Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1796 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 19:10   #53851
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
To cudnie
Moja mama używała henny przez lata i też miała mocne, zdrowe włosy. Ja też używam henny przede wszystkim dla wzmocnienia. Może warto napisać o tym w tamtym wątku.
Prześliczne masz loczki i kolor

A propos wypadania - po 7 miesiącach walki powoli zaczyna wracać mi objętość Odbierałam dziś zamówienie z apteki i mówię, że to wszystko (wiesiołek kapsułki, wiesiołek nasiona, calcium panthitenicum) na włosy, bo mi wypadają, a pani patrzy z powątpiewaniem na moje kudły i mówi "no, ale chyba nie jest bardzo źle"
A tak dzisiaj jest:
jest objętość !!! Może się przyzwyczaiłaś i nie zauważyłaś poprawy?
napiszę w hennowym też o niewypadaniu, bo to duży pozytyw Tez sie zabrałam za wzmacnianie włosów, chemia je wykańczała a bez farbowania u mnie sie nie da
wiesiołek nasiona co to?

aaaaa w ross olejki alterry są w promo wszystkie po 11,99
ten pomarańczowy również - własnie go zgarnełam z półki

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:31   #53852
ewcia1807
Zakorzenienie

eiri ale objętość! I jak błyszczą!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:37   #53853
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
claudiiin na te chwile nie wyjaśnie ci o co kaman z cassią, mam zaćmienie chodz do wątku hennowego na pewno sie dowiesz
wiem, ze farbowac przy niej można tylko chyba nie od razu ( ona chyba ciut oblepia włos, jak bredze kopnijcie w tyłek) daje miodowy - ciepły połysk.
Dzieki kochana, tak tez zrobilam Troche zmartwilo mnie to ocieplenie, odkad latem wyszlam przez przypadek ruda od fryzjera caly czas walcze o jak najchlodniejszy odcien... W tym wypadku cassia chyba jednak nie dla mnie

Cytat:
A propos wypadania - po 7 miesiącach walki powoli zaczyna wracać mi objętość Odbierałam dziś zamówienie z apteki i mówię, że to wszystko (wiesiołek kapsułki, wiesiołek nasiona, calcium panthitenicum) na włosy, bo mi wypadają, a pani patrzy z powątpiewaniem na moje kudły i mówi "no, ale chyba nie jest bardzo źle"
A tak dzisiaj jest:
Fajna gestosc!

Cytat:
aaaaa w ross olejki alterry są w promo wszystkie po 11,99
ten pomarańczowy również - własnie go zgarnełam z półki
TAK mnie kusi ten pomaranczowy ze masakra ale zuzywam dzielnie zgromadzony 600-mililitrowy zapas (w tym tylko 3 rodzaje)...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:37   #53854
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
A jakie są po niej efekty?
No, maja byc pozytywne - na porost i odzywienie, jak to drozdze, ale primo - kladlam ja dzis pierwszy raz, secundo - po zmyciu poszla henna, czyli sie zniwelowalo .

Cytat:
aaaaa w ross olejki alterry są w promo wszystkie po 11,99 ten pomarańczowy również - własnie go zgarnełam z półki
Dlaczego ja tutaj Rossmana nie mam! moze poprosze mame o kolejna paczke...
Ogladalam dzis strone British Curlies i sie slinilam. Ani chybi cos sobie stamtad zamowie jak kasy przybedzie, niech i moje piora posmakuja tych angielskich specjalow.
Bedzie mi sie Curl Junkie snic po nocach.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:38   #53855
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A tak dzisiaj jest:
Świetne włosy!

Cytat:
W końcu widzę Twoje włosy! I ty takie cuda przed światem chowałaś...!
W sobotę miły dobry dzień... Bardzo dobry...

Cytat:
Mam głupie pytanie odnośnie keratyny. Jest ona niewege,dlatego, że robi się ją z wełny?
Nie.
1. Keratynę robi się niekoniecznie z wełny, można tez np. z piór, rogów, kopyt.
2. Zwykle pozyskuje się ją z martwych zwierząt. Bo tak się bardziej opłaca...
Stary 2012-01-23, 19:50   #53856
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dzieki kochana, tak tez zrobilam Troche zmartwilo mnie to ocieplenie, odkad latem wyszlam przez przypadek ruda od fryzjera caly czas walcze o jak najchlodniejszy odcien... W tym wypadku cassia chyba jednak nie dla mnie

Fajna gestosc!

TAK mnie kusi ten pomaranczowy ze masakra ale zuzywam dzielnie zgromadzony 600-mililitrowy zapas (w tym tylko 3 rodzaje)...
tu Ajrisz chyba pisała o tym ocieplaniu, ale weź to znajdź i jeszcze Basia bodajże cały duży post o hennach, rodzajach tu pisała - wyszukiwarka mi nie działa na tablecie więc dzis nie pomogę w poszukiwaniu tych postów, na KWC też jest napisane o ociepleniu koloru.

a olejku nie zostawiłam, ten pomarańczowy jest w regularnej cenie ponad 17 zł. Musiałam go brać reszte dokupie kiedy indziej

dzis kupiłam słonecznikowy olej, jeszcze mnie kusi orzechowy ale z włoskich chyba i lniany ( lniany niektórzy ludzie piją na włosy ze niby nie wypadają i że mocniejsze są)
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
No, maja byc pozytywne - na porost i odzywienie, jak to drozdze, ale primo - kladlam ja dzis pierwszy raz, secundo - po zmyciu poszla henna, czyli sie zniwelowalo .

Dlaczego ja tutaj Rossmana nie mam! moze poprosze mame o kolejna paczke...
Ogladalam dzis strone British Curlies i sie slinilam. Ani chybi cos sobie stamtad zamowie jak kasy przybedzie, niech i moje piora posmakuja tych angielskich specjalow.
Bedzie mi sie Curl Junkie snic po nocach.
poproś mamę, te rossmanny sie przydają

Stary 2012-01-23, 20:03   #53857
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
jest objętość !!! Może się przyzwyczaiłaś i nie zauważyłaś poprawy?
napiszę w hennowym też o niewypadaniu, bo to duży pozytyw Tez sie zabrałam za wzmacnianie włosów, chemia je wykańczała a bez farbowania u mnie sie nie da
wiesiołek nasiona co to?
Ano, kupiłam je sobie do eksperymentów Można je jeść i robić maseczki na buzię, szukam intensywnie przepisu na włosy

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
eiri ale objętość! I jak błyszczą!
Dzięki
Bez fałszywej skromności - zdjęcie bez lampy, połysk taki jak na żywo
Cytat:
Fajna gestosc!
Dzęki Liczę na jeszcze więcej włosów, ostatnio zauważam mnóstwo nowych antenek, zobaczymy za pół roku jak urosną
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Świetne włosy!
Dzięki Ale wcześniej dojrzałam Twoje loczki i znów mam kompleksy
Stary 2012-01-23, 20:09   #53858
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dzięki Ale wcześniej dojrzałam Twoje loczki i znów mam kompleksy
Moje włosy na stałe nie są nawet w połowie tak skręcone.
Do tego bez żelu ani rusz. Dopiero po żelu mam jakiś skręt. Dlatego co jakiś czas dopada mnie myśl, że jestem prostowłosa i tylko kręcę sobie włosy na żel
Stary 2012-01-23, 20:27   #53859
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Do tego bez żelu ani rusz. Dopiero po żelu mam jakiś skręt. Dlatego co jakiś czas dopada mnie myśl, że jestem prostowłosa i tylko kręcę sobie włosy na żel
Moja prostowłosa siostra nawet z kilogramem żelu nie zrobi sobie skrętu Nie dokuczaj sobie
Stary 2012-01-23, 20:29   #53860
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moja prostowłosa siostra nawet z kilogramem żelu nie zrobi sobie skrętu Nie dokuczaj sobie
A co mam myśleć jak moje włosy bez żadnego stylizatora są proste? Ostatnio zwykłam je nazywać kryptofalami

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ale nie powiem, bardzo mnie pocieszyłaś
Stary 2012-01-23, 20:43   #53861
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

Ja tez nic nie robie, tylko vitapil łykam. Ech. Ale na wiosne rusza, one słonko lubią.

wyłamię się chce zobaczyc wyobrazam sobie, ze niebieskozielone?
a mi włosy rosną najszybciej między wrzesniem a marcem

a włosy mi wyszły ponaranczowo-zolte zamiast platyny
szukałam zdjec, ale nie moge znalezc
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:47   #53862
Lattuga
Raczkowanie

GG do Lattuga
Włosy kręcone-czyli jaki szampon, jaka odżywka, jak suszyć?-w skrócie i konkretnie

Zostałam obdarzona kręconymi włosami, ale wciąż mam wątpliwości co do pielęgnacji
Jaki szampon? - by włosy kręciły się w ładne loczki i nie pojawił się łupież.
Jaka odżywka?
Suszyć? - naturalnie, czy suszarka
Kiedy myć - na noc, kłaść się z mokrymi, na dzień?
Objętość - co ją zapewni, a nie wywoła puchu?

Prosiłabym o porady i nazwy konkretnych produktów, sprawdzonych
Lattuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:48   #53863
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Krótkie nie są takie złe :P
Nie masz skrętu baranka więc pudel Ci nie grozi, raczej rozprostują się i będzie coś bardziej jak u mnie ;]
Moja długość już nie jest zła, daje kilka możliwości układania, podpinania, związania, tylko warkocz my love nie wchodzi jeszcze w grę
Tylko trzeba fryzjera z wyobraźnią i męskiej decyzji ;] Obcięte nie odrosną tak szybko ;]
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Yarr, głupio gadam
zmień coś: wysokość cieniowania, przedziałek, grzywkę, opaski
pikne masz włoski i szkoda ciąć :P
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Yarr, nie tniemy, to chandra, przejściowy kryzys, PMS, niewłaściwy układ planet albo niekorzystny biometr
Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
nie obcinaj!!! nie nie nie, takie masz ładne. Jak musisz sie skrzywdzic, to zrób grzywke na prosto

Dziękuję dziewczyny za odzew i wsparcie, nie wiem jak to zrobić, żeby odpisać każdej a się nie powtarzać, więc pomarudzę jeszcze hurtem. Właściwie od dobrych paru lat marzy mi się krótka fryzura, ale w końcu wyobrażam sobie jak taka będzie się układała i wracam do rzeczywistości Niby po najkrótszej cieniowanej warstwie widzę, że byłby wyprost, z drugiej strony grzywka i odrastająca część grzywki twierdzą zupełnie co innego No ale racja, ona szczęśliwie należy do kręcącej się części Chciałabym ciachnąć do ucha,
jakiś delikatny bob(ek) - albo w ogóle na 5-10 cm, asymetria i inne duperele, ale już widzę jak to mi poszerza i tak szerokie (szerokie, nie wysokie) czoło i robi wielką-banię-typu-Obcy a potem czekam niecierpliwie aż odrosną. Druga sprawa skąd wziąć fryzjera z wizją, który nie zrobi masakry..? Oglądam już internet od początku do końca w poszukiwaniu jakiejś inspiracji ale gdzie tam, wszyyyyyyystkie krótkie fryzury są na prostych włosach
Grzywkę miałam już na każdy możliwy sposób ciętą po parę razy, przedziałek zmieniam coraz częściej, mocne cieniowanie też raz się zdarzyło - koszmar wielkiej głowy. Od końca podstawówki moja długość waha się od ramion do połowy łopatek z niewielkim cieniowaniem- tyle szaleństwa. Nudzi mnie już to, irytuje, mam dość.
Cytat:
To może spróbuj jedną stronę bardziej stylizować?
Próbowałam już dawać mniej i więcej odżywek, próbowałam różnych ilości żelu, ugniatania, podpinania tylko tej jednej strony - nic nie pomaga, w najlepszym wypadku jest ok po myciu, a rano proste cieniutkie strąki, których nie mogę zreanimować. Płukanka lniana pomaga o tyle, że rozluźnia loki, robi przyklap (staram się omijać skalp) i przyspiesza przetłuszcz
Cytat:

oj SIS włosowa !!
mam nadzieję ze to chwilowe nie obcinaj, może troszke podetnij, grzywkę ciachnij, albo lustro schowaj i po sesji wyjmij?
Ekh, gdzie mi tam do twojego równego skrętu od samej głowy
ciekawa sprawa z tymi olejkami alterry, bo jak nic u mnie były po 9 zł z wyjątkiem pomarańczowego
Cytat:
Ależ ja cię rozumiem. Ej, one zmądrzeją i będą posłuszne!
Już w to nie wierzę, po 5 miesiącach nic nie drgnęło

Chatul pikne te złote zakrętasy, aż chciałoby się więcej zobaczyć i ciężko uwierzyć, że bez żelu są proste

No i jeszcze Joaśki z Delikatesów mi sprzątnęli, teraz będę jak wariatka szukać po całym mieście. wrr, źle ze mną
Stary 2012-01-23, 20:50   #53864
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A co mam myśleć jak moje włosy bez żadnego stylizatora są proste? Ostatnio zwykłam je nazywać kryptofalami

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

pare dni temu znęcałam sie nad wlasnym dzieckiem, bo "mama jak ty robisz takie włosy" cały rytuał jej zrobilam - ugniatałam, zelik nakładałam - duuuużo żelu i nie wyszła jej ani jedna fala !!
wiec uwierzyłam, że sobie nie wmawiamy.

Stary 2012-01-23, 20:53   #53865
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
a to to, tak, też tak mam! właśnie siedzę z rawie prostymi włosami (tylko lekko wywinięte końcówki) i tak mam zawsze po myciu włosów... dopiero żel ratuje sytuację, ale dzisiaj sobie go darowałam.

niby miałam wpaść za tydzień z nowym zdjęciem, ale chciałam się z Wami podzielić moim dzisiejszym odkryciem baaardzo zadowolona z efektów, jakie daje mi odżywka Garniera Awokado&Karite obczaiłam skład i zauważyłam, że wysoko jest olej palmowy. kupiłam sobie dziś mieszankę oleju rzepakowego i palmowego (75% tego pierwszego i 25% tego drugiego). niecałe 15 zł za pół litra, olej nazywa się Carotino no i poza włosami mam zamiar używać go też do smażenia ale do rzeczy - nałożyłam go dzisiaj na 2 godzinki pod czepek. rozprowadza się całkiem łatwo, brudzi wszystko na żółto nie ma mocnego i nieprzyjemnego zapachu - ot, lekki i do zniesienia. włoski po nim są miękkie, bardzo fajnie się rozczesują, błyszczą i są takie... lekkie i sypkie czego nie miałam po olejku z Alterry jak się na niego gdzieś natkniecie, to polecam! a jak nie podpasuje włosom, to zawsze możecie go zużyć w kuchni
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:55   #53866
zakrecona_ona
Przyczajenie

loki z wierzchu, pod spodem proste

Witam Wszystkich
Jestem jedną z zakręconych i mam ogromny problem z włosami...
Jak w tytule; z wierzchu włosy się kręcą, szczególnie z tyłu głowy <jak baranek...>, a pod spodem są PROSTE!! no może lekko falowane. Dziwacznie to wygląda, bo te proste włosy wystają spod spodu, albo jak wieje wiatr to je widać.... coś okropnego...
Dziwne jest też to, że te z góry są zniszczone, przesuszone i sztywne podczas gdy są mokre, a te spod spodu całkiem miłe i zdrowe!
Bez problemu można oddzielić te dwie warstwy.
Moja pielęgnacja polega na tym, że myję włosy szamponem do włosów suchych i zniszczonych < aktualnie Nivea/Nivea 2w1>, używam odżywki lub maski<elseve total repair/Bingo maska do włosów-spirulina, keratyna/Garnier>, zakręcam włosy w ręcznik, chwilę odczekuję, rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, roztrzepuję i wgniatam odżywkę <Nivea do loczków>. Niestety myję włosy codziennie rano ... dlatego, że gdy wstaję następnego dnia to każdy włos jest w inną stronę, proste są bardziej proste a loki bardziej skręcone.
Prosiłabym o poradę jak odpowiednio dbać o włosy, jak ściąć!!??
byłam dzisiaj u fryzjera i nawet nie chcę tego komentować... podcięła mi loki, przerzedziła wszystko i teraz bardziej widać proste, a mówiłam jej, że to nie jest dobry pomysł
zakrecona_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:00   #53867
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ekh, gdzie mi tam do twojego równego skrętu od samej głowy
ciekawa sprawa z tymi olejkami alterry, bo jak nic u mnie były po 9 zł z wyjątkiem pomarańczowego
pamiętam jak pisałaś, dlatego podjechałam do ross i miałam jakikolwiek kupic a sie okazało ze wszystkie stoją kolo siebie w dziale balsamów oliwek p/cellulitowo rozstepowych i mają każdy cenę 11,99 to buchnęłam od razu pomarańcze, reszte moge dokupować "bez bólu"

z krótkich włosków też sie da fajne fryzurki wyczarować, ale czy rzeczywiście jest Ci to potrzebne, czy bardziej to taka potrzeba chwili - zmiana ale juz !!
mam takie uczucie nieraz, nosi mnie wymyslam, próbuje grzywki, prostownice kończe u fryzjera masaż skalpu robi ze mnie kiwające głową masełko i z radością wykrzykuje - tniemy!!
a potem mur
poczekaj, aż Ci przejdzie, aż bedziesz pewna na 200% w sumie włosy nie cycki odrosną, najwyżej znajdziemy sie na wątku drożdżowym

Stary 2012-01-23, 21:11   #53868
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Czyli just do it.
Też nie czekałam 2 tygodnie. Dałam po dwóch czy trzech myciach po hennowaniu. Czasem nie da się inaczej
No w moim przypadku odstawianie protein nawet na jedno mycie to ciężka sprawa. Guma, guma i jeszcze raz guma. Hennę mogę powtórzyć ale pourywanych włosów nie przykleję.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze czekam na rozwiniecie mozliwosci francuskich i klosowych.
Do francuza nie trzeba wcale długich włosów, ja robiłam bez problemu z włosów uciętych w boba do szczęki i z grzywką
Cytat:

A tak dzisiaj jest:
Piiikna objętość
Cytat:
To ja cię skuszę bardziej Pomarańczowy jest super Jest lekki a przy tym genialnie wygładza. No i ten zapach...
Cytat:
Ano, kupiłam je sobie do eksperymentów Można je jeść i robić maseczki na buzię, szukam intensywnie przepisu na włosy
Myslisz że dałoby się z nich żel...?
Cytat:
Też mnie czasem takie myśli nachodzą

A moje włosy ułożone dziś na żel i dyfuzor widać się odobraziły i mam piękne falki. Niestety zdjęcia nie zrobiłam, ale może jutro pyknę

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:13   #53869
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
w sumie włosy nie cycki odrosną, najwyżej znajdziemy sie na wątku drożdżowym
umarłam j a się ostatnio ciach ciach na krótko i w sumie żałuję, bo jest za krótko i się zbaraniłam lekko, ale mi szybko rosną i już za 4-6cm będzie ok (MOŻE)

załączyłam zdjątka fryzur, które mi się spodobały w necie znalezione wszystkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5971b30fb40095a9_Short_Hairstyles_For_Curly_Hair_C.jpg (30,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg curly_hairstyles_short.jpg (13,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg black-hairstyle1.jpg (35,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Curly-Hair-3.jpg (96,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg halle_berry_hair.jpg (26,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jenna-elfman-short-blonde-curly-hairstyle.jpg (20,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rb-short-curly-hair-14-0809-de.jpg (26,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg short-curly-hairstyles.jpg (43,6 KB, 15 załadowań)
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:21   #53870
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Dot.: Włosy kręcone-czyli jaki szampon, jaka odżywka, jak suszyć?-w skrócie i konkret

Szampon raczej nie spowoduje ładnego skrętu, jego zadaniem jest oczyszczenie włosów z kosmetyków i brudu. Skręt możesz wydobyć poprzez stosowanie odżywek, masek i olei (dobrze napisałam?). Szampony polecamy delikatne (dla dzieci np. babydream z rossmanna), odżywki bez silikonów i pq (wątek dla loczków i fal). Poczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579794
Co do mycia to jak Ci wygodniej. Myślę, że przy myciu rano, loczki będą miały mniej puchu. Suszenie to najlepiej naturalnie, ewentualnie suszarką z dyfuzorem.
Stary 2012-01-23, 21:25   #53871
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Tylko u nas ciężko przewidzieć jak takie krótkie włosy będą się kręcić. Też co jakiś czas mam ochotę się porządnie obciąć, ale boje się barano-siana Ale jakbym wiedziała, że po obcięciu będę miała takie włosy jak wtedy kiedy miałam 3-5 lat to bym się obcięła
Stary 2012-01-23, 21:29   #53872
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dot.: loki z wierzchu, pod spodem proste

Zapraszam na watek o pieleegnacji loczkow i fal najlepiej na cz XI choc na pewno inne tez sa dobre ale tam dziewczyny sa bardzo aktywne i szybko odpowiedza na pytania a do tego juz jest tam wiele przydatnych informacji Ja osobiscie zachecona wypowiedziami innych o olejowaniu wlosow skusilam sie na olejowanie olejem z kokosa z kilkoma kroplami rycyny czasem oraz czasem olejkiem ze slodkich migdalow Olejowanie sprawilo ze wlosy lepiej sie kreca do tego odzywka bez splukiwania ze splukiwaniem i na to zel do wlosow np graffiti z odzywka lub zel lniany ktory mozna zrobic w domku No i jeszcze jedna wazna rzecz kiedy czeszesz wlosy to tylko na mokro lub z odzywka no i z glowa w dol a co do scinania to ja zawsze jak ide do fryzjera mowie co ja chce i koniec nie ma ze fryzjerka ma akurat inne widzi mi sie i ma obcinac po swojemu place a wiec wymagam ona moze jedynie doradzic i albo sie zgodze na propozycje albo nie :p Ja osobiscie wlosy troche stopniuje i delikatnie cieniuje dzieki czemu wloski sa lzejsze i duzo lepiej sie kreca mam nadzieje ze pomoglam troche
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:30   #53873
Lenka_1987
Zadomowienie

Naolejowałam po południu włosy, kilka godzin chodziłam w foliowej reklamówce, czapce i ręczniku na głowie, jutro umyję i zobaczymy co za cudo wczoraj kupiłam

Ale mnie naszło ostatnio... Nie mogę się doczekać kiedy moje włosy w końcu będą długie i piękne... obliczam jakie długie będą na Wielkanoc, jakie na początku lata, jakie po lecie... Piję drożdże, piję pokrzywę, wmasowuję przed każdym myciem olej we włosy i skórę głowy (kilkunastominutowy masaż skalpu przy tym), maski do włosów regularnie stosuję, myję odżywką, żeby były bardziej nawilżone, nie rozdwajały się i nie łamały i... znając moje włosy pewnie się zbuntują i przestaną rosnąć
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:40   #53874
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A tak dzisiaj jest:
Kobito!
Raz ze ślicznie i błyszcząco
Dwa tak dużo że ja już bym tyle nie chciała :P
Cytat:
pare dni temu znęcałam sie nad wlasnym dzieckiem, bo "mama jak ty robisz takie włosy" cały rytuał jej zrobilam - ugniatałam, zelik nakładałam - duuuużo żelu i nie wyszła jej ani jedna fala !!
Amen!!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:05   #53875
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
umarłam j a się ostatnio ciach ciach na krótko i w sumie żałuję, bo jest za krótko i się zbaraniłam lekko, ale mi szybko rosną i już za 4-6cm będzie ok (MOŻE)

załączyłam zdjątka fryzur, które mi się spodobały w necie znalezione wszystkie
Bardzo jestem ciekawa jak to u Ciebie wygląda, już wcześniej miałam jojczeć o zdjęcia

Fajne te fryzurki. Tylko do nich trzeba mieć albo na prawdę mocno kręcone włosy, albo dużo czasu i cierpliwości do wałków/papilotów/stylizacji, co jest niewykonalne na co dzień takie 3 mi się marzy, albo 1...

Dobra, nie ważne. Przypadkiem odkryłam coś dziwnego i gały mi prawie wylazły.
nie wiem, na ostatnim mocniej wychyliłam głowę do tyłu, ale bez przesady...na środkowym raczej mnie mocno nie skręciło, wręcz cierpiałam na wyprost. przecież w niecałe 2 tygodnie nie mogły mi tyle włosy urosnąć?! Już nawet nakładałam te dwa zdjęcia na siebie, linie mebli zgadzają się co do piksela, więc to nie jest wina perspektywy... Z rzeczy przyspieszających łykam tylko CP, 1-2 tabletki dziennie..(od początku grudnia i wcześniej efektów zero)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eeeeeeeeeeee.jpg (47,5 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-01-23 o 22:08
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:18   #53876
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Ja chcę takie włosy KLIK!
Yarrowia, wg mnie masz ładne włosy...nie wiem czemu się czepiasz
eiri padłam...oddaj z 1/10

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:37   #53877
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Myślę, że masz unikalną możliwość robić z włosami co tylko chcesz, możesz mieć proste włosy bez ingerencji niszczących włosy narzędzi lub kręcone (i to na serio ślicznie kręcone) przy udziale jedynie żelu - żyć nie umierać Ja tak nie mam, mogę jedynie iść w skręt i czasem jest to, przyznaję, męczące.
Cytat:

(kurczę, cytat nie daje się poprawić)

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
a to to, tak, też tak mam! właśnie siedzę z rawie prostymi włosami (tylko lekko wywinięte końcówki) i tak mam zawsze po myciu włosów... dopiero żel ratuje sytuację, ale dzisiaj sobie go darowałam.

niby miałam wpaść za tydzień z nowym zdjęciem, ale chciałam się z Wami podzielić moim dzisiejszym odkryciem baaardzo zadowolona z efektów, jakie daje mi odżywka Garniera Awokado&Karite obczaiłam skład i zauważyłam, że wysoko jest olej palmowy. kupiłam sobie dziś mieszankę oleju rzepakowego i palmowego (75% tego pierwszego i 25% tego drugiego). niecałe 15 zł za pół litra, olej nazywa się Carotino no i poza włosami mam zamiar używać go też do smażenia ale do rzeczy - nałożyłam go dzisiaj na 2 godzinki pod czepek. rozprowadza się całkiem łatwo, brudzi wszystko na żółto nie ma mocnego i nieprzyjemnego zapachu - ot, lekki i do zniesienia. włoski po nim są miękkie, bardzo fajnie się rozczesują, błyszczą i są takie... lekkie i sypkie czego nie miałam po olejku z Alterry jak się na niego gdzieś natkniecie, to polecam! a jak nie podpasuje włosom, to zawsze możecie go zużyć w kuchni
Dziś go oglądałam w sklepie kolonialnym Ale nie kupiłam. Kupiłam za to kokosową Vatikę Ale paskudnie pachnie

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-01-24 o 09:22
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 23:20   #53878
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem, na ostatnim mocniej wychyliłam głowę do tyłu, ale bez przesady...na środkowym raczej mnie mocno nie skręciło, wręcz cierpiałam na wyprost. przecież w niecałe 2 tygodnie nie mogły mi tyle włosy urosnąć?! Już nawet nakładałam te dwa zdjęcia na siebie, linie mebli zgadzają się co do piksela, więc to nie jest wina perspektywy... Z rzeczy przyspieszających łykam tylko CP, 1-2 tabletki dziennie..(od początku grudnia i wcześniej efektów zero)
wow, to muszę podpatrzeć co to to CP, bo też chcę taki porost !!!

i śliczne masz włoski, mi się baaaardzo podobają
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 23:32   #53879
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dobrze wiedzieć
To teraz tylko pozostaje pytanie, dlaczego moje włosy same z siebie się nie pofalują...

Cytat:
Chatul pikne te złote zakrętasy, aż chciałoby się więcej zobaczyć i ciężko uwierzyć, że bez żelu są proste
No niestety

Cytat:
Nieźle :eee:

Cytat:
Myślę, że masz unikalną możliwość robić z włosami co tylko chcesz, możesz mieć proste włosy bez ingerencji niszczących włosy narzędzi lub kręcone (i to na serio ślicznie kręcone) przy udziale jedynie żelu - żyć nie umierać Ja tak nie mam, mogę jedynie iść w skręt i czasem jest to, przyznaję, męczące.
Spróbuję tak o tym myśleć. Dziękuję
Stary 2012-01-24, 08:18   #53880
Juliszka
Rozeznanie

Ja zmieniłam kolor na poprawę nastroju, nawet się wysilikonowałam po farbowaniu ichniejszą odżywką i miałam takie "hollywodzkie" włosy - na górze krowa mnie wylizała, koło ramion "loko-wywijańce". I włosy widać, że są suche i kiepskie, a mnie chłop komplementuje. Pokazałam mu zdjęcia i mówię: zobacz, serio, na zdjęciu z codziennika ja naprawdę wyglądam lepiej. Popatrzył, podumał, "no... tak, ale na żywo to inaczej". I jak z takim nie zwariować?!

No ale rzeczywiście po przemyśleniach postanowiłam, że włączę więcej szamponu do mojej codzienności (do tej pory raz na cztery mycia stosowałam bez-SLSowy). I może nie będę taka obsesyjna pod względem skrętu jako takiego (bo moje włosy go tracą za dotknięciem szczotki, więc się nie czesałam).

Co to jest CP?

Mi się włosy kręcą i wywijają bez stylizatora, a z mam dużo bardziej denny efekt niż inne dziewczyny :P I kto ma gorzej ?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości