|
|
#4951 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię
Długo jej się nie przyglądałam, bo się spieszyłam . Podeszłam bo wydała mi się znajoma, a już pani mi powiedziała, że to zara
Na oko całkiem całkiem - są też dwukolorowe i o fakturze skóry strusiej. Ale jak zaglądnęłam i zobaczyłam tą małą torebkę to straciłam zainteresowanie. Jak się wyjmie małą to duża zostaje zamykana tylko na zatrzask - takie mnie nie interesują |
|
|
|
#4952 |
|
Nie depcze krokusów
|
Melka - a kupowałaś w Zooplusie?
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to nie kupowałam jeszcze w żadnym takim dużym sklepie internetowym.. Kiedyś tylko w ruczajowym ' naszym zoo ' bodaj, no i teraz ta ' fionka '
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Jedna z dziewczyn, która oddaje koty do adopcji, dostała maila takiej treści : "trzy sa jezde te koty to ja bym jednego wzion u mnie durzo plac jez i mugł by biegadź ile hcial prosze odp a to muj numer 509 XXX XXX prosze do mnie tel to jednego weze "
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdziłam Dove i ma silikony, inne pewno też... ![]() Czy w związku z tym oleje działają? Mam ochotę się poolejować ale mam duży zapas szamponów z silikonami. Nie chcę żeby oleje poszły na marne... Cytat:
Cytat:
Ja przez 3 lata w poniedziałki miałam zajęcia od 8 do 20 Cytat:
![]() Wiecie co, ja nawet chętnie bym coś dobrego dla włosów zrobiła, ale za głupia jestem. Nie odróżniam silikonów od SLS/SLES, nie wiem co dobre co złe, co zmywać itd.
|
|
#4955 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
10% zniżki dla nowych klientów. 2% zniżki za płatność przelewem. Zastałam dziś po powrocie armageddon w szafach (potłuczone po upadku z wysokości nowe piłeczki, powyrywane piórka, urwane sznurki z nowych zabawek, nadgryziona nieotwarta karma...), więc w weekend będę montować po 2 dodatkowe zatrzaski. Cytat:
Chcę te szampony! http://alledrogeria.pl/manufacturer....anufacturer=38
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-01-24 o 22:30 |
||
|
|
|
#4956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Granatowo zapisałam się do tej Twojej dentystki, mam nadzieję, że przeżyję ![]() Tak nagle musiałam iść do dentysty a trochę mi teraz nie na rękę wydawanie 150zł i poszłam zapytać do przychodni o dentystę z NFZ. Okazało się, że kosztuje to tyle co prywatnie tylko czeka się miesiąc
|
|
#4957 |
|
maszyna, nie człowiek
|
To pefne kody f internetach co nje znajom ortografji chcom wzionć jedneko od slych luciuf!!111jedęjedę
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I możesz obejrzeć swoją dziurę na dużym TV - bezcenne Na kiedy się umówiłaś? Daj znać po wizycie co i jak
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
GG - przywiozłam tę niemiecką książkę, więc jeżeli będziesz chciała, daj znać
![]() Jutro kolokwium, nazywane przez prowadzącą przedmiot egzaminem, więc proszę o minutowe duchowe wsparcie na jutrzejszy egzamin
|
|
|
|
#4961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ładnie Ci daje popalić Do innej ktoś napisał z pytaniem, czy mają koty brytyjskie do adopcji, bo nie może się na stronie schoroniska odnaleźć Świetny wątek---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Ja polazłam po szampon Alerry dzisiaj, dopadłam jeden i przetestuję. Skłoniłam się w sumie, bo ile razy TŻ myje włosy moim szamponem - to swędzi go skóra głowy. Pomaga mu tylko head & shoulders. Spróbujemy tego, może akurat..
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
||
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Ville -
|
#4963 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Kto idzie na demonstrację?
Cytat:
Cytat:
A najlepsze jest "!!111" ![]() Cytat:
![]() Właśnie się bawił przy szafie, walnął w nią głową i ugryzł za to, że go zaatakowała. Cytat:
Taaaa... na pewno mają rasowe i to jeszcze z rodowodem w schronisku Rasa dachowa, rodowód nieznany...
|
|
|
#4964 |
|
Konto usunięte
|
co do autobusu - - to ktoś kogoś musi bardzo nie lubić
![]() albo jakieś porachunki |
|
|
|
#4965 | |
|
Zadomowienie
|
To ja się chyba starzeję, bo przyszły zjada od 8 do 20 już mnie przeraża...
Ja chyba się spóźnię. I też nie kumam torebkowych szaleństw... Wszystkie mam prawie takie same - wielkie i pojemne, albo małe przez ramię. Kolorami się tylko różnią... ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() Ineso - dzięki |
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że wystarczy raz na 2 tyg użyć szamponu który silikony zmywa i będzie ok, skoro masz duży zapas tych z silikonami. Ja
|
|
#4967 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() 2. Oleju nie zmywaj drogeryjnym szamponem z silikonami, bo one dodatkowo oblepiają włosy. Każdy inny może być, tylko niektóre mają słabszy detergent i może być konieczne mycie 2 razy albo metodą, jaką opisała Banana w kontekście Babydreamu. Poczekamy
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że od początku wypowiadasz się na "nie", to muszę Cię spytać, bo może wiesz
. Ja niestety nie doszukałam się tego w żadnej informacji, filmiku, nawet w ACTA się nie doszukałam, ale pytam sepcjalisty . Gdzie w ACTA lub jakim sposobem ACTA będzie powodowała brak wolności słowa i cenzurę? Wolność słowa rozumiem jako wypowiadanie własnego zdania, np. "Uważam, że to i to było złe". Pytam na spokojnie, bez atakowania
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M.in. przez to, że będą mogli bez wyroku sądu zamknąć dowolną stronę, na którą ktoś złoży doniesienie o popełnieniu przestępstwa - np. mamy blog jakiegoś komentatora politycznego, napisze coś, co komuś się nie podoba - i ten ktoś składa doniesienie że na tym a tym blogu znajdują się treści objęte prawem autorskim (zdjęcia, fragmenty tekstu), wtedy strona out, do momentu w którym sąd stwierdzi że nie było /było coś takiego. Po prostu mogą z tego zrobić "ciekawe" narzędzie do walki z krytyką. Dodatkowo Twój dostawca internetu będzie mógł widzieć wszystko, co robisz w internecie, co w internecie udostępniasz i wysyłasz - przez maile, zdjęcia, artykuły itd. I jak 'coś' mu się nie spodoba, zostajesz odcięta od internetu, dopóki sprawy TY nie wyjaśnisz z organami władzy - przestaje obowiązywać reguła domniemanej niewinności (dotąd ktoś kto oskarża musiał udowodnić winę - teraz Ty udowadniasz niewinność). Bo za to co robisz w necie będzie odpowiedzialny Twój dostawca. Tak w skrócie tłumaczone na mój babski rozum ![]() Poza tym tak osobiście to uważam, że to w piratów i w ludzi którzy zarabiają udostępniając skradzione treści nie uderzy, bo sobie znajdą sposób na obejście - serwery w innych państwach, które nie podpisaly acta i które nie mają restrykcyjnych praw na to, a uderzy w zwykłych ludzi. Np. (patrząc na przykład z wizażu) - ktoś wysyła mi dietę, recepturę na kosmetyk, która jest płatna - jego dostawca to widzi, sprawdza, i odcina tę osobę od internetu, i zaczyna się walka prawna. I odcina mnie - bo odebrałam ten przepis, dietę, cokolwiek. I do sądu, bo jesteśmy przestępcami. Piraci sobie poradzą tak czy siak, zwykły człowiek nie za bardzo. Inny przykład,podobny do tego z filmiku o acta na yt - idziesz na kurs gotowania, płacisz za niego, i potem nam tutaj wklejasz jakiś pyszny przepis. W myśl acta jesteś przestępcą, bo nam go udostępniasz, i my jesteśmy przestępcami jak z niego skorzystamy - bo zapłaciłaś tylko Ty. Dostawca odcina Ci internet, a Ty i my do sądu jako przestępcy.
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-01-25 o 09:57 |
|
|
|
|
#4971 | |
|
Pani Buka
|
daj spokój, mnóstwo różnych obowiązkowych i nie kursów upakowali w poniedziałek, ja zrezygnowałam z chodzenia na wstęp do psychoterapii bo trwa właśnie do 20 i stwierdziłam że jednak 12h na uczelni przerasta moje możliwości
Cytat:
a jak już kupuję to nigdy powyżej 100zł i potem chodzę 2 lata non stop :P
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia z dietą, przepisami - możesz to potwierdzić jakimś artykułem? Bo idąc tym tropem - nie będzie można pożyczać koszulek markowych adidasa, bo pożyczający nie zapłacił (w końcu ACTA nie dotyczy tylko internetu). Dlatego pytałam Ciebie, bo myślałam, że powołasz się na jakieś wiarygodne źródło - nie na filmik z yt, bo właśnie próbuję dojść do tego skąd te rewelacje na yt się biorą . Po prostu chcę poznać obie strony, a nie tylko tą panikującą.Poza tym w świetle polskiego prawa (i z tego co wiem w ACTA też) przestępcą jest ten, który udostępnia, a nie ten, który pobiera - zagraniczne serwery rozwiązują problem ściągania nielegalnego oprogramowania, bo Ty ściągać możesz. Jest zapis o domniemaniu winy w ACTA? Właśnie nie wiem czemu to znika po podpisaniu :/. |
|
|
|
|
#4973 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Diety dzielą się na diety dla ludzi z nadwagą i dla ludzi otyłych. Osoby otyłe bardzo często mają problemy z ciśnieniem, sercem, układem krążenia, stawami, itd. W takich przypadkach na początku diety ruch nie jest wskazany, ponieważ jedynie obciąża dodatkowo organizm. Dopiero po osiągnięciu pewnego BMI można zacząć się ruszać. Ja idę Cytat:
Nie mówiąc o tym, że jakby na to nie patrzeć kontrolowanie z kim rozmawiam i o czym to naruszenie mojej prywatności co prowadzi do niczego innego jak cenzury. Ledwo uwolniliśmy się od cenzury komunistycznej, to teraz będziemy mieć cenzurę tuskową. No rewelacja. Udowadnianie swojej niewinności to jedna z najtrudniejszych rzeczy w sądzie. I zarazem najczęściej przegrywa się w sądach własnie w takich sporach. Udowodnić winę jest znacznie łatwiej niż udowodnić swoją niewinność... |
|||
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6m, kup sobie za 3 - 4 zł szampon barwy ziołowej, one nie mają silikonów to Ci zmyją
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Melka - dodzwoniłam się do KRAKVETU! Wysyłka nastąpi od 5 do 7 dni roboczych, bo muszą zamówić karmę. Jakbyś chciała coś jeszcze, to jest możliwość domówienia, ja już teraz się w żwirek zaopatrzę.
Ja nie idę, skorzystam z zamieszania i bez tłumów ruszę na zakupy do Empiku. Słodziak pójdzie na rynek, a ja pójdę kupić mu prezent na urodziny. Cytat:
Patrząc na to, że już teraz jest problem z wytoczeniem komuś sprawy za bezczelne wykorzystanie własnego wytworu, np. zdjęć (zdjęcie Agibil umieściła telewizja na facebooku przy reklamie programu o blogerkach, z którym nie miała nic wspólnego i z wielką łaską ją przeprosili!), to jak odetną Ci internet, bo ktoś Ci zrobi głupi kawał, jego przywrócenie będzie trwało miesiące, jeśli nie lata... Nie ma szans, by nasze sądy to wyrobiły, chyba że połowa Polaków stanie się nagle urzędnikami lub prawnikami, co stanowi wspaniałe pole do popisu dla prawdziwych przestępców, których ukaranie za realne przewinienia o wysokiej szkodliwości będzie przeciągane do granic możliwości. Według mnie ACTA ma niewiele wspólnego z walką z piractwem, tylko uderzy w przeciętnego użytkownika internetu, umożliwi jego inwigilację, a korzyść z licznych blokad osiągnie ktoś zupełnie inny niż właściciele praw autorskich. Zwykle śmieję się z teorii spiskowych, ale naprawdę nie wierzę, że inteligentny człowiek to wymyślił. Pewne strony znikną, bo ich właścicielom nie będzie opłacało się ich prowadzić, jeśli bekną za obrazek czy tekst, który ktoś wstawił i nie chodzi tylko o głupie Demotywatory, ale też o Wikipedię, która jest cennym, choć nie zawsze wiarygodnym źródłem wiedzy. Mnie osobiście niesamowicie razi zapis o obowiązkach dostawcy internetowego. Aby nie poniósł wysokiej kary, łatwiej będzie zablokować dostawcy dostęp do pewnych stron, a od tego do cenzury niewielki krok (jak blokada całego You Tube w krajach arabskich, bo przecież mogą tam być nieprzyzwoite treści).
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-01-25 o 10:30 |
|
|
|
|
#4976 |
|
Konto usunięte
|
Wg ACTA przestępcą jest provider. A na kogo zrzuci winę provider? No chyba nie na tego co udostępnia, tylko najłatwiej mu będzie na tego, co kontroluje, czyli na downloadera. I teraz własnie w interesie providera będzie informowanie o "nielegalnych działaniach", więc providerzy będą nas wręcz przesadnie kontrolować.
|
|
|
|
#4977 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31832833]Wg ACTA przestępcą jest provider. A na kogo zrzuci winę provider? No chyba nie na tego co udostępnia, tylko najłatwiej mu będzie na tego, co kontroluje, czyli na downloadera. I teraz własnie w interesie providera będzie informowanie o "nielegalnych działaniach", więc providerzy będą nas wręcz przesadnie kontrolować.[/QUOTE]
Otóż to. W rezultacie małe sieci upadną, a duże będą blokować strony.
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę na teraz kupić jakieś żarło na wagę w takim razie, bo Melon właśnie skonsumował wszystko
|
|
|
|
|
#4979 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wątpię, że jest fajna tylko ja się strasznie boję dentysty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli kupię Babydream i od czasu do czasu będę używać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też myślałam, że to masakra, ale byłam tak szczęśliwa z powodu tych studiów, że nie mogło mnie to złamać Cytat:
I jak dobrze zrozumiałam to raz na 2 tyg. taki szampon i zmyje warstwy silikonów
|
|
#4980 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. I to wszystko staje się znacznie bardziej realne, niż się nam może wydawać. Prawda jest taka, że najbardziej na całej sprawie ucierpią zwykli userzy, a piractwo jak było tak będzie.
Uważam, że Tusk & Company po prostu dostali straszną kasę w łapę za przepchnięcie ACTA, a teraz boja się z tego wycofać, pomimo, że cała sprawa już zalatują "pierwszą wojną internetową". |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

Na oko całkiem całkiem - są też dwukolorowe i o fakturze skóry strusiej. Ale jak zaglądnęłam i zobaczyłam tą małą torebkę to straciłam zainteresowanie. Jak się wyjmie małą to duża zostaje zamykana tylko na zatrzask - takie mnie nie interesują
. U mnie wysuszają włosy. 

Moje włosy po prostu nie mogą bez silikonów i tyle. Ważne tylko żeby silikony zmywać. SLES w składzie nic złego mojej głowie nie robi, więc normalnie używam bardzo prostego składowo szamponu, a odżywiam odżywkami i półproduktami, więc krzywda się włosom nie dzieje. Jak przy alkoholu w składzie dodaję więcej nawilżaczy albo odżywkę mocno nawilżającą, to też się nic nie dzieje. Po prostu wizaż tak działa na ludzi