|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
zgrzeszyłam... muffinkami właśnego wypieku... ehhh jestem zawiedziona i jest mi przykro
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja od dzisiaj zaczęłam dietkę upiekłam dukanowy chlebek i się zajadam planowane 1,5litra wody wypite, później sobie zrobię deserek z jogurtu i może coś tam jeszcze wszamię jak będę głodna
|
#573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Anelin, dukan jak kazda dieta wymaga wytrwalosci zwlaszcza jesli tak jak Ty, nie ma sie nadwagi. Nie chce cie zniechecac, bron Boze , ale jesli zrzucisz 5kg to polowa z tego bedzie woda. Jesli nie bedziesz uwazac na diete po dukanie, albo nie przejdziesz przez wszystkie fazy tak jak zalecane, to waga powroci. Niestety przy efekcie jojo (czego oczywiscie ci nie zycze) wraca wiecej tluszczu, niz sie poczatkowo stracilo, np. z 5kg straconych powroci 2kg wody i 3kg tluszczu Podly efekt jojo. mam nadzieje, ze ciebie to nei spotka. Po prostu nadmieniam to, bo masz malutko do stracenia i po poczatkowej utracie wagi , zachecona sukcesem, mozesz szybko zrezygnowac z dukania co grozi jojo. Juz my cos o tym wiemy-corki marnotrwane dukania. Oloosia, nie martw sie slonce. Ja na PW przybieram srednio 0,3 dziennie! Az chetnie bym tych PW nie robila , bo calt spadek z P sie, ze tak powiem, zaprzepaszcza Trza byc silnym! Angelus, zapomnij o wpadce kochana i smialo do przodu. Ja dzis patrzylam w knajpie jak rodzina zajada sie smakolykami. Sama jadlam steka wolowego i popijalam cola light. Dni proto wiec nawet salatki nie moglam. Ale wiesz jak kusilo?! Najbardziej to chyba piwko, ktore wszyscy pili. Nie wiem czy nastepnym razem sie powstrzymam
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
wiem nie moge sie poddac! zrobie sobie dodatkowy proto dzień. choc przykro mi ze moja wymarzona 5 z przodu znow sie ode mnie oddaliła;(
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukam serka topionego, gdzieś przeczytałam, że jest jakiś gotowy do kupienia, ale nie zapisałam nazwy
![]() ewentualnie zastanawiam się, czy ten z kociego bloga będzie dobry, jadł ktoś KLIK
|
#576 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to może piecz dukanowskie muffinki, wtedy to by był mniejszy grzeszek ![]() A ja pożarłam tuńczyka i chyba się jeszcze dopcham serkiem ze słodzikiem, albo nie... hmm w sumie do dużo tego nabiału dzisiaj poszło. Eh daruję sobie, cola light musi wystarczyć
|
|
#577 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jednak wolałabym żeby ta waga spadała... Od jutra dni PW. Nie mam jeszcze jadłospisu. Ale mam ochotę wszamać pomidora tak na surowoCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. To już 22 wątek tego tematu, uhu, duużo tego
![]() Zgłaszam się i ja Dwa lata temu byłam już na Dukanie, ale przerwałam go w trakcie II fazy (wyjazd wakacyjny, zaczęłam jeść wszystko..). Wtedy schudłam jakieś 6 kg. Od tamtej pory znów przybrałam, a dziś wracam z moimi 60kg i celem: 50kg (choć z testu wyszło mi 52kg, z takiego wyniku też będę zadowolona). Wiem, że to wcale nie jest tak dużo, wiele z osób będących na tej diecie stara się zrzucić znacznie więcej. Właściwie, nie chodzi mi o samą wagę, raczej o poprawę sylwetki - zredukować brzuszek i uda.Mam nadzieję, że tym razem wytrzymam i uda mi się osiągnąć już na stałe ładną sylwetkę bez zbędnych kilku kilogramów Pozdrawiam! |
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam "stare dukanki " oraz nowe ![]() ![]() ![]() W końcu znalazłam czas i do Was zaglądam .... ale się tutaj dużo nowych twarzyczek pojawiło ![]() ![]() :Trzymam za wszystkie kciuki ![]() ![]() A u mnie tak.... wróciłam do ala Dukana .... jem dużo zdrowiej i waga leci powoli ... Od stycznia na razie spadło około 2 kg z brzucha .... super nie mam już takiego dużego wałeczka ![]() Jem bardzo dużo warzyw a z białkiem to tak różnie...Ale ważne że w końcu wzięłam się na za siebie i jeszcze raz próbuje.... Plan do kwietnia - 8kg może się uda
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny...pięknie pięknie wy chudniecie, a ja niesety pewnie nie bo jestem na wyjeździe, a tu w hotelu są takie pyszności że głowa boli, ale.....jem samo mięsko, czasmi jest w sosik, ale sosik zgraniam skrupulatnie, dziś poprosiłam panią o usmażenie jejecznicy bez tłuszczu to dziwnie sie na mnie spojrzała, ale usmazyła.....jem duzooo rybek, fakt są w panierce, ale panierke zdejmuje, najgorsza są ciasta...i tu niestety popłynełam, w sensie że próbuje na smaka żeby nie było mi przykro jak wszyscy jedzą....noo, ale spacerki, basenik odbebniam codziennie za te kęsy....wiem że po powrocie odnotuje wzrost, ale potem wróce do 100% dukania.....tak wiec pozostaje mi życzyć wam dalszej wytrwałośc i samych spadków. Pozdrawiam was
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
eh widze, ze wiekszosc z nas jakieś zastoje łapią, ale bądzmy wytrwałe! ja dzisiejszego dnia bardzo zaluje. ten grzech byl zupelnie niepotrzebny mogłam się bez niego obejsc tym bardziej ze nie bylam glodna;/ bede sie uczyc na błedach i wierze, ze uda mi sie osiagnac cel, choc wiem ze dluga droga przede mna...
jutro P ![]() mam pytanko: czy jesli zrobie jeden dzien protein dluzej w zamian za grzech to bedzie jakis blad? |
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Piszę gdyż zastanawiam się czy nie wrócić do Dukana
Na Dukanie byłam miesiąc i schudłam 7 kg, przerwałam z własnej głupoty i tyle co będę wymyślać powody. Spadki na dukanie miałam zadowalające super się czułam, dieta wprost dla mnie. Ale... jest ale. Czasami boli mnie zołądek bardzo mocno(nie wczasie diety teraz) i boję się że jest to przez tą dietę, dlatego zastanawiam się czy wrócić. Może pójdę sobie badania zrobić, lekarz mi coś powie.Nieważne. No coś muszę zrobić bo przez rzucenie palenia waga mi wraca a fanie stała w miejscu. A same cwiczenia nie pomagają.
|
|
|
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chcesz wrocic to musisz to przemyslec czy dasz rade wytrwać. i myśle, że zrobienie badać bedzie dobrym pomysłem![]() a ja dziś jeszcze troche poddołowana wczorajszym dniem, ale walcze dalej ![]() milego dnia;* |
|
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Gratuluję spadków, witam nowe dukanki i witamy stare- hej Ania ...jak ja sobie poradziłam bez takich przepisów miłego dnia i grzecznego dukania!
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocławskie dukanki Kochane
![]() czy w Almie na Bielanach dostanę serek piórko ![]() ewentualnie gdzie jeszcze może być ![]() bo prawdopodobnie będę w tygodniu to bym sobie kupiła
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
Dziś protoponiedziałek, na samą myśl mi niedobrze , chociaż wieśniaczek na śniadanko był pyszny, o dziwo ![]() Waga pokazała 60,4kg Muszę dużo nadrobić bo mnie dawno tu nie było i się nazbierało czytania ![]() Gratuluję wszystkich spadków, a teraz spadam na uczelnie..... Miłego dzionka
|
|
#587 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jestem 2 raz na Dukanie, po 2 latach...---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- I jeszcze muszę się przyznać do pierwszego od początku diety grzechu - wczoraj byłam poza domem kilka godzin dłużej niż myślałam, więc nie mogłam sobie ugotować obiadu a musiałam coś zjeść - spomiędzy dostępną golonką, kiełbasą z grilla i kanapką z kajzerki z sałatą, szynką i serem wybrałam to ostatnie Zła byłam strasznie na siebie, za to dziś dodatkowy dzień P zamiast PW
|
|
#588 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam ala placki z przepisu, który umieściłaś na forum.. Tylko zamiast kalafiora dałam brokuły...- nie dostałam kalafora i dlatego zastosowałam brokuły jako zamiennki Jest super!!! polecam. Naprawdę warto! Zajadałam się jak nienormalna (bo bardzo lubię placki ziemniaczane i kartoflaka-babę ziemniaczaną).Owszem "podsmażyłam" wędlinkę na lekkie skwarki - polecam coś lekko wędzonego. Ja zrobiłam z wędzonej piersi kurczaka + resztek surowej piersi z kurczaka, która została z kotletów przygotowywanych dla rodzinki. Cebuli nie podsmażałam, tylko starłam na tarce i dodałam do środka. Smak doskonały - zupełnie jakbyś jadła placki ziemniaczane. Jeszcze jak podpiekłam mocniej w piekarniku - powstała super chrupiąca skórka. Zrób i zajadaj się. Warto ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Oj tak, koniec wędrówkom do lodówki ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Zdrowiej i nabieraj nam sił szybciutko. Pozdrawiamy ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Faktycznie, wkurzające. Ie martw się, w końcu dorwiesz jakiś fajny kostiumek i mam nadzieję, że szybko |
||||
|
|
|
#589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak ktoś napisał, mogłaś upiec dukanowe muffinki i nie byłoby problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hejka, wracam po dwóch dniach tzn na dukanie oczywiście byłam cały czas, tylko na forum mnie nie było kurde, znów jestem mega przeziębiona masakra... odwołałam dwa spotkania dziś z koleżankami bo glupio by mi było taką obsmarkaną iść ide se coś wszamać- chyba babeczki maślane, które mi jeszcze zostały i zrobie se...mleko bananowe Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-23 o 09:18 |
||||
|
|
|
#590 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że nie zawsze się tak da ale ja np. gdy upolowałam łosocia ppo 21 zł. kg w płatach to od razu kupiłam sobie 2 takie płaty. Potem je pokroiłam i zamroziłam. Staram się też tak robic z piersiami z kurczaka czy indykiem - jak się coś trafi fajnego w atrakcyjnej cenie. Wiadomo, że nie zawsze tez można tak zrobić, by wydac jednorazowo wiekszą kasę. Mnie też wiele okazji przeszło koło nosa bo akurat nie miałam na tyle kasy aby ją "zamrozić". Cóż takie nasze życie ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Niech wraca i to szybko ) Czekamy )
|
||
|
|
|
#591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a więc reasumując można jeść chrupiące plasterki marchewki można sobie wyobrazić, że jemy laysy w kauflandzie sa też plasterki buraka mam już zakupione, ale dzisiaj P a więc innym razem co dziwne piszecie wszystkie o wzrostach bardzo niewielkich ja ide systemem 1:1 i u mnie waga wzrasta po dniu PW o 1kg ale się tym nie przejmuje, bo jestem mile zaskoczona po dniu P
|
|
#592 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jadłam ale jak czytam... brzmi bardzo apetycznie. Jak zrobisz, to podziel się swoim zadniem ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
No i masz w tyłek )Wracaj na właściwą drogę. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Uda się uda )Powodzenia )
|
|||
|
|
|
#593 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak masz dużo ruchu to tak źle nie będzie ![]() Cytat:
, a teraz się kuruj ![]() a cóż to za mleko bananowe?
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym ważyć 55 kg z przed ciąży ale dukan jak zawsze oblicza mi 57 kg i to mnie by zadowoliło. Mam 165 cm wzrostu i ważę 67 więc 10 kg jak nic to zgubienia.
Narazie poczekam z dietą do kontrolnych badań. Jak coś zamelduje się tu na pewno. |
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja naprawde czuję, że dzięki nim uda mi sie przetrwać ![]() żałuje, że jak za pierwszym razem dukałam to nie odkryłam tych cudownych aromatów z resztą będę eksperymentować też z innymi smakami nawet mój TŻ zachwycił się jogurtem bananowym mojej roboty Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-23 o 10:12 |
|
|
|
|
#596 |
|
Rozeznanie
|
O tej godzinie jeszcze śpię, ale się wypowiem. W sprawie marchewkowej.
Marchewkę i buraki jemy na Dukanie w bardzo ograniczonych ilościach. Szczególnie omijamy gotowane (indeks glikemiczny). Nie wiem jakie po przeróbce ma IG jakieś chrupki czy chipsy marchewkowe. Ale Was nie rozumiem. Dopiero zaczynacie dietę, zachwycacie się wynikiem Magdy w odchudzaniu ale dietkować chcecie po swojemu.Już się łamiecie I chyba dlatego "stare" forumowiczki raczej nie piszą (oprócz niesamowitej Magdy). Bo Wy i tak będziecie dukać po swojemu. Eeehhhhh............Idę po drugą kawę.
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
Te plasterki marchwi jak na razie chyba jadła tylko jedna forumowiczka (w sensie że się przyznała
), więc skąd od razu ta liczba mnoga? Ja tylko sprostowałam kwestię cukrów w węglach, bo produkt jako taki jest dla mnie nie do przyjęcia ze wzgl bardzo niekorzystny skład odżywczy (ale ja jestem przewrażliona w drugą stronę - nawet na PW jem stosunkowo mało warzyw)"I chyba dlatego "stare" forumowiczki raczej nie piszą (oprócz niesamowitej Magdy)" - a tego zdania to nie bardzo rozumiem - "nowe" na forum nie zasługują na wypowiedzi "wereranek", czy jak to odbierać? Nie zauważyłam tu żadnej "nowej" która by się jakoś szczególnie wymądrzała, że wie lepiej... ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Czy Wam też nie działa wypiekarnia.pl ? Chciałam zamówić aromaty i nic
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 152cm
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawa odstępstw, grzeszków nie dotyczyła tylko tej nieszczęsnej marchewki.
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za wszsytkie baty
wracam na dobre tory. Jestem juz w swoim mieszkanku, wiec nic mnie nie bedzie kusic kurcze jak jestem u siebie to jakos sie trzymam a jak tylko wracam do domu to łapie dietkowego doła i wpadają grzechy;/ nie rozumiem czemu tak jest, ale bede z tym walczyc a teraz ide sie ogarnac i na zajecia a na obiad pieczona piers kurczaka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Podly efekt jojo. mam nadzieje, ze ciebie to nei spotka. Po prostu nadmieniam to, bo masz malutko do stracenia i po poczatkowej utracie wagi , zachecona sukcesem, mozesz szybko zrezygnowac z dukania co grozi jojo. Juz my cos o tym wiemy-corki marnotrwane dukania. 

Ale jednak wolałabym żeby ta waga spadała... Od jutra dni PW. Nie mam jeszcze jadłospisu. Ale mam ochotę wszamać pomidora tak na surowo

...jak ja sobie poradziłam bez takich przepisów