|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
I juz zrzucilysmy nasza nadwage, jestesmy piekne i chudziutkie
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Pempek przykro mi s powodu pracy
wielka szkoda, że tak wyszło. A nową pracą się nie przejmuj, na pewno znajdziesz coś nowego i trzymam kciuki, żeby była nawet lepsza ta praca niż ta, którą do tej pory miałaś Cytat:
Dzień dobry. Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych wszystkich problemów nerkowych. mam nadzieję, że szybko to minie, i nie będziecie musiały się dlugo męczyć. moja mama pracuje na nefrologii, na stacji dializ więc wiem o czym mowa. Czasem zdarza mi się być u niej w pracy, to się naoglądam, a potem odchorowuje to nie wiem ile, zwłaszcza jak leży ktoś młody na oddziale... :/ Ja z rana poszłam do szpitala, byłam skontrolować ten swój kaszel, czy czysto mam w tym układzie oddechowym czy tam coś się dzieje więcej. Na szczęście czysto, ale jak coś więcej będzie się dziać to mam się pojawić. Póki co mam nawilżać powietrze, gardło płukać szałwią i ciepło się ubierać, czyli nic nowego, ale jestem spokojna przynajmniej, że mam tam czysto. No ale oczywiście bez przygody się nie obyło, bo zgubili moją kartę a raczej babki nie mogły znaleźć jej. ciekawa czy ją w końcu znalazły czy nie,jutro tam podejdę bo zaniosę deklarację o zmianę lekarza pierwszego kontaktu to zapytam.
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne , fajne, tż odstawił piwo całkowicie bo ten bebol to od tego rośnie i wygląda na ciążowyAguśka jeszcze do tych naszych prababć wrócę, obawiam się ,że one wielu tych naszych dolegliwości nie miały, właśnie za sprawą lepszej sprawności fizycznej, jadły zdrowiej, gospodarkę hormonalną mialy też pewnie spawniejszą z tego powodu itd. itd. |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz z tym ogródkiem![]() hehe i ten papierosek z winkiem.. Ja wciąż wmawiam sobie że do palenia nie wrócę, TŻ też na to liczy.. Ale czasem to już sama nie wiem czy dam radę ![]() emigra brzuszek cód miód
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-24 o 11:49 |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rodzę na początku marca ,
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
o taaaaaaaaaaaak !!!!!
sexy mamuski na lezaczkach bujajace dzidzie w wozkach
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MoniqW, nowaken, cottonpuma i dziewczyny z końca kwietnia - ciekawe czy rzeczywiście urodzimy w kwietniu czy dopiero w maju..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-24 o 11:59 |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja też sobie pomarzę.... mam działkę , taką co kiedyś ludzie głownie warzywa mieli i owoce , a teraz to pełna rekreacja ,choć u mnie "strefa ogórkowa" została ze względu na Babcię i Ciotkę , 500 metrów od domu to mam , więc często tam przesiadujemy, grilujemy itd.a z działki 200 m nad jezioro![]() Wizja :Nina w piaskownicy, Kaja w wózku, Matka na leżaku, dwóch panów wachlujących i Tyson Beckford podający napoje , żartowałam , za tych panów będzie TŻ
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kusicie.. ![]() A ja mam stary blok, gdzie to nawet na balkon ciężko wyjśc (taki mały i wychodzi na ulicę)... Ekstra..;/ desia i ja się dokładam z moimi kciukami! ![]() srubokretka a co u Ciebie? nic się nie odzywasz, a widzę że jesteś
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-24 o 12:11 |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do terminu... Mam przeczucie, że Wielkanoc w szpitalu mnie czeka. Ale miałam też przeczucie, że będzie syn, i same widzicie, intuicja do bani. W każdym razie, jestem niemal pewna, że nie urodzę w terminie. Albo w święta, albo w przerwę majową. Tak, żeby akurat cała rodizna miałą wolne i mnie molestowała w szpitalu swoją obecnością... |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka, Filipek jest niesamowity ![]() Dziękuję za komplementy dla Ewelinki Odkryłam, że jest tak mocno aktywna, bo nasilił mi się kaszel. I chyba denerwują to moją córcię. W nocy ładnie spała, nie fikała mi w brzuchu. Do czasu aż otworzyłam oczy bo zadzwonił domofon. o 10.30
|
|
#2382 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki, dostałam od koleżanki ale chyba musze sobie kupic wiekszy rozmiar bo juz ledwo się mieszczę a bardzo ją lubiłam
![]() Cytat:
Cytat:
Ale myślę, że jednak będzie byczek ![]() W domu mam sajgon, musieli ciąć płytki (i tak były zaplanowane kiedyś do wymiany więc mi nie szkoda) ale cały dom w kurzu ! A ja właśnie pochłonełam tarta marchewkę i jabłko z dodatkiem biedronkowych płatków kukurydzianych o smaku jabłkowym - takie moje słodkie zachcianki - pycha ! Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-24 o 12:20 |
||
|
|
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konia, ze tez musialas o komarach wspomniec ![]() ![]() Lena ja sie ludze ze z racji tego ze to drugie dziecko to urodze troszke przed terminem, chociaz regula to tez nie jest! Nie chcialabym znowu przenosic A co do palenia to ja napewno spale kilka z wielka rozkosza jak tylko bede mogla, tylko wlasciwie dlatego ze bede mogla bo nienawidze czegos nie moc A czy sie rozpale ze tak powiem to sie zobaczy! I objem sie wszytskim czego nam w ciazy nie mozna typu camembert i co tam jeszcze Dziekuje za kciuki, kochane jestescie
|
|
#2384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
dużo paliłaś przed ciążą? a za camembert w panierce też mi sie tęskni
|
||
|
|
|
#2386 |
|
Rozeznanie
|
Ja co prawda takiego nalotu nie mam, ale mam bardzo upartą i wszystkowiedzącą rodzinkę. Na bank już w szpitalu chciałaby się pojawić moja matka, a na miejscu albo by się wymądrzała ("wstawaj, trzeba się jak najszybciej rozchodzić!", "nie dawaj małej cyca na żądanie, bo sterroryzuje!" czy nawet i "jak to, nie myjesz się tam kostką szarego mydła? to najlepsze!") - dlatego mąż ma jej nie informować, że rodzę, a siostry powstrzymać przed wizytacjami na oddziale.
Jest i teść, który mimo próśb przyjechał do mnie na ginekologię, na salę pełną skrępowanych jego obecnością kobiet (co prawda mężowie i mamy przychodziły, ale nie głośny, nagabujący je chłop...) a ja nawet nie mogłam wstać i go stamtąd wyprowadzić na korytarz czy salkę, jak już chciał pełny raport ze stanu zdrowia i działań lekarzy... Jego ma powstrzymać teściowa i mąż. Przez pierwszy tydzień-dwa, nie chcę też odwiedzin znajomych czy dalszej rodziny, ani nie będę w formie, ani w sosie, ani nie uważam, że bakterie i zarazki z całego województwa są noworodkowi naprawdę potrzebne. A Ci co przyjdą (zdrowi oczywiście), mają grzecznie umyć ręce i nie bawić się w przekazywanie z rąk do rąk. No i kwestia,żeby mi tu teście nie sprowadzili tego psychicznego psa od razu, żeby się"zaznajamiał". |
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
moje marzenie?
jestem zdrowa! jest późne lato. łażę z tż po "moich" miejscach w lesie u babci w Bieszczadach. zbieramy grzyby. już nie mieszczą sie nam w plecakach, więc siadamy nad rzeczką i wyrzucamy trzonki a zostawiamy same kapelusze żeby jeszcze troche upchnąć. wieje ciepły wiatr, pachnie już jesienią, wszędzie jest żółto i czerwono. potem spoglądamy sobie w oczy i ....... Ale wracamy już bo Dominik został z moja siostrą: on ma 6 mcy, a dziecko mojej siostry 2 mce. już za nim tęsknię. pisałabym dobre książki , co?
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma a powiedz co z tym wózkiem - zdecydowałaś już?
|
|
|
|
#2389 |
|
Rozeznanie
|
Cottonpuma ale święta są przecież na początku kwietnia??
mam rację?tak w ogóle to dzień dobry ![]() myślałam,że będę miała więcej do nadrabiania,ale coś nie poszalałyście wczoraj,hihi mnie cały dzień nie było bo T. miał wolne (w końcu). ech już nie mogę się doczekać jego urlopu...heh uroczy ten filmik karolcy ![]() widzę,że nie tylko mnie już przeszkadza brzuch ja też mam w planach grilla majówkowego. Tylko że o piwku czy winku nie mam co marzyć.... o buszku-śmierdziuszku tym bardziej.. moja mama znów mnie doprowadziła do furii. Znów zaczyna mi głowę suszyć,że ślub musimy wziąć,że dziecko musimy ochrzcić. grzecznie jej przytakiwałam,ale w środku to się gotowałam normalnie! bo chcieliśmy to zrobić dopiero w Boże Narodzenie,ale ona non stop mówi,że jak najszybciej (czyli podczas wakacji). jakby nie rozumiała,że to są spore wydatki i do lipca się nie zdążymy "odkuć" po przeprowadzce i zmianie auta musiałam to z siebie wyrzucić,przepraszam....
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już obwieściłąm wszemi wobec że po porodzie kupię sobie kg surowej szynki i zjem sama do tego tatara sobie zrobię ser smażony (domowy) i sery pleśniowe bo uwielbiam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo termin z USG mam na 7.04. no ale zobaczymy czy maluszkowi będzie się śpieszyło czy raczej odwrotnie.Ja już moim powiedziałam że jak urodzę to nie chcę nikogo w ten dzień widzieć oprócz męża. Reszta może przyjechać na drugi dzień ale też żeby nie za dużo ludzi naraz. Wiem jędza ze mnie ale wtedy na pewno będę zmęczona i będzie drażniła mnie obecność ludzi.Cytat:
|
||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Bablbinka, koleżanka mojej mamy pyta się, czy dziecko będziemy chrzcić w Wielkanoc (zakładając, że urodzi się w terminie to będzie miała około 2-3 tygodni). Na co mama powiedziała, że to za wcześnie. "Ale wiesz, moja córka chrzciny robiła jak mała miała miesiąc!".
Więc mama odpowiedziała krótko, że chrzciny zrobimy wtedy, kiedy będziemy chcieli, a nie wg czyjegoś widzi mi się. Nie lubię jak ktoś się wtrąca. Moja mama nic nie komentuje, daje tylko luźne pomysły, propozycje
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore obawiacie sie odwiedzin swoich rodzin zaraz po porodzie.
Mysle, ze warto powiedziec, ze pierwsze 2 tyg. nie zyczycie sobie odwiedzin (no chyba ze chcecie), ale przez ten czas jest sie bardzo drazliwym, jest mnostwo problemow, trzeba sie skupic na maluszku a nie gosciach, wiec raczej odradzam. Poza tym noworodek nie powinien na raz tyle bakterii "przyjmowac", juz mu wystarczy od nas, niech sie oswoi najpierw z naszymi bakteriami,a dopiero z bakteriami babc, ciotek, wujkow itd. A w szpitalu tym bardziej, przynajmniej ja nie zgodzilabym sie na odwiedzanie mnie w takim stanie po porodzie, procz mamy, taty, tesciow i meza. Ale rodzice tez na chwile. Ten kto madry to zrozumie! A nachalnymi goscmi niech zajmie sie maz. ![]() U mnie w szpitalu na szczescie nie ma odwiedzil na salach. ![]() Cytat:
Powiem Ci ze ja na swoja sprawnosc fizyczna nigdy nie narzekalam, w pracy jestem 12 godzin na nogach, fakt bola i puchna mi nogi, ale jak maja nie puchnac jak nie mam czasu usiasc. Pobolewa kregoslup, ale jak ma nie bolec jak ciagle kogos dzwigam i sie schylam. Wiem, ze kobietki pracowaly wtedy ciezko w polu, ale nie bede teraz skromna i powiem smialo, ze uwazam, ze wcale lzej nie pracuje. Ale mowie o sobie. I normalnie mam bardzo duzo energii, a w ciazy czuje sie zle, mysle, ze przez to, ze mam nakaz odpoczynku. Gdyby mi sie szyjka tak nie skracala, to wydaje mi sie, ze bylabym bardziej aktywna w ciazy i nie doskwieraly by mi pewne dolegliwosci. Ja uwazam, ze w ciazy sie zastalam i dlatego tak mnie wszystko boli. Dodatkowo dzidzia uciska i chodze jak chodze, wstaje jak wstaje. ![]() Ja jednak uwazam, ze tez byly zmeczone kobitki, tez je bolalo, tak samo jak nas, ale tak jak ktoras dziewczyna napisala, po prostu sie tak nie skarzyly, cicho siedzialy, bo nie mialy wyjscia, wogole mniej narzekaly, a my ciagle marudzimy Konia a porod przeciez na pewno je tak samo bolal....od wiekow kobiety sie meczyly przy porodzie i nie wydaje mi sie, ze byly bardziej twarde w tym wzgledzie. Tez pewnie darly sie w nieboglosy tylko ze na polu ![]() Ja niby polowa marca, ale wydaje mi sie ze 2 tyg. wczesniej to urodze
|
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
Karolca i to rozumiem. bo nie chodzi o to,żeby ktoś "dyrygował" nami,tylko rzucał luźne propozycje. i szanował nasze decyzje. gdyby moja mama zachowywała się tak jak Twoja to by było naprawdę super. ale ona niestety postrzega nas tak jak inni. Że jesteśmy para gówniarzy co nie zna się na życiu nic a nic,że nie wiemy co dla nas jest dobre i dlatego potrzebujemy żeby nami ktoś kierował (tylko sami jeszcze o tym nie wiemy). ale jakoś do tej pory dawaliśmy sobie całkiem nieźle radę więc czemu teraz miałoby być inaczej??
nie ogarniam.....
|
#2395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A w ciazy z Adasiem tez rzucilam i potem wrocilam, le w duzej mierze wina TZ bo on nie rzucil a wiadomo ze jak on apli to mnie tez ciagnie ![]() Cottonpuma, kurcze ale masz nieciekawie z rodzina, ja nawet jeszcze nie zaczelam sie tym martwic jak to bedzie w szpitalu, po powrocie do domu, bedzie jak bedzie, samo sie jakos potoczy Ja to wogole staram sie nie martwic na zapas i nie nakrecac , tak mi po prostu lepiej Ale rozumiem ze niektore rzeczy dla niektorych ludzi sa ciezkie do zgryzienia i nalezy to po prostu uszanowac, zreszta moja rodzina jest troszeczke inna niz Twoja ( z tego jak opisujesz) wiec sie nie martwie Balbinka wspolczuje, ze tez niektorzy ludzie lubia przysparzac zmartwien innym, u mnie chyba rodzice zaakceptowali ze my slubu brac nie bedziemy bo nie chcemy i tyle, a dlaczego to juz wlasciwie nasza prywatna sprawa, ale na wsiach jest nadal troszke glupie podejscie, tym bardziej taka hipokryzja jak mowisz ze nawet zbyt wierzacy ludzie nie sa ,ale niektore rzeczy to tak jak kosciol nakazal! masakra jakas! Ja czasami smieje sie z mojej mamy jak nie je miesa w piatek i pytam na ktora w niedziele do kosciola idzie ( bo nie chodzi od lat) ![]() Bo wydaje mi sie to smieszne ze niektore rzeczy sie szanuje a inne ma sie totalnie gdzies ![]() Czesto kwestia przyzwyczajenia po prostu
|
|
#2396 | |
|
Rozeznanie
|
Mwahahahaa
Jassssssssssssssssne ![]() Ale ograniczyłam się do x-landera xa i warriora. Jeżeli będę musiała kupwoać sama bez jakiejkolwiek pomocy rodziców - warrior (dużo więcej w zestawie) a jak się jednak dorzucą, to chyba xa. Wczoraj w Krakowie widziałam 2 warriory i wyglądały całkiem całkiem w użyciu. bo wiadomo, w sklepie to zawsze wyglądają katalogowo. Cytat:
Co do rodziny i kwestii wiary: moi też są namolni, np w kwestii wpuszczania ksiedza po koeldzie czy chodzenia do kościoła. Ale np moja mama argumentuje to tak, że "trzeba" a jak nie akceptuje ksiedza czy polityki a ambony, to "przeciez do kosciola sie nie idzie sluchac ksiedza, tylko porozmyslac, a masz z głowy, odbębnione" ludzie wierzący... |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę szykować obiadek - ziemniaczki+schabowy+sała tka
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktoś Ci dyktuje co masz robić, zwłaszcza obcy ludzie Ja bym chciała ochrzcić w miarę szybko, nawet myślałam o Wielkanocy, ale jak potem się dowiedziałam kiedy są święta to jednak zmieniłam zdanie, biorąc pod uwagę, że termin mam na 27 marca Ja nie chcę wizyt w szpitalu, po za najbliższymi osobami. Po pierwsze nie sądzę, że będzie to komfortowe dla mnie, po za tym dziecka też nie chcę narażać na kontakt z zarazkami. a w domu na początku też wizyt nie chcę nie wiadomo jakich z tego samego powodu... ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cottonpuma Ty masz blisko do Krakowa, no nie? planujesz rodzic gdzieś u siebie w okolicach czy w Krakowie ? takie pytanie czysto ciekawskie
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam ochoty żeby mnie ktoś poza małżem w szpitalu po porodzie nawiedzał, a potem mamy zamiar ograniczyć wizyty rodziny w domu do minimum, ale już wiem, że ciężko będzie
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadalabym z mezem zeby zajal sie porzadnie niechcianymi goscmi naprawde. Albo moze tak jak piszesz, w Twojej sytuacji rzeczywiscie lepiej nie zawiadamiac nikogo, bo jak ludzie najblizsi nie rozumieja pewnych spraw... ![]() Czemu niektorzy nie potrafia uszanowac czyjegos zdania?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

wielka szkoda, że tak wyszło.
a raczej babki nie mogły znaleźć jej.
ciekawa czy ją w końcu znalazły czy nie,jutro tam podejdę bo zaniosę deklarację o zmianę lekarza pierwszego kontaktu to zapytam.
bo ten bebol to od tego rośnie i wygląda na ciążowy

sexy mamuski na lezaczkach bujajace dzidzie w wozkach 

mam rację?