Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 17:55   #571
angelus122
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

zgrzeszyłam... muffinkami właśnego wypieku... ehhh jestem zawiedziona i jest mi przykro
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:41   #572
Katrusiaa
Zakorzenienie

Witam
Ja od dzisiaj zaczęłam dietkę upiekłam dukanowy chlebek i się zajadam planowane 1,5litra wody wypite, później sobie zrobię deserek z jogurtu i może coś tam jeszcze wszamię jak będę głodna

Razem: 16 V 2006r
Zaręczeni: 16 V 2011r

Konkursik KLIK
Katrusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:43   #573
lukkija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akuku Pokaż wiadomość
dzieki
wysiłek minimalny! nawet nie przypuszczałam, że będzie tak łatwo
czasami ciągnie zeby zjeśc odruchowo po dzieciach, ale szybko się na tym łapię i eliminuję

znalazłam w kauflandzie chrupiące plasterki marchwi o smaku papryki - całkiem dobre, właśnie wcinam
Akuku, gratulacje. Wytrwalosc sie oplaca.
Anelin, dukan jak kazda dieta wymaga wytrwalosci zwlaszcza jesli tak jak Ty, nie ma sie nadwagi. Nie chce cie zniechecac, bron Boze , ale jesli zrzucisz 5kg to polowa z tego bedzie woda. Jesli nie bedziesz uwazac na diete po dukanie, albo nie przejdziesz przez wszystkie fazy tak jak zalecane, to waga powroci. Niestety przy efekcie jojo (czego oczywiscie ci nie zycze) wraca wiecej tluszczu, niz sie poczatkowo stracilo, np. z 5kg straconych powroci 2kg wody i 3kg tluszczu Podly efekt jojo. mam nadzieje, ze ciebie to nei spotka. Po prostu nadmieniam to, bo masz malutko do stracenia i po poczatkowej utracie wagi , zachecona sukcesem, mozesz szybko zrezygnowac z dukania co grozi jojo. Juz my cos o tym wiemy-corki marnotrwane dukania.

Oloosia, nie martw sie slonce. Ja na PW przybieram srednio 0,3 dziennie! Az chetnie bym tych PW nie robila , bo calt spadek z P sie, ze tak powiem, zaprzepaszcza Trza byc silnym!

Angelus, zapomnij o wpadce kochana i smialo do przodu. Ja dzis patrzylam w knajpie jak rodzina zajada sie smakolykami. Sama jadlam steka wolowego i popijalam cola light. Dni proto wiec nawet salatki nie moglam. Ale wiesz jak kusilo?! Najbardziej to chyba piwko, ktore wszyscy pili. Nie wiem czy nastepnym razem sie powstrzymam
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 20:48   #574
angelus122
Raczkowanie

wiem nie moge sie poddac! zrobie sobie dodatkowy proto dzień. choc przykro mi ze moja wymarzona 5 z przodu znow sie ode mnie oddaliła;(

Stary 2012-01-22, 21:25   #575
Figarro
Zakorzenienie

a ja szukam serka topionego, gdzieś przeczytałam, że jest jakiś gotowy do kupienia, ale nie zapisałam nazwy

ewentualnie zastanawiam się, czy ten z kociego bloga będzie dobry, jadł ktoś
KLIK

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:22   #576
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akuku Pokaż wiadomość
witam
gratulacje dla wwszystkich za minusiki na wadze
ja też musze sie wam pochwalić dzisiaj zaskoczenie 86,8
to już 6,8 kg w dół w niecałe 3 tygodnie
i miłe odkrycie - moje ciuchy zaczynają być luźle

poprosze o przepis na napoleonki

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zrobiłam napoleonkę dukanową. Jest naprawdę super!
Dziś jestem u mamy, ale jeśli jeszcze ktoś nie ma tego przepisu to jutro Wam go mogę napisać jak dojadę do domu. Jestem miło zaskoczona smakiem Krem smakuje dosłownie jak prawdziwy budyń
poproszę również przepis

Cytat:
Napisane przez AnelinSackville Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Jestem tutaj nowa i chciałam się ładnie przywitać. Ufffff przedrzeć się przez te 22 wątki aż znalazłam ten ostatni to było wyzwanie
Dopiero od wczoraj zaczęłam swoją przygodę z dietą Dukana i jak na razie nabuzowana jestem pozytywną energią! No i w kupie siła
Witamy

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
zgrzeszyłam... muffinkami właśnego wypieku... ehhh jestem zawiedziona i jest mi przykro
"Mówi się trudno i płynie się dalej" (cytat z "Gdzie jest Nemo")

No to może piecz dukanowskie muffinki, wtedy to by był mniejszy grzeszek

A ja pożarłam tuńczyka i chyba się jeszcze dopcham serkiem ze słodzikiem, albo nie... hmm w sumie do dużo tego nabiału dzisiaj poszło. Eh daruję sobie, cola light musi wystarczyć

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:30   #577
Oloosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnelinSackville Pokaż wiadomość
Oloosia ja zawsze przed okresem jestem cięższa, mój ginekolog mówił mi że to woda i że niektóre kobiety w tym czasie narzekają na jej zatrzymanie a nawet puchnięcie, nie masz tak?

Ja zaczęłam od niedawna brać Dianę 35- też hormony na @, bo niby wykryto u mnie PCO, no a mnóstwo kobiet mówi że po nich przytyło, o nieeeeeeeeee
U mnie wszystko jest poprzestawiane w ogóle... Raz puchnę jak nie wiem, raz waga spada mi najwięcej przed @... Ale zawsze jak nie ma spadku to sobie wmawiam, że to przez @. Jakos mi tak lepiej na duszy. Bo to przecież nie moja wina Ale jednak wolałabym żeby ta waga spadała... Od jutra dni PW. Nie mam jeszcze jadłospisu. Ale mam ochotę wszamać pomidora tak na surowo

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
na mnie też waga się obraziła... fakt że na U spadło 2,7 ale do tej pory bilans to 2,3... czyli po tygodniu PW przybyło 0,4kg może to przez@ bo właśnie jestem w trakcie, a może poprostu czeka mnie wielka próba wytrwałości...
Na nas wszystkie czeka próba wytrwałości. Ale wierze w to, że każda z nas ma taką barierę trudną do przejścia. I jak się ją już pokona (a pokona się na pewno prędzej czy później) to będzie tylko z górki

Cytat:
Napisane przez lukkija Pokaż wiadomość
Oloosia, nie martw sie slonce. Ja na PW przybieram srednio 0,3 dziennie! Az chetnie bym tych PW nie robila , bo calt spadek z P sie, ze tak powiem, zaprzepaszcza Trza byc silnym!
Dziękuję za wsparcie! Nie poddaję się. Przynajmniej staram się nie poddawać. Też bym chętnie ominęła PW, ale to bardzo niezdrowe. Eh... Chudnięcie to jednak proces, przetrwamy!
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:42   #578
aanneke
Raczkowanie

Witam wszystkich. To już 22 wątek tego tematu, uhu, duużo tego

Zgłaszam się i ja Dwa lata temu byłam już na Dukanie, ale przerwałam go w trakcie II fazy (wyjazd wakacyjny, zaczęłam jeść wszystko..). Wtedy schudłam jakieś 6 kg. Od tamtej pory znów przybrałam, a dziś wracam z moimi 60kg i celem: 50kg (choć z testu wyszło mi 52kg, z takiego wyniku też będę zadowolona). Wiem, że to wcale nie jest tak dużo, wiele z osób będących na tej diecie stara się zrzucić znacznie więcej. Właściwie, nie chodzi mi o samą wagę, raczej o poprawę sylwetki - zredukować brzuszek i uda.

Mam nadzieję, że tym razem wytrzymam i uda mi się osiągnąć już na stałe ładną sylwetkę bez zbędnych kilku kilogramów
Pozdrawiam!

ćwiczenia: LINK !
aanneke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:57   #579
ania230
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Witam "stare dukanki " oraz nowe
W końcu znalazłam czas i do Was zaglądam .... ale się tutaj dużo nowych twarzyczek pojawiło :
Trzymam za wszystkie kciuki

A u mnie tak.... wróciłam do ala Dukana .... jem dużo zdrowiej i waga leci powoli ... Od stycznia na razie spadło około 2 kg z brzucha .... super nie mam już takiego dużego wałeczka
Jem bardzo dużo warzyw a z białkiem to tak różnie...
Ale ważne że w końcu wzięłam się na za siebie i jeszcze raz próbuje....
Plan do kwietnia - 8kg może się uda

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:57   #580
foca
Raczkowanie

czesc dziewczyny...pięknie pięknie wy chudniecie, a ja niesety pewnie nie bo jestem na wyjeździe, a tu w hotelu są takie pyszności że głowa boli, ale.....jem samo mięsko, czasmi jest w sosik, ale sosik zgraniam skrupulatnie, dziś poprosiłam panią o usmażenie jejecznicy bez tłuszczu to dziwnie sie na mnie spojrzała, ale usmazyła.....jem duzooo rybek, fakt są w panierce, ale panierke zdejmuje, najgorsza są ciasta...i tu niestety popłynełam, w sensie że próbuje na smaka żeby nie było mi przykro jak wszyscy jedzą....noo, ale spacerki, basenik odbebniam codziennie za te kęsy....wiem że po powrocie odnotuje wzrost, ale potem wróce do 100% dukania.....tak wiec pozostaje mi życzyć wam dalszej wytrwałośc i samych spadków. Pozdrawiam was
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 23:51   #581
angelus122
Raczkowanie

eh widze, ze wiekszosc z nas jakieś zastoje łapią, ale bądzmy wytrwałe! ja dzisiejszego dnia bardzo zaluje. ten grzech byl zupelnie niepotrzebny mogłam się bez niego obejsc tym bardziej ze nie bylam glodna;/ bede sie uczyc na błedach i wierze, ze uda mi sie osiagnac cel, choc wiem ze dluga droga przede mna...
jutro P

mam pytanko: czy jesli zrobie jeden dzien protein dluzej w zamian za grzech to bedzie jakis blad?

Stary 2012-01-23, 00:02   #582
Mila Rejczella
Raczkowanie

Witam wszystkich. Piszę gdyż zastanawiam się czy nie wrócić do Dukana Na Dukanie byłam miesiąc i schudłam 7 kg, przerwałam z własnej głupoty i tyle co będę wymyślać powody. Spadki na dukanie miałam zadowalające super się czułam, dieta wprost dla mnie. Ale... jest ale. Czasami boli mnie zołądek bardzo mocno(nie wczasie diety teraz) i boję się że jest to przez tą dietę, dlatego zastanawiam się czy wrócić. Może pójdę sobie badania zrobić, lekarz mi coś powie.Nieważne. No coś muszę zrobić bo przez rzucenie palenia waga mi wraca a fanie stała w miejscu. A same cwiczenia nie pomagają.
Mila Rejczella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 06:28   #583
angelus122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mila Rejczella Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Piszę gdyż zastanawiam się czy nie wrócić do Dukana Na Dukanie byłam miesiąc i schudłam 7 kg, przerwałam z własnej głupoty i tyle co będę wymyślać powody. Spadki na dukanie miałam zadowalające super się czułam, dieta wprost dla mnie. Ale... jest ale. Czasami boli mnie zołądek bardzo mocno(nie wczasie diety teraz) i boję się że jest to przez tą dietę, dlatego zastanawiam się czy wrócić. Może pójdę sobie badania zrobić, lekarz mi coś powie.Nieważne. No coś muszę zrobić bo przez rzucenie palenia waga mi wraca a fanie stała w miejscu. A same cwiczenia nie pomagają.
7kg w miesiac to bardzo ładny wynik jeśli chcesz wrocic to musisz to przemyslec czy dasz rade wytrwać. i myśle, że zrobienie badać bedzie dobrym pomysłem

a ja dziś jeszcze troche poddołowana wczorajszym dniem, ale walcze dalej
milego dnia;*

Stary 2012-01-23, 07:40   #584
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry! Gratuluję spadków, witam nowe dukanki i witamy stare- hej Ania Chciałam tez podziękować za link do przepisu na amerykanki Normalnie niebo w gębie...jak ja sobie poradziłam bez takich przepisów miłego dnia i grzecznego dukania!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:41   #585
Figarro
Zakorzenienie

Wrocławskie dukanki Kochane

czy w Almie na Bielanach dostanę serek piórko
ewentualnie gdzie jeszcze może być

bo prawdopodobnie będę w tygodniu to bym sobie kupiła

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:44   #586
borczus88
Rozeznanie

Witam kochane
Dziś protoponiedziałek, na samą myśl mi niedobrze , chociaż wieśniaczek na śniadanko był pyszny, o dziwo
Waga pokazała 60,4kg
Muszę dużo nadrobić bo mnie dawno tu nie było i się nazbierało czytania
Gratuluję wszystkich spadków, a teraz spadam na uczelnie.....

Miłego dzionka
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:51   #587
Poletta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
echhh,
bym tak chciała,
ale już wiem jedno, pierwsze podejście na dukanie jest łatwiejsze, kolejne, bywają trudne

Gratuluję
Dzięki Ja też jestem 2 raz na Dukanie, po 2 latach...

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Wszystko co ma cukry nie nadaje się na dukana
Jak są jakieś wyjątki, to proszę o poprawienie
Wszystkie węgle składają się w jakiejś części z cukrów, co nie znaczy, że do produktu jest dodany cukier jako składnik.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

I jeszcze muszę się przyznać do pierwszego od początku diety grzechu - wczoraj byłam poza domem kilka godzin dłużej niż myślałam, więc nie mogłam sobie ugotować obiadu a musiałam coś zjeść - spomiędzy dostępną golonką, kiełbasą z grilla i kanapką z kajzerki z sałatą, szynką i serem wybrałam to ostatnie Zła byłam strasznie na siebie, za to dziś dodatkowy dzień P zamiast PW
Stary 2012-01-23, 09:14   #588
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, a mi sie wyjzad opóxnia o jeden dzień ;( buuuuu, ale bedzie dzien dłuższy to na to samo wyjdzie, wlasnie obiadek sie robi szaszłyczki z cyca z pieczarkam papryka cebulka i suroweczka z kiszonej mniam mniam
Mniam....

Zrobiłam ala placki z przepisu, który umieściłaś na forum.. Tylko zamiast kalafiora dałam brokuły...- nie dostałam kalafora i dlatego zastosowałam brokuły jako zamiennki Jest super!!! polecam. Naprawdę warto! Zajadałam się jak nienormalna (bo bardzo lubię placki ziemniaczane i kartoflaka-babę ziemniaczaną).
Owszem "podsmażyłam" wędlinkę na lekkie skwarki - polecam coś lekko wędzonego. Ja zrobiłam z wędzonej piersi kurczaka + resztek surowej piersi z kurczaka, która została z kotletów przygotowywanych dla rodzinki. Cebuli nie podsmażałam, tylko starłam na tarce i dodałam do środka.

Smak doskonały - zupełnie jakbyś jadła placki ziemniaczane. Jeszcze jak podpiekłam mocniej w piekarniku - powstała super chrupiąca skórka.
Zrób i zajadaj się. Warto

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
Ja o dziwo tez dostalam @, ale tylko o kilka dni za wczesnie. I super!!! Wieczorno- nocnym wedrowkom do lodowki mowimy stanowcze NIE!!!

Oj tak, koniec wędrówkom do lodówki

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Czuję się lepiej (byłam już w pracy), ale jeszcze nie do końca dobrze. Bardzo bolą mnie ręce i głowa i coś mi pika w klatce piersiowej co jakiś czas.

Jak będę miała siłę i czas to nadrobię wątek.

Miłego dnia!

Zdrowiej i nabieraj nam sił szybciutko. Pozdrawiamy

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
kur.....deeeeeee, kobity pojechałam do decathlon po kostium koapielowy, przymierzyłam ich z 10 i nic nie kupiłam, ratunkuuuuu, kolejna motywacja!!!!!!!!!!!!, ale powiem wam jeszcze że niektórzy producenci są beznaziejni, no jak można uszyć kostium w rozmiarze 48 z ramiączkami 0,5cm skrzyżowanymi na plecach, ja osobiście przymierzałam 44 i 46 i wyglądałam jak przygotowana do wedzenia szynka, ja mam jeszcze jeden big problem to jest big cyc i kostiumy nie odciete pod biustem spłaszcaja te moje bimbały i wyglada to jeszcze gorzej, był jeden dobry bo miał miejsce na biust - odciety był pod biustem - ale wiecie co.... to był kostium ciążowy ;(

Faktycznie, wkurzające. Ie martw się, w końcu dorwiesz jakiś fajny kostiumek i mam nadzieję, że szybko
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:16   #589
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
mały bacik a teraz już o grzeszku zapominamy i jedziemy dalej tak jak ktoś napisał, mogłaś upiec dukanowe muffinki i nie byłoby problemu

Cytat:
Napisane przez Katrusiaa Pokaż wiadomość
Witam
Ja od dzisiaj zaczęłam dietkę upiekłam dukanowy chlebek i się zajadam planowane 1,5litra wody wypite, później sobie zrobię deserek z jogurtu i może coś tam jeszcze wszamię jak będę głodna
witaj a ile masz wzrostu? bo te 48kg wydaje się bardzo mało

Cytat:
czesc dziewczyny...pięknie pięknie wy chudniecie, a ja niesety pewnie nie bo jestem na wyjeździe, a tu w hotelu są takie pyszności że głowa boli, ale.....jem samo mięsko, czasmi jest w sosik, ale sosik zgraniam skrupulatnie, dziś poprosiłam panią o usmażenie jejecznicy bez tłuszczu to dziwnie sie na mnie spojrzała, ale usmazyła.....jem duzooo rybek, fakt są w panierce, ale panierke zdejmuje, najgorsza są ciasta...i tu niestety popłynełam, w sensie że próbuje na smaka żeby nie było mi przykro jak wszyscy jedzą....noo, ale spacerki, basenik odbebniam codziennie za te kęsy....wiem że po powrocie odnotuje wzrost, ale potem wróce do 100% dukania.....tak wiec pozostaje mi życzyć wam dalszej wytrwałośc i samych spadków. Pozdrawiam was
czekamy na Ciebie

Cytat:
Napisane przez Mila Rejczella Pokaż wiadomość
więc zapraszamy a ile masz wzrostu? do jakiej wagi dążysz?

hejka, wracam po dwóch dniach tzn na dukanie oczywiście byłam cały czas, tylko na forum mnie nie było wczoraj się nie ważyłam, ale za to dziś przyjemnie się stawało na wadze, bo zaliczyłam ładny spadeczek o 0,9 kg w dwa dni jeszcze dzis i jutro P, a potem warzywka fakt, na wage wtedy lepiej nie stawać, ale ile człowiek pyszności wtedy może jeść

kurde, znów jestem mega przeziębiona oczy mi łzawią, z nosa mi leci masakra... odwołałam dwa spotkania dziś z koleżankami bo glupio by mi było taką obsmarkaną iść
ide se coś wszamać- chyba babeczki maślane, które mi jeszcze zostały i zrobie se...mleko bananowe

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-23 o 09:18
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:23   #590
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduje się
gratuluje kolejnych spadków
i tego, że nie którym się w końcu ruszyło
oraz życze cierpliwości i wytrałości tym, na których waga się obraziła

wczoraj miałam kiepski dzień, ale dziś już się poprawiłam
a w ogóle dziś skorzystalam z super przepisów z kociego bloga
cola z kawą oczywiście light jutro i pojutrze po pracy bede u TŻ, więc musiałam sobie coś już zrobić bo u Niego nie chce mi sę pichcić więc zrobiłam bułeczki maślane . W smaku są super, w prawdze troche mi przywarły do papilotek, ale w smaku sa super. Zjadłam jedną na spróbowanie no a teraz jem moją "kolacje" białkową, czylli lody dodałam bananowy aromat i są pycha a praktycznie same białko
na jutro wiec, nie bede nic specjalnie kombinować:
rano zjem jajecznice z szynką, albo sadzone, albo jajka na miękko, które uwielbiam. Na drugie śniadanie zjem babeczki (p0łowa porcji, o ile wcisne), do pracy wezme sobie rybke (niestety pange, ale ostatnio ani łosoś ani pstrąg, ani makrela mi jakoś nie podchodzą ), a na kolacje u TŻ to napewno zjem bielucha z jakimś aromatem i pewnie wypije red bulla lighta co by nie zasnąć u Niego za szybko

swoją drogą, chciałabym mieć więcej czasu na gotowanie i więcej pięniedzy, eh....... dziś na Realu nie kupiłam niezbyt wiele (ryba, serki homo, bieluchy, twarożek, kefir, mleko w proszku, cola light) i zapłaciłam 70 zł masakra jakaś. Nie wiem ile bym musiała zarabiać gdybym tak codziennie chciała jeść łososie, owoce morza i jakieś cuda nie widy eh....

a jak Wy sobie z tym radzicie? Ja jakoś nie umiem bardziej przyoszczędzić. Może w sumie dlatego, że kupuje tylko na Realu. Czasami coś w Biedronce. Ale generalnie oprócz Reala to nigdzie nie kupuje nie jeżdze samochodem, więc jechanie na drugi koniec miasta (bo u mnie w zadupiastej dzielnicy nie ma żadnego sklepu) tramwajem czy autobusem mi się średnio usmiecha

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ja tak mam i bez hormonów (nie licząc anty)
No niestety, z tym przyoszczędzeniem to jest problem, tym bardziej, że ceny zaczynają galopować niestety w górę...
Wiem, że nie zawsze się tak da ale ja np. gdy upolowałam łosocia ppo 21 zł. kg w płatach to od razu kupiłam sobie 2 takie płaty. Potem je pokroiłam i zamroziłam. Staram się też tak robic z piersiami z kurczaka czy indykiem - jak się coś trafi fajnego w atrakcyjnej cenie.
Wiadomo, że nie zawsze tez można tak zrobić, by wydac jednorazowo wiekszą kasę. Mnie też wiele okazji przeszło koło nosa bo akurat nie miałam na tyle kasy aby ją "zamrozić". Cóż takie nasze życie

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
INFO dla zainteresowanych:
Ale pędzicie . Nie wiem czy was dogonię.
Nie mogę stracić "świątecznych kg". Wpadają mi grzechy, nie mogę patrzeć na mięso.
Liczę , że mi rozum wróci. Po Mistrzostwach Europy w piłce ręcznej.

Niech wraca i to szybko ) Czekamy )
Stary 2012-01-23, 09:32   #591
akuku
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poletta Pokaż wiadomość

Wszystkie węgle składają się w jakiejś części z cukrów, co nie znaczy, że do produktu jest dodany cukier jako składnik.
tak! w składzie nie ma cukru

a więc reasumując można jeść chrupiące plasterki marchewki
można sobie wyobrazić, że jemy laysy

w kauflandzie sa też plasterki buraka mam już zakupione, ale dzisiaj P a więc innym razem

co dziwne piszecie wszystkie o wzrostach bardzo niewielkich
ja ide systemem 1:1 i u mnie waga wzrasta po dniu PW o 1kg
ale się tym nie przejmuje, bo jestem mile zaskoczona po dniu P

04.01.2012 - 93,6 kg

93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65
akuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:43   #592
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
a ja szukam serka topionego, gdzieś przeczytałam, że jest jakiś gotowy do kupienia, ale nie zapisałam nazwy

ewentualnie zastanawiam się, czy ten z kociego bloga będzie dobry, jadł ktoś
KLIK

Nie jadłam ale jak czytam... brzmi bardzo apetycznie. Jak zrobisz, to podziel się swoim zadniem

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

No i masz w tyłek )
Wracaj na właściwą drogę.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Witam "stare dukanki " oraz nowe
W końcu znalazłam czas i do Was zaglądam .... ale się tutaj dużo nowych twarzyczek pojawiło :
Trzymam za wszystkie kciuki

A u mnie tak.... wróciłam do ala Dukana .... jem dużo zdrowiej i waga leci powoli ... Od stycznia na razie spadło około 2 kg z brzucha .... super nie mam już takiego dużego wałeczka
Jem bardzo dużo warzyw a z białkiem to tak różnie...
Ale ważne że w końcu wzięłam się na za siebie i jeszcze raz próbuje....
Plan do kwietnia - 8kg może się uda

Uda się uda )
Powodzenia)
Stary 2012-01-23, 09:52   #593
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Odpoczywaj i ciesz się urlopem Jak masz dużo ruchu to tak źle nie będzie

Cytat:
hejka, wracam po dwóch dniach tzn na dukanie oczywiście byłam cały czas, tylko na forum mnie nie było wczoraj się nie ważyłam, ale za to dziś przyjemnie się stawało na wadze, bo zaliczyłam ładny spadeczek o 0,9 kg w dwa dni jeszcze dzis i jutro P, a potem warzywka fakt, na wage wtedy lepiej nie stawać, ale ile człowiek pyszności wtedy może jeść

kurde, znów jestem mega przeziębiona oczy mi łzawią, z nosa mi leci masakra... odwołałam dwa spotkania dziś z koleżankami bo glupio by mi było taką obsmarkaną iść
ide se coś wszamać- chyba babeczki maślane, które mi jeszcze zostały i zrobie se...mleko bananowe
fantastyczny spadek , a teraz się kuruj
a cóż to za mleko bananowe?

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:56   #594
Mila Rejczella
Raczkowanie

Cytat:

więc zapraszamy a ile masz wzrostu? do jakiej wagi dążysz?
Chciałabym ważyć 55 kg z przed ciąży ale dukan jak zawsze oblicza mi 57 kg i to mnie by zadowoliło. Mam 165 cm wzrostu i ważę 67 więc 10 kg jak nic to zgubienia.

Narazie poczekam z dietą do kontrolnych badań. Jak coś zamelduje się tu na pewno.
Mila Rejczella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:11   #595
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Odpoczywaj i ciesz się urlopem Jak masz dużo ruchu to tak źle nie będzie

fantastyczny spadek , a teraz się kuruj
a cóż to za mleko bananowe?
po prostu zwykłe mleko odtłuszczone (ja akurat używam 1,5%), plus pare tabletek słodzika w zależności jakie kto lubi słodkie (ja na szklanke daje 3-4 tabetki) plus aromat bananowy dziewczyny, mówię Wam, jak ktos kocha banany tak jak ja to koniecznie zamówcie sobie te aromaty ja naprawde czuję, że dzięki nim uda mi sie przetrwać
żałuje, że jak za pierwszym razem dukałam to nie odkryłam tych cudownych aromatów z resztą będę eksperymentować też z innymi smakami nawet mój TŻ zachwycił się jogurtem bananowym mojej roboty

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-23 o 10:12
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:21   #596
Iloa
Rozeznanie

O tej godzinie jeszcze śpię, ale się wypowiem. W sprawie marchewkowej.
Marchewkę i buraki jemy na Dukanie w bardzo ograniczonych ilościach.
Szczególnie omijamy gotowane (indeks glikemiczny).
Nie wiem jakie po przeróbce ma IG jakieś chrupki czy chipsy marchewkowe.
Ale Was nie rozumiem.
Dopiero zaczynacie dietę, zachwycacie się wynikiem Magdy w odchudzaniu ale dietkować chcecie po swojemu.Już się łamiecie

I chyba dlatego "stare" forumowiczki raczej nie piszą (oprócz niesamowitej Magdy). Bo Wy i tak będziecie dukać po swojemu.

Eeehhhhh............Idę po drugą kawę.
Stary 2012-01-23, 10:55   #597
Poletta
Raczkowanie

Te plasterki marchwi jak na razie chyba jadła tylko jedna forumowiczka (w sensie że się przyznała ), więc skąd od razu ta liczba mnoga? Ja tylko sprostowałam kwestię cukrów w węglach, bo produkt jako taki jest dla mnie nie do przyjęcia ze wzgl bardzo niekorzystny skład odżywczy (ale ja jestem przewrażliona w drugą stronę - nawet na PW jem stosunkowo mało warzyw)

"I chyba dlatego "stare" forumowiczki raczej nie piszą (oprócz niesamowitej Magdy)" - a tego zdania to nie bardzo rozumiem - "nowe" na forum nie zasługują na wypowiedzi "wereranek", czy jak to odbierać? Nie zauważyłam tu żadnej "nowej" która by się jakoś szczególnie wymądrzała, że wie lepiej...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Czy Wam też nie działa wypiekarnia.pl ? Chciałam zamówić aromaty i nic
Stary 2012-01-23, 10:57   #598
Katrusiaa
Zakorzenienie

Cytat:

witaj a ile masz wzrostu? bo te 48kg wydaje się bardzo mało
Mam 152cm

Razem: 16 V 2006r
Zaręczeni: 16 V 2011r

Konkursik KLIK
Katrusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:08   #599
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poletta Pokaż wiadomość
Te plasterki marchwi jak na razie chyba jadła tylko jedna forumowiczka (w sensie że się przyznała ), więc skąd od razu ta liczba mnoga? Ja tylko sprostowałam kwestię cukrów w węglach, bo produkt jako taki jest dla mnie nie do przyjęcia ze wzgl bardzo niekorzystny skład odżywczy (ale ja jestem przewrażliona w drugą stronę - nawet na PW jem stosunkowo mało warzyw)

"I chyba dlatego "stare" forumowiczki raczej nie piszą (oprócz niesamowitej Magdy)" - a tego zdania to nie bardzo rozumiem - "nowe" na forum nie zasługują na wypowiedzi "wereranek", czy jak to odbierać? Nie zauważyłam tu żadnej "nowej" która by się jakoś szczególnie wymądrzała, że wie lepiej...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Czy Wam też nie działa wypiekarnia.pl ? Chciałam zamówić aromaty i nic
Poletta, zasługują, zasługują, ale chyba nie potrzebują.
Sprawa odstępstw, grzeszków nie dotyczyła tylko tej nieszczęsnej marchewki.
Stary 2012-01-23, 11:15   #600
angelus122
Raczkowanie

dziękuje za wszsytkie baty wracam na dobre tory. Jestem juz w swoim mieszkanku, wiec nic mnie nie bedzie kusic kurcze jak jestem u siebie to jakos sie trzymam a jak tylko wracam do domu to łapie dietkowego doła i wpadają grzechy;/ nie rozumiem czemu tak jest, ale bede z tym walczyc

a teraz ide sie ogarnac i na zajecia a na obiad pieczona piers kurczaka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości