Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 12:02   #2761
izotropia
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dziewczyny bo to się już zaczyna, bóle pleców, pachwin i inne - przygotujmy sie bo będzie coraz gorzej
hihi no to nas pocieszyłaś
we mnie się wszystko chyba napina maksymalnie, jak kaszlę to czuję jakby mi chciało żołądek rozsadzić :/ aż nie wiem co jeść, bo nie wiem czy to jedzenie czy coś innego...
tydzień temu obiecałam mężowi upiec chlebek - zero trudu - wszystko się wrzuca do takiej maszynki i samo się robi... ale ok, mi się nie chce nawet tego zrobić szczyt lenistwa osiągnięty.. no chyba, że dziś się zmobilizuję... ale to później
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:05   #2762
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
hihi no to nas pocieszyłaś
we mnie się wszystko chyba napina maksymalnie, jak kaszlę to czuję jakby mi chciało żołądek rozsadzić :/ aż nie wiem co jeść, bo nie wiem czy to jedzenie czy coś innego...
tydzień temu obiecałam mężowi upiec chlebek - zero trudu - wszystko się wrzuca do takiej maszynki i samo się robi... ale ok, mi się nie chce nawet tego zrobić szczyt lenistwa osiągnięty.. no chyba, że dziś się zmobilizuję... ale to później
Rób, rób
Ja bez domowego chleba nie funkcjonuję. Kupne pieczywo mi nie wchodzi. Jak nie mam swojego to nie jem pieczywa... więc piekę Tylko nie w maszynie, a w piekarniku.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:05   #2763
begie13
Zadomowienie

Cytat:
akurat Twój wybuch był całkowicie adekwatny a tak poza tym to poda się ta inna czy odsyłasz?

dziewczyny bo to się już zaczyna, bóle pleców, pachwin i inne - przygotujmy sie bo będzie coraz gorzej
Cóż za pocieszenie hehe
nie wiem właśnie co z tą bluzką zrobić, w sumie zamawiałam inną tamta mi się bardziej podobała ale ta też jest w sumie ok - idealna do leginsów i taka cieplejsza dzianinowa. Ale czy gdybym chciała odesłać to czy ja płacę za wysyłkę? w końcu to ich błąd.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31812157]Tylko uważaj na siebie, tutaj już dziewczyny nie raz pisały, jak się o mało nie przewróciły lub właśnie przewróciły - a jak wiadomo upadek jest bardzo groźny.[/QUOTE]

Kurcze rzeczywiście, wczoraj to była tragedia, nie wiedziałam co się dzieje ze mną, bo nigdy zawrotów głowy nie miałam, na początku ciąży też nie, tylko tak nagle wczoraj nie wiadomo dlaczego mnie dopadło... ale był mąż, więc w razie czego łapałby mnie... a tak całymi dniami w domu sama...będę uważać i dziękuję za troskę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:09   #2764
śliweńka
Zakorzenienie

ja już mam ból pachwin, pleców i krzyża

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:14   #2765
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mnie w sumie boli tylko ten dolny odcinek kręgosłupa. Brzuch od czasu do czasu, ale to tylko kłucia. Ale teraz jak mam zapchany nos, to jeszcze dodatkowo głośno oddycham i jak się na przykład podnoszę i potem dochodzę do siebie kilka sekund i głośno oddycham, to jak babcia....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:14   #2766
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Witam i na poczatek chcialabym sie przedstawic... otóz jestem przyszla mama , najprawdopodobniej okolo 21 czerwca (data przewidziana porodu), bedzie to synek o imieniu Martín.
Mam juz córeczke Amelie, która 27 stycznia skonczy 27 miesiecy.Bardzo sie ciesze, ze bede miala parke..chociaz z drugiej strony gdyby byla dziewucha..tez byloby super , a na dodatek wykorzystalabym wszystkie ubranka po malej. Tak sie zastanawiam co z nimi zrobic...chyba zrobie pakiety wiekowe i wystawie na sprzedaz na ebay-u lub allegro, bo sa jak nowe...i za to kupie duzo rzeczy dla malego
Z tego co zauwazylam, jestem najstarsza mamuska...mam 40 lat ale wiek chyba sie nie liczy...z zawodu jestem polozna (od ponad 2,5 roku nie pracuje, postanowilam zajac sie w pelni wychowaniem dzieci).
Od ponad 17 lat mieszkam w Madrycie, do Polski latam 1-2 razy w ciagu roku, pochodze z Lublina.
To tyle o sobie, jak bede miala dostep do emaila to przesle kilka fotek.
Pozdrawiam i do uslyszenia .
Witaj!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Bylam dzisiaj u lekarza ... martwilam sie tymi bolami brzucha jakie mialam w tamtym tyg zadzwonilam dzisiaj i akurat byl wolny termin to pojechalam ... Na szczescie wszystko wporzadku slyszalam bicie serduszka mojej kruszynki od razu olbrzymi kamien z serca no i badal mnie lekrz szyjka dluga zamknieta takze wszystko wporzadku Mamy tylko zakaz przytulania sie do nastepnej srody ( wtedy mam usg polokowe ) Moze troche spanikowalam .. ale zdrowie mojej dzidzi najwazniejsze dlatego wolalam sie upewnic ze wszystko wporzadku
Dobrze, że wszystko w porządku.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Hej mamuski!
Jak któraś chora zapraszam do mnie,otworzyłam domowy szpital.Synus w domu bo kaszle a wczoraj nie kaszlał a dzisiaj masakra.Ja też chora głowa mi pęka,kaszel i gardło.
Wczoraj Filip był cudny w przedszkolu,ładnie powiedział wierszyk i spiewali piosenki.
Zdrowiej szybko i pogratuluj synkowi występu! Pewnie było to niesamowite przeżycie!
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Witajcie

chyba jakiś niezbyt dobry dzień się zapowiada, w nocy nie mogłam spać, śniły mi się głupoty. Teraz za oknem szaro i ponuro, nie nastraja to pozytywnie... przeczytałam zaległości ale nie wiem nawet co mam pisać i jak komentować... chyba nie mam weny ;/

wczoraj wieczorem coś dziwnego się ze mną działo...nie wiem czy to zawroty głowy ( nigdy w życiu nie miałam) ale w ogóle nie mogłam utrzymać równowagi, chodziłam jak pijana po ścianach...nie wiem co to było...miała może któraś z Was coś takiego?

a właśnie jak to będzie dokładnie w tym roku z becikowym, komu się należy?

k**wa ! ( przepraszam za słownictwo) jeszcze mi z allegro przysłali całkiem inną bluzkę niż zamawiałam!!!!!!! dziady jedne! ( może pamiętacie jaki miałam dylemat nad wyborem/ wklejałam zdj) no i jak człowieka ma szlag nie trafić!!
Szkoda, będziesz reklamowała?

Ja wczoraj miałam podobnie, plus mroczki w oczach. Migrenowo trochę...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]O jejku, współczuję z tą bluzką...

Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką.

A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów [/QUOTE]
Też mam takie sny..
Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
ja od 2 miesięcy tez sie czuje staro nie wiem czemu..moze dlatego ze do tej pory była "wolność" a teraz jestem matką zoną..i wudaje mi sie ze teraz zycie będzie nudne i dostosowane do dziecka.....boże niech ta chandra mnie juz opuści bo świruje
Mam podobnie. Czasem się zastanawiam z czego jeszcze będę musiała zrezygnować... Mąż pisze, że strasznie mu się Sardynia marzy, czytaj: może byśmy się wybrali... A ja chętnie bym gdzieś pojechała, tylko co robić jak coś zacznie się dziać złego... I się boję..

Dziś już ze mną trochę lepiej, byłam u dentysty...
Stary 2012-01-24, 12:15   #2767
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

TŻ Cię wymieni na lepszy model sypiesz się

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:18   #2768
anulka4771
Wtajemniczenie

Persephone_ ja chodząc na staż 7 lat temu zarabiałam 460zł i byłam zadowolona.bo rodzice nie chcieli ode mnie pieniędzy ale i ja miałam od nich nie ciągnąć.I nie miałam swojej rodziny,synka który nie mówi mi w sklepie,że takiej zabawki jeszcze nie maTeraz pewnie płacą więcej.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:22   #2769
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Cóż za pocieszenie hehe
nie wiem właśnie co z tą bluzką zrobić, w sumie zamawiałam inną tamta mi się bardziej podobała ale ta też jest w sumie ok - idealna do leginsów i taka cieplejsza dzianinowa. Ale czy gdybym chciała odesłać to czy ja płacę za wysyłkę? w końcu to ich błąd.

Kurcze rzeczywiście, wczoraj to była tragedia, nie wiedziałam co się dzieje ze mną, bo nigdy zawrotów głowy nie miałam, na początku ciąży też nie, tylko tak nagle wczoraj nie wiadomo dlaczego mnie dopadło... ale był mąż, więc w razie czego łapałby mnie... a tak całymi dniami w domu sama...będę uważać i dziękuję za troskę
O wysyłkę i koszty musisz zapytać sprzedawcę. Bardzo różnie to bywa.
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Ja też czasami...
Stary 2012-01-24, 12:25   #2770
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Rób, rób
Ja bez domowego chleba nie funkcjonuję. Kupne pieczywo mi nie wchodzi. Jak nie mam swojego to nie jem pieczywa... więc piekę Tylko nie w maszynie, a w piekarniku.
my mamy z takiej dobrej i fajnej piekarni ale i tak wiadomo, że to nie to samo co domowy... choć ten co ja robie to też do wyszukanych nie należy, muszę się nauczyć pełnoziarnisty albo razowy piec to będzie lepiej bo na razie tylko jakiś pszenno-żytni ) bo na taki był najlepszy przepis w instrukcji

Cytat:
hihi... jak ja kiedyś narzekałam na wszystko, że to boli, tamto boli a to to nie wiem... to mąż ze spokojem i szerokim uśmiechem powiedział "psujesz się ze starości"

Edytowane przez izotropia
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:30
Stary 2012-01-24, 12:25   #2771
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Czasem się zastanawiam z czego jeszcze będę musiała zrezygnować... Mąż pisze, że strasznie mu się Sardynia marzy, czytaj: może byśmy się wybrali... A ja chętnie bym gdzieś pojechała, tylko co robić jak coś zacznie się dziać złego... I się boję..
No ja mam ten koncert Cure'ów w Holandii, ale jak na złość jest 26. maja, czyli wtedy, kiedy ja już pewnie będę ledwo dychać i czekać ze spakowaną torbą Ale trudno, nadrobię, tzn. jak kiedyś jeszcze zagrają, to już pójdę z następnym pokoleniem fanów :P

Cytat:
Persephone_ ja chodząc na staż 7 lat temu zarabiałam 460zł i byłam zadowolona.bo rodzice nie chcieli ode mnie pieniędzy ale i ja miałam od nich nie ciągnąć.I nie miałam swojej rodziny,synka który nie mówi mi w sklepie,że takiej zabawki jeszcze nie maTeraz pewnie płacą więcej.
A ja już wtedy byłam mężatką i mieszkałam od dawna na swoim Na szczęście u nas w małżeństwie mąż zarabia godziwie, ja się tylko dorzucam na waciki niestety, ale nie narzekam i chodziłam do pracy (pełnoetatowej) za 800 i za 1200. Teraz po urodzeniu dziecka trochę się zmieni, będę jednak szukać czegoś za trochę więcej, ale na pewno nie będę celować w jakieś wydumane kwoty, choć na początek planuję jakieś pół etatu, to pewnie pokryję koszty dojazdu i może na soczki dla dziecka...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:26   #2772
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Pamiętam te czasy... A teraz u mnie w firmie stażystki, które mają wysokość stażowego prawie tyle ile jak na rękę biorę i im źle...
Stary 2012-01-24, 12:36   #2773
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Witam i na poczatek chcialabym sie przedstawic... otóz jestem przyszla mama , najprawdopodobniej okolo 21 czerwca (data przewidziana porodu), bedzie to synek o imieniu Martín.
Mam juz córeczke Amelie, która 27 stycznia skonczy 27 miesiecy.Bardzo sie ciesze, ze bede miala parke..chociaz z drugiej strony gdyby byla dziewucha..tez byloby super , a na dodatek wykorzystalabym wszystkie ubranka po malej. Tak sie zastanawiam co z nimi zrobic...chyba zrobie pakiety wiekowe i wystawie na sprzedaz na ebay-u lub allegro, bo sa jak nowe...i za to kupie duzo rzeczy dla malego
Z tego co zauwazylam, jestem najstarsza mamuska...mam 40 lat ale wiek chyba sie nie liczy...z zawodu jestem polozna (od ponad 2,5 roku nie pracuje, postanowilam zajac sie w pelni wychowaniem dzieci).
Od ponad 17 lat mieszkam w Madrycie, do Polski latam 1-2 razy w ciagu roku, pochodze z Lublina.

Witamy

Dziewczyny mam kilka pytań
1. Powiedzcie mi jak się z wypłatą przejedzie pod ZUS to jak Wam przesyłają pieniądze na konto czy przekazem?? Jeżeli na konto to powiedzcie mi mam się udać do ZUS i podać im nr konta?? Bo pracodawca nam wypłacał do ręki pieniądze nie na konto.

2. Jakiś sprawdzony sposób na wrastające włoski.... Dotąd nie miałam z nimi problemu, a teraz jak na złość...

3. Sposób na zaparcia :/

Dziś kolejna noc nie przespana.... W nocy 2 h bez snu.. Ledwo żyje...
A na dodatek poszłam wczoraj odebrać wyniki z toksoplazmozy, to jak się okazało pielęgniarka która wypisywała mi skierowani nie napisała na nim Toxo IgG/IgM, tylko samo IgG/IgM, i nie zrobili mi badań na toxo :zły: Sprawa jest w trakcie rozwiązywania, bo inna pielęgniarka która pobierała mi krew dopytywała się na noc ma być robione, czekam na informacje co w tej sprawie się rozwiąże, a jak nie to jest 50 zł w plecy....
Musiała się pożalić....
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:37   #2774
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzisiaj miałam straszne sny do tego stopnia że musiałam tż budzić bo bałam się iść siku.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Bylam dzisiaj u lekarza ... martwilam sie tymi bolami brzucha jakie mialam w tamtym tyg zadzwonilam dzisiaj i akurat byl wolny termin to pojechalam ... Na szczescie wszystko wporzadku slyszalam bicie serduszka mojej kruszynki od razu olbrzymi kamien z serca no i badal mnie lekrz szyjka dluga zamknieta takze wszystko wporzadku Mamy tylko zakaz przytulania sie do nastepnej srody ( wtedy mam usg polokowe ) Moze troche spanikowalam .. ale zdrowie mojej dzidzi najwazniejsze dlatego wolalam sie upewnic ze wszystko wporzadku
Super
Cytat:
Witaj

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:39   #2775
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
1. Powiedzcie mi jak się z wypłatą przejedzie pod ZUS to jak Wam przesyłają pieniądze na konto czy przekazem?? Jeżeli na konto to powiedzcie mi mam się udać do ZUS i podać im nr konta?? Bo pracodawca nam wypłacał do ręki pieniądze nie na konto.

2. Jakiś sprawdzony sposób na wrastające włoski.... Dotąd nie miałam z nimi problemu, a teraz jak na złość...

A na dodatek poszłam wczoraj odebrać wyniki z toksoplazmozy, to jak się okazało pielęgniarka która wypisywała mi skierowani nie napisała na nim Toxo IgG/IgM, tylko samo IgG/IgM, i nie zrobili mi badań na toxo :zły: Sprawa jest w trakcie rozwiązywania, bo inna pielęgniarka która pobierała mi krew dopytywała się na noc ma być robione, czekam na informacje co w tej sprawie się rozwiąże, a jak nie to jest 50 zł w plecy....
Musiała się pożalić....
1. Ja dostałam przekazem, bo nasza księgowa nie podała mojego numeru konta. Dzwoniłam w tej sprawie do pracodawcy, miał z nią pogadać i mi oddzwonić. Miał

3. U mnie chleb z ziarnami (ale w dużej ilości) i kefir.

A co do badań, dla mnie to skandal, przecież to nie Twoja wina :/ Zrób wszystko, żeby nie płacić ponownie :/
Stary 2012-01-24, 12:40   #2776
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
ja od 2 miesięcy tez sie czuje staro nie wiem czemu..moze dlatego ze do tej pory była "wolność" a teraz jestem matką zoną..i wudaje mi sie ze teraz zycie będzie nudne i dostosowane do dziecka.....boże niech ta chandra mnie juz opuści bo świruje
uważaj na to co mówisz jak ja powiedziałam to głośno przy moich znajomych to powiedzieli że jestem wyrodna i jak ja tak śmię twierdzić, że życie będzie podporządkowane dziecku, że wszystko trzeba będzie planować wcześniej i że do minimum 18 roku życia będę miała przy spódnicy ciągnący się "bagaż" no cóż to moje zdanie na ten temat....
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:46   #2777
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Witaj!!!

Cytat:
ważyłam o 18kg więcej niż teraz

łącznie przytyłam ok 35kg. Piszę ok bo w 7tyg myślałam że ważę jakieś 96kg a jak stanęłam na wagę u gina to ważyłam 109kg a na porodówce ważyłam 130kg
Wiesz co patrząc na Ciebie, na to co osiągnęłaś w odchudzaniu (bo pamiętam cię z wątku Dukanowego) to wiem że mimo nadwagi mozna z nią sobie później poradzić. Niestety tak to już jest że niektóre w ciąży tyją 12 kg a inne 30. Ale i z tym można sobie poradzić prawda?

Poza tym dziś obudziło mnie sloneczko i siarczysty mrozik za oknem. Aż chciało się wstac i działać. Także kupa prania wyprasowana, posprzatana łazienka obiadek się gotuje. Tylko córeczka przeziebona siedzi dziś ze mną w domu. Miłego dnia!
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:54   #2778
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31812601]Mnie w sumie boli tylko ten dolny odcinek kręgosłupa. Brzuch od czasu do czasu, ale to tylko kłucia. Ale teraz jak mam zapchany nos, to jeszcze dodatkowo głośno oddycham i jak się na przykład podnoszę i potem dochodzę do siebie kilka sekund i głośno oddycham, to jak babcia.... [/QUOTE]
no to witaj w klubie, jak ja miałam zapchane zatoki, to R ciągle się pytał czy dobrze się czuje bo tak oddycham jak lokomotywa...i też chrapię

Cytat:

Dziś już ze mną trochę lepiej, byłam u dentysty...
jedz póki możesz - potem bedzie jeszcze trudniej. Nie zakładaj najgorszego - z resztą wszędzie są lekarze

Cytat:
mi już powiedział że jak nie odetkam się wreszcie i nie zaczne normalnie oddychać to mnie odsyła do innego pokoju bo go budzę a od tego to pierwszy krok do wymiany

[QUOTE=GaTTa;31813141]Witamy

QUOTE]

ad 1 - nie wiem bo z polskim zusem nie miałam doczynienia
ad 2 - musisz poczekać, najlepiej pensetką wyrwać ale może to przez chormony?
ad 3 - jest ich kilka, np śliwki suszone zalewasz wodą i zostawiasz na noc, potem rano wypijasz ten napar i zjadasz śliwki, ale także siemie lniane, możesz dodawać do jedzenia albo ugotować taki "kisiel" - wsypujesz siemię lniane do garnuszka i zalewasz je wodą gotujesz aż woda stanie się "kiślowata" i to potem wypijsza.... no i ostatnia - lewatywa
Stary 2012-01-24, 12:56   #2779
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Rób, rób
normalnie aż się chyba skusze na własnoręcznie pieczony chlebek...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31812601]Mnie w sumie boli tylko ten dolny odcinek kręgosłupa. Brzuch od czasu do czasu, ale to tylko kłucia. Ale teraz jak mam zapchany nos, to jeszcze dodatkowo głośno oddycham i jak się na przykład podnoszę i potem dochodzę do siebie kilka sekund i głośno oddycham, to jak babcia.... [/QUOTE]
o właśnie! na dole też mnie boli, ale często tak 3 cm obok kręgosłupa, jakby mi coś nie przeskoczyło... czas się wziąć za siebie i wiecej się ruszać
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:57   #2780
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Witamy

mi pomaga picie przegotowanej wody w dużych ilościach

i mam taką książeczkę "cudowne 9 miesięcy" w której polecają jeszcze: - stosowanie diety bogatej w błonnik (mało przetworzone warzywa i owoce, pełnoziarnisty chleb i płatki zbożowe),
- jedzenie miodu i suszonych śliwek

a na bóle krzyża:
- dużo i aktywnie odpoczywać - lekki spacer, relaksacyjne pływanie, leżenie,
- nosić obuwie ma niskim obcasie
- stosowanie pasa ciążowego (do nabycia w aptekach)
- zmienić stanowisko pracy na mniej obciążające jeśli to możliwe
- nie dźwigać ciężarów - zakupy to też ciężary!
- używać plecaka a nie torby na ramię
- jeśli bóle nie ustępują lub mają charakter pulsacyjny odwiedzić swojego lekarza
- w przypadku bólów "ciągnących" od podstawy kości krzyżowej zgłoś się do ginekologa - to niepokojący objaw.
może się komuś przyda
Stary 2012-01-24, 12:57   #2781
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

ad 1 - nie wiem bo z polskim zusem nie miałam doczynienia
ad 2 - musisz poczekać, najlepiej pensetką wyrwać ale może to przez chormony?
ad 3 - jest ich kilka, np śliwki suszone zalewasz wodą i zostawiasz na noc, potem rano wypijasz ten napar i zjadasz śliwki, ale także siemie lniane, możesz dodawać do jedzenia albo ugotować taki "kisiel" - wsypujesz siemię lniane do garnuszka i zalewasz je wodą gotujesz aż woda stanie się "kiślowata" i to potem wypijsza.... no i ostatnia - lewatywa
akurat tego ostatniego nie powinno się robić
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:59   #2782
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

karola 2546 jasne że się da tylko trzeba chcieć wiadomo,że lepiej nie utyć ale tak jak mówisz jedna utyje 9kg a druga 30

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

na zaparcia otreby i śliwki

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:59   #2783
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj na to co mówisz jak ja powiedziałam to głośno przy moich znajomych to powiedzieli że jestem wyrodna i jak ja tak śmię twierdzić, że życie będzie podporządkowane dziecku, że wszystko trzeba będzie planować wcześniej i że do minimum 18 roku życia będę miała przy spódnicy ciągnący się "bagaż" no cóż to moje zdanie na ten temat....
My staraliśmy się przez prawie 3 lata. W ubiegłym roku powiedzieliśmy dość i zaczęliśmy realizować plany. I bęc wpadka. Nie mówię, że nie chciałam, bo chciałam. Tylko też wagi nabrały inne sprawy, zaczęłam mieć inne priorytety. I teraz ciężko mi się pogodzić z tym, że np. wiosną nie będę pewnie już mogła przekopać ogródka, że budowę domu będziemy realizować małymi kroczkami, że przez najbliższy rok, jak nie dłużej z głowy mamy urlop w ciepłych krajach.. Takie jest życie, okazuje się, że coś za coś. Denerwuję się, że nie jestem w stanie zrobić czegoś co do tej pory nie stanowiło dla mnie żadnego problemu, że mam kłopoty z podlaniem roślin. Że zamiast wydać pół wypłaty w ogrodniczym będę musiała myśleć racjonalnie... Ta radość z posiadania dzieciątka, które rośnie w brzuszku kłóci mi się z koniecznością zrezygnowania z części samej siebie. Ale nic to jakoś przetrwam.
Stary 2012-01-24, 12:59   #2784
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Witamy

Napisz podanie do Zusu ze chcesz by pieniadze na konto wpływały i wyslij. Ewentualnie ksiegowa przekazując zwolnienia do Zusu moze tez takie Twoje podanie przekazac. Ja wysłałam sama takie podanie, tylko ksiegowa podała mi adres odpowiedniego zusu.

Dziś ide na połowkowe, trzymac kciuki
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:04   #2785
Konto usunięte

OK, mieszkanie ogarnięte, teraz ja muszę się za siebie zabrać i jadę do sklepu.

Życzę powodzenia na połówkowym!
I sama się zastanawiam nad swoim - w przyszłym tygodniu mam wizytę i będę wtedy w 20t2dniu - właściwie mogłabym je wtedy mieć, ale chyba nie będę. Więc na kiedy maksymalnie lekarz może się umówić ze mną na to badanie? :/ Trochę mnie to martwi... żeby potem nie było za późno :/
Stary 2012-01-24, 13:04   #2786
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
akurat tego ostatniego nie powinno się robić
dlaczego nie?pierwsze słyszę że nie można, przecież przed porodem Ci robią to dlaczego w trakcie ciąży nie można?

Cytat:
My staraliśmy się przez prawie 3 lata. W ubiegłym roku powiedzieliśmy dość i zaczęliśmy realizować plany. I bęc wpadka. Nie mówię, że nie chciałam, bo chciałam. Tylko też wagi nabrały inne sprawy, zaczęłam mieć inne priorytety. I teraz ciężko mi się pogodzić z tym, że np. wiosną nie będę pewnie już mogła przekopać ogródka, że budowę domu będziemy realizować małymi kroczkami, że przez najbliższy rok, jak nie dłużej z głowy mamy urlop w ciepłych krajach.. Takie jest życie, okazuje się, że coś za coś. Denerwuję się, że nie jestem w stanie zrobić czegoś co do tej pory nie stanowiło dla mnie żadnego problemu, że mam kłopoty z podlaniem roślin. Że zamiast wydać pół wypłaty w ogrodniczym będę musiała myśleć racjonalnie... Ta radość z posiadania dzieciątka, które rośnie w brzuszku kłóci mi się z koniecznością zrezygnowania z części samej siebie. Ale nic to jakoś przetrwam.
rozumiem i dołączam się do klubu, u mnie też musiałam priorytety pozmieniać i całe swoje życie - no cóż bywa, teraz przyzwyczajam się do myśli że to moje ostanie dwa miesiące wolności - ps jak to mówię to moja mama idzie zawsze poskarżyć sie do R, że jak ja tak mogę, to przecież moje dziecko, że jak ja mogę powiedzieć że do 18 roku będę miała dodatkowy bagaż - a R do niej - proszę Pani do 18 ? ja mam nadzieję wykopać go w wieku 15 lat hahahahah
Stary 2012-01-24, 13:07   #2787
_agata
Zakorzenienie

Kupony do Rossmana na kolejny tydzień: http://www.rossnet.pl/4poryroku/kupony
I ceny po obniżce: http://www.rossnet.pl/4poryroku

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:12   #2788
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem i dołączam się do klubu, u mnie też musiałam priorytety pozmieniać i całe swoje życie - no cóż bywa, teraz przyzwyczajam się do myśli że to moje ostanie dwa miesiące wolności - ps jak to mówię to moja mama idzie zawsze poskarżyć sie do R, że jak ja tak mogę, to przecież moje dziecko, że jak ja mogę powiedzieć że do 18 roku będę miała dodatkowy bagaż - a R do niej - proszę Pani do 18 ? ja mam nadzieję wykopać go w wieku 15 lat hahahahah
Właśnie... U mnie to mąż bardzo chciał. Teraz zaczyna odkrywać ograniczenia...
Cytat:
Kupony do Rossmana na kolejny tydzień: http://www.rossnet.pl/4poryroku/kupony
I ceny po obniżce: http://www.rossnet.pl/4poryroku

Dzięki.
Stary 2012-01-24, 13:16   #2789
kapukat
Zakorzenienie

ja nie wiem czy R chciał, nigdy o tym nie rozmawialiśmy, ale na pewno znosił to lepiej ode mnie na początku - a teraz czekamy, on by już chciał żeby dziecko się wypakowało a potem twierdzi że może poczeka do mistrzostw.... ach mężczyźni
Stary 2012-01-24, 13:17   #2790
aga_bre
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]O jejku, współczuję z tą bluzką...

Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką.

A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów [/QUOTE]

Za rok 2011 i to musi być kwota brutto.

Cytat:
Witamy

Musiała się pożalić....
Lactulosa, śliwki i platki owsiane zalena wrzątkiem z jogurtem .

Uciekam obejrzeć szopkę pod tytułem Macierawicz i jego spisek.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości