|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
kunegunda- doczekasz tego miłego łaskotania, życzę tego każdej z Was staraczek
dziewczyny co myślicie o tapetach w odnawianym wnętrzu- np w salonie?
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
i to pewnie nie jedna, fajne robia wrazenie mozna powiekszyc pomieszczenie nimi, jak rowniez zrobic pewnego rodzaju zludzenie...
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się wydaje, że ciekawy efekt można uzyskać tapetując np część salonu dwoma podobnymi tapetami- z jednej lini
w kilku miejscachnp takie: http://allegro.pl/e-tapety-pl-tapeta...066095640.html kurcze, tylko to trzeba mieć wyobraźnię...
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amilcia ![]() Ja dopiero teraz na wizaz weszłam, u mnie w szkole lekcje są do 16.30, więc zanim się ogarnę w domu, zrobię obiad, to już jest wieczór. Aż jestem zmęczona dzisiaj, ale to dobrze, może szybciej zasnę
|
|
#1865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krem do pupy Nivea Baby krem przeciw odparzeniom. jedzenia narobiłam dla wojska - ale ja inaczej nie umiem ![]() Cytat:
Lubię jasne wnętrza, ściany raczej w jasnych odcieniach zaś podłogi ciemne, a dzisiaj widziałam kuchnię która mnie urzekła i taką chyba zrobię : http://wengemeble.pl/ Idę plusiać krasnala
Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2012-01-24 o 18:45 |
||
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj już tylko podczytuję, bo mam masę pracy i musiałam wziąć robotę do domu.
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Maga- jak minął dzisieszy dzień?
BERBIE- jak nastrój? oprócz tapet podobają mi się tynki dekoracyjne ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- maksi- my teraz mamy jeden pokój i czerwone ściany w tapetach na razie się nie zmęczyłam nimi ale masz sporo racji, że ostre kolory mogą być uciążliwenasz salon będzie duży i niewiele w nim mebli i pomyslałam, że możnaby tapetami to wętrze ożywić ale jedynie jako akceny- przejechac rolką w kilku miejscach ![]() eh- odmieni mi się 1000 razy teraz już sie naooglądałam tynków dekoracyjnych i chyba bardziej mi pasują
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj trochę gorsze klasy miałam, takie roszczeniowe są teraz te dzieciaki, nic robić nie chcą i o wszystko mają pretensje
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- kuchnia dość ładna
co do podłóg to ja raczej preferuje jaśniejsze kosztem ciemniejszych mebli lub drzwi a przy jasnych podłogach to kolor ścian prosi się bardziej intensywny
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko, ja za tapetami nie przepadam, bo wydają mi się takie dziadkowe
![]() Jeżeli już, to preferuję takie rozwiązanie jak pokazałaś - jakiś ciekawy wzór w jednym miejscu. Kundzia, a co się miało stać z tym talerzem? stłukł się? ![]() podjęłam decyzję - pojadę jutro ok. 7:00 do szpitala. Mam nadzieję, że zrobią mi to usg z rana i nie każą zostawać
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Maga- ciekawa ta tapeta
![]() ale mi moja przyjaciółka ciśnienie podniosła.... zadzwoniła i pyta się co się tak nie odzywam, co u mnie, czy już urodziłam czy co, że nic nie piszę do niej... ale się zdenerwowałam, mówie jej Boże zachowaj, co Ty to mówisz ja w czerwcu rodzę ona tak żartem powiedziała ale jej nie wyszło... zapowiedziała się z wizytą na czwartek z córeczką a potem nadmieniła, że weźmie też męża... kurcze -znam ją tytle lat, że wpuszcze do domu o każdej porze w każdym stroju ale wizyta z mężem trochę zobowiązuje aby siebie i dom ogarnąc i coś przygotować a ja znowu leżę bo ból brzucha mnie martwi... a głupio mi jej mówić aby sama przyjechała bo ona już się tu z mężem wybierała jak ja leżałam po szpitalu bez ruch i wtedy ją przeprosiłam i powiedziałam, żeby się nie gniewała ale nie jestem w stanie przyjmować gości (zwłaszcza, ze nie lubię podawać awaryjnie ciastek z tesco i lubię się przygotować) ona pracowała prawie do 9 miesiąca i chyba w ogóle nie rozumie moich rozterek... chyba złośliwie wiedząc o moich problemach z wagą zapytała czy już sporo przytyłam skoro leżę a ja ją zagiełam mówiąc, że schudłam... eh- Tz mi mówi, ze słodka żmijka jestem ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Lucy - też mi się tapety dziadkowe wydawały ale teraz tyle wzorów i sposobów aranżacji, że dziadki oczoplonsu by dostały ![]() grunt żebby z czymś nie przedobrzyć bo efekt odwrotny do oczekiwanego... a ze szpitalem słuszna decyzja
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
w pokoju, w którym teraz mieszkamy mieszkali wcześniej moi Rodzice i mieli tu tapety, najprościej było zmienić tapety aby odświezyć dla nas pokój przed wprowadzinami a że to tymczasowo to przystałam na to i jakoś się oswoiłam z tapetami, tynkowanie ścian byłoby droższe i bardziej czasochłonne
a my mieliśmy niewiele czasu na remontu Tz-a będziemy robić wszystko od nowa więc jak wyprowadzimy ściany na gładko to może szkoda mi będzie na nie tapety przyklejać
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
echh zeberka, niektórzy czasem nie zdają sobie sprawy, jak mogą ciśnienie podnieść
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
tak Lucy - już była taka sytuacja
i głupio mi trochę bo ja ich bardzo lubię i w ogóle gości bardzo lubię przyjmować wtedy to było przegięcie bo jak pamiętacie plackiem po szpitalu leżałam, Mama mi obiad z dołu przynosiła a ja 24h w piżamie stacjonowałam i ruchy jakiekolwiek ograniczałam do minimum a ona mi wtedy dzwoni, że z mężem się chce do mnie wybrać (nosz kurde bo mi trzeba wtedy było, żeby jakiś obcy facet oglądał mnie w łózku w piżamie jak leżę i nie mam sumienia wstać zrobić im herbaty w obawie o swoje dziecko) eh może jutro ogranę dom, Tz jedzie do Teściowej to nie będę gotować tylko do Mamy zejdę na obiad a zamiast tego posprzatam i może coś przygotuję na czwartek
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki
najlepszy pod słońcem krem do pupy jest robiony , kuzynka mi wypisuje receptę za dwie wielkie pojemniki płacę niewiele !!!!! Jest eksta używałam go przy Nicoli , cała rodzina go używała , i teraz też go mam . co do husteczek to ja kupuję w biedronie husteczki DADA , dobre i tanie u mnie nawet pieluchy DADA się sprawdzają na przemian z pamperami . Ja często ją przewijam więc dady są ok. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Lucy - Emilka słodziak , psikusy robi mamusi Zebra - teraz to tapety są bajeranckie , można cudne wnetrze wykreować Amilcia - przytulam , końcówka jest okropna , ale dacie radę |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko ja to wredota jestem i bym na twoim miejscu podziękowała za ich wizytę, u was i wprosiła się do nich. skoro tak chcą się spotkać, czemu sami was nie zaproszą. no i żeby kobieta nie wiedziała ile ciąża trwa
a mój nastrój.... cóż nie mam czasu o nim myśleć bo mam tyle roboty... a na poniedziałek umówiłam się na wymrażanie nadżerki
|
#1878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki! Witam wieczorowa porą!
Cytat:
Cytat:
1 czyli moje Tsh trochi za wysokie 2.stracha to ja tez mam! 3. Czekam na piątek na wizytę co lekarz powie. Fajnie by byłogdyby wszystkie staraczki zaszły w podobnym czasie! 4. bierz się za bizu - ja tez ide na all cos zamówić! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
PASIASTA! Kochana wiem ze Ty bys chciałą ich ugościc ale nic na siłe. zrób tylko tyle przy czym bedziesz sie czuła dobrze. Trudno - przeciez sie nie obrazi jak nie dostanie placka pieczonego lub wafelków z Tesco. A nie masz w okolicy jakiejs cukierni by dobry kawałek ciasta kupić. A jak już chcesz coś zrobic to takie co trzeba tylko 2 razy łyzką ruszyc i do piekarnika. |
|||||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- dobry pomysł z tym odwiedzeniem znajomych
![]() już się oswoiłam, ona ma jutro potwierdzić czy będa ale sama napiszę aby przyjechali we czwartek, pizze zrobię jutro muszę ruszyć się z domu mimo że nie chcę, jadę z Tz-em po dowód rejestracyjny bo tymczasowy jest do czwartku a auto na mnie więc muszę osobiście BERBIE- dobrze, że się umowiłaś na zabieg usuwania nadżerki ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- eseska- bo ja taka głupia jestem, że sie przejmuję wszystkim
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Eseska a Ty w jakiej szkole pracujesz? Też ponadgimnazjalnej? Mi jest najgorzej przez to, że poprzedni nauczyciel im za dużo pozwalał :/
Zeberka BERBIE dobrze mówi, może wy byście ich odwiedzili jakbyś dała radę ![]() BERBIE dobrze, że się umówiłaś do lekarza
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
co o tym myslicie ??
http://www.youtube.com/watch?v=8V6Z41UyHOE bo mnie normalnie wpadlo w ucho i pyszczysko mi się uśmiecha |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
MAGA! ja w gimnazjum -nie wiem co gorsze a ze przedmiot taki luzacki to tez jest problem z dycsypliną!
ZEBERKA1 oj tam pizza za duzo roboty - zrób muffiny - 3 ruchy łyzka i śa! |
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż kawałek ekstra. Wolę koncertową Adele
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
ja prowadzę zajęcia i z gimnazjalistami i licealistami... wiem o czym mówicie... młodzież jest bardzo różna, ale momentami jest na prawdę duża satysfakcja.
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- na ciemnych et widać śmieci, najlepsze by były jakieś nakrapiane, hehe
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nigdy nie pracowałam w gim. A czego uczysz?
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
eseska- nigdy nie robiłam mufinów
napewno szybciej poradzę sobie z pizzą
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-01-24 o 20:59 |
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dobre jest - zgadywanka: bez ocen, nie ma na egzaminach, z podziałem na grupy częsc zajec? no kto wie? |
|
|
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Nikt mnie pewnie juz tu nie pamięta, bo byłam z Wami na samym początku, później zrezygnowałam z wizażu. Piszę jednak , żeby się pochwalic i dodac otuchy wszystkim Mamom Aniołków jestem aniołkową mamą z lutego 2011 r a teraz tzn za 4 tygodnie urodzi się nasza Gabrysia! czekamy na nią z niecierpliwością GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM juz rozpakowanych i powodzenia dla tych starających się!
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

i to pewnie nie jedna, fajne robia wrazenie mozna powiekszyc pomieszczenie nimi, jak rowniez zrobic pewnego rodzaju zludzenie...
w kilku miejscach