Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 13:32   #2611
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Dziewczyny pracujące w ciąży - od kiedy planujecie iść na zwolnienie? Ile czasu przed porodem? Oczywiście zakładając, że się będziecie dobrze czuły itd. Bo mi się już coraz mniej chce chodzić do roboty i chętnie bym sobie posiedziała w domu Poza tym ciężko mi się skupić, bo ciągle myślę o tych wózkach, ubrankach, wanienkach i innych wyprawkach i jeszcze młody tak przyjemnie kopie, a tu muszę siedzieć w biurze i się koncentrowac na projektach Kończę teraz 5ty miesiąc i jestem cały czas na chodzie, ani jednego dnia zwolnienia jak do tej pory od początku ciąży nie miałam. Ale już mi się normalnie nie chce
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:34   #2612
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wiesz że potem będzie gorzej i już na pewno nic nie zrobisz? może warto przetrwać to trochę i wykończyć to co Ci się marzy inaczej utkniesz na trochę
Niestety nie jest to takie łatwe, bo remont pokoju wiąże się również z wymianą instalacji elektrycznej w nim, drzwi, itd. - a to już wszystko się wiąże z ogromnymi kosztami. Gdyby chodziło o przemalowanie i położenie paneli, to luz, mogłabym się poświęcić, ale ja wiem, że jak się ściągnie to, co teraz jest na ścianach, to trzeba będzie równać całe ściany, dodatkowo drzwi są w jakiejś śmiesznej wnęce, którą chcę zlikwidować i muszę poprawić ścianę nad oknem, bo karnisz przed długi czas miałam podwieszony na sznurówce... Niestety poprzednia właścicielka mieszkania to był jeden wielki niechluj, wszystko miała zrobione na odwal, jak o niej dzisiaj pomyślę (a mieszkamy tu 2,5 roku) to się wściekam... Ważne, że na tym (przepraszam, będę wulgarna) starym łbie miała trwałą, a to, że w kuchni były dziury w podłodze (z notorycznych zalań), to już mały problem... [generalnie to taki typ cwaniary, jeszcze zrobiła nas trochę na szaro przy wymianie i pluję sobie w brodę do dziś po tym, ile ja tu przepłakałam nad tym mieszkaniem..... Na szczęście im więcej tu jest naszego, tym lepiej]

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-23 o 13:35
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:35   #2613
onething
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31790956]Zazdroszczę Wam tego planowania i projektowania...
Ja niestety remontuję swoje mieszkanie, jednocześnie w nim mieszkając, więc niestety wiele rozwiązań przyjmujemy, żeby było szybciej. Bo mieszkanie w remoncie to jeden wielki koszmar. Chciałabym zrobić jeszcze duży pokój przed narodzinami dziecka, ale zwyczajnie nie dałabym rady. Trzeba przenieść wszystkie meble (podłoga do wymiany), a potem to sprzątanie i ten pył w całym mieszkaniu - to nie na moje obecne siły.[/QUOTE]

Oj to ja ci mogę oddać projektowanie Ja kompletnie nie mam do tego głowy i zostawiłam to mężowi i mamie. Jak zapytaja o zdanie to im pwoiem, ale zauważyłam, że jestem bardzo marudna i mało co mi pasuje więc zgadzam się praktycznie na wszystko. Mi zostało zaprojektowanie szafy do przedpokojui kuchni. Dobrze, że mąż jest w 7 niebie i wszystko mu się chce.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:36   #2614
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ile wyniósł cię cały komplet? (jeśli to nie tajemnica)

A od kiedy masz tą Cersanitkę?
Koło 530 zł, tylko to było z rabatem 5% i cały zestaw akurat był w promocji w Leroy Merlin

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31791239]Ja też zaczęłam od kuchni i ten koszmar trwał pół roku, bo stwierdziłam, że nie ma co pakować sprzętów do kuchni w bloku ze starymi pionami, więc postarałam się najpierw o wymianę pionu przez administrację. Pół roku mieszkałam na placu budowy. Lodówkę miałam w dużym pokoju, co docenili tylko goście na parapetówie Jak sobie o tym przypomnę, jak i o sprzątaniu po kolejnym remoncie, to mi się płakać chce i nic więcej nie mam ochoty tu ruszać, ale mam nieładny duży pokój, potem już tylko łazienka (ale jest w miarę OK, cała w kafelkach) i już wszystko będzie moje. Ale to tak potem jest, że jak robimy jedno, to wyskakuje drugie, koszta rosną, czas remontu też... Nie, zdecydowanie remont to straszna rzecz [/QUOTE]

Dobre przez 2 lata wynajmowałam mieszkanie gdzie lodówka stała w "nogach" łóżka, fajnie było

Od 2 dni moje dziecko chyba coś opętało, bo fika cały czas, brzuch mi podskakuje we wszystkie strony i mam wrażenie, że hoduję tam jakąś ośmiornicę, albo stonogę

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2012-01-23 o 13:37
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:50   #2615
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
No a sprzatnie to już jakoś bede musiała potem ogarnąć
Ja nawet nie myślę brać się za sprzątanie. Wolę zapłacić komuś, kto zrobi to za mnie, niż resztkami sił to robić.
Teściowa zaoferowała swoją pomoc, ale jakoś nie widzę 60-letniej kobiety myjącej mi okna kiedy ja będę siedziała na kanapie...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny pracujące w ciąży - od kiedy planujecie iść na zwolnienie? Ile czasu przed porodem? Oczywiście zakładając, że się będziecie dobrze czuły itd. Bo mi się już coraz mniej chce chodzić do roboty i chętnie bym sobie posiedziała w domu Poza tym ciężko mi się skupić, bo ciągle myślę o tych wózkach, ubrankach, wanienkach i innych wyprawkach i jeszcze młody tak przyjemnie kopie, a tu muszę siedzieć w biurze i się koncentrowac na projektach Kończę teraz 5ty miesiąc i jestem cały czas na chodzie, ani jednego dnia zwolnienia jak do tej pory od początku ciąży nie miałam. Ale już mi się normalnie nie chce
A jak mnie się nie chceeeeeeeeeeeee...:prosi :
Ale póki co w połowie 6 miesiąca cały czas jestem na chodzie I obym mogła jak najdłużej, bo w domu ześwirować można.
Projekty, wyceny, kosztorysy... a przy okazji płytki, kible, wózki, meble, foteliki...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:54   #2616
Gaabbi
Wtajemniczenie

Witam.
Nie zapowiada się dzisiaj lepszy dzień od wczorajszego, ale cóż...życie
Rano byłam u dentysty. Nawet nie ma tragedii. Zrobiła mi jednego zęba i wypolerowała ząbki. W piątek idę jeszcze na jedną wizytę i spokój na przynajmniej rok
Odwiedziłam też po drodze sh, ale nie mam weny do kupowania, bo nadal nie znam płci maluszka.
Zawiozłam L4 do pracy i o dziwo moja szefowa była mega miła. Nawet powiedziała, że ładnie wyglądam
Później jeszcze muszę zebrać się na pocztę, a teraz idę się zdrzemnąć
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław
waży całe 300 gram, wszystko zdrowe i na miejscu.

Jestem przedumna a moja depresja zniknęła.
A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
Gratuluję
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:56   #2617
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
no no to i tak ładnie Ci idzie podziwiam że dajesz radę się skupić biorąc pod uwagę że w ciąży mamy słabszą pamięć
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31791359]Niestety nie jest to takie łatwe, bo remont pokoju wiąże się również z wymianą instalacji elektrycznej w nim, drzwi, itd. - a to już wszystko się wiąże z ogromnymi kosztami. Gdyby chodziło o przemalowanie i położenie paneli, to luz, mogłabym się poświęcić, ale ja wiem, że jak się ściągnie to, co teraz jest na ścianach, to trzeba będzie równać całe ściany, dodatkowo drzwi są w jakiejś śmiesznej wnęce, którą chcę zlikwidować i muszę poprawić ścianę nad oknem, bo karnisz przed długi czas miałam podwieszony na sznurówce... Niestety poprzednia właścicielka mieszkania to był jeden wielki niechluj, wszystko miała zrobione na odwal, jak o niej dzisiaj pomyślę (a mieszkamy tu 2,5 roku) to się wściekam... Ważne, że na tym (przepraszam, będę wulgarna) starym łbie miała trwałą, a to, że w kuchni były dziury w podłodze (z notorycznych zalań), to już mały problem... [generalnie to taki typ cwaniary, jeszcze zrobiła nas trochę na szaro przy wymianie i pluję sobie w brodę do dziś po tym, ile ja tu przepłakałam nad tym mieszkaniem..... Na szczęście im więcej tu jest naszego, tym lepiej][/QUOTE]
to tak wygląda - no to rzeczywiście nie ciekawie. A co do sznurówek - tak to jest - prowizorka zawsze jest najdłużej niestety, a ludzie którzy zamiast dbać bardziej niszczą swoje mieszkania powinni dostać czymś po głowie.... czy mogę zapytać jak Was wrobiła

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Dobre przez 2 lata wynajmowałam mieszkanie gdzie lodówka stała w "nogach" łóżka, fajnie było

Od 2 dni moje dziecko chyba coś opętało, bo fika cały czas, brzuch mi podskakuje we wszystkie strony i mam wrażenie, że hoduję tam jakąś ośmiornicę, albo stonogę
nie ważne czy lodówka jest w nogach łózka,, czy z sypialni ledwo wychodzi się do kuchni i już na podwórko <tak mieszkałam ja> ważne że nikt się do tego nie wpierdziela, że tak brzydko powiem i że jest własne - ciasne ale własne
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:02   #2618
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A jak mnie się nie chceeeeeeeeeeeee...:prosi :
Ale póki co w połowie 6 miesiąca cały czas jestem na chodzie I obym mogła jak najdłużej, bo w domu ześwirować można.
Projekty, wyceny, kosztorysy... a przy okazji płytki, kible, wózki, meble, foteliki...
No właśnie trochę się jedynie obawiam tego rozleniwienia w domu, ale mam całą listę zaległych rzeczy do zrobienia, które czekają na lepsze czasy, poza tym zamarzyło mi się, że się nauczę szyć na zwolnieniu i chcę zacząć od pościeli dla dziecka (chyba to nie będzie zbyt trudne ), a jak mi wyjdzie to może się rozwinę i coś jeszcze poszyję W każdym razie coś bym sobie na pewno znalazła do roboty

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
no no to i tak ładnie Ci idzie podziwiam że dajesz radę się skupić biorąc pod uwagę że w ciąży mamy słabszą pamięć
No właśnie - stety/niestety - nie zauważyłam, żeby mi spadła koncentracja (przynajmniej do tej pory), a nawet czasem miałam wrażenie, że wręcz przeciwnie
Stary 2012-01-23, 14:06   #2619
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie trochę się jedynie obawiam tego rozleniwienia w domu, ale mam całą listę zaległych rzeczy do zrobienia, które czekają na lepsze czasy, poza tym zamarzyło mi się, że się nauczę szyć na zwolnieniu i chcę zacząć od pościeli dla dziecka (chyba to nie będzie zbyt trudne ), a jak mi wyjdzie to może się rozwinę i coś jeszcze poszyję W każdym razie coś bym sobie na pewno znalazła do roboty

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

No właśnie - stety/niestety - nie zauważyłam, żeby mi spadła koncentracja (przynajmniej do tej pory), a nawet czasem miałam wrażenie, że wręcz przeciwnie
co do pierwszej części - my wszystkie sobie obiecywałyśmy że jak już usiądziemy w domu to tyle spraw ponadganiamy! oj tyle spraw i co? ....no i każda z nas przędzie chyba tak samo - trudno wygrzebać się z pościeli potem jeszcze trudniej się ubrać, bo właściwie to już nie ma sensu gdyż zaraz będziemy kłaść się z powrotem

a co do koncentracji w takim razie naprawdę podziwiam, moja w pewnym momencie spadła do zera - a nawet poniżej - zaczynałam coś mówic i w połowie zdania juz nie wiedziałam o czym był temat
Stary 2012-01-23, 14:10   #2620
centipede
Zadomowienie

Michalowa wielkie gratulacje! Będzie Staś, super! Podoba mi się to imię

Współczuję remontów Perse, Niunia nie macie możliwości wyprowadzić się do rodziców na czas najgorszych remontów? My tak zrobiliśmy, bo też byśmy się wykończyli.
Trzymam kciuki za wszystkie remontujące

Agatka a może akurat uda się zdać za pierwszym razem? byłoby super! a co do Twojego lekarza to kurczę szkoda, że nie sprawdza wszystkiego jak powinien u mnie szyjkę bada lekarz co miesiąc

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Matko ale mam lenia,gary wołają umyj nas a ja siedzę z dupa na kanapie.Zresztą mam strasznego lenia od jakiegoś czasu,nic mi się nie chce,sprzatać nie,wyjść gdzieś to jak już muszę-dobrze że Filip mnie wyciąga na sanki.Mam nowe chobby spanie w południe
U mnie też gary wołają i praca do napisania też woła, może stopery ubiorę?!

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Muszę się poprawić
już wodę na zgrzewki kupujemy a butelki są w całym domu porozstawiane

Moje dziecko od wczoraj urządza sobie jakąś imprezę, czuję je z lewej, z prawej, na dole - wszędzie. W ogóle nie chce spać - coś w mamusię poszło.
A u nas leniuszek chyba dużo śpi, a rozrabia w brzuchu głównie wcześnie rano no i wieczorem a u Ciebie rozrabiaka

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ekipa od 2 tygodni już wykańcza, byłam w tamtym tyg zobaczyć jak postępy i jeszcze jutro jadę. Nie jest źle. Teraz tylko się martwię, żeby budynek został oddany ddo użytku przed 1marca, bo inaczej pod mostem z kotem zamieszkam
Trzymam kciuki, żeby było dobrze! 1 marca już niedługo!

Aga gratuluję Synka! Imię już wybrane?

Widziałam, że ostatnio pisałyście o wózkach SEKA, oglądaliśmy w hurtowni te wózki i zrobiły na nas bardzo dobre wrażenie! Także jak któraś będzie mieć okazję to warto pooglądać Oglądaliśmy głównie model Maximus, bardzo duża gondola i duża spacerówka, świetne amortyzatory, skrętne kółka, super się prowadzi, no i prezentuje się też bardzo ładnie Ale ostatecznie wybraliśmy Jedo Bartatina na aluminiowym stelażu, kupiliśmy z drugiej ręki, mam nadzieję, że w tym tygodniu przyjdzie:jup i:
Stary 2012-01-23, 14:16   #2621
Konto usunięte

Cytat:
to tak wygląda - no to rzeczywiście nie ciekawie. A co do sznurówek - tak to jest - prowizorka zawsze jest najdłużej niestety, a ludzie którzy zamiast dbać bardziej niszczą swoje mieszkania powinni dostać czymś po głowie.... czy mogę zapytać jak Was wrobiła
Udało jej się poukrywać wiele rzeczy, miałam w mieszkaniu kilka niespodzianek, jak np. zamknięty dopływ ciepłej wody do kuchni. Wyobrażacie sobie noszenie w misce ciepłej wody przez pół mieszkania z łazienki do kuchni w XXI wieku....
A za zamianę (fakt, metraż sporo większy, bo 20m2 od naszego poprzedniego mieszkania, ale nasze mieszkanie było w super stanie oprócz łazienki) zaśpiewała niezłą kwotę... Na szczęście i tak z niej zeszliśmy, ale i tak wg mnie zapłaciliśmy za dużo za ten syf, bo to, co tu było, ciężko nazwać mieszkaniem.
Teraz już tu kupę wpakowaliśmy, wymieniliśmy CO (było na węgiel, kolejny wspaniały wynalazek, podziwiam dziewczyny, które mają piece węglowe w mieszkaniu, ja jak musiałam w nim rozpalić, to byłam cała chora z nerwów, a potem co 20 minut trzeba było w nim mieszać, mąż zimą zdychał ze zmęczenia, jak przychodziliśmy po pracy o 19, a on musiał piec rozpalać, a rano i tak było 15 stopni, a najlepsze jest, że w łazience nie było kaloryfera, za to z kratki wentylacyjnej prosto na plecy dmuchało mi zimne powietrze ), wymieniliśmy okna, bo te, które tu były, zostawały mi czasami w rękach przy próbie otwarcia, a jak robimy remont jakiegoś pomieszczenia, to generalnie trzeba się dobrać do betonu i robić wylewkę, bo ona miała po prostu przegnite te podłogi. Na szczęście w porę wyrobiliśmy się z remontem małego pokoju, bo skończyliśmy go zimą zeszłego roku i jest w nim teraz bardzo fajnie.

Niestety człowiek uczy się na błędach, ja teraz przy zamianie mieszkania wzięłabym lupę i sprawdzała centymetr po centymetrze. Na szczęście powoli z tego wychodzimy, ogólnie lubię to mieszkanie, mamy fajną lokalizację, ale ile tu poszło nerwów i kasy to tylko my wiemy. Zresztą nam się bardzo udzielał klimat tego mieszkania, mieliśmy poważne kryzysy, jak musieliśmy w tym slumsie mieszkać. Teraz jak jest po naszemu, to się tu inaczej czujemy.

W każdym razie za sobą mam już wiele remontów i przepraw z rozmaitymi instytucjami, administracjami, wspólnotami, urzędami, itd. (bo oczywiście mieszkając przy wspólnocie o każdą pierdołę trzeba pisać pozwolenie. Jak wymieniałam okna, to za wszelką cenę chciałam brązowe, próbowano mi wmówić, że mi nie pozwolą, ale postawiłam na swoim, napisałam prośbę uwzględniającą kolor i mam to, co chciałam. Niestety u mnie białe okna się nie nadają, bo po 1: nie podobają mi się aż tak, a po 2: mieszkam na osiedlu, na którym dużo ludzi pali węglem, a ja wielką miłośniczką mycia-a właściwie szorowania- okien co 2 tygodnie nie jestem, więc brązowe ramy to dla mnie idealne rozwiązanie).

Inna sprawa, to firmy remontowe, o których mogłabym napisać drugą taką rozprawę. Powiem Wam jedynie tak: jak traficie na świetnych fachowców, to trzymajcie się ich, bo sprawdzona ekipa to jest SKARB. Przez tych od remontów (a też już przerabiałam różnych) też się nieźle napłakałam. Miałam szczęście tylko do ludzi od okien, zrobili szybko i dobrą robotę. Nie musiałam im stać nad głową.

Oj tak, sprawy mieszkaniowe to duża część mojego życia O tym, jak i o transporcie miejskim, mogłabym pisać księgi

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
co do pierwszej części - my wszystkie sobie obiecywałyśmy że jak już usiądziemy w domu to tyle spraw ponadganiamy! oj tyle spraw i co? ....no i każda z nas przędzie chyba tak samo - trudno wygrzebać się z pościeli potem jeszcze trudniej się ubrać, bo właściwie to już nie ma sensu gdyż zaraz będziemy kłaść się z powrotem
U mnie jest dokładnie taki scenariusz, dzień w dzień. Teraz to piszę również spod kołdry, a gary niedługo same wyjdą z kuchni z transparentem: umyj nas

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Współczuję remontów Perse, Niunia nie macie możliwości wyprowadzić się do rodziców na czas najgorszych remontów? My tak zrobiliśmy, bo też byśmy się wykończyli.
Niestety, do moich rodziców - nie ma możliwości lokalowych, do mojej teściowej - nie wytrzymałabym jednego dnia. Nie, że jej nie lubię, ale po prostu co za dużo to niezdrowo w naszym wypadku
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:33   #2622
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, że ostatnio pisałyście o wózkach SEKA, oglądaliśmy w hurtowni te wózki i zrobiły na nas bardzo dobre wrażenie! Także jak któraś będzie mieć okazję to warto pooglądać Oglądaliśmy głównie model Maximus, bardzo duża gondola i duża spacerówka, świetne amortyzatory, skrętne kółka, super się prowadzi, no i prezentuje się też bardzo ładnie Ale ostatecznie wybraliśmy Jedo Bartatina na aluminiowym stelażu, kupiliśmy z drugiej ręki, mam nadzieję, że w tym tygodniu przyjdzie:jup i:
znaczy już go widziałaś czy dopiero do Was dojdzie - bo ja właśnie Jedo Bartatine chcę kupić tylko jak patrzyłam na te alumiowe stelaże to taki duuuży mi się wydawał, jak patrzyłam na classic to ten prawie z zamkniętymi oczami mam nadzieję, że to że nie ma skrętnych kół nie bedzie mi uprzykrzać życia.... jestem też ciekaw jak się prowadzi - bo dzisiaj byłam w sklepie i przejechałam się Teutonią - totalnie mi się ten wózek nie spodobał, oporny, klekoczący, za takie pieniądze musiałabym sobie chyba strzelić w głowe żeby go kupić - tutaj to koszt około 1000 euro. Zatem jeśli możesz coś o tym swoim powiedzieć to miło byłoby - co prawda Agata (nadal jestem wdzięczna ) mi kiedyś sprawdzała classic ale to jest inaczej jak pojeździsz po sklepie a inaczej jak w domu rozłożysz go na czynniki pierwsze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31792235]U mnie jest dokładnie taki scenariusz, dzień w dzień. Teraz to piszę również spod kołdry, a gary niedługo same wyjdą z kuchni z transparentem: umyj nas

Niestety, do moich rodziców - nie ma możliwości lokalowych, do mojej teściowej - nie wytrzymałabym jednego dnia. Nie, że jej nie lubię, ale po prostu co za dużo to niezdrowo w naszym wypadku [/QUOTE]

no to rzeczywiście nieciekawie z tym mieskaniem było. Co do talerzy, to u mnie ostanio tak długo stały, aż skończyły się garki więc musiałam wstać i umyć, pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło....
co do rodziców - ostanio stwierdziłam to samo - co za dużo to niezdrowo, szczególnie jak musisz się nimi np zajmować 24h na dobę
Stary 2012-01-23, 14:36   #2623
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław
waży całe 300 gram, wszystko zdrowe i na miejscu.

Jestem przedumna a moja depresja zniknęła.
A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
Gratulacje synka
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:37   #2624
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
A to mnie zmotywowałaś To ja może w takim razie jeszcze trochę popracuję... Przynajmniej dopóki mi brzuch nie przeszkadza za bardzo i jeszcze dosięgam do klawiatury
Stary 2012-01-23, 14:38   #2625
_Maya_
Zakorzenienie

nie było mnie chwilke i z tego co widzę mam masę zaległości... nie wiem czy dam rade nadrobić
z tego co zauważyłam:

Rinco - ja teraz po miesiącu wróciłam do pracy - czuję się super, u mnie dopiero połowa ciąży, więc myślę, że jak dam radę do conajmniej do końca lutego chce popracować a później mieszkanie mnie wykończy, więc trzeba będzie odpocząć

a właśnie - dostałam w pracy mega pochwałę, że ze zwolnienia wróciłam w wielkim stylu i że super nadrobiłam zaległości w ciągu jednego dnia tak więc rozgrywka ja-praca 1:0 cała ta informacja poszła na maila ogólnego, wiec...noo ten teges
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:41   #2626
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dziewczyny....

Kolezanka z ameryki raz prosila o zdjecie brzuszka, ale zrobilam je po ataku furii, ze sie w nic nie mieszcze, wywalilam pol rzeczy z szaf no i zrobilam zdjecie przed swiatemi to bylo dzien....nie planowalam go tu pokazywac
No i wlasnie do mnei pisala proszac o nast zdjecie, wiec zrobilam drugie
Wiec w sumie i z Wami sie dziele nimi
Nie krzyczcie za syf, mialam wtedy zly dzien
Nie wrzucam na poczte, bo mamy od stycznia neta bezprzewodowego i limit przesylu danych juz sie skonczyl, nie moge wejsc na poczte ;/
Wiec dziele sie tutaj z Wami zdjeciami
Dodam, ze ja ogolnie jestem duza babka, juz waze 90 kg wiec ....;]<przytylam juz 15 kg a zaczynam 26 tydz>
zdwa zdjecia zrobione w odstepie tak jak widac w podpisac 20 tydz 5 dzien i 25 tydz 0 dzien, wg mnie jest duza roznica
ok ide na spacer
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20t5d (2).jpg (70,7 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25t0d.jpg (69,1 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-23 o 14:44
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:47   #2627
Gaabbi
Wtajemniczenie

Bardzo fajny masz brzuszek i nie wyglądasz na 90kg Albo sprytnie zdjęcie zrobiłaś, albo pięknie Ci się te kg porozkładały
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:48   #2628
anulka4771
Wtajemniczenie

agatka661 jestem ciekawa gdzie ty masz te 15kg które przytyłaś
W ogóle ich nie widać

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:51   #2629
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
A to mnie zmotywowałaś To ja może w takim razie jeszcze trochę popracuję... Przynajmniej dopóki mi brzuch nie przeszkadza za bardzo i jeszcze dosięgam do klawiatury
cała przyjemność po mojej stronie - jakbyś miała jakieś wątpliwości to śmiało do mnie a na pewno zaradzimy

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

a właśnie - dostałam w pracy mega pochwałę, że ze zwolnienia wróciłam w wielkim stylu i że super nadrobiłam zaległości w ciągu jednego dnia tak więc rozgrywka ja-praca 1:0 cała ta informacja poszła na maila ogólnego, wiec...noo ten teges
to super w nagrodę za to pudło czekoladek

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziewczyny....

Kolezanka z ameryki raz prosila o zdjecie brzuszka, ale zrobilam je po ataku furii, ze sie w nic nie mieszcze, wywalilam pol rzeczy z szaf no i zrobilam zdjecie przed swiatemi to bylo dzien....nie planowalam go tu pokazywac
Nie wrzucam na poczte, bo mamy od stycznia neta bezprzewodowego i limit przesylu danych juz sie skonczyl, nie moge wejsc na poczte ;/
Dodam, ze ja ogolnie jestem duza babka, juz waze 90 kg wiec ....;]<przytylam juz 15 kg a zaczynam 26 tydz>
zdwa zdjecia zrobione w odstepie tak jak widac w podpisac 20 tydz 5 dzien i 25 tydz 0 dzien, wg mnie jest duza roznica
ok ide na spacer

kobieto ja przytyłam 16 kg i na pewno wyglądam o połowę większa od Ciebie...szczególnie mój biust jak u słonia a Ty wyglądasz na maks 70...w przypływach rozpaczy...
Stary 2012-01-23, 14:52   #2630
centipede
Zadomowienie

Cytat:
znaczy już go widziałaś czy dopiero do Was dojdzie - bo ja właśnie Jedo Bartatine chcę kupić tylko jak patrzyłam na te alumiowe stelaże to taki duuuży mi się wydawał, jak patrzyłam na classic to ten prawie z zamkniętymi oczami mam nadzieję, że to że nie ma skrętnych kół nie bedzie mi uprzykrzać życia.... jestem też ciekaw jak się prowadzi - bo dzisiaj byłam w sklepie i przejechałam się Teutonią - totalnie mi się ten wózek nie spodobał, oporny, klekoczący, za takie pieniądze musiałabym sobie chyba strzelić w głowe żeby go kupić - tutaj to koszt około 1000 euro. Zatem jeśli możesz coś o tym swoim powiedzieć to miło byłoby - co prawda Agata (nadal jestem wdzięczna ) mi kiedyś sprawdzała classic ale to jest inaczej jak pojeździsz po sklepie a inaczej jak w domu rozłożysz go na czynniki pierwsze
Kapukat oglądaliśmy w sklepie, a później kupiliśmy przez internet używany i teraz na niego czekamy Bałam się o to samo co Ty, czyli brak skrętnych kółek, porównywałam z innymi wózkami i ogólnie to ze skrętnymi kółkami niektóre modele można jednym palcem prowadzić, ale ten też się super prowadziło! I próbowaliśmy pojeździć po sklepie, zakręcać i takie różne kombinacje i się przekonałam, że te skrętne kółka nie są obowiązkowe, bardzo ładnie dało się prowadzić to Jedo, ma porządne koła, można troszkę pobujać Malucha w nim Wygląda na solidnie wykonanego i sprzedawca mówił, że nigdy nie wrócił im ten wózek z jakąś usterką czy uszkodzeniem. Gondolka bardzo duża, są wywietrzniki z tyłu budki, więc na miesiące letnie będzie super! Kosz wygląda dosyć solidnie, można regulować wysokość rączki i przekładać wózek przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Spacerówka podobno bardzo przyzwoitej wielkości (SEKA ma bardzo dużą spacerówkę) i wydaje mi się, że będzie Maluszkowi wygodnie Jak przyjdzie nasz wózek i go rozpracuję to też Ci napiszę jak wrażenia
Stary 2012-01-23, 14:52   #2631
karola2546
Raczkowanie

agatka661 śliczny brzusio!
Ja jakoś nie mam natchnienia żeby zrobić sobie zdjęcie bo jak na 20 tydzień to mam dużego brzuchola!
A teraz dla wszystkich naczyniowych leniuchów; idę pozmywac bo wstyd się przyznac ale moje gary leżą od wczorajszej kolacji. Może was trochę zmobilizuję.
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:53   #2632
niunia32
Zakorzenienie

Centipede właściwie to nie rozmawialiśmy z rodzicami na ten temat.
W sumie najgorsze będzie zrywanie starych płytek, ale na ten czas nie ma problemu bym się wyniosła z domu. Potem tylko gładź (robimy taką bez szlifowania) i położenie płytek w kuchni. i meble wybrać.

jeszcze nawet nie wybraliśmy się do sklepu by wybrać materiały :/

wstawiłam ziemniaki.
jakoś mi się dzisiaj nic nie chce. na spacer jeszcze nie wyszłam. z domu chyba wyjdę dopiero idąc na basen.

co do siedzenia w domu to z jednej strony jest fajnie, można odpocząć wyspać się, z niczym się nie śpieszyć, z drugiej jestem zaś strasznie rozleniwiona.
minusem u mnie jest waga. staram się jeść regularnie i nie obiadać się, ale waga żyje swoim życiem :/

Malina kopie.

jutro kończymy 23 tydzień

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:55   #2633
Konto usunięte

To ja wolę nie pisać, od kiedy leżą moje
Agatka śliczny brzuszek i nie wyglądasz na 90kg!
Stary 2012-01-23, 14:57   #2634
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
agatka661 śliczny brzusio!
Ja jakoś nie mam natchnienia żeby zrobić sobie zdjęcie bo jak na 20 tydzień to mam dużego brzuchola!
A teraz dla wszystkich naczyniowych leniuchów; idę pozmywac bo wstyd się przyznac ale moje gary leżą od wczorajszej kolacji. Może was trochę zmobilizuję.
moje też tak czasem leżą.
za to jak już je umyję to nie chce mi się ich chować. i tak sobie leżą i leżą aż najdzie mnie ochota by je sprzątnąć
(dobrze, że już nie mieszkamy z teściową, bo bym co ledwo umyła, już musiałabym powycierać i pochować)

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Agatka ja bym CI ani nie dała +15kg ani 90kg.
fajny brzuszek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 15:13   #2635
Dasti80
Zakorzenienie

Hej
Uff w końcu nadrobiłam, od soboty z 8 stron
W sobotę byliśmy na kolacji u przyjaciół, spotkanie tak się rozkręciło że zabawiliśmy u nich do 3 w nocy
Wczoraj długo spaliśmy i ogólnie się leniliśmy

Andzya dobrze że mąż podjął taką decyzję i odłożył swoje plany zawodowe na przyszłość.

Ania 85 super że kupiłaś teutonię be you napisz coś więcej albo wrzuć linka czy z nową gondolą? z fotelikiem? przez internet? jaki kolor? ile Cię wyniosła?
Też bym ją chciała, ale nie wiem czy dam radę finansowo

Agatka brzusio śliczny na zdjęciach wyglądasz szczuplutko
odnośnie badania szyjki to na naszym etapie ciąży to jest bardzo ważne żeby gin zbadał czy szyjka dobrze trzyma, ja od 16tc szyjkę mam badaną co 2-3 tygodnie. Powinnaś się upomnieć na następnej wizycie.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-01-23 o 15:21
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 15:20   #2636
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ile wyniósł cię cały komplet? (jeśli to nie tajemnica)

A od kiedy masz tą Cersanitkę?
Wiesz co od sierpnia. Ładnie wygląda, nic się nie psuje na razie, także ja polecam. A poza tym jest fajnie bo do tego mozna cały zestaw dobrać tzn. umywalkę i meble. My tak zrobiliśmy i lazienka ładnie wygląda.

Cytat:
Wiesz co ja to bym z chęcią pracowala cały czas, ale mnie pracodawca wysłała na zwolnienie. A jak dajesz radę i Ci się podoba to ja bym nie rezygnowala z pracy.

Cytat:

a co do koncentracji w takim razie naprawdę podziwiam, moja w pewnym momencie spadła do zera - a nawet poniżej - zaczynałam coś mówic i w połowie zdania juz nie wiedziałam o czym był temat
Wląsnie. Ja też sobie obiecywała, że nadgonię zaległości w ksiażkach, filmach itd. Bedę się szkoliła z angielskiego i co...Przy dobrych wiatrach zdarzalo mi sie wstawać z łóżka ok. 17.00 - oczywiście wcześniej też wstawałam - do toalety, zjeść coś no i na wizażu posiadzieć. Ale powiem Ci, że najgorzej jest jak się dobrze czujesz, Twoja ciąża nie jest zagrożona i siedzisz w domu. Ja na poczatku to chodziłam na spcery, do sklepu i odwiedzalam koleżanki, ale póżniej - jak zaległam przed pudłem to już mi się d...y ruszyć z łóżka nie chciało. Ostatnio troszkę lepiej - tak od tygodnia bo mam wiecej energii i mi się chce i gotować i sprzątać. Więc zastanow się.

Cytat:
Michalowa wielkie gratulacje! Będzie Staś, super! Podoba mi się to imię

Agatka a może akurat uda się zdać za pierwszym razem? byłoby super! a co do Twojego lekarza to kurczę szkoda, że nie sprawdza wszystkiego jak powinien u mnie szyjkę bada lekarz co miesiąc

U mnie też gary wołają i praca do napisania też woła, może stopery ubiorę?!

A u nas leniuszek chyba dużo śpi, a rozrabia w brzuchu głównie wcześnie rano no i wieczorem a u Ciebie rozrabiaka

Trzymam kciuki, żeby było dobrze! 1 marca już niedługo!

Aga gratuluję Synka! Imię już wybrane?

Mikołaj lub Filip.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziewczyny....

ok ide na spacer
Jak ładnie wyglądasz!!!!!! Ja też chcę taki brzuszek. U mnie dalej nic nie widać a zaczynam już 25tydzień. A co do Twojej wagi to dziewczyno ja waże tyle samo i wyglądam jak słoń, a Ty cudownie. Ładnie zbudowana. Super. Gratuluję.
Stary 2012-01-23, 15:24   #2637
Dasti80
Zakorzenienie

Smaka mi tymi lodami narobiłyście, chyba zaraz do sklepu się wybiorę

Stary 2012-01-23, 15:28   #2638
libretka
Raczkowanie

Ładny brzuszek, ja mam dużo większy, a przytyłam tylko 7 kg, ale ja to niska jestem bo mam tylko 156 cm wzrostu.
To że widać, że jestem w ciąży okazało się w sobotę, poszłam do kwiaciarni kupić kwiatki dla babci i dziadka, kolejka spora była, stanęłam w kolejce, a pani która obsługiwała zauważyła mnie i poprosiła abym podeszła bez kolejki
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 15:35   #2639
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Ładny brzuszek, ja mam dużo większy, a przytyłam tylko 7 kg, ale ja to niska jestem bo mam tylko 156 cm wzrostu.
To że widać, że jestem w ciąży okazało się w sobotę, poszłam do kwiaciarni kupić kwiatki dla babci i dziadka, kolejka spora była, stanęłam w kolejce, a pani która obsługiwała zauważyła mnie i poprosiła abym podeszła bez kolejki
Hehe też mam taki wzrost duży brzuch i 10kg na+

Stary 2012-01-23, 15:43   #2640
centipede
Zadomowienie

Na pewno wszystkie pięknie wyglądacie z piłeczkami Agatka nie wiem gdzie Ty schowałaś te kilogramy wyglądasz super i w życiu bym nie powiedziała że ważysz te 90kg! w 70 ciężko byłoby uwierzyć!

Aga ładne imiona wybraliście

Dasti wpadaj do mnie na lody mam miętowe z kawałkami czekolady i mocno czekoladowe

I zgadzam się z Wami, że siedzenie w domu to zgroza ja jak gnom chodzę cały dzień, ani przebierać się nie chce czasami tylko chodzę w porozciąganym dresie a tak tyleeeee książek miałam przeczytać i tyyyyleeeee rzeczy zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości