|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Hej
Cytat:
chyba ze przez cukrzyce bedą chcieli zebyś wcześniej urodziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny czy wy tez macie taki śluź jak kurze białko? Bo ja już nie wyrabiam ze zmianą wkładek |
|||
|
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1384 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to znaczy ze przenosze??---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mamęAgamili gratki takiej nocki oby było ich więcej!!!a tak mi się przypomniało, jak któras nie ma jeszcze niani, a wystarczy tylko niania bez monitora oddechu czy innych bajerów, to polecam taką z ikea family jak mieszkaliśmy jeszcze u teściów to mała na dworze na ogrodzie w wózeczku, a ja na piętrze i idealnie wszystko słychać ![]() a dzisiaj jako wyrodna matka zostawiłam Maję śpiącą i poszłam do suszarni powiesić pranie i tam tez ją było słychac, bo oczywiście się obudziła...ale zdążyłam powiesić a jeszcze mam pytanko, do tych co zamawiały ciuszki z Patryczka, czy dobrze pamiętam, ze mówiłyście, ze one jakies takie większe wypadają?? bo musze kupić jakies kaftaniki i moze własnie tam coś zamówie.... |
|
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Cieżka noc dzisiaj...wstawałam chyba z 5 razy Łobuziara jedna!Agatek - super, że już jesteś z nami Gratulacje kochana, byłaś i jesteś bardzo dzielnaAgaMili - Twój opis porodu wywoływał u mnie dreszcze na plecach na zmianę ze śmiechem Jesteś dzielna kobieta! Gratulacje![]() Wyobrażam sobie co czuł Twój tż jak dowiedział się, że nie dostaniesz zzo nie chciałabym być w jego skórze![]() Olcia - gratulacje jak znajdziesz chwilę to napisz jak tam wrażenia ze szpitala bo ciekawa jestem straszliwie![]() Inutil - mam nadzieje, że już jesteś w domku boroo - gratuluję synusia 19mała83 - gratulacje ![]() czubasek - współczuje Ci tych bóli, kurcze Ty się namęczysz bidulko staraupa, misienka - dziewczyny damy radę Teraz pora na nas
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje, Dziewczynki, za odpowiedz w sprawie ochraniacza.
Posciel chyba oddam A myslicie, ze mocno potrzebny jest ten spiworek ![]() Czubasek, dzisiaj w nocy slyszalam chyba to strzelanie z balona, o ktorym mowilas. Masakra. W ogole juz bylam pewna, ze zaraz zaczne rodzic. Nie zmruzylam oka do 8ej Czuje sie jak wyporuta z flakow. Trzymam kciuki za prace tzta DarkLady, glowka do gory. Miesiac to wcale nie jest tak duzo. Zobaczysz, ze bedzie w koncu wszystko w porzadku z Malutka. Lepiej tak, niz mialybyscie cierpiec przez to cisnienie. A co do zakazu slodyczy i tych wszystkich lekow to nawet mi sie nie chce komentowac Na czuja sobie wszystko robia, a czlowiek wydaje pelno kasy, faszeruje sie gow.em i jeszcze odmawia przyjemnosci i to na marne Paula, tak, to ja pytalam o plesniawki, zeby dopisac do mojego folderu dobre rady Dziekuje MalaStopka, ja zamawialam w patryczku i rozmiarowka jest rozna. Niektore rzeczy w tym samym rozmiarze sa malutkie, inne ogromne ![]() ale generalnie po praniu nic sie z nimi nie dzieje Agatku, u nas polozna mowila, zeby sie nie martwic, jak nam w szpitalu dokarmia butla, bo tak naprawde jest to najblizsze kobiecemu sutkowi. No i radzila nam bys wytrwalymi, nie poddawac sie i caly czas probowac. Boro, super imie
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-24 o 13:32 |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie. Mi się wydaje że to nie o 9-21 chodzi a o 12 godzin ale chyba codziennie jakoś w tym samym czasie żeby sprawdzać. |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pearl ja mam mieć Mateuszka , a jak się dziewczynka urodzi to niezły cyrk będzie bo ja do brzucha nie mówię inaczej jak Mateuszku A lekarze w większości masakra. Ten co mam teraz to chociaż trochę zawsze się nagłowi zanim coś przepisze, pogada i wtedy decyduje, a ta wcześniej to wszystko profilaktycznie dawała. |
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski !
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych ! I witamy w domu wszystkie maluchy ![]() ja nadal chodze w dwupaku ![]() Wczoraj juz chcialam nawet pić olejek rycynowy, ale w aptece nie mieli i sie juz rozmyśliłam ![]() Byliśmy wczoraj na zakupach - chyba z 4h łaziłam i nicc ani jednego skurczyka Za to kupiłam sobie na wyprzedaży tunike i koszule, taka na zaś, ale za małe pieniadze. Obym tylko weszła ![]() No i widze ze tż tez juz by chciał zeby Lena wyszła, co chwile do niej gada, prosi grozi a ona nic
|
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulujemy i witamy cie Krzysiu ![]() ide dalej nadrabiac
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tego spiworka tez chyba nie bede kupowac, no bo po co? Co ja pozniej z nim zrobie? Kocyk i rozek mozna do innych celow wykorzystywac, a ten spiworek to nie dosc, ze brzydki jest, to i tak sie przyda tylko na chwile chyba... ![]() a jak dlugo dzdzia spi w rozku?
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki :
ja po dzisiejszej wizycie w dobrym humorku chciał mnie już dzisiaj na do szpitala wysłać ale stwierdził że te max dwa dni mogę sobie jeszcze w domu posiedzieć dostałam już dziś skierowanie na oddział i mam się zgłosić albo jutro albo najpóźniej w czwartek rano ![]() na ktg już jakieś skurcze wyskoczyły ale ja ich nie czułam także wielki koniec zbliża się już wielkimi krokami ![]() to tz wybiera się na ten 2 tyg urlop ojcowski płatne z zus czy na taki dłuższy jak urlop macierzyński czyli 4,5 miesiąca ??
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2012-01-24 o 13:50 |
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
w strone porodu?
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() wczoraj napisałam wieczorem posta i mi zeżarło chyba ;/ moj mały terrorysta dzisiaj walczył 4 godziny w nocy zanim zasnął ;/ za to w dzień jak aniołek... była dzisiaj drugi raz połozna juz u nas... kiedys pisałysmy o pielęgnacji chłopców i była mowa czy odciągac napletek czy nie- nasza połozna kazała odciagac bardzo delikatnie (chociaz Igulec ma juz odklejony-stwierdziła ze mam problem z głowy-powinien odkleic sie do roku) i kazała tez układac jajeczka w pieluszce nieco do góry zeby się wodniak jądra nie zrobił- Wam tez tak mowili???i pytanie- co zrobic,zeby dziecko tak łapczywie nie jadło? bo moj mały łobuziak je tak szybko i zachłannie jakby tydzień wczesniej jesc nie dostał...a potem zdarza mu się zwymiotować...(nie tylko ulac) nawet jak go często przystawiam to i tak je szybko jakbym mu miała zaraz zabrać... Agatek nie poddawaj się.... jak mała nie umie złapac probuj na drugą pierś. moj Igulec z lewą piersią nie ma problemu a z prawej się męczy ze złapaniem jeszcze do tej pory. robie tak ze przystawiam go do tej co lubi i jak troszke podje to zamiana szybka.... bo jak się wkurza i wścieka to wcale nie chce złapać z tej co nie lubi.... no i Agamili łączę się z Tobą w bólu poranionych sutków ;/ jak mały zaczyna ssac to az mnie w stopach kłuje... ale boli tylko na początku... |
|
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dla dziewczynki też mamy imię i też się ucieszymy ![]() Mi tam ten śpiworek się zbędny wydaje, a w rożku to nie wiem ile śpi, aż nie wyrośnie może. Cytat:
|
||
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis mialam taki sen,ze nosilam juz synusia na rekach,on w ogole nie plakal ani nie wydawal zadnego dzwieku,cyca nie chcial,tylko patrzyl albo spal a ja go przebieralam tylko bo mysle sobie,tyle tego mam a pielucha sucha trzeba pouzywac troche haha ,tak go nosilam i nosilam az z rana dostalam skopa w zebra i sie obudzilam hahaha ze nie ma tak latwo, jeszcze porod mnie czeka zanim bede go nosila |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zadomowienie
|
te Wasze opisy porodow
przerazajace... ale i tak lezka sie w oku pojawila ![]() Rada dla mam karmiacych piersia... od mojej tesciowej... zeby nie bolalo jak dzidzia ssie trzeba malymi lyczkami popijac dobie herbatke albo wode Moze ktoras wyprobuje i powie czy to sie sprawdza ![]() u mnie wczoraj chyba odeszlo kawaleczek czopa... ale dzis juz sucho ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie boli tylko jak zasysa na początku...jak zassie to juz ok jest... |
|
|
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taki mój urok
Cytat:
Witaj w klubie. Cytat:
na ten i na ten jeśli się uda. Musi jeszcze w pracy pogadać. Ja jestem pewna że urodze do końca tygodnia |
||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Melduję, że właśnie wróciłyśmy do domu ![]() Malutka chwilowo śpi, ale coś czuję, że już niedługo ... Biegam co chwilkę do łóżeczka, bo się już wierci, a nie założyłam jej niedrapek, no a pazurki ma takie, że spokojnie manicure można by robić Modelka mała - do fryzjera też nas już wysyłali Postaram się jakoś nadrobić i opisać swój poród ...ale nie wiem kiedy Jeżeli pojawiły się jakieś nowe mamusie, to gratuluję ![]() A za wszystkie nierozpakowane trzymam kciuki
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja tak szybciutko tylko gratuluje wszystkim rozpakowanym
![]() Teraz co uie, jestesmy po pierwszej nocce w domu i powiem wam, ze jak nakarmilam malego o 22 cycem, to potem o 1 byla butla, o 4 cyc poprawiony przed 5 butla i do 9 spalismy , dzisiaj do tej pory jest caly dzien na cycu i prawie caly czas spi, zdazylam juz posprzatac, zrobic obiad z dwoch dan, nastawic prania i pojsc do sklepu bo tz na chwile wpadl do domu wiec skorzystalam mu butle---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- To mu butle na koncu mojej wypowiedzi nie wiem skad siewzielo
|
|
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=ultraradiola;318147 35]hej mamuśki : ja po dzisiejszej wizycie w dobrym humorku chciał mnie już dzisiaj na do szpitala wysłać ale stwierdził że te max dwa dni mogę sobie jeszcze w domu posiedzieć dostałam już dziś skierowanie na oddział i mam się zgłosić albo jutro albo najpóźniej w czwartek rano ![]() na ktg już jakieś skurcze wyskoczyły ale ja ich nie czułam także wielki koniec zbliża się już wielkimi krokami ![]() QUOTE] No to idzie następna fala ![]() U mnie cisza Jutro jadę na Ktg zobaczymy co tam słychać
|
|
#1405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie mamy frustratki trzymam kciuki Co do dolewania - jak włożysz do lodówki to już nie dolewaj świeżego. Ale jak zbierasz sobie mleko w pojemniku z kilku godzin odciągania to możesz to zlewać do pojemniczka w temperaturze pokojowej i po kilku godzinach włożyć całą porcję do lodówki. Mleko się nie popsuje. |
|
|
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
kochana u mnie nic...zero....a tu dzień po terminie! wczoraj byłam na ktg, wód dużo, szyjka na opuszek otwarta, skurczyka ani jednego
mam jedynie dość bolesne przepowiadające ale nic poza tym! Robię już co mogę, łażę (choć nie jest to łatwe przez ból krocza), myje podłogi, masuje sutki i brzuch i nic.... im dłużej czekam tym bardziej się boję...a moja psychika siada i mam napady płaczuno ale co zrobić....trzeba czekać!! A Wy jak sobie radzicie?? na pewno lepiej niż ja buziaki
|
|
|
|
#1407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za mamę ![]() Cytat:
ja się właśnie boję tego co będzie po powrocie ze szpitala czy mi się uda wszystko ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu
![]() 18 stycznia wieczorem zauwazylam, ze mam cos mokra wkladke ale tak delikatnie wiec uznalam ze to nic takiego. W nocy jak wstawalam na siku wkladka byla znowu mokra, ale to takie dziwne bo jak bym sie spocila albo co, tak tylko troszke. Rano 19 jak wstalam to juz mi pociekla strozka po nodze, wiec jako ze tz byl w pracy ja za kluczyki i pojechalam sobdo szpitala na ip polozna stwierdzila ze to wody sie sacza wiec na przedporodowa sale mnie przyjeli i tak sobie lezalam, a tz robil ostatnie zakupy bo w torbie mialam tylko podklady poporodowe i majtki jednorazowe okolo 2 skurcze juz silniejsze ale jeszcze w miare, podlaczyli ktg skurcze sa ale male, no ok, czekam. Przed 3 przysnelam pamietam przez sen jak mi polozna ktg podlaczzala i o 4 obudzil mnie fest skucz, patrze na tel ze co 6 min, poszlam do poloznekj, wziela mnie nabadanie ale mowi ze dalej 3 cm, wiec ja ze chce znieczulenie, ona ze jak nadejdzie czas to dostane...ja mowie ze mnie boli fest, ona ze jeszcze czas, ze podlaczymy znowu ktg, jak podlaczyla to juz nie moglam pod nim lezec, nie dawalam rady w tej pozycji przy skurczach, przyszla inna polozna i mowie ze chce zniecUlenie i ze mnie strasznie boli, ona do mnie ze mam dopiero 3 cm i bylam badana, ale wtym czasie dostalam skurcz i jak mnie zobaczyla ze klecze na lozku i wyje to zaniemowila, dziewczyny z sali mowily potem ze myslaly ze sciemniam by mi dala tylko znieczulenie, a ja czulam ze zaraz bede przec i mowie jej to a ona to prosze na badanie. Poszlam dozabiegowego i padlam na podlodze na czworaka bo to byla jedna pozycja wktorej czulam ze zyje, w innych brakowalo mi tchu i nie kontaktowalam, ta na mnie krzyfczy co pani robi, zrobi pani sobie krzywde, ja jej ze w dupie to mam, ze inaczej nie moge, wciagnela mnie naten fotel i mowi ze znieczulenia nie bedzie bo jest pelne rozwarcie szybko tel do tz przyjezdzaj, poi 10 min byl bo mieszkamy blisko, ja szybko na porodowke jeden skurcz i byl tz o 5.30 dzwonilam do niego o 5.20 a dwa razy parlam i maly wyskoczyl o 5.40 ale powiedzialam juz never ever ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Tym jaka radoscia i szczesciem jest trzymanie w ramionach Alexika |
|
|
|
#1409 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam śpiworek, ale dlatego, że dostałam od koleżanki Nasze mamy nie miały dla nas śpiworków i jakoś żyjemy, więc myślę, że on nie jest niezbędny ![]() A o co chodzi z tym strzelaniem z balona? Cytat:
Różnie mówią o tym odciąganiu, ale już w sumie podjęłam decyzję, że będę leciutko odciągała. Nic na siłę. Za to z tymi jajeczkami to nie wiedziałam. Muszę o to wypytać położną.Agawoo, Kamciurka super, że już jesteście w domku ![]() Kamciurka Ty to masz za dużo czasu, bliźniaki mogłaś urodzić A na serio, to zazdroszczę, że masz takie spokojnego synusia, że wszystko możesz porobić ![]() Kamciurka troszkę się nacierpiałaś, ale tak to opisałaś, że jakoś tego bólu nie dało się odczuć Oj mam nadzieję, że ja też tak będę potrafiła to wspominać
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-01-24 o 15:35 |
|||
|
|
|
#1410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszcze....![]() mam ciagle ochote na słodkie... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

moze ktoras mi powie, mialam wczoraj taki bol w okolicy lewej pachwiny, czulam jakby mi sie noga normalnie przekrzywiala, ale to nie byl taki bol, tylko taki dziwny ucisk.. w nocy jak sie kladlam spac, maly tak wariowal, wkrecal sie nisko, czulam, ale nie bolalo, zadnych skurczy nic kompletnie, tylko to uczucie ze maly jest i ze sie mocno rusza, ale tak mocniej sie ruszal niz zwykle, w nocy wstawalam chyba z 10 razy, a dzisiaj jest dobrze, maly sie rusza jak zwykle, cos mnie tam w pachwinie lewej troszke usiska, jakby igielka ktos mnie smyral, ale nic wiecej
jestem zdezorientowana 

u mnie w piątek był 2x seksik z końcem w środku + mój orgazm

to znaczy ze przenosze??
oby było ich więcej!!!
nie chciałabym być w jego skórze
Gabrysia - 09.02.2012