|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48.
Gwizdak jeśli to nie będzie problem
no właśnie,ale nam kazała to obliczać jako zaliczenie dietetyki.
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można niezłą zabawę z tego zrobić Wszystko zależy jak się ą bajkę przeczyta, w sensie zinterpretuje. Jak na mega serio, krew się leje i w ogóle, to lipa, alejak się przy okazji zrobi szoł - pies się zbliża, warczy, odgryza nogę ( i dziab dziecko w nogę) to spoko. A potem wytłumaczyć, że gryźć jak w bajce nie wolno of kors Cytat:
![]() A Mrówka dostała obie te książki "poczytaj mi mamo" od Mikołaja
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
co zdrobić dzisiaj na obiad ?
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak samo jak u Gwizdaczka, babcia czytała mi książkę o siostrach kopciuszka, które kaleczyły sobie pięty żeby mieć mniejszą stopę - jakoś nigdy nie pomyślałam, żeby koleżance w przedszkolu odrąbać nogę a dzieci przed 5 rokiem życia podejrzewam, że i tak jakiś większych morałów w disneyowskich bajkach nie wychwycą.
Edytowane przez hawananana Czas edycji: 2012-01-23 o 14:03 |
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak dzięki wielkie
Pani do wf chyba miała złą książkę Dziękuj jeszcze raz
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
nie no nawet nie mam czasu Was nadrobic na bieżąco
![]() mam masakre w pracy bo jutro i w srode mnei nei ma w pracy
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że jemu się coś stało A bajki Grimmów łykałam i miałam się nieźle Ja tam myślę, że jak się w formie żartu, bajki, przedstawi coś dziecku, to jest dobrze. Czytając książkę mamy tą przewagę że sami ją pokazujemy w taki sposób jak nam pasuje. Jak puszczamy film, to tego luksusu już nie ma Ale racja, to na pewno od dziecka zależy ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- właśnie ustaliłyśmy z Kawką, że idziemy jutro rzucać biodrem W związku z powyższym idę odciągać mleko ![]() ![]()
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro od 16.30 do 21 w szkole
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja idę z psem, a potem do szkoły. Ehhh nie chcę mi się
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam zdjęcia mojej bulinki włosków.
Edytowane przez kkasia007 Czas edycji: 2012-01-23 o 15:32 |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
posprzątane, ufff
teraz czekam aż podłoga wyschnie, pranie się zrobi i idę na zakupy, a później obiad. no, jestem z siebie dumna
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że świat jest też trochę czarny ale jak się ma kochającą rodzinę, do której się od tego ucieka to nic nie jest takie strasznespaghetti ? |
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnosnie bajek ja jakos nie pamietam, zebym kochała disneya.. przewaznie ogladałam dobranocki (krecik, tom and jerry itd), uwielbiałąm oglądać rano Domowe Przedszkole ogladałam bajki do ok 9 lat i przestałam, bo po prostu nie było juz nic ciekawego- z tych dobranockowych wyrosłam, a Pokemony mnie nie interesowały Za to lubiłam jak mi ktos czytał bajki, opowiadał... I mimo ze niektore były w pewnym sensie straszne- tak jak mowicie ta krew lejąca sie z trzewiczka, czy babcia zjedzona przez wilka, to one miały jakis morał, czegos dzieci zawsze uczyły. a teraz????Cytat:
![]() Ale miałam dzisiaj poranek... zajecia na 8, pisalismy test zaliczeniowy. w czwartek lub w piatek mialam isc pisac egzamin (normalny termin jest na 2 lutego, ale boje sie, ze urodze, a w mojej sytuacji... ). Gadam po zajeciach z prowadząca, ktora stwarza pozory, ze wszystko ładnie pięknie, wyparła sie, ze umawiala sie ze mna na egzamin w tym tyg i ze najwczesniej w przyszłym tygodniu (a w przyszłym tyg w czwartek i tak pisza wszyscy...) . wiec super mnie rozumie. I jeszcze z tekstem, że czy naprawde nie moge poczekać... mowi e jej, ze moge w kazdej chwili praktycznie urodzic, ze w domu musze leżeć itd, wiec boje sie pisac pozniej. Ostatnio mnie uraczyła tekstem, ze moge pisac egzamin za rok- jakby mi nie przyslugiwala poprawka, jakbym nie mogla wziac L4, tym bardziej ze mam indywidualny tok... niby rozumie moja sytuacje, a g* chce mi pomoc![]() no i tak sie wkurzyłam tą niewiadomą z egzaminem.. jade tramwajem (stoje obok mlodej dziewczyny) i pyta sie jakas babcia jej czy tym tramwajem dojedzie do pewnej dzielnicy. ona jej mowi, ze raczej nie. z tylu odzywa sie jakas kobieta, ze jak chce, to by musiala tu juz wysiasc (i drałowac ze 20min pieszo). a ta pytajaca na cały tramwaj zaczęła powtarzac: No jak mnie dziewczyna chciała w błąd wprowadzic!!!! powiedziala to kilka razy i to z takim oburzeniem!! Poznaniacy i swojego miasta nie znają!- kolejny wyrzut. Ja wkurzona przez ten exam mowie jej, ze akurat dziewczyna dobrze pani powiedziała, bo by dalej tym tramwajem nie dojechała pani, a poza tym nie kazdy kto w tramwaju jest musi byc Poznaniakiem.Ona cos tam zaczęła gadac, jakies pretensje. I potem sie włączyli inni ludzie, ze jak nie zna miasta to niech se mape kupi ![]() kurcze tak mnie wkurzyla, laska zle jej nie powiedziała, a ta do niej jeszcze pretensje
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2012-01-23 o 15:13 |
||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
croze hormony
![]() peach u nas kasza odpada bo oboje nie jadamy;] ilsa może spaghetti... albo chińskie kurde pojde do biedry i bede szukać inspiracji;D
|
#1939 |
|
MBZ♥
|
Crozee
ale babsztyle![]() a Twój opiekun nie może CI pomóc i porozmawiać z tą babą? ![]() wiadomo, że wiele zależy od dziecka ale można je uchronić od oglądania pokemonów i innych takich i tu wcale nie chodzi o chowanie pod kloszem ale wybieranie mądrych rzeczy, a nie włączenie tv i bylejakiej bajki by mieć spokój![]() Gwizdak zazdroszczę Mrówce ![]() rzucania biodrem też zazdroszczę z wiekiem staję się coraz wiekszą zazdrośnica![]() u mnie na obiad kluski sląskie i bitki plus czerwone buraczki![]() Ilsa nasz znajomy poluje i powiedział, że w zyciu nie zastrzeli sarny bo jak siedzi w wieży i patrzy przez lornetkę i widzi te piekne oczy to Mu serce ściska |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
kkasiu co to za dziwne fryzury?
![]() crozee nie ma to jak ludzka życzliwość. Zarówno w kwestii egzaminu jak i odpowiedzi na pomoc.... Smerf Twój Tż ma już przecież swoje lata. Nie może być bardziej stanowczy? Moim zdaniem rodzice są w stanie kontrolować swoje dorosłe dzieci na tyle, na ile im one na to pozwalają. |
|
|
|
#1941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() crozee, jaka przemiła staruszka ![]() EDIT: ale dziś mam dzień. cały przesiedziany na wizazu, jedzeniu i myśleniu tym co jeszcze bym zjadła. Edytowane przez hawananana Czas edycji: 2012-01-23 o 15:31 |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
By,też zazdroszczę Mrówce
też mogłabym mieć 5 m-cy i leżeć na balkonie.... a tak to wysprzątałam łazienkę i ledwo żyję
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
BY, niestety moj opiekun roku jest strasznie nieogarniety i nic mi nie pomoże
wkurza mnie to, ze ludzie nie rozumieja mojej sytuacji, szczegolnie kobiety Ja naprawde wolalabym pisac to z całym rokiem, a nie w kanciapie cwiczeniowcow, sama... Ale nie wiem kiedy urodze i co...? gdyby był wyznaczony wiadomy termin, tego dnia by sie zglaszało do szpitala i rodziło na 100%- to by było super ![]() BY, ale masz fajny obiad! ja nie mam pomysłu co zrobic... tez bym poszla potanczyc, ale biodrem to ja akurat moge zarzucic na tzta w nocy- strasznie bolą mnie biodra i w kazdej pozycji jak spie to mnie bola
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem silna
Idę dzisiaj na zakupy. Potrzebuję koszuli, spodni, marynarki i butów. Jak kupię chociaż jedną z tych rzeczy, to będę przeszczęśliwa (moje konto mniej, bo wciąż nie mam informacji o kwocie premii).
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, nie dołuj sie, tylko ciesz sie zakupami
konto chwilowo moze mniejszczesliwe, ale premię napewno dostaniesz Trzeba siebie raz na jakis czas rozpieszczac, poza tym tragedii moze nie bedzie, bo sa wyprzedaze
|
#1946 |
|
MBZ♥
|
Karmelka
w hmie były ładne koszule i w orsayu![]() kiedy sięspodziewasz informacji o tej premii? Gwizdak, Mrówka wie jak się ustawić ![]() Ty jako perfekcyjna Pani domu teraz zalicz samobiczowanie ![]() Crozee takie rozwiązanie byloby mega ![]() nie wiem co szkodzi tej kobiecie wziąć CIę i sprawdzić wcześniej Twoje zaliczenie?co do opiekuna to ![]() obiad pyszny jak czymś się zajmę to tyle nie myslę o tęsknocie
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
By, a bitki wołowe? jak sie robi?
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mam nadzieję że jeszcze przetrzymasz dzindziora do czwartku ![]() boli mnie brzuch od okresu :< |
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szef powiedział, że premia powinna mi przyjść ze styczniową wypłatą, ale da mi znać jak prześle do odpowiedniej osoby informację o konkretnej kwocie. Na razie nic mi nie powiedział, więc obawiam się, że premia będzie w lutym lub jej w ogóle nie będzie... W każdym razie jak dostanę gołą wypłatę, to chyba pójdę go zapytać czy wszystko ok. |
||
|
|
|
#1950 |
|
MBZ♥
|
Crozee np 4 plastry wołowiny rozbić na takie ok 1,5cm. obtoczyć w mące i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju na patelni.w tym czasie w rondlu zeszklić cebulę, przełożyć mięso i zalać wodą--można do tej wody wcześniej dodać kostkę rosołową, ale staram się doprawić tylko lisciem laurowym, papryką mieloną, pieprzem, solą
wody powinno yć na tyle zeby miesko było zanurzone. dusić tak ok godziny. sprawdzać co jakiś czas czy wody jest odpowiednio duzo podbić sos odrobiną smietany zahartowanej i jesli sos jest za wodnisty można dodać miękiszu z bułki lub z chlebka inni dodają makę ale mi nie smakuje. sprawdzić czy jest odpowiednio doprawione i gotowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

no właśnie,ale nam kazała to obliczać jako zaliczenie dietetyki.

13.03.2008
można niezłą zabawę z tego zrobić 

to nie chodzi o wychowywanie pod kloszem ale o to odpowiednie traktowanie dziecka.
mowi e jej, ze moge w kazdej chwili praktycznie urodzic, ze w domu musze leżeć itd, wiec boje sie pisac pozniej. Ostatnio mnie uraczyła tekstem, ze moge pisac egzamin za rok- jakby mi nie przyslugiwala poprawka, jakbym nie mogla wziac L4, tym bardziej ze mam indywidualny tok...
ale babsztyle

ja nie mam pomysłu co zrobic...
w hmie były ładne koszule i w orsayu
to mam nadzieję że jeszcze przetrzymasz dzindziora do czwartku