|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
dziekuje wszystkim cioteczkom w imieniu Blaneczki!!!
Brumku - podwojne gratki dla Tymka ![]() iustyna, karoline - brawa za zabki! ![]() JustPi- brawa dla Hani ![]() Stronczek - gratuluje fajnej fury! ![]() Dziubek, Sloneczko i reszta chorowitkow- duuzo zdrowka Wam zycze mamad, ellika, sygine, Vaniliova, Kajool - kciuki kciuki kciukasy! ![]() Ja bylam dzisiaj pierwszy raz w zyciu ze starsza cora na basenie i bawilysmy sie setnie! Klara szalala jak zwierzak, zero stresu. A ja glupia sie balam, ze bedzie ryk... dawno mnie tak nie zaskoczyla (no moze z wyjatkiem nauczenia sie trzech koled w jeden dzien)
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-01-22 o 22:28 |
|
|
|
#662 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
I jeszcze moment na jedzenie musi być odpowiedni. Czasem wydaje mi się, ze to dobry czas, ale jednak Kropka ma inne zdanie i pluje jedzeniem, a za godzinkę zje to samo z apetytem. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Meszsares to jeszcze i ja składam życzenia dla was. |
||
|
|
|
#663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także może to jakaś bujda?2. 3. Alergia dała ma narazie spokój Cytat:
Cytat:
![]() Typowa kobieta ![]() Sygine ![]() Ellika za Wasze badanie zaciskam mocno ![]() Cytat:
dla Majeczki. za nockę w łóżeczku ![]() Bartessa zaproponowałabym Ci seicento, ale nie chcesz fiata... Moje pierwsze autko to właśnie było seicento i bardzo miło go wspominam Ot takie zboczenie seicentowe |
||||
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
no masz!meszsares i ja przesyłam spóźnione buziaki za 5 miesięcy!
Cytat:
może ona ma po prostu taki smak , jak dla mnie fuj![]() Zapomnialam Wam napisać... do tżta dzwonił jego były dyrektor... czy nie chce wrócić do nich do pracy bo go potrzebują...
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#666 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pali 5 litrów, a przycisnąć się da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje! Dziubek, zdrówka! ![]() http://www.chamsko.pl/8253/Prawda_boli ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
O widzisz, teraz się obudzili.... :/ Idę spać, jutro doczytam i dopiszę resztę
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale im podziękował..
trochę się zdziwili ![]() Finansowo nic więcej by mu nie dali niż miał, a on woli pozostać tak jak teraz jest , bo współpracuje z nimi nadal, tylko na innych zasadach (bez umowy o pracę, a na zlecenia) nie jeździ codziennie do biura, a raz na jakiś czas ma spotkania i jeździ na montaże urządzeń, z czego kasę ma lepszą niż za 8h dziennie za biurkiem.
|
#668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() porównywałam mleko hipp z bebikiem i w sumie w hipp jest troszkę więcej witamin ilościowo a tych kwasów omega 3 jest w bebiku więcej i bebiko ma probiotyki a nie ma prebiotyków i tyle .... ja tez chciałam mleko hipp ale teraz zastanawiam się nad bebilonem lub nanem bo jakościowo wydają mi sie bogatsze ![]() ![]() klask i:![]() mój mały dziś dał koncert, chyba druga jedynka idzie
|
|||
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta spróbuj dać troche oliwy z oliwek, ma bardziej wyrazisty smak. Ja dodaje Agacie troszke pietruszki albo koperku i też jest bardziej aromatyczne (dawałam niemal od początku). Dziś jadła z tymiankiem.
Tez chce dawać mleko Hipp Karolinko za ząbkaJa przestudiowałam składy mlek (nie wit. tylko składy), Hipp ma jedno z najbardziej naturalnych. |
|
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ellika -
![]() Cytat:
![]() Genialnie ![]() Cytat:
|
|
#673 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Hani i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Mai.Cytat:
Cytat:
- trzymam mocno kciuki. ![]() Cytat:
Cytat:
- gratulacje.![]() Cytat:
![]() Lepiej powiedz co tam ciekawego Klarusia-Bambalusia ostatnio wywinęła. Cytat:
Cytat:
Pytanie do mam które karmią piersią i dostały już @. Czy pojawia się regularnie? (dzisiaj się zorientowałam, że mój ostatnio był 24 listopada ...)
|
||||||||
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 | |
|
BAN stały
|
za drogo, szukałam bo ładne są
Cytat:
![]() No i przyszlo ![]() Karolek chory. gorączka, kaszel i katar, boje położyc sie spac ;( Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2012-01-23 o 00:00 |
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż coraz częściej o tym myślę, więc może się zbliża ![]() A gdzie nocne marki się dziś podziewają? Stronczek, Justynka, hallo! Chociaż Stronczek to pewnie w nowym samochodzie siedzi ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- I Was dopadło?
|
|
#677 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
zapalam światło moja córka obudziła się dziś o 5.35 i nie zamierzała pospać ani minuty dłużej także witam się znad kubka zbożowej kawy ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Dzięki za wszystkie gratulacje dotyczące ząbka Mai Cytat:
Cytat:
(żeby nie było - NIE tęsknię )
|
||
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojjjj potwierdzam
Cytat:
Nasz jest po remoncie silnika ![]() Cytat:
a smaki z mięsem przypominaja mi jakies dania dotowe dla dorosłych- coś a'la klopsy ze słoika czy cos takiego...
|
||
|
|
|
#679 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
zwykły, ale zwróć uwagę żeby był niskoerukowy. Taki "porządny" olej rzepakowy jest nawet bardziej wartościowy niż oliwa z oliwek.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Dziewczyny ze Śląska, mam pytanie: Jak wygląda sprawa wizyt u stomatologa na NFZ dla osób które nie są zameldowane na Śląsku?
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy i my, ranne ptaszki
Hania od 6 piszczała w łożeczku.. kupę cisnęła i wycisnęła klocka wielkości orzeszka coś jej się porobiło z tymi kupami ostatnio..A tu tak mało do nadrabiania Dużo zdrówka dla Karolka! Dużo z Was idzie na wychowawczy? ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Dla wszystkich cioć przesyłam Wam Hanię i jej odę do stóp ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7wQAU...ature=youtu.be |
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
a ja tak uzalezniona od Eas,że przed kompem jem sniadanie, koniec świata ![]() Nataszka, może daj Hani na deser śliweczki, aklbo jabłuszko, bo jak ma takie koopi to później może byc problem, a głosik to ma ohohoh ) fajna jest ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- mamy nawet taka sama karuzelę, bo dźwięki te same
|
|
|
|
#682 |
|
BAN stały
|
O!Nowy wątek.
To sie witamy ![]() Ja sie stresuję wyjazdem do klinki i spać nie mogę. Dowiedziałam sie,ze spac będe na krześle,jeść poza oddziałem w bufecie(będę brała Izę bo chyba nie zostawie jej samej?) i ogólnie kicha.Gdzie ona będzie pełzać,ani wózka,w którym zasypia.I takie tam. No ale trzeba. Jeszcze muszę sie dowiedzieć czy mozna tam brać prysznic.Najwyżej na jakiś CPN będę jeździć sie kąpac A u nas?-Iza siada,siedzi,pełza po domu,podkula jedną nóżkę i zaczyna raczkować. Poza tym wszystko ok z resztą bandy ![]() |
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to pięknie! No i trzymam kciuki ![]() Nataszkaaa - fajnie mała gada
|
|
|
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
no to trzymam kciuki za Was, a do szpitala to 2 lutego taak?? o ile pamiętam, i to przekichane, powinno być łóżko dla matki, no jak juz nie ma łóżka to przynajmniej wygodny fotel, ale ja tez bym cały czas siedziała w szpitalu, oj nie fajnie
|
|
|
|
#685 |
|
BAN stały
|
Oj trzymajcie od 2-go lutego kciukasy.
![]() Śmieję sie,ze przyjadę ze zwyrodniałym kręgosłupem Będe z Izulka siedzieć non stop.Jest tam hotel dla matek z dziećmi ale to chyba dla mam tylko a ja w nocy muszę i chcę byc przy Izuni,poza tym karmie piersią. Jeść będę szła jak Iza będize spała,mam tylko nadzieję,ze będzie tam jakaś mama,co by chwile przypilnowała. |
|
|
|
#686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mamusia zadowolonaCytat:
obudzili sięCytat:
to i utarł nosaVaniliova powodzenia w pracy. Nataszka ja moze nie wychowawczy ale w domu, nie mam gdzie wracać
|
|
#687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My na 11 40 na kontrolę do pediatry, a później jedziemy do teściów... Cytat:
Nie powiem, żebym była jakaś zadowolona z jej pojawienia się Chociaż jest mniej bolesna niż przed ciążą. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście zaciśniemy najmocniej jak tylko się da! za umiejętności Izuli
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-01-23 o 09:33 |
||||
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko na chwile (troche w K napisalam) bo tylko mala spi. jak zasnie artur to wtedymoze was nadrobie. a le za to pozdrawiam z mojej rodzinnej wsi!!!!
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądajcie ddtvn, jakiś gość złamał wacka
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poniedziałkowo,
Biorę się za nadrabianie weekendu W sobotę i niedzielę mąż miał wolne i ciężko było podczytywać wizaż... Spędziliśmy cały weekend bardzo rodzinnie - WE TROJE ![]() Brumku - gratuluję Tymonkowi pierwszego ząbka ![]() Stronczek - gratuluję zakupu auta Ja już nie mogę doczekać się takiego dnia, ale jeszcze troszeczkę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

na głowe co z nas za kucharki 
bylo mi bardzo miło przez ten rok pisać z Wami 
, jak dla mnie fuj

klask i:
bo jeszcze z pracy mnie zwolnią 

także witam się znad kubka zbożowej kawy
myślałam że zwymiotuję !
zębole