|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
jjezdzca nie streszcze bo nie pamietam za bardzo. Niestety mam taka przypadosc, ze za duzo czytam i pozniej mi sie mieszaja ksiazki, pamietam, ze byla fajna i gruba :P Aa i tam byla Tatiana-Rosjanka i Aleksander -Amerykanin i ich losy przed i w czasach II wojny. Cytat:
Ide spac dobranoc.
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- masochistka z Ciebie - ja bym się nie odważyłą sama za nim w świecie...
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
czytałyście http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...?lokale=poznan
straszne |
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umarłabym |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Eve musimy się kiedyś na kawe umówić. Fajna babka z Ciebie.
A pytanie któaś pisała, że dawała Jogurt (Kolina? Kajol) cholerk a nie pamiętam a chciałam zapytać jaki? |
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do tego artykułu.
Nie podoba mi się (albo podoba, zalezy jak na to spojrzeć ) taki fragmencik: Redakcja "British Medical Journal" potwierdziła, że trzech z czterech autorów "w ciągu trzech ostatnich lat pracowało jako konsultanci i/lub otrzymało fundusze na prace badawcze od firm produkujących mleko i jedzenie dla niemowląt. To o nieznaniu smaków przez dzieci karmione piersią (i niechęci do jedzenia przez to) jest bzdurą, bo dzieci poznają smaki tego, co je matka. To o braku żelaza też, bo wiadomo, że dziecko do cna wyczyści organizm matki z żelaza, ale sobie je zapewni. O celiakii i karminiu czytałam kilka dni temu (a propos wprowadzania glutenu) i znalazłam kilka badań mówiących, że karmienie w czasie pierwszych kontaktów z glutenem samo w sobie chroni przed chorobą. Tylko jedno europejskie badanie twierdzi co innego. Ale ono jest jedno przeciw kilkunastu innym, potwierdzonym długoletnimi obserwacjami. No i jest jeszcze cała masa badań dowodzących, że układ pokarmowy niemowlaka jest gotowy na przyjmowanie stałych pokarmów dopiero w wieku ok. 6. miesięcy. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Fatalnie A jeszcze 4 dni ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
#1147 | |||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam Lili, wiem że to przejęzyczenie ale po prostu nie mogłąm się powstrzymać
bo tak jednoznacznie to zabrzmiało a ja zboczona baba oczywiście więc mi się tak skojarzyło a do tego jeszcze mi tż-ta na nocke wysłali dziś do roboty...buu.. wrócił z 1 zmiany i kazali mu na nocke na 23 przyjechać bo mają coś pilnego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- biedny Tymek ..... oby ząbek szybko wyszedł ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() :conf used:---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- prawko?---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
moja poszla spac o 22.35 ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- aha rozumiem..oby winny był krem..
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez się czepia wizażowania.
|
|
|
|
#1149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, ale w składzie niby nie ma cukru
![]() Cytat:
Cytat:
Igor i Jula cudo Cytat:
Aż strach samej na spacer wychodzić z dzieckiem... :/ A mnie coś łapie przeziębienie... Piję właśnie ciepłe mleczko z masłem.---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Aaa, zapomniałam - Zanko trzymam kciuki! ![]() Spokojnej nocy!
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna jeździec miedziany to historia Tatiany i Aleksandra. Rzecz dzieje sie w Lenningradzie podczas II wojny światowej. Bardzo wzruszajaca historia dwojga młodych ludzi którzy spotykają sie w dzien wybuchu II WŚ. Ona niespełna 17-sto letnia, on Amerykanin służący w armi radzieckiej. Zmuszeni są ukrywać swoje uczucie przed jej rodzina i kolega Aleksandra ktory szantazuje go i grozi ze wyda w ręce Rosjan. Oprócz tego bardzo obrazowo przedstawione jest zycie w okupowanym Leningradzie. Jak to wszystko wyglądało. Jak były bombardowania, nie było jedzenia, ludzie umierali z głodu i wyziebienia. No to tak po krotce
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam, że kiedyś czytałam jakiś horror i był tak straszny, że przerywałam czytanie .
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
A ja oglądam horror na tvn7 i się boję (teraz są reklamy
)
|
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc, ja też uciekam
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też się wizażowania nie czepia, tylko sobie z tego żartuje
ALe czasem się pyta, co u Was
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam w końcu
niby pustki cały dzień na głównym, a ja tutaj 8 stron do nadrobienia miałam ![]() dziękuję Wam kochane moje za wszystkie kciuki!!!!!!! szczepienie za nami-było trochę płaczu, ale szybko się Hania przy cycu uspokoiła, zdrzemnęła i było juz ok ale najlepsze było jak w gabinecie podczas badania Hani się nóżki trzęsły (dosłownie)ze strachu!!aż pani doktor to zauważyła mała waży 7530 g..niby przytyła w 2 miesiące tylko 700 g ale zdaniem naszej pediatry to w zupełności wystarczająco ![]() Zuzia i Kinga - dla Was dziewczynki!!!!dziubku wracaj do zdrowia ja tam horrorów nie czytam, bo schizy mam po tym....bojduszka ze mnie youyou niefajny ten ksiądz ![]() kolinko za jutro
|
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Moj sie smieje I czasami dokucza ze zamias z nim to wizarz
Brumek naczytalam sie Twojego blogu , Boziu jaka jestem glodna , wszystko wyglada wysmienicie , ale napewno zrobie piers z francuskim och..... Ja ostatnio zaniechalam czytanie ksiazek , nie mam czasu , cholerka , wiecznie cos , teraz to wogole do miasta kawal drogi ,wiec jak sie wybieramy to po dniu. Brumek- Przeprowadzilismy sie do domku , dwa pokoje na gorze isalon na dole, ogrodek. Moj Tz Sam nas przeprowadzal , no I trawlo, biedny , nie moglam mu pomoc , Bo Sophie zeby szly wiec wszystko jej bylo zle, troche moja siostra sie Nia zajela ( spacer) . Na dodatek w poprzednim mieszkaniu mielismy strych , no I kazdy kartonow od butow tam pakowalismy , co niepotrzebne tam...... I wiecie co tam bylo , dobrze ze ja sie zajmuje porzadkami w domu , Bo dopiero byl by sajgon. Sophie spi u siebie , jestem z Niej dumna ,wszyscy wkolo gadali ze nie bedzie , ze bedzie sie bala ,tesciowa nie wierzy ![]() A no I jeszcze moja corcia ssie paluszki u nozki, rano jej nie wychodzi , ale jak sie rozciagnie to dopiero daje popis? ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Czytam I przepraszam Was ze tak pisze , ale jakis piepszony slownik mi sie tu zalacza I przekreca mi slowa , a ja za cholere nie umie go wylaczyc. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Wczorajszy kawal to jakby o mnie, Sophie calkowicie podobna do Tz-a |
|
|
|
#1160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te trzęsące nóżki to mnie rozwaliły - ale to musiało być rozczulająceCytat:
![]() Cytat:
- u nas byłoby podobnie. Bo mojemu zawsze wszystko się przyda, więc lepiej nie wyrzucać. A w efekcie też zalegają (choć systematycznie to wywalam I barwa dla Sophie za samodzielność ![]() A w ogóle to HALO HALO!!! Gdzie się podziewacie? Justyna, co tak wcześnie zniknęłaś (chociaż Ty masz akurat dobra wymówkę - gości w domu). A Ty, Stronczusiu? Dziś nie Twój dzień na spanie w samochodzie
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
matko jaka cisza
![]() ja juz sie miam klasc ale zuziak sie caly czas wybudza, wiec leze podczytuje tylko nie ma co czytac... pooowoli bedzie wychodzila druga dolna jedynka
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po czym wnosisz że będzie wychodziła? Widać ją już czy objawy po prostu są? Bo u nas też się na to CHYBA zanosi? ![]() No to chyba idziemy spać, co?
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
brumku po tej kreseczce na dziasle
![]() mamy taki strajk glodowy ze maskra to idziemy spac, dobrej nocy! gasze!
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tych kreseczek nie mogę dopatrzeć, bo Tymcia język nie dopuszcza
![]() Papa
|
#1165 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z wczorajszego nadrabiania zapamiętałam: Gratulacje uzębieniowe dla Tymka, Maji (Karolinee) oraz dla Żanetki Wyrazy współczucia z powodu stłuczki dla Kajool -----> i wyrazy radości z powodu szczęśliwego rozwoju wydarzeń z tym związanych----> ![]() Madziaranew fajnie, że się odezwałaś i jeszcze fajniej, że macie nowe "salony" Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-01-25 o 02:21 |
|||
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku Stronczusia nie było bo sie Mala Stronkówna obudziła o 23.30 i mamusi potrzebowała.
Iustyna ja Ci napisałam lekturę na wieczór Madziaranew mam nadzieje ze teraz bedziesz czesciej zaglądać Wracam do łóżka ... Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1167 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziś Stronczek miał nocny dyżur Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie tak! Z cała resztą też się zgadzam w zupełności, wyjęłaś mi to z ..hmm....klawiatury przeglądówka, bez konkretnych danych...choćby pierwsza z brzegu odpowiedź: http://www.minnpost.com/healthblog/2...ts_of_interest http://www.nancymohrbacher.com/blog/...-6-months.html Cytat:
![]() A u mnie śnieżyca a ja muszę na uczelnię jechać.... ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- W Superpharm jest promocja - za zakup 4 słoiczków Hippa gratis płyn do kąpieli ![]() http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_022012_8.jpg
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Kciuki za Zankowy egzamin i dla Koliny za badania i dla wszystkich potrzebujących ![]() Zbieram się do pracy. Dominikowi chyba się katar zaczyna ... znowu
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Moja Mala miała Dzis kiepskawa noc i mama razem z nią. Pól nocy spędziła z nami w łóżku. Pierwszy raz jej sie to zdarzyło. dla Igorka Sweet za 5 m-cyZanka daj znac jak poszło Ide do mojej marudy... Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1170 | |||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Mój to jak mu za dużo gadam i gadam to sam mnie na wizaż wysyła ![]() Cytat:
Ja nie zapomnę jak mi się nogi trzęsły przed pierwszym masażem szyjki przed porodem... brrr aż mnie ciarki przeszły.. okropieństwo! No i dzień dobry noc udana zrobiłam pastę z serkiem wiejskim i pychota
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

) taki fragmencik:
A jeszcze 4 dni 
musze więc jutro go ścignąć
( bo on tez już ma alergię na wizażowanie )

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Piję właśnie ciepłe mleczko z masłem.

dla Was dziewczynki!!!!