Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 14:12   #2431
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ty na hamaku z drinkiem bezalkoholowym pod gruszką
O super
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
no i wczoraj mnie nie było tzn. podczytałam trochę przed spaniem ale ogólnie tak jak obiecałam uczyłam się sumiennie cały dzień efekt: zaliczyłam ćwiczenia na 5 za to w nagrodę była duża chałwa

I jak wczoraj się pochwaliła, że od kilku dni dobrze sypiam tak dziś w nocy może z 4 godziny z przerwami mi się udało masakra. W związku z tym myślę zaraz się zdrzemnąć. Coś mi brzuszek dziś się stawia, ostatnio zaliczyłam około 8 twardnień pod rząd...

Cytat:
Ja z 8 marca jestem rocznik 1980
oj pierwszej swiezosci to nie jestes
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:17   #2432
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Aguśkaa masz świetnego Synka jak tak o Nim piszesz chciałabym aby moje było takie Kochane

pempek współczuję sytuacji z pracą

a ja po porodzie zapale papieroska - może znowu będę paliła tak jak kiedyś (jednego dziennie) i wypije energetyka

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

balbinka20 super brzusio

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:19   #2433
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
cottonpuma jak bym swoja matke dzis rano slyszala
syropek mialam bardzo dobry
one chyba jednak wszystkie są takie same XD

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
mysle, ze konia nie bedzie miala nic przeciwko, ale musimy wiecej wachlarzy i wachlujacych zalatwic

oj bidulko, nie wiem juz co Ci doradzic, bedzie Ci ciezko jak tak ciagle ktos bedzie Ci chcial swoje racje wtracic i nie da robic po swojemu...
no nic, trzeba przeżyć swoje i już. O ile teściowa zapytana poradzi, to babka męża (też mieszka z nami) i moja matka same włażą z buciorami i swoimi mądrościami.
O ile jeszcze by to przydane było, to zazwyczaj radzą zabobonami (nie noś łancuszka, bo się dziecko udusi) to jak im ktoś coś poleci, to jest to jedyna dobra rzecz i już - jak z tym nieszczęsnym linomagiem. Nie ma opcji, żeby krem nivea, oillan czy ziajka był ok, TYLKO LINOMAG i nic więcej.

I obydwie są z gatunku tych, co wyrywają pracę z rąk, bo same potrafią lepiej ,szybciej, ładniej.
O ile mama mieszka w innym mieście, i nie powinna być problemem, to babcia dobra rada mieszka tylko piętro wyżej.

I kolejny dylemat: nie mam zamiaru uwiązać siędo dziecka, wszędzie ze sobą zabierać, nawet na 5 minut do sklepu - mam z kim zostawić to zostawiam. Kwestia jest tylko taka, że babcia ma już zdrowie i ręce nie te, teść ma głupie pomysły, mąż dużo od niego lepszy, ale to i tak tylko facet...
tak więc na początku dziecię będzie zostawało jedynie z babciami swoimi, a jak wyszkolę męża, to i z nim.
Z dziadkami? No way.
Stary 2012-01-24, 14:19   #2434
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej kochane!

Jak zwykle odzywam się po kilku dniach przerwy, dosyć zabiegani jesteśmy ostanio, a jak mam już wolne to albo ciągle coś sprzątam albo pichcę-chyba instynkt wicia gniazda mi się włączył hehe

Po badaniu glukozy w irl warunkach, stwierdzam, że nie było tak żle-lucozade w ogóle nie jest słodkie, a ponoc w tej porcji jaką podano nam do wypicia-czyli cała buteleczka plus trochę, zawiera się 75 g glukozy. Czekam do końca tyg na tel, czy wyniki są złe. Bo jeśli są dobre, to tutaj nie dzwonią.

Zakupiliśmy także komodę na dziecięce ciuszki, długo się naszukałam a kupiliśmy w końcu spontanicznie, bo były wyprzedaże w sklepach meblarskich. Komoda śliczna, solidna i pojemna, tylko Tż czasu skręcić jej nie ma bo ciągle coś nam wypada, dziś znów szkoła rodzenia. Trochę mi się nie chce iść, bo informacje w sumie zaczerpnęłam z książek i od rodziny, znajomych i tu z forum, i w sumie nic nowego jak dotąd nie usłyszałam. Ale skoro jesteśmy zapisani, to idziemy, Tż zależy, bo on akurat czyta dużo, dużo mniej niż ja i chce poszerzać wiedzę

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja też nie mam ochoty żeby mnie ktoś poza małżem w szpitalu po porodzie nawiedzał, a potem mamy zamiar ograniczyć wizyty rodziny w domu do minimum, ale już wiem, że ciężko będzie
Trzeba będzie wytłumaczyć tą kwestię rodzicom Tz, bo oni najchętniej przyjechaliby tuż po porodzie, w tym teściowa zostałaby na jakiś czas-nieokreślony, o zgrozo! Nie mam ochoty na ich wizytę, tzn na jej konkretnie. Obawiam się tego bardziej niż porodu Niestety, ale znając ją, jej fochowatość i humory oraz podejście do zycia już mi cierpnie skóra na samą myśl....brrrr....I zapowiedziałam Tż ze teściowie mogą przyjechać do nas dopiero w około mieś po porodzie, na pewno nie ma mowy o wcześniejszym terminie. Wczesniej za to chetnie przyjme moja mamę, bo wiem, ze przy niej nie musze sie niczym krepowac, moge jej powiedziec takze kilka slow prawdy jak bede zestresowana czy zdenerwowana i sie nei sfochuje i ze mi sie nei bedzie wtracac w prowadzenie domu-jak to robi tesciowa u swojego starszego syna, sprztajac mu mieszkanie i wyglaszajac glosne i niemile uwagi.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wcale nie
Ja powiem szczerze, dziwię się, że jeszcze Ci nie dali, bo nieważne, czy dietę stosujesz ścisłą czy nie, jeżeli cukier jest za wysoki to insulina być powinna, marudzenie lekarzy Cię nie wyleczy.
A nie ma sensu moim zdaniem się głodzić, bo nie dość, że w ciąży to chyba najgłupszy z możliwych pomysłów, to jak pisałam gdzieś wcześniej, nikomu nie życzę kwasicy acetonowej.
Ja bym po prostu powiedziała, że nie jestem w stanie utrzymać tego cukru i już, i dla dobra dziecka poproszę insulinę. Przecież to nie narkotyk ani żadna przyjemność się kłuć, nie powinni robić problemów.

A jeżeli jesteś zainteresowana, poproszę dziś Karolcę o dostęp do maila (chyba już zasłużyłam, co?) i wrzucę materiały nt. cukrzycy które dostałam wczoraj w klinice Jagiellońskiego.
Moja cukrzyca chyba się wycofuje, bo ostanie pomiary wskazują na cukier w normie, a dietę taką restrykcyjną już odpuściłam. Nie uważam, żeby 1800 kcl w zaawansowanej ciąży było dobre dla dzidzi. Jem bardzo zdrowo, unikam cukru i słodyczy, ale jem większe porcje i nie stosuję się ściśle do wytycznych. Tzn przestrzegam podstawowych zasad, ale np pozwalam sobie na masło czy parówkę z indyka czy półtłusty ser, ale zawsze potem mierzę poziom cukru w godzinę po posiłku, i jak widzę, że jest dobry, to wiem, że mi to już nie szkodzi.

Może moje wyniki w Pl były za wysokie, bo właśnie poszłąm na badanie zaraz po długiej podrózy, były święta, stres, byliśmy chozi i mało się ruszałam???

Zaraz sie wgryzę w chlebek z serem żółtym i masełkiem, bo właśnie upiekłam świeżutki bochenek w maszynie do chleba

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-01-24 o 14:21
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:31   #2435
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
O super

oj pierwszej swiezosci to nie jestes
wino jak kobieta
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:31   #2436
Madziara 26
Rozeznanie

ja też jem camembert zwłaszcza smażony w pnierce z sezamu

aaaga ja tak zauwazyłam ze nas duzo łączy synek Dominik w brzuchu, problemy z nerkami, siostry w ciąży i grzyby też uwielbiam zbierać

desia kciuki za córcie

co do marzeń to mój tata sie rozmarzył że na następny dzień dziadka dostanie 3 piwka a nie 1 bo mu wnuków przybędzie

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:32   #2437
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Zaraz sie wgryzę w chlebek z serem żółtym i masełkiem, bo właśnie upiekłam świeżutki bochenek w maszynie do chleba
Narobiłaś mi smaka tym domowym chlebkiem. Idę włączyć swoją
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:32   #2438
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
no i wczoraj mnie nie było tzn. podczytałam trochę przed spaniem ale ogólnie tak jak obiecałam uczyłam się sumiennie cały dzień efekt: zaliczyłam ćwiczenia na 5 za to w nagrodę była duża chałwa

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:33   #2439
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
one chyba jednak wszystkie są takie same XD

no nic, trzeba przeżyć swoje i już. O ile teściowa zapytana poradzi, to babka męża (też mieszka z nami) i moja matka same włażą z buciorami i swoimi mądrościami.
O ile jeszcze by to przydane było, to zazwyczaj radzą zabobonami (nie noś łancuszka, bo się dziecko udusi) to jak im ktoś coś poleci, to jest to jedyna dobra rzecz i już - jak z tym nieszczęsnym linomagiem. Nie ma opcji, żeby krem nivea, oillan czy ziajka był ok, TYLKO LINOMAG i nic więcej.

I obydwie są z gatunku tych, co wyrywają pracę z rąk, bo same potrafią lepiej ,szybciej, ładniej.
O ile mama mieszka w innym mieście, i nie powinna być problemem, to babcia dobra rada mieszka tylko piętro wyżej.
Moja teściowa, jak się dowiedziała że już nie wróciłam do pracy po świętach, zaczęla indagować Tż o powody, o to, czy dostaję jakieś pieniądze, czy mam już urlop macierzynski i kiedy mi zaczną płacić oraz jak długo będę dostawać te pieniądze skoro już teraz poszłam na macierzynski??? Bo tu w irl w moim przynajmniej przypadku, będąc na zwolnieniu lekraskim pracodawca nic mi nie płaci, mam kontrakt godzinowy-dostaję kasę za wypracowane godziny. Teraz wykorzystałam urlop zwykły jadąc na święta, a obecnie jestem na zwolnieniu takim na gębę, że tak powiem aż do dnia 1 lutego, kiedy to oficjalnie rozpoczynam swój urlop macierzyński( można już na niego przejść chyba 16 tyg przed porodem, a najpóżniej 2 tyg przed). Irytuje mnie ta kobieta, bo uważam, że to nie jest jej sprawa, i to dociekanie, wypytywanie, jakby mało mnie już przepytała na ten temat podczas pobytu w Polsce

Do tego, jak Tż powiedział jej, że mam ostanio rwę kulszową(niestety, cholerstwo wróciło), to stwierdziła, że to niemożliwe! Ze jak boli mnie nisko w kregoslupie i do tego prominiuje na posladek i noge to nie moze byc rwa, bo bym nie byla w stanie sie ruszac samodzielnie i juz tylko zastrzyki, ze to cos innego raczej. A chyba wiem, co mowil mi lekarz, ale niewazne...

I jeszcze, jak opowiadalismy jej o zaleceniach tutejszych poloznych, by dzidzie klasc spac w temp ok 18 stopni, i ze to takze zalecenie w kwesti zabobiegania smierci lóżeczkowej niemowląt to stwierdzila, ze za niska temp, żebyśmy nie słuchali, bo przyczyna tego syndromu jest bezdech a nie temp! Nie docieralo do niej, ze do bezdechu moga doprowadzic rozne czynniki a wysoka temp i opatulanie dziecka, obkladanie go poduchami, pluszakami moze byc jednym z nich

Dlatego-odliczajac dni do porodu, obawiam sie nie o porod, bole itp lecz ze juz niebawem czeka nas inwazja pdt nalot teściowej
Stary 2012-01-24, 14:38   #2440
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

I jak wczoraj się pochwaliła, że od kilku dni dobrze sypiam tak dziś w nocy może z 4 godziny z przerwami mi się udało masakra. W związku z tym myślę zaraz się zdrzemnąć. Coś mi brzuszek dziś się stawia, ostatnio zaliczyłam około 8 twardnień pod rząd...

Wszystkim chorowinkom, zwłaszcza nerkowym i cukrzycowym przesyłam troszkę mocy i mam nadzieję, że podkurujecie się No a Ty Cytrynka z łóżka nie wychodzić tak jak "mama" Cottonpumy radzi

Na mejlu super fotki Desia a Ty nie wytykaj dziewczynom, że się wreszcie sfotografowały tylko swoje nowe foto wrzuć! i Gucia już normalnie zapomniałam tak Ty wyglądasz - dawaj foto
oj Ty kujonku gratulacje i powodzenia w lutym, dasz czadu
Stary 2012-01-24, 14:41   #2441
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Narobiłaś mi smaka tym domowym chlebkiem. Idę włączyć swoją
Chlebek domowy

niestety nie mam maszynki ale za to książkę z przepisami na różne chlebki i drożdże w lodówce chyba dzisiaj coś upiekę

Stary 2012-01-24, 14:42   #2442
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczuszki, idę robic obiadek, a potem małż wraca z pracy i śmigamy na SR.
koniakonia Aguśka ma hamak a ja też się załapię?
Może chociaż jakaś dostawka?
Stary 2012-01-24, 14:43   #2443
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Chlebek domowy

niestety nie mam maszynki ale za to książkę z przepisami na różne chlebki i drożdże w lodówce chyba dzisiaj coś upiekę
Upiecz Mój już się kręci, robię włoski z dodatkiem oliwy
Stary 2012-01-24, 14:44   #2444
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Chlebek domowy

ja wczoraj piekłam serowe racuszki z musem jagodowym własnej roboty...mniam, ostanio ciagle coś gotuję, dziś już wymyśliłam coś nowego dobrego i zaraz wezmę się za realizację
Stary 2012-01-24, 14:47   #2445
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale piszecie i piszecie
moja matka sie odgrazala ze nie bedzie przyjezdzac bo jej sie umeblowanie naszego mieszkania nie podoba a dzis dzwoni ze jutro bedzie z ciuszkami dla wnuczka nie ogarniam tej kobiety
maz za godzine wraca z pracy ratowac mnie syropem cebulowym i migladami bo mam zgage od rana a zimne mleko na bolace gardlo nie za bardzo
lena na madalinskiego za doplata maz moze byc przy cesarce bo wczesniej cos wspominalas o tym

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-24 o 14:48
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:51   #2446
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
ja też jem camembert zwłaszcza smażony w pnierce z sezamu

aaaga ja tak zauwazyłam ze nas duzo łączy synek Dominik w brzuchu, problemy z nerkami, siostry w ciąży i grzyby też uwielbiam zbierać

desia kciuki za córcie

co do marzeń to mój tata sie rozmarzył że na następny dzień dziadka dostanie 3 piwka a nie 1 bo mu wnuków przybędzie
napisz jeszcze że jesteś fanką literatury fantasy, a wyznam ci miłość

w tym roku było ciężko, bo ani razu nie byłam w lesie a co dopiero na grzybach - na podkarpaciu szaleje borelioza więc w ciąży za duże zagrożenie
ale w tym roku nic mnie nie zatrzyma

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:51   #2447
desia888
Wtajemniczenie

Mala, serdecznie Ci wogole wspolczuje z powodu babci! Zapomnialam chyba wczesniej napisac

Evvcia gratuluje pieknie zdanego egzaminu!
Zdjecia zamieszcze jak zejda mi moje strupki wstrecioszki

Konia ja wlasnie myslalam ze nawet z pasteryzowanego nie mozna bo to chodzi o jakies kwasne srodowisko czy cos a nawet te , ktore sa robione z mleka pasteryzowanego to walsnie srodowisko, ktore jest przyjazne listerii maja
Ale klocic sie o to nie bede

A tak swoja droga dlaczego chcesz Agusce serwowac bezalkoholowego drinka Co to za drink?

Madziara wlasnie te smazone tzn po obrobce termicznej mozna bo listeria umiera w wysokiej temperaturze.
Dzieki za kciuki

Aguska , ja jestem rocznik 79

Ja sie rowniez pisze na party pod grusza, ale drinka chce ALKOHOLOWEGO

Karolca, swietny filmik! ciekawa jestem czy mi bedzie tak brzuch chodzil, Ty masz dzidziusia i skore tylko a ja (tak jak pisala emigra) to jeszcze kupa tluszczyku, wiec chyba moge tylko pomarzyc

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-24 o 14:53
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:52   #2448
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Upiecz Mój już się kręci, robię włoski z dodatkiem oliwy
Muszę!!!

Ewelajna
a pochwalisz się co masz w planach?

za mną chodzi taka babka biszkoptowa z polewą czekoladową
muffiny-hmm... mam konfitury malinowe od mamy, więc mogłabym je wykorzystać, no i teraz do listy chlebek dopisuję zaraz przejrzę książkę z przepisami i pokukam na co mam ochotę

Stary 2012-01-24, 14:55   #2449
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ale piszecie i piszecie
moja matka sie odgrazala ze nie bedzie przyjezdzac bo jej sie umeblowanie naszego mieszkania nie podoba a dzis dzwoni ze jutro bedzie z ciuszkami dla wnuczka nie ogarniam tej kobiety
maz za godzine wraca z pracy ratowac mnie syropem cebulowym i migladami bo mam zgage od rana a zimne mleko na bolace gardlo nie za bardzo
lena na madalinskiego za doplata maz moze byc przy cesarce bo wczesniej cos wspominalas o tym
o fajnie, ale za co ta dopłata?
Na Infl nie da rady. I nawet na pooperacyjną nie może wejśc mąż ;/
Stary 2012-01-24, 14:57   #2450
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
napisz jeszcze że jesteś fanką literatury fantasy, a wyznam ci miłość

w tym roku było ciężko, bo ani razu nie byłam w lesie a co dopiero na grzybach - na podkarpaciu szaleje borelioza więc w ciąży za duże zagrożenie
ale w tym roku nic mnie nie zatrzyma
No widzicie dziewczyny, czasami mozna sie zastanawiac po co nam faceci
Nikt nie zrozumie kobiety lepiej niz druga kobieta

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 15:02   #2451
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra, jaki termometr kupiłaś ?
Z Braun'a ten dokladnie http://www.amazon.de/gp/product/B000UVVKLW
My zaplacilismy 41,5 € ale widzialam ze potrafi kosztowac nawet 99,90 € - nie mam pojecia skad taka roznica

Maz juz sie nim pobawil, zmierzyl sobie temerature i mi dobrze ze nie szukal Julki uszka do zmierzenia
Cytat:
Dzień dobry

Wszystkim chorowinkom, zwłaszcza nerkowym i cukrzycowym przesyłam troszkę mocy i mam nadzieję, że podkurujecie się No a Ty Cytrynka z łóżka nie wychodzić tak jak "mama" Cottonpumy radzi

Na mejlu super fotki Desia a Ty nie wytykaj dziewczynom, że się wreszcie sfotografowały tylko swoje nowe foto wrzuć! i Gucia już normalnie zapomniałam tak Ty wyglądasz - dawaj foto
O kochana, gratulacje jestem dumna z Ciebie oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
masakra, dzwonił kolega z pracy: za 2 tygodnie audyt, za 4 tygodnie kolejny a on dopiero się za papiery zabrał i coś mu nie pasuje
okazało się że zabrał moje segregatory, a jego zostały u mnie (oprócz swoich badań robiłam papiery dla 3 lab-ów jednocześnie) no normalnie gratuluję spostrzegawczości
już nie wspomnę że na L4 jestem od połowy listopada - on miał to przejąć, a to on się będzie z tego tłumaczył przed audytorami, bo w końcu jestem zwolniona. a on dopiero teraz pierwszy raz te papiery na oczy widzi, a że ich nie zrobił to sie nie skapnął że to nie te - za chiny nie zdąży!!! choćby 24/7 siedział
no normalnie mnie rozwalił, niech sobie nie myśli że ja teraz będę o jego papierach mysleć
no to sie chlopak obudzil..... no ale Ty kochana sie nie martw, w koncu to jego wina i jego problem teraz
Cytat:
I kolejny dylemat: nie mam zamiaru uwiązać siędo dziecka, wszędzie ze sobą zabierać, nawet na 5 minut do sklepu - mam z kim zostawić to zostawiam. Kwestia jest tylko taka, że babcia ma już zdrowie i ręce nie te, teść ma głupie pomysły, mąż dużo od niego lepszy, ale to i tak tylko facet...
tak więc na początku dziecię będzie zostawało jedynie z babciami swoimi, a jak wyszkolę męża, to i z nim.
Z dziadkami? No way.
Kurcze, wspolczuje podejscia rodziny ...
Ja tez bede zostawiac dziecko, czy to z mezem, czy mama jak tu bedzie, nie bedzie mi sie pewnie chcialo na 5 minut zeby wyjsc cos kupic szybko dziecka ubierac, pakowac w wozek ...
Cytat:
wino jak kobieta
chyba kobieta jak wino
Cytat:
ale piszecie i piszecie
moze mama miala wtedy gorszy dzien

Kupilam sobie dzisiaj spodnie dresowe i dwie koszulki takie zwykle z dlugim rekawem, no i nie oparlam sie i kupilam tez Juli dwie pary spodni dresowych na 62/68 - blekitne i brazowe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-01-24 o 15:14
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 15:03   #2452
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Muszę!!!

Ewelajna
a pochwalisz się co masz w planach?

za mną chodzi taka babka biszkoptowa z polewą czekoladową
muffiny-hmm... mam konfitury malinowe od mamy, więc mogłabym je wykorzystać, no i teraz do listy chlebek dopisuję zaraz przejrzę książkę z przepisami i pokukam na co mam ochotę

W sumie jeszcze nie zdecydowałam, ale chyba zrobię od razu 2 potrawy na raz. Opcja nr 1 to makaron soba z wieprzowiną (mój kochany mąż nie znosi bowiem krewetek, także to taki ukłan w jego stronę) z pieczoną papryką w wersji orientalnej, a opcja nr 2 to zupa brokułowa z grzankami. Wszystko mam, nic tylko gotować. Ale teraz mam ochotę na odrobinę lenistwa-kromkę świerzego chlebka z masełkiem i miodem i do tego kakao...plus książka i pod kocyk na godzinkę. Ostanio zawsze w ciągu dnia śpię ok godziny, co nie zdarzało mi sie raczej podczas 1 trymestru.

Iw32, a możesz podać przepis na ten włoski chlebek z oliwą?
Stary 2012-01-24, 15:03   #2453
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
o fajnie, ale za co ta dopłata?
Na Infl nie da rady. I nawet na pooperacyjną nie może wejśc mąż ;/
oplata za obecnosc osoby trzeciej przy operacji, ja nie chce maza przy cc ale wiem ze szwagierka placila aby jej facet mogl byc
Stary 2012-01-24, 15:05   #2454
emigra
Zakorzenienie

Ewelajna, ale tesciowa Ci sie trafila mam nadzieje, ze sie ocknie kobieta i da Wam luzu trzymam kciuki za wyniki
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-24, 15:07   #2455
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No widzicie dziewczyny, czasami mozna sie zastanawiac po co nam faceci
Nikt nie zrozumie kobiety lepiej niz druga kobieta

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
moze mama miala wtedy gorszy dzien
moze
Stary 2012-01-24, 15:10   #2456
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Z Braun's ten dokladnie http://www.amazon.de/gp/product/B000UVVKLW
My zaplacilismy 41,5 € ale widzialam ze potrafi kosztowac nawet 99,90 € - nie mam pojecia skad taka roznica

Maz juz sie nim pobawil, zmierzyl sobie temerature i mi dobrze ze nie szukal Julki uszka do zmierzenia

Dzięki Właśnie też przymierzam się do kupna termometru
Stary 2012-01-24, 15:12   #2457
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Ewelajna, ale tesciowa Ci sie trafila mam nadzieje, ze sie ocknie kobieta i da Wam luzu trzymam kciuki za wyniki

Emigra, szczerze w to wątpię a już kilka lat ją znam Pocieszam się jednak myślą, że są dużo, dużo gorsze...No i najlepiej mieszkać daleko od siebie i spotykać się na wizytach, wtedy zazwyczaj jest miło i sympatycznie, bez większych zgrzytów, o ile się zaciśnie zęby, gdy trzeba haha
Stary 2012-01-24, 15:12   #2458
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczuszki, idę robic obiadek, a potem małż wraca z pracy i śmigamy na SR.
koniakonia Aguśka ma hamak a ja też się załapię?
Może chociaż jakaś dostawka?
Ty do basenu dmuchanego się załapiesz ja nie, bo greenpeace mógłby mieć obiekcje,że ktoś wieloryba w basenie działkowym trzyma
Stary 2012-01-24, 15:12   #2459
emigra
Zakorzenienie

Rano juz sie zaczynalam martwic, ze Julka nadzwyczaj spokojna, ale teraz znowu sie wierci przy mostku
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-24, 15:16   #2460
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry dziewczynki Czuję się dużo lepiej, brzuszek już nie jest taki twardy, nie mam pojęcia co to było, ale na pewno pogadam o tym z moją ginką na najbliższej wizycie.
Wczoraj byłam na SR - mowa była o porodzie, etapach itd.. I zaczęło do mnie docierac że to już za 3 miesiące.. Niesamowite jak ta dzidzia musi się nagimnastykowac (a my z nią) żeby mogła wyjśc na świat (położna wszystko nam pokazywała na fantomie - jak się powinna obrócic w miednicy, potem w kanale rodnym i potem znów jak główka jest już na zewnątrz). Dziś kolejne zajęcia, będziemy kąpac laleczki
też mam dziś SR i zajęcia z pielęgnacji noworodka widziałam, że mają wanienki z tymi fotelikami, o których mówiłyście i 2 x 2 wiaderka różnych firm ale te wiaderka wogóle mnie nie przekonują, zobaczę dzisiaj jak to wygląda...

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
I juz zrzucilysmy nasza nadwage, jestesmy piekne i chudziutkie
a tak w temacie zrzucania to ja to wygląda zaraz po porodzie?? ile mniej więcej się traci kg?? mam nadzieję, że nie tylko wagę dziecka... bo czytałam, że ok.6 kg, bo wody itd, ale koleżanka mówi, że ona ledwo wyszła lżejsza o wagę dziecka, a ta opcja mi nie odpowiada

Cytat:
haha

a ja zjem w koncu wedzonego lososia i napije sie coli bez gadania meza
właśnie wypiłam pół szklanki coli na smaczek

Cytat:
Dokładnie, wszędzie blisko - ale też taki trójkąt bermudzki. Ludzie między tymi 3 miastami to może jedynie Oświęcim kojarzą...
Gdybym nie słyszała z opowiadań o Ujastku, to osobiście stawiałabym na Prokocim.
W Prokocimiu chyba się nie rodzi, to jest szpital dla dzieciaczków, a nie ma tam położnictwa z tego co się orientuję...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

a ja po porodzie zapale papieroska - może znowu będę paliła tak jak kiedyś (jednego dziennie) i wypije energetyka
na energetyka też się piszę
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości