|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
O super
Cytat:
![]() oj pierwszej swiezosci to nie jestes
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Aguśkaa masz świetnego Synka jak tak o Nim piszesz chciałabym aby moje było takie Kochane ![]() pempek współczuję sytuacji z pracą a ja po porodzie zapale papieroska - może znowu będę paliła tak jak kiedyś (jednego dziennie) i wypije energetyka ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- balbinka20 super brzusio
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
O ile jeszcze by to przydane było, to zazwyczaj radzą zabobonami (nie noś łancuszka, bo się dziecko udusi) to jak im ktoś coś poleci, to jest to jedyna dobra rzecz i już - jak z tym nieszczęsnym linomagiem. Nie ma opcji, żeby krem nivea, oillan czy ziajka był ok, TYLKO LINOMAG i nic więcej. I obydwie są z gatunku tych, co wyrywają pracę z rąk, bo same potrafią lepiej ,szybciej, ładniej. O ile mama mieszka w innym mieście, i nie powinna być problemem, to babcia dobra rada mieszka tylko piętro wyżej. I kolejny dylemat: nie mam zamiaru uwiązać siędo dziecka, wszędzie ze sobą zabierać, nawet na 5 minut do sklepu - mam z kim zostawić to zostawiam. Kwestia jest tylko taka, że babcia ma już zdrowie i ręce nie te, teść ma głupie pomysły, mąż dużo od niego lepszy, ale to i tak tylko facet... ![]() tak więc na początku dziecię będzie zostawało jedynie z babciami swoimi, a jak wyszkolę męża, to i z nim. Z dziadkami? No way. |
||
|
|
|
#2434 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kochane!
Jak zwykle odzywam się po kilku dniach przerwy, dosyć zabiegani jesteśmy ostanio, a jak mam już wolne to albo ciągle coś sprzątam albo pichcę-chyba instynkt wicia gniazda mi się włączył hehe ![]() Po badaniu glukozy w irl warunkach, stwierdzam, że nie było tak żle-lucozade w ogóle nie jest słodkie, a ponoc w tej porcji jaką podano nam do wypicia-czyli cała buteleczka plus trochę, zawiera się 75 g glukozy. Czekam do końca tyg na tel, czy wyniki są złe. Bo jeśli są dobre, to tutaj nie dzwonią. Zakupiliśmy także komodę na dziecięce ciuszki, długo się naszukałam a kupiliśmy w końcu spontanicznie, bo były wyprzedaże w sklepach meblarskich. Komoda śliczna, solidna i pojemna, tylko Tż czasu skręcić jej nie ma bo ciągle coś nam wypada, dziś znów szkoła rodzenia. Trochę mi się nie chce iść, bo informacje w sumie zaczerpnęłam z książek i od rodziny, znajomych i tu z forum, i w sumie nic nowego jak dotąd nie usłyszałam. Ale skoro jesteśmy zapisani, to idziemy, Tż zależy, bo on akurat czyta dużo, dużo mniej niż ja i chce poszerzać wiedzę ![]() Cytat:
Cytat:
Może moje wyniki w Pl były za wysokie, bo właśnie poszłąm na badanie zaraz po długiej podrózy, były święta, stres, byliśmy chozi i mało się ruszałam??? Zaraz sie wgryzę w chlebek z serem żółtym i masełkiem, bo właśnie upiekłam świeżutki bochenek w maszynie do chleba
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-01-24 o 14:21 |
||
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
ja też jem camembert zwłaszcza smażony w pnierce z sezamu
![]() aaaga ja tak zauwazyłam ze nas duzo łączy synek Dominik w brzuchu, problemy z nerkami, siostry w ciąży i grzyby też uwielbiam zbierać desia kciuki za córcie co do marzeń to mój tata sie rozmarzył że na następny dzień dziadka dostanie 3 piwka a nie 1 bo mu wnuków przybędzie
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego, jak Tż powiedział jej, że mam ostanio rwę kulszową(niestety, cholerstwo wróciło), to stwierdziła, że to niemożliwe! Ze jak boli mnie nisko w kregoslupie i do tego prominiuje na posladek i noge to nie moze byc rwa, bo bym nie byla w stanie sie ruszac samodzielnie i juz tylko zastrzyki, ze to cos innego raczej. A chyba wiem, co mowil mi lekarz, ale niewazne... I jeszcze, jak opowiadalismy jej o zaleceniach tutejszych poloznych, by dzidzie klasc spac w temp ok 18 stopni, i ze to takze zalecenie w kwesti zabobiegania smierci lóżeczkowej niemowląt to stwierdzila, ze za niska temp, żebyśmy nie słuchali, bo przyczyna tego syndromu jest bezdech a nie temp! Nie docieralo do niej, ze do bezdechu moga doprowadzic rozne czynniki a wysoka temp i opatulanie dziecka, obkladanie go poduchami, pluszakami moze byc jednym z nich Dlatego-odliczajac dni do porodu, obawiam sie nie o porod, bole itp lecz ze juz niebawem czeka nas inwazja pdt nalot teściowej |
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje i powodzenia w lutym, dasz czadu
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Chlebek domowy
niestety nie mam maszynki ale za to książkę z przepisami na różne chlebki i drożdże w lodówce chyba dzisiaj coś upiekę
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczuszki, idę robic obiadek, a potem małż wraca z pracy i śmigamy na SR.
koniakonia Aguśka ma hamak a ja też się załapię? Może chociaż jakaś dostawka?
|
|
|
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj piekłam serowe racuszki z musem jagodowym własnej roboty...mniam, ostanio ciagle coś gotuję, dziś już wymyśliłam coś nowego dobrego i zaraz wezmę się za realizację
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
ale piszecie i piszecie
moja matka sie odgrazala ze nie bedzie przyjezdzac bo jej sie umeblowanie naszego mieszkania nie podoba a dzis dzwoni ze jutro bedzie z ciuszkami dla wnuczka nie ogarniam tej kobiety ![]() maz za godzine wraca z pracy ratowac mnie syropem cebulowym i migladami bo mam zgage od rana a zimne mleko na bolace gardlo nie za bardzo ![]() lena na madalinskiego za doplata maz moze byc przy cesarce bo wczesniej cos wspominalas o tym
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-24 o 14:48 |
|
|
|
#2446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w tym roku było ciężko, bo ani razu nie byłam w lesie a co dopiero na grzybach - na podkarpaciu szaleje borelioza więc w ciąży za duże zagrożenie ale w tym roku nic mnie nie zatrzyma ![]()
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala, serdecznie Ci wogole wspolczuje z powodu babci! Zapomnialam chyba wczesniej napisac
Evvcia gratuluje pieknie zdanego egzaminu! ![]() Zdjecia zamieszcze jak zejda mi moje strupki wstrecioszki ![]() Konia ja wlasnie myslalam ze nawet z pasteryzowanego nie mozna bo to chodzi o jakies kwasne srodowisko czy cos a nawet te , ktore sa robione z mleka pasteryzowanego to walsnie srodowisko, ktore jest przyjazne listerii maja ![]() Ale klocic sie o to nie bede ![]() A tak swoja droga dlaczego chcesz Agusce serwowac bezalkoholowego drinka Co to za drink?Madziara wlasnie te smazone tzn po obrobce termicznej mozna bo listeria umiera w wysokiej temperaturze. Dzieki za kciuki Aguska , ja jestem rocznik 79 ![]() Ja sie rowniez pisze na party pod grusza, ale drinka chce ALKOHOLOWEGO ![]() Karolca, swietny filmik! ciekawa jestem czy mi bedzie tak brzuch chodzil, Ty masz dzidziusia i skore tylko a ja (tak jak pisala emigra) to jeszcze kupa tluszczyku, wiec chyba moge tylko pomarzyc
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-24 o 14:53 |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę!!!
Ewelajna a pochwalisz się co masz w planach? ![]() za mną chodzi taka babka biszkoptowa z polewą czekoladową ![]() muffiny-hmm... mam konfitury malinowe od mamy, więc mogłabym je wykorzystać, no i teraz do listy chlebek dopisuję zaraz przejrzę książkę z przepisami i pokukam na co mam ochotę
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Infl nie da rady. I nawet na pooperacyjną nie może wejśc mąż ;/ |
|
|
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nikt nie zrozumie kobiety lepiej niz druga kobieta
|
|
#2451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Z Braun'a
ten dokladnie http://www.amazon.de/gp/product/B000UVVKLW My zaplacilismy 41,5 € ale widzialam ze potrafi kosztowac nawet 99,90 € - nie mam pojecia skad taka roznica Maz juz sie nim pobawil, zmierzyl sobie temerature i mi Cytat:
jestem dumna z Ciebie oby tak dalej Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez bede zostawiac dziecko, czy to z mezem, czy mama jak tu bedzie, nie bedzie mi sie pewnie chcialo na 5 minut zeby wyjsc cos kupic szybko dziecka ubierac, pakowac w wozek ... chyba kobieta jak wino Cytat:
Kupilam sobie dzisiaj spodnie dresowe i dwie koszulki takie zwykle z dlugim rekawem, no i nie oparlam sie i kupilam tez Juli dwie pary spodni dresowych na 62/68 - blekitne i brazowe
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-01-24 o 15:14 |
||||
|
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie jeszcze nie zdecydowałam, ale chyba zrobię od razu 2 potrawy na raz. Opcja nr 1 to makaron soba z wieprzowiną (mój kochany mąż nie znosi bowiem krewetek, także to taki ukłan w jego stronę) z pieczoną papryką w wersji orientalnej, a opcja nr 2 to zupa brokułowa z grzankami. Wszystko mam, nic tylko gotować. Ale teraz mam ochotę na odrobinę lenistwa-kromkę świerzego chlebka z masełkiem i miodem i do tego kakao...plus książka i pod kocyk na godzinkę. Ostanio zawsze w ciągu dnia śpię ok godziny, co nie zdarzało mi sie raczej podczas 1 trymestru. ![]() Iw32, a możesz podać przepis na ten włoski chlebek z oliwą?
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
oplata za obecnosc osoby trzeciej przy operacji, ja nie chce maza przy cc ale wiem ze szwagierka placila aby jej facet mogl byc
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna, ale tesciowa Ci sie trafila
mam nadzieje, ze sie ocknie kobieta i da Wam luzu trzymam kciuki za wyniki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie też przymierzam się do kupna termometru
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Emigra, szczerze w to wątpię a już kilka lat ją znam Pocieszam się jednak myślą, że są dużo, dużo gorsze...No i najlepiej mieszkać daleko od siebie i spotykać się na wizytach, wtedy zazwyczaj jest miło i sympatycznie, bez większych zgrzytów, o ile się zaciśnie zęby, gdy trzeba haha
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie, bo greenpeace mógłby mieć obiekcje,że ktoś wieloryba w basenie działkowym trzyma
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Rano juz sie zaczynalam martwic, ze Julka nadzwyczaj spokojna, ale teraz znowu sie wierci przy mostku
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2460 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widziałam, że mają wanienki z tymi fotelikami, o których mówiłyście i 2 x 2 wiaderka różnych firm ale te wiaderka wogóle mnie nie przekonują, zobaczę dzisiaj jak to wygląda...a tak w temacie zrzucania to ja to wygląda zaraz po porodzie?? ile mniej więcej się traci kg?? mam nadzieję, że nie tylko wagę dziecka... bo czytałam, że ok.6 kg, bo wody itd, ale koleżanka mówi, że ona ledwo wyszła lżejsza o wagę dziecka, a ta opcja mi nie odpowiada![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

ale ogólnie tak jak obiecałam uczyłam się sumiennie cały dzień 

nie ogarniam tej kobiety
więc w ciąży za duże zagrożenie