|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Aania ja byłam na Śląsku w klinice i pokazałam legitymację ubezpieczeniowa...coś tam pomarudziły ale było ok.Bodziaki słodziaki Lili ja daję do każdego posiłku odrobinę oliwy z oliwek. AgaG.zazdroszczę zumby u mnie na wsi nawet nie wiedzą,że istnieje coś takiego jak aerobik a co dopiero zumba![]() Brumku ,Nerola zarejestrujcie się na facebooku nawet pod Waszymi ksywkami,jeśli chcecie być anonimowe dla innych ale dla Nas bądźcie![]() wiecej nie pamiętam ![]() piszecie tak dużo że nie jestem w stanie Was nadrobić A ja byłam w sobote w kinie na DZIEWCZYNA Z TATUAŻEM i do dziś przezywam ten film...jest niezły...trochę mocny... raz myślałam,że zwymiotuję...ale jest na prawdę dobry.POLECAM |
|
|
|
#724 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
masakra, to ustąp czy droga z pierwszenstwem??
|
|||
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
w Auchan
Cytat:
![]() A za tydzień w Biedronce będą rajstopki dziecięce z Disneya za 9 zł chyba
|
|
|
#727 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
naj dla młodego!Cytat:
Cytat:
dodać![]() mnie ![]() mówisz że godnie ![]() Cytat:
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio składów dokładnych nie studiowałam ale teraz popatrzę .... byłam w tesco i tak czytałam o tych mlekach i w sumie myślałam że bebilon ma jakiś immunofortis ale nic takiego na etykiecie nie znalazłam i jestem w kropce ..... bo hipp jest niby bio i w ogóle z bio krów ( też na to patrzyłam) i to do mnie najbardziej przemawiało .... cena nie gra roli bo i tak raz dziennie będę dokarmiać do ukończenia roku a później już tego mleka tyle nie idzie Shirka STO LAT !!!!! |
|
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Shira 100lat,100lat
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#733 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Już nie pamiętam jak wygląda słoneczko ![]() Cytat:
Może jakieś ciasteczko na pocieszenie ![]() Ale padasz pozytywnie czy negatywnie? ![]() O, a ja wczoraj byłam w Auchan na dziecięcym i takich cudów nie widziałam. Cytat:
![]() A do Lidla może się przy okazji spacerku wybiorę. Chociaż na razie ulewę muszę przeczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że wpadłaś Iza leci jak burza z rozwojem, prawda? ![]() A z tym szpitalem to faktycznie męczące warunki dla mam. No a dziecka przecież się nie zostawi samemu na noc ![]() Moja koleżanka teraz ze swoją córeczką 10 dni była w szpitalu i po prostu sobie karimatę wzięła i na niej przy łózku dziecka spała. Wiadomo że niewygodnie, ale chociaż się wyprostować mogła, bo na krześle to masakra. I co powiedział? Już drowy Domek? ![]() ![]() Cytat:
Żbiku sto lat, a matko jego dwieście!!!!!!!! Cytat:
Ja z wychowawczym jeszcze nie wiem. Okaże się za niecały miesiąc.
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
ide do biedronki, chce coś ktoś?
|
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Więc żlobek przezyliśmy - Natan był tylko godzinę (na razie na tyle, żeby się przyzwyczaił). Oczywiście Natan lepiej przeżył, bo podobno trochę płakał ale później już był luz, a ja po przyjściu z nim do domu dostałąm załamania i sie poryczałam Niestety u nas do żłobka na salę nie wpuszczają więc poszłam sobie do taty na kawę... Jutro znowu na godzinę...I pięknie dziękuję za wszystkie kciuki I teraz mam pytanko: Kupiłam kaszkę manną nestle i powiedzcie mi ile jej podać na początek i czy lepiej z mlekiem czy z obiadkiem? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Shira sto lat dla Krzysia za 7 miesięcy i dla Ciebie za minimum 16 miesięcy ![]()
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik sama byłas w kinie czy z tż?
Ja też chcę do kina kto mnie zaprosi na fil, popcorn i colę?Nerola czego zniknęłaś z forum? już kiedyś pytałam. Kto z maluchmi w domu zostaje? T.? W szpitalach dziecięcych tak niestety jest, masakra. . spanie na podłodze pozostaje. Dasz rade. Długo macie tam być?
|
#738 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
ŻBIKOWA STO LAT STO LAT,
NIECH ŻYJE ŻYJE NAM ! STO LAT STO LAT, NIECH ŻYJE ŻYJE NAM, NIECH ŻYJE NAM. Jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce, pókiiiiiii karmi jest w butelce ![]() ![]() No! ~~*~~ Sygnie a myślałam sobie dzisiaj jak dasz radę.My dzisiaj idziemy na 3h i na szczęście na salę mogę wejść to takie integracyjne spotkanie.Byłam na zakupkach, kupiłam w końcu kasze jaglana,kasze kukurydzianą, kleik ryżowy,kleik kukurydziany,ryż i coś jeszcze płatki z jęczmienie spodobały mi się, ale muszę o nich poczytać jeszcze. OBIADEK : Ziemniakowo-marchewkowo-szpinakowo - 1 ziemniak średni - pół marchewki średniej - bryket szpinaku - kasza manna Ziemniak pokroić w małe kosteczki wraz z marchewką ( Jeżeli macie czas proponuję ugotować w całości, ma więcej wartości) szpinak ugotować osobno. Połączyć ugotowane składniki, wcześniej odcedzając wodę.Dodać ugotowaną kaszę manne ( Ja mam kasze manne błyskawiczną) Potraktować wszystko blenderem. Można dodać tłuszcz w postaci : masła, oliwa z oliwek oraz zwykłego oleju oraz pół żółtka. Moje dziecko liże panele :mdleje ![]() |
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
o kurczę, to może do lekarza się wybierz bo to nie jest normalne i może trzeba skontrolować bo się anemii nabawisz...
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- sto lat Shirko dla CIEBIE I DLA Żbika ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Najlepsze życzonka Shirko raz jeszcze ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Ja też to oglądałam - chodziło o to że w czasie stosunku jakiś 25 letni chłopak "złamał" sobie penisa - ale dlatego w cudzysłowie bo wiadomo że tam kości nie ma tylko doszło do przerwania jakichś tkanek które się napełniają krwią w czasie wzwodu i temu "złamaniu" towarzyszy trzask jak przy złamaniu kości, i do "naprawy" przyrodzenia konieczne jest operacyjne zszycie tych porozrywanych wewnątrz tkanek ale podobno potem facet może mieć traumę taką że bez seksuologa raczej kiepsko... to tak w skrócie - bo z uwagą słuchała tego tematu ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Brumku ja też sie czasem zastanawiam po co
ale teraz myślę,że właśnie po to być z Wami![]() Sygine- oglądnyj,myślę,że będziesz zadowolona,mam ochotę na książkę ogromną. A w filnie Szwedzkie klimaty a ja kocham skandynawię Patik byłam z mężem,położyliśmy kurczaki spać i polecieliśmy jak na skrzydłach.Ledwo udało mi sie wrócić przed katastrofą tzn Nikoś sie już niepokoił o cyca...bo mama nie przeczytała,że film trwa prawie 3 godziny![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- też oglądałam dziś o złamanym Wacku nam nie grozi bo mój mąż i ja nie uprawiamy akrobatyki |
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko raz czasem coś jest ale to jakoś nie z mojej inicjatywy
jeszcze mój dzieć jest dziś nie do wytrzymania ..... niech ten ząb już wyjdzie |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, proszę, pomóżcie :
Czy jak mam nie zapakowaną paczkę ( chodzi o matę, bo znalazłam folię, ale przezroczystą ) to czy mi ją zapakują na poczcie ? Jak poproszę, czy tam zapłacę za to??
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczcie poproś o papier i zapakujesz, jak będzie miła Pani to Ci pomoże. Ja tak bardzo często robię i nawet użyczy mi taśmy, ale na wszelki wypadek jak masz w domu to ją weź. |
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję!!!
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko kupisz papier na poczcie i zapakuj i sklej brzegi papieru .... to nie istotne jak to zrobisz ważne żeby się trzymało, to nie prezent
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i kciuki żeby zębolek wyszedł i przestał Wam dokuczać ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Możesz zapakować w zwykły szary papier dodatkowo jak masz bo takiego przezroczystego Ci nie przyjmą, i znając naszą mielecką pocztę to raczej na pewno będziesz musiała dopłacic za kazde dodatkowe opakowanie, a nie masz w domu takiej czarnej folii nieprzezroczystej? też by się nadała.
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest cierpliwa, dzisiaj w nocy od razu ryk ogromny o mleko był
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Tak na chwilę wpadłam trochę nadrobić i powiedzieć Wam, ze w Biedronce jest promo na Huggisy - jesli któraś używa... http://www.biedronka.pl/artykuly_spo...erta_tygodnia/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Amatka funduje mu szczepienie :P

)

klaski :

...)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)