Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 18:41   #2161
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
pediatrzy zalecaja okolo 120ml dziennie. U omojej jest roznie, dopoki nie zapada sie ciemiaczko i nie ma problemu z kupka, nie przejmuje sie ze nie wypija mi przewidzianej normy. Ale to ja.

no to moze obrazkowo wyjasnie o co mi chodzi- mam w dom u sloiczek bobovity delikatna marchewka w skladzie ktorego jest 68,9% marchewki, woda, ryz 14,8%. I mi sie rozchodzi o to ze nie lubie byc robiona w bambuko i jak czytam sloiczek o nazwie marchewka to sie spodziewam marchewki w nim a nie ekstra wody i ryzu. Nie wiem czy to jest zrozumiale? Bo ja mam chyba potezny problem z przekazaniem tego co mysle

natomiast co do hippa- to ja jesli sie juz zdecyduje na sloiczek to bedzie to wlasnie niemiecki hipp, bo faktycznie przykladaja bardzo duzo uwagi do tego, zeby warzywa czy owoce pochodzily z eko upraw.

przepraszam, ze nie znam fachowego nazewnictwa.
Ancia napisala to samo ale mi zwrocilas uwage...

i serio boje sie pisac cokolwiek...
oj tam boisz się, nie wymyślaj

ja też czytam skład, zdziwiło mnie, ze w marchewce bobovity jakieś duperele są dopchane. aha, ja zwraca,m też uwagę ( ze względu na skazę u małej), by w składzie nie bylo soku cytrynowego

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ja tam zrozumiałam ale też jestem "czytaczem składów"

ponoć bobovita wlaśnie słynie z "dopychania" słoiczków, podobnie rossmanowy babydream. Ja tez jestem fanką Hippa po dobrych doświadczeniach z mleczkiem mm

dobrze wiedzieć

nasza mówiła, ze jak wypije 50 ml to wystarczy, ale teraz po tym enfamilu bezlaktozowym robi twardsze koopsztale to wolę, zeby piła trochę więcej
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A widzisz - brawo .
Dałaś dwa rodzaje posiłków jeśli dobrze rozumiem?

A to widzisz, na taki sloiczek nie trafiłam, faktycznie bambuko! Chyba z hippa tego nie ma, o ile dobrze pamiętam. Ale zwrócę na to uwagę teraz przy zakupie .

Serio z tym niemieckim hippem?? Nie wiedziałam. Bo boję się tych historii o jakiś masowych zatruciach, jakie były właśnie w Niemczech - co to było -sałata czy tam ogórki?
ale to w końcu kiełki jakieś były chyba

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 18:42   #2162
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
pediatrzy zalecaja okolo 120ml dziennie. U omojej jest roznie, dopoki nie zapada sie ciemiaczko i nie ma problemu z kupka, nie przejmuje sie ze nie wypija mi przewidzianej normy. Ale to ja.

no to moze obrazkowo wyjasnie o co mi chodzi- mam w dom u sloiczek bobovity delikatna marchewka w skladzie ktorego jest 68,9% marchewki, woda, ryz 14,8%. I mi sie rozchodzi o to ze nie lubie byc robiona w bambuko i jak czytam sloiczek o nazwie marchewka to sie spodziewam marchewki w nim a nie ekstra wody i ryzu. Nie wiem czy to jest zrozumiale? Bo ja mam chyba potezny problem z przekazaniem tego co mysle

natomiast co do hippa- to ja jesli sie juz zdecyduje na sloiczek to bedzie to wlasnie niemiecki hipp, bo faktycznie przykladaja bardzo duzo uwagi do tego, zeby warzywa czy owoce pochodzily z eko upraw.
Nie wiem jak w bobovicie, ale jakbyś chciała, a nie wiedziała, to w gerberze w marchwi jest tylko marchew z hippa nie miałam.
Miałam pisać o hippie, że akurat tym, że jest produkowany w 'Niemcach' to bym się cieszyla. Niemiecka jakość. Prawie jak bmw albo persil

Cytat:
ponoć bobovita wlaśnie słynie z "dopychania" słoiczków, podobnie rossmanowy babydream. Ja tez jestem fanką Hippa po dobrych doświadczeniach z mleczkiem mm [COLOR="Silver"]

nasza mówiła, ze jak wypije 50 ml to wystarczy, ale teraz po tym enfamilu bezlaktozowym robi twardsze koopsztale to wolę, zeby piła trochę więcej
Serio? Taka ta bobovita? A inne kaszki też mają cukier w sobie?
A hippa też lubię i też dzięki mm
Stary 2012-01-24, 18:43   #2163
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słoiczków bobovity w sumie nie mam, może jeden tylko, reszta hipp i gerber.
A o gerberze co powiecie?

Nie ulewał w sumie prawie wcale.

Pozostaje mi chyba odstawienie pokarmów na kilka dni?
ja bym tak zrobiła może rzeczywiście jeszcze nie gotowy

o tym "dopychaniu" słoiczków czytałam chyba na forum gazety kiedyś, o gerberze nie pamiętam czy coś było
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 18:44   #2164
anciaahk
kosmitka

Nie mogę znaleźć, która z Was pisała, że jak dziecię pije z piersi, to zaspokaja picie?
Bo mój ancymon wypił 60 gram herbatki - łyżeczką .
Może niepotrzebnie go katuję?

A czy herbatkę można zastąpić sokiem???

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 18:46   #2165
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w bobovicie, ale jakbyś chciała, a nie wiedziała, to w gerberze w marchwi jest tylko marchew z hippa nie miałam.
Miałam pisać o hippie, że akurat tym, że jest produkowany w 'Niemcach' to bym się cieszyla. Niemiecka jakość. Prawie jak bmw albo persil

Serio? Taka ta bobovita? A inne kaszki też mają cukier w sobie?
A hippa też lubię i też dzięki mm
ty to mnie zawsze rozbawisz

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Nie mogę znaleźć, która z Was pisała, że jak dziecię pije z piersi, to zaspokaja picie?

no tak mówią moja pediatra tez tak mówiła, już jak sporo dokarmiałam mm to nie musiałam dopajać póki jadła trochę cyca
Stary 2012-01-24, 18:46   #2166
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

jak jest na cycu to zaspokaja pragnienie wszystkie pragnienia
Stary 2012-01-24, 18:49   #2167
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Kiełki nie kiełki, coś tam było
Cytat:
To tylko ja taka antyniemiecka jestem .
Cytat:
ja bym tak zrobiła może rzeczywiście jeszcze nie gotowy
Dobrze, że w piątek mamy pediatrę, to dopytam, ale tymczasowo spróbuję słoiki do piątku odstawić.
Kaszkę odstawić też?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Małgosia wklejam skład kaszki Nestle, bo ja się nie znam
mąka ryżowa 45,4%, mleko modyfikowane 33,2%, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne, węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, biotyna, D3, K), fumaran żelazawy, siarczan cynku, jodek potasu, cukier, maltodekstryna, banan 2,5%, aromat, kultury bakterii, Bifidobacterium lactis.
Więc cukier jest.

Stary 2012-01-24, 18:54   #2168
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

ja też czytam skład, zdziwiło mnie, ze w marchewce bobovity jakieś duperele są dopchane. aha, ja zwraca,m też uwagę ( ze względu na skazę u małej), by w składzie nie bylo soku cytrynowego

A sok cytrynowy przy skazie to nie bardzo??? Boziu jak ja nic nie wiem i żaden palant = lekarz mnie nie doinformował: pala:

Jak dobrze że Wy tu jesteś i na tylu rzeczach się znacie i tyle kwestii poruszacie - dziękować dziękować

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-01-24 o 18:57
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 19:03   #2169
danika
Zakorzenienie

Cytat:
K

Dobrze, że w piątek mamy pediatrę, to dopytam, ale tymczasowo spróbuję słoiki do piątku odstawić.
Kaszkę odstawić też?Małgosia wklejam skład kaszki Nestle, bo ja się nie znam
mąka ryżowa 45,4%, mleko modyfikowane 33,2%, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne, węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, biotyna, D3, K), fumaran żelazawy, siarczan cynku, jodek potasu, cukier, maltodekstryna, banan 2,5%, aromat, kultury bakterii, Bifidobacterium lactis.
Więc cukier jest.
wiesz co....ja bym odstawiła - bo może mu to mleko modyfikowane któe jest w składzie kaszki nie podchodzi do piątku niby tylko 2 dni ale powinnaś widzieć różnicę jeśli to od tego. A potem dopytasz lekarza
Stary 2012-01-24, 19:04   #2170
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Małgosia wklejam skład kaszki Nestle, bo ja się nie znam
Więc cukier jest.
Czyli w nestle też. Mnie się wydaje, że w każdej smakowej będzie
Ale można uniknać. Można by kupić taką zwykłą zrobić i zblenderować z jakimś owocem. Poziomką, czy czymś podobnym...To wtedy smak będzie i nie będzie cukru białego.
Ja do Niemca nic nie mam. Mają dobre drogi i lokalny porządek. No i Turków trochę za dużo, ale to akurat na minus. Chociaż do tych w Turcji to nic nie mam
Stary 2012-01-24, 19:08   #2171
anciaahk
kosmitka

Danika najgorsze, że on ma taki dobry humor jak zje, zupełnie inaczej niż po cycu .

Dzięki dziewczyny za info o tym dopajaniu, wczoraj Kapka podsunęla mi myśl z tym dopajaniem i dlatego tak dzisiaj go faszerowałam.

Nic już nie wiem .

Stary 2012-01-24, 19:09   #2172
agus1978
Wtajemniczenie

Witam się wieczorowo
Dziecię drzemie przed kąpielą więc chwilka czasu i spokoju, bo jakoś taka marudna była.
Ciężko was nadrobić i zacytować, bo lecicie z postami niesamowiciei jesteście bardzo zżyte ze sobą więc choc troszkę odpowiem z tego, co zapamiętałam
Daje Michasi w ciagu dnia tak ok.100 ml herbatki rumiankowej, i od niedawna dodatkowo soczki z Gerbera i raz dałam przecierowy z Bobofruta jabłko z marchewką, ale jakoś ciężko jej "wchodził".
Ancia pytałaś o Gerbera - ja daję głównie deserki i soczki, i ogólnie małej nic mam,więc jestem zadowolna. No i cenowo tańsze od Hippa. Natomiast zupki i przeciery to z Hippa, składowo dobre i nie mają w sobie mleka (a moje dziecię na NUtramigenie więc wszytsko to, co z mlekiem odpada, łącznie z kaszkami i deserami mlecznymi). Patrzyłam też na deserki z Bobofruta, ale one mają w sobie cukier dodatkowo więc odpadają.
Myślę, że mozna zamienić herbatkę na soczek...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 19:19   #2173
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam zrozumiałam ale też jestem "czytaczem składów"

ponoć bobovita wlaśnie słynie z "dopychania" słoiczków, podobnie rossmanowy babydream. Ja tez jestem fanką Hippa po dobrych doświadczeniach z mleczkiem mm
nie jestem sama
za to z rossmanowych babydream z tego co zauwazylam kaszki sa bezcukrowe- ale tylko na all przegladalam niemieckie. Nie wiem jak z polskimi.

Cytat:
A widzisz - brawo .
Dałaś dwa rodzaje posiłków jeśli dobrze rozumiem?

A to widzisz, na taki sloiczek nie trafiłam, faktycznie bambuko! Chyba z hippa tego nie ma, o ile dobrze pamiętam. Ale zwrócę na to uwagę teraz przy zakupie .

Serio z tym niemieckim hippem?? Nie wiedziałam. Bo boję się tych historii o jakiś masowych zatruciach, jakie były właśnie w Niemczech - co to było -sałata czy tam ogórki?
no bambuko bambuko a ja tego nie lubie
ogorki, ogorki
a produkty niemieckie generalnie sa lepsze niz ich odpowiedniki polskie zwlaszcza chemia. A - zeby byla jasnosc jak sie zdecyduje na sloiczek to zamowie go na all, od sprzedawcy co sprowadza z Niemiec, badz poprosze ciocie o przeslanie.
Chyba ze jak sie wglebie dokladniej w sklad polskiego hippa i sie okaze, ze jest dobry to zakupie tutaj

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
JMoonik o co tak wlasciwie chodzi? Sora ze pytam ale chyba cos mnie ominelo?
o nic Lulla, o nic

Cytat:
U nas mleczko mm też najlepsze okazało się z hippa.
Mówisz kolejna fanka?

Ja wypowiedź Moonik też zrozumiałam, ale jak porównałam ze składami swoich słoiczków, to okazało się, że nie do końca tak jest, dlatego drążę temat. Jak mam na coś zwracać uwagę, to chcę wiedzieć na co, dlatego dopytuję.
Ale słoiczków bobovity w sumie nie mam, może jeden tylko, reszta hipp i gerber.
A o gerberze co powiecie?

Nie ulewał w sumie prawie wcale.

Pozostaje mi chyba odstawienie pokarmów na kilka dni?
gerber z tego co zauwazylam przegladajac kilka na polce w biedronce wyglada na w porzadku.

a co do ulewania- moze ma za duzo plynow? no bo ja nie wiem moze sie mu to nie miesci w zoladku? dostaje piers, dostaje herbatke, te owocki to tez pewnie bardziej plynne jak stale sa, zupki. To moze od tego?? tak gdybam sobie..

Cytat:

a witamina C tez? bo w hippie widzialam, ze jest dodawana do deserkow

Cytat:
o to, to wlasnie
dzieki za gerbera, potwierdzasz co sama wyczytalam

Cytat:
Napisane przez anciaahk;31821626[COLOR=Silver
]

[/COLOR]Małgosia wklejam skład kaszki Nestle, bo ja się nie znam
Więc cukier jest.
oprocz cukru jest jeszcze maltodekstryna, ktora jest substancja slodzaca

nie wiem co mi sie stalo, ale nie mam polskich znakow, sorki.

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 19:19   #2174
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Kiełki nie kiełki, coś tam było

Kaszkę odstawić też?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Małgosia wklejam skład kaszki Nestle, bo ja się nie znam
Więc cukier jest.
no ty w końcu z Mazur nie, masz prawo być anty

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A sok cytrynowy przy skazie to nie bardzo??? Boziu jak ja nic nie wiem i żaden palant = lekarz mnie nie doinformował: pala:

cytrusów dzieciom ze skazą do roku nie mozna podawać, to soku cytrynowego też

Jak dobrze że Wy tu jesteś i na tylu rzeczach się znacie i tyle kwestii poruszacie - dziękować dziękować
ja miałam ten deser z bobfruta
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl.../strona/1.aspx

cukru nie miał w sobie dodatkowego

a ten juz ma
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl.../strona/1.aspx

dziady no

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2012-01-24, 19:52   #2175
aa2
Zakorzenienie

matko z córka ale tu denna atmosfera, aż się nie chce czytać a co dopiero pisać

powiem tak jakas paranoja sie tu robi i jest niesmacznie....
czyli co ktos napisze post to co nie komentować? bo jak bedzi einen zdanie to autorka postu zacznie pisac o linczu i innych rzeczach? az sie nei chce przytaczac...brak mi słów i ja osobisci etym co przeczytałam z dnia dzisiejszego jestm na tyle zniesmaczona że mówie AMENT

będe tu nadal bo pomimo takich akcji mam sentyment do watku i wielu osób które chętnie jeszcze może ze mna o czyms popiszą szczerze i bez focha ale

[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]podejrzewam ze z takim nastawieniem , podejsciem i taką atmosfera wątek zacznie mocno kulec co jest smutne aczkolwiek prawdziwe troche na wizazu siedze i wiem jak to sie kończy....[/COLOR]

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

a ogolnie to dzien dobry bo zapomnialam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 19:54   #2176
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

A......przypomniało mi się a propos Moonik ...mów do mnie po niemiecku" ja znam wersję hardkor "bij mnie po twarzy i mów do mnie dziw.ko"

Cytat:
Czeeee od rana; Jestem plamana i dolega mi dzisiaj wszystko, nawet zabkowanie a poza tym chyba dostalam@ bo nie moge z bolu

Cytat:
witam

rany nie mam wogóle ostatnio czasu zeby z wami posiedzieć i jak sie wezme za nadrabianie to juz połowa nieaktualna
nie nadrabiaj. wpadaj i pisz co u Was

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Nie wiem jak mi się uda to wprowadzić w życie. Jestem tak zmęczona. Dzisiaj mi głowa pęka a Filip marudzi, marudzi, marudzi i jeszcze ciągle by chciał być przy cycku - tu z kolei bawi się nim i łapie mnie dziąsłami w tym czułym momencie tak ze boli jak cholera.
Normalnie taki mam dzień, że się poryczałam.

Cytat:

I serio koniec tematu z mojej strony. Od dziś będę tylko przyklaskiwać nowym umiejętnościom i przytulać potrzebujących.

a jesli mi się zdarzy coś napisać to drukowanymi, podkreślonymi słowami będe to zaznaczać, że to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

bo kurczaki są faszerowane hormonami - przynajmniej JA z tego powodu nie będę kupować w sklepie dla dziecka kurczaka.
łej... bo będę pisać co chwilę,że potrzebująca jestem

ja już pisałam... luuuzzzz kochana

ja wiem ,że te kurczaki to nie teges... ale co mam zrobić..jak ja to tylko na kurczakach.. i mielonym z sokołowa lece

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

jak to się mówi tylko małpa nie zmienia zdania (czy jakoś tak)

pytanko z innej beczki
mamusie posiadające materacyk kokos-gryka na jakiej stronie dzieci śpią i kiedy przewracacie na drugą???? wyrzuciłam instrukcję a w necie same sprzeczne info i zgłupiałam
krowa a nie małpa chyba...

śpi na kokosie... i nie wiem kiedy obróce

Cytat:

przytulam chorowitki mamy niewyspane rozszerzające dietę przymierzające się do tego mam czekające na zęby i walczące ze skokami

aha, co do kubeczka - na początku ciężko szlo picie, ale po dwóch razach załapała, a łóżeczko jest na środkowym poziomie
a My przytualmy z Sarą Indygo i Agatkę

super

pr
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Cytat:
A wogóleee to Stefano zjadł poł słoiczka marchwi Myślalam, że nie zje nic bo mu nie smakowała, ale odstawiłam na kilka dni i dziś mlaskał ładnie No i ulżyło mi bo od rana mało co zjadł, a tak to znaczy, że apetyt ma
dla Stefano

Cytat:
eeeeeee dokladnie rok temu zrobilam test ciazowy

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

I tak mi nikt nie odpisze tak jak z tym jabluszkiem(no poza Malgo) nie jestem nikomu potrzebna. tak mi smutno...
aaahhh mi rok minął tydzień temu a za dwa dni... zresztą same zobaczycie ale ten czas pędzi ...aż za szybko

z jabłkiem nie pomogę..

a za głupoty jak tak możesz pisać.. No! .

pewnie od czasu jak zaczęłam cytowac to są następne strony...to idę dalej

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 19:56   #2177
anciaahk
kosmitka

Ancia pytałaś o Gerbera - ja daję głównie deserki i soczki, i ogólnie małej nic mam,więc jestem zadowolna. No i cenowo tańsze od Hippa. Natomiast zupki i przeciery to z Hippa, składowo dobre i nie mają w sobie mleka (a moje dziecię na NUtramigenie więc wszytsko to, co z mlekiem odpada, łącznie z kaszkami i deserami mlecznymi). Patrzyłam też na deserki z Bobofruta, ale one mają w sobie cukier dodatkowo więc odpadają.
Myślę, że mozna zamienić herbatkę na soczek...[/QUOTE]
Dzięki
Cytat:
ogorki, ogorki
a produkty niemieckie generalnie sa lepsze niz ich odpowiedniki polskie zwlaszcza chemia. A - zeby byla jasnosc jak sie zdecyduje na sloiczek to zamowie go na all, od sprzedawcy co sprowadza z Niemiec, badz poprosze ciocie o przeslanie.
Chyba ze jak sie wglebie dokladniej w sklad polskiego hippa i sie okaze, ze jest dobry to zakupie tutaj
Nie jestem zwolennikiem niemieckich produktów, ale skoro tak mówicie, to moze się przekonam .
Jakoś dla mnie polskie owoce i warzywa są the best .
Cytat:
a co do ulewania- moze ma za duzo plynow? no bo ja nie wiem moze sie mu to nie miesci w zoladku? dostaje piers, dostaje herbatke, te owocki to tez pewnie bardziej plynne jak stale sa, zupki. To moze od tego?? tak gdybam sobie..
Ale harbatkę tylko dzisiaj, wcześniej albo nic, albo po 20 gram maksymalnie na dzień.

Teraz zwymiotował kleikiem

Cytat:
no ty w końcu z Mazur nie, masz prawo być anty
Hahaha dokładnie .

Stary 2012-01-24, 20:06   #2178
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
nie jestem sama
za to z rossmanowych babydream z tego co zauwazylam kaszki sa bezcukrowe- ale tylko na all przegladalam niemieckie. Nie wiem jak z polskimi.

ogorki, ogorki

o nic Lulla, o nic

gerber z tego co zauwazylam przegladajac kilka na polce w biedronce wyglada na w porzadku.

a witamina C tez? bo w hippie widzialam, ze jest dodawana do deserkow

o to, to wlasnie
dzieki za gerbera, potwierdzasz co sama wyczytalam

oprocz cukru jest jeszcze maltodekstryna, ktora jest substancja slodzaca

nie wiem co mi sie stalo, ale nie mam polskich znakow, sorki.
no mi lekarka mówiął tylko o soku cytrynowym, witamina C raczej oki.

a jak wklejałaś linki do sprzedawcy co ma towar z Niemiec to ja tam składu nie mogłam znaleźć ( poza tym, co on sam napisał) a wolałabym etykietkę zobaczyć co by na własne gały dostrzec brak cukru. przeoczyłam etykietę? a te kaszki niemieckie w ogóle cukru nie mają? czy zamiast niego coś dodane?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
matko z córka ale tu denna atmosfera, aż się nie chce czytać a co dopiero pisać

powiem tak jakas paranoja sie tu robi i jest niesmacznie....
czyli co ktos napisze post to co nie komentować? bo jak bedzi einen zdanie to autorka postu zacznie pisac o linczu i innych rzeczach? az sie nei chce przytaczac...brak mi słów i ja osobisci etym co przeczytałam z dnia dzisiejszego jestm na tyle zniesmaczona że mówie AMENT

będe tu nadal bo pomimo takich akcji mam sentyment do watku i wielu osób które chętnie jeszcze może ze mna o czyms popiszą szczerze i bez focha ale

[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]podejrzewam ze z takim nastawieniem , podejsciem i taką atmosfera wątek zacznie mocno kulec co jest smutne aczkolwiek prawdziwe troche na wizazu siedze i wiem jak to sie kończy....[/COLOR]

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

a ogolnie to dzien dobry bo zapomnialam
oj tam, oj tam

no dobry wieczór

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

a My przytualmy z Sarą Indygo i Agatkę

a dziękujemy

aaahhh mi rok minął tydzień temu a za dwa dni... zresztą same zobaczycie ale ten czas pędzi ...aż za szybko
co zobaczymy, co zobaczymy??? weź ale napięcie zbudowałaś

a widziałyście te stronę? wszystkie promocje bieżące są
http://promobaby.pl/

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-01-24 o 20:09
Stary 2012-01-24, 20:18   #2179
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jestem sama

ogorki, ogorki
A te kaszki z babydreama to są smakowe?
Czyli niemieckie niemieckie mogą być jeszcze lepsze? A te polskie gdzie są "sloiczkowane"? Ciekawe to wszystko sie robi. Może są robione w Niemczech, a oklejane etykietką w PL...

Cytat:
ja wiem ,że te kurczaki to nie teges... ale co mam zrobić..jak ja to tylko na kurczakach.. i mielonym z sokołowa lece

dla Stefano

Możesz świecić w ciemności jak ten kurczak od Rabarbarki

Asia juhuuu dobryyy wieczor
Stary 2012-01-24, 20:27   #2180
gerda
Zadomowienie

Indygo ładny ozorek nie jest zły

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

i co?
i zapomniałam

Ancia moja Kaja nie ulewała, a teraz jej leci i nawet czasem zwymiotuje, więc to pewnie zębole

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 20:29   #2181
aa2
Zakorzenienie

brry wieczór
weszłam na kompa dzis dopiero dlatego te dziń dybry he

Jak Kwilonek dzisiaj? lepiej?
Stary 2012-01-24, 20:30   #2182
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

my tez jemy te swiecace kurczaki, ale juz tyle lat to trwa ze nawet jakbym teraz sie przestawila to nic by to nie dalo pewnie
ale mieso kupujemy i mielimy sami w domu.

Cytat:
Nie jestem zwolennikiem niemieckich produktów, ale skoro tak mówicie, to moze się przekonam .
Jakoś dla mnie polskie owoce i warzywa są the best .

Ale harbatkę tylko dzisiaj, wcześniej albo nic, albo po 20 gram maksymalnie na dzień.

Teraz zwymiotował kleikiem
no bo generalnie ja tez za polskimi obstaje taki lokalny patriotyzm
ja bym odstawila wszystko i poczekala do wizyty u pediatry

Cytat:
no mi lekarka mówiął tylko o soku cytrynowym, witamina C raczej oki.

a jak wklejałaś linki do sprzedawcy co ma towar z Niemiec to ja tam składu nie mogłam znaleźć ( poza tym, co on sam napisał) a wolałabym etykietkę zobaczyć co by na własne gały dostrzec brak cukru. przeoczyłam etykietę? a te kaszki niemieckie w ogóle cukru nie mają? czy zamiast niego coś dodane?

napisalam maila do tego sprzedawcy z prosba o podanie skladu jak dostane odpowiedz to sie podziele a w sumie zrobilam to przez Ciebie bo zwrocilas mi uwage na cos o czym sama nie pomyslalam, dzieki
choc jakby sie okazalo, ze sa slodzone glukoza, fruktoza to i tak jest to lepsze rozwiazanie niz bialy cukier.

a na stronke sie ostatnio natknelam, fajnie jest wypisane wszystko i nie trzeba wertowac miliona gazetek

Cytat:
A te kaszki z babydreama to są smakowe?
Czyli niemieckie niemieckie mogą być jeszcze lepsze? A te polskie gdzie są "sloiczkowane"? Ciekawe to wszystko sie robi. Może są robione w Niemczech, a oklejane etykietką w PL...

Możesz świecić w ciemności jak ten kurczak od Rabarbarki

Asia juhuuu dobryyy wieczor
nie wiem czy niemieckie niemieckie sloiczki moga byc jeszze lepsze ale tak sobie kminie, ze to moze byc tak samo jak z chemia, oryginalna sie nie umywa do polskiej niemieckiej
a kaszki takie http://allegro.pl/babydream-bio-kasz...075897212.html
jest nawet o smaku burbonu

a, nie wiem gdzie polskie sie sloiczkuja

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 20:32   #2183
anciaahk
kosmitka

Gerda wolałabym zęby niż reakcję na rozszerzanie diety. Ale mi pod łyżeczką nic nie dzwoni, więc nie wiem, jak to rozgryźć.
Ale chyba tak czy inaczej odstawię te inne pokarmy i zobaczę, co się będzie działo.

Dzisiaj nie mógł zasnąć, zasypiał i płakał. Ogólnie też jest rozdrażniony i płaczliwy, więc pasuje na ząbki.

Stary 2012-01-24, 20:33   #2184
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Asia nocka do kitu...od gdzieś po 24h się zaczął wiercić. W końcu koło 1 wzięłam go do łóżka. I pospał z przerwami do 4 zjadł troszkę i wstał o 6...Maruda jak cholera. Ale w ciągu dnia już lepiej. Pojadł marchwi i jabłka
A jak Marcelito?
Stary 2012-01-24, 20:36   #2185
anciaahk
kosmitka

Małgosia a u Was jaka przyczyna marudkowania?

Na słoiczkach hippa jest napisane, że wyprodukowano dla hipp polska w Unii Europejskiej.

Odmeldowuję się na dzisiaj, wymęczył mnie ten dzień tutaj. I Frania mi szkoda, chciałabym wiedzieć, co go dręczy .

Dobrej nocy mamusie.

Stary 2012-01-24, 20:41   #2186
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ancia ale to chyba nie wylazi odrazu? Danika ma 8 co jej 12 lat idzie

Cytat:
ale mieso kupujemy i mielimy sami w domu.

nie wiem czy niemieckie niemieckie sloiczki moga byc jeszze lepsze ale tak sobie kminie, ze to moze byc tak samo jak z chemia, oryginalna sie nie umywa do polskiej niemieckiej
a kaszki takie http://allegro.pl/babydream-bio-kasz...075897212.html
jest nawet o smaku burbonu

a, nie wiem gdzie polskie sie sloiczkuja
Ja też albo proszę o zmielenie w mięsnym.
A porpos mięsa...bo co może być w kiełbasie która kosztuje 5zl za kg
O. Z burbonem to mu kupię może prześpi w końcu normalnie jedną noc
Musze zobaczyć czy są one w rosmanie.

Spadam.
Dobranoc

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Małgosia a u Was jaka przyczyna marudkowania?

Na słoiczkach hippa jest napisane, że wyprodukowano dla hipp polska w Unii Europejskiej.

Odmeldowuję się na dzisiaj, wymęczył mnie ten dzień tutaj. I Frania mi szkoda, chciałabym wiedzieć, co go dręczy .

Dobrej nocy mamusie.
Ancia nie mam już pojecia co to może być. Se marudzi o.
W ue...czyli gdzie Mozna zapytać na infolinii
Ucałuj go od cioci Gosi i przybij piątkę od Kwilona.
Stary 2012-01-24, 20:42   #2187
gerda
Zadomowienie

Cytat:
szczera prawda

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 20:44   #2188
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asia nocka do kitu...od gdzieś po 24h się zaczął wiercić. W końcu koło 1 wzięłam go do łóżka. I pospał z przerwami do 4 zjadł troszkę i wstał o 6...Maruda jak cholera. Ale w ciągu dnia już lepiej. Pojadł marchwi i jabłka
A jak Marcelito?
no u nas sie poprawiło, w nocy spał dp 4:30 (akurat zeby tatusia do pracy obudzic sasasa) no ale dalej go cos meczy al ejest wesoły i taki mój
podejrzewam ze cos z brzuszkiem albo pierdkami bo jak leci pierdus to on sie wkurza wiec nie wiem co mogłabym mu na to zaradzic
za to bylismy dzis u mojej mamy i ona po chwili sie mnie pyta czy małemu czasem cos z dziasełkami sie nei dzieje a ja do niej ze nie wiem bo skad mam wiedziec, a ona jak tylko zobaczyła co mały wyczynia z buzia i wszystkim co tam wkłąda powiedziała ze chyba zaczynaja go swedziec na zabki, no i ze my wszystki e3 miałysmy dosc wczesnie wiec u niego tez moze tak byc-cikawe czy to dziedziczne (agata i zosya mojej sis miały po 1 w 4 miesiacu)

ja si eboje hehe
Stary 2012-01-24, 20:51   #2189
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wszystkie odp odnośnie dopajania Chyba faktycznie nie będę się stresować póki ciamka sobie cyca. Ale muszę sobie jakichś supłów na szaliku zawiązać żeby zapytać pediatrę jak będzeimy następnym razem.

Cytat:
Mi sie wydaje, że można. Ostatnio rodzice mi opowiadali, ze jak byłam malutka to ogromne ilości marchewki zjadałam. Nawet do picia mama robiła mi wywar z marchwi właśnie (pokrojoną marchewkę zalewała wodą i gotowała, potem dawała mi do picia samą tą wodę)
Cytat:
Super stronka, dzięks
Indygo, pytałam ale pewnie nie doczytałaś- w której Biedronce znalazłaś jeszcze zabawki?
Cytat:
Ja do Niemca nic nie mam. Mają dobre drogi i lokalny porządek. No i Turków trochę za dużo, ale to akurat na minus. Chociaż do tych w Turcji to nic nie mam
Mi też się jakoś wydaje, że niemieckie=dobra jakość.
A co do pogrubionego- padłam
Stary 2012-01-24, 20:56   #2190
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Gerda wolałabym zęby niż reakcję na rozszerzanie diety. Ale mi pod łyżeczką nic nie dzwoni, więc nie wiem, jak to rozgryźć.
Ale chyba tak czy inaczej odstawię te inne pokarmy i zobaczę, co się będzie działo.

Dzisiaj nie mógł zasnąć, zasypiał i płakał. Ogólnie też jest rozdrażniony i płaczliwy, więc pasuje na ząbki.
Mój też ulewa ale nie wymiotuje, zuważyłam ostatnio że rzadko ulewa mlekiem, a tak jakby śliną

No mój odpukać dziś zasypiał wkońcu jak niemowlę a już się z nim bujałam tak z 1,5 tygodnia, a to nie chciał usnąć, a to się drapał po buziaku na siłę, był rozdrażniony i płaczliwy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości