![]() |
#2401 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Też tak myślę, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam tez drugie pytanie, dostałam receptę na trójpak, ale chcę wykupić tylko jednego ringa, a potem za jakiś czas następne. Nie mam gdzie ich trzymać, i wole, żeby się nie'przeterminowały':P Czy można na jedej recepcie wykupić trzy ringi ale w różnych momentach czasu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego czy przestać czy nie, na te 4 miesiące, to ja bym nie przestawała, jeżeli finanse nie są tu problemem. Ledwo się zdąży organizm przyzwyczaić do pracy bez sztucznych hormonów a tu znowu dostanie i znów się będzie musiał przyzwyczaić. Lepiej go tak nie męczyć :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
BAN stały
|
Ktoś może jeszcze cos powie w sprawie tej recepty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że moja przyjaciółka tak robi, że kupuje po jednym z recepty na 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
BAN stały
|
Hmmm, ale z tego, co wyczytałam, to wtedy robi się odpis recepty. Z tym, że on jest ważny tyle, ile ważna jest recepta, czyli miesiąc. Także to niewiele zmienia. Jesli w ciągu miesiąca wykupie trzy sztuki, to i tak będę mieć dwa ringi na zapasie. Echhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze kupuję po jednym, dostaję odpis ważny 3 miesiące. Przecież inaczej sama idea tych odpisów niespecjalnie miałaby sens. Proponuję po prostu pójść do apteki i spytać.
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jeżeli nie możesz trzymać w lodówce, to schowaj po prostu w jakiejś szafce gdzie jest sucho itd. One mogą siedzieć do 4 miesięcy bodajże poza lodówką w temp. pokojowej. Nie wszystkie dziewczyny trzymają w lodówce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
BAN stały
|
Dzięki za rady. Właśnie w internecie wyczytałam, że ten odpis ważny jest tylko miesiąc. Po prostu jak będe wykupywać, zapytam panią z apteki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Przyczajenie
|
Do Warszawianek !!
gdzie tanio kupić trójpak NuvaRingów? |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Aptekarz Warszawsi przy Metrze Politechnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Przyczajenie
|
oo tanio, ja po 150 widziałam :O dzięki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja spotkałam się z takimi rozwiązaniami: 1) aptekarka wyrywa i zostawia sobie białą oryginalną receptę (z książeczki RUM), zapisuje na niej datę wydania pierwszego NR. Potem przychodzę po kolejny NR, już nie muszę mieć recepty tylko podaję swoje nazwisko. Wtedy jestem związana z tą daną apteką. 2) aptekarka robi odpis(y) i wtedy jestem niezależna i mogę kolejne NR zrealizować w dowolnej aptece. Najczęściej aptekarkom nie chce się jednak robić odpisów 3) a ostatnio oszukałam nasze chore państwo, nie mam wyrzutów sumienia i zrobiłam tak: w aptece X została biała oryginalna recepta na jeszcze jedną sztukę NR, a w innej aptece pokazałam żółtą kopię na której widniało, że kupiłam do tej pory tylko jedną. W ten sposób z recepty na 2 szt NR mam 3 sztuki. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Przerwa chyba nigdy nie jest pożyteczna (no może jak trwa co najmniej rok), raczej chodzi o to, by sobie nie rozregulować organizmu. Z tego co czytałam, to na min. 6 m-cy można odłożyć hormony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zadomowienie
|
ja odstawiłam na 3 miesiące z przyczyn zdrowotnych po 3 latach(mialam kilka zabiegów, a z NR nie wchodziło to w grę, więc musiałam). Teraz mam 4 NR i nie wiem ale chyba jednak wszystko się mega rozregulowało, mam ciągłe bóle piersi i mam wrażenie że nieźle utyłam
![]()
#2418 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zmieniała NR na tabletkę?
Zastanawia mnie jaki zastosować schemat. Jeżeli wezmę tabletkę w porze założenia nowego krążka po 7-dniowej przerwie skuteczność może nie zostać zachowana. Czas wchłaniania tabletki wynosi do 4 godzin a przy krążku opóźnienie nie może być większe niż 3 godziny. Czy zażycie tabletki kilka godzin wcześniej wyeliminuje to ryzyko, czy może lepiej nie robić przerwy czy wręcz wziąć pierwszą tabletkę przed wyjęciem krążka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
BAN stały
|
Hej, niestety chyba złapałam jakąś infekcję i kupiłam sobie maść Clotrimazolum do użytku zewnętrznego. Pisze na niej, że uszkadza lateks i krązki domaciczne. Czy to oznacza, że uszkadza ring>? Swoją drogą to dziwne, bo to przecież do stosowania zewnętrznego, a ring jest wewnątrz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestudiuj dokładnie obie ulotki, potem fora, a potem zadzwoń do gin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
mam pytanie - dzisiaj kupiłam nuva ring, czy mogę go trzymać poza lodówką (mieszkanie studenckie, lodówka stara, wydaje mi się, że zbyt mocno chłodzi czasem
![]()
#2422 |
Zakorzenienie
|
W lodówce masz napisane dokładnie w ilu stopniach ile czasu ring może przebywać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zadomowienie
|
#2426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- co do tych odpisów recept to odpis jest wazny do czasu wykupienia tych 2 kolejnych krążków, zawsze mam recepte na 3 krazki potem biore odpis na kolejne dwa i nigdy nie mialam problemów. 1 miesiac to jest ważność recepty, choć nie każda apteka się do tego stosuje, realizowalam juz kilka razy recepte z późniejszą datą i nigdy mi nie odrzucili, choć po tym zamieszaniu teraz to mogą się trzymać procedur. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, od 2 tyg (tzn od jutra mija 2 tyg) jestem z NR. moje pierwsze przyjmowane hormony. wcześniej od tydz, 3-4 dni przed miesiączka odczuwałam takie delikatne pobolewania brzucha, kt dzień przed okresem nasilały się. teraz od tyg odczuwam takie bóle brzucha dzień w dzień... też tak któraś z Was ma??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||
Rozeznanie
|
w ulotce clotrimazolum jest napisane
Skoro nie zaszłas to moze w niewielkich dawkachnie wplywa jednak Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- przez pierwsze 3 krązki moze byc różnie, potem,sie unormuje ale jeszcze masz tydzien krazek potem wystapi krwawienie wiec, mozliwe ze to takie PMS. jesli cie to niepokoi to najlepiej dogina idź. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś mi się mi się nie chce wierzyć żeby Clotrimazol uszkadzał Ring, skoro w postaci globulek dopochwowych według ulotki, nie ma na niego żadnego negatywnego wpływu, to czemu wpływać ma na niego maść? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.