|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Zaraz znowu się zestresuję, że za bardzo wyluzowana jestem.![]() ![]() Cytat:
I oduczania gratuluję, u nas czasem też tylko rączki pomagają .Lula
|
|
|
#2072 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
ale mnie dyskusje ominęły
![]() doczytałam wszystko ale w wielu kwestiach się nie wypowiem bo nie mam jak Hanutek szaleje nadal a mi ze zmęczenia ciężko się wysłowić...jeszcze źle mnie zrozumiecie i będzie "lincz" a czasu na przepraszanie i prostowanie też nie znajdę hehe a z tego co pamiętam Malgosia1983 za bioderka kwilonka, a my miałyśmy tylko raz usg biderek i więcej już nie robią u nas na pogotowiu, pediatra jednak da jeszcze skierowanie po 7 miesiącu do kontroli Danika drogi to nosidło straszliwie, ja się czaję na trochę tańsze a też jest niby ergonomiczne tylko zanim zamówię to chyba jednak muszę oblukać w sklepie dokładnie ...teraz nie ma jak się wyrwać z domu niestety więc odkładam decyzję zakupu na wiosnę prawdopodobnie a myślę o nosidełku z womara ot takie http://allegro.pl/womar-4-funkcje-er...054126049.html Cytat:
nawet na śpiocha nie da rady zaraz wyczuwa że to nie to i ryk, dziś już nawet nałożyłam na cycka kapturek żeby ją zniechęcić i pokazać że cycek też gumowy się zrobił i trzeba jeść butlę to i tak chciała ciągnąć z piersi a butla bee choć mleko i tu i tu takie samo ...wredne to moje dzieco strasznie bo jak miałam pół sutka zjedzone to kapturek był bee i jeść przez niego nie chciała a teraz jej się odmieniło wymyślcie coś jeszcze jak można oszukać gadzika plissss bo chyba sobie zedre skórę z pleców i zrobię z tego smoczek Cytat:
pamiętam jak testowałam na bracie i chrześniaku czy łyzeczka zadźwięczy na dziąsełkach hihi a już niedługo na własnym dziecku będę mogła ...fajnie ![]() mąż pojechał do wrocka i zabrał necik a jak wrócił w niedzielę to z Hanutkową babcią dziś babcia(teściowa) pojechała to jakoś nadrobiłam zaległości wizażowe a Hania chyba przebiła wszystkie Piotrki, Franki i inne antyśpiochy bo od 2 nocy śpi koło 40 minut i kolejne 1,5 h zjada mliko i jak skończy drugiego to za 40 minut znów się podłącza dziadostwo nic innego ją nie uspokaja czekam na to wprowadzanie kaszek i kleików jak na zmiłowanie bo zwariuje jak nic a piersi mi odpadną od tej wzmożonej produkcji jałowego mleka
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka az tak bolalo? jak przepowiadacze? ja pierdziu. A co wzielas?
|
|
#2074 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
pisze z małym na rekach wiec bez pl znaków![]() ni wiem kochana, tak gdybam, choć ja wtedy nie miałam mdłosci ale wysoka goraczke:/ Cytat:
za pierwszy zabek i nowe umiejetnoscihej ojejku Stefek dał popalić?Cytat:
Cytat:
![]() to spadam bo małemu sie nie podoba u mamy na kolanach buuuuu
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sisku dzisiaj bede dzwonila
|
|
|
#2076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
oby szybko puściło |
|||
|
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zainstalowałam małego na macie
cos tam sie drze ![]() Cytat:
![]() Z oduczaniem jakoś o dziwo w miarę poszło- chociaż nie powiem czasem i raczki tez wchodzą w grę. Ale czasem można ![]() Wiesz co, ja w ogóle odkąd jest Piotrek to śpię jak przysłowiowa mysz pod miotłą. W naprawdę twardy sen zapadam dopiero jak go zabierze mąz czy babcia na 2-3h wieczorem. Nawet jak go odkładałam do łózeczka i usłysząłam,ze sie przeciąga to juz sie wybudzałam- ale żeby nie było- nie brałam go ani nic. Po prostu sie wybudzałam. A najlepsze jak kilka dni temu u nas w nocy grad szalał to sie nie obudziłam ![]() Cytat:
Cytat:
tez miałam taki etap- w grudniu. To i zastoje mnie dobiło po prostu . a to wredzioszek! dopiero ???
|
|||
|
|
|
#2078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() rany nie mam wogóle ostatnio czasu zeby z wami posiedzieć i jak sie wezme za nadrabianie to juz połowa nieaktualna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
skłoniło mnie do tego choróbsko - leki pozażywałam i nie moglam i tak karmić a odciągać nie miałam siły. Wczoraj odciągnęłam 2 razy po 20 ml, tak zeby nie mieć twardych piersi i dzis jeszcze nie odciągałam. Chyba sie obejdzie bez leków.Cytat:
![]() Cytat:
jak niunia skończy 4m to tez zaczniemy jakies dobre rzeczy jesc
|
|||||
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra to sie odmeldowuje, wypijemy mleko i spadamy na spacerek
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mnie to męczy bo młoda sobie śpi tylko cos tam sie miota a ja sie budze co chwila
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2082 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Jejku nie wiem, co może pomóc, ale ta skóra z pleców to też jakieś rozwiązanie Cytat:
A karmisz na leżąco/śpiąco? Aż zerknę ile Ci do tych kaszek zostało. Cytat:
Cytat:
Każdy cyborg by się zmęczył. Ale Archi - kiedyś się wyśpimy, zobaczysz!!
|
|
|
#2083 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Normalnie taki mam dzień, że się poryczałam. |
||
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale mieliśmy poranek... Młoda wstała przed 5 na jedzenie i tak sie rozbudziła, że usnęła gdzieś przed 6 (ja of kors też nie spałam, wstawałam smoczek co raz podawać). A o 7 znowu pobudka i gadanie na cały głos Mąż z nią, a matka oczywiście już spać nie mogła
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i to jest najgorsze że prawie 4 miesiące a ssać poprawnie się nie nauczyła bo ciągle wisi i niby opróżnia do końca a grudy i pół piersi jak kamień co 2 dni przerabiam...właśnie teraz walczy z zastojem, chyba z wychłodzenia tak mam bo już nawet nie chowam cycka pod kołdrę jak ciągle w użyciu w nocy ![]() ...może u nas też minie...Boziu oby ![]() Cytat:
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() a dlaczemu nie kuraka? |
|
|
|
#2088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szacun za wytrwałość ![]() Cytat:
herbatka ble, woda ble, zaciska buziola albo miele jęzorem tak żeby smoka nie dało się wsadzić uparta bestia karmie i na leżąco i na siedząco bo kręgosłup mam jak paragraf i długo w jednej pozycji nie daje rady a niestety mała wolno je 10 lutego kończy 4 mc a może dać jej już jakąś kaszkę czy cóś pediatra mówiła że za wcześnie ale ona się nie zna
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym kleiku no widzisz nie zrozumiałaś o co mi chodzi- bo ja jak mam kupić marchewkę w słoiczku dla dziecka to chcę, żeby to była 100%marchewka, a nie z dodatkiem kleiku czy wody. To samo w przypadku mieszanych deserków owoców, nie chcę żeby były w nich jakieś inne wypełniacze. O to mi chodzi. natomiast co do ostatniego zdania pogrubionego miło mi, ze tak uważasz. Jednak ja zrozumiałam to wszystko całkiem odwrotnie- jakbym się wymądrzała i miała rację ponad racjami. A ja się tylko chciałam podzielić swoimi spostrzeżeniami. I tyle. I serio koniec tematu z mojej strony. Od dziś będę tylko przyklaskiwać nowym umiejętnościom i przytulać potrzebujących. Cytat:
aha leżaczek taki, przecież to jest ten najbardziej popularny: http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../35/2062383540 ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- bo kurczaki są faszerowane hormonami - przynajmniej JA z tego powodu nie będę kupować w sklepie dla dziecka kurczaka.
|
|
#2090 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
bry
![]() ja też kuraka sklepowego nie dam dziecku, a dlaczemu...jakiś czas temu mąż zaniósł kotu skrawki z piersi kuraka wieczorem na dwór i zawału prawie dostał bo kurak się świecił w ciemności jakby był fluorescencyjny, widziałam na własne oczy, ilość antybiotyków jaką pchają w te biedne kury na fermach jest przerażająca a my to jemy bo co zrobić ![]() ostatnio w telewizji Gesler gotował kurę i mówił że kura nie nawożona dochodzi wagą do 1 kg, a wiadomo jakie są piersi kurczaków w sklepach, 2 sztuki ważą koło 80 dag a gdzie reszta kuraka się pytam ![]() ehhh strach się bać normalnie wszędzie chemia już nawet na wsiach też faszerują często gęsto
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej my uwielbiamy i gunia bo sobie tam szaleje i ja bo moge zjeść śniadanie ![]() babo jedna ty weź się nie obrażaj i pisz co wiesz bo jak nie to w ucho ![]() kuraka tez nie będę dawać Oli, chyba, ze takiego ze wsi od znajomych, co to zajada dzdzownice ![]() Rabarbarku widziałam te nosidełka z womaru ale jakoś mnie nie przekonują. zwłaszcza te cienkie - plecakowe paski. Zamówiłam juz to Bondolino, dałam 375 z przesyłką i dzis ma przyjść W sumie myślałam o chuście ale tez takiej lepszej więc nie wyszło mnie o wiele drożej
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się co do hodowlanych kurczaków fermowych sztucznie pędzonych aby szybciej osiągnęły wagę opłacalną do sprzedaży- nie są bezpieczne i mogą być duże. Ale moi rodzice hodują dla siebie kurczaki, które nieraz wagowo przypominają małego indyka, ale ich chów trwa o wiele dłużej i są karmione wyłącznie naturalnie I raczej uważam, że "małego" rolnika nie stać na paszę hormonalną czy antybiotykową... no przynajmniej moich rodziców i ich znajomych.
|
|
|
|
|
#2095 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem potrzebująca ![]() ehh ja jako obserwator się wtrącę mooonik wydaje mi się, że właśnie dobrze że nie przyklaskujesz tylko a piszesz co myślisz i co uważasz na jakiś temat i nie sądzę że dziewczyny wzięły to jako wymądrzanie a właśnie jako inny pogląd który warto przemyśleć bo może się okazać że zmieni to ich punkt widzenia albo utwierdzi w przekonaniu że mają inne zdanie i wydawało mi się że o tym też dziewczyny pisały czasem myśli się to samo a czyta co innego tak to bywa między homo sapiens więc nie ograniczaj się do przytulania bo jak wszystkie przestaniemy pisać co myślimy a zaczniemy się tylko poklepywać, co jest niewątpliwie miłe ale z umiarem, to zrobi się mdło na wątkukażda dyskusja jest dobra i już jak to się mówi tylko małpa nie zmienia zdania (czy jakoś tak )...jestem nie wyspana więc sobie pozwoliłam na niemądry elaborat a co Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
pytanko z innej beczki mamusie posiadające materacyk kokos-gryka na jakiej stronie dzieci śpią i kiedy przewracacie na drugą???? wyrzuciłam instrukcję a w necie same sprzeczne info i zgłupiałam
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak sama tarłam marchew to dodałam wody, żeby płynne było- ponoć takie ma być na początku, więc może stąd ta woda w słoiczku?
Głodna jestem a wszystko mnie obrzydza
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
na własny użytekale u mnie na wsi to mam też takich co sobie na rosół biorą od sąsiadów a swoje mają na antybiotykach i innych świństwach i gdzieś je upłynniają niestety mimo że nie jakaś wielka hodowla
|
|
|
#2098 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak test z łyżeczką?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy |
||||||
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
koniec tego jedzenia i drzemania na ręce idziemy na śnieg
pierś dalej twarda a kapuchy w domciu brak
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, mimo słońca u mnie niechciej całkowity
![]() przepraszam, że nie pocytowałam ale 3/4 cytatów dotyczy tego co wolno, a nie wolno na forum. wiecie, jakoś niemiło się to czyta. po takim czasie dogada się nie umiemy? nie wierzę przytulam chorowitki A ja myślę, że 3/4 dyskusji rozbiło się o to JAK pewne rzeczy zostały napisane. bo nie chodzi o "tiutanie" i spijanie sobie z dzióbków, a po prostu powiedzenie pewnych rzeczy ale normalnie, a nie w jakiś tam lekko złośliwy sposób. można powiedzieć wszystko ale wiele osób jest wrażliwych na to jak się pisze, mówi, na samą formę. a że pisanie w necie pozbawione jest tych "dodatków" pozawerbalnych, stąd nieporozumienia. więc w ramach oczyszczania atmosfery przyznaję - dałam dziecku kaszkę z malina, z cukrem w składzie ale nie chciała ![]() aha, co do kubeczka - na początku ciężko szlo picie, ale po dwóch razach załapała, a łóżeczko jest na środkowym poziomie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Zaraz znowu się zestresuję, że za bardzo wyluzowana jestem.
i w ogole zadne tam "dźwięki" usypiacze.
za bioderka kwilonka, a my miałyśmy tylko raz usg biderek i więcej już nie robią u nas na pogotowiu, pediatra jednak da jeszcze skierowanie po 7 miesiącu do kontroli
pamiętam jak testowałam na bracie i chrześniaku czy łyzeczka zadźwięczy na dziąsełkach hihi a już niedługo na własnym dziecku będę mogła ...fajnie
pisze z małym na rekach wiec bez pl znaków

- komicznie to wygląda

Stefek dał popalić?
Więcej mu nie daliśmy. Bez przesady...

jestem potrzebująca