![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXII
mona super. stolik, moze ciutke za duzy, ale przynajmniej kazdy ma swobodny dostep do niego siedzac na kanapie, i nogi mozna wyciagnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam stary tv chciałam go dobic i twardy był to tata mój fundnął nowy więc już się zgodziłam ![]() ![]()
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() aha ![]() kuruje, ale nie pomaga ![]() Cytat:
![]() może dwa dni wytrzymam ![]() -- Odwołałam moją dzisiejszą rehabilitację... smarkam się i kicham co chwila... no i zakręcona jestem ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliweńka my raczej nie liczymy że nam ktoś zafunduje nowy, a zawsze są jakies ważniejsze wydatki więc póki działa to niech jest. Pozatym my żadko go włączamy, tylko wieczorem, a bez lapka nie mogłabym żyć ![]() Ana jak tam główka? Bo się wystraszyłam jak pisałaś że tak boli, mogłaś mieć wstrząs mózgu.
![]() |
#485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś byłam u lekarza, mam antybiotyk na to moje nieszczęsne gardło. jak przyrządzasz? bo nigdy nie robiłam makarony ze szpinakiem Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeszło mi na ból zatok, katar, kichanie, ból gardła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Kitosa - ten cukier to normalny kryształ, tyle że nieraz są takie strasznie duże kryształy że nie chcą się rozpuścić przy ubijaniu piany.
Żabcia - na jakim kabarecie byliście? Ja też lubię słodkie, ale średnio słodkie a nie ekstremalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#489 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
zrobilam ktosibu to sie trzyma w lodowce w butli czy nie?
![]() ps. alkohol z tych wiorkow wyparowal bo wycisnelam z nim jakies 200ml z pol litra! zmiksowac na gladko sie nie dalo ![]() A moj maz posmakowal i mowi - dobre ale za bardzo zalatuje mlekiem, nosz kurde nie dogodisz. a nasteopnym razem to zorbie 2 puszki slodoznego i 100ml wodeczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mona salon wyszedł bardzo fajnie! Stolik nie jest za duży, ja też mam dużą ławę, ale przynajmniej jak się usiądzie przy kawie to każdy ma swobodny dostęp. Mam wątpliwości co do granatowych dodatków, kanapę masz ciemną, meble w zasadzie też a dodatki powinny to trochę przełamać. Czerwonych bym nie robiła, oklepane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Alkohol wsiąknął w wiórki na pewno, ale tak ma być. Chcesz zalać 200g wiórków 100ml wódki? To już nic z nich nie wyciśniesz. A jak weźmiesz 2 mleka słodzone do będzie słodkie az do ![]() I tak w ogóle to nie będzie ktosibu tylko profanacja ot co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
#493 |
Zakorzenienie
|
Śliweńko mi się tako jakoś nie podoba.
Ana wystarczą te świadectwa innych się już nie wypisuje. aaa i na koniec dyplomy ukonczenia zerówki dzieci dostają. |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |||
Zakorzenienie
|
nio to bosko
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czesc ![]() U mnie juz lepiej... maz przyjechal na weekend i postawil mnie do pionu... w piatek caly wieczor ryczalam mu w sweter, a w sobote i niedziele juz mi lepiej bylo i bylismy na dlugich spacerach + na wycieczkach po sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() rozwazalismy tez moja przeprowadzke do niego... bo nie chcemy byc dluzej na odleglosc... ale to trudna decyzja i jeszcze nic nie postanowilismy... w zasadzie to moja decyzja bo tz jest za tym bym jutro skladala wypowiedzenie i widzi mnie u siebie, on dobrze zarabia wiec bez problemu jest nas w stanie tam utrzymac... nio ale dla mnie trudno rzucic tutaj prace i wyjechac, tej pracy co teraz mam dlugo szukalam i choc nie ma idealnie to wiem ze za bardzo narzekac nie moge, a tam niestety musialabym zaczynac od jakiejs pracy w fabryce czy cos bo nie znam niemieckiego...a w domu siedziec nie chce bo co bede tam robila... nio i rozmyslam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana jeszcze się za nią nie zabrałam, chciałam w ten weekend ale uszczęśliwili mnie papierkową robotą, do tego mam w środę i w piątek jasełka dla 4 klas z podstawówki, plus w środę konkurs wierszy brzechwy w którym występują moje dzieci, plus w środę po południu wieczór kolędowy z rodzicami plus w sobote bal - a ja jestem odpowiedzialna za cały bal i za dekoracje na wieczór kolędowy, więc nawet nie mam kiedy zabrać się za czytanie, no i hymn przedszkola tworzę, jeszcze mi trochę zostało a jutro musze oddać... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#496 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam do srody-idziemy na kontrole do lekarki Cytat:
stolik moze i duzy ale mi sie podoba i pasuje a tv pieknie komponuje sie z tym nowoczesnym salonem-taka nutka przeszlosci haha Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciezka decyzja z wyjazdem-musicie wspolnie podjac najlepsza dla was decyzje Dzien babci i dziadka w przedszkolu bardzo udany-byly tance,prezenty i poczestunki ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Bylismy na Kabarecie Mlodych Panow i Smile wystepowal tez Kalamaga a prowadzacym byl Ibisz
![]() ![]() Cytat:
![]() Jesli o przeprowadzke chodzi to musi to bys wasza wspolna decyzja .. ja osobiscie nie wyobrazam sobie mieszkac z daleka od meza takze jak najszybciej bym sie do niego przeprowadzala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
samba cieszę się, że samopoczucie masz już trochę lepsze ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#499 | ||
Zakorzenienie
|
tego jeszcze nie próbowałam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -- Ja się dzisiaj nawet wyspałam, na noc zaaplikowałam sobie cirrlus i było o niebo lepiej, bo z nosa leci (leciała) mi woda ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
sambus a moze dadza Ci np na rok urlop bezplatny w tej pracy ??
![]() ![]() ktosia, nieeee wtedy bez wiorek, samo mleko i wodka. i bedzie slodycz!! ja lubie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ana nie jadlas na chorobe mleka czosnkiem i miodkiem? ![]() ![]() Miodek najlepiej zjesc soobno, bo w goracym mleku straci wlasciwoci, a do mleka i czosnku mozesz dodac lyzke maselka. tlyszczyk pozwoli witaminkom z czosnku wchonac sie ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2012-01-24 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ana widzisz u nas było o tyle inaczej, ze zerówki były pierwszy rok w szkole, więc nawet nie było się kogo zapytać, jedynie informacje z netu. Ale co tam, dasz radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj ładna pogoda, przynajmniej tak przez okno wygląda ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tam Baszkir? Jak wizyta? a obierać ziemniaków, jak i żadnych innych warzyw nie potrafię obierać tą obieraczką. Mąż sobie z nią nieźle radzi, ja jej nie ogarniam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do szpinaku, to powiem Ci jak ja robię. Szpinak wrzucasz na patelnie (ja lubię liściasty) i jak się rozpuści to dodajesz kostkę fety i całego lazura. Na osobnej patelni przesmażasz kurczaka i jak mam to daje pół słoika pomidorów suszonych. Osobno gotujesz makaron. Później wszystko razem mieszasz (polecam do tego farfalle - są najlepsze!) i już ![]() ![]() można też dodać śmietany ale ja uważam, że lepsze jest bez. Jogurtu albo śmietany używam do odgrzewania ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do mleka z czosnkiem FUJ FUJ FUJ! Na samą myśl mi jest nie dobrze! W życiu bym tego nie przełknęła! wrr! Cytat:
![]() A co do wyjazdu, to ja bym jechała.Wiem, że to trudna decyzja, ale dasz radę! A bedziecie razem, a to przecież najważniejsze! Kliwia ma racje, może dali by Ci w pracy bezpłatny roczny urlop? Zawsze wtedy zostawiasz sobie otwartą furtkę ![]() Cytat:
![]() Witajcie!!! Rano mi się ciśnienie nie co dźwigło...nie ma to jak ocet balsamiczny wylany w torebce... zachciało mi się mozarelli z pomidorami na drugie śniadanie to mam ![]() ale pełna joga... popołudnie zapowiada się całkiem sympatycznie, więc pełna joga... patrzymy na zielone i te sprawy ![]() ![]() Ktosik powodzenia w pichceniu dzisiaj
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-01-24 o 08:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
gucia jak zes to kobieto zapakowala ze Ci sie wylalo?
![]() ![]() ktosia na pewno bedzie dobre ![]() zapros mnie na drozdzowki!! a co do spaceru, wez pigulke! i spacerek dobrze Ci zorbi. U mnie dzis troche proszy sniezek, i jest tak zesko! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2012-01-24 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę kupić mały pojemniczek na żywność ![]() ![]() btw, polecam te pojemniczki. mam na pomidora, cytrynę i cebulę. Genialne są! Pomidor i cytryna nie wysychają, a cebula nie śmierdzi w całej lodówce i też nie wysycha. Ja kupiłam w realu i jestem mega zadowolona! ![]()
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-01-24 o 08:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
gucia hahahahahah, ale zes sobie pojemniczek wynalazla!!
Ja mam duzo pojemniczkow na zywnosc zapraszam, do wyboru do koloru ![]() Od biedy, wez sobie jakis sloik po majonezie umyj ![]() ![]() a te pojemniki widzialma w tesco. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Gucia dokładnie. Chodziło mi, ze w szkole nie było się kogo zbytnio pytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja pojemniczków miałam mnóstwo, tylko co jadę do domu, to zawożę tacie żeby miał mi w czym wałówkę zapakować ![]() ![]()
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za twoją wersje tego dania. Mnie anula nauczyła robić pycha szpinak, najpierw trzeba zeszklic cebulę drobno posiekaną i trochę posypać ją wegetą, a potem dodać szpinak, jak już się rozmrozi oprószyć pieprzem, dodać czosnek i zalać trochę śmietaną, poczekać aż się odparuje i gotowe-pycha do naleśników. Można dodać też fetę ale bez jest także pycha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.