|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
tzn jak napisze mojemu mezowi liste to kupi wszystko z listy, on wie jakie ja produkty kupuje na szczescie ale ja jestem tez taka ze lubie sama wybierac to co mamy jesc, pic, uzywac... dlatego tak ciezko mi z zakupow zrezygnowac Cytat:
Cytat:
dzien dobry wczoraj moje dziecie wieczorkiem pieknie dokazywalo, nawet maz WIDZIAL jedna fale na brzuchu - az oczy wielkie zrobil i spytal czy to napewno Jula tak wywijala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
witajcje!!
![]() 33 tydzien zaczac czas ![]() noc wlasciwie nie przespana, tzn do 2:30 nie spalam, bo sie naczytalam o porodach na mamusiach styczniowo-lutowych i mialam jakies nocne schziy, jak sie polozylam, to zaczelo mnie bolec troche w lewej pachwinie, czulam jakies napieranie, skurcze mialam chyba ze 4 razy, Tz pyta mnie co sie dzieje, a ja ..ze nie wiem ale dziwnie jakos, przekrecilam sie jakos na drugi bok i bol przeszedl,ale schizy mialam przez nastepnych kilka godzin.Dziewczyny jak to jest (sorki za glupie pytanie), jak sie przyjezdza na porodowke, to tam sprawdzaja jakos jak dzidzia jest ulozona? monika to faktycznie u Ciebie ciekawe z tym cisnieniem (??) |
|
|
|
#2553 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i cena jaka miła Zobaczę czy jeszcze będą w krakowskich smykach. Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/koszula-nocna-muzz...055282988.html jedną Muzzy-różową, oraz Margo -szarą. Bardzo ładnie leżą na sylwetce. Mąż mówi że seksi ![]() Cytat:
Nie czyta się instrukcji droga Pani Cytat:
Skurcze i schizy miałam jak oglądałam np. porodówkę. Jak jesteś przyjmowana na oddział to przechodzisz badanie ginekologiczne + USG żeby określić ułożenie + badanie współmierności dziecka do miednicy-jeśli są jakieś wątpliwości. Ja poprosiłam wczoraj położną i mnie zmierzyła tym śmiesznym cyrklem, powiedziała że i tak jak pojawię się na porodówce to zmierzą i porównają z USG. Także spokojnie, mam nadzieje że standardy są podobne wszędzie. |
|||||
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
ivonka dzieki za odpowiedz, bo ja juz raczej usg podczas ciazy nie bede miala, wiec tak bylam ciekawa, czy jest usg tuz przed porodem czy polozenie dziecka ''wychodzi na jaw'' podczas porodu. oj to dobrze
![]() ja porodowke obejrzalam raz i podziekowalam, za bardzo sie wczuwalam a mamusie styczniowo-lutowe bardzo fajnie opisuja porody, ale ja to mam chyba za bujna wyobraznie jednak
|
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
alamig super że wszystko ok ja już wizyta w pn a w czwartek zapisałam się na zajęcia oddechowe do sr.
Co do tżta to mój też bez kartki na zakupy nie wychodzi nawet jak tam są 3 rzeczy a i tak dzwoni. Ma to po mamusi mowie teściowej żeby już mi nie kupowała bodów bo mam chyba z 30 w rozmiarze 56-62 a i tak kupuje wiec mówie jej zeby brala te wieksze na 68 to nie na 56 kupuje
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie dużo przecen, np. 7 body z krótkim rękawkiem za 50zł czy jakoś tak. # pajace za 35-39zł. Ale to trzeba iść w kierunku oznakowanych stoisk. W poniedziałek mam tam diabetologa, przejadę przez Modlniczkę, może i tam się coś znajdzie w Megastore. |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() monika83 wspolczuje sytuacji z cisnieniem. Zeby stwierdzic nadcisnienie, trzeba mierzyc cisnienie codziennie, pare razy dziennie, nie po wysilku, ani po sytuacji stresowej. Takze mierz sobie cisnienie czesto o stalej porze. Trzymam kciuki za zdany egzamin! ![]() natkulec zycze by dzidzia sie jeszcze przekrecila glowka w dol. ![]() ![]() Cytat:
Co do koszulek nocnych bardzo ladne, ale mialam ta z drugiego zdjecia i juz teraz takiej nie kupowalam, bo byla bardzo niepraktyczna. Zle sie wyjmowalo cyca, a na poczatku kiedy nie ma sie wprawy w przystawianiu maluszka, najwygodniejsze sa te rozpinane do polowy, zeby nie trzeba bylo skupiac sie na tym materiale ktory sie odchyla zeby wyjac cyca, bo on ciagle sie odwija. Te koszulki na pewno sa fajne, ale jak juz umie sie przystawiac i ma sie wprawe. Piersi po porodzie ciagle trzeba pielegnowac, czasem rozgrzac przed podaniem, czesto schlodzic po podaniu (np kapusta) i w tej koszulce bedzie Ci niewygodnie to robic.
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
A ja siadam do robienia fot poradnikom, i tak pomyślałam, po co kopiować prawie 700mega nagrania od Nivea, może znajdę na internecie. No i oczywiście jest.
Co prawda tematyka i wykonanie dość oczywiste, nawet dla takiego zieleńca jak ja, ale ogląda się przyjemnie. Przewijanie: http://youtu.be/gNO1e9lgTFE Kąpiel: http://youtu.be/8L-m9Edelik moje ulubione, Masaż: http://youtu.be/ljZO0wp7pP4 |
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam polozna mowila ze robia i usg i ginekologiczne no i ktg ![]() Cytat:
czesciej sie wierci i przeciaga, a wtedy mi niedobrze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie odkurzanie przejął mąż i nawet dobrze bo ja jakoś nie lubię Cytat:
i te długie nogiCytat:
![]() Haha już od małego córeczka kopie tatusia Cytat:
![]() Dzień dobry Wam dziś zaczynam 29 tydzień ogólnie się nie wyspałam. O 3.00 wstałam siusiu i nie umiałam zasnąć więc ok.4.20 wstałam zrobić TŻ śniadanie do pracy, potem się położyłam z nadzieją że uda mi się zasnąć, o 5.10 zadzwonił budzik pogadałam z mężem i później dalej się męczyłam dość długo. W końcu udało mi się zasnąć nie wiem nawet o której i spało mi się w najlepsze gdyby dziadek nie obudził mnie głośnym oglądaniem TV ![]() Jutro mam wizytę niestety bez USG Później mój TŻ jedzie z kolegą po pieczarki tzn. taką kostkę którą trzyma się w piwnicy i potem ma się własne grzybki ![]() A w piątek czeka mnie wizyta u dentysty i okulisty - chcę się dowiedzieć czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, bo mam wadę wzroku fakt nie dużą ale lepiej się upewnić za dzisiejsze wizyty
|
||||
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) stwierdził że musimy dno oczu oglądnąć czy nie mam żadnych zmian. Rok temu nie miałam to chyba teraz też nie będzie , ale już sie nie wymigiwałam i w pon czeka mnie zakrapianie, czego nienawidze bo zaś ślepa przez 2 godz jestem
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień do bry!
![]() No dziewczyny poczytałam co piszecie i powiem odnośnie wizyt w szpitalu...,że mam nadzieję, że u mnie nie będzie można przesiadywać! Ja chcę tam tylko męża ewentualnie na chwilkę mamę i siostrę... chociaż uważam, że wizyty u dzidziusia i mamy powinny być jak maluszek wyjdzie już do domu... i to też nie w ten sam dzień...pierwsze chwile w domu powinny być tylko dla rodziców! Nie wiem jak to będzie u mnie... i czy uda nam się to ładnie zorganizować? * Wczoraj byłam na szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z psychologiem... nawet spoko chociaż w sumie nic nowego się nie dowiedziałam... była też relaksacja z ćwiczeniami oddechowymi... w czwartek ma być na zajęciach ginekolog...zobaczymy...*mam już fotki z sesji z brzuszkiem więc idę wrzucić jakieś na maila*
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy nie tak mnie bolała moja dolegliwość ,nie mogłam spać, zacisnęłam zęby i poszło ,co za ulga.... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-25 o 10:34 |
|
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra, 88natka super brzuszki
|
#2568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie brzmi to niewyobrażalnie, nawet spray do gardła z alkoholem to dla mnie ryzyko, a tu przy świętach, rocznicach, imieninach itp. oferują mi lampkę wina, szampana i mówią, że to nic nie szkodzi, taka ilość to nie ma znaczenia. Oczywiście odmawiam, ale patrzą na mnie jak na debila (to chyba ja tak powinnam patrzeć...) i komentują, że wpadam w paranoję i nie ma się co stresować. Nie zrozumcie mnie źle, środowisko ani nie jest patologiczne, ani nie ma tu osób z chorobą alkoholową, ale zdarzyło mi się odkąd wiem, że jestem w ciąży ze 4-5 razy coś takiego. Te same osoby, te same argumenty. A znakomitości we wmawianiu, że to nie szkodzi, szczególnie wyrób domowy, należą oczywiście babcie moja i męża. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
aż mi głupio, że śpię jak suseł i jedynym problemem jest wstanie na pierwsze siku a boli spojenie... |
||
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
z dobrych wieści: dziś zaczynamy 35 tc
teściowe zawieźli moje siuśki do lab-u Ponieważ moje życie wygląda tak, że tylko leżę na płasko (jak wstanę mam niesamowite parcie na mocz przy pustym pęcherzu i krwawienie z pęcherza) a tylko w tej pozycji prawie nic mnie nie boli - pożaliłam się tż-owi że będę się panicznie bała znów zajść w ciążę. Powiedział mi że jestem egoistką
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze problem znikl
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tam jeszcze jest,ale już nie ma tego napięcia co wywołuje ból
![]() Idę się szykować na wizytę , pozdrawiam Wszystkie Mamuśki
|
|
|
|
#2573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tylko skwitowałam: nie dziękuję... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
za wizyte
|
|
#2574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dla mnie rewelacja. Jeszcze raz dzięki za polecenie Moja macica jest mi wdzięczna że zrobiłam to on-line ![]() Cytat:
![]() Odnośnie koszul to i tak poszłam na odstępstwo-bo po prostu nienawidzę takich koszulin o jakich piszesz. I myślę że w domu będę karmiła na początku na golaska-a w szpitalu też nie będzie problemu z negliżem- sale 2 lub 3 osobowe Jestem gotowa na niewygodę, ale muszę też czuć się dobrze w tym co noszę.
|
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wizyte mam o 16
![]() Dzis pojedzie ze mna maz, bo juz autem zle mi sie jezdzi ![]() Konia kciuki za wizytke! ![]() Mała czekamy na zdjecia
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra i natka cudne brzuszki!!!
|
|
|
|
#2577 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja dziś się obudziłam z wielkim stresem o 8 rano...mąż miał na noc i zawsze wtedy przyjeżdża do domu o 7 rano, a dziś go nie było o 8 w łóżku i się zestresowałam strasznie...szczególnie, że 2 lata temu nie wrócił z nocki i obudził mnie telefonem że miał wypadek...Miałam już najczarniejsze myśli... wstałam i poszłam sprawdzić czy go nie ma w salonie...siedział sobie oczywiście przy kompie, bo mu się nie chciało spać tym sposobem miałam pospane... odkąd jestem na L4 to wstaję codziennie najwcześniej o 10, więc może się w końcu przestawię i zacznę wcześniej chodzić spać i wcześniej wstawać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale na szczęście okulista nie znalazł nic więc mogę rodzić sn ![]() idę sobie kawusię zrobić
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie przeziebienia c.d syrop cebulowy pomaga na gardlo ale katar mnie meczy i strasznie slaba jestem ale temp nie mam
|
|
|
|
|
#2579 | ||||||
|
Gang Iren
|
Czesc laseczki!
Dzis cieplo sie zrobilo,nie wieje i nie pada.Mam nadzieje,ze sie utrzyma,bo chce isc na dlugi spacer.A na razie musze siedziec w domu,bo maja przyjsc ludzie sprawdzac liczniki od gazu.Dostajemy rachunki z dwoch miejsc i z dwoma numerami licznikow,jeden jest nieprawidlowy.Zaplacilism y rachunek chyba 3 m-ce temu.A potem przesylala ta druga firma rachunek,agencja nie kazala nam placic do wyjasnienia.Ale ciagnie sie to juz dlugo.Chyba nie uciesze sie rachunkiem.Najwyzej bede prosic o rozlozenie na raty.Bo wszystkie oszczednosci juz wydalam na wyprawke.A jeszcze teraz trzy tyg zwolnienia lekarskiego,za ktore jest "az" 1/4 wyplaty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za toI jaka juz duza dziewczynka! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygotowywanie a wyparzanie to dwie rozne rzeczy ![]() A odnosnie koszulek, to zrobisz jak uwazasz, chcialam tylko dobrze doradzic.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

jaśniej się nie dało tego wyjaśnić, musimy im wybaczać
tzn jak napisze mojemu mezowi liste to kupi wszystko z listy, on wie jakie ja produkty kupuje na szczescie

ale dziwnie jakos, przekrecilam sie jakos na drugi bok i bol przeszedl,ale schizy mialam przez nastepnych kilka godzin.
Nie czyta się instrukcji droga Pani 

Później mój TŻ jedzie z kolegą po pieczarki tzn. taką kostkę którą trzyma się w piwnicy i potem ma się własne grzybki 

syrop cebulowy pomaga na gardlo ale katar mnie meczy i strasznie slaba jestem ale temp nie mam