Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 11:57   #1381
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
ja ze wzgledu na zblizajacy sie termin ide ogolic nogi, bo nie chce zeby mi krostki po depilatorze zostaly

sluchajcie wczoraj przezylam cos dziwnego moze ktoras mi powie, mialam wczoraj taki bol w okolicy lewej pachwiny, czulam jakby mi sie noga normalnie przekrzywiala, ale to nie byl taki bol, tylko taki dziwny ucisk.. w nocy jak sie kladlam spac, maly tak wariowal, wkrecal sie nisko, czulam, ale nie bolalo, zadnych skurczy nic kompletnie, tylko to uczucie ze maly jest i ze sie mocno rusza, ale tak mocniej sie ruszal niz zwykle, w nocy wstawalam chyba z 10 razy, a dzisiaj jest dobrze, maly sie rusza jak zwykle, cos mnie tam w pachwinie lewej troszke usiska, jakby igielka ktos mnie smyral, ale nic wiecej czy mam cos myslec, ze moze zmieszcze sie w terminie?? jak myslicie?? jestem zdezorientowana
ja mam to samo tylko w prawej pachwinie pytałam położną powiedziała że to z tego iż dzidzia ustawia główkę do kanału rodnego odczówają to głównie pierworódki na jakieś 3-2 tyg przed porodem już
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:18   #1382
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Hej
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie!! net chodzi jakby chciał a nie mógł, ale jakoś się udało i w końcu mogę wam napisać

Więc tak - ogólnie wynik z posiewu ok - żadnych grzybków nie ma, HIV - nie ma, no i właśnie... niestety powtórka z glukozy wyszła do bani i mam cukrzycę... :/ także dieta i glukometr... za tydzień do kontroli jeśli do tego czasu nie urodzę... no i jakieś bakterie zas są w moczu więc jeszcze posiew z moczu muszę zrobić...

Jeśli chodzi o małą jest wielkościowo nie taka mała w granicach jakoś 3kg jak nie lepiej, ułożona ładnie główką w dół siedzi sobie w kanale i napiera, szyjka skrócona, rozwarcie na ok 2cm... także te skurcze, które miewam działają :P więc może coś z tego niedługo będzie... zresztą mój gin powiedział, że jak przyjdę w pon to pomyślimy nad skierowaniem do szpitala już... także nie do końca wiem co ma w planie:P, ogólnie dziś był bardzo przejęty (w sumie zawsze jest) i siedziałam dość długo wszystko wyjaśnił, powiedział ja oczywiście dopytałam się jeszcze bo w ciąży słabo kumata jestem :P... więc ogólnie było by ok tylko ta nieszczęsna cukrzyca... :/
Nie nastawiaj sie tak ze może się ruszyć bo ja np chodze już 3 tydzień z rozwarciem 3 cm i skróconą szyjką

chyba ze przez cukrzyce bedą chcieli zebyś wcześniej urodziła

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Moje kochane!!!
Zabrali mi maleństwo teraz na antybiotyk, a mam ze sobą lapka dziś, bo tż przywiózł i piszę, że ŻYJEMY!!!

Nazywam się Krzyś. Wyciągnęli mnie z mamusi o 20:55 19 stycznia 2012 roku. Nie mam już pępuszka Jesteśmy nadal w szpitalu, a ja baardzo dużo jem i ciągle płaczę.
Witam wszystkie e-cioteczki

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Wstawiam fotki. Tylko kilka, ale możecie zobaczyć moja gwiazddkę. Oczywiście zdjęcia w klubiku
Witaj Krzysiu

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

u mnie w piątek był 2x seksik z końcem w środku + mój orgazm no i skurcze się pojawiły kilka godzin później
Ja miałam seksik wczoraj i przedwczoraj i dziś darłam sie z bólu, obudziłam się po 10 z krzykiem bo tak mnie plecy bolały a potem falami ten ból szedł na podbrzusze. Szybko telefon do prowadzącej. kazała mi wziąć nospę i wziąć gorąca kąpiel, jak przejdzie to fałszywy alarm jak nie to gnać do szpitala. Ale przeszło pół godziny temu więc poleguje sobie.

Dziewczyny czy wy tez macie taki śluź jak kurze białko? Bo ja już nie wyrabiam ze zmianą wkładek

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:32   #1383
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy tez macie taki śluź jak kurze białko? Bo ja już nie wyrabiam ze zmianą wkładek
też mam taki śluz (jest taki gęsty i jak wylatuje to takim większym jakby "czopem"

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:35   #1384
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja mam to samo tylko w prawej pachwinie pytałam położną powiedziała że to z tego iż dzidzia ustawia główkę do kanału rodnego odczówają to głównie pierworódki na jakieś 3-2 tyg przed porodem już
już 2 lub 3? a ja mam takie cos dopiero teraz a mam termin za dwa dni i tez jestm pierworodka to znaczy ze przenosze??

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
ja mam tak, dzisiaj bardziej obfity a tak to taki przeźroczysto zoltawy ten sluz jak bialko jajka kurzego co to oznacza? mi sie wydawalo ze to ten czop odchodzi po kawalku ale juz sama nie wiem

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:59   #1385
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

echh ja jakaś jestem kolejny dzień niedodziałana, do tego martwię się o mamuśkę leży juz w szpsitalu, jutro oper. żeby tylko tam wszystko dobrze poszło
dzidziuś mnie tak znowu w nocy i nad ranem napierniczał , że szok
za mamę

Agamili gratki takiej nocki oby było ich więcej!!!

a tak mi się przypomniało, jak któras nie ma jeszcze niani, a wystarczy tylko niania bez monitora oddechu czy innych bajerów, to polecam taką z ikea family sprawdzona na Idze jak mieszkaliśmy jeszcze u teściów to mała na dworze na ogrodzie w wózeczku, a ja na piętrze i idealnie wszystko słychać
a dzisiaj jako wyrodna matka zostawiłam Maję śpiącą i poszłam do suszarni powiesić pranie i tam tez ją było słychac, bo oczywiście się obudziła...ale zdążyłam powiesić

a jeszcze mam pytanko, do tych co zamawiały ciuszki z Patryczka, czy dobrze pamiętam, ze mówiłyście, ze one jakies takie większe wypadają?? bo musze kupić jakies kaftaniki i moze własnie tam coś zamówie....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:18   #1386
Mijus
Rozeznanie

Cześć kochane
Cieżka noc dzisiaj...wstawałam chyba z 5 razy Mała się wierciła strasznie Łobuziara jedna!

Agatek - super, że już jesteś z nami Gratulacje kochana, byłaś i jesteś bardzo dzielna Nie stresuj się przede wszystkim, bo to odrazu przechodzi na Kingę (śliczne imię). Czasami trzeba trochę sobie odpuścić i od razu łatwiej rozwiązać problemyPowodzenia kochana

AgaMili - Twój opis porodu wywoływał u mnie dreszcze na plecach na zmianę ze śmiechem Jesteś dzielna kobieta! Gratulacje
Wyobrażam sobie co czuł Twój tż jak dowiedział się, że nie dostaniesz zzonie chciałabym być w jego skórze

Olcia - gratulacjejak znajdziesz chwilę to napisz jak tam wrażenia ze szpitala bo ciekawa jestem straszliwie

Inutil - mam nadzieje, że już jesteś w domku

boroo - gratuluję synusia

19mała83 - gratulacje

czubasek - współczuje Ci tych bóli, kurcze Ty się namęczysz bidulko

staraupa, misienka - dziewczyny damy radę Teraz pora na nas
Stary 2012-01-24, 13:29   #1387
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziekuje, Dziewczynki, za odpowiedz w sprawie ochraniacza.

Posciel chyba oddam Wypralam ochraniacz i sie troche "skulkowal" i caly komplet jest jakis taki wyblakly. Nie pytajcie, jaka jestem zla. Wyczytalam jednak, ze na poczatku dzidzia i tak spi albo w kocyku, albo w rozku, albo w spiworku. Tak wiec kocykow mamy juz kilka, a co do rozka, to namowie tesciowke, zebysmy pojechaly tutaj blisko do jakiegos dzieciecego i niech tam nam ogarnie jeden rozek i jeden komplet poscieli, a pozniej sie dokupi. Co do ochraniacza, to czytalam, ze do 3-4 miesiaca lepiej nie uzywac w ogole, a pozniej planuje sie przeniesc do turystycznego,wiec juz nie bedzie potrzebny. Takie oto moje przygody z posciela
A myslicie, ze mocno potrzebny jest ten spiworek

Czubasek, dzisiaj w nocy slyszalam chyba to strzelanie z balona, o ktorym mowilas. Masakra. W ogole juz bylam pewna, ze zaraz zaczne rodzic. Nie zmruzylam oka do 8ej Czuje sie jak wyporuta z flakow.
Trzymam kciuki za prace tzta

DarkLady, glowka do gory. Miesiac to wcale nie jest tak duzo. Zobaczysz, ze bedzie w koncu wszystko w porzadku z Malutka. Lepiej tak, niz mialybyscie cierpiec przez to cisnienie.

A co do zakazu slodyczy i tych wszystkich lekow to nawet mi sie nie chce komentowac Na czuja sobie wszystko robia, a czlowiek wydaje pelno kasy, faszeruje sie gow.em i jeszcze odmawia przyjemnosci i to na marne

Paula,
tak, to ja pytalam o plesniawki, zeby dopisac do mojego folderu dobre rady Dziekuje

MalaStopka, ja zamawialam w patryczku i rozmiarowka jest rozna. Niektore rzeczy w tym samym rozmiarze sa malutkie, inne ogromne
ale generalnie po praniu nic sie z nimi nie dzieje

Agatku, u nas polozna mowila, zeby sie nie martwic, jak nam w szpitalu dokarmia butla, bo tak naprawde jest to najblizsze kobiecemu sutkowi. No i radzila nam bys wytrwalymi, nie poddawac sie i caly czas probowac.

Boro, super imie

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-24 o 13:32
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:35   #1388
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć.

Cytat:
boszzze mam nadzieję, ze tam nie trafię. w ogóle po przeczytaniu twojego opisu porodu jestem powiem nieładnie obs.rana coraz większego stresa mam napisz coś o rodzeniu łożyska mi.. tak sie tego też boje. miałaś w tym czasie małą przy piersi? a jak miałaś ją w pokoju cały czas to przychodziły te babki pomagać przy niej? ja nie będę umiała nic zrobić, przebrać itd.
a lekarz twój prowadzący, ze tak powiem zwracał na ciebie uwagę? czy nie patrzą lekarze czy to ich pacjentka czy nie? ciekawe czy mój sexi dr się mną tam zainteresuje

echh ja jakaś jestem kolejny dzień niedodziałana, do tego martwię się o mamuśkę leży juz w szpsitalu, jutro oper. żeby tylko tam wszystko dobrze poszło
dzidziuś mnie tak znowu w nocy i nad ranem napierniczał , że szok

kiedyś pytałam kogoś i nie dost. odp odnośnie liczenia ruchów, dlaczego akurat w godzinach od 9 do 21?? nie wiem która o to pytałam help!
Mnie też ten opis przeraził troche, a przecież nie będę rodzić w tym szpitalu.

Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie.

Mi się wydaje że to nie o 9-21 chodzi a o 12 godzin ale chyba codziennie jakoś w tym samym czasie żeby sprawdzać.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:39   #1389
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Coś Ty ja byłam tak wypruta że było mi obojętne czy mi du.pe widać , czy ktoś słyszy jak krzyczę lub co o mnie pomyślą, wytrzymała ja nie ale warto pocierpieć dasz rade

Co do ruchów to mi położna mówiła ze 10 w ciągu 12 godzin
oby oby
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
za mamę
.
dzięki
Stary 2012-01-24, 13:41   #1390
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Posciel chyba oddam Wypralam ochraniacz i sie troche "skulkowal" i caly komplet jest jakis taki wyblakly. Nie pytajcie, jaka jestem zla. Wyczytalam jednak, ze na poczatku dzidzia i tak spi albo w kocyku, albo w rozku, albo w spiworku. Tak wiec kocykow mamy juz kilka, a co do rozka, to namowie tesciowke, zebysmy pojechaly tutaj blisko do jakiegos dzieciecego i niech tam nam ogarnie jeden rozek i jeden komplet poscieli, a pozniej sie dokupi. Co do ochraniacza, to czytalam, ze do 3-4 miesiaca lepiej nie uzywac w ogole, a pozniej planuje sie przeniesc do turystycznego,wiec juz nie bedzie potrzebny. Takie oto moje przygody z posciela

DarkLady, glowka do gory. Miesiac to wcale nie jest tak duzo. Zobaczysz, ze bedzie w koncu wszystko w porzadku z Malutka. Lepiej tak, niz mialybyscie cierpiec przez to cisnienie.

A co do zakazu slodyczy i tych wszystkich lekow to nawet mi sie nie chce komentowac Na czuja sobie wszystko robia, a czlowiek wydaje pelno kasy, faszeruje sie gow.em i jeszcze odmawia przyjemnosci i to na marne
[B]
Jak wyblakła i słabej jakości to oddaj. A śpiworka wcale nie mam, tylko rożek, kołderkę i kocyk i spać na początek będzie chyba w rożku. Poza tym jak się taki rozłoży a nie jest bardzo sztywny to nawet jako taką kołderkę można sobie tymczasowo używać.

Pearl ja mam mieć Mateuszka , a jak się dziewczynka urodzi to niezły cyrk będzie bo ja do brzucha nie mówię inaczej jak Mateuszku
A lekarze w większości masakra. Ten co mam teraz to chociaż trochę zawsze się nagłowi zanim coś przepisze, pogada i wtedy decyduje, a ta wcześniej to wszystko profilaktycznie dawała.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-24, 13:43   #1391
Haniula
Zakorzenienie

czesc mamuski !
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !
I witamy w domu wszystkie maluchy

ja nadal chodze w dwupaku Niczym nie daje sie wykurzyc ta mała pinda, wiec odpuszczam- widocznie nie jest jeszcze gotowa
Wczoraj juz chcialam nawet pić olejek rycynowy, ale w aptece nie mieli i sie juz rozmyśliłam

Byliśmy wczoraj na zakupach - chyba z 4h łaziłam i nicc ani jednego skurczyka
Za to kupiłam sobie na wyprzedaży tunike i koszule, taka na zaś, ale za małe pieniadze. Obym tylko weszła

No i widze ze tż tez juz by chciał zeby Lena wyszła, co chwile do niej gada, prosi grozi a ona nic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:44   #1392
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nazywam się Krzyś. Wyciągnęli mnie z mamusi o 20:55 19 stycznia 2012 roku. Nie mam już pępuszka Jesteśmy nadal w szpitalu, a ja baardzo dużo jem i ciągle płaczę.
Witam wszystkie e-cioteczki

gratulujemy i witamy cie Krzysiu

ide dalej nadrabiac
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:47   #1393
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Jak wyblakła i słabej jakości to oddaj. A śpiworka wcale nie mam, tylko rożek, kołderkę i kocyk i spać na początek będzie chyba w rożku. Poza tym jak się taki rozłoży a nie jest bardzo sztywny to nawet jako taką kołderkę można sobie tymczasowo używać.

Pearl ja mam mieć Mateuszka , a jak się dziewczynka urodzi to niezły cyrk będzie bo ja do brzucha nie mówię inaczej jak Mateuszku
A lekarze w większości masakra. Ten co mam teraz to chociaż trochę zawsze się nagłowi zanim coś przepisze, pogada i wtedy decyduje, a ta wcześniej to wszystko profilaktycznie dawała.
no jasne, ze masz Mateuszka, nie wiem, co mi strzelilo, ze napisalam Malutka - Nietopinka chyba sie zywi moim mozgiem od czasu do czasu

Tego spiworka tez chyba nie bede kupowac, no bo po co? Co ja pozniej z nim zrobie? Kocyk i rozek mozna do innych celow wykorzystywac, a ten spiworek to nie dosc, ze brzydki jest, to i tak sie przyda tylko na chwile chyba...

a jak dlugo dzdzia spi w rozku?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:48   #1394
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamuśki :

ja po dzisiejszej wizycie w dobrym humorku lekarz zbadał i powiedział że do piątko będzie wszystko posprzątane chciał mnie już dzisiaj na do szpitala wysłać ale stwierdził że te max dwa dni mogę sobie jeszcze w domu posiedzieć dostałam już dziś skierowanie na oddział i mam się zgłosić albo jutro albo najpóźniej w czwartek rano na ktg już jakieś skurcze wyskoczyły ale ja ich nie czułam także wielki koniec zbliża się już wielkimi krokami

Cytat:
tz właśnie wrócił przybity z pracy bo zwalniają ludzi na potęgę chcemy zeby mała szybko przyszła na świat, to wtedy tz od razu bierze tacierzyński i jesteśmy na jakis czas bezpieczni...
to tz wybiera się na ten 2 tyg urlop ojcowski płatne z zus czy na taki dłuższy jak urlop macierzyński czyli 4,5 miesiąca ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2012-01-24 o 13:50
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:48   #1395
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
staraupa, misienka - dziewczyny damy radę Teraz pora na nas
a cos sie rusza u was? w strone porodu?

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:54   #1396
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry
wczoraj napisałam wieczorem posta i mi zeżarło chyba ;/

moj mały terrorysta dzisiaj walczył 4 godziny w nocy zanim zasnął ;/ za to w dzień jak aniołek...
była dzisiaj drugi raz połozna juz u nas...
kiedys pisałysmy o pielęgnacji chłopców i była mowa czy odciągac napletek czy nie- nasza połozna kazała odciagac bardzo delikatnie (chociaz Igulec ma juz odklejony-stwierdziła ze mam problem z głowy-powinien odkleic sie do roku)
i kazała tez układac jajeczka w pieluszce nieco do góry zeby się wodniak jądra nie zrobił- Wam tez tak mowili???

i pytanie- co zrobic,zeby dziecko tak łapczywie nie jadło? bo moj mały łobuziak je tak szybko i zachłannie jakby tydzień wczesniej jesc nie dostał...a potem zdarza mu się zwymiotować...(nie tylko ulac) nawet jak go często przystawiam to i tak je szybko jakbym mu miała zaraz zabrać...

Agatek nie poddawaj się.... jak mała nie umie złapac probuj na drugą pierś. moj Igulec z lewą piersią nie ma problemu a z prawej się męczy ze złapaniem jeszcze do tej pory. robie tak ze przystawiam go do tej co lubi i jak troszke podje to zamiana szybka.... bo jak się wkurza i wścieka to wcale nie chce złapać z tej co nie lubi....
no i Agamili łączę się z Tobą w bólu poranionych sutków ;/ jak mały zaczyna ssac to az mnie w stopach kłuje... ale boli tylko na początku...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:08   #1397
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne, ze masz Mateuszka, nie wiem, co mi strzelilo, ze napisalam Malutka - Nietopinka chyba sie zywi moim mozgiem od czasu do czasu

Tego spiworka tez chyba nie bede kupowac, no bo po co? Co ja pozniej z nim zrobie? Kocyk i rozek mozna do innych celow wykorzystywac, a ten spiworek to nie dosc, ze brzydki jest, to i tak sie przyda tylko na chwile chyba...

a jak dlugo dzdzia spi w rozku?
Nic nie szkodzi , dla dziewczynki też mamy imię i też się ucieszymy

Mi tam ten śpiworek się zbędny wydaje, a w rożku to nie wiem ile śpi, aż nie wyrośnie może.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej mamuśki :

ja po dzisiejszej wizycie w dobrym humorku lekarz zbadał i powiedział że do piątko będzie wszystko posprzątane chciał mnie już dzisiaj na do szpitala wysłać ale stwierdził że te max dwa dni mogę sobie jeszcze w domu posiedzieć dostałam już dziś skierowanie na oddział i mam się zgłosić albo jutro albo najpóźniej w czwartek rano na ktg już jakieś skurcze wyskoczyły ale ja ich nie czułam także wielki koniec zbliża się już wielkimi krokami
No to super, szykuj się psychicznie

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-24, 14:10   #1398
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
to "Wielo-Cytuj ten post". Klikasz, jeśli chcesz cytować i czytasz dalej. Przy następnej chęci cytowania innego postu też klikasz tę ikonkę i tak dalej. Jak już chcesz odpowiadać na zaznaczone posty, to klikasz ikonkę "Odpowiedz" (fioletowa z karteczką, po lewej stronie). I tyle.
dzieki,tak myslalam ze to te ikonki

Dzis mialam taki sen,ze nosilam juz synusia na rekach,on w ogole nie plakal ani nie wydawal zadnego dzwieku,cyca nie chcial,tylko patrzyl albo spal a ja go przebieralam tylko bo mysle sobie,tyle tego mam a pielucha sucha trzeba pouzywac troche haha ,tak go nosilam i nosilam az z rana dostalam skopa w zebra i sie obudzilam hahaha ze nie ma tak latwo,
jeszcze porod mnie czeka zanim bede go nosila
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:14   #1399
aniaxxxxx
Zadomowienie

te Wasze opisy porodow przerazajace... ale i tak lezka sie w oku pojawila
Rada dla mam karmiacych piersia... od mojej tesciowej... zeby nie bolalo jak dzidzia ssie trzeba malymi lyczkami popijac dobie herbatke albo wode Moze ktoras wyprobuje i powie czy to sie sprawdza

u mnie wczoraj chyba odeszlo kawaleczek czopa... ale dzis juz sucho

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dzieki,tak myslalam ze to te ikonki

Dzis mialam taki sen,ze nosilam juz synusia na rekach,on w ogole nie plakal ani nie wydawal zadnego dzwieku,cyca nie chcial,tylko patrzyl albo spal a ja go przebieralam tylko bo mysle sobie,tyle tego mam a pielucha sucha trzeba pouzywac troche haha ,tak go nosilam i nosilam az z rana dostalam skopa w zebra i sie obudzilam hahaha ze nie ma tak latwo,
jeszcze porod mnie czeka zanim bede go nosila
hehe a jaki ja mialam sen... wlasnie mi przypomnialas... ze zamiast czopa to mi p.ipka odpadla
Stary 2012-01-24, 14:15   #1400
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
te Wasze opisy porodow przerazajace... ale i tak lezka sie w oku pojawila
Rada dla mam karmiacych piersia... od mojej tesciowej... zeby nie bolalo jak dzidzia ssie trzeba malymi lyczkami popijac dobie herbatke albo wode Moze ktoras wyprobuje i powie czy to sie sprawdza

u mnie wczoraj chyba odeszlo kawaleczek czopa... ale dzis juz sucho :co jest:
ja teraz nie wypróbuje bo karmie w maseczce zzeby małego nie zarazic ;/ wiec pic jednoczesnie nie moge..
ale mnie boli tylko jak zasysa na początku...jak zassie to juz ok jest...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:18   #1401
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

czubasek - współczuje Ci tych bóli, kurcze Ty się namęczysz bidulko
Taki mój urok

Cytat:

Czubasek, dzisiaj w nocy slyszalam chyba to strzelanie z balona, o ktorym mowilas. Masakra. W ogole juz bylam pewna, ze zaraz zaczne rodzic. Nie zmruzylam oka do 8ej Czuje sie jak wyporuta z flakow.
Trzymam kciuki za prace tzta

Witaj w klubie.
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej mamuśki :

to tz wybiera się na ten 2 tyg urlop ojcowski płatne z zus czy na taki dłuższy jak urlop macierzyński czyli 4,5 miesiąca ??

na ten i na ten jeśli się uda. Musi jeszcze w pracy pogadać.
Cytat:

Ja jestem pewna że urodze do końca tygodnia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:24   #1402
agawoo
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki
Melduję, że właśnie wróciłyśmy do domu
Malutka chwilowo śpi, ale coś czuję, że już niedługo ... Biegam co chwilkę do łóżeczka, bo się już wierci, a nie założyłam jej niedrapek, no a pazurki ma takie, że spokojnie manicure można by robić
Modelka mała - do fryzjera też nas już wysyłali

Postaram się jakoś nadrobić i opisać swój poród ...ale nie wiem kiedy
Jeżeli pojawiły się jakieś nowe mamusie, to gratuluję
A za wszystkie nierozpakowane trzymam kciuki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:38   #1403
kamciurka
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja tak szybciutko tylko gratuluje wszystkim rozpakowanym
Teraz co uie, jestesmy po pierwszej nocce w domu i powiem wam, ze jak nakarmilam malego o 22 cycem, to potem o 1 byla butla, o 4 cyc poprawiony przed 5 butla i do 9 spalismy , dzisiaj do tej pory jest caly dzien na cycu i prawie caly czas spi, zdazylam juz posprzatac, zrobic obiad z dwoch dan, nastawic prania i pojsc do sklepu bo tz na chwile wpadl do domu wiec skorzystalam moim zmartwieniem jest to ze mam malo pokarmu, bo maly leniuch, nie chce mu sie ssac cyca, ale jestem uparta i tylko w nocy daje mu butle. W szpitalu mialam tyle pokarmu ale gdzies zniknal cyce zmalaly i ale cisniemy ostro mam nadziejeze wroci to do normy. Moj prawy cyc ledwie daje rade bo tez mam wklesla nbrodawke z lekka i tez widze gwiazdki jak maly ciagnie, ale ciul tam trza to trza mu butle

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

To mu butle na koncu mojej wypowiedzi nie wiem skad siewzielo wiec prosze nie patrzec, musze zasiasc na normalny komp a tu nie, oglam nawet zedytowac posta sorki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:40   #1404
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
czesc mamuski !
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !
I witamy w domu wszystkie maluchy

ja nadal chodze w dwupaku Niczym nie daje sie wykurzyc ta mała pinda, wiec odpuszczam- widocznie nie jest jeszcze gotowa
Wczoraj juz chcialam nawet pić olejek rycynowy, ale w aptece nie mieli i sie juz rozmyśliłam

Byliśmy wczoraj na zakupach - chyba z 4h łaziłam i nicc ani jednego skurczyka
Za to kupiłam sobie na wyprzedaży tunike i koszule, taka na zaś, ale za małe pieniadze. Obym tylko weszła

No i widze ze tż tez juz by chciał zeby Lena wyszła, co chwile do niej gada, prosi grozi a ona nic
Cierpliwości kochana Doczekamy się

[QUOTE=ultraradiola;318147 35]hej mamuśki :

QUOTE]

No to idzie następna fala

Cytat:
U mnie cisza Jutro jadę na Ktg zobaczymy co tam słychać
Stary 2012-01-24, 14:45   #1405
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was nie karmi już piersią???
Chciałam małą teraz przystawić- nie mogła 'złapać' sutka... męczyłam się chyba z 15 min, a to na siedząco, albo leżąco... A. zrobił mm 60 ml i wypiła z butli.... odruch ssania cycka już zapomniała- nie chce jej się nie mam siły!!!!! Brałam nakładkę canpolu rozmiaru S i nawet sutek do niej cały nie wlazł po brzegi, bo jest za mały Do połowy nakładki doszedł...
Odciągnęłam sobie trochę teraz ręcznie, ale to jest jakieś 30 ml... nie uśmiecha mi się takie odciąganie, masowanie cycków co chwila, wolałam jak mi sama ssała ;( po mm dłużej śpi, jest łatwiej, bo szybko zaciąga smoka... ehhhh, co ja mam robić?!!
Położna mówiła, że jak przyzwyczai się do butli to będzie koniec... a zarazem nie uśmiecha mi się karmić z łyżeczki czy kieliszka co by nie zapomniała odruchu ssania...
HELP!!!!!!
Czy do mleka ściągniętego, włożonego do lodówki, można wyciągnąć na chwilę i dolewać świeżego z mojego cycka??
Jestem zielona!!!!

Leci mleko z sutów jak nienormalne, ja je szczypie to wychodzi sutek, a mała nie chce, nie umie zassać tego, bo z butli lepiej przecież- jest długi i twardy nie wiem co mam robić do następnego karmienia... (

Chciałabym karmić z cyca, ale boję się, że już jest za późno, bo ta nie umie zassać a kieliszka nie umiem podawać
Agatku ja odciągam swój pokarm i daję w butli, ale nauczyłam małego kilka dni temu również ssać cyca (dziś skończył 3 tyg i odruch ssania wcale nie zanikł). Ale najlepiej łapie cycka jak jest taki sflaczały - jak jest w nim dużo mleka i jest twardy mały nie może go uchwycić. Więc najpierw odciągam cyca laktatorem, daję ma butlę a potem przystawiam małego do cycka. Na pewno nie jest za późno , żeby Kinga nauczyła się ssać. Daj jej się najeść mm i obie idźcie się porządnie wyspać. Będziecie mieć siły na dalszą naukę. Im więcej nerwów tym mniej mleczka będziesz miała. Jeżeli Wam się nie uda to się nie dołuj - karmienie mm nie oznacza, że jesteś złą mamą. Twoja Kinia potrzebuje wypoczętej, radosnej mamy, która będzie ją tulić pieścić i całować a nie mamy frustratki trzymam kciuki

Co do dolewania - jak włożysz do lodówki to już nie dolewaj świeżego. Ale jak zbierasz sobie mleko w pojemniku z kilku godzin odciągania to możesz to zlewać do pojemniczka w temperaturze pokojowej i po kilku godzinach włożyć całą porcję do lodówki. Mleko się nie popsuje.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:53   #1406
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
kochana u mnie nic...zero....a tu dzień po terminie! wczoraj byłam na ktg, wód dużo, szyjka na opuszek otwarta, skurczyka ani jednego mam jedynie dość bolesne przepowiadające ale nic poza tym! Robię już co mogę, łażę (choć nie jest to łatwe przez ból krocza), myje podłogi, masuje sutki i brzuch i nic.... im dłużej czekam tym bardziej się boję...a moja psychika siada i mam napady płaczu
no ale co zrobić....trzeba czekać!!
A Wy jak sobie radzicie?? na pewno lepiej niż ja buziaki
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:56   #1407
dph
Rozeznanie

Cytat:
za mamę

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Teraz co uie, jestesmy po pierwszej nocce w domu i powiem wam, ze jak nakarmilam malego o 22 cycem, to potem o 1 byla butla, o 4 cyc poprawiony przed 5 butla i do 9 spalismy , dzisiaj do tej pory jest caly dzien na cycu i prawie caly czas spi, zdazylam juz posprzatac, zrobic obiad z dwoch dan, nastawic prania i pojsc do sklepu bo tz na chwile wpadl do domu wiec skorzystalam moim zmartwieniem jest to ze mam malo pokarmu, bo maly leniuch, nie chce mu sie ssac cyca, ale jestem uparta i tylko w nocy daje mu butle. W szpitalu mialam tyle pokarmu ale gdzies zniknal cyce zmalaly i ale cisniemy ostro mam nadziejeze wroci to do normy. Moj prawy cyc ledwie daje rade bo tez mam wklesla nbrodawke z lekka i tez widze gwiazdki jak maly ciagnie, ale ciul tam trza to trza mu butle

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

To mu butle na koncu mojej wypowiedzi nie wiem skad siewzielo wiec prosze nie patrzec, musze zasiasc na normalny komp a tu nie, oglam nawet zedytowac posta sorki
to się nazywa pozytywne zorganizowanie ja się właśnie boję tego co będzie po powrocie ze szpitala czy mi się uda wszystko ogarnąć

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
kochana u mnie nic...zero....a tu dzień po terminie! wczoraj byłam na ktg, wód dużo, szyjka na opuszek otwarta, skurczyka ani jednego mam jedynie dość bolesne przepowiadające ale nic poza tym! Robię już co mogę, łażę (choć nie jest to łatwe przez ból krocza), myje podłogi, masuje sutki i brzuch i nic.... im dłużej czekam tym bardziej się boję...a moja psychika siada i mam napady płaczu
no ale co zrobić....trzeba czekać!!
A Wy jak sobie radzicie?? na pewno lepiej niż ja buziaki
ja też dzisiaj mam napady płaczu i nerwów normalnie najchętniej bym komuś przywaliła eh jakaś agresja się we mnie odzywa pod koniec tej ciąży...
Stary 2012-01-24, 15:28   #1408
kamciurka
Zakorzenienie

Opis porodu
18 stycznia wieczorem zauwazylam, ze mam cos mokra wkladke ale tak delikatnie wiec uznalam ze to nic takiego. W nocy jak wstawalam na siku wkladka byla znowu mokra, ale to takie dziwne bo jak bym sie spocila albo co, tak tylko troszke. Rano 19 jak wstalam to juz mi pociekla strozka po nodze, wiec jako ze tz byl w pracy ja za kluczyki i pojechalam sobdo szpitala do konca mobilna aco mi tam na ip polozna stwierdzila ze to wody sie sacza wiec na przedporodowa sale mnie przyjeli i tak sobie lezalam, a tz robil ostatnie zakupy bo w torbie mialam tylko podklady poporodowe i majtki jednorazowe ok 12 wody zaczely leciec mocno i ok. 18 pojawily sie skurcze. Ale lekkie takie jak naokres, lezalam tam jeszcze z 3 dziewczynami wszystki ze skurczami, ubaw mialysmy tam po pachy naprawde. Ok.22 w wodach pojawila sie krew, wczesniej podczas przyjecia na ip mialam rozwarcie na 1,5 cm, po tych krwistych wodach wzieli mnie na badanie i bylo rozwarcie na 3 cm, poszlismy na usg by zbadac ile wod i skad krew i okazalo sie ze wod malo. Kazali czekac to czekalam okolo 2 skurcze juz silniejsze ale jeszcze w miare, podlaczyli ktg skurcze sa ale male, no ok, czekam. Przed 3 przysnelam pamietam przez sen jak mi polozna ktg podlaczzala i o 4 obudzil mnie fest skucz, patrze na tel ze co 6 min, poszlam do poloznekj, wziela mnie nabadanie ale mowi ze dalej 3 cm, wiec ja ze chce znieczulenie, ona ze jak nadejdzie czas to dostane...ja mowie ze mnie boli fest, ona ze jeszcze czas, ze podlaczymy znowu ktg, jak podlaczyla to juz nie moglam pod nim lezec, nie dawalam rady w tej pozycji przy skurczach, przyszla inna polozna i mowie ze chce zniecUlenie i ze mnie strasznie boli, ona do mnie ze mam dopiero 3 cm i bylam badana, ale wtym czasie dostalam skurcz i jak mnie zobaczyla ze klecze na lozku i wyje to zaniemowila, dziewczyny z sali mowily potem ze myslaly ze sciemniam by mi dala tylko znieczulenie, a ja czulam ze zaraz bede przec i mowie jej to a ona to prosze na badanie. Poszlam dozabiegowego i padlam na podlodze na czworaka bo to byla jedna pozycja wktorej czulam ze zyje, w innych brakowalo mi tchu i nie kontaktowalam, ta na mnie krzyfczy co pani robi, zrobi pani sobie krzywde, ja jej ze w dupie to mam, ze inaczej nie moge, wciagnela mnie naten fotel i mowi ze znieczulenia nie bedzie bo jest pelne rozwarcie szybko tel do tz przyjezdzaj, poi 10 min byl bo mieszkamy blisko, ja szybko na porodowke jeden skurcz i byl tz o 5.30 dzwonilam do niego o 5.20 a dwa razy parlam i maly wyskoczyl o 5.40 ale powiedzialam juz never ever obecnosc mimo iz krotka byla nieoceniona, jak parlam a on mnie wspieral i trzymal dodawalo mi to tylu sil ze szok. Potem mialam lyzeczkowanie bo lozysko sie noie odkleilo cale stracilam troche krwii, mam anemie,. Po porodzie jak mnie polozna wziela pod prysznic to dwa razy prawie zemdlalam ale to wszystko nic w porownaniun z

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Tym jaka radoscia i szczesciem jest trzymanie w ramionach Alexika

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 15:30   #1409
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Wczoraj w akcie desperacji zrobiłam sobie koktajl z kiwi, kwaśny jak cholera (żeby ruszyć Małą) i włączyłam jej melodyjki przez słuchawki... Coś tam zaczęła się ruszać.... Z tego wszystkie poryczałam się i wydarłam na Małego leniwca

Rano miałam wizytę u ginki. Z Małą wszystko dobrze, jakoś tak się ułożyła, że ciężko jej kopać... Ech, ale stracha to mi napędziła....

Mała waży 2650g
Najważniejsze, że z małą wszystko ok

Cytat:
Co do ochraniacza, to czytalam, ze do 3-4 miesiaca lepiej nie uzywac w ogole, a pozniej planuje sie przeniesc do turystycznego,wiec juz nie bedzie potrzebny. Takie oto moje przygody z posciela

Czubasek, dzisiaj w nocy slyszalam chyba to strzelanie z balona, o ktorym mowilas.
Ja na początku będę miała ochraniacz założony tak jak tylko na jedną całą stronę łóżeczka, bo będzie ono stało przy ścianie zewnętrznej i nie wiem dlaczego, ale troszkę boję się, że może być od niej chłodno. Gdyby stało przy ścianie wewnętrznej, to na początku w ogóle bym nie zakładała. Taki maluszek sam się nie przekręci, a ten ochraniacz tylko utrudnia wentylację powietrza.
Ja mam śpiworek, ale dlatego, że dostałam od koleżanki Nasze mamy nie miały dla nas śpiworków i jakoś żyjemy, więc myślę, że on nie jest niezbędny

A o co chodzi z tym strzelaniem z balona?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kiedys pisałysmy o pielęgnacji chłopców i była mowa czy odciągac napletek czy nie- nasza połozna kazała odciagac bardzo delikatnie (chociaz Igulec ma juz odklejony-stwierdziła ze mam problem z głowy-powinien odkleic sie do roku)
i kazała tez układac jajeczka w pieluszce nieco do góry zeby się wodniak jądra nie zrobił- Wam tez tak mowili???
Dzięki za cenne info Różnie mówią o tym odciąganiu, ale już w sumie podjęłam decyzję, że będę leciutko odciągała. Nic na siłę. Za to z tymi jajeczkami to nie wiedziałam. Muszę o to wypytać położną.

Agawoo, Kamciurka super, że już jesteście w domku
Kamciurka Ty to masz za dużo czasu, bliźniaki mogłaś urodzić A na serio, to zazdroszczę, że masz takie spokojnego synusia, że wszystko możesz porobić

Kamciurka troszkę się nacierpiałaś, ale tak to opisałaś, że jakoś tego bólu nie dało się odczuć Oj mam nadzieję, że ja też tak będę potrafiła to wspominać

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2012-01-24 o 15:35
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 15:37   #1410
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Melduję, że właśnie wróciłyśmy do domu
Malutka chwilowo śpi, ale coś czuję, że już niedługo ... Biegam co chwilkę do łóżeczka, bo się już wierci, a nie założyłam jej niedrapek, no a pazurki ma takie, że spokojnie manicure można by robić
Modelka mała - do fryzjera też nas już wysyłali

Postaram się jakoś nadrobić i opisać swój poród ...ale nie wiem kiedy
Jeżeli pojawiły się jakieś nowe mamusie, to gratuluję
A za wszystkie nierozpakowane trzymam kciuki
super, ze juz w domku

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

o kurcze, ale ty masz powera... i jaka organizacja zazdroszcze....

mam ciagle ochote na słodkie... i jak tu chudnac, jak ciagle pałaszuje herbatniczki, bo innych słodkosci to sie boje na razie zeby mała nie miała wzdęć...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości