|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53851 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
napiszę w hennowym też o niewypadaniu, bo to duży pozytyw Tez sie zabrałam za wzmacnianie włosów, chemia je wykańczała a bez farbowania u mnie sie nie da ![]() wiesiołek nasiona co to? aaaaa w ross olejki alterry są w promo wszystkie po 11,99 ten pomarańczowy również - własnie go zgarnełam z półki
|
|
|
|
|
#53852 |
|
Zakorzenienie
|
eiri ale objętość! I jak błyszczą!
|
#53853 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche zmartwilo mnie to ocieplenie, odkad latem wyszlam przez przypadek ruda od fryzjera caly czas walcze o jak najchlodniejszy odcien... W tym wypadku cassia chyba jednak nie dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
ale zuzywam dzielnie zgromadzony 600-mililitrowy zapas (w tym tylko 3 rodzaje)...
|
|
|
#53854 | |
|
Zakorzenienie
|
No, maja byc pozytywne - na porost i odzywienie, jak to drozdze, ale primo - kladlam ja dzis pierwszy raz, secundo - po zmyciu poszla henna, czyli sie zniwelowalo
. Cytat:
Ogladalam dzis strone British Curlies i sie slinilam. Ani chybi cos sobie stamtad zamowie jak kasy przybedzie, niech i moje piora posmakuja tych angielskich specjalow . Bedzie mi sie Curl Junkie snic po nocach |
|
|
|
|
#53855 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1. Keratynę robi się niekoniecznie z wełny, można tez np. z piór, rogów, kopyt. 2. Zwykle pozyskuje się ją z martwych zwierząt. Bo tak się bardziej opłaca...
|
|
#53856 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
i jeszcze Basia bodajże cały duży post o hennach, rodzajach tu pisała - wyszukiwarka mi nie działa na tablecie więc dzis nie pomogę w poszukiwaniu tych postów, na KWC też jest napisane o ociepleniu koloru.a olejku nie zostawiłam, ten pomarańczowy jest w regularnej cenie ponad 17 zł. Musiałam go brać reszte dokupie kiedy indziej ![]() dzis kupiłam słonecznikowy olej, jeszcze mnie kusi orzechowy ale z włoskich chyba i lniany ( lniany niektórzy ludzie piją na włosy ze niby nie wypadają i że mocniejsze są)Cytat:
|
||
|
|
|
#53857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można je jeść i robić maseczki na buzię, szukam intensywnie przepisu na włosy ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Dzięki Bez fałszywej skromności - zdjęcie bez lampy, połysk taki jak na żywo ![]() Dzęki Liczę na jeszcze więcej włosów, ostatnio zauważam mnóstwo nowych antenek, zobaczymy za pół roku jak urosną ![]() Dzięki Ale wcześniej dojrzałam Twoje loczki i znów mam kompleksy
|
|
#53858 |
|
ma zielone pojęcie
|
Moje włosy na stałe nie są nawet w połowie tak skręcone.
Do tego bez żelu ani rusz. Dopiero po żelu mam jakiś skręt. Dlatego co jakiś czas dopada mnie myśl, że jestem prostowłosa i tylko kręcę sobie włosy na żel
|
#53859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dokuczaj sobie
|
|
#53860 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Ale nie powiem, bardzo mnie pocieszyłaś
|
|
#53861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a włosy mi wyszły ponaranczowo-zolte zamiast platyny szukałam zdjec, ale nie moge znalezc |
|
|
|
|
#53862 |
|
Raczkowanie
|
Włosy kręcone-czyli jaki szampon, jaka odżywka, jak suszyć?-w skrócie i konkretnie
Zostałam obdarzona kręconymi włosami, ale wciąż mam wątpliwości co do pielęgnacji
![]() Jaki szampon? - by włosy kręciły się w ładne loczki i nie pojawił się łupież. Jaka odżywka? Suszyć? - naturalnie, czy suszarka Kiedy myć - na noc, kłaść się z mokrymi, na dzień? Objętość - co ją zapewni, a nie wywoła puchu? Prosiłabym o porady i nazwy konkretnych produktów, sprawdzonych
|
|
|
|
#53863 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za odzew i wsparcie, nie wiem jak to zrobić, żeby odpisać każdej a się nie powtarzać, więc pomarudzę jeszcze hurtem. Właściwie od dobrych paru lat marzy mi się krótka fryzura, ale w końcu wyobrażam sobie jak taka będzie się układała i wracam do rzeczywistości Niby po najkrótszej cieniowanej warstwie widzę, że byłby wyprost, z drugiej strony grzywka i odrastająca część grzywki twierdzą zupełnie co innego No ale racja, ona szczęśliwie należy do kręcącej się części Grzywkę miałam już na każdy możliwy sposób ciętą po parę razy, przedziałek zmieniam coraz częściej, mocne cieniowanie też raz się zdarzyło - koszmar wielkiej głowy. Od końca podstawówki moja długość waha się od ramion do połowy łopatek z niewielkim cieniowaniem- tyle szaleństwa. Nudzi mnie już to, irytuje, mam dość. Próbowałam już dawać mniej i więcej odżywek, próbowałam różnych ilości żelu, ugniatania, podpinania tylko tej jednej strony - nic nie pomaga, w najlepszym wypadku jest ok po myciu, a rano proste cieniutkie strąki, których nie mogę zreanimować. Płukanka lniana pomaga o tyle, że rozluźnia loki, robi przyklap (staram się omijać skalp) i przyspiesza przetłuszcz ![]() Cytat:
ciekawa sprawa z tymi olejkami alterry, bo jak nic u mnie były po 9 zł z wyjątkiem pomarańczowego ![]() Już w to nie wierzę, po 5 miesiącach nic nie drgnęło ![]() Chatul pikne te złote zakrętasy, aż chciałoby się więcej zobaczyć i ciężko uwierzyć, że bez żelu są proste ![]() No i jeszcze Joaśki z Delikatesów mi sprzątnęli, teraz będę jak wariatka szukać po całym mieście. wrr, źle ze mną ![]()
|
|
|
#53864 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
wiec uwierzyłam, że sobie nie wmawiamy. |
|
|
|
|
#53865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby miałam wpaść za tydzień z nowym zdjęciem, ale chciałam się z Wami podzielić moim dzisiejszym odkryciem baaardzo zadowolona z efektów, jakie daje mi odżywka Garniera Awokado&Karite obczaiłam skład i zauważyłam, że wysoko jest olej palmowy. kupiłam sobie dziś mieszankę oleju rzepakowego i palmowego (75% tego pierwszego i 25% tego drugiego). niecałe 15 zł za pół litra, olej nazywa się Carotino no i poza włosami mam zamiar używać go też do smażenia ale do rzeczy - nałożyłam go dzisiaj na 2 godzinki pod czepek. rozprowadza się całkiem łatwo, brudzi wszystko na żółto nie ma mocnego i nieprzyjemnego zapachu - ot, lekki i do zniesienia. włoski po nim są miękkie, bardzo fajnie się rozczesują, błyszczą i są takie... lekkie i sypkie czego nie miałam po olejku z Alterry jak się na niego gdzieś natkniecie, to polecam! a jak nie podpasuje włosom, to zawsze możecie go zużyć w kuchni
|
|
|
|
|
#53866 |
|
Przyczajenie
|
loki z wierzchu, pod spodem proste
Witam Wszystkich
![]() Jestem jedną z zakręconych i mam ogromny problem z włosami... Jak w tytule; z wierzchu włosy się kręcą, szczególnie z tyłu głowy <jak baranek...>, a pod spodem są PROSTE!! no może lekko falowane. Dziwacznie to wygląda, bo te proste włosy wystają spod spodu, albo jak wieje wiatr to je widać.... coś okropnego... Dziwne jest też to, że te z góry są zniszczone, przesuszone i sztywne podczas gdy są mokre, a te spod spodu całkiem miłe i zdrowe! Bez problemu można oddzielić te dwie warstwy. Moja pielęgnacja polega na tym, że myję włosy szamponem do włosów suchych i zniszczonych < aktualnie Nivea/Nivea 2w1>, używam odżywki lub maski<elseve total repair/Bingo maska do włosów-spirulina, keratyna/Garnier>, zakręcam włosy w ręcznik, chwilę odczekuję, rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, roztrzepuję i wgniatam odżywkę <Nivea do loczków>. Niestety myję włosy codziennie rano ... dlatego, że gdy wstaję następnego dnia to każdy włos jest w inną stronę, proste są bardziej proste a loki bardziej skręcone. Prosiłabym o poradę jak odpowiednio dbać o włosy, jak ściąć!!?? byłam dzisiaj u fryzjera i nawet nie chcę tego komentować... podcięła mi loki, przerzedziła wszystko i teraz bardziej widać proste, a mówiłam jej, że to nie jest dobry pomysł
|
|
|
|
#53867 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
z krótkich włosków też sie da fajne fryzurki wyczarować, ale czy rzeczywiście jest Ci to potrzebne, czy bardziej to taka potrzeba chwili - zmiana ale juz !! mam takie uczucie nieraz, nosi mnie wymyslam, próbuje grzywki, prostownice kończe u fryzjera masaż skalpu robi ze mnie kiwające głową masełko i z radością wykrzykuje - tniemy!! a potem mur poczekaj, aż Ci przejdzie, aż bedziesz pewna na 200% w sumie włosy nie cycki odrosną, najwyżej znajdziemy sie na wątku drożdżowym
|
|
|
|
|
#53868 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Piiikna objętość ![]() Cytat:
Pomarańczowy jest super Cytat:
Cytat:
![]() A moje włosy ułożone dziś na żel i dyfuzor widać się odobraziły i mam piękne falki. Niestety zdjęcia nie zrobiłam, ale może jutro pyknę
|
|
#53869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)załączyłam zdjątka fryzur, które mi się spodobały w necie znalezione wszystkie
|
|
|
|
|
#53870 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy kręcone-czyli jaki szampon, jaka odżywka, jak suszyć?-w skrócie i konkret
Szampon raczej nie spowoduje ładnego skrętu, jego zadaniem jest oczyszczenie włosów z kosmetyków i brudu. Skręt możesz wydobyć poprzez stosowanie odżywek, masek i olei (dobrze napisałam?). Szampony polecamy delikatne (dla dzieci np. babydream z rossmanna), odżywki bez silikonów i pq (wątek dla loczków i fal). Poczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579794
Co do mycia to jak Ci wygodniej. Myślę, że przy myciu rano, loczki będą miały mniej puchu. Suszenie to najlepiej naturalnie, ewentualnie suszarką z dyfuzorem. |
|
|
|
#53871 |
|
Rozeznanie
|
Tylko u nas ciężko przewidzieć jak takie krótkie włosy będą się kręcić. Też co jakiś czas mam ochotę się porządnie obciąć, ale boje się barano-siana
Ale jakbym wiedziała, że po obcięciu będę miała takie włosy jak wtedy kiedy miałam 3-5 lat to bym się obcięła
|
|
|
|
#53872 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: loki z wierzchu, pod spodem proste
Zapraszam na watek o pieleegnacji loczkow i fal najlepiej na cz XI choc na pewno inne tez sa dobre
ale tam dziewczyny sa bardzo aktywne i szybko odpowiedza na pytania a do tego juz jest tam wiele przydatnych informacji Ja osobiscie zachecona wypowiedziami innych o olejowaniu wlosow skusilam sie na olejowanie olejem z kokosa z kilkoma kroplami rycyny czasem oraz czasem olejkiem ze slodkich migdalow Olejowanie sprawilo ze wlosy lepiej sie kreca do tego odzywka bez splukiwania ze splukiwaniem i na to zel do wlosow np graffiti z odzywka lub zel lniany ktory mozna zrobic w domku No i jeszcze jedna wazna rzecz kiedy czeszesz wlosy to tylko na mokro lub z odzywka no i z glowa w dol a co do scinania to ja zawsze jak ide do fryzjera mowie co ja chce i koniec nie ma ze fryzjerka ma akurat inne widzi mi sie i ma obcinac po swojemu place a wiec wymagam ona moze jedynie doradzic i albo sie zgodze na propozycje albo nie :p Ja osobiscie wlosy troche stopniuje i delikatnie cieniuje dzieki czemu wloski sa lzejsze i duzo lepiej sie kreca mam nadzieje ze pomoglam troche
|
|
|
|
#53873 |
|
Zadomowienie
|
Naolejowałam po południu włosy, kilka godzin chodziłam w foliowej reklamówce, czapce i ręczniku na głowie, jutro umyję i zobaczymy co za cudo wczoraj kupiłam
Ale mnie naszło ostatnio... Nie mogę się doczekać kiedy moje włosy w końcu będą długie i piękne... obliczam jakie długie będą na Wielkanoc, jakie na początku lata, jakie po lecie... Piję drożdże, piję pokrzywę, wmasowuję przed każdym myciem olej we włosy i skórę głowy (kilkunastominutowy masaż skalpu przy tym), maski do włosów regularnie stosuję, myję odżywką, żeby były bardziej nawilżone, nie rozdwajały się i nie łamały i... znając moje włosy pewnie się zbuntują i przestaną rosnąć
|
|
|
|
#53874 |
|
Zakorzenienie
|
Kobito!
Raz ze ślicznie i błyszcząco Dwa tak dużo że ja już bym tyle nie chciała :P Amen!! |
|
|
|
#53875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajne te fryzurki. Tylko do nich trzeba mieć albo na prawdę mocno kręcone włosy, albo dużo czasu i cierpliwości do wałków/papilotów/stylizacji, co jest niewykonalne na co dzień takie 3 mi się marzy, albo 1...Dobra, nie ważne. Przypadkiem odkryłam coś dziwnego i gały mi prawie wylazły. nie wiem, na ostatnim mocniej wychyliłam głowę do tyłu, ale bez przesady...na środkowym raczej mnie mocno nie skręciło, wręcz cierpiałam na wyprost. przecież w niecałe 2 tygodnie nie mogły mi tyle włosy urosnąć?! Już nawet nakładałam te dwa zdjęcia na siebie, linie mebli zgadzają się co do piksela, więc to nie jest wina perspektywy... Z rzeczy przyspieszających łykam tylko CP, 1-2 tabletki dziennie..(od początku grudnia i wcześniej efektów zero)
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-01-23 o 22:08 |
|
|
|
|
#53877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak nie mam, mogę jedynie iść w skręt i czasem jest to, przyznaję, męczące.Cytat:
(kurczę, cytat nie daje się poprawić) Cytat:
Ale nie kupiłam. Kupiłam za to kokosową Vatikę Ale paskudnie pachnie
Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-01-24 o 09:22 |
|||
|
|
|
#53878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i śliczne masz włoski, mi się baaaardzo podobają
|
|
|
|
|
#53879 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() To teraz tylko pozostaje pytanie, dlaczego moje włosy same z siebie się nie pofalują... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#53880 |
|
Rozeznanie
|
Ja zmieniłam kolor na poprawę nastroju, nawet się wysilikonowałam po farbowaniu ichniejszą odżywką i miałam takie "hollywodzkie" włosy - na górze krowa mnie wylizała, koło ramion "loko-wywijańce". I włosy widać, że są suche i kiepskie, a mnie chłop komplementuje. Pokazałam mu zdjęcia i mówię: zobacz, serio, na zdjęciu z codziennika ja naprawdę wyglądam lepiej. Popatrzył, podumał, "no... tak, ale na żywo to inaczej". I jak z takim nie zwariować?!
No ale rzeczywiście po przemyśleniach postanowiłam, że włączę więcej szamponu do mojej codzienności (do tej pory raz na cztery mycia stosowałam bez-SLSowy). I może nie będę taka obsesyjna pod względem skrętu jako takiego (bo moje włosy go tracą za dotknięciem szczotki, więc się nie czesałam). Co to jest CP? Mi się włosy kręcą i wywijają bez stylizatora, a z mam dużo bardziej denny efekt niż inne dziewczyny :P I kto ma gorzej ?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Odbierałam dziś zamówienie z apteki i mówię, że to wszystko (wiesiołek kapsułki, wiesiołek nasiona, calcium panthitenicum) na włosy, bo mi wypadają, a pani patrzy z powątpiewaniem na moje kudły i mówi "no, ale chyba nie jest bardzo źle" 

-47-48-49-50
chodz do wątku hennowego na pewno sie dowiesz 

więc dzis nie pomogę w poszukiwaniu tych postów, na KWC też jest napisane o ociepleniu koloru.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

padłam...oddaj z 1/10