Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 08:38   #1471
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cześć mamusie i słoniątka

Codziennie czytam, nawet zaznaczam posty do cytowania ale jak przychodzi do pisania odpowiedzi to rezygnuję i wyłączam kompa... Jakoś nie mam nastroju ani weny.

Jak wiecie od niedzieli chodzę bez czopa, byłam wczoraj na ktg i w poniedziałek, ale nic się nie dzieje. Jutro mam się stawić ponownie.
Boję się przyspieszać takimi wynalazkami jak rycynka, a oeparol i liście malin chyba niewiele dają.

Dziś jadę z TŻ do pracy żeby mieć zajęcie.

Najgorsze jest to że jestem coraz bardziej przeziębiona, a synek też zaczyna kaszleć i ma katar. Własnie tego się najbardziej bałam, żeby nie był chory jak się drugie urodzi. Chyba jutro i pojutrze będę musiała go w domu zatrzymać i podkurować i siebie też, bo chyba ciężko mi będzie rodzić z takim zapchanym nosem.

A do terminu zostało dni.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:55   #1472
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Dzień dobrym !!

A co tu dziś tak spokojnie? Nikt nic nie pisze?
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:55   #1473
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tesciowie zrobili super prezent-niespodzianke i przyszli do nas z kojcem mothercare... niewymiarowe, bez dwoch wysokosci, bez odpinanej kieszeni, gibajace sie, za lozeczko to robic na pewno nie moze. A ja chcialam,zeby to oni ogarneli lozeczko turystyczne. Nic to... Glupio byloby im teraz cos powiedziec. Bede musiala poprosic Rodzicow,zeby jeszcze na lozeczko dali

Za to dowiedzialam sie,ze tesciowa chce mi kupic nianie+monitor angelcare - taka jak chcialam Ale sie ciesze. Juz jej napisalam,ze to moj wymarzony model

darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda super że teście Ci kupują tą nianię z monitorem
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, bo dużo czasu upłynęło..... Byłam bardzo zajęta i nie miałam czasu pisać, a nawet czytać na bieżąco.

Teraz się odzywam, gdyż ja również już urodziłam

!!! 20/01/2012 przyszedł na świat nasz kochany synek MIKOŁAJ !!!

Bardzo się cieszymy z mężem. Miał być poród naturalny, ale skończyło się na cc, gdyż łożysko zaczęło się odklejać. Na szczęście synek przyszedł zdrowy na świat i otrzymał 10 punktów

Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom !!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Cześć mamusie i słoniątka

Codziennie czytam, nawet zaznaczam posty do cytowania ale jak przychodzi do pisania odpowiedzi to rezygnuję i wyłączam kompa... Jakoś nie mam nastroju ani weny.

Jak wiecie od niedzieli chodzę bez czopa, byłam wczoraj na ktg i w poniedziałek, ale nic się nie dzieje. Jutro mam się stawić ponownie.
Boję się przyspieszać takimi wynalazkami jak rycynka, a oeparol i liście malin chyba niewiele dają.

Dziś jadę z TŻ do pracy żeby mieć zajęcie.

Najgorsze jest to że jestem coraz bardziej przeziębiona, a synek też zaczyna kaszleć i ma katar. Własnie tego się najbardziej bałam, żeby nie był chory jak się drugie urodzi. Chyba jutro i pojutrze będę musiała go w domu zatrzymać i podkurować i siebie też, bo chyba ciężko mi będzie rodzić z takim zapchanym nosem.

A do terminu zostało dni.
nie dołuj się ja jak rodziłam pierwsze dziecko byłam tak zakatarzona że jak kichałam po cesarce to myślałam że umrę z bólu ale mała nic nie złapała

CZUBASEK

ja też ostatnio nie mam weny do pisania i jakieś złe nastroje miewam wczoraj np myślałam że kogoś pobije mąż bał się ze mną spać

wczoraj pokłóciłam się z mamą moją i było ostro bo usłyszałam jak mówi do teściowej że moja starsza córka będzie na pewno zazdrosna (bo moja mama jest wszystko wiedząca) i wydarłam się na nią że ciekawe skąd ona wie że starsza będzie zazdrosna jeszcze się dziecko drugie nie urodziło a ta już takie rzeczy wie a ona do mnie hasło że wie bo jak się mój brat urodził to ja też byłam zazdrosna nosz ku.wa to nic że między mną a bratem jest 3,5 roku różnicy a między moimi dziećmi będzie 7 lat różnicy ale moja mama i tak wie lepiej zdaję sobie sprawę i nie wykluczam tego że córka może być zazdrosna ale po co to od razu zakładać że na pewno tak będzie

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:06
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:23   #1474
eliza1984
Zadomowienie

Hello
Właśnie czekam sobie w łóżeczku na położną,ale nie wiem czy tak nie głupio bo z tego co widze wy już rozpakowane mamusie chodzicie.Czyli już nie leżycie w łóżeczku w koszuli .
dziś mielismy noc w miarę ok,ale mała spała z nami od 04,30 bo wcześniej jej sie nie chciało u siebie ,a że byliśmy śpiacy to ją wzielśmy i tak spała do 8,aż ją specjalnie obudziła na karmionko bo zaczęłam zalewać się pokarmem i cyce bolały.Zresztą odkad używam nakładek mała zjada mi ok pół godz z jednej piersi i się najada,a wcześniej jadła z dwóch po pół godz.Wczoraj aż się troszke odciagnęłam laktatorem bo myślałam ,ze eksploduję,zreszta już by sę przydało opróżnić drugiego cyca.
Dziewczynki myślcie cały czas ,że wam się pokarm pojawi,ja sobie to ciągle w szpitalu wizualizowałam i całe szczeście mam,pozytywne myślenie dużo daje,nie dopuszczałam ,ze może być inaczej,ale jezeli nie macie siły to katujcie się i spokojnie dokarmiajcie mm. Chyba pójdę się ubrać jednak na wizytę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:30   #1475
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ciekawe jak Czubasek się ma ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:36   #1476
uska000
Zadomowienie

dzien dobry

oddam potowora w dobre rece lozeczko i wozek dorzuce gratis

moje kochane dziecko zostalo wykapane o 19 zjadlo i tzt zaczl usypiac.. od 20.30 jak zaczal sie drzec to skonczyl 9,30 rano..

nie pomagalo noszenie glaskanie smoczek cycek lezaczek z wibracjami nic...

teraz smacznie spi a ja z oczami na zapalkach siedze i mysle jak tu sie ogarnac.. tzt pojechal do pracy szybciej niz zwykle;p nie mogac juz sluchac.. a ja w akcie desperacji chcialam go w lazience zamknac juz;p i jak mu to poiwedzialam to zasnal

kciuki za Czubaska

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:37   #1477
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ciekawe jak Czubasek się ma ?
wlasnie ,mam nadzieje ze juz po.

Ja od wczoraj mam jakies takie bolesci jakby mi maly glowa tracal nie wiem jakis wrazliwy organ boli okropnie zwlaszcza jak stoje boli okropnie ale chyba cos sie rusza
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:02   #1478
kamciurka
Zakorzenienie

dobryyyyy
kurna nie mam pokarmu nie wiem co sie dzieje, ale chcialam malego tylko na cycu miec w nocy i nie dało rady niestety albo zasypia przy nim, albo się wkurza, że mu nie leci, sprawdziłam laktatorem pompowałam po 15 minut i upompowałam z 10 ml z obu piersi, no tragedia jakas no i w nocy mały płacze bo jest głodny a w dzień zje z jednego cyca (bo tam jeszcze cos jest w drugim prawie nic) i spi nie wiem o co kaman
nie byłam przygotowana na to, bo z córką miałam taki nawał, że aż zapalenia piersi dostałam, a tu taka klapa aaa tak chciałabym karmić go piersią, więc przed butlą daję mu cyce, potem jak się już wkurza to idzie butla w ruch, ale w dzień zjada cyca i spi, więc nie wiem, boję się żeby mi za bardzo na wadze nie spadł i jakoś tak mi smutno przez to, co prawda jak tylko patrzę na niego to humor wraca, jest tylko ten jeden minus karmienie

taaa jeszcze teraz w tvn zapowiadają że jutro w dzień dobry tvn "dlaczego matki powinny karmić piersią" czuję się gorsza
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Inutilek też ma chwilowe problemy z karmieniem w dodatku chyba ma zastój pokarmu, bo (.)(.) jej rozsadza...
Jak się upora ze wszystkim, to postara się odezwać, pozdrawia

ja zmykam nyny. Jutro z rana jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby nie zostawili mnie tam na więcej jak jedną dobę

dobranoc

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, bo dużo czasu upłynęło..... Byłam bardzo zajęta i nie miałam czasu pisać, a nawet czytać na bieżąco.

Bardzo się cieszymy z mężem. Miał być poród naturalny, ale skończyło się na cc, gdyż łożysko zaczęło się odklejać. Na szczęście synek przyszedł zdrowy na świat i otrzymał 10 punktów

Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom !!!
to miałaś przeżycia,ale dobrze, ze wszystko ok i gratulacje oczywiście
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
też mam taką i mam nadzieję, że niuni będzie w niej dobrze
wczoraj wsadziliśmy go na chwilę, musieliśmy mu podłożyć poduszkę, ale jest rewelacyjna, aż sama bym tam sobie polezała bujając się przy dzwiękach szumu fal i oglądając pływające w tej lampce rybki
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry

moje kochane dziecko zostalo wykapane o 19 zjadlo i tzt zaczl usypiac.. od 20.30 jak zaczal sie drzec to skonczyl 9,30 rano..

teraz smacznie spi a ja z oczami na zapalkach siedze i mysle jak tu sie ogarnac.. tzt pojechal do pracy szybciej niz zwykle;p nie mogac juz sluchac.. a ja w akcie desperacji chcialam go w lazience zamknac juz;p i jak mu to poiwedzialam to zasnal

kciuki za Czubaska
Uska to faktycznie siwy dym (ten tekst i ta ikonka do końca życia kojarzyć mi się będzie z tym wątkiem )

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:03   #1479
likas
Raczkowanie

Hej, hej

Cytat:
dzien dobry

kciuki za Czubaska
trzymaj się kobitko - może to kolki

Ciekawe czy będzie dziś jakieś info od Czubaska

kamciurka łącze sie w bólu, właśnie sciągnęłam 10 ml z oby, tylko że u mnie niewiele więcej dzis będzie. Juz sie pogodziłam, tylko zawsze mnie wkurza jak ktoś mi mówi "ale dlaczego nie chciałam karmić piersią". Chciałam, tylko nie poszło dajcie ludzie luz matką, które nie karmią piersią, one nie są gorsze wrrrrrrrrrrrrr. (u mnie drugi raz to samo więc jak cos to komuś odpyszcze i tyle, bo wkurza mnie ta nagonka, szczególnie w czasach kiedy mm jest naprawdę bardzo dobrej jakosci)

No to sie wyżaliłam

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:09
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:17   #1480
anankee
Rozeznanie

dziewczyny, na kolki polecam picie naparu z majeranku. jak karmicie piersią to same pijcie, a jak dajecie butelkę, to dopajajcie dzieciątko takim naparem. Łyżkę majeranku zalać szklanką wrzątku, zaparzyć 5 min pd przykryciem i pić nawet smaczne

a próbujecie masażu brzuszka olejkiem kminkowym?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:18   #1481
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

dziewczynki spokojnie
tyle dzieci wychowuje się na mm i nic im nie jest... ja tez wychowana na mm...
oczywiscie fajnie jest jak sie piersią karmi bo i taniej i podgrzewac nic nie trzeba ale jak nie mozna to co poradzicie? po cos wymyslisli te mleka, zeby mamusie nie mialy problemów... a wyrzutów sumienia tym bardziej. pomyslcie z drugiej strony- zawsze wiecie ile Wasze dziecie zje z butli, nie jestescie "uwiązane", nie bolą Was pogryzione sutki itp.... i wcale nikt z tego powodu nie jest gorszy!!!! uszka do góry i cieszyć się macierzyństwem!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:18   #1482
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Hej, hej

trzymaj się kobitko - może to kolki

Ciekawe czy będzie dziś jakieś info od Czubaska
podczytuje was teraz bo wszystko się wyciszyło o 16 miałam badanie : rozwarcie 3 cm szyjka się skraca. Skurcze nieregularne, zresztą ja nie byłam w stanie ich liczyć bo ciągle bolały mnie plecy do tego stopnia że wymiotówałam. O godz. 24 znów badanie bo już kucałam przy łóżku (tylko ta pozycja jakoś mi pomagała znieść ból) szyjka skrócona rozwarcie 4 cm i od tamtej pory nic nie ruszyło. Ostatnie badanie miałam o 8 i od tamtej pory schodzi mi czop i boli jak na okres. Te bóle z krzyża szły mi mniej więcej co godzinę i trwały do półtorej godziny. W nocy przespalan tylko godzinę jak dostałam coś na wyciszenie. Będą mnie tu trzymać jeszcze z dzień jeśli się uspokoi i przenoszą mnie na patologie. O 24 przyszła rodzic jedna kobitka. Masakra. Trzy razy dostała znieczulenie bo tak się darla a i tak miała cesarkę po prawie 12h mordowni.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:20   #1483
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
podczytuje was teraz bo wszystko się wyciszyło o 16 miałam badanie : rozwarcie 3 cm szyjka się skraca. Skurcze nieregularne, zresztą ja nie byłam w stanie ich liczyć bo ciągle bolały mnie plecy do tego stopnia że wymiotówałam. O godz. 24 znów badanie bo już kucałam przy łóżku (tylko ta pozycja jakoś mi pomagała znieść ból) szyjka skrócona rozwarcie 4 cm i od tamtej pory nic nie ruszyło. Ostatnie badanie miałam o 8 i od tamtej pory schodzi mi czop i boli jak na okres. Te bóle z krzyża szły mi mniej więcej co godzinę i trwały do półtorej godziny. W nocy przespalan tylko godzinę jak dostałam coś na wyciszenie. Będą mnie tu trzymać jeszcze z dzień jeśli się uspokoi i przenoszą mnie na patologie. O 24 przyszła rodzic jedna kobitka. Masakra. Trzy razy dostała znieczulenie bo tak się darla a i tak miała cesarkę po prawie 12h mordowni.
a czemu Ci nie dadzą oksy???
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:21   #1484
aniaxxxxx
Zadomowienie

Agamili Ty chyba pytalas gdzie mozna zakupic male ciuszki.. ostatnio idzialam w tesco.. sa takie malenkie.. tiny baby.. i sa naprawde takie maciupkie... slodkie
Wczoraj bylam u midwife.. jaks ie nic nie rozkreci to w nastepna sobote mam miec masaz szyjki... bedzie to wizyta w domq.. czy ktoras wie jak sie to bedzie odbywac? czy musze sie jakos przygotowac??
Stary 2012-01-25, 11:25   #1485
czubasek20
Zakorzenienie

Ja byłam wychowana na krowim mleku bo mamcia nie miała długo pokarmu a jak już dostała to ja nie chciałam jej mleka i wyrosłam na normalnego człowieka

ja chce urodzić bo z takim rozwarciem to mnie raczej do domu nie puszcza

Stary 2012-01-25, 11:26   #1486
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a chciałam Wam jeszcze napisać może którejś się przyda, a właściwie potwierdzić, bo taka informacja już była na forum o tej maści na sutki Maltan - więc jest rewelacyjna, jeśli macie poranione brodawki, ja dzięki niej tylko jeszcze funkcjonuję z karmieniem piersią
Właśnie dzisiaj zamówiłam w DOZ Ciągle mi czegoś brakowało w zamówieniu i w końcu uzupełnili braki i będę miała tą maść

Renata no niezły miałaś ten poród... Najważniejsze, że dałaś radę i urodziłaś Lilkę

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ehh, strasznie sobie nie radzę, chodź teściowa chwali
Czyli jednak teściowa zdaje sobie sprawę z tego, że jest Ci ciężko i nie chce Cię dodatkowo dołować. No muszę przyznać, że nie spodziewałam się tego po niej

Czubasku trzymam kciuki za lekki poród Dasz radę

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
tez mam tak, ze brzuch staje jak w stozek, ciagnie tak, ale bolu nie ma, brzuch napiety az cciezko w ogole stac isc czy cokolwiek zrobic, ale to nie boli mocno i nie ma przejsc w dol hmm chyba powinnam sie cieszyc czy plakac sama juz nie wiem
Też tak mam i nie wiem czy to w końcu przepowiadające czy nie. Innych skurczy brak :/ No ale termin dopiero na 18 lutego.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Tatuś zaliczył obsikanko od małego . Ale ma zasięg
Mnie też to pewnie czeka

Tygrysia gratulacje dla Ciebie i Mikołajka

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dopiero za tydz. pierwsze usg i boję się czy mój fasolek żyje(jakieś pojedyńcze plamki brązowe ostatnio ) Mam nadzieje, że jednak wszystko jest ok. i będe się mogła pochwalić w sierpniu zdrowym maluchem Dużo zdrówka Blanszorku i buziaki dla brytyjki
Podczytywałam Cię na wątku dla starających się o dzidzię i cieszę się, że w końcu Ci się udało Oby wszystko było dobrze

Cytat:
taaa jeszcze teraz w tvn zapowiadają że jutro w dzień dobry tvn "dlaczego matki powinny karmić piersią" czuję się gorsza
Nie czuj się gorsza To przecież nie jest tak, że matka nie karmi piersią, bo jej się nie chce. Jeśli ktoś nie może z różnych powodów, to kompletnie nie ma powodu do tego, żeby czuć się gorzej. To tak jakby ktoś miał się czuć gorszy od innych, bo np. jest łysy, czy niski. Spokojnie Myślę, że ten chwilowy kryzys pokonasz i będziesz karmiła Alexa piersią, więc głowa do góry
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:28   #1487
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a czemu Ci nie dadzą oksy???
chyba liczą że się wyciszy bo w sumie mogłabym jeszcze z tydzień wytrzymać. Powiedzieli że nic się nie stanie jak teraz urodze ale lepiej wytrzymać.

Stary 2012-01-25, 11:38   #1488
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

w którym tygodniu miałyście pierwsze ktg? i jakie badania miałyście robione przez ostatni miesiąc ? a ja byłąm na wizycie u położnej i dostałam mini produkty z Johnson's baby
Stary 2012-01-25, 11:48   #1489
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
chyba liczą że się wyciszy bo w sumie mogłabym jeszcze z tydzień wytrzymać. Powiedzieli że nic się nie stanie jak teraz urodze ale lepiej wytrzymać.
a to masz tak jak ja dzidzia by mogla z tydzien posiedziec albo dwa a pozniej szybko i sprawnie wyskoczyc czego nam wszystkim zycze
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:52   #1490
paulaLbn
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Agamili Ty chyba pytalas gdzie mozna zakupic male ciuszki.. ostatnio idzialam w tesco.. sa takie malenkie.. tiny baby.. i sa naprawde takie maciupkie... slodkie
Wczoraj bylam u midwife.. jaks ie nic nie rozkreci to w nastepna sobote mam miec masaz szyjki... bedzie to wizyta w domq.. czy ktoras wie jak sie to bedzie odbywac? czy musze sie jakos przygotowac??
Aga, malutkie ciuszki na tiny baby kupisz tez w Asdzie, albo mathercare, wiem, ze sa bo sama kupowałam dla Nikodema bo topi sie we wszystkim
Stary 2012-01-25, 11:52   #1491
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, jako tako nadrobiłam, ale niewiele chyba napiszę bo nie wiem czy się mała zaraz nie obudzi .... cały czas się wierci ..

Noc miałam tak średnio przespaną, dlatego teraz leci mi głowa ....
Jak po kolejnym karmieniu uśnie, to ja też się chyba zdrzemnę ...

Przeczytałam opisy porodów - namęczyłyście się dziewczyny, nie ma co, ale nagroda wspaniała Dzielne byłyście

Boroo, imię super Właśnie mój TZ wczoraj wymyślił, że jak będziemy mieć syna to może mu Krzysztof damy na imię
No ale na razie mamy córeczkę i musimy wybrać jakieś imię dla niej
I super, że już odpadł pępuszek Nam niestety nie, i nawet się na to nie zanosi Psikaliście czymś?

Ja karmię na razie wyłącznie piersią, w szpitalu zaniosłam kilka razy małą na dokarmienie, ale zauważyłam, że po tym boli ją brzuszek i postanowiłam próbować sama.
Praktycznie kupkę robi w trakcie każdego karmienia i to rzadziutką, ale i tak widzę, że czasem się pręży i męczy ... Jutro zapytam położnej, czy coś jej na to podawać ...
No i mamy problem z noskiem - zatyka się i wysycha i mała ma problem z oddychaniem, przez to ciężko jej jeść, spać i marudzi
Wczoraj w nocy czyściłam jej ten nosek solą fizjologiczną, bałam się że zrobię krzywdę, ale troszkę pomogło ... Pilnuję cały czas, żeby mokry ręcznik wisiał na kaloryferze, może to tez pomoże?

Teraz jeszcze postaram się w wolnej chwili nadrobić klubik i obejrzeć zdjęcia Waszych maluszków Swoją Pszczółkę też się postaram wrzucić

Aha, Czubasku, trzymam kciuki
Też się wyleżałam na porodówce, więc wiem jak tam przyjemnie :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:56
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:11   #1492
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
za mamę
..
dzięki
ale wiecie co się okazało?? polska służba zdrowia najpierw ja na oddział przyjęli rano, a po poł. do domu wypuścili, bo namyślili się i stwierdzili, ze op. nie będzie. bo mama bierze jakieś leki rozrzedzające krew po zawale i jest ryzyko. tak jakby wcześniej tego nie wiedzieli? po co miejsce zajmowali w takim razie, i czas, i badania, ach szkoda gadać.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
przedstawiam Wam mojego Bartosza
oo witamy Cie Bartoszku
śliczne imię a mój tż nie chciał się na nie zgodzić

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
mała wykąpana i śpi więc opisze swój poród...
zaczęło się ok23 skurcze co jakieś poł godz. oglądałam sobie serial dalej jak się skończył to były już co15min...przyszedl mąż i mu mówię że boli zaczął jak to facet trochę panikować- kazał mi mówić kiedy liczył sekundy skurczu a później minuty miedzy nimi. i tak kolo 4 rano wygonił mnie do wanny ...wyszłam i nadal były więc hop siup do auta i na porodówkę- zadzwoniłam jeszcze do mojej położnej- przyjechała wzięli mnie na ktg - skurcze przepowiadające i rozwarcie tylko na 3mm- zapowiadał się dłuuuggiii poród. wypełniania papierów, lewatywa mogłam sobie wybrac w jakiej sali chcę rodzić(wybrałam taka pomarańczową z plazmą na ścianienie wiem po kija tam była ale ładnie wyglądała) no i leżałam i masowała mi krzyże położna cały czas- później skakałam na piłce obracałam biodrami na siedząco na stojąco na kucająco itd coraz gorzej było...o 11 było 5cm i stwierdzili że do wieczora się wyrobię a ja juz siły nie miałam- zasypiałam tam prawie czułam że odlatuję tak bolało- no masakra po prostu czegoś takiego w życiu nie przeżyłam i nigdy nie chcę przeżywać. położna wpuściła męża i mamę moja ale byłam w takim stanie że dosłownie kazałam im się wynosić(swoją drogą nigdy w życiu nie zdecyduję się na poród rodzinny- osoby bez wiedzy i doświadczenia kompletnie w niczym nie pomagają tylko wręcz przeszkadzają tym że chcą pomóc-położna była dla mnie tam guru i tylko ona miała być i tylko ją chciałam- takie moje spostrzeżenie osobiste). gdzieś kolo 13 zaczęły się parte i w ciągu 3 partych-10min- wyszła Lileczkao wszystkim zapomniałam przestałam być zmęczona, i w ogóle świat był taki piękny jak mi ją daliłożysko urodziłam z nia na piersi i tez mnie szyli(musiałam mieć nacięcie podobno jestem strasznie mało elastyczna tam) z nią i nic a nic już nie czułam ,żadnych bóli niczego. niesamowite uczucie cały świat się zmienia. wypuścili nas juz po 2 dniach- wszystko było ok mała jest boska kochana i grzeczna
mam problem z nawałem pokarmu ale jakoś sobie radzę bo mam małego żarłoka no i musze odciągać...boli nadal na dole, cyce bolą, kilogramy zostały ale co tam ważne że jest ona
też niezłe przeżycia miałaś, ale co do pogrubionego... achh aż łzy się w oczach kręcą
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
To ja pisałam, ale chyba nie zdażyłam odp., bo rodziłam
Odp. bo w tych godzinach się nie śpi i jest się w stanie liczć ruchy
aha to o to chodziło, dzięki
Cytat:

super, ogromne gratulacje

czubasek - trzymam kciuki za Ciebie

ja mam coś dzisiaj nerwa najpierw tż mnie znów wkurzył, już mam dosyć tego jego zapominalstwa, bałaganiarstwa itd. strasznie mnie to irytuje. jak będzie dziecko to zamiast mi pomagać będę i tak jeszcze jego musiała chyba pilnować, ręce opadają normalnie a potem wścibska koleżanka swoimi smsami mnie dobiła kiedy ślub, a kiedy to, a kiedy tamto, czemu wszyscy tacy ciekawscy są? i tak jestem taka , ze staram się olewać co ludzie gadają, bo w moim małym mieście bym zwariowała chyba, ale czasami mam już dość
a nie dosyć, ze kasy wciąż mało, a liczyłam na szybki przelew 13stki z pracy,a tu zanosi się na to, ze d... z tego nie wiem skąd ludzie mają tyle pieniążków, ze im wystarcza, a nam ciągle nie... dóóóółłłłłłł
Stary 2012-01-25, 12:30   #1493
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

wróciłam do domku, nie zostawili mnie

Ale słuchajcie z jakimi wieściami przychodzę

Moje spojenie łonowe jednak się rozchodzi Z tego powodu mam zalecony pas ortopedyczny, by nie chodzić jak kaczka.... no i Emilka przyjdzie na świat poprzez cesarskie cięcie Mogłam sobie wybrać termin
Wybrałam 14.lutego
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:35   #1494
likas
Raczkowanie

Cytat:
dzień dobry

Moje spojenie łonowe jednak się rozchodzi Z tego powodu mam zalecony pas ortopedyczny, by nie chodzić jak kaczka.... no i Emilka przyjdzie na świat poprzez cesarskie cięcie Mogłam sobie wybrać termin
Wybrałam 14.lutego
super będzie Emilka - Walentynka
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:42   #1495
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Fotelik ustawiłam obok siebie na siedzeniu pasażera- przypiełam jedynie pasami. Z tylu raczej nie bede sadzala malej, bo wole ja widziec.
Co do usypiania- no wlasnie moja tez na rekach usypala jeszcze tydzien temu, a ostatnio diabel w nia wstapil. faktycznie usypia ale na pol godziny
ja musze spr czy moja poduszka pasazera nadaje sie do odlaczenia i czy fotelik maxi cosi mozna na pasy montowac bo jesli nie to raczej sama nie bede sie wybierac bo dziecko z tylu i tylem do jazdy
w samochodzie meza da sie odpiac ale moge zapomniec ze sie zamienimy na samochody
w sumie sa lusterka i moge dokupic takie ale nie wiemczy sie odwaze bo to jednak jakby cos sie dzialo musze na gwalt sie zatrzymywac a na fotelu pasazera zawsze siegniesz bez zatrzymywania
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u Was nie wylacza sie tych przednich poduszek? u mnie w aucie jest takie zabezpieczenie od strony pasażera na tapicerce całkiem z boku, jak drzwi otwieram to dopiero je widac
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
u mnie też poszło 8 ale zostało 9 dopiero w sumie 6 dzien po porodzie i brzus juz płaski ale straszna ta waga
ja jeszcze nie mam plaskiego i nie wiem czy sie doczekam
a zaraz 3 tyg wiec sie ciesz a kg zejda ci w mig, to dopiero pare dni

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Kochane, dziękuję za odpowiedzi odnoście karmienia- dziś karmiłam i zasysała i połykała pokarm butle też dostawała, ale mało, chyba ją głodzę... ehh, strasznie sobie nie radzę, chodź teściowa chwali
Czytam Wasze wiadomości, zapisuję w pamięci, co by być mądrzejszą. Nie będę pisać dużo, muszę dojść do siebie, jest u mnie wielka zmiana w życiu, a ja widocznie jestem słaba i nie nadaję się, że takie mam problemy, a Wy znajdujecie czas na forum mamusie

oby tak dalej

ja mam czas tylko wtedy jak sciagam bo i tak nic innego jedna reka nie zrobie
Cytat:
dzien dobry

ojoj to dal ci popalic trzymaj sie jakos, pamietaj ze to minie

Cytat:
nie byłam przygotowana na to, bo z córką miałam taki nawał, że aż zapalenia piersi dostałam, a tu taka klapa aaa tak chciałabym karmić go piersią, więc przed butlą daję mu cyce, potem jak się już wkurza to idzie butla w ruch, ale w dzień zjada cyca i spi, więc nie wiem, boję się żeby mi za bardzo na wadze nie spadł i jakoś tak mi smutno przez to, co prawda jak tylko patrzę na niego to humor wraca, jest tylko ten jeden minus karmienie

nie mozesz tak myslec - kochasz swoje dziecko i to sie liczy
sporo z nas wychowano na mm, kiedyz byla taka kultura, to teraz jest taki nacisk na mleko matki a jak nie karmisz to jestes wyrodna
g.owno prawda
moze pokarm jeszcze sie pojawi, czasem laktacja rozkreca sie dluizej, tylko nie poddawaj sie jesli ci na tym zalezy i nie mysl negatywnie bo to tez ma wplyw
ja mimo ze karmie swoim ale przez butle to tez pare razy spotkalam sie ze zdziwiewniem a wczoraj wrecz lekarka mnie w☠☠☠☠ial bo powiedziala ze zaraz zaniknie mi pokarm jak tylko sciagac bede, nie ma to jak pocieszenie
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dziewczyny, na kolki polecam picie naparu z majeranku. jak karmicie piersią to same pijcie, a jak dajecie butelkę, to dopajajcie dzieciątko takim naparem. Łyżkę majeranku zalać szklanką wrzątku, zaparzyć 5 min pd przykryciem i pić nawet smaczne

a próbujecie masażu brzuszka olejkiem kminkowym?
majeranek tez mi polecla polozna i zamierzam stosowac w razie problemow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:17   #1496
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

Wybrałam 14.lutego
łoo matko nie chce sie zastanawiac jak taki pas wygląda, ty bidulko

a datę bardzo fajną wybrałaś prezent na walentynki,super
Stary 2012-01-25, 13:17   #1497
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
w którym tygodniu miałyście pierwsze ktg? i jakie badania miałyście robione przez ostatni miesiąc ? a ja byłąm na wizycie u położnej i dostałam mini produkty z Johnson's baby
ja miałam w 35 tyg i 3 dniu, a przez ostatni miesiac robiłam paciorkowca, przeciwciała i przedwczoraj ostatnie badania krwi i moczu.

Te próbki wykorzystałam jak byłam na obserwacji w szpitalu i jak bede szła rodzić to też mam spakowane, male i wydajne, a dla dzidzi i tak mam całą serię z nivei.

Cytat:
dzień dobry

Wybrałam 14.lutego
piękna data
Ja zrobiłam racuchy, ale to tak na zachciankę i będę leżeć i odpoczywać, bo potem zrobię normalny obiad, łopatkę mam już uduszoną, do tego zrobię sosik, kasza gryczana i ogórek kiszony mniam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:23   #1498
Dark lady
Zakorzenienie

Dziewczyny nie nadrabiam.

Chciałam tylko napisać że dziś idę do szpitala i nie wiadomo co dalej, najprawdopodobniej wcześniejsze wywołanie. Jeśli któraś akurat wybiera się też do ICZMP to proszę o smska Wtedy się może zgadamy i zobaczymy. Nie wiem czy mam do którejś pisać bo nie mam spisanych waszych numerów a już wychodzę, jakby co to dajcie znać.

Pa i do zobaczenia już pewnie z bobasem.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:34   #1499
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
łoo matko nie chce sie zastanawiac jak taki pas wygląda, ty bidulko

a datę bardzo fajną wybrałaś prezent na walentynki,super
ja też nie wiem chyba nie wygląda jak pas cnoty?
Mam nadzieję, że to taki ściągacz bawełniany
zaraz się wybiorę do sklepu medycznego..

Kciuki za Czubaska i Dark Lady
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:40   #1500
Haniula
Zakorzenienie

Czubasek, Dark 3mam kciuki

Lucy ale bedziesz miała piękne walentynki
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości