Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 21:02   #4951
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Jest hitem
A jak wykonanie ? Materiał ?
Długo jej się nie przyglądałam, bo się spieszyłam . Podeszłam bo wydała mi się znajoma, a już pani mi powiedziała, że to zara Na oko całkiem całkiem - są też dwukolorowe i o fakturze skóry strusiej. Ale jak zaglądnęłam i zobaczyłam tą małą torebkę to straciłam zainteresowanie. Jak się wyjmie małą to duża zostaje zamykana tylko na zatrzask - takie mnie nie interesują I ogółem zostałam powalona przez wielość fasonów i miksów kolorów kolekcji wiosennej - będzie się działo. Acha, chyba na tym stoisku babka daje rok gwarancji (choć to chyba nie łaska) i torebki wyglądają na porządne (kiedyś wymacałam tam taką wzorowaną na emilce). Cena 110 chyba.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 21:44   #4952
Malla
Nie depcze krokusów

Melka - a kupowałaś w Zooplusie?
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
jesienią dwa strzały rozbiły szyby w autobusie ktorym jechalam
Stary 2012-01-24, 22:20   #4953
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Melka - a kupowałaś w Zooplusie?
Szczerze mówiąc to nie kupowałam jeszcze w żadnym takim dużym sklepie internetowym.. Kiedyś tylko w ruczajowym ' naszym zoo ' bodaj, no i teraz ta ' fionka '

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jedna z dziewczyn, która oddaje koty do adopcji, dostała maila takiej treści :

"trzy sa jezde te koty to ja bym jednego wzion u mnie durzo plac jez i mugł by biegadź ile hcial prosze odp a to muj numer 509 XXX XXX prosze do mnie tel to jednego weze "

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:21   #4954
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halleay Pokaż wiadomość
Bo szampony z SLS działają drażniąco na skalp. U mnie wysuszają włosy.
Aby dowiedzieć się czy dany szampon ma siliony musisz śledzić składy poszczególnych produktów i porównywać je z opisami stworzonymi przez wizażowe włosomaniaczki- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608, polecam post #16 - na dobry początek

Jestem zwolenniczką olejowania, więc olejować! A "ciężkie" silikony wyrzucić!
Na mnie chyba tak źle nie działają
Sprawdziłam Dove i ma silikony, inne pewno też...
Czy w związku z tym oleje działają? Mam ochotę się poolejować ale mam duży zapas szamponów z silikonami. Nie chcę żeby oleje poszły na marne...

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Boszz ale mi zrobiłyście dzisiaj zagwozdkę tym namiotem, cały dzień mnie męczyło po co Wam to, a już jak dorzuciłyście buty to moja wyobraźnia osiągneła dalekie horyzonty. Dzięki hiper za wstawienie linka do allegro, bo bym chyba kombinowała dalej

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja też nie lubię poniedziałków, bo z 45 minutową przerwą jestem od 8 do 16:30 na uczelni, wiem że dla niektórych to norma, ale ja caly dzień myślę tylko o tym żeby wrócić do łóżka
Nie marudzić! Ja przez 3 lata w poniedziałki miałam zajęcia od 8 do 20

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Ja się przyznam że rok temu miałam 'pypcia' odnośnie sls'ów, sles'ów, silikonów, parabenów, a teraz jak mi minęło (przez to że włosy zamiast się polepszać to po pół roku zaczęły się pogarszać, aż stały się dużo gorsze niż jak zaczynałam pielęgnację wizażową) i wychodzę z założenia, że wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem, i byle wiedzieć że jak coś szkodzi to odkładamy Moje włosy po prostu nie mogą bez silikonów i tyle. Ważne tylko żeby silikony zmywać. SLES w składzie nic złego mojej głowie nie robi, więc normalnie używam bardzo prostego składowo szamponu, a odżywiam odżywkami i półproduktami, więc krzywda się włosom nie dzieje. Jak przy alkoholu w składzie dodaję więcej nawilżaczy albo odżywkę mocno nawilżającą, to też się nic nie dzieje. Po prostu wizaż tak działa na ludzi Czytasz co robiłaś 'źle' i masz wyrzuty sumienia, przez co pojawia się w/w pypeć odnośnie pielęgnacji (czy włosów, czy cery, czy ciała), zaczynasz się motać, kupować kosmetyki na TONY (wiecie że ja dopiero teraz niedawno skończyłam wszystkie kosmetyki, które kupiłam w tamtym roku jak się wkręciłam w 'naturalną' pielęgnację włosów? ), i dostawać pypcia I przyznaję bez bicia że pypcia miałam Tak z pół roku temu podeszłam do tego zdroworozsądkowo i włosy są naprawdę ok, mimo że używam produktów z 'zakazanymi' składnikami
Ale czym zmywać?
Wiecie co, ja nawet chętnie bym coś dobrego dla włosów zrobiła, ale za głupia jestem. Nie odróżniam silikonów od SLS/SLES, nie wiem co dobre co złe, co zmywać itd.
Stary 2012-01-24, 22:28   #4955
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie kupowałam jeszcze w żadnym takim dużym sklepie internetowym.. Kiedyś tylko w ruczajowym ' naszym zoo ' bodaj, no i teraz ta ' fionka '
Zamówiłam tam właśnie zabawki na wyprzedaży i małe opakowanie Hillsa i Eukanuby. Ciekawe, jakie mają braki...
10% zniżki dla nowych klientów.
2% zniżki za płatność przelewem.

Zastałam dziś po powrocie armageddon w szafach (potłuczone po upadku z wysokości nowe piłeczki, powyrywane piórka, urwane sznurki z nowych zabawek, nadgryziona nieotwarta karma...), więc w weekend będę montować po 2 dodatkowe zatrzaski.
Cytat:
Jedna z dziewczyn, która oddaje koty do adopcji, dostała maila takiej treści :
"trzy sa jezde te koty to ja bym jednego wzion u mnie durzo plac jez i mugł by biegadź ile hcial prosze odp a to muj numer 509 XXX XXX prosze do mnie tel to jednego weze "
Jurz biegnem z trzem kotem!

Chcę te szampony!
http://alledrogeria.pl/manufacturer....anufacturer=38

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-01-24 o 22:30
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:30   #4956
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
gg22 - Siesta na Stolarskiej. Tylko bardzo ciepło tam, nie zakładajcie golfów.

Cytat:

I są też podróby torebki z Zary, która chyba jest (zapowiada się?) hitem bo występuje w wielu kolorach/fakturach. W odróżnieniu od oryginału (chyba) jest taka 2w1 - w środku jest mała torebka, którą można nosić luzem, ale wtedy ta duża to taki worek zwykły. Niepraktyczna choć ładna w odcieniach miodu/rudego.
Ja od początku nie rozumiem szału na te torebki. Taki worek, wydaje się do tego niewygodny... I żeby 400zł za to płacić?

Granatowo zapisałam się do tej Twojej dentystki, mam nadzieję, że przeżyję
Tak nagle musiałam iść do dentysty a trochę mi teraz nie na rękę wydawanie 150zł i poszłam zapytać do przychodni o dentystę z NFZ. Okazało się, że kosztuje to tyle co prywatnie tylko czeka się miesiąc To jest chore przecież! Ten NFZ to jakaś fikcja chyba, nie rozumiem no
Stary 2012-01-24, 22:31   #4957
nicRu
maszyna, nie człowiek

To pefne kody f internetach co nje znajom ortografji chcom wzionć jedneko od slych luciuf!!111jedęjedę
Stary 2012-01-24, 23:05   #4958
Lenkapuma
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/864079/folia.html miaaaauu!

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 23:05   #4959
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Granatowo zapisałam się do tej Twojej dentystki, mam nadzieję, że przeżyję
Tak nagle musiałam iść do dentysty a trochę mi teraz nie na rękę wydawanie 150zł i poszłam zapytać do przychodni o dentystę z NFZ. Okazało się, że kosztuje to tyle co prywatnie tylko czeka się miesiąc To jest chore przecież! Ten NFZ to jakaś fikcja chyba, nie rozumiem no
Pewnie, że przeżyjesz Pani Ania jest fajna i profesjonalna
I możesz obejrzeć swoją dziurę na dużym TV - bezcenne
Na kiedy się umówiłaś?
Daj znać po wizycie co i jak
Stary 2012-01-24, 23:11   #4960

GG - przywiozłam tę niemiecką książkę, więc jeżeli będziesz chciała, daj znać

Jutro kolokwium, nazywane przez prowadzącą przedmiot egzaminem, więc proszę o minutowe duchowe wsparcie na jutrzejszy egzamin
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 23:21   #4961
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Zastałam dziś po powrocie armageddon w szafach (potłuczone po upadku z wysokości nowe piłeczki, powyrywane piórka, urwane sznurki z nowych zabawek, nadgryziona nieotwarta karma...), więc w weekend będę montować po 2 dodatkowe zatrzaski.

Jurz biegnem z trzem kotem!
[/url]

No ładnie Ci daje popalić

Do innej ktoś napisał z pytaniem, czy mają koty brytyjskie do adopcji, bo nie może się na stronie schoroniska odnaleźć Massakra Świetny wątek

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
To pefne kody f internetach co nje znajom ortografji chcom wzionć jedneko od slych luciuf!!111jedęjedę

Ja polazłam po szampon Alerry dzisiaj, dopadłam jeden i przetestuję. Skłoniłam się w sumie, bo ile razy TŻ myje włosy moim szamponem - to swędzi go skóra głowy. Pomaga mu tylko head & shoulders. Spróbujemy tego, może akurat..

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-25, 00:40   #4962
ola_gie
Zakorzenienie

Ville -

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 01:15   #4963
Malla
Nie depcze krokusów

Kto idzie na demonstrację?
Cytat:
Ja od początku nie rozumiem szału na te torebki. Taki worek, wydaje się do tego niewygodny... I żeby 400zł za to płacić?
Ufff... Cieszę się, że nie jestem sama.
Cytat:

A najlepsze jest "!!111"
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Mój by się przebił, czasem się boję o ściany, jak pędzi i nie wyrabia na zakrętach
Właśnie się bawił przy szafie, walnął w nią głową i ugryzł za to, że go zaatakowała.
Cytat:
No ładnie Ci daje popalić

Do innej ktoś napisał z pytaniem, czy mają koty brytyjskie do adopcji, bo nie może się na stronie schoroniska odnaleźć Massakra Świetny wątek
Będzie dobrze, tylko zabezpieczę lepiej szafki.

Taaaa... na pewno mają rasowe i to jeszcze z rodowodem w schronisku Rasa dachowa, rodowód nieznany...
Stary 2012-01-25, 07:13   #4964
2016070953
Konto usunięte

co do autobusu - - to ktoś kogoś musi bardzo nie lubić
albo jakieś porachunki
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 08:21   #4965
szyrek
Zadomowienie

Cytat:

To ja się chyba starzeję, bo przyszły zjada od 8 do 20 już mnie przeraża...

Cytat:

Ufff... Cieszę się, że nie jestem sama.
Ja chyba się spóźnię.
I też nie kumam torebkowych szaleństw... Wszystkie mam prawie takie same - wielkie i pojemne, albo małe przez ramię. Kolorami się tylko różnią...

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
co do autobusu - - to ktoś kogoś musi bardzo nie lubić
albo jakieś porachunki
Wydaje mi się, że po prostu się jakimś szczeniakom nudzi

Ineso - dzięki

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 08:27   #4966
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie chyba tak źle nie działają
Sprawdziłam Dove i ma silikony, inne pewno też...
Czy w związku z tym oleje działają? Mam ochotę się poolejować ale mam duży zapas szamponów z silikonami. Nie chcę żeby oleje poszły na marne...

Ale czym zmywać?
Wiecie co, ja nawet chętnie bym coś dobrego dla włosów zrobiła, ale za głupia jestem. Nie odróżniam silikonów od SLS/SLES, nie wiem co dobre co złe, co zmywać itd.
Szamponem bez silikonów trzeba zmywać silikony, bo tak to się nadbudowują na sobie i nie dopuszczają olejów do środka włosa Myślę że wystarczy raz na 2 tyg użyć szamponu który silikony zmywa i będzie ok, skoro masz duży zapas tych z silikonami.

Cytat:
Ja
Stary 2012-01-25, 09:23   #4967
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:

Ale czym zmywać?
1. Ja przez 3 lata prawie codziennie tak miałam

2. Oleju nie zmywaj drogeryjnym szamponem z silikonami, bo one dodatkowo oblepiają włosy. Każdy inny może być, tylko niektóre mają słabszy detergent i może być konieczne mycie 2 razy albo metodą, jaką opisała Banana w kontekście Babydreamu.
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Ja chyba się spóźnię.
Poczekamy
Stary 2012-01-25, 09:29   #4968
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekamy
To umawiamy się gdzieś? Czy na smsa albo telefon?
Stary 2012-01-25, 09:30   #4969
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ja
Jako że od początku wypowiadasz się na "nie", to muszę Cię spytać, bo może wiesz . Ja niestety nie doszukałam się tego w żadnej informacji, filmiku, nawet w ACTA się nie doszukałam, ale pytam sepcjalisty . Gdzie w ACTA lub jakim sposobem ACTA będzie powodowała brak wolności słowa i cenzurę? Wolność słowa rozumiem jako wypowiadanie własnego zdania, np. "Uważam, że to i to było złe". Pytam na spokojnie, bez atakowania
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:56   #4970
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Jako że od początku wypowiadasz się na "nie", to muszę Cię spytać, bo może wiesz . Ja niestety nie doszukałam się tego w żadnej informacji, filmiku, nawet w ACTA się nie doszukałam, ale pytam sepcjalisty . Gdzie w ACTA lub jakim sposobem ACTA będzie powodowała brak wolności słowa i cenzurę? Wolność słowa rozumiem jako wypowiadanie własnego zdania, np. "Uważam, że to i to było złe". Pytam na spokojnie, bez atakowania

M.in. przez to, że będą mogli bez wyroku sądu zamknąć dowolną stronę, na którą ktoś złoży doniesienie o popełnieniu przestępstwa - np. mamy blog jakiegoś komentatora politycznego, napisze coś, co komuś się nie podoba - i ten ktoś składa doniesienie że na tym a tym blogu znajdują się treści objęte prawem autorskim (zdjęcia, fragmenty tekstu), wtedy strona out, do momentu w którym sąd stwierdzi że nie było /było coś takiego. Po prostu mogą z tego zrobić "ciekawe" narzędzie do walki z krytyką. Dodatkowo Twój dostawca internetu będzie mógł widzieć wszystko, co robisz w internecie, co w internecie udostępniasz i wysyłasz - przez maile, zdjęcia, artykuły itd. I jak 'coś' mu się nie spodoba, zostajesz odcięta od internetu, dopóki sprawy TY nie wyjaśnisz z organami władzy - przestaje obowiązywać reguła domniemanej niewinności (dotąd ktoś kto oskarża musiał udowodnić winę - teraz Ty udowadniasz niewinność). Bo za to co robisz w necie będzie odpowiedzialny Twój dostawca.

Tak w skrócie tłumaczone na mój babski rozum

Poza tym tak osobiście to uważam, że to w piratów i w ludzi którzy zarabiają udostępniając skradzione treści nie uderzy, bo sobie znajdą sposób na obejście - serwery w innych państwach, które nie podpisaly acta i które nie mają restrykcyjnych praw na to, a uderzy w zwykłych ludzi. Np. (patrząc na przykład z wizażu) - ktoś wysyła mi dietę, recepturę na kosmetyk, która jest płatna - jego dostawca to widzi, sprawdza, i odcina tę osobę od internetu, i zaczyna się walka prawna. I odcina mnie - bo odebrałam ten przepis, dietę, cokolwiek. I do sądu, bo jesteśmy przestępcami. Piraci sobie poradzą tak czy siak, zwykły człowiek nie za bardzo. Inny przykład,podobny do tego z filmiku o acta na yt - idziesz na kurs gotowania, płacisz za niego, i potem nam tutaj wklejasz jakiś pyszny przepis. W myśl acta jesteś przestępcą, bo nam go udostępniasz, i my jesteśmy przestępcami jak z niego skorzystamy - bo zapłaciłaś tylko Ty. Dostawca odcina Ci internet, a Ty i my do sądu jako przestępcy.

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2012-01-25 o 09:57
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:57   #4971
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
daj spokój, mnóstwo różnych obowiązkowych i nie kursów upakowali w poniedziałek, ja zrezygnowałam z chodzenia na wstęp do psychoterapii bo trwa właśnie do 20 i stwierdziłam że jednak 12h na uczelni przerasta moje możliwości

Cytat:
Ja chyba się spóźnię.
I też nie kumam torebkowych szaleństw... Wszystkie mam prawie takie same - wielkie i pojemne, albo małe przez ramię. Kolorami się tylko różnią...
akurat ja też nie. nigdy nie miałam więcej niż 5 torebek, w tym i zimowe, i letnie, i małe i duże a jak już kupuję to nigdy powyżej 100zł i potem chodzę 2 lata non stop :P

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:19   #4972
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
M.in. przez to, że będą mogli bez wyroku sądu zamknąć dowolną stronę, na którą ktoś złoży doniesienie o popełnieniu przestępstwa - np. mamy blog jakiegoś komentatora politycznego, napisze coś, co komuś się nie podoba - i ten ktoś składa doniesienie że na tym a tym blogu znajdują się treści objęte prawem autorskim (zdjęcia, fragmenty tekstu), wtedy strona out, do momentu w którym sąd stwierdzi że nie było /było coś takiego. Po prostu mogą z tego zrobić "ciekawe" narzędzie do walki z krytyką. Dodatkowo Twój dostawca internetu będzie mógł widzieć wszystko, co robisz w internecie, co w internecie udostępniasz i wysyłasz - przez maile, zdjęcia, artykuły itd. I jak 'coś' mu się nie spodoba, zostajesz odcięta od internetu, dopóki sprawy TY nie wyjaśnisz z organami władzy - przestaje obowiązywać reguła domniemanej niewinności (dotąd ktoś kto oskarża musiał udowodnić winę - teraz Ty udowadniasz niewinność). Bo za to co robisz w necie będzie odpowiedzialny Twój dostawca.

Tak w skrócie tłumaczone na mój babski rozum

Poza tym tak osobiście to uważam, że to w piratów i w ludzi którzy zarabiają udostępniając skradzione treści nie uderzy, bo sobie znajdą sposób na obejście - serwery w innych państwach, które nie podpisaly acta i które nie mają restrykcyjnych praw na to, a uderzy w zwykłych ludzi. Np. (patrząc na przykład z wizażu) - ktoś wysyła mi dietę, recepturę na kosmetyk, która jest płatna - jego dostawca to widzi, sprawdza, i odcina tę osobę od internetu, i zaczyna się walka prawna. I odcina mnie - bo odebrałam ten przepis, dietę, cokolwiek. I do sądu, bo jesteśmy przestępcami. Piraci sobie poradzą tak czy siak, zwykły człowiek nie za bardzo. Inny przykład,podobny do tego z filmiku o acta na yt - idziesz na kurs gotowania, płacisz za niego, i potem nam tutaj wklejasz jakiś pyszny przepis. W myśl acta jesteś przestępcą, bo nam go udostępniasz, i my jesteśmy przestępcami jak z niego skorzystamy - bo zapłaciłaś tylko Ty. Dostawca odcina Ci internet, a Ty i my do sądu jako przestępcy.
Nie będę się tutaj wdawać w dyskusję, bo jestem w pracy, ale... ACTA sama w sobie nie powoduje ograniczenia wolności słowa, tylko jej jakieś wydumane wykorzystanie. ACTA nie daje możliwości cenzurowania interentu sama w sobie. Takich przepisów jest pewnie cała masa w polskim prawie, tylko nikt z tego nie korzysta.

Kwestia z dietą, przepisami - możesz to potwierdzić jakimś artykułem? Bo idąc tym tropem - nie będzie można pożyczać koszulek markowych adidasa, bo pożyczający nie zapłacił (w końcu ACTA nie dotyczy tylko internetu). Dlatego pytałam Ciebie, bo myślałam, że powołasz się na jakieś wiarygodne źródło - nie na filmik z yt, bo właśnie próbuję dojść do tego skąd te rewelacje na yt się biorą . Po prostu chcę poznać obie strony, a nie tylko tą panikującą.

Poza tym w świetle polskiego prawa (i z tego co wiem w ACTA też) przestępcą jest ten, który udostępnia, a nie ten, który pobiera - zagraniczne serwery rozwiązują problem ściągania nielegalnego oprogramowania, bo Ty ściągać możesz.

Jest zapis o domniemaniu winy w ACTA? Właśnie nie wiem czemu to znika po podpisaniu :/.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:19   #4973
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
blair, hiper - czy jest Wam znana ta dieta?: http://www.odchudzanienazawolanie.pl/
Nie, nie słyszałam nigdy o tej diecie. W zasadzie jak patrzyłam to nic mega odkrywczego, kojarzy mi się z dietami z TeleMarketu

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
jak widzę kolejną "dietę" która wyklucza ćwiczenia fizyczne śmiac mi się chce.
nie no ruch szkodzi, koń by się uśmiał
hard znów Ty i te Twoje mądrości...
Diety dzielą się na diety dla ludzi z nadwagą i dla ludzi otyłych. Osoby otyłe bardzo często mają problemy z ciśnieniem, sercem, układem krążenia, stawami, itd. W takich przypadkach na początku diety ruch nie jest wskazany, ponieważ jedynie obciąża dodatkowo organizm. Dopiero po osiągnięciu pewnego BMI można zacząć się ruszać.

Cytat:
Ja idę

Cytat:
blair Ci ślicznie wyjaśniła o co kaman, więc chyba już rozumiesz jakie to chociązby dla nas, bloggerek zagrożenie.
Nie mówiąc o tym, że jakby na to nie patrzeć kontrolowanie z kim rozmawiam i o czym to naruszenie mojej prywatności co prowadzi do niczego innego jak cenzury. Ledwo uwolniliśmy się od cenzury komunistycznej, to teraz będziemy mieć cenzurę tuskową. No rewelacja.
Udowadnianie swojej niewinności to jedna z najtrudniejszych rzeczy w sądzie. I zarazem najczęściej przegrywa się w sądach własnie w takich sporach. Udowodnić winę jest znacznie łatwiej niż udowodnić swoją niewinność...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:24   #4974
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
2. Oleju nie zmywaj drogeryjnym szamponem z silikonami, bo one dodatkowo oblepiają włosy. Każdy inny może być, tylko niektóre mają słabszy detergent i może być konieczne mycie 2 razy albo metodą, jaką opisała Banana w kontekście Babydreamu.

Poczekamy
Banana ?

6m, kup sobie za 3 - 4 zł szampon barwy ziołowej, one nie mają silikonów to Ci zmyją Wyglądają tak https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...okrzywowy.html

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-25, 10:27   #4975
Malla
Nie depcze krokusów

Melka - dodzwoniłam się do KRAKVETU! Wysyłka nastąpi od 5 do 7 dni roboczych, bo muszą zamówić karmę. Jakbyś chciała coś jeszcze, to jest możliwość domówienia, ja już teraz się w żwirek zaopatrzę.
Cytat:
To umawiamy się gdzieś? Czy na smsa albo telefon?
Ja nie idę, skorzystam z zamieszania i bez tłumów ruszę na zakupy do Empiku. Słodziak pójdzie na rynek, a ja pójdę kupić mu prezent na urodziny.
Cytat:
Gdzie w ACTA lub jakim sposobem ACTA będzie powodowała brak wolności słowa i cenzurę?
Moim zdaniem problemem stanie się bezsensowna łatwość ukarania kogoś za działalność w internecie niedostosowana do poziomu przewinienia oraz mocy przerobowej naszego sądownictwa.

Patrząc na to, że już teraz jest problem z wytoczeniem komuś sprawy za bezczelne wykorzystanie własnego wytworu, np. zdjęć (zdjęcie Agibil umieściła telewizja na facebooku przy reklamie programu o blogerkach, z którym nie miała nic wspólnego i z wielką łaską ją przeprosili!), to jak odetną Ci internet, bo ktoś Ci zrobi głupi kawał, jego przywrócenie będzie trwało miesiące, jeśli nie lata...

Nie ma szans, by nasze sądy to wyrobiły, chyba że połowa Polaków stanie się nagle urzędnikami lub prawnikami, co stanowi wspaniałe pole do popisu dla prawdziwych przestępców, których ukaranie za realne przewinienia o wysokiej szkodliwości będzie przeciągane do granic możliwości.

Według mnie ACTA ma niewiele wspólnego z walką z piractwem, tylko uderzy w przeciętnego użytkownika internetu, umożliwi jego inwigilację, a korzyść z licznych blokad osiągnie ktoś zupełnie inny niż właściciele praw autorskich. Zwykle śmieję się z teorii spiskowych, ale naprawdę nie wierzę, że inteligentny człowiek to wymyślił.

Pewne strony znikną, bo ich właścicielom nie będzie opłacało się ich prowadzić, jeśli bekną za obrazek czy tekst, który ktoś wstawił i nie chodzi tylko o głupie Demotywatory, ale też o Wikipedię, która jest cennym, choć nie zawsze wiarygodnym źródłem wiedzy.

Mnie osobiście niesamowicie razi zapis o obowiązkach dostawcy internetowego. Aby nie poniósł wysokiej kary, łatwiej będzie zablokować dostawcy dostęp do pewnych stron, a od tego do cenzury niewielki krok (jak blokada całego You Tube w krajach arabskich, bo przecież mogą tam być nieprzyzwoite treści).

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:30
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:31   #4976
Konto usunięte

Cytat:
Poza tym w świetle polskiego prawa (i z tego co wiem w ACTA też) przestępcą jest ten, który udostępnia, a nie ten, który pobiera - zagraniczne serwery rozwiązują problem ściągania nielegalnego oprogramowania, bo Ty ściągać możesz.
Wg ACTA przestępcą jest provider. A na kogo zrzuci winę provider? No chyba nie na tego co udostępnia, tylko najłatwiej mu będzie na tego, co kontroluje, czyli na downloadera. I teraz własnie w interesie providera będzie informowanie o "nielegalnych działaniach", więc providerzy będą nas wręcz przesadnie kontrolować.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:36   #4977
Malla
Nie depcze krokusów

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31832833]Wg ACTA przestępcą jest provider. A na kogo zrzuci winę provider? No chyba nie na tego co udostępnia, tylko najłatwiej mu będzie na tego, co kontroluje, czyli na downloadera. I teraz własnie w interesie providera będzie informowanie o "nielegalnych działaniach", więc providerzy będą nas wręcz przesadnie kontrolować.[/QUOTE]
Otóż to.
W rezultacie małe sieci upadną, a duże będą blokować strony.
Stary 2012-01-25, 10:37   #4978
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Melka - dodzwoniłam się do KRAKVETU! Wysyłka nastąpi od 5 do 7 dni roboczych, bo muszą zamówić karmę. Jakbyś chciała coś jeszcze, to jest możliwość domówienia, ja już teraz się w żwirek zaopatrzę.
Ok, pomyślę, co jeszcze mogłoby się przydać, może coś mokrego
Muszę na teraz kupić jakieś żarło na wagę w takim razie, bo Melon właśnie skonsumował wszystko

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-25, 10:42   #4979
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Pewnie, że przeżyjesz Pani Ania jest fajna i profesjonalna
I możesz obejrzeć swoją dziurę na dużym TV - bezcenne
Na kiedy się umówiłaś?
Daj znać po wizycie co i jak
Idę jutro rano...
Nie wątpię, że jest fajna tylko ja się strasznie boję dentysty

Cytat:
To ja się chyba starzeję, bo przyszły zjada od 8 do 20 już mnie przeraża...
Nie martw się, ja też Teraz już bym tego nie wytrzymała

Cytat:
Szamponem bez silikonów trzeba zmywać silikony, bo tak to się nadbudowują na sobie i nie dopuszczają olejów do środka włosa Myślę że wystarczy raz na 2 tyg użyć szamponu który silikony zmywa i będzie ok, skoro masz duży zapas tych z silikonami.
Cytat:
Strasznie Wam dziękuję!
Czyli kupię Babydream i od czasu do czasu będę używać Jak coś źle zrozumiałam to krzyczcie

Cytat:
Czyli prawie wszyscy będą w sądach a nasi faceci będą mieli pracę

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
daj spokój, mnóstwo różnych obowiązkowych i nie kursów upakowali w poniedziałek, ja zrezygnowałam z chodzenia na wstęp do psychoterapii bo trwa właśnie do 20 i stwierdziłam że jednak 12h na uczelni przerasta moje możliwości

akurat ja też nie. nigdy nie miałam więcej niż 5 torebek, w tym i zimowe, i letnie, i małe i duże a jak już kupuję to nigdy powyżej 100zł i potem chodzę 2 lata non stop :P
Jakbys spróbowała to może byś dała radę Ja też myślałam, że to masakra, ale byłam tak szczęśliwa z powodu tych studiów, że nie mogło mnie to złamać Miałam 15 minutowe przerwy w czasie których biegałam między Wawelem, Krupniczą i Gołębią przegryzając obwarzanka. Ach, piękne to były czasy!

Cytat:
Banana ?

6m, kup sobie za 3 - 4 zł szampon barwy ziołowej, one nie mają silikonów to Ci zmyją Wyglądają tak https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...okrzywowy.html
Dziękuję To coś jak Babydream, tak?
I jak dobrze zrozumiałam to raz na 2 tyg. taki szampon i zmyje warstwy silikonów
Stary 2012-01-25, 10:45   #4980
Konto usunięte

Cytat:
Otóż to.
W rezultacie małe sieci upadną, a duże będą blokować strony.
Dokładnie. I to wszystko staje się znacznie bardziej realne, niż się nam może wydawać. Prawda jest taka, że najbardziej na całej sprawie ucierpią zwykli userzy, a piractwo jak było tak będzie.
Uważam, że Tusk & Company po prostu dostali straszną kasę w łapę za przepchnięcie ACTA, a teraz boja się z tego wycofać, pomimo, że cała sprawa już zalatują "pierwszą wojną internetową".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości