Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 10:47   #2071
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
I dobrze zrobilaś. Ja też nie gotuję zawsze 5min. Ten lekarz tak powiedział. I robiłam tak na początku, a teraz to różnie. I jest git.

Ancia patrz numer swojego ostatniego posta
Jakoś Franek żyje, widzialam na melku i kaszkach, że tak trzeba gotować i doszłam do wniosku, że "bez przesady". Zaraz znowu się zestresuję, że za bardzo wyluzowana jestem.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A jaka kaszka?? Dodawana do mm??

ja tez gotuje zwykła kranówe i to nie 5 min

U nas owca jużnie dziła i w ogole zadne tam "dźwięki" usypiacze.
Ale chociaż oduczyłam małego od rączek- zasypia albo przy piersi albo w łóżeczku jak się go lekko buja
No kaszka na wodzie czy dodawana do mm, są różne . U nas przez to pierwsza [przerwa jest 4-5 h. Potem co 2-3h pobudka, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Mocno się wybudzasz jak karmisz? Może w tym jest problem? Bo ja serio mogę się uczyć do 1 w nocy i potem wstać ze 3 razy i jest ok, gorzej jak wstaję co 5 minut .
I oduczania gratuluję, u nas czasem też tylko rączki pomagają .

Lula , co się Ciebie czepia kochana wszystko.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 10:47   #2072
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

ale mnie dyskusje ominęły
doczytałam wszystko ale w wielu kwestiach się nie wypowiem bo nie mam jak Hanutek szaleje nadal a mi ze zmęczenia ciężko się wysłowić...jeszcze źle mnie zrozumiecie i będzie "lincz" a czasu na przepraszanie i prostowanie też nie znajdę hehe
a z tego co pamiętam

Malgosia1983 za bioderka kwilonka, a my miałyśmy tylko raz usg biderek i więcej już nie robią u nas na pogotowiu, pediatra jednak da jeszcze skierowanie po 7 miesiącu do kontroli

Danika drogi to nosidło straszliwie, ja się czaję na trochę tańsze a też jest niby ergonomiczne tylko zanim zamówię to chyba jednak muszę oblukać w sklepie dokładnie ...teraz nie ma jak się wyrwać z domu niestety więc odkładam decyzję zakupu na wiosnę prawdopodobnie a myślę o nosidełku z womara ot takie
http://allegro.pl/womar-4-funkcje-er...054126049.html

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Od soboty nie było większych problemów z butlą, ale przedtem nie było zmiłuj, tylko na śpiocha i tylko z oszukaństwem z cycem
Ciężki przypadek Ci się trafił widzę, już mi brakuje pomysłów na niego
ja dalej walczę z Hanną a ona ze mną
nawet na śpiocha nie da rady zaraz wyczuwa że to nie to i ryk, dziś już nawet nałożyłam na cycka kapturek żeby ją zniechęcić i pokazać że cycek też gumowy się zrobił i trzeba jeść butlę to i tak chciała ciągnąć z piersi a butla bee choć mleko i tu i tu takie samo ...wredne to moje dzieco strasznie bo jak miałam pół sutka zjedzone to kapturek był bee i jeść przez niego nie chciała a teraz jej się odmieniło
wymyślcie coś jeszcze jak można oszukać gadzika plissss
bo chyba sobie zedre skórę z pleców i zrobię z tego smoczek

Cytat:
Hej Dzisiejsza noc na szczęście lepsza Jeden ząbek już można wyczuć palcem i słychać jak się postuka łyżeczką
pamiętam jak testowałam na bracie i chrześniaku czy łyzeczka zadźwięczy na dziąsełkach hihi a już niedługo na własnym dziecku będę mogła ...fajnie

mąż pojechał do wrocka i zabrał necik a jak wrócił w niedzielę to z Hanutkową babcią dziś babcia(teściowa) pojechała to jakoś nadrobiłam zaległości wizażowe
a Hania chyba przebiła wszystkie Piotrki, Franki i inne antyśpiochy bo od 2 nocy śpi koło 40 minut i kolejne 1,5 h zjada mliko i jak skończy drugiego to za 40 minut znów się podłącza dziadostwo nic innego ją nie uspokaja
czekam na to wprowadzanie kaszek i kleików jak na zmiłowanie bo zwariuje jak nic a piersi mi odpadną od tej wzmożonej produkcji jałowego mleka
Stary 2012-01-24, 10:50   #2073
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cotka az tak bolalo? jak przepowiadacze? ja pierdziu. A co wzielas?
Stary 2012-01-24, 10:54   #2074
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzien dobry pisze z małym na rekach wiec bez pl znaków
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Myslisz?
Juz nie boli ale dalej mdli
ni wiem kochana, tak gdybam, choć ja wtedy nie miałam mdłosci ale wysoka goraczke:/
Cytat:
Hej Dzisiejsza noc na szczęście lepsza Jeden ząbek już można wyczuć palcem i słychać jak się postuka łyżeczką
Przez ząbkowanie Szymon posiadł nową umiejętność - gadanie z pełnymi ustami zawsze jak trzyma palce albo gryzak w buzi to ma najwięcej do gadania, a pluje się przy tym niesamowicie - komicznie to wygląda
pieknieza pierwszy zabek i nowe umiejetnosci
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
hej
Cytat:
Dobry
Noc masakra. Tyle powiem

R
ojejku Stefek dał popalić?
Cytat:
Nie mam szans nadrobić i pogadac z Wami.

Co do cukru - to się zgadzam ze za dużo go we wszelkich produktach ale nie można da c się zwariować!

Mnie chyba coś łapie - już dobre 2 tyg leci mi z nosa, a dziś w nocy chyba miałam goraczkę - zasnęłam dopiero po 1 jak wziełam ibu. A dziś w dzień jestem sama. Nie wiem jak to bedzie.
Ze spaniem Piotrusia raczej constans- nie rozpieszcza mamusi
Pisałyście o ząbkach i aż się boję co to będzie jak jemu będą szły

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Czeeee od rana; Jestem plamana i dolega mi dzisiaj wszystko, nawet zabkowanie a poza tym chyba dostalam@ bo nie moge z bolu

to spadam bo małemu sie nie podoba u mamy na kolanach buuuuu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 10:57   #2075
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jakoś Franek żyje, widzialam na melku i kaszkach, że tak trzeba gotować i doszłam do wniosku, że "bez przesady". Zaraz znowu się zestresuję, że za bardzo wyluzowana jestem.

No kaszka na wodzie czy dodawana do mm, są różne . U nas przez to pierwsza [przerwa jest 4-5 h. Potem co 2-3h pobudka, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Mocno się wybudzasz jak karmisz? Może w tym jest problem? Bo ja serio mogę się uczyć do 1 w nocy i potem wstać ze 3 razy i jest ok, gorzej jak wstaję co 5 minut .

Lula , co się Ciebie czepia kochana wszystko.
No ja wlasnie nie wiem

Sisku dzisiaj bede dzwonila
Stary 2012-01-24, 11:06   #2076
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Ehh Was nadrobić...!
Po 1 - Sonia wszystkiego naaaaaj
Jestem już strasznie zmęczona więc napiszę w telegraficznym skrócie. Olek dziś pierwszy raz jadł kleik. Mąż dodał 2 łyżeczki na 200ml mleka. Nie uwierzycie - zjadł na raz, a jak skończył to urządził nieziemską histerię. To mąż... jeszcze 50ml. Ten zjadł i znowu histeria. Nigdy tyle nie jadł na raz Więcej mu nie daliśmy. Bez przesady... Nagraliśmy filmik komórką nawet... Komedia! Jutro męża pomolestuję, żeby na Youtube wrzucić to zobaczycie
A po południu zrobił wg mnie niefajną kupę. Taką ciemnozielona, aż prawie czarną. Myślicie, że to kwestia wprowadzania tych pokarmów? Zachowuje się normalnie. Więc tak obstawiam...
Dobranoc
o wow to sobie pojadł

Cytat:

Z wodą w butelce nie pomyślałam, my mamy taki dzbanek z filtrem i taką wodę gotuję, to chyba też nie jest źle.

ja też gotuje wode przefiltrowaną

Nie mam teraz żadnego soczku, ale muszę dzisiaj jechac na zakupy, to kupię i wkleję skład.
moja młoda już piła soczek jabłkowy bobovity (w smaku ochyda) a teraz jest na tapecie bobofrut jabłko, winogrono i jagoda

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

gerda, dzięki że pytasz lepiej, lepiej, ale te bóle ... prawie jak ostre przepowiadacze
łoch z tego co kojarzę to nie ciekawie oby szybko puściło

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:17   #2077
archinta
Zakorzenienie

Zainstalowałam małego na macie cos tam sie drze

Cytat:

To ja druga taka wyluzowana

Z oduczaniem jakoś o dziwo w miarę poszło- chociaż nie powiem czasem i raczki tez wchodzą w grę. Ale czasem można

Wiesz co, ja w ogóle odkąd jest Piotrek to śpię jak przysłowiowa mysz pod miotłą. W naprawdę twardy sen zapadam dopiero jak go zabierze mąz czy babcia na 2-3h wieczorem. Nawet jak go odkładałam do łózeczka i usłysząłam,ze sie przeciąga to juz sie wybudzałam- ale żeby nie było- nie brałam go ani nic. Po prostu sie wybudzałam.
A najlepsze jak kilka dni temu u nas w nocy grad szalał to sie nie obudziłam
Cytat:
nawet na śpiocha nie da rady zaraz wyczuwa że to nie to i ryk, dziś już nawet nałożyłam na cycka kapturek żeby ją zniechęcić i pokazać że cycek też gumowy się zrobił i trzeba jeść butlę to i tak chciała ciągnąć z piersi a butla bee choć mleko i tu i tu takie samo ...wredne to moje dzieco strasznie bo jak miałam pół sutka zjedzone to kapturek był bee i jeść przez niego nie chciała a teraz jej się odmieniło
o kurde- to nie fajnie. Niestety nie umiem pomóc

Cytat:
a Hania chyba przebiła wszystkie Piotrki, Franki i inne antyśpiochy bo od 2 nocy śpi koło 40 minut i kolejne 1,5 h zjada mliko i jak skończy drugiego to za 40 minut znów się podłącza dziadostwo nic innego ją nie uspokaja
czekam na to wprowadzanie kaszek i kleików jak na zmiłowanie bo zwariuje jak nic a piersi mi odpadną od tej wzmożonej produkcji jałowego mleka
eee- no wy nam konkurencji nie róbcie
tez miałam taki etap- w grudniu.
To i zastoje mnie dobiło po prostu .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to spadam bo małemu sie nie podoba u mamy na kolanach buuuuu
a to wredzioszek!
Cytat:
Sisku dzisiaj bede dzwonila
dopiero ???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:19   #2078
danika
Zakorzenienie

witam

rany nie mam wogóle ostatnio czasu zeby z wami posiedzieć i jak sie wezme za nadrabianie to juz połowa nieaktualna

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych sukcesów ze słoikami. Eryk nie chce tego jeść. W ogóle nic nie chce jeść. Dzisiaj od rana zjadł 1x mleko i i 1x kaszkę sinlac. Próby wciśnięcia mu czegokolwiek kończą się rzygnięciem albo dzikim wrzaskiem. Nawet soczków gerbera nie chce spróbować. Byliśmy z tym u lekarza, ale stwierdził, że młody jest zdrowy, a wagowo mieści się w normie więc położył na nas lachę.
a nie ma Eryk refluksu? ponoć przy tym dzieci czasem nie chcą jeść bo je boli...to chyba usg musielibyście zrobic

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wiecie co ??? mozecie wszystkie si epoobrażac -jak dzieci, ale ja zawsze pisze co myśle i chyba moge w danych tematach sie wypowidac, a że mam inne zdanie na jakis temat to to jest moje zdanie i każdy może je miec gdzieś i tyle , ale to nei znaczy ze nei moge sie wypowiedziec, nikomu tez ni eumniejszam ich racji itd -tak tak głupia baba ze mnei myślała ze sa tu dorosłe osoby któe sie rozumieja i nie zawsze musimy sie we wszystkim zgadzac -myliłam sie przepraszam
za bardzo nie wiem o co poszło bo jestem w krzaczorach osatatnio, ale sie zgadzam z tobą

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Już definitywnie? Będziesz coś brać, czy po prostu odstawisz, żeby samo zniknęło?
U nas też na to się zanosi- nawet jak poje 2 cycki, to potem i tak wtrąbi całą butlę. Ale częściej zaraz po napiciu się tego pierwszego, łątwiej lecącego, zaczyna się tak prężyć i płakać, że nie ma bata żeby ja przestawić
juz odstawiłam skłoniło mnie do tego choróbsko - leki pozażywałam i nie moglam i tak karmić a odciągać nie miałam siły. Wczoraj odciągnęłam 2 razy po 20 ml, tak zeby nie mieć twardych piersi i dzis jeszcze nie odciągałam. Chyba sie obejdzie bez leków.

Cytat:
Czeeee od rana; Jestem plamana i dolega mi dzisiaj wszystko, nawet zabkowanie a poza tym chyba dostalam@ bo nie moge z bolu
bidulko kochana

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
moja młoda już piła soczek jabłkowy bobovity (w smaku ochyda) a teraz jest na tapecie bobofrut jabłko, winogrono i jagoda
fajnie jak niunia skończy 4m to tez zaczniemy jakies dobre rzeczy jesc
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:19   #2079
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobra to sie odmeldowuje, wypijemy mleko i spadamy na spacerek

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:22   #2080
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, ja w ogóle odkąd jest Piotrek to śpię jak przysłowiowa mysz pod miotłą. W naprawdę twardy sen zapadam dopiero jak go zabierze mąz czy babcia na 2-3h wieczorem. Nawet jak go odkładałam do łózeczka i usłysząłam,ze sie przeciąga to juz sie wybudzałam- ale żeby nie było- nie brałam go ani nic. Po prostu sie wybudzałam.
ja mam tak samo...śpie jak zając pod miedzą juz mnie to męczy bo młoda sobie śpi tylko cos tam sie miota a ja sie budze co chwila
Stary 2012-01-24, 11:26   #2081
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jak to? Przerabiałaś to? I jak płakał to niech popłacze aż uśnie ?

Chyba haha? to zajrzyj
Tak przerabiałam. Nie jestem 'za' pozwalaniem by dziecko się wyplakalo więc stosowalam metodę płacze-podnoszę-uspakajam-odkładam. Milion razy. Aż załapie. Długo to u nas trwało, ale się udało
Stary 2012-01-24, 11:30   #2082
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ale mnie dyskusje ominęły
doczytałam wszystko ale w wielu kwestiach się nie wypowiem bo nie mam jak Hanutek szaleje nadal a mi ze zmęczenia ciężko się wysłowić...jeszcze źle mnie zrozumiecie i będzie "lincz" a czasu na przepraszanie i prostowanie też nie znajdę hehe
Teraz to pojechałaś .
Cytat:
Herbatki też nie smakują? Najpierw łyżeczką a potem butla? Butle i smoczki zmieniałaś?
Jejku nie wiem, co może pomóc, ale ta skóra z pleców to też jakieś rozwiązanie .
Cytat:
Współczuję , takie kryzysy też przerabialiśmy, nie wiem, może musi z tego wyrosnąć.
A karmisz na leżąco/śpiąco?
Aż zerknę ile Ci do tych kaszek zostało.
Cytat:
No ja wlasnie nie wiem

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
A ile tego dziennie wypija?
Cytat:
A najlepsze jak kilka dni temu u nas w nocy grad szalał to sie nie obudziłam
Mam podobnie. Jak mnie mąż zmienia, to dopiero śpię jak zabita. Chociaż przyznam, że dzisiaj mocniej przysnęłam i Franek się rozdarł konkretnie, zanim go wzięłam.
Każdy cyborg by się zmęczył.
Ale Archi - kiedyś się wyśpimy, zobaczysz!!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:35   #2083
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mam tak samo...śpie jak zając pod miedzą juz mnie to męczy bo młoda sobie śpi tylko cos tam sie miota a ja sie budze co chwila

Cytat:
Mam podobnie. Jak mnie mąż zmienia, to dopiero śpię jak zabita. Chociaż przyznam, że dzisiaj mocniej przysnęłam i Franek się rozdarł konkretnie, zanim go wzięłam.
Każdy cyborg by się zmęczył.
Ale Archi - kiedyś się wyśpimy, zobaczysz!!
grunt to pocieszenie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:36   #2084
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cotka az tak bolalo? jak przepowiadacze? ja pierdziu. A co wzielas?
Nooo bolało. I żadna pozycja nie pomagała. A nie, jedynie z nogami podwiniętymi i zaczepionymi o kaloryfer , pół apapu i dziś pozostały tylko lekkie mdłości. Normalnie jak za czasów Filipencjowej ciąży i gdyby nie test to bym była ostro spanikowana .
Cytat:
Tak przerabiałam. Nie jestem 'za' pozwalaniem by dziecko się wyplakalo więc stosowalam metodę płacze-podnoszę-uspakajam-odkładam. Milion razy. Aż załapie. Długo to u nas trwało, ale się udało
Nie wiem jak mi się uda to wprowadzić w życie. Jestem tak zmęczona. Dzisiaj mi głowa pęka a Filip marudzi, marudzi, marudzi i jeszcze ciągle by chciał być przy cycku - tu z kolei bawi się nim i łapie mnie dziąsłami w tym czułym momencie tak ze boli jak cholera.
Normalnie taki mam dzień, że się poryczałam.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:41   #2085
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry
Ale mieliśmy poranek... Młoda wstała przed 5 na jedzenie i tak sie rozbudziła, że usnęła gdzieś przed 6 (ja of kors też nie spałam, wstawałam smoczek co raz podawać). A o 7 znowu pobudka i gadanie na cały głos Po 8 nie wytrzymałam i wzięłam ją do nas. Trochę ze smoczkiem, potem na cycku spała do 10.30 Mąż z nią, a matka oczywiście już spać nie mogła
Stary 2012-01-24, 11:41   #2086
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
eee- no wy nam konkurencji nie róbcie
tez miałam taki etap- w grudniu.
To i zastoje mnie dobiło po prostu .
ja nie chce tylko moja córa widocznie lubi konkurować w tej mało zaszczytnej konkurencji antyśpiochowej i nie daje za wygraną

no i to jest najgorsze że prawie 4 miesiące a ssać poprawnie się nie nauczyła bo ciągle wisi i niby opróżnia do końca a grudy i pół piersi jak kamień co 2 dni przerabiam...właśnie teraz walczy z zastojem, chyba z wychłodzenia tak mam bo już nawet nie chowam cycka pod kołdrę jak ciągle w użyciu w nocy
...może u nas też minie...Boziu oby

Cytat:
witam

rany nie mam wogóle ostatnio czasu zeby z wami posiedzieć i jak sie wezme za nadrabianie to juz połowa nieaktualna

też tak mam

fajnie jak niunia skończy 4m to tez zaczniemy jakies dobre rzeczy jesc
my też ...tylko takie co można na łyżeczce przemycić jak się dzieć nie naprawi
Stary 2012-01-24, 11:52   #2087
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Bry

Cytat:
Z Sama chcę kupować mięsko z indyka, cielęcinę i to podawać dla Frania i na pewno nie będę podawać kurczaków.
?
a dlaczemu nie kuraka?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:00   #2088
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
eh ja po 25 minutach wymiękłam ostatnio ...ile było podnoszeń nie liczyłam ale łzy miałam w oczach od bólu kręgosłupa a mała po kolejnych 5minutach stwierdziła że się wyspała
szacun za wytrwałość

Cytat:
Teraz to pojechałaś .

a co wolno mi

Herbatki też nie smakują? Najpierw łyżeczką a potem butla? Butle i smoczki zmieniałaś?
Jejku nie wiem, co może pomóc, ale ta skóra z pleców to też jakieś rozwiązanie .

[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]ty mnie nie popieraj w tym pomyśle bom gotowa to zrobić, po przemyśleniu jednak skóra z brzucha lepsza bo na plecach nadmiarów nie noszę a z brzuchola kilka smoków się naprodukuje eeeh lepiej żartować niż chorować:[/COLOR]cool:

Współczuję , takie kryzysy też przerabialiśmy, nie wiem, może musi z tego wyrosnąć.
A karmisz na leżąco/śpiąco?
Aż zerknę ile Ci do tych kaszek zostało.

herbatka ble, woda ble, zaciska buziola albo miele jęzorem tak żeby smoka nie dało się wsadzić uparta bestia
karmie i na leżąco i na siedząco bo kręgosłup mam jak paragraf i długo w jednej pozycji nie daje rady a niestety mała wolno je

10 lutego kończy 4 mc a może dać jej już jakąś kaszkę czy cóś pediatra mówiła że za wcześnie ale ona się nie zna

Cytat:

grunt to pocieszenie
Stary 2012-01-24, 12:06   #2089
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik chyba do mnie to pisałaś?
Z tą kaszką, to myślę, że każda daje w innym celu. Na opakowaniach i w tych poradnikach różnych faktycznie jest napisane, że łagodnie wprowadza bla bla itd. Ja stosuję na sen, Natka pewnie też. Pomaga u nas o tyle, że przesunęło pierwszą pobudkę o 2 godziny i wieczorem po kaszce Franek jest mega szczęśliwy, nie jest taki marudny jak był.
Dlaczego do słoiczków nie można dawać kleiku? Tego nie skumałam.

Z tymi składnikami w słoiczkach, to powiem wam, że sama nie wiem, co myśleć. Jeśli jakieś są, tzn że są dopuszczone do obrotu i nie mogą szkodzić. Jakoś wierzę, że te warzywa i owoce są lepiej dobrane niż te piękne wielkie nawozowe marchwie, jakie są w sklepach. Pewnie się mylę.
Słoików z mięsem bym się bała, byl kiedyś program, jak to do takich słoików mielą wszystko razem z kośćmi (kościami?). Sama chcę kupować mięsko z indyka, cielęcinę i to podawać dla Frania i na pewno nie będę podawać kurczaków.

Moonik to żadna burza, dobrze, że piszesz, otwierasz nam oczy na coś, czym np. ja bym się nie przejęła ani o czym nie pomyślała. Dla mnie dziecięce produkty z założenia były zdrowe i o czytaniu składów nie pomyślałam, zresztą nie znam się na tym.
Więc proszę tu nie kończyć zdania, tylko komentować te wszystkie produkty i tyle . W końcu każda z nas ma szansę się od Ciebie wiele nauczyć.
Ania no do Ciebie, bo mi pierwsza odpowiedziałaś, a chciałam tak ładnie cytnąć, żeby było wiadomo o co chodzi i od czego się zaczęło. Nieważne. Cieszę się, ze u Was kaszka dała taki efekt jakiego oczekiwałaś
o tym kleiku no widzisz nie zrozumiałaś o co mi chodzi- bo ja jak mam kupić marchewkę w słoiczku dla dziecka to chcę, żeby to była 100%marchewka, a nie z dodatkiem kleiku czy wody. To samo w przypadku mieszanych deserków owoców, nie chcę żeby były w nich jakieś inne wypełniacze. O to mi chodzi.

natomiast co do ostatniego zdania pogrubionego miło mi, ze tak uważasz. Jednak ja zrozumiałam to wszystko całkiem odwrotnie- jakbym się wymądrzała i miała rację ponad racjami. A ja się tylko chciałam podzielić swoimi spostrzeżeniami. I tyle.
I serio koniec tematu z mojej strony. Od dziś będę tylko przyklaskiwać nowym umiejętnościom i przytulać potrzebujących.

Cytat:
Nie lubię mowic, że coś jest złe, coś jest lepsze, więc piszę tylko jak ja robię. I tyle. Zresztą już to pisałam.
a jesli mi się zdarzy coś napisać to drukowanymi, podkreślonymi słowami będe to zaznaczać, że to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

aha leżaczek taki, przecież to jest ten najbardziej popularny: http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../35/2062383540

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Bry

a dlaczemu nie kuraka?
bo kurczaki są faszerowane hormonami - przynajmniej JA z tego powodu nie będę kupować w sklepie dla dziecka kurczaka.

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:09   #2090
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Mojej kolezanki synek tez butli w ogole nie chcial, ale tolerowal kubek niekapek i w koncu z niego dostawal mleko. Moze sprobuj?

Cytat:
Tez tak mam i potem wiecznie niewyspana chodze.

Cytat:
Nooo bolało. I żadna pozycja nie pomagała. A nie, jedynie z nogami podwiniętymi i zaczepionymi o kaloryfer , pół apapu i dziś pozostały tylko lekkie mdłości. Normalnie jak za czasów Filipencjowej ciąży i gdyby nie test to bym była ostro spanikowana .

Nie wiem jak mi się uda to wprowadzić w życie. Jestem tak zmęczona. Dzisiaj mi głowa pęka a Filip marudzi, marudzi, marudzi i jeszcze ciągle by chciał być przy cycku - tu z kolei bawi się nim i łapie mnie dziąsłami w tym czułym momencie tak ze boli jak cholera.
Normalnie taki mam dzień, że się poryczałam.
Stary 2012-01-24, 12:10   #2091
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Ania no do Ciebie, bo mi pierwsza odpowiedziałaś, a chciałam tak ładnie cytnąć, żeby było wiadomo o co chodzi i od czego się zaczęło. Nieważne. Cieszę się, ze u Was kaszka dała taki efekt jakiego oczekiwałaś
o tym kleiku no widzisz nie zrozumiałaś o co mi chodzi- bo ja jak mam kupić marchewkę w słoiczku dla dziecka to chcę, żeby to była 100%marchewka, a nie z dodatkiem kleiku czy wody. To samo w przypadku mieszanych deserków owoców, nie chcę żeby były w nich jakieś inne wypełniacze. O to mi chodzi.

natomiast co do ostatniego zdania pogrubionego miło mi, ze tak uważasz. Jednak ja zrozumiałam to wszystko całkiem odwrotnie- jakbym się wymądrzała i miała rację ponad racjami. A ja się tylko chciałam podzielić swoimi spostrzeżeniami. I tyle.
I serio koniec tematu z mojej strony. Od dziś będę tylko przyklaskiwać nowym umiejętnościom i przytulać potrzebujących.

a jesli mi się zdarzy coś napisać to drukowanymi, podkreślonymi słowami będe to zaznaczać, że to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

aha leżaczek taki, przecież to jest ten najbardziej popularny: http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../35/2062383540

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

bo kurczaki są faszerowane hormonami - przynajmniej JA z tego powodu nie będę kupować w sklepie dla dziecka kurczaka.
Racja, racja i jeszcze raz racja! kurczaki sa faszerowane mnostwem rzeczy, my tam jemy bo lubimy ale dzidzi teraz tez bym nie zapodala
Stary 2012-01-24, 12:12   #2092
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Bry

a dlaczemu nie kuraka?
bry

ja też kuraka sklepowego nie dam dziecku, a dlaczemu...jakiś czas temu mąż zaniósł kotu skrawki z piersi kuraka wieczorem na dwór i zawału prawie dostał bo kurak się świecił w ciemności jakby był fluorescencyjny, widziałam na własne oczy, ilość antybiotyków jaką pchają w te biedne kury na fermach jest przerażająca a my to jemy bo co zrobić

ostatnio w telewizji Gesler gotował kurę i mówił że kura nie nawożona dochodzi wagą do 1 kg, a wiadomo jakie są piersi kurczaków w sklepach, 2 sztuki ważą koło 80 dag a gdzie reszta kuraka się pytam

ehhh strach się bać normalnie wszędzie chemia już nawet na wsiach też faszerują często gęsto
Stary 2012-01-24, 12:24   #2093
danika
Zakorzenienie

Cytat:

leżaczek jest super przynajmniej my uwielbiamy i gunia bo sobie tam szaleje i ja bo moge zjeść śniadanie

babo jedna ty weź się nie obrażaj i pisz co wiesz bo jak nie to w ucho ja tam lubie ciebie czytać niezależnie czy sie z czymś zgadzam czy nie

kuraka tez nie będę dawać Oli, chyba, ze takiego ze wsi od znajomych, co to zajada dzdzownice

Rabarbarku widziałam te nosidełka z womaru ale jakoś mnie nie przekonują. zwłaszcza te cienkie - plecakowe paski. Zamówiłam juz to Bondolino, dałam 375 z przesyłką i dzis ma przyjść W sumie myślałam o chuście ale tez takiej lepszej więc nie wyszło mnie o wiele drożej
Stary 2012-01-24, 12:36   #2094
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
bry

ja też kuraka sklepowego nie dam dziecku, a dlaczemu...jakiś czas temu mąż zaniósł kotu skrawki z piersi kuraka wieczorem na dwór i zawału prawie dostał bo kurak się świecił w ciemności jakby był fluorescencyjny, widziałam na własne oczy, ilość antybiotyków jaką pchają w te biedne kury na fermach jest przerażająca a my to jemy bo co zrobić

ostatnio w telewizji Gesler gotował kurę i mówił że kura nie nawożona dochodzi wagą do 1 kg, a wiadomo jakie są piersi kurczaków w sklepach, 2 sztuki ważą koło 80 dag a gdzie reszta kuraka się pytam

ehhh strach się bać normalnie wszędzie chemia już nawet na wsiach też faszerują często gęsto
Tu ja się do końca nie zgodzę... kura a kurczak brojler to dwa różne stworzenia
Zgadzam się co do hodowlanych kurczaków fermowych sztucznie pędzonych aby szybciej osiągnęły wagę opłacalną do sprzedaży- nie są bezpieczne i mogą być duże.
Ale moi rodzice hodują dla siebie kurczaki, które nieraz wagowo przypominają małego indyka, ale ich chów trwa o wiele dłużej i są karmione wyłącznie naturalnie
I raczej uważam, że "małego" rolnika nie stać na paszę hormonalną czy antybiotykową... no przynajmniej moich rodziców i ich znajomych.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:41   #2095
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
przytul mnie jestem potrzebująca

ehh ja jako obserwator się wtrącę mooonik wydaje mi się, że właśnie dobrze że nie przyklaskujesz tylko a piszesz co myślisz i co uważasz na jakiś temat i nie sądzę że dziewczyny wzięły to jako wymądrzanie a właśnie jako inny pogląd który warto przemyśleć bo może się okazać że zmieni to ich punkt widzenia albo utwierdzi w przekonaniu że mają inne zdanie i wydawało mi się że o tym też dziewczyny pisały czasem myśli się to samo a czyta co innego tak to bywa między homo sapiens więc nie ograniczaj się do przytulania bo jak wszystkie przestaniemy pisać co myślimy a zaczniemy się tylko poklepywać, co jest niewątpliwie miłe ale z umiarem, to zrobi się mdło na wątku
każda dyskusja jest dobra i już

jak to się mówi tylko małpa nie zmienia zdania (czy jakoś tak)

...jestem nie wyspana więc sobie pozwoliłam na niemądry elaborat a co

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Mojej kolezanki synek tez butli w ogole nie chcial, ale tolerowal kubek niekapek i w koncu z niego dostawal mleko. Moze sprobuj?
spróbuje jak tylko paczka przyjdzie ale coś długo idzie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
p

...jestem nie wyspana więc sobie pozwoliłam na niemądry elaborat a co
o Dżizus niewyspana

pytanko z innej beczki
mamusie posiadające materacyk kokos-gryka na jakiej stronie dzieci śpią i kiedy przewracacie na drugą???? wyrzuciłam instrukcję a w necie same sprzeczne info i zgłupiałam
Stary 2012-01-24, 12:48   #2096
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja jak sama tarłam marchew to dodałam wody, żeby płynne było- ponoć takie ma być na początku, więc może stąd ta woda w słoiczku?

Głodna jestem a wszystko mnie obrzydza

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:54   #2097
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

Rabarbarku widziałam te nosidełka z womaru ale jakoś mnie nie przekonują. zwłaszcza te cienkie - plecakowe paski. Zamówiłam juz to Bondolino, dałam 375 z przesyłką i dzis ma przyjść W sumie myślałam o chuście ale tez takiej lepszej więc nie wyszło mnie o wiele drożej
widziałaś na żywo? dobrze że piszesz o tych paskach to się przyjrzę, no i daj znać jak bondolino się będzie sprawować, ja szukam takiego żeby posłużyło długo i by można na plecach dziecko nosić bo muszę zarazić małą pasją pieszych wycieczek

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Tu ja się do końca nie zgodzę... kura a kurczak brojler to dwa różne stworzenia
Zgadzam się co do hodowlanych kurczaków fermowych sztucznie pędzonych aby szybciej osiągnęły wagę opłacalną do sprzedaży- nie są bezpieczne i mogą być duże.
Ale moi rodzice hodują dla siebie kurczaki, które nieraz wagowo przypominają małego indyka, ale ich chów trwa o wiele dłużej i są karmione wyłącznie naturalnie
I raczej uważam, że "małego" rolnika nie stać na paszę hormonalną czy antybiotykową... no przynajmniej moich rodziców i ich znajomych.
racja kura i kurczak to co innego i małe gospodarstwa mają zdrowy trawiasto-dżownicowo-zbożowy chów na własny użytek
ale u mnie na wsi to mam też takich co sobie na rosół biorą od sąsiadów a swoje mają na antybiotykach i innych świństwach i gdzieś je upłynniają niestety mimo że nie jakaś wielka hodowla
Stary 2012-01-24, 12:58   #2098
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
brawo za nową umiejętność!

dziękujemy

Nasza też lepsza noc, mały obudził się jeszcze o północy z krzykiem i trzeba było nosić, uspokoić suszarką a tak wstawał co dwie godziny i całą noc spał pomiędzy nami
mama mi mówiła o tym pukaniu łyżeczką , zaraz pójdę
A to Szymek też się tak budził co 2h a chyba nawet rzadziej I jak test z łyżeczką?

Cytat:
Dobry
Noc masakra. Tyle powiem

Współczuję

Nie nie mamy bezglutenową. U nas gluten w 6mc.
Ona jest na modyfikowanym więc tą porcję mleka dostaje mimo to?
Aa zapomniałam, sorki Wiesz no wychodzi na to, że jakąś tam porcję tego mleka dostaje

Cytat:
Moonik chyba do mnie to pisałaś?
Z tą kaszką, to myślę, że każda daje w innym celu. Na opakowaniach i w tych poradnikach różnych faktycznie jest napisane, że łagodnie wprowadza bla bla itd. Ja stosuję na sen, Natka pewnie też. Pomaga u nas o tyle, że przesunęło pierwszą pobudkę o 2 godziny i wieczorem po kaszce Franek jest mega szczęśliwy, nie jest taki marudny jak był.
Dlaczego do słoiczków nie można dawać kleiku? Tego nie skumałam.

Oo właśnie, u nas jest identycznie

A też dajesz jakieś herbatki?

właśnie Szymek nic nie chce, dzisiaj zaszalał i wypił 20ml soczku marchewkowego

nasz też gada, szczególnie jak je łyżeczką, zapluje się wtedy, no paść można ze śmiechu.
Brawa za ząbek! Szybko się Szymek z nim uwinął!
Hehe, taa z łyżeczką najlepiej
też myślałam,że dłużej to pójdzie - chociaż nieprzespane nocki to już tak ze 2 tygodnie się ciagną

Cytat:
Mojemu też najlepiej się gada jak sobie rękę do buzi wsadzi

Udane te dzieciaki

Łyżeczką ? Hihi.
A no taki stary sposób na to żeby nie grzebać dziecku w buzi a sprawdzić ząbki

Cytat:
Czee chorowitku

Cytat:

Ooo współczuję Przyznam szczerze, że pomysłów brak

pamiętam jak testowałam na bracie i chrześniaku czy łyzeczka zadźwięczy na dziąsełkach hihi a już niedługo na własnym dziecku będę mogła ...fajnie

Ja tak testowałam, że Szymon się wściekł i zacisnął usta

My zaczęliśmy tydzień przed końcem 4 mc

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
pieknieza pierwszy zabek i nowe umiejetnosci
dziękujemy

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:00   #2099
rabarbar83
Rozeznanie

koniec tego jedzenia i drzemania na ręce idziemy na śnieg
pierś dalej twarda a kapuchy w domciu brak a mąż znów koło 20 wróci buuuuu mam nadzieję że jakoś dotrwam do wieczora i że nie zapomni mi kupić bo zagryzę do miłego
Stary 2012-01-24, 13:01   #2100
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hej dziewczynki, mimo słońca u mnie niechciej całkowity

przepraszam, że nie pocytowałam ale 3/4 cytatów dotyczy tego co wolno, a nie wolno na forum. wiecie, jakoś niemiło się to czyta. po takim czasie dogada się nie umiemy? nie wierzę

przytulam chorowitki mamy niewyspane rozszerzające dietę przymierzające się do tego mam czekające na zęby i walczące ze skokami

A ja myślę, że 3/4 dyskusji rozbiło się o to JAK pewne rzeczy zostały napisane. bo nie chodzi o "tiutanie" i spijanie sobie z dzióbków, a po prostu powiedzenie pewnych rzeczy ale normalnie, a nie w jakiś tam lekko złośliwy sposób. można powiedzieć wszystko ale wiele osób jest wrażliwych na to jak się pisze, mówi, na samą formę. a że pisanie w necie pozbawione jest tych "dodatków" pozawerbalnych, stąd nieporozumienia.

więc w ramach oczyszczania atmosfery przyznaję - dałam dziecku kaszkę z malina, z cukrem w składzie ale nie chciała sterylizuje butelki, ale wody nie gotuje 5 minut, zabawki przepłukałam gorącą wodą, a maskotki wyprałam bo były zakurzone. nowe też wyprałam bo jak sobie wyobraziłam te chińskie ręce .... nie podobają mi się imiona Jessica, Vanessa, Kevin itp ale naprawdę nic mi do tego jak ktoś nazywa dzieci, bo komuś może się nie podobać, że nazwałam dziecko Agatka i tyle. a marudzenie dzieci tłumaczmy sobie ząbkami, skokami, kolkami itp, itd, rzeczy oswojone łatwiej przetrwac AmenT.

aha, co do kubeczka - na początku ciężko szlo picie, ale po dwóch razach załapała, a łóżeczko jest na środkowym poziomie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości