|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
AgaMili bidulko masz pecha do tego znieczulenia ale masz już wszystko za sobą a opis super poryczałam się na koniec a jak Milenka reaguje na braciszka?
|
|
#1352 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
a jak wychodziliśmy ze szpitala to do niego powiedziała "widzisz Marcelku jedziemy do domu" .A jak ją babcia przyprowadziła pierwszy raz do nas i małego zobaczyła to była nieśmiała, robiła śmieszne miny i zachwycała się małym typu "ale on słodziutki" ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Zdj w klubie
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili normalnie jakbym czytała swój poród
też miałam zjazdy na łóżku jak dostałam w dupę zastrzyk na rozwarcie i byłam oszołomiona, non stop zamknięte oczy... szok pięknie się spisałaś!
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
Z niedogodności - sutki poranione mimo że dobrze przystawiany i nie było żadnych problemów z karmieniem
i okropny ból brzucha przy obkurczaniu macicy ( cały czas na paracetamolu) a co do krwawienia i szwów - ok
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
tz będzie mnie masował bo sobie zaraz włosy z głowy powyrywam z tego bólu
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
AgaMili normalnie, jakbym czytała powieść sensacyjną
Opis niesamowity, ale przeżyć nie zazdroszczę. Ja o porodzie staram się nie myśleć, bo jak zacznę, to się tylko zestresuję.
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie!!
net chodzi jakby chciał a nie mógł, ale jakoś się udało i w końcu mogę wam napisać ![]() Więc tak - ogólnie wynik z posiewu ok - żadnych grzybków nie ma, HIV - nie ma, no i właśnie... niestety powtórka z glukozy wyszła do bani i mam cukrzycę... :/ także dieta i glukometr... za tydzień do kontroli jeśli do tego czasu nie urodzę... no i jakieś bakterie zas są w moczu więc jeszcze posiew z moczu muszę zrobić... Jeśli chodzi o małą jest wielkościowo nie taka mała w granicach jakoś 3kg jak nie lepiej, ułożona ładnie główką w dół siedzi sobie w kanale i napiera, szyjka skrócona, rozwarcie na ok 2cm... także te skurcze, które miewam działają :P więc może coś z tego niedługo będzie... zresztą mój gin powiedział, że jak przyjdę w pon to pomyślimy nad skierowaniem do szpitala już... także nie do końca wiem co ma w planie:P, ogólnie dziś był bardzo przejęty (w sumie zawsze jest) i siedziałam dość długo wszystko wyjaśnił, powiedział ja oczywiście dopytałam się jeszcze bo w ciąży słabo kumata jestem :P... więc ogólnie było by ok tylko ta nieszczęsna cukrzyca... :/ ![]()
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Moje kochane!!!
Zabrali mi maleństwo teraz na antybiotyk, a mam ze sobą lapka dziś, bo tż przywiózł i piszę, że ŻYJEMY!!! Nazywam się Krzyś. Wyciągnęli mnie z mamusi o 20:55 19 stycznia 2012 roku. Nie mam już pępuszka Witam wszystkie e-cioteczki ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Wstawiam fotki. Tylko kilka, ale możecie zobaczyć moja gwiazddkę. Oczywiście zdjęcia w klubiku
|
#1360 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A do tej pory wyniki były genialne.Twój gin to sobie kpi, nie daj się tak zbyć następnym razem. Cytat:
Ochraniacz mam już wyprany, a co tam lepiej żeby świeży był. No i po co cię tym zakazem męczyli?? Cytat:
Gratulacje dla 19mala83. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja chcę mojego TŻ przy mnie bo samiutka nie chcę zostać Cytat:
Cytat:
).Jak wcześniej pisałam u mnie niestety źle się dzieje. W środę wizyta raniutko o 9.30. Lekarz chce podejrzeć małego jak się tam rozwija i jak z jego ewentualnym wcześniactwem, bo znów dziś podkreślił że musimy rozważyć wcześniejsze rozwiązanie. Mam już takie objawy zatrucia ciążowego: puchnięcie, ciśnienie (już wysokie, ale jeszcze znośne, szczególnie po lekach, mimo to za wysokie), białkomocz. Pewnie szpital murowany, a bardzo możliwe wcześniejsze wywołanie, bo cały czas lekarz wspomina o tym. Z dobrych rzeczy to chociaż komodę dziś oglądaliśmy i będziemy wybierać z 2 i TŻ może nawet jutro kupi. No i dogadałam się wreszcie z przychodnią dla dzidzusia, tylko muszę się dopytać czy mają umowę z NFZ. Co jeszcze trzeba załatwić dla dzieciaczka przed pójściem do szpitala?? Teraz normalnie czekam na środę jak na wyrok. No i powiedzcie mi co wam pomagało na pana H. ,wiem że już pisałyście ale oprócz kory dębu nic nie pamiętam, właśnie mi chyba wczoraj taki mały wyskoczył i chcę go załatwić w przedbiegach Lecę spać, dobrej nocy. P.S. Boroo widzisz jak pięknie poradziliście sobie z imieniem, a tak się bałaś że będzie noname. |
||||||||
|
|
|
#1361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pearl chyba Ty pytałas co pomoglo na plessniawki, a wiec sama nie wiem, ale chyba aphtin sie tak ladnie spisal, bo glównie jego uzywalismy
Nikoś Edytowane przez paulaLbn Czas edycji: 2012-01-24 o 00:24 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zadomowienie
|
agaMili
gratuluje!!!!Mala tobie tez gratuluje! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze sie odezwalas
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was nie karmi już piersią???
Chciałam małą teraz przystawić- nie mogła 'złapać' sutka... męczyłam się chyba z 15 min, a to na siedząco, albo leżąco... A. zrobił mm 60 ml i wypiła z butli.... odruch ssania cycka już zapomniała- nie chce jej się Do połowy nakładki doszedł... Odciągnęłam sobie trochę teraz ręcznie, ale to jest jakieś 30 ml... nie uśmiecha mi się takie odciąganie, masowanie cycków co chwila, wolałam jak mi sama ssała ;( po mm dłużej śpi, jest łatwiej, bo szybko zaciąga smoka... ehhhh, co ja mam robić?!! Położna mówiła, że jak przyzwyczai się do butli to będzie koniec... a zarazem nie uśmiecha mi się karmić z łyżeczki czy kieliszka co by nie zapomniała odruchu ssania... HELP!!!!!! Czy do mleka ściągniętego, włożonego do lodówki, można wyciągnąć na chwilę i dolewać świeżego z mojego cycka?? ![]() Jestem zielona!!!! Leci mleko z sutów jak nienormalne, ja je szczypie to wychodzi sutek, a mała nie chce, nie umie zassać tego, bo z butli lepiej przecież- jest długi i twardy nie wiem co mam robić do następnego karmienia... (Chciałabym karmić z cyca, ale boję się, że już jest za późno, bo ta nie umie zassać Cytat:
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-24 o 05:38 |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie karmie piersia, tylko swoim odciagnietym z butli mysle ze mozesz dolewac, zebrac na 1 porcje, masz iles tam h kiedy z lodowki jest ok to mleko - ile twoja Kinia je teraz 60ml ile h zajmie ci odciagniecie takiej ilosci
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Noc byla super fakt co 3h budzenie ale na 15 minut
Agatku nie poddawaj sie, moj jak jadl z butelki tez potem nie chcial cyca wiec nie dostal nic ja go dop cyca on nie no to nie znowu placz wiec znowu przystawilam i tak w kolko wkoncu sobie przypomnial i teraz i zbutli i z cyca potrafi
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
AGAMILLI Super opis, ale lekko nie miałaś, w sumie wiele godzin i wogóle,
ale najważniejsze GRATULUJE Marcelka! Miałam nadzieję że razem urodzimy a ja już 1 dzień po terminie i nic...BORO Witaj!! Krzyś super imię! Też takie chciałam ale nie mogłam przez TŻ. Gratuluje kochana!! Agawoo a Ty jak??? Dziewczyny przetrerminowane, jak sobie radzicie psychicznie?? ja normalnie rady nie daję tak bym już chciała, boj ę się szpitala i wywyływania porodu...ech oby jakoś ruszyło!!
|
|
|
|
#1368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam mamuśki, dzisiaj tak mocno spałam, że nawet nie słyszałam jak mąż wychodzi do pracy, gdzie codziennie mnie to budzi i chciałam się do niego przytulic i poczułam pusto obok w łóżku, co mnie obudziło i tak patrzę ciemno na dworze, cicho w domu, gdzie on jest ?Tak się troszkę przeraziłam Spojrzałam na zegarek, a on wyszedł 15 min wcześniej.
|
|
#1369 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam w podobnej sytuacji jak ty i niestety poległam - teraz odciągam ledwo 15 ml i dolewam do mm ale mimo wszystko czasami uda mi sie ja przystawić do cyca. Próbuj, próbuj naprawdę masz jeszcze szansę. Jak był tz w domu bylo mi łatwiej - ja przystawiałam a jak nie szlo szykował butlę, a teraz to sama nie wiem leciec po butle a późnej przystawic to się wscieka i juz tylko możemy pogadac o butli, a odwrotnie to sie zanosi az jest sina - a moje małe nawet na mm wytrzymuje 1,5-2h bo mały żołądek i je 10 razy na dobę Za kilka minut zapraszam do klubu - właśnie zgrywam zdjęcia mojej księzniczki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1370 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- AgaMili z tym rozrywaniem to sie przerazilam ale ogolnie to fajnie i jakies znieczulenie w noge i jakis gaz, troche ci ulzyli ![]() w kazdym razie gratuluje
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Boroo super imię wybraliście
Też mi się bardzo podobało, ale Mąż stwierdził, że może dziwnie brzmieć z naszym nazwiskiem...Agatek gdzieś czytałam, że można też zrobić tak, że dasz troszkę mm, ale tylko tyle, żeby dosłownie pierwszy głód zaspokoiła, a potem pierś. Po zaspokojeniu tego pierwszego głodu będzie miała więcej cierpliwości, żeby ssać pierś. No i ogólnie często ją przystawiaj, żeby po pierwsze mleko nie zanikło a po drugie, żeby nie zdążyła zgłodniej na tyle, że zaczną się wrzaski, bo wtedy wiadomo, że będzie chciało szybko jeść a nie uczyć się ssać sutka. Trzymam kciuki za cierpliwość ![]() A te nakładki na sutki, to sobie odpuszczę. Chciałam zamawiać rozmiar s, ale jak zobaczyłam ten rozmiar w sklepie, to ja tam kompletnie nie mam co włożyć... Mój Synuś nie ma co liczyć na żadne ułatwienia, będzie musiał ssać bez wspomagaczy ![]() Dzisiaj przyszły do mnie literki nad Wojtusiowe łóżeczko ![]() Zamówiłam takie literki jak ze wzoru z samolotami (Wojtuś w moich planach ma zostać pilotem ):http://allegro.pl/piekne-literki-z-i...033839034.html Literki są ładnie zrobione i mam nadzieję, że jak je przykleję do ściany, to równie ładnie będą się prezentowały
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Wczoraj w akcie desperacji zrobiłam sobie koktajl z kiwi, kwaśny jak cholera (żeby ruszyć Małą) i włączyłam jej melodyjki przez słuchawki... Coś tam zaczęła się ruszać.... Z tego wszystkie poryczałam się i wydarłam na Małego leniwca Rano miałam wizytę u ginki. Z Małą wszystko dobrze, jakoś tak się ułożyła, że ciężko jej kopać... Ech, ale stracha to mi napędziła.... ![]() Mała waży 2650g ![]() Cały czas boli mnie to spojenie łonowe. Ciężko mi chodzić, kulam się na boki jak idę No i moja gin dała mi znowu skierowanie do szpitala na usg. Ale ja nie chcę iść, bo mnie zatrzymają :/ A prywatne usg to koszt ok. 100zł Nie wiem co zrobić... |
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
ja ze wzgledu na zblizajacy sie termin ide ogolic nogi, bo nie chce zeby mi krostki po depilatorze zostaly
sluchajcie wczoraj przezylam cos dziwnego moze ktoras mi powie, mialam wczoraj taki bol w okolicy lewej pachwiny, czulam jakby mi sie noga normalnie przekrzywiala, ale to nie byl taki bol, tylko taki dziwny ucisk.. w nocy jak sie kladlam spac, maly tak wariowal, wkrecal sie nisko, czulam, ale nie bolalo, zadnych skurczy nic kompletnie, tylko to uczucie ze maly jest i ze sie mocno rusza, ale tak mocniej sie ruszal niz zwykle, w nocy wstawalam chyba z 10 razy, a dzisiaj jest dobrze, maly sie rusza jak zwykle, cos mnie tam w pachwinie lewej troszke usiska, jakby igielka ktos mnie smyral, ale nic wiecej czy mam cos myslec, ze moze zmieszcze sie w terminie?? jak myslicie?? ![]() jestem zdezorientowana
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaMila dzielna byłaś
Ty Agatko też Gratulacje
|
|
|
|
#1375 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie piorę ochraniacza. w ogóle jestem zła, bo wyprałam jeden rożek i taki dziwny się zrobił i nie wiem prać kolejny? Cytat:
coraz większego stresa mam napisz coś o rodzeniu łożyska mi.. tak sie tego też boje. miałaś w tym czasie małą przy piersi? a jak miałaś ją w pokoju cały czas to przychodziły te babki pomagać przy niej? ja nie będę umiała nic zrobić, przebrać itd.a lekarz twój prowadzący, ze tak powiem zwracał na ciebie uwagę? czy nie patrzą lekarze czy to ich pacjentka czy nie? ciekawe czy mój sexi dr się mną tam zainteresuje ![]() w ogóle to jeszcze raz gratuluje Kingusi ![]() Cytat:
poradzisz sobie bez A. najważniejsze, ze sama w domu nie będziesz! ale bezbolesne, czytając twój opis ja się czułam jakbym rodziła, aż mnie wszystko boli ja nie dam radyyyy tak jak wy, wy jesteście chyba mega wytrzymałe kobiety!![]() to mój chyba bedzie miał kudły jak.... warkocze mu będę zaplatać, a co ![]() echh ja jakaś jestem kolejny dzień niedodziałana, do tego martwię się o mamuśkę leży juz w szpsitalu, jutro oper. żeby tylko tam wszystko dobrze poszło ![]() dzidziuś mnie tak znowu w nocy i nad ranem napierniczał , że szok ![]() kiedyś pytałam kogoś i nie dost. odp odnośnie liczenia ruchów, dlaczego akurat w godzinach od 9 do 21?? nie wiem która o to pytałam help!
|
|
|
#1376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() choc u mnie zwycieżyła wygoda i funkcjonalnosc, bo łózeczko mam tuz obok mojego łózka i jesli mała śpi w swoim łózeczku to w nocy nie musze sie podnosic zeby na nią spojrzec albo podac jej smoczka ![]() Cytat:
Cytat:
i zdróweczko [QUOTE=bambusiek;31799637] To ode mnie też kilka info odnośnie porodu: Obudziłam się o 3:30 ze skurczami, w szpitalu byliśmy o 5:30, o 6 odeszły wody, a o 9:02 narodził się Tymuś ![]() Niestety były małe komplikacje, tj. zostało użyte vacuum, ale najważniejsze, że małemu nic nie jest co do nacięcia, to mam 1, ponoć ładnie zaszyte i zrośnięte w środku popękałam/QUOTE] ale najwazniejsze, ze juz wszystko dobrze ![]() Agatek dasz rade!!! jestes dzielna babeczka na pocieszenie powiem Ci ze ja tez mam mega płaskie sutki i mimo, ze to moje drugie dziecko, to mała tez ma problem zassac, zdarzyło sie juz ze próbowałam ja przystawic przez 1h i nie dało rady, a mała zasnęła bo sie zmęczyła.... i tak płakałyśmy razem..... nie jest łatwo... ale teraz jak mam pełne cycochy to troszke odciagne laktatorem, piers wtedy nie jest taka twarda i sutek troche sie wyciągnie i Maja zasysa, a jak jej mało to daje jej z butli to co odciągnęłam, a zdarza sie, że muszę jej mm podać... także lasko ostra jak tabasco zacisnieteAgamili ale sie namęczyłaś...ale dobrze, ze juz mala jest z Wami ![]() Boroo fajne imię wybraliście :tak: a mi dzis położna obudziła małą... a tak pięknie spała, ale nie długo bo jakies 40 minutek i przyszła połozna i ją badała i obudziła i teraz mała nie ma humoru, bo najedzona, pielucha sucha, spac jej sie chce, bo co chwile zamyka oczka, ale marudzi i nie może zasnąć Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-01-24 o 11:36 |
|||
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W domu początkowo próbowałam z nakładkami (mam avent), sutek też mi sięgał do połowy tej nakładki, a mały ładnie ssał i mleko leciało. Po dwóch dniach zabierałam mu nakładkę po kilku pierwszych łykach, sutek był już bardziej wyciągnięty i mleko już leciało, więc się nie denerwował i łapał cyca. Efekt jest taki, że teraz mógłby na cycu spędzić 24h!!!! A mleko mozesz spokojnie dolewać do tego z lodówki, tylko najpierw powinno ostygnąć, zeby ciepłego nie dolewać. A i nadal polecam ci laktator ręczny avent, na allegro kupisz za jakieś 80 zł. |
|
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
dodałam fotki nowe do klubu
|
#1379 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
.My mieliśmy udaną noc . Oby tak było codziennie![]() Pearl ja nie prałam ochraniaczy na łózeczko ale rożek tak (wyprałam i wyprasowałam i nic mu nie było) Aha i tak jakiś fajnie mi bez brzucha. Juz prawie cały zszedł . Ale boliiiiiiiiiii to obkurczanie
|
|
|
|
#1380 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
u mnie w piątek był 2x seksik z końcem w środku + mój orgazm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dasz radeCo do ruchów to mi położna mówiła ze 10 w ciągu 12 godzin |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

co ?? jestes chetna ? bo ja chce juz dzidziola po tej stronie.... mam dosc zgagi, bóli kregosłupa, puchniecia nog i łazenia siku co pol godziny ;/ powiedz zes chetna na darowizne 
twardnieje mi brzuch tylko.... chyba zwariuję 
AgaMili bidulko masz pecha do tego znieczulenia

a jak wychodziliśmy ze szpitala to do niego powiedziała "widzisz Marcelku jedziemy do domu"
też miałam zjazdy na łóżku jak dostałam w dupę zastrzyk na rozwarcie i byłam oszołomiona, non stop zamknięte oczy... szok
pięknie się spisałaś!
mała nie będzie chciała wyjść jak pierwsze co to czeka ją '' dostanie w dupke ''
i okropny ból brzucha przy obkurczaniu macicy ( cały czas na paracetamolu) a co do krwawienia i szwów - ok

Jesteście wspaniałe, naprawdę. A za relacje z forum też dziękuję, nie wiem jak się Ci odwdzięczyć kochanieńka 

w sferze marzeń 58

zacisniete