! Na pewno będzie dobrze..

Moja maruda śpi.. zapewne za chwilę wstanie.. ale zdążyłam pranie rozwiesić i zjeść śniadanie

No i u mnie słoneczko świeci
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:28   #701
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a Żbik kończy dziś 7 msc a ja wczoraj skończyłam trochę więcej niż 7 ale cichutko
Wszystkiego najlepszego dla Żbika z okazji 7-u miesięcy I dla jego mamusi za skończenie trochę większej liczby miesięcy!

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
A, jeszcze Wam pokażę - nie mogłam sobie darować, kupiłam wczoraj bodziaki małemu
Fajne, takie prawdzie męskie bodziaki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:34   #702
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:39   #703
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Hehhe, no też mam włączone DDtvn

Ja mam xperie mini pro, ale sprecyzuj pytanie, proszę tzn. kasa Ci znika?

no dokladnie, tak jakbym internet wlaczyla, najpierw ostrzezenie ze mam malo na koncie a pozniej zablokowane. za radio sie nie placi nie?
Stary 2012-01-23, 10:50   #704
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Buahahaha pięknie to napisalaś
No oglądam.

Dla zębiolków wszystkich

Kajool jak tam Twój nastrój ? Ja miałam w nocy deprechę, ale dziś już lepiej...Już 2,5 tyg. jestem sama z Igorem.

meszsares fajnie z basenem. ja pójdę, ale na wiosnę, bo jakos się cykam z małym jak jest mrozno na polku.

Stronczek boskie auto

Bartessa ja mam opla tigrę, już dobrych kilka lat, b. je lubię, ale jest maluśkie. No i 2 - drzwiowe, więc na większą rodzinkę się nie nadaje.
Wyobrazcie sobie mojego 2 metrowego chłopa z tyłu

nerolko ja mocne za Was będe trzymała.

MArinko lepiej mi juz, no i nie mam czasu na myslenie przy swoim gagadku. Gratuluje udanej zmiany mleka

Cytat:
yellow Stokrotki

u nas nic się nie zmieniło

tylko jeśli wodaqua się zgodzi

Bidoczku nasz zdrówka !!

kciukasy są!!

no Nerola co tak mało ciebie na wątku mocne trzymam za Izunie myślę, że się nieźle wymęczycie w szpitalu bo warunki masakryczne

Shira gratuluje Zbikowi 7 miesiecy. No i twoj post mi przypomnial, ze Szymon tez dzisiaj 7 konczy Amatka funduje mu szczepienie :P
Stary 2012-01-23, 10:51   #705
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dla wszystkich cioć przesyłam Wam Hanię i jej odę do stóp

http://www.youtube.com/watch?v=7wQAU...ature=youtu.be
Jaka fajna mała gaduła.

Cytat:
No ale trzeba.
O kurczę, te warunki dla mamy faktycznie ciężkie. Ja Ci łazienkę chętnie bym udostępniła, tylko że musiałabyś dojechać jakieś30-40 min mpk...

Cytat:
Żbik kończy dziś 7 msc a ja wczoraj skończyłam trochę więcej niż 7 ale cichutko
Jakie cichutko SHIRKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!Dla Żbika gratulacje z okazji 7-miesięcznicy.

Cytat:
Świetne! Gdzie dorwałaś takie cuda?
Stary 2012-01-23, 10:52   #706
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
O!Nowy wątek.

To sie witamy

No ale trzeba.

kurde warunki w dziecięcych szpitalach to jakiś koszmar. Gadałam kiedyś z taką dziewczyną w przychodni i ona mówiła, ze jej córka (mniej więcej miała wtedy 7 miesięcy) dostała takie większe łóżko i spała razem z nią.

Zanetko musisz do obiadku dodać troche tłuszczu ze względu na to, ze sporo witamin rozpuszcza się w tłuszczach.

Agata spała od 20 do 8 zjadła i dalej w kime do 10.30

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:59   #707
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Jutro badanie słuchu, nie puszczajcie kciuków

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
n
Jak tak dalej pojdzie, to Szymek zostanie jedynym bezebnym na forum
u nas też zęba niet

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Na dzień dobry baaardzo proszę o kciuki, bo jutro idziemy pierwszy raz do żłobka i już mam schizę Podejrzewam, że Natan lepiej to zniesie ode mnie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Mmm zumba odkąd pierwszy raz na nią poszłam jestem zakochana po uszy
Co to jest? Bo ja nie wiem

Cytat:
Pamiętam jak dziś otworzyłam dynie z indykiem myślałam że zwymiotuję !
u nas dzisiaj dynia z indorem

Żaneta kiedy dodawałaś masło do brokuły ?

I jeszcze mam pytanie odnośnie marchewki:
Dodawać do niej jakiejś oliwy czy coś ?
(widać moje pytanie? )

Cytat:
I malej przebił się ząbek lewa dolna jedynka już jest taka naprawdę widoczna kreseczka nawet tż zauważył a on ślepak jest

Halo!
Ja dziś uderzam na Biedronkę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:03   #708
Bartessa
BAN stały

Nerola, to i tak dobrze ze
ci krzeslo wypozyzą

kuzynka byla we wrocławiu w jakims szpitalu, no i wszystkie jej 3 oreczki chore: jedna 5 lat - 3 migdal jej wycinali, druga 4 lata zapalenie pluc, a najmlodsza 2 latka bakterie jakies w organizmie miala. Wszystkie 3 dziewczynki byly na różnych salach, ona sama nie mogla wynajac lozka, wogole byl zakaz spania matek, na jakis zas ale nie pamiętam dlaczego. Z kims się dogadala i pozamieniala łózka zeby wszystkie byly razem, ryzykowala i spala na podlodze na karimacie i w spiworze, na szczescie nikt jej nie wywalil ze szpitala.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2012-01-23 o 11:04
Stary 2012-01-23, 11:05   #709
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
: hahaha:
Dopiero teraz to przeczytałam !!
Oglądałam jednym okiem, ale nie wiedziałam o co chodzi.

Cytat:
dzięki
Nie ma tej karty (bo to o TŻa chodzi ) no i właśnie dlatego pytam - czy trzeba ją wyrabiać czy normalnie można się zarejestrować ze zwykłym dowodem ubezpieczenia?
Te karty w sumie to pic na wodę.
Jak nie ma ktoś karty, kto nie mieszka na śląsku to muszą recepcjonistki wbijać ręcznie do komputera pacjenta i przy tym często mają zazwyczaj dużo problemów i nie raz coś mruczą pod nosem
Ale muszą przyjąć pacjenta nawet po za śląska. Jeżeli Twój Tż nie będzie miał prz sobie ubezpieczenia, pewnie wypisze jakiś papierek że go akurat przy sobie nie ma, jeżeli nic takiego nie będzie wypisywał to niech poprosi o fakturę - faktury nie płacisz od razu. Do 2 tyg doniesie aktualne ubezpieczenie - faktura będzie anulowana. Te informację mam z przed tygodnia, bo nie dawno byłam odblokować Emilie kartę i nie co się dowiedziałam I ważna informacja, pacjent ma prawo do 2 tyg donieść ubezpieczenie !

Polecam tą stronkę - > KLIK

ładne bodziaki

Cytat:
Agata spała od 20 do 8 zjadła i dalej w kime do 10.30
Nawet takich rzeczy nie pisz
Ja co 2 h miałam dancing z Emilie

Stary 2012-01-23, 11:05   #710
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Ale superaśne

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Shira gratuluje Zbikowi 7 miesiecy. No i twoj post mi przypomnial, ze Szymon tez dzisiaj 7 konczy Amatka funduje mu szczepienie :P

Cytat:
Jaka fajna mała gaduła.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Co to jest? Bo ja nie wiem

Zumba to taki fitnesowy taniec dużo się skacze ale jest suuper!

Tu taki przykładowy układ: http://www.youtube.com/watch?v=zC2phPQ3I98
Stary 2012-01-23, 11:06   #711
CookieMonsters
Rozeznanie

JOŁ JOŁ JOŁ, WHAT'S UUUUUUUUUUUUUUUP (tak to sie pisze?)
Ciastek nie ogarnia, Ciastek nie nadąża, Ciastek ma ochote wybić całą męską populacje
za zęby, miesiące, samochody, prezenty, rozebrane choinki, przespaną noc, bounce - ujące dzieciaczki i ich inne wygibaski

nadrobiłam wszystko, ale nic nie pamiętam! Bije się ze skruchą w swoje balony

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2012-01-23 o 11:08
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:08   #712
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili dodałam przed miksowaniem Ja przy pierwszej marchewce nic nie dodawałam bo dostała ją ze słoika. I tak w sumie dopiero pierwszy raz tłuszcz dodałam wczoraj.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

ŻBIKU i SZYMONKU klaski :

Poważne chłopiska !!

przeoczyłam kogoś ?

Stary 2012-01-23, 11:09   #713
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
(widać moje pytanie? )

Halo!
Ja dziś uderzam na Biedronkę
jak sama marchewka ja bym nie dawała, no chybaże robisz mieszankę warzywną, ale ja bym nie dawała

a za biedronkę kciuki ,może trafisz cos super

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:18   #714
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Jestem po Zumbie. Padam na cyce...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:22   #715
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Cytat:
Świetne! Gdzie dorwałaś takie cuda?
w Auchan

Cytat:
(widać moje pytanie? )

daj odrobinę żeby łatwiej było beta-karoten przyswoić (wit. A)

Cytat:
Te karty w sumie to pic na wodę.
Jak nie ma ktoś karty, kto nie mieszka na śląsku to muszą recepcjonistki wbijać ręcznie do komputera pacjenta i przy tym często mają zazwyczaj dużo problemów i nie raz coś mruczą pod nosem
Ale muszą przyjąć pacjenta nawet po za śląska. Jeżeli Twój Tż nie będzie miał prz sobie ubezpieczenia, pewnie wypisze jakiś papierek że go akurat przy sobie nie ma, jeżeli nic takiego nie będzie wypisywał to niech poprosi o fakturę - faktury nie płacisz od razu. Do 2 tyg doniesie aktualne ubezpieczenie - faktura będzie anulowana. Te informację mam z przed tygodnia, bo nie dawno byłam odblokować Emilie kartę i nie co się dowiedziałam I ważna informacja, pacjent ma prawo do 2 tyg donieść ubezpieczenie !

Polecam tą stronkę - > KLIK

dziękuję Ci bardzo

Zmykam na spacer bo piękna pogoda się zrobiła

Stary 2012-01-23, 11:23   #716
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

Na dzień dobry baaardzo proszę o kciuki, bo jutro idziemy pierwszy raz do żłobka i już mam schizę Podejrzewam, że Natan lepiej to zniesie ode mnie

Cytat:

A tak w ogóle... Przed kąpielą coś mnie tknęło, żeby jej do paszczy zajrzeć i co? I malej przebił się ząbek lewa dolna jedynka już jest taka naprawdę widoczna kreseczka nawet tż zauważył a on ślepak jest

Cytat:
Nie pomogę, bo mój ostatnio tez był w listopadzie, ale zeszłego roku
U mnie ta sama sytuacja. też nie pomogę z @...

Cytat:
Pozwolę się wtrącić zwykły, ale zwróć uwagę żeby był niskoerukowy. Taki "porządny" olej rzepakowy jest nawet bardziej wartościowy niż oliwa z oliwek.
Ostatnio o tym czytałam i aż się zdziwiłam, bo wszyscy tak sie rzucili na tą oliwę z oliwek, a tu coś zwykłe polskie i wcale nie gorsze.

Cytat:
No ale trzeba.

Powodzenia!
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!

Cytat:
dla Żbika!
Dla Ciebie również wszystkiego najlepszego! Sto lat!

Cytat:
(widać moje pytanie? )
Ja widzę Aczkolwiek nie pomogę, bo nie wiem
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:26   #717
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

Jestem po Zumbie. Padam na cyce...
A co to jest Zumba?
Stary 2012-01-23, 11:27   #718
dziubek79
Zakorzenienie

bry

nie bijcie, nie nadrobię z cytowaniem

baaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję za życzonka zdrowia , dziś idę do lekarza bo już mam dość świadomości ile razy łykam ślinę w ciągu dnia (tak mnie gardło napie.....ala przy każdym przełknięciu )

za masowe wychodzenie ząbków
za kolejne skończone miesiace naszych bobasów
dla Shirki za to ,że się tak godnie starzeje STO LAT

Aniaa ja wiem ,że tak to działa :
Osoby nieubezpieczone oraz mieszkańcy innych województw, którzy nie posiadają karty, mogą korzystać z opieki zdrowotnej na terenie woj. śląskiego po okazaniu dokumentów potwierdzających ubezpieczenie.

BArtessa ja akurat matizka też polecam , mały, żwawy, mało pali, części tanie a pojemny jak nie wiem co
a Twoja konsekwencja strasznie mi się podoba
nie chce fiata... , myślę nad Pandą

co do obiadków to stwierdzam,że moje dziecko jest wszystkożerne i chwała mu za to !!

Marinka już 2,5 tygodnia ???? ale to zleciało , a Ty jaka dzielna

więcej grzechów nie pamiętam

aaaa i nie jestem w stanie pojąć miłości do zumby

wczoraj od niepamiętnych czasów spędziłam dzień bez laptopa i WAs straszny to był dzień.

łobuz się budzi

no i dziś dzieciowe rzeczy w lidlu, małża rano wygoniłam po body. BArdzo fajne są

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-23 o 11:29
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:34   #719
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
fajoskie. Gdzie kupiłaś?

Cytat:

(widać moje pytanie)
widać, ale ja nie znać odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Ciastek nie ogarnia, Ciastek nie nadąża, Ciastek ma ochote wybić całą męską populacje
za zęby, miesiące, samochody, prezenty, rozebrane choinki, przespaną noc, bounce - ujące dzieciaczki i ich inne wygibaski

a co to cała populacja zawiniła czy tylko 1 osobnik z tejże populacji?

Żbikusiu najlepszego dla Ciebie i dla mamusi Shirki również

Szymonku

Dziubku idź idź do lekarza. i wracaj do nas

Mam już tydzień@ coś nie halllo ze mną, zawsze miałam 5 dni..

Idę bo znowu nic nie zrobię
Wiecie co, wyspałam się bo pobudka o 12 i 4 i do 7.30 spanko
Stary 2012-01-23, 11:42   #720
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

Ktoś tu chyba ma dobry humor dzisiaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości