zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 11:16   #2641
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48.

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
i jak w końcu wyszło?
a cienie bierz jak Ci się podobają joko i essence to nie dior i chanel żebyś musiała sobie odmawiać

zielone

teściowa kręci z mieszkaniem
czemu?

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:16   #2642
Zuzik06
Wtajemniczenie

Picz co jest?
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:18   #2643
kasia0912
Zakorzenienie

Peach jak to?

niech ten się już skończy.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:23   #2644
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
i jak w końcu wyszło?
a cienie bierz jak Ci się podobają joko i essence to nie dior i chanel żebyś musiała sobie odmawiać

zielone

Co z tym w kolorze Lemon Chiffon?

Wyszło tak, że nie mam nic na twarzy nawet pudru. Śpieszyłam się.
A cienie bym wzięła, ale ja nie lubię z lusterkami - zawsze się boję, że stłucze :/

A pani z all w końcu odpisała, że wysłała. Mam wrażenie, że to przez napisanie do niej na fb

Widziałyście? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=588568

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:23   #2645
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

to znaczy co ?

Moi rodzice nadal twierdzą że ich postanowienie na ten rok to kupić mi mieszkanie żeby było równo bo mój brat w moim wieku już dawno mieszkał w ich mieszkaniu na ich koszt a ja teraz chcę się skupić na nauce i dodatkowo oni myślą nad jakimiś nowymi szeregowcami, których nawet jeszcze nie postawili to wiecie, dojazd 1,5 godziny dziennie próbuję im powiedzieć że raz że na razie nadal będę im siedzieć na głowie i się uczyć a dwa że wolę coś z wtórnego

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:25   #2646
peach_passion
Zakorzenienie

pisałam Wam, że jak spuści babka z ceny 5 tysięcy to ona kupi. babka nie spuściła, więc ona zrezygnowała i mówimy jej, że moi rodzice dadzą mi ok 2 tysiące, a resztę tż weźmie kredyt, a ona "w biznesie odrobina ryzyka i negocjacji to podstawa" i że i tak nikt tego nie kupi. coś czuje, że ta jej taktyka się nie sprawdzi i będziemy muesieli szukać dalej. tż wkurzony i załamany bo napalił się niesamowicie, ja zresztą też. sorry, że na biało
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:27   #2647
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam Wam, że jak spuści babka z ceny 5 tysięcy to ona kupi. babka nie spuściła, więc ona zrezygnowała i mówimy jej, że moi rodzice dadzą mi ok 2 tysiące, a resztę tż weźmie kredyt, a ona "w biznesie odrobina ryzyka i negocjacji to podstawa" i że i tak nikt tego nie kupi. coś czuje, że ta jej taktyka się nie sprawdzi i będziemy muesieli szukać dalej. tż wkurzony i załamany bo napalił się niesamowicie, ja zresztą też. sorry, że na biało
może jeszcze sie uda, nie łamcie się

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:30   #2648
Zuzik06
Wtajemniczenie

Picz wolałabym tego nie mówić, ale: przerabiałam...
Stary 2012-01-25, 11:30   #2649
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
no bo jest taka technika negocjacji, która mówi, że jeśli w dniu ubijania targu będziesz chciała zejść z małej sumy to właściciel odpuści bo już macie wyciągniętą umowę, chodzi o małą sumę i nie chce znowu szukać kogoś. Ale jeżeli babka się nie ugięła to zna te triki, o których się teraz uczę i nie opuści już.

Stary 2012-01-25, 11:32   #2650
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Moi rodzice nadal twierdzą że ich postanowienie na ten rok to kupić mi mieszkanie żeby było równo bo mój brat w moim wieku już dawno mieszkał w ich mieszkaniu na ich koszt a ja teraz chcę się skupić na nauce i dodatkowo oni myślą nad jakimiś nowymi szeregowcami, których nawet jeszcze nie postawili to wiecie, dojazd 1,5 godziny dziennie próbuję im powiedzieć że raz że na razie nadal będę im siedzieć na głowie i się uczyć a dwa że wolę coś z wtórnego
ciekawa jestem, czy ja kręciłabym nosem, jakbym dostała mieszkanie za miastem serio, bo nie wiem... wydaje mi się, ze wszystko przyjęłabym z otwartymi ramionami i najwyżej sprzedałą
Cytat:
hm, trochę ją rozumiem - to znaczy jakby chciała sama płacić, to rozumiem. Ale jeśli dorzucicie brakujące 5 tys., to nie rozumiem. Dziwne... Ale mówiła, czy będzie szukać cdzegoś innego?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:33   #2651
Zwies
Zakorzenienie

ech Peach mam nadzieje, że jakoś się uda. Z rodziną najlepiej się na zdjęciach wychodzi

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:34   #2652
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Picz wolałabym tego nie mówić, ale: przerabiałam...
właśnie pamiętam jak to pisałaś, a ja byłam taka pewna jak to u Was było?
Cytat:
no bo jest taka technika negocjacji, która mówi, że jeśli w dniu ubijania targu będziesz chciała zejść z małej sumy to właściciel odpuści bo już macie wyciągniętą umowę, chodzi o małą sumę i nie chce znowu szukać kogoś. Ale jeżeli babka się nie ugięła to zna te triki, o których się teraz uczę i nie opuści już.
tym bardziej, że to nie jest mała suma przy całej kwocie za mieszkanie (mieszkanie jest tanie).

kurna nie rozumiemy z tż, poprzednie mieszkanie które chciała kupić było o 40 tysięcy droższe i chciała je kupić a to nie
Stary 2012-01-25, 11:36   #2653
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Może jeszcze się to jakoś wyjaśni

Ale Wam zazdroszczę tych planów mieszkaniowych!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:36   #2654
kasia0912
Zakorzenienie

Peach ale nie wszystko jeszcze stracone. Ale kurcze skoro chcecie dorzucić tą kasę to nie powinna robić problemu...

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-01-25, 11:39   #2655
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jeśli poprzednie chciała kupić a było droższe to naprawdę dziwne Może chce to wszystko jakoś odwlec w czasie... No bo czemu niby nie miałaby kupić tego mieszkania od razu... Dziwne
Stary 2012-01-25, 11:44   #2656
Zuzik06
Wtajemniczenie

klub
Stary 2012-01-25, 11:45   #2657
peach_passion
Zakorzenienie

no to wszystko jest wbrew logice: tamto droższe o połowa chciala kupić, żebyśmy się dołożyli też nie, a co do tego kazała nam decydować "bo przecież my tam bedziemy mieszkac", zadecydowaliśmy i co? jeszcze nas przekonywała jaki czynsz niski, ile bedziemy mogli zaoszczędzić. nie rozumiemy tej logiki. jeszcze pół dnia spędziliśmy w obi z notatnikiem ile by remont wyszedł. no nic, następnym razem nie będziemy nic jeździć oglądać bo tylko się niepotrzebnie napalamy
Stary 2012-01-25, 11:54   #2658
justyna_dt
Zakorzenienie

Najka, też dzisiaj na noc zrobiłam sobie ten koczek ale zupełnie mi nie wyszło, odkształciły mi się włosy przy głowie, z jednej strony się napuszyły więc dzisiaj mam warkocza dobieranego do grzywki i koczek wysoko

Też zazdroszczę tych planów mieszkaniowych...

http://www.wagaciezka.com/viewtopic....439150#p439150 - jak to czytam, to mdleję... I podziwiam kierowców naprawdę, że się w tym orientują, bo mi już mózg paruje, dalej nic z tego nie wiem, a jeszcze muszę rozpracować tarczki tylko z drugiej strony ci kierowcy to są takie tępe ciule, że mam ochotę walnąć każdego z osobna (poza W., który zgadza się z moim zdaniem ). A pokażę Wam, co mnie tak zbulwersowało: http://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?f=45&t=33389 wiem, że totalnie nudne, ale rozumiem dziewczynę, bo mam zawodowo taką samą sytuację, a żaden głupi ciul nie pomoże, bo jestem kobietą i powinnam taką wiedzę z mlekiem matki wyssać. Zapomniał wół...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:00   #2659
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ciekawa jestem, czy ja kręciłabym nosem, jakbym dostała mieszkanie za miastem serio, bo nie wiem... wydaje mi się, ze wszystko przyjęłabym z otwartymi ramionami i najwyżej sprzedałą
no ale przecież będzie zapisane na rodziców bo to oni kupią więc jak miałabym sprzedać ? Zresztą nie chodzi mi o to, że to będzie za miastem ale rynek pierwotny to nigdy nie wiesz czy nie złapie wilgoci, czy ściana nie siądzie itd. a przy tym jest droższy.
Cytat:

kurna nie rozumiemy z tż, poprzednie mieszkanie które chciała kupić było o 40 tysięcy droższe i chciała je kupić a to nie
a może jest w gorszej lokalizacji ?

Stary 2012-01-25, 12:04   #2660
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Najka, też dzisiaj na noc zrobiłam sobie ten koczek ale zupełnie mi nie wyszło, odkształciły mi się włosy przy głowie, z jednej strony się napuszyły więc dzisiaj mam warkocza dobieranego do grzywki i koczek wysoko

Też zazdroszczę tych planów mieszkaniowych...

http://www.wagaciezka.com/viewtopic....439150#p439150 - jak to czytam, to mdleję... I podziwiam kierowców naprawdę, że się w tym orientują, bo mi już mózg paruje, dalej nic z tego nie wiem, a jeszcze muszę rozpracować tarczki tylko z drugiej strony ci kierowcy to są takie tępe ciule, że mam ochotę walnąć każdego z osobna (poza W., który zgadza się z moim zdaniem ). A pokażę Wam, co mnie tak zbulwersowało: http://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?f=45&t=33389 wiem, że totalnie nudne, ale rozumiem dziewczynę, bo mam zawodowo taką samą sytuację, a żaden głupi ciul nie pomoże, bo jestem kobietą i powinnam taką wiedzę z mlekiem matki wyssać. Zapomniał wół...
jak robisz dobieranego? mi nie wychodzi nigdy :/

mój ojciec

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
no ale przecież będzie zapisane na rodziców bo to oni kupią więc jak miałabym sprzedać ? Zresztą nie chodzi mi o to, że to będzie za miastem ale rynek pierwotny to nigdy nie wiesz czy nie złapie wilgoci, czy ściana nie siądzie itd. a przy tym jest droższy.

a może jest w gorszej lokalizacji ?
rodzice mogą Cię uczynić właścicielką mieszkania w akcie notarialnym a poza tym ja tam bym nie kręciła nosem na rynek pierwotny - jakbym sama miała sobie kupić mieszkanie, to tak, ale jak mam coś dostać, za darmo, to na pewno nie, bo właśnie bym sprzedała najwyżej oczywiście jeśli rodzice pytaliby o moje preferencje, tobym powiedziałą, że lepiej z wtórnego, ale jak nie to nie
Stary 2012-01-25, 12:04   #2661
peach_passion
Zakorzenienie

naj, tak, ona kupi tak czy siak. przynajmniej tak twierdzi i tak zawsze twierdziła
Ilsa, nie jest w gorszej lokalizacji, bo w naszej miejscowości nie ma gorszej czy lepszej lokalizacji - to jest 15tysięcy mieszkańców, więc wszędzie jest tak samo blisko jak i daleko

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2012-01-25 o 12:05
Stary 2012-01-25, 12:07   #2662
justyna_dt
Zakorzenienie

Najka, wybacz, nie wiem, jaki jest Twój ojciec, w tym momencie generalizuję i na nic innego mnie nie stać. Jak widzę podejście "doświadczonych kierowców" do każdego, kto zada dowolne pytanie, to otwiera mi się nóż w kieszeni. Każdy się kiedyś musiał uczyć, a jak mężczyzna pisze pytającej kobiecie, ile razy musiała dać dupy, żeby dostać tę pracę, to ma u mnie opinię chama i buca. Reszta panów z tego forum zdaje się potwierdzać tę tezę.

Stary 2012-01-25, 12:14   #2663
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Też bym chciała, żeby teściowa mi kupiła mieszkanie A ona nie chce I mama też mi nie chce kupić... I zostaliśmy z tż sami
Stary 2012-01-25, 12:16   #2664
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Najka, wybacz, nie wiem, jaki jest Twój ojciec, w tym momencie generalizuję i na nic innego mnie nie stać. Jak widzę podejście "doświadczonych kierowców" do każdego, kto zada dowolne pytanie, to otwiera mi się nóż w kieszeni. Każdy się kiedyś musiał uczyć, a jak mężczyzna pisze pytającej kobiecie, ile razy musiała dać dupy, żeby dostać tę pracę, to ma u mnie opinię chama i buca. Reszta panów z tego forum zdaje się potwierdzać tę tezę.
zgadzam się z Tobą - znam ten świat, kierowcy to chamy i świnie. nawet mój tata tak uważa. zwłaszcza Ci poniżej, powiedzmy, czterdziestki. mają inne podejście do pracy, do ludzi, uważają się za nie wiadomo kogo.
mój ojciec też ma odchyły,w inną stronę co prawda, ale jednak. Jak się go ktoś o coś spyta, to łechta mu to ego jego to kręci i lubi pomagać, ale ma swoje za uszami. Choćby ten zakaz wjazdu do Niemiec
ale zawsze lubiłam w moim ojcu to, że jego tir nie jest obwieszony bibelotami, rejestracją z jego imieniem, lampkami i pluszakami ma bardzo ładne, klasyczne wnętrze ojciec mi powiedział, że po tym, jakie ma auto, widać klasę kierowcy
Stary 2012-01-25, 12:27   #2665
Hawwa87
Zakorzenienie

Hej

Wstałam późno, bo wczoraj późno zasnęłam - nie wiem, że ja nie mogę iść spać o normalnej godzinie Niby szybko się położyłam, ale grałam na telefonie w Alchemy - jakie było moje zdziwienie, jak "stworzyłam" pierścień

Zjadłam śniadanie, pogadałam z By i zaraz trzeba się wziąć za naukę, bo po południu chcę jechać na zakupy sukienkowe... A bardzo nie chce mi się uczyć na piątek Więc na pewno będę tu zaglądać

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:54   #2666
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
zgadzam się z Tobą - znam ten świat, kierowcy to chamy i świnie. nawet mój tata tak uważa. zwłaszcza Ci poniżej, powiedzmy, czterdziestki. mają inne podejście do pracy, do ludzi, uważają się za nie wiadomo kogo.
mój ojciec też ma odchyły,w inną stronę co prawda, ale jednak. Jak się go ktoś o coś spyta, to łechta mu to ego jego to kręci i lubi pomagać, ale ma swoje za uszami. Choćby ten zakaz wjazdu do Niemiec
ale zawsze lubiłam w moim ojcu to, że jego tir nie jest obwieszony bibelotami, rejestracją z jego imieniem, lampkami i pluszakami ma bardzo ładne, klasyczne wnętrze ojciec mi powiedział, że po tym, jakie ma auto, widać klasę kierowcy
O widzisz, i tu zgadzam się z Tobą w 100%. Zresztą mój ojciec długo, długo jeździł tirem, w większości w systemie 2:2. Człowiekiem jest jakim jest, ma swoje dobre i złe strony niezwiązane z tamtą pracą, ale wiele jego nawyków przeniosło się do życia prywatnego (jakieś głupie odzywki, sposób radzenia sobie z pewnymi problemami, naskakiwanie na kierowców na ulicy itd.). I on na przykład w moim mniemaniu w pracy w ciężarówce jest takim chamem i burakiem.
W. mi opowiadał, jak wyglądały jego początki. Pomagali mu telefonicznie tylko koledzy z firmy i nasi sąsiedzi, którzy jeżdżą na międzynarodówkach. A reszta dawała popalić. Teraz sam pomaga, ale podejrzewam, że też ma jakieś takie odskoki typu wyśmianie kogoś za proste pytanie, ale jednak w tonie żartu, a nie dopieprzania komuś i poniżania go.
Samochodu ojca nie pamiętam, choć byłam z nim raz w 2-dniowej trasie, ale zdaje się, że był czerwony. I na pewno miał tę pseudo-rejestrację z imieniem ble.
Za to samochód W. widziałam tylko z daleka, zostawił raz na stacji na przerwę weekendową. Bardzo ładny wyróżniał się, czarny, czysty, zadbany. No ale nie wiem, jakie tam trupy w szoferce trzyma

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2012-01-25 o 12:56
Stary 2012-01-25, 13:02   #2667
crozee
Zakorzenienie

hello
Stary 2012-01-25, 13:03   #2668
kasia0912
Zakorzenienie

Crozee Jak tam kwestia studiów?

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-01-25, 13:12   #2669
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
oj bo mnie zatkało i nie wiem co powiedzieć
(ładnie wybrnęłam? )
ładnie
Cytat:
Olka, wybacz, nie doczytałam ale jaram się!
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A ja przeczytałam, że się nie spieszy do wspólnego mieszkania Dlatego w sumie powiedziałam, że jeszcze krótko jesteście razem i tak sobie myślałam, że może dlatego

Czytać nie umiem Więc dzisiaj się jaram
To fajnie, że się jaracie, bo ja trochę mniej
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Stygm, jarać to się będę, jak rodzice się zgodzą
Rodzice niestety, ale niewiele tu mają do gadania jeśli już coś takiego zaistnieje, to zostaną poinformowani.

Cytat:
bo ja chyba jak w tym kawale żyję w innej strefie czasowej i dopiero teraz doczytałam i co Ty na to ?

Ja...najpierw się śmiałam, później jak zobaczyłam, że mówi serio, zrobiłam duże oczy i mi trochę dobry humor zszedł. Na razie ustaliliśmy, że to trochę za wcześnie na tak poważne kroki i będziemy u siebie pomieszkiwać.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:39   #2670
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Crozee Jak tam kwestia studiów?
nie wiem nic jeszcze. napisalam wczoraj maila do prowadzacej,odpisała mi, ze jak bedzie wiedziala czy egzaminator da rade przygotowac dla mnie egzamin na piatek to da znac
pomijam fakt, ze napisałam, ze mogłabym tez odpowiadac ustnie, cokolwiek...i jeszcze raz dokladnie opisalam moja sytuacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości