|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
ja też czytam skład, zdziwiło mnie, ze w marchewce bobovity jakieś duperele są dopchane. aha, ja zwraca,m też uwagę ( ze względu na skazę u małej), by w składzie nie bylo soku cytrynowego Cytat:
Cytat:
|
|
#2162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
z hippa nie miałam.Miałam pisać o hippie, że akurat tym, że jest produkowany w 'Niemcach' to bym się cieszyla. Niemiecka jakość. Prawie jak bmw albo persil ![]() Cytat:
A hippa też lubię i też dzięki mm
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tym "dopychaniu" słoiczków czytałam chyba na forum gazety kiedyś, o gerberze nie pamiętam czy coś było |
|
|
|
|
#2164 |
|
kosmitka
|
Nie mogę znaleźć, która z Was pisała, że jak dziecię pije z piersi, to zaspokaja picie?
Bo mój ancymon wypił 60 gram herbatki - łyżeczką . Może niepotrzebnie go katuję? A czy herbatkę można zastąpić sokiem???
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest na cycu to zaspokaja pragnienie
|
|
|
#2167 | |
|
kosmitka
|
Kiełki nie kiełki, coś tam było
![]() Cytat:
.Dobrze, że w piątek mamy pediatrę, to dopytam, ale tymczasowo spróbuję słoiki do piątku odstawić. Kaszkę odstawić też? ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Małgosia wklejam skład kaszki Nestle, bo ja się nie znam mąka ryżowa 45,4%, mleko modyfikowane 33,2%, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne, węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, biotyna, D3, K), fumaran żelazawy, siarczan cynku, jodek potasu, cukier, maltodekstryna, banan 2,5%, aromat, kultury bakterii, Bifidobacterium lactis. Więc cukier jest.
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : pala:Jak dobrze że Wy tu jesteś i na tylu rzeczach się znacie i tyle kwestii poruszacie - dziękować dziękować Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-01-24 o 18:57 |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do piątku niby tylko 2 dni ale powinnaś widzieć różnicę jeśli to od tego. A potem dopytasz lekarza
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale można uniknać. Można by kupić taką zwykłą zrobić i zblenderować z jakimś owocem. Poziomką, czy czymś podobnym...To wtedy smak będzie i nie będzie cukru białego. ![]() Ja do Niemca nic nie mam. Mają dobre drogi i lokalny porządek. No i Turków trochę za dużo, ale to akurat na minus. Chociaż do tych w Turcji to nic nie mam
|
|
#2171 |
|
kosmitka
|
Danika najgorsze, że on ma taki dobry humor jak zje
, zupełnie inaczej niż po cycu .Dzięki dziewczyny za info o tym dopajaniu, wczoraj Kapka podsunęla mi myśl z tym dopajaniem i dlatego tak dzisiaj go faszerowałam. Nic już nie wiem .
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorowo
![]() Dziecię drzemie przed kąpielą więc chwilka czasu i spokoju, bo jakoś taka marudna była. Ciężko was nadrobić i zacytować, bo lecicie z postami niesamowicie i jesteście bardzo zżyte ze sobą więc choc troszkę odpowiem z tego, co zapamiętałam![]() Daje Michasi w ciagu dnia tak ok.100 ml herbatki rumiankowej, i od niedawna dodatkowo soczki z Gerbera i raz dałam przecierowy z Bobofruta jabłko z marchewką, ale jakoś ciężko jej "wchodził". Ancia pytałaś o Gerbera - ja daję głównie deserki i soczki, i ogólnie małej nic mam,więc jestem zadowolna. No i cenowo tańsze od Hippa. Natomiast zupki i przeciery to z Hippa, składowo dobre i nie mają w sobie mleka (a moje dziecię na NUtramigenie więc wszytsko to, co z mlekiem odpada, łącznie z kaszkami i deserami mlecznymi). Patrzyłam też na deserki z Bobofruta, ale one mają w sobie cukier dodatkowo więc odpadają. Myślę, że mozna zamienić herbatkę na soczek... |
|
|
|
#2173 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to z rossmanowych babydream z tego co zauwazylam kaszki sa bezcukrowe- ale tylko na all przegladalam niemieckie. Nie wiem jak z polskimi. Cytat:
![]() ogorki, ogorki ![]() a produkty niemieckie generalnie sa lepsze niz ich odpowiedniki polskie Chyba ze jak sie wglebie dokladniej w sklad polskiego hippa i sie okaze, ze jest dobry to zakupie tutaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do ulewania- moze ma za duzo plynow? no bo ja nie wiem moze sie mu to nie miesci w zoladku? dostaje piers, dostaje herbatke, te owocki to tez pewnie bardziej plynne jak stale sa, zupki. To moze od tego?? tak gdybam sobie.. Cytat:
Cytat:
dzieki za gerbera, potwierdzasz co sama wyczytalam ![]() Cytat:
nie wiem co mi sie stalo, ale nie mam polskich znakow, sorki.
|
|
#2174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl.../strona/1.aspx cukru nie miał w sobie dodatkowego a ten juz ma http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl.../strona/1.aspx dziady no
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
matko z córka ale tu denna atmosfera, aż się nie chce czytać a co dopiero pisać
![]() powiem tak jakas paranoja sie tu robi i jest niesmacznie.... czyli co ktos napisze post to co nie komentować? bo jak bedzi einen zdanie to autorka postu zacznie pisac o linczu i innych rzeczach? az sie nei chce przytaczac...brak mi słów i ja osobisci etym co przeczytałam z dnia dzisiejszego jestm na tyle zniesmaczona że mówie AMENT będe tu nadal bo pomimo takich akcji mam sentyment do watku i wielu osób które chętnie jeszcze może ze mna o czyms popiszą szczerze i bez focha ale [COLOR="rgb(245, 222, 179)"]podejrzewam ze z takim nastawieniem , podejsciem i taką atmosfera wątek zacznie mocno kulec co jest smutne aczkolwiek prawdziwe troche na wizazu siedze i wiem jak to sie kończy....[/COLOR] ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- a ogolnie to dzien dobry bo zapomnialam |
|
|
|
#2176 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
łej... bo będę pisać co chwilę,że potrzebująca jestem ![]() ja już pisałam... luuuzzzz kochana ja wiem ,że te kurczaki to nie teges... ale co mam zrobić..jak ja to tylko na kurczakach.. i mielonym z sokołowa lece ![]() Cytat:
chyba... śpi na kokosie... i nie wiem kiedy obróce ![]() Cytat:
super ![]() pr Cytat:
dla StefanoCytat:
a za dwa dni... zresztą same zobaczycie ale ten czas pędzi ...aż za szybko z jabłkiem nie pomogę.. a za głupoty jak tak możesz pisać.. No! .pewnie od czasu jak zaczęłam cytowac to są następne strony...to idę dalej
|
|
#2177 | ||
|
kosmitka
|
Ancia pytałaś o Gerbera - ja daję głównie deserki i soczki, i ogólnie małej nic mam,więc jestem zadowolna. No i cenowo tańsze od Hippa. Natomiast zupki i przeciery to z Hippa, składowo dobre i nie mają w sobie mleka (a moje dziecię na NUtramigenie więc wszytsko to, co z mlekiem odpada, łącznie z kaszkami i deserami mlecznymi). Patrzyłam też na deserki z Bobofruta, ale one mają w sobie cukier dodatkowo więc odpadają.
Myślę, że mozna zamienić herbatkę na soczek...[/QUOTE] Dzięki ![]() Cytat:
.Jakoś dla mnie polskie owoce i warzywa są the best .Cytat:
.Teraz zwymiotował kleikiem ![]() Hahaha dokładnie .
|
|
|
#2178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak wklejałaś linki do sprzedawcy co ma towar z Niemiec to ja tam składu nie mogłam znaleźć ( poza tym, co on sam napisał) a wolałabym etykietkę zobaczyć co by na własne gały dostrzec brak cukru. przeoczyłam etykietę? a te kaszki niemieckie w ogóle cukru nie mają? czy zamiast niego coś dodane? ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
no dobry wieczór ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
a widziałyście te stronę? wszystkie promocje bieżące są ![]() http://promobaby.pl/
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-24 o 20:09 |
|||
|
|
|
#2179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli niemieckie niemieckie mogą być jeszcze lepsze? A te polskie gdzie są "sloiczkowane"? Ciekawe to wszystko sie robi. Może są robione w Niemczech, a oklejane etykietką w PL... Cytat:
Możesz świecić w ciemności jak ten kurczak od Rabarbarki ![]() Asia juhuuu dobryyy wieczor
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Indygo ładny ozorek nie jest zły
![]() i zapomniałam ![]() Ancia moja Kaja nie ulewała, a teraz jej leci i nawet czasem zwymiotuje, więc to pewnie zębole |
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
brry wieczór
![]() weszłam na kompa dzis dopiero dlatego te dziń dybry he ![]() Jak Kwilonek dzisiaj? lepiej? |
|
|
|
#2182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mieso kupujemy i mielimy sami w domu. Cytat:
taki lokalny patriotyzm ![]() ja bym odstawila wszystko i poczekala do wizyty u pediatry Cytat:
jak dostane odpowiedz to sie podziele a w sumie zrobilam to przez Ciebie bo zwrocilas mi uwage na cos o czym sama nie pomyslalam, dziekichoc jakby sie okazalo, ze sa slodzone glukoza, fruktoza to i tak jest to lepsze rozwiazanie niz bialy cukier. a na stronke sie ostatnio natknelam, fajnie jest wypisane wszystko i nie trzeba wertowac miliona gazetek ![]() Cytat:
ale tak sobie kminie, ze to moze byc tak samo jak z chemia, oryginalna sie nie umywa do polskiej niemieckiej ![]() a kaszki takie http://allegro.pl/babydream-bio-kasz...075897212.html jest nawet o smaku burbonu a, nie wiem gdzie polskie sie sloiczkuja
|
|
#2183 |
|
kosmitka
|
Gerda wolałabym zęby niż reakcję na rozszerzanie diety. Ale mi pod łyżeczką nic nie dzwoni, więc nie wiem, jak to rozgryźć.
Ale chyba tak czy inaczej odstawię te inne pokarmy i zobaczę, co się będzie działo. Dzisiaj nie mógł zasnąć, zasypiał i płakał. Ogólnie też jest rozdrażniony i płaczliwy, więc pasuje na ząbki.
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia nocka do kitu...od gdzieś po 24h się zaczął wiercić. W końcu koło 1 wzięłam go do łóżka. I pospał z przerwami do 4 zjadł troszkę i wstał o 6...Maruda jak cholera. Ale w ciągu dnia już lepiej. Pojadł marchwi i jabłka
A jak Marcelito?
|
#2185 |
|
kosmitka
|
Małgosia a u Was jaka przyczyna marudkowania?
Na słoiczkach hippa jest napisane, że wyprodukowano dla hipp polska w Unii Europejskiej. Odmeldowuję się na dzisiaj, wymęczył mnie ten dzień tutaj. I Frania mi szkoda, chciałabym wiedzieć, co go dręczy .Dobrej nocy mamusie.
|
|
#2186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ancia ale to chyba nie wylazi odrazu? Danika ma 8 co jej 12 lat idzie
Cytat:
A porpos mięsa...bo co może być w kiełbasie która kosztuje 5zl za kg ![]() O. Z burbonem to mu kupię może prześpi w końcu normalnie jedną noc Musze zobaczyć czy są one w rosmanie. Spadam. Dobranoc ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Se marudzi o. W ue...czyli gdzie Mozna zapytać na infolinii Ucałuj go od cioci Gosi i przybij piątkę od Kwilona.
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewam ze cos z brzuszkiem albo pierdkami bo jak leci pierdus to on sie wkurza wiec nie wiem co mogłabym mu na to zaradzic za to bylismy dzis u mojej mamy i ona po chwili sie mnie pyta czy małemu czasem cos z dziasełkami sie nei dzieje a ja do niej ze nie wiem bo skad mam wiedziec, a ona jak tylko zobaczyła co mały wyczynia z buzia i wszystkim co tam wkłąda powiedziała ze chyba zaczynaja go swedziec na zabki, no i ze my wszystki e3 miałysmy dosc wczesnie wiec u niego tez moze tak byc-cikawe czy to dziedziczne (agata i zosya mojej sis miały po 1 w 4 miesiacu)ja si eboje hehe |
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie odp odnośnie dopajania
Mi sie wydaje, że można. Ostatnio rodzice mi opowiadali, ze jak byłam malutka to ogromne ilości marchewki zjadałam. Nawet do picia mama robiła mi wywar z marchwi właśnie (pokrojoną marchewkę zalewała wodą i gotowała, potem dawała mi do picia samą tą wodę) Cytat:
Indygo, pytałam ale pewnie nie doczytałaś- w której Biedronce znalazłaś jeszcze zabawki? Cytat:
A co do pogrubionego- padłam
|
||
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mój odpukać dziś zasypiał wkońcu jak niemowlę a już się z nim bujałam tak z 1,5 tygodnia, a to nie chciał usnąć, a to się drapał po buziaku na siłę, był rozdrażniony i płaczliwy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

.
z hippa nie miałam.
.

, zupełnie inaczej niż po cycu 

a za dwa dni... zresztą same zobaczycie