Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 09:04   #2551
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

zastanawia mnie jak to możliwe jaśniej się nie dało tego wyjaśnić, musimy im wybaczać mój czasem też ma różne przygody
dlatego zakupy wolę robić sama, a tż( bagażowy)
u nas tez tak jest tzn jak napisze mojemu mezowi liste to kupi wszystko z listy, on wie jakie ja produkty kupuje na szczescie ale ja jestem tez taka ze lubie sama wybierac to co mamy jesc, pic, uzywac... dlatego tak ciezko mi z zakupow zrezygnowac
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mój mąż ostatnio miał za zadanie kupić kilogram mięsa na spaghetti. Dzwonił do mnie stojąc pod sklepem, żeby się upewnić jakie ma wziąć i wtedy mu powiedziałam "tylko pamiętaj żeby ci pani zmieliła, bo nie mamy maszynki". Powiedział "dobra". Po 20min przyjechał do domu i wręcza mi mięso... w kawałku

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Byłam wczoraj na USG, Madzia ułożona miednicowo a mamy już 34 tydz, więc prawdopodobnie czeka nas cesarka, mam kolejną wizytę 16 lutego i wtedy będę wiedzieć już na 100%. Wolałam rodzić naturalnie, ale cóż, najważniejsze że wszystko z Nią w porządku, waży 2448g i ma długie nogi
najwazniejsze ze mala cala i zdrowa, a moze sie jeszcze przekreci

dzien dobry mysmy pospali jak ie wiem - po 8 sie obudzilismy jestem wyspana chyba
wczoraj moje dziecie wieczorkiem pieknie dokazywalo, nawet maz WIDZIAL jedna fale na brzuchu - az oczy wielkie zrobil i spytal czy to napewno Jula tak wywijala potem juz tylko wpatrywal sie w brzuszek, ale mala jak na zlosc sie uspokoila dzisiaj z rana dostal za to kopniaka w tylek od corki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:18   #2552
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

witajcje!!

33 tydzien zaczac czas
noc wlasciwie nie przespana, tzn do 2:30 nie spalam, bo sie naczytalam o porodach na mamusiach styczniowo-lutowych i mialam jakies nocne schziy, jak sie polozylam, to zaczelo mnie bolec troche w lewej pachwinie, czulam jakies napieranie, skurcze mialam chyba ze 4 razy, Tz pyta mnie co sie dzieje, a ja ..ze nie wiemale dziwnie jakos, przekrecilam sie jakos na drugi bok i bol przeszedl,ale schizy mialam przez nastepnych kilka godzin.

Dziewczyny jak to jest (sorki za glupie pytanie), jak sie przyjezdza na porodowke, to tam sprawdzaja jakos jak dzidzia jest ulozona?
monika to faktycznie u Ciebie ciekawe z tym cisnieniem (??)

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:39   #2553
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam wczoraj w Smyku na wyprzedaży polarkowy pajac na wyjście za 25zł. mam do tego wiosenną kurteczkę i pluszowe dresiki. Chyba nie ma sensu kupować nic grubszego, przynajmniej na planowany koniec kwietnia.
OOo bardzo ładny i cena jaka miła Zobaczę czy jeszcze będą w krakowskich smykach. Dzięki

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
To dobre wieści, a ciśnieniem się nie przejmuj- ja też mam niskie.

a masz jakieś ciekawe opowiadania o Ujastku ?
Ja na codzień mam ciśnienie 100/50 więc traktuje to jako normę, mój organizm już nauczył się z tym żyć i bynajmniej nie jestem apatyczna

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No prosze jakie super zakupy zrobilas.Tez mam ten laktator.
Do mnie mial dzisiaj dotrzec przewijak na lozeczko,a pomylili adresy.Napisali,ze przepraszaja i ma dojsc w ciagu najblizszych dni.Mam nadzieje.
Wygląda na fajny, przetestowałam na piersiach TŻ Potem ładnie mu suteczki stały ale nic nie popłynęło. Sikaliśmy ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

pokaż i napisz gdzie
Kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/koszula-nocna-muzz...055282988.html jedną Muzzy-różową, oraz Margo -szarą. Bardzo ładnie leżą na sylwetce. Mąż mówi że seksi

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

Dzieczyny, czy wszystkie czesci od laktatora TT (glownie chodzi mi o raczke) oraz smoczki (te do buzi, nie od butli) mozna bezpiecznie gotowac?
Nie czyta się instrukcji droga Pani Pisze żeby wygotować smoczek przez 5 minut przed pierwszym użyciem. Już uczyłam TŻ jak wygotowywać smoczek z butelką. Ale pewnie ten proceder będziemy praktykować ok. miesiąca-potem tylko mycie i ew. sparzanie wrzątkiem.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
witajcje!!
Dziewczyny jak to jest (sorki za glupie pytanie), jak sie przyjezdza na porodowke, to tam sprawdzaja jakos jak dzidzia jest ulozona?
Monia ja jak je czytam to tylko tylko mam chęć urodzić Skurcze i schizy miałam jak oglądałam np. porodówkę.

Jak jesteś przyjmowana na oddział to przechodzisz badanie ginekologiczne + USG żeby określić ułożenie + badanie współmierności dziecka do miednicy-jeśli są jakieś wątpliwości. Ja poprosiłam wczoraj położną i mnie zmierzyła tym śmiesznym cyrklem, powiedziała że i tak jak pojawię się na porodówce to zmierzą i porównają z USG.
Także spokojnie, mam nadzieje że standardy są podobne wszędzie.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:46   #2554
MoniaHan
Wtajemniczenie

ivonka dzieki za odpowiedz, bo ja juz raczej usg podczas ciazy nie bede miala, wiec tak bylam ciekawa, czy jest usg tuz przed porodem czy polozenie dziecka ''wychodzi na jaw'' podczas porodu. oj to dobrze
ja porodowke obejrzalam raz i podziekowalam, za bardzo sie wczuwalam a mamusie styczniowo-lutowe bardzo fajnie opisuja porody, ale ja to mam chyba za bujna wyobraznie jednak

Stary 2012-01-25, 10:04   #2555
Madziara 26
Rozeznanie

alamig super że wszystko ok ja już wizyta w pn a w czwartek zapisałam się na zajęcia oddechowe do sr.
Co do tżta to mój też bez kartki na zakupy nie wychodzi nawet jak tam są 3 rzeczy a i tak dzwoni. Ma to po mamusi mowie teściowej żeby już mi nie kupowała bodów bo mam chyba z 30 w rozmiarze 56-62 a i tak kupuje wiec mówie jej zeby brala te wieksze na 68 to nie na 56 kupuje

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:05   #2556
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wczoraj moje dziecie wieczorkiem pieknie dokazywalo, nawet maz WIDZIAL jedna fale na brzuchu - az oczy wielkie zrobil i spytal czy to napewno Jula tak wywijala potem juz tylko wpatrywal sie w brzuszek, ale mala jak na zlosc sie uspokoila dzisiaj z rana dostal za to kopniaka w tylek od corki
Wczoraj wieczorem w łóżku przytuliłam się do pleców męża i mały zaczął go kopać po krzyżu. I nagle pyta się mnie: "Jejku, Ciebie to nie boli? Bo on tak mocno kopie, że dla mnie to średnio przyjemne jest" No cóż, czasem boli
Stary 2012-01-25, 10:09   #2557
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
OOo bardzo ładny i cena jaka miła Zobaczę czy jeszcze będą w krakowskich smykach. Dzięki
W Krakowskiej jest ich zdecydowanie więcej, ale w Kazimierzu są też np w groszki i serduszka.
Ogólnie dużo przecen, np. 7 body z krótkim rękawkiem za 50zł czy jakoś tak. # pajace za 35-39zł. Ale to trzeba iść w kierunku oznakowanych stoisk.

W poniedziałek mam tam diabetologa, przejadę przez Modlniczkę, może i tam się coś znajdzie w Megastore.
Stary 2012-01-25, 10:14   #2558
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj wieczorem w łóżku przytuliłam się do pleców męża i mały zaczął go kopać po krzyżu. I nagle pyta się mnie: "Jejku, Ciebie to nie boli? Bo on tak mocno kopie, że dla mnie to średnio przyjemne jest" No cóż, czasem boli
no mój ostatnio jak położył ręke na brzuch a mały kopnął tak porządnie to mężul aż podskoczył tak się wystraszył
Stary 2012-01-25, 10:15   #2559
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

monika83 wspolczuje sytuacji z cisnieniem. Zeby stwierdzic nadcisnienie, trzeba mierzyc cisnienie codziennie, pare razy dziennie, nie po wysilku, ani po sytuacji stresowej.
Takze mierz sobie cisnienie czesto o stalej porze.
Trzymam kciuki za zdany egzamin!

natkulec zycze by dzidzia sie jeszcze przekrecila glowka w dol.

Cytat:
Kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/koszula-nocna-muzz...055282988.html jedną Muzzy-różową, oraz Margo -szarą. Bardzo ładnie leżą na sylwetce. Mąż mówi że seksi

Nie czyta się instrukcji droga Pani Pisze żeby wygotować smoczek przez 5 minut przed pierwszym użyciem. Już uczyłam TŻ jak wygotowywać smoczek z butelką. Ale pewnie ten proceder będziemy praktykować ok. miesiąca-potem tylko mycie i ew. sparzanie wrzątkiem.
Nie trzeba wygotowywac za kazdym razem butelki i smoczka. Wygotowuje sie przed pierwszym uzyciem. Pozniej tylko wyparza wrzatkiem przez najwyzej miesiac. Potem tylko dokladne mycie. Jak bedziesz przez miesiac wygotowywac, to potem Twoj maluszek moze miec problem np z plesniawkami. Nie ma co przyzwyczajac dziecka tak dlugo do wysterylizowanego sprzetu.
Co do koszulek nocnych bardzo ladne, ale mialam ta z drugiego zdjecia i juz teraz takiej nie kupowalam, bo byla bardzo niepraktyczna. Zle sie wyjmowalo cyca, a na poczatku kiedy nie ma sie wprawy w przystawianiu maluszka, najwygodniejsze sa te rozpinane do polowy, zeby nie trzeba bylo skupiac sie na tym materiale ktory sie odchyla zeby wyjac cyca, bo on ciagle sie odwija. Te koszulki na pewno sa fajne, ale jak juz umie sie przystawiac i ma sie wprawe. Piersi po porodzie ciagle trzeba pielegnowac, czasem rozgrzac przed podaniem, czesto schlodzic po podaniu (np kapusta) i w tej koszulce bedzie Ci niewygodnie to robic.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:15   #2560
cottonpuma
Rozeznanie

A ja siadam do robienia fot poradnikom, i tak pomyślałam, po co kopiować prawie 700mega nagrania od Nivea, może znajdę na internecie. No i oczywiście jest.
Co prawda tematyka i wykonanie dość oczywiste, nawet dla takiego zieleńca jak ja, ale ogląda się przyjemnie.
Przewijanie: http://youtu.be/gNO1e9lgTFE
Kąpiel: http://youtu.be/8L-m9Edelik
moje ulubione, Masaż: http://youtu.be/ljZO0wp7pP4
Stary 2012-01-25, 10:20   #2561
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
witajcje!!

33 tydzien zaczac czas
noc wlasciwie nie przespana, tzn do 2:30 nie spalam, bo sie naczytalam o porodach na mamusiach styczniowo-lutowych i mialam jakies nocne schziy, jak sie polozylam, to zaczelo mnie bolec troche w lewej pachwinie, czulam jakies napieranie, skurcze mialam chyba ze 4 razy, Tz pyta mnie co sie dzieje, a ja ..ze nie wiemale dziwnie jakos, przekrecilam sie jakos na drugi bok i bol przeszedl,ale schizy mialam przez nastepnych kilka godzin.

gratuluje 33 tc

nam polozna mowila ze robia i usg i ginekologiczne no i ktg
Cytat:
hehe moja az tak mocno nie koppie, mimo 34 tygodnia... czasami ma fazy, ale jest to znosne czesciej sie wierci i przeciaga, a wtedy mi niedobrze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:20   #2562
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
To moj maz ostatnio jak odkurzal (rzadko sie to zdarza, ale zmusilam go) to zamiast sobie ulatwic, to sobie utrudnial i nie dal sobie przetlumaczyc, ze latwiej mu bedzie podlaczyc dluga rure ta metalowa ze szczotka do tej gietkiej rurki, tylko do tej gietkiej podlaczyl koncowke i w rezultacie cale mieszkanie odkurzyl kleczac.
A jak skonczyl to caly mokrusi byl
zakręcony chłopak
u mnie odkurzanie przejął mąż i nawet dobrze bo ja jakoś nie lubię

Cytat:
Cześć dziewczynki!

Byłam wczoraj na USG, Madzia ułożona miednicowo a mamy już 34 tydz, więc prawdopodobnie czeka nas cesarka, mam kolejną wizytę 16 lutego i wtedy będę wiedzieć już na 100%. Wolałam rodzić naturalnie, ale cóż, najważniejsze że wszystko z Nią w porządku, waży 2448g i ma długie nogi
Może jeszcze jednak się przekręci jakoś. Ale i tak dobrze że wszystko w porządku i te długie nogi

Cytat:
u nas tez tak jest tzn jak napisze mojemu mezowi liste to kupi wszystko z listy, on wie jakie ja produkty kupuje na szczescie ale ja jestem tez taka ze lubie sama wybierac to co mamy jesc, pic, uzywac... dlatego tak ciezko mi z zakupow zrezygnowac

dzien dobry mysmy pospali jak ie wiem - po 8 sie obudzilismy jestem wyspana chyba
Mój jak ma jechać na zakupy to zawsze mnie wyciąga bo nie lubi ich robić. Te podejmowanie decyzji : jakie masło, ser, czy szynka itp. Dlatego na zakupy jeździmy razem ja wybieram on nosi

Haha już od małego córeczka kopie tatusia

Cytat:
Przynajmniej teraz wie jakie to uczucie

Dzień dobry Wam
dziś zaczynam 29 tydzień
ogólnie się nie wyspałam. O 3.00 wstałam siusiu i nie umiałam zasnąć więc ok.4.20 wstałam zrobić TŻ śniadanie do pracy, potem się położyłam z nadzieją że uda mi się zasnąć, o 5.10 zadzwonił budzik pogadałam z mężem i później dalej się męczyłam dość długo. W końcu udało mi się zasnąć nie wiem nawet o której i spało mi się w najlepsze gdyby dziadek nie obudził mnie głośnym oglądaniem TV Czy on nie może zamykać sobie drzwi do pokoju jak chce oglądać telewizor????

Jutro mam wizytę niestety bez USG Później mój TŻ jedzie z kolegą po pieczarki tzn. taką kostkę którą trzyma się w piwnicy i potem ma się własne grzybki

A w piątek czeka mnie wizyta u dentysty i okulisty - chcę się dowiedzieć czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, bo mam wadę wzroku fakt nie dużą ale lepiej się upewnić

za dzisiejsze wizyty
Stary 2012-01-25, 10:20   #2563
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
W Krakowskiej jest ich zdecydowanie więcej, ale w Kazimierzu są też np w groszki i serduszka.
Ogólnie dużo przecen, np. 7 body z krótkim rękawkiem za 50zł czy jakoś tak. # pajace za 35-39zł. Ale to trzeba iść w kierunku oznakowanych stoisk.

W poniedziałek mam tam diabetologa, przejadę przez Modlniczkę, może i tam się coś znajdzie w Megastore.
Ja dziś mam zamiar przejść sie po krakowskich galeriach. Może znajdę coś ciekawego
Stary 2012-01-25, 10:25   #2564
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Jutro mam wizytę niestety bez USG Później mój TŻ jedzie z kolegą po pieczarki tzn. taką kostkę którą trzyma się w piwnicy i potem ma się własne grzybki

A w piątek czeka mnie wizyta u dentysty i okulisty - chcę się dowiedzieć czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, bo mam wadę wzroku fakt nie dużą ale lepiej się upewnić

za dzisiejsze wizyty
Ja w poniedziałek śmigam do okulisty na badanie, myślałam że mi się upiecze, ale jak poszłam zanieść L4 to szef (bo mój szef to okulista) stwierdził że musimy dno oczu oglądnąć czy nie mam żadnych zmian. Rok temu nie miałam to chyba teraz też nie będzie , ale już sie nie wymigiwałam i w pon czeka mnie zakrapianie, czego nienawidze bo zaś ślepa przez 2 godz jestem
Stary 2012-01-25, 10:28   #2565
Mała!
Zakorzenienie

Dzień do bry!

No dziewczyny poczytałam co piszecie i powiem odnośnie wizyt w szpitalu...,że mam nadzieję, że u mnie nie będzie można przesiadywać! Ja chcę tam tylko męża ewentualnie na chwilkę mamę i siostrę... chociaż uważam, że wizyty u dzidziusia i mamy powinny być jak maluszek wyjdzie już do domu... i to też nie w ten sam dzień...pierwsze chwile w domu powinny być tylko dla rodziców! Nie wiem jak to będzie u mnie... i czy uda nam się to ładnie zorganizować?

* Wczoraj byłam na szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z psychologiem... nawet spoko chociaż w sumie nic nowego się nie dowiedziałam... była też relaksacja z ćwiczeniami oddechowymi... w czwartek ma być na zajęciach ginekolog...zobaczymy...

*mam już fotki z sesji z brzuszkiem więc idę wrzucić jakieś na maila*

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:30   #2566
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Dziendoberek, ja dziś od czwartej nei spie...
Pisalam Wam o moich skokach cisnienia, w niedziele jak mi skoczylo do 170 (a od piatku bralam leki na zmniejszenie cisnienia) wyladowalam na izbie przyjec. Spedzilismy z TZ upojny wieczor i pol nocy w szpitalu, zrobili KTG i badania krwi na CITO. Na szczescie wszystkie wyniki moje i malego byly ok, wiec tylko kazali zwiekszyc dawke lekow i odeslali do domu (na patologi i tak nie bylo miejsc). W pn bylam u swojego gina, ktory stwierdzil ze nie wygladam na osobe z nadcisnieniem, jak zobaczyl ze jestem w kozakach to powiedzial ze widac to chocby po tym. Zrobil usg, posprawdzal przeplywy, stwierdzil ze wszystko jest idealnie, maly wazy juz 1400g, ilosc wod odpowiednia (podobno przy nadcisnieniu dzieci mniej siusiaja). Na koniec stwierdzil, ze nie rozumie skad u mnie takie cisnienie.
Na zwiekszonych lekach wszystko bylo ok, ale wczoraj jak sie obudzilam mialam cisnienie 72/57, lekow nie bralam a i tak caly dzien przespalam. Nie wiem o co chodzi...

Pempek, glowa do gory, ja wierze, ze takie rzeczy zawsze odwroca sie na korysc osoby pokrzywdzonej. Zobaczysz, znajdziesz lepsza prace od tej obecnej i bedziesz sie cieszyla ze tak sie stalo! Wspomnisz moje slowa

Nam kobika w szkole rodzenia mowila, ze naciecie jest znacznie lepsze od pekniecia. Podobno nacinaja pod skosem i dzieki temu nei maja szansy naruszyc za duzo, a pekniecie idzie jak chce, czyli moze np. dojsc do odbytu. Widac kazdy co innego mowi

Mala, spoznione ale najszczersze kondolencje. Nie zamartwiaj sie, ze nie bedziesz na pogrzebie, pojedziesz pozniej sama na cmentarz, usiadziesz i spokojnie sama pozegnasz sie z babcia. najwazneijsze sa uczucia, a nei fizyczna obecnosc na pogrzebie

Dla mnie najlepszym specyfikiem na usta jest niebieska szminka Bebe. Zadne inne typu Nivea nie dzialaja tak jak powinny, a wrecz mam wrazenie ze jeszcze bardziej wysuszaja mi usta.

A nie wiesz moze jakie sa ceny tych produktow w Tesco?

Cudo Nie wiedzialam, ze dzidzia moze az tak sie rozpychac.

A zmiescisz sie jeszcze w 75? Ja mam 79 pod biustem i wszystkie staniki ktore meirzylam to 80, bo 75 byly niewygodne. Chyba dzis zamowie z allegro (ktos podawal linka do takich 2 sztuki za 17,99, chyba Aguska?), i biore 80, ale zastanawiam sie czy nie wziasc drugiego zestawu 85 "na potem".

Z tymi stopami i karkiem to jest wg mnie jakas dziwna sprawa Mojemu bratu i jego zonie polozna mowila zeby sprawdzac na karku, stopy sie nie licza. Jak odwiedzalismy ich malego to mial lodowate stopy i raczki, ale oni uparcie twierdzili ze wszystko jest jak nalezy bo maly ma cieply kark. Tylko jak np. dziecko spalo przykryte to mial i cieply kark, i cieple raczki stopki. Dziecko im caly czas chorowalo, a moja i mojej mamy prywatna opinia jes taka, ze bylo mu za zimno (inna rzecz jest taka ze jego mama siedziala w grubej polarowej bluzie bo bylo jej zimno, a maly latal cienko ubrany bo przeciez mial cieply kark). Teraz jak z nim zostaję (ma juz 2 latka) to jak czuje ze ma zimne stopy to sie go pytam czy mu zimno, on mowi ze tak (ale kark ma cieply) i prosi zeby mu ogrzac stopki...

Ja po zrobieniu testu (pierwszy dzien spodziewanego okresu) i wyniku negatywnym bylam z TZ u moich rodzicow na dzialce. Caly weekend drinkowalam, troche zeby sie wyloozowac, a troche bo bylo mi przykro ze nic z tego nie wyszlo... Nawet nie wiecie jakie mialam wyzuty sumienia jak sie dowiedzialam ze jednak jest fasolka! Ale staram sie to zrekompensować, od tamtej pory nie wzielam nawet najmneijszego lyka alkoholu, nawet szampana w sylwestra.

Dzieczyny, czy wszystkie czesci od laktatora TT (glownie chodzi mi o raczke) oraz smoczki (te do buzi, nie od butli) mozna bezpiecznie gotowac?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (Desia, aby nereczki byly ok) i bardzo wspolczuje wam wszystkich pojawiajacych sie problemow.
Ja zmykam sie uczyc, w sobote mam egzamin (a'la obrona) konczacy moje studia podyplomowe, mam nadzieje ze nie zmarnowalam 1,5 roku nauki...
Alez sie rozpisalam
Hej hej, ja gotowałam wszystko, warunek jeden, musi być woda w garnku, raz stopiłam butelki bo na forum gadałam

W nocy nie tak mnie bolała moja dolegliwość ,nie mogłam spać, zacisnęłam zęby i poszło ,co za ulga....

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:34
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:33   #2567
aalegna
Wtajemniczenie

emigra, 88natka super brzuszki
Stary 2012-01-25, 10:33   #2568
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
A ja siadam do robienia fot poradnikom, i tak pomyślałam, po co kopiować prawie 700mega nagrania od Nivea, może znajdę na internecie. No i oczywiście jest.
Co prawda tematyka i wykonanie dość oczywiste, nawet dla takiego zieleńca jak ja, ale ogląda się przyjemnie.
Przewijanie: http://youtu.be/gNO1e9lgTFE
Kąpiel: http://youtu.be/8L-m9Edelik
moje ulubione, Masaż: http://youtu.be/ljZO0wp7pP4
Bardzo fajne filmiki

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:38   #2569
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień do bry!
No dziewczyny poczytałam co piszecie i powiem odnośnie wizyt w szpitalu...,że mam nadzieję, że u mnie nie będzie można przesiadywać! Ja chcę tam tylko męża ewentualnie na chwilkę mamę i siostrę... chociaż uważam, że wizyty u dzidziusia i mamy powinny być jak maluszek wyjdzie już do domu... i to też nie w ten sam dzień...pierwsze chwile w domu powinny być tylko dla rodziców! Nie wiem jak to będzie u mnie... i czy uda nam się to ładnie zorganizować?
A ja, podpinając się jeszcze pod tematykę namolnej rodziny, chciałabym zapytać, czy wam tez proponują alkohol?
Dla mnie brzmi to niewyobrażalnie, nawet spray do gardła z alkoholem to dla mnie ryzyko, a tu przy świętach, rocznicach, imieninach itp. oferują mi lampkę wina, szampana i mówią, że to nic nie szkodzi, taka ilość to nie ma znaczenia. Oczywiście odmawiam, ale patrzą na mnie jak na debila (to chyba ja tak powinnam patrzeć...) i komentują, że wpadam w paranoję i nie ma się co stresować.
Nie zrozumcie mnie źle, środowisko ani nie jest patologiczne, ani nie ma tu osób z chorobą alkoholową, ale zdarzyło mi się odkąd wiem, że jestem w ciąży ze 4-5 razy coś takiego. Te same osoby, te same argumenty.
A znakomitości we wmawianiu, że to nie szkodzi, szczególnie wyrób domowy, należą oczywiście babcie moja i męża.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
W nocy nie tak mnie bolała moja dolegliwość ,nie mogłam spać, zacisnęłam zęby i poszło ,co za ulga....

aż mi głupio, że śpię jak suseł i jedynym problemem jest wstanie na pierwsze siku a boli spojenie...
Stary 2012-01-25, 10:40   #2570
aaagga
Raczkowanie

z dobrych wieści: dziś zaczynamy 35 tc , a po walentynkach będę teoretycznie w terminie (z OM termin na 8.03)
teściowe zawieźli moje siuśki do lab-u

Ponieważ moje życie wygląda tak, że tylko leżę na płasko (jak wstanę mam niesamowite parcie na mocz przy pustym pęcherzu i krwawienie z pęcherza) a tylko w tej pozycji prawie nic mnie nie boli - pożaliłam się tż-owi że będę się panicznie bała znów zajść w ciążę. Powiedział mi że jestem egoistką No faktycznie, bo wcześniej chcieliśmy 3 dzieci - ale teraz sytuacja z mojej perspektywy wygląda troszkę inaczej. Ewentualnie on zgadza się żeby 1 adoptować. To się nazywa troskliwy i opiekuńczy mąż.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:43   #2571
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej, ja gotowałam wszystko, warunek jeden, musi być woda w garnku, raz stopiłam butelki bo na forum gadałam

Ja tez gotowalam wszystkie czesci laktatora
Super, ze problem znikl
SZYMONEK

Stary 2012-01-25, 10:46   #2572
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez gotowalam wszystkie czesci laktatora
Super, ze problem znikl
Coś tam jeszcze jest,ale już nie ma tego napięcia co wywołuje ból

Idę się szykować na wizytę , pozdrawiam Wszystkie Mamuśki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:47   #2573
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja, podpinając się jeszcze pod tematykę namolnej rodziny, chciałabym zapytać, czy wam tez proponują alkohol?
Dla mnie brzmi to niewyobrażalnie, nawet spray do gardła z alkoholem to dla mnie ryzyko, a tu przy świętach, rocznicach, imieninach itp. oferują mi lampkę wina, szampana i mówią, że to nic nie szkodzi, taka ilość to nie ma znaczenia. Oczywiście odmawiam, ale patrzą na mnie jak na debila (to chyba ja tak powinnam patrzeć...) i komentują, że wpadam w paranoję i nie ma się co stresować.
Nie zrozumcie mnie źle, środowisko ani nie jest patologiczne, ani nie ma tu osób z chorobą alkoholową, ale zdarzyło mi się odkąd wiem, że jestem w ciąży ze 4-5 razy coś takiego. Te same osoby, te same argumenty.
A znakomitości we wmawianiu, że to nie szkodzi, szczególnie wyrób domowy, należą oczywiście babcie moja i męża.

oj tak mistrzynią w tym jest moja wszechwiedząca teściowa ostatnio mi powiedziała że jak ona była w ciązy to ginekolog jej powiedział że może pić lampkę wina dziennie bo to bardzo dobrze na układ krążenia wpływa
ja tylko skwitowałam: nie dziękuję...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Coś tam jeszcze jest,ale już nie ma tego napięcia co wywołuje ból

Idę się szykować na wizytę , pozdrawiam Wszystkie Mamuśki
no to za wizyte
Stary 2012-01-25, 10:49   #2574
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Weszłam na stronę internetową smyka, znalazłam odpowiedni kolor i rozmiar (wzięłam 56) i wybrałam opcje darmowej dostawy do empiku najbliżej mnie jak dla mnie rewelacja. Jeszcze raz dzięki za polecenie Moja macica jest mi wdzięczna że zrobiłam to on-line

Cytat:
Hej
Nie trzeba wygotowywac za kazdym razem butelki i smoczka. Wygotowuje sie przed pierwszym uzyciem. Pozniej tylko wyparza wrzatkiem przez najwyzej miesiac. Potem tylko dokladne mycie. Jak bedziesz przez miesiac wygotowywac, to potem Twoj maluszek moze miec problem np z plesniawkami. Nie ma co przyzwyczajac dziecka tak dlugo do wysterylizowanego sprzetu.
Co do koszulek nocnych bardzo ladne, ale mialam ta z drugiego zdjecia i juz teraz takiej nie kupowalam, bo byla bardzo niepraktyczna. Zle sie wyjmowalo cyca, a na poczatku kiedy nie ma sie wprawy w przystawianiu maluszka, najwygodniejsze sa te rozpinane do polowy, zeby nie trzeba bylo skupiac sie na tym materiale ktory sie odchyla zeby wyjac cyca, bo on ciagle sie odwija.
Aguśka a przeczytaj uważnie jeszcze raz co napisałam-właśnie o gotowaniu przed pierwszym użyciem. A męża nauczyłam zagotować wodę w garnku włożyć-i wyjąć butelkę oraz smoczek do gotującej się wody = wyparzanie wrzątkiem - zdecydowanie wygodniejsze niż lanie po rękach wrzątkiem z czajnika. Nie martw się, kilka niemowlaków wykarmiłam zawodowo butlą to wiem co i jak

Odnośnie koszul to i tak poszłam na odstępstwo-bo po prostu nienawidzę takich koszulin o jakich piszesz. I myślę że w domu będę karmiła na początku na golaska-a w szpitalu też nie będzie problemu z negliżem- sale 2 lub 3 osobowe Jestem gotowa na niewygodę, ale muszę też czuć się dobrze w tym co noszę.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:50   #2575
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja wizyte mam o 16
Dzis pojedzie ze mna maz, bo juz autem zle mi sie jezdzi

Konia kciuki za wizytke!

Mała czekamy na zdjecia
SZYMONEK

Stary 2012-01-25, 10:50   #2576
MoniaHan
Wtajemniczenie

emigra i natka cudne brzuszki!!!

Stary 2012-01-25, 10:54   #2577
karo_z
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki

Ja dziś się obudziłam z wielkim stresem o 8 rano...mąż miał na noc i zawsze wtedy przyjeżdża do domu o 7 rano, a dziś go nie było o 8 w łóżku i się zestresowałam strasznie...szczególnie, że 2 lata temu nie wrócił z nocki i obudził mnie telefonem że miał wypadek...Miałam już najczarniejsze myśli...
wstałam i poszłam sprawdzić czy go nie ma w salonie...siedział sobie oczywiście przy kompie, bo mu się nie chciało spać

tym sposobem miałam pospane...
odkąd jestem na L4 to wstaję codziennie najwcześniej o 10, więc może się w końcu przestawię i zacznę wcześniej chodzić spać i wcześniej wstawać

Cytat:
To moj maz ostatnio jak odkurzal (rzadko sie to zdarza, ale zmusilam go) to zamiast sobie ulatwic, to sobie utrudnial i nie dal sobie przetlumaczyc, ze latwiej mu bedzie podlaczyc dluga rure ta metalowa ze szczotka do tej gietkiej rurki, tylko do tej gietkiej podlaczyl koncowke i w rezultacie cale mieszkanie odkurzyl kleczac.
A jak skonczyl to caly mokrusi byl
ale to musiało śmiesznie wyglądać !

Cytat:
Cześć dziewczynki!

Super, że wszystko z Madzią w porządku, a cesarką się za wcześniej nie przejmuj...pewnie się jeszcze obróci główką w dół

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek śmigam do okulisty na badanie, myślałam że mi się upiecze, ale jak poszłam zanieść L4 to szef (bo mój szef to okulista) stwierdził że musimy dno oczu oglądnąć czy nie mam żadnych zmian. Rok temu nie miałam to chyba teraz też nie będzie , ale już sie nie wymigiwałam i w pon czeka mnie zakrapianie, czego nienawidze bo zaś ślepa przez 2 godz jestem
Ja miałam to badanie teraz w poniedziałek...średnio przyjemne to zakraplanie i świecenie po oczach...
ale na szczęście okulista nie znalazł nic więc mogę rodzić sn

idę sobie kawusię zrobić
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:54   #2578
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki!

moze sie przekreci jeszcze
u mnie przeziebienia c.d syrop cebulowy pomaga na gardlo ale katar mnie meczy i strasznie slaba jestem ale temp nie mam
Stary 2012-01-25, 10:55   #2579
gosia261282
Gang Iren

Czesc laseczki!
Dzis cieplo sie zrobilo,nie wieje i nie pada.Mam nadzieje,ze sie utrzyma,bo chce isc na dlugi spacer.A na razie musze siedziec w domu,bo maja przyjsc ludzie sprawdzac liczniki od gazu.Dostajemy rachunki z dwoch miejsc i z dwoma numerami licznikow,jeden jest nieprawidlowy.Zaplacilism y rachunek chyba 3 m-ce temu.A potem przesylala ta druga firma rachunek,agencja nie kazala nam placic do wyjasnienia.Ale ciagnie sie to juz dlugo.Chyba nie uciesze sie rachunkiem.Najwyzej bede prosic o rozlozenie na raty.Bo wszystkie oszczednosci juz wydalam na wyprawke.A jeszcze teraz trzy tyg zwolnienia lekarskiego,za ktore jest "az" 1/4 wyplaty

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

malutko przytyłaś bardzo, a wiem, że no stres zawsze powoduje swoje...
Nie wiem dlaczego to pokazalo sie jako moja wypowiedz,bo ona nie jest moja,a nie chce sie pod kogos podszywac

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
MoniaHan moj maz tez dzis poszedl po papier toaletowy z dokladnymi wytycznymi i kupil gorszej jakosci twierdzac ze musimy przetesowac ehh ci faceci
Moj tez tak robi,dlatego wole byc obecna przy zakupach.Dla niego to w ogole dziwne sie wydaje,jak mozna z wlasnej woli kupic drozszy papier,skoro to tylko papier.A ja lubie miekki,i najlepiej przyjemny dla oka w kwiatki np.

Cytat:

leżę i kwiczę rozjaśniłaś mi dzień swoimi "wyścigami z cudzą kupą"

co do serka - 2 tyogodnie temu zgrzeszyłam z jednym serkiem camembert figura turek - pisze na opakowaniu (a tak mi się przynajmniej wydaje) że z pasteryzowanego. Zyje, nic mi nie jest. Smaka mam okropnistego na serek z przerostem niebieskim/zielonym, ale się nie odważę.
I na początku, gdy jeszcze byłam przed testem, zdarzył mi się desperados, winczaczo a i chyba nawet taxi driver (szampan, mirinda, plasterek jakeigos cytrusa) ale lekarz uspokoił, że dziecko jeszcze nie czerpało z mojego organizmu.
No ja wiem,ze pewnie sporo ciezarnych zgrzeszylo w jakis sposob,jak nie wiedzialy o ciazy,najwazniejsze to nie robic tego swiadomie.Jednak gdyby cos bylo nie tak z dzieckiem,to nie wybaczylabym sobie tego.U mnie to bylo tak,ze staralismy sie o dziecko i jak w trakcie tych staran nie pilam,nie jadlam surowego miesa itp,lykalam kwas foliowy.I bylo tak,ze mialam leciec do Polski na 3 tyg na urlop(tylko z corka-maz nie mial urlopu) i przed wylotem zrobilam test,wyszedl negatywny,a okazalo sie potem ze byl to 3-4 tydz ciazy.Test tez nie byle jaki,elektroniczny to myslalam,ze bedzie dokladny.Wiec jak bylam w Polsce i myslalam,ze nie jestem w ciazy,cora byla przejmowana po kolei przez babcie,ciotki itp,wiec opieke miala,a ja pomyslalam sobie ze ostatni raz zaszaleje,no i tych zakazanych rzeczy bylo sporo.Pewnie,ze nie upijalam sie do nieprzytomnosci,ale nie byla to symboliczna lampka wina.Na koniec pobytu w Polsce zaczely mnie piersi bolec,ale mysle sobie,ze moze okres dostane(mialam nieregularny,po odstawieniu tabletek,juz nie mialam 2 miesiace),ale po powrocie zrobilam test i juz wyszedl pozytywny.

Cytat:
Cześć dziewczynki!

Moze jeszcze sie obroci.
za to
I jaka juz duza dziewczynka!

Cytat:

najwazniejsze ze mala cala i zdrowa, a moze sie jeszcze przekreci

Tez lubie sama wybierac co kupic.Ale jakie to slodkie,kopniaki z brzucha dla tatusia

Cytat:

Wygląda na fajny, przetestowałam na piersiach TŻ Potem ładnie mu suteczki stały ale nic nie popłynęło. Sikaliśmy ze śmiechu
Stary 2012-01-25, 10:59   #2580
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
o tym zdaniu mowilam.
Wygotowywanie a wyparzanie to dwie rozne rzeczy
A odnosnie koszulek, to zrobisz jak uwazasz, chcialam tylko dobrze doradzic.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości