|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć mamusie i słoniątka
Codziennie czytam, nawet zaznaczam posty do cytowania ale jak przychodzi do pisania odpowiedzi to rezygnuję i wyłączam kompa... Jak wiecie od niedzieli chodzę bez czopa, byłam wczoraj na ktg i w poniedziałek, ale nic się nie dzieje. Jutro mam się stawić ponownie. Boję się przyspieszać takimi wynalazkami jak rycynka, a oeparol i liście malin chyba niewiele dają. Dziś jadę z TŻ do pracy żeby mieć zajęcie. Najgorsze jest to że jestem coraz bardziej przeziębiona, a synek też zaczyna kaszleć i ma katar. Własnie tego się najbardziej bałam, żeby nie był chory jak się drugie urodzi. Chyba jutro i pojutrze będę musiała go w domu zatrzymać i podkurować i siebie też, bo chyba ciężko mi będzie rodzić z takim zapchanym nosem. A do terminu zostało dni.
|
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dzień dobrym !!
A co tu dziś tak spokojnie? Nikt nic nie pisze? |
|
|
|
#1473 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
CZUBASEK ![]() ja też ostatnio nie mam weny do pisania i jakieś złe nastroje miewam wczoraj np myślałam że kogoś pobije mąż bał się ze mną spać ![]() wczoraj pokłóciłam się z mamą moją i było ostro bo usłyszałam jak mówi do teściowej że moja starsza córka będzie na pewno zazdrosna (bo moja mama jest wszystko wiedząca) i wydarłam się na nią że ciekawe skąd ona wie że starsza będzie zazdrosna jeszcze się dziecko drugie nie urodziło a ta już takie rzeczy wie
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-01-25 o 10:06 |
|||
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Właśnie czekam sobie w łóżeczku na położną,ale nie wiem czy tak nie głupio bo z tego co widze wy już rozpakowane mamusie chodzicie.Czyli już nie leżycie w łóżeczku w koszuli .dziś mielismy noc w miarę ok,ale mała spała z nami od 04,30 bo wcześniej jej sie nie chciało u siebie ,a że byliśmy śpiacy to ją wzielśmy i tak spała do 8 ,aż ją specjalnie obudziła na karmionko bo zaczęłam zalewać się pokarmem i cyce bolały.Zresztą odkad używam nakładek mała zjada mi ok pół godz z jednej piersi i się najada,a wcześniej jadła z dwóch po pół godz.Wczoraj aż się troszke odciagnęłam laktatorem bo myślałam ,ze eksploduję,zreszta już by sę przydało opróżnić drugiego cyca.Dziewczynki myślcie cały czas ,że wam się pokarm pojawi,ja sobie to ciągle w szpitalu wizualizowałam i całe szczeście mam,pozytywne myślenie dużo daje,nie dopuszczałam ,ze może być inaczej,ale jezeli nie macie siły to katujcie się i spokojnie dokarmiajcie mm. Chyba pójdę się ubrać jednak na wizytę
|
#1475 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe jak Czubasek się ma ?
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() oddam potowora w dobre rece lozeczko i wozek dorzuce gratis moje kochane dziecko zostalo wykapane o 19 zjadlo i tzt zaczl usypiac.. od 20.30 jak zaczal sie drzec to skonczyl 9,30 rano.. nie pomagalo noszenie glaskanie smoczek cycek lezaczek z wibracjami nic... teraz smacznie spi a ja z oczami na zapalkach siedze i mysle jak tu sie ogarnac.. tzt pojechal do pracy szybciej niz zwykle;p nie mogac juz sluchac.. a ja w akcie desperacji chcialam go w lazience zamknac juz;p i jak mu to poiwedzialam to zasnal kciuki za Czubaska
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1478 | |||
|
Zakorzenienie
|
dobryyyyy
![]() kurna nie mam pokarmu nie wiem co sie dzieje, ale chcialam malego tylko na cycu miec w nocy i nie dało rady niestety albo zasypia przy nim, albo się wkurza, że mu nie leci, sprawdziłam laktatorem pompowałam po 15 minut i upompowałam z 10 ml z obu piersi, no tragedia jakas no i w nocy mały płacze bo jest głodny a w dzień zje z jednego cyca (bo tam jeszcze cos jest w drugim prawie nic) i spi nie wiem o co kaman ![]() nie byłam przygotowana na to, bo z córką miałam taki nawał, że aż zapalenia piersi dostałam, a tu taka klapa aaa tak chciałabym karmić go piersią, więc przed butlą daję mu cyce, potem jak się już wkurza to idzie butla w ruch, ale w dzień zjada cyca i spi, więc nie wiem, boję się żeby mi za bardzo na wadze nie spadł i jakoś tak mi smutno przez to, co prawda jak tylko patrzę na niego to humor wraca, jest tylko ten jeden minus karmienie taaa jeszcze teraz w tvn zapowiadają że jutro w dzień dobry tvn "dlaczego matki powinny karmić piersią" Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj wsadziliśmy go na chwilę, musieliśmy mu podłożyć poduszkę, ale jest rewelacyjna, aż sama bym tam sobie polezała bujając się przy dzwiękach szumu fal i oglądając pływające w tej lampce rybki ![]() Cytat:
(ten tekst i ta ikonka do końca życia kojarzyć mi się będzie z tym wątkiem |
|||
|
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej
Cytat:
![]() Ciekawe czy będzie dziś jakieś info od Czubaska ![]() kamciurka łącze sie w bólu, właśnie sciągnęłam 10 ml z oby, tylko że u mnie niewiele więcej dzis będzie. Juz sie pogodziłam, tylko zawsze mnie wkurza jak ktoś mi mówi "ale dlaczego nie chciałam karmić piersią". Chciałam, tylko nie poszło dajcie ludzie luz matką, które nie karmią piersią, one nie są gorsze wrrrrrrrrrrrrr. (u mnie drugi raz to samo więc jak cos to komuś odpyszcze i tyle, bo wkurza mnie ta nagonka, szczególnie w czasach kiedy mm jest naprawdę bardzo dobrej jakosci) No to sie wyżaliłam
Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-01-25 o 11:09 |
|
|
|
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, na kolki polecam picie naparu z majeranku. jak karmicie piersią to same pijcie, a jak dajecie butelkę, to dopajajcie dzieciątko takim naparem. Łyżkę majeranku zalać szklanką wrzątku, zaparzyć 5 min pd przykryciem i pić
nawet smaczne ![]() a próbujecie masażu brzuszka olejkiem kminkowym? |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dziewczynki spokojnie ![]() tyle dzieci wychowuje się na mm i nic im nie jest... ja tez wychowana na mm... oczywiscie fajnie jest jak sie piersią karmi bo i taniej i podgrzewac nic nie trzeba ale jak nie mozna to co poradzicie? po cos wymyslisli te mleka, zeby mamusie nie mialy problemów... a wyrzutów sumienia tym bardziej. pomyslcie z drugiej strony- zawsze wiecie ile Wasze dziecie zje z butli, nie jestescie "uwiązane", nie bolą Was pogryzione sutki itp.... i wcale nikt z tego powodu nie jest gorszy!!!! uszka do góry i cieszyć się macierzyństwem! |
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Agamili Ty chyba pytalas gdzie mozna zakupic male ciuszki.. ostatnio idzialam w tesco.. sa takie malenkie.. tiny baby.. i sa naprawde takie maciupkie... slodkie
Wczoraj bylam u midwife.. jaks ie nic nie rozkreci to w nastepna sobote mam miec masaz szyjki... bedzie to wizyta w domq.. czy ktoras wie jak sie to bedzie odbywac? czy musze sie jakos przygotowac?? |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam wychowana na krowim mleku bo mamcia nie miała długo pokarmu a jak już dostała to ja nie chciałam jej mleka i wyrosłam na normalnego człowieka
![]() ja chce urodzić bo z takim rozwarciem to mnie raczej do domu nie puszcza
|
|
|
|
#1486 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciągle mi czegoś brakowało w zamówieniu i w końcu uzupełnili braki i będę miała tą maść Renata no niezły miałaś ten poród... Najważniejsze, że dałaś radę i urodziłaś Lilkę ![]() Czyli jednak teściowa zdaje sobie sprawę z tego, że jest Ci ciężko i nie chce Cię dodatkowo dołować. No muszę przyznać, że nie spodziewałam się tego po niej ![]() Czubasku trzymam kciuki za lekki poród Dasz radę ![]() Cytat:
Mnie też to pewnie czeka ![]() Tygrysia gratulacje dla Ciebie i Mikołajka ![]() Cytat:
Oby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
To przecież nie jest tak, że matka nie karmi piersią, bo jej się nie chce. Jeśli ktoś nie może z różnych powodów, to kompletnie nie ma powodu do tego, żeby czuć się gorzej. To tak jakby ktoś miał się czuć gorszy od innych, bo np. jest łysy, czy niski. Spokojnie Myślę, że ten chwilowy kryzys pokonasz i będziesz karmiła Alexa piersią, więc głowa do góry
|
||||
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
chyba liczą że się wyciszy bo w sumie mogłabym jeszcze z tydzień wytrzymać. Powiedzieli że nic się nie stanie jak teraz urodze ale lepiej wytrzymać.
|
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
w którym tygodniu miałyście pierwsze ktg? i jakie badania miałyście robione przez ostatni miesiąc ? a ja byłąm na wizycie u położnej i dostałam mini produkty z Johnson's baby
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
a to masz tak jak ja dzidzia by mogla z tydzien posiedziec albo dwa a pozniej szybko i sprawnie wyskoczyc czego nam wszystkim zycze
|
|
|
|
#1490 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, jako tako nadrobiłam, ale niewiele chyba napiszę bo nie wiem czy się mała zaraz nie obudzi .... cały czas się wierci ..
Noc miałam tak średnio przespaną, dlatego teraz leci mi głowa .... Jak po kolejnym karmieniu uśnie, to ja też się chyba zdrzemnę ... Przeczytałam opisy porodów - namęczyłyście się dziewczyny, nie ma co, ale nagroda wspaniała Dzielne byłyście ![]() Boroo, imię super Właśnie mój TZ wczoraj wymyślił, że jak będziemy mieć syna to może mu Krzysztof damy na imię ![]() No ale na razie mamy córeczkę i musimy wybrać jakieś imię dla niej ![]() I super, że już odpadł pępuszek Nam niestety nie, i nawet się na to nie zanosi Psikaliście czymś? Ja karmię na razie wyłącznie piersią, w szpitalu zaniosłam kilka razy małą na dokarmienie, ale zauważyłam, że po tym boli ją brzuszek i postanowiłam próbować sama. Praktycznie kupkę robi w trakcie każdego karmienia i to rzadziutką, ale i tak widzę, że czasem się pręży i męczy ... Jutro zapytam położnej, czy coś jej na to podawać ... No i mamy problem z noskiem - zatyka się i wysycha i mała ma problem z oddychaniem, przez to ciężko jej jeść, spać i marudzi Wczoraj w nocy czyściłam jej ten nosek solą fizjologiczną, bałam się że zrobię krzywdę, ale troszkę pomogło ... Pilnuję cały czas, żeby mokry ręcznik wisiał na kaloryferze, może to tez pomoże? Teraz jeszcze postaram się w wolnej chwili nadrobić klubik i obejrzeć zdjęcia Waszych maluszków Swoją Pszczółkę też się postaram wrzucić Aha, Czubasku, trzymam kciuki Też się wyleżałam na porodówce, więc wiem jak tam przyjemnie :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-25 o 11:56 |
|
|
|
#1492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
ale wiecie co się okazało?? polska służba zdrowia oo witamy Cie Bartoszku śliczne imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czubasek - trzymam kciuki za Ciebie ja mam coś dzisiaj nerwa najpierw tż mnie znów wkurzył, już mam dosyć tego jego zapominalstwa, bałaganiarstwa itd. strasznie mnie to irytuje. a potem wścibska koleżanka swoimi smsami mnie dobiła kiedy ślub, a kiedy to, a kiedy tamto, czemu wszyscy tacy ciekawscy są? i tak jestem taka , ze staram się olewać co ludzie gadają, bo w moim małym mieście bym zwariowała chyba, ale czasami mam już dośća nie dosyć, ze kasy wciąż mało, a liczyłam na szybki przelew 13stki z pracy,a tu zanosi się na to, ze d... z tego nie wiem skąd ludzie mają tyle pieniążków, ze im wystarcza, a nam ciągle nie... dóóóółłłłłłł
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wróciłam do domku, nie zostawili mnie Ale słuchajcie z jakimi wieściami przychodzę ![]() Moje spojenie łonowe jednak się rozchodzi Z tego powodu mam zalecony pas ortopedyczny, by nie chodzić jak kaczka.... no i Emilka przyjdzie na świat poprzez cesarskie cięcie Mogłam sobie wybrać termin Wybrałam 14.lutego
|
|
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1495 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w samochodzie meza da sie odpiac ale moge zapomniec ze sie zamienimy na samochody ![]() w sumie sa lusterka i moge dokupic takie ale nie wiemczy sie odwaze bo to jednak jakby cos sie dzialo musze na gwalt sie zatrzymywac a na fotelu pasazera zawsze siegniesz bez zatrzymywania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a zaraz 3 tyg wiec sie ciesz ![]() Cytat:
oby tak dalej ja mam czas tylko wtedy jak sciagam bo i tak nic innego jedna reka nie zrobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sporo z nas wychowano na mm, kiedyz byla taka kultura, to teraz jest taki nacisk na mleko matki a jak nie karmisz to jestes wyrodna g.owno prawda moze pokarm jeszcze sie pojawi, czasem laktacja rozkreca sie dluizej, tylko nie poddawaj sie jesli ci na tym zalezy i nie mysl negatywnie bo to tez ma wplyw ja mimo ze karmie swoim ale przez butle to tez pare razy spotkalam sie ze zdziwiewniem ![]() Cytat:
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a datę bardzo fajną wybrałaś
|
|
|
#1497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te próbki wykorzystałam jak byłam na obserwacji w szpitalu i jak bede szła rodzić to też mam spakowane, male i wydajne, a dla dzidzi i tak mam całą serię z nivei. Cytat:
Ja zrobiłam racuchy, ale to tak na zachciankę i będę leżeć i odpoczywać, bo potem zrobię normalny obiad, łopatkę mam już uduszoną, do tego zrobię sosik, kasza gryczana i ogórek kiszony mniam
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie nadrabiam.
Chciałam tylko napisać że dziś idę do szpitala i nie wiadomo co dalej, najprawdopodobniej wcześniejsze wywołanie. Jeśli któraś akurat wybiera się też do ICZMP to proszę o smska Wtedy się może zgadamy i zobaczymy. Nie wiem czy mam do którejś pisać bo nie mam spisanych waszych numerów a już wychodzę, jakby co to dajcie znać.Pa i do zobaczenia już pewnie z bobasem. |
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie wygląda jak pas cnoty?Mam nadzieję, że to taki ściągacz bawełniany ![]() zaraz się wybiorę do sklepu medycznego.. Kciuki za Czubaska i Dark Lady
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek, Dark 3mam kciuki
![]() Lucy ale bedziesz miała piękne walentynki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

super że teście Ci kupują tą nianię z monitorem 

.

albo zasypia przy nim, albo się wkurza, że mu nie leci, sprawdziłam laktatorem pompowałam po 15 minut i upompowałam z 10 ml z obu piersi, no tragedia jakas
no i w nocy mały płacze bo jest głodny a w dzień zje z jednego cyca (bo tam jeszcze cos jest w drugim prawie nic) i spi 
aaa tak chciałabym karmić go piersią, więc przed butlą daję mu cyce, potem jak się już wkurza to idzie butla w ruch, ale w dzień zjada cyca i spi, więc nie wiem, boję się żeby mi za bardzo na wadze nie spadł i jakoś tak mi smutno przez to, co prawda jak tylko patrzę na niego to humor wraca, jest tylko ten jeden minus karmienie
(ten tekst i ta ikonka do końca życia kojarzyć mi się będzie z tym wątkiem