|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54031 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
(a z kolei jak próbuję roztrzepać to na przykłąd machając głową to mam proste...)Cytat:
Zrobię wszystko żeby kołtun zniknął, bo to żadna przyjemność szarpać sobie włosy
|
|
#54032 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Wezmę, dawajcie!
![]() Cytat:
tzn całą długość szorowałam na czubku głowy to miałam potem masakrę...jak będę w L. to dam Ci znać
|
|
|
|
|
#54033 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co tam jeszcze było po Isanie? Cytat:
![]() Cytat:
niekoniecznie. Odzew na macerat może byc lepszy - choćby u mnie na słonecznikowy lipa, ale na macerat marchewkowy na słonecznikowy - naprawde fajnie Zawsze jednak jest ten ekstrakt. Cytat:
![]() Cytat:
Szczęściara Mogę sobie pomarzyć o szamponie często...
|
|
#54034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi się przypomniało co wtedy miewałam to ten kołtun wcale nie wydaje się taki straszny. Ok ![]()
|
|
#54035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to Jantara nie będzie?! No przecież chyba padnę
|
|
#54036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj drugi raz użyłam - na mokre włosy, było lepiej i nie piecze nic jak na razie, ani nie swędzi ![]() Tylko kurczę, wylałam pół butli Jantara na głowę, zaraz mi się to skończy, gdzie tam na 3 tygodniową kurację miałoby starczyć Oczywiście, jak dzisiaj chciałam ładnie wyglądać na wyjście, to kręciołki się zbuntowały i wyglądam jak krzywo opierzone coś |
|
|
|
|
#54037 | ||||
|
|
Cytat:
Skoro takie buty, to nie ma co wskakiwać noweA jak rozczesywałaś włosy z odzywką d/s? Nałożyłaś delikatnie i poczekałaś chwilę nim rozczesałaś? Cytat:
Dzięki! Cytat:
A jak włosy reagują na opisane przez Ciebie mycie, gdy nie nakładasz olejów wcale? Cytat:
|
|
#54038 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77 właśnie z artykułu wizażowego wyczytałam
![]() Mogę je czytać 500 razy w kółko
|
#54039 |
|
Kazar Lady
|
ja nie mam w ogóle tam konta i wygooglowałam interesujące komentarze.
powinnyśmy jakiś bojkot uskutecznić - jak zabiorą nam jantara, nie zamierzam niczego z ich firmy kupować, tłumaczenie, że to przez klientki, ktore go nie kupują jest co najmniej idiotyczne
|
|
|
|
#54040 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Co do bazy, to nie ma sensu tu nic regulować - jest kwaśna. Cytat:
![]() Ale lewa się nie wyłamuje, tylko albo za długo ją stylizowałaś albo... nadaje się do podcięcia. Może tez mieć po prostu taki urok. Cytat:
Może przydałby się opis tego mycia? Tak krok po kroku? Biorę. Gdzie przyjść? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak to sobie o Seba Medzie myślę, ale zawsze żal mi kasy na kolejny środek do rajstop Cytat:
I u mnie im delikatniej, tym lepiej - w zasadzie samo ugniatanie i delikatny masaż skóry jeśli używam szamponu. Potem nakładam odzywkę delikatnie i w miarę wszędzie. Odczekuję. I dopiero teraz delikatnie rozczesuję palcami. Cytat:
Mnie na 3-tygodniową kurację wyszło półtorej butli. Nie poszalałam wczoraj z shea. Rozleniwiłam się. Mam puch jak talala, ale co tam... Dziś coś nałożę albo jutro zrobię dobierańca. Z lenistwa ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Zawsze warto do nich wracać. Cytat:
![]() Wszystkie społecznościowe mamy poblokowane. Taki urok. Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-01-25 o 14:27 |
|||||||||||
|
|
|
#54041 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
chyba założe konto na FB zeby im zakomunikowac o bojkocie, do tej pory się coś brało "do jantara" jak mogą twierdzić ze go nie kupujemy, skoro latamy za nim jak kot z pęcherzem np ja juz od 2 lat ![]() pięknie sie załatwiłam, czytając te komentarze oderwałam sie na chwile od robienia obiadu i teraz potarłam ręką usta a dopiero kruszyłam papryczkę peperoncino ratunku pieeeecze |
|
|
|
|
#54042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#54043 |
|
Zakorzenienie
|
mlekiem!!
|
|
|
|
#54044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i odniosłam się ogólnie do ph i jego regulowania.
|
|
#54045 |
|
Kazar Lady
|
dziękuję dziewczyny, uratowałyście mnie ale piekło...
|
|
|
|
#54047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio często myję metodą OMO i wygląda to mniej więcej tak:1. Pochylam się nad wanną i przerzucam włosy do przodu 2. Moczę włosy prysznicem, baardzo dokładnie bo inaczej nie chcą się domyć 3. Nakładam odżywkę (chyba że wcześniej mam nałożony olej) mniej więcej od połowy długości 4. Wylewam trochę szamponu na dłoń, dolewam odrobinę wody, rozcieram w dłoniach a następnie wkładam dłonie między włosy po bokach głowy i delikatnie masuję skalp okrężnymi ruchami. 5. Początek jak w 4. tylko wkładam dłonie między włosy nad czołem i nad karkiem, powtarzam masowanie. 6. Przeciągam pianę po długości, czasami jak czuję że jakieś pasmo nie chce się domyć to zwracam na nie szczególną uwagę, ale nie trę. 7. Spłukuję szampon i nakładam odżywkę d/s (zwykle dość sporo). Najpierw rozcieram ją w dłoniach, a następnie nakładam od nasady włosów po końce. Potem czasami zakładam czepek i siedzę z nim dłużej, a czasem czekam parę minut i spłukuję. Jeśli czeszę włosy w tym kroku to tuż przed spłukaniem odżywki. A co dalej to już pisałam wcześniej, odciskam w koszulkę, prostuję się, rozczesuję palcami, nakładam b/s i żel. Może dojdziecie co jest winne powstawaniu mojego dreda
|
|
#54048 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o decyl glucoside
![]() Już wszystko zrozumiałam ![]() Dzięki Dziewczyny
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-01-25 o 14:55 |
|
|
|
#54049 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() 4. Szampon rozbełtaj w naczyniu jakimś, z większą ilością wody do uzyskania piany i tym polej głowę, następnie masuj skalpik ![]() EDIT: jeśli poczujesz, że fragment gdzieś jest niedomyty to odrobina szamponu na paluszki, rozetrzeć i między włosy na skórę głowy ![]() 6. Niepotrzebne to przeciąganie spływająca piana wszystko ładnie domyje - u mnie nawet oleje w ten sposób zmywam - raz! Szamponem Hipp ![]() Tyle ode mnie, ciekawe co Eloe napisze... Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-25 o 15:04 |
|
|
|
|
#54050 |
|
Kazar Lady
|
Moje włosy po całonocnym trzymaniu oleju slonecznikowego, pielęgnacja wciąż ta sama.
szału nie ma wracam do oliwy z oliwek
|
|
|
|
#54051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale następnym razem spróbuję krócej suszyć w tych miejscach, może będzie lepiej. |
|
|
|
|
#54052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję zastosować się do tego jutro i jeśli Eloe się wypowie to jeszcze do tego co podpowie. Może w końcu pozbędę się kołtuna ![]() Cytat:
|
|
#54053 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78! Piękne są!
|
#54054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aloe Vera Luksus Gel, INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Triethanolamine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol. Ceramidy sobie zamowie z Mazidel i panthenol tez.Ja bym szalala, gdyby mi sie takie cudne loki na glowie pojawily. Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2012-01-25 o 17:27 |
|
|
|
|
#54055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc tak myłam z głową odchyloną do tyłu nakładłam na długość potem na skalp- i masaż z 15 minut następnie włosy na długości pougniatałam i wszystko dokładnie spłukałam/. Po issanie nic nie nakładałam ![]() Cytat:
dopiero teraz tak dokładnie zobaczyłam jakie są długie. powiedz jaką masz długość?
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-01-25 o 17:30 |
||
|
|
|
#54056 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko
![]() Tylko włosy z wysoką porowatością nie lubią kokosa itp? Czy te z normalną też?
|
#54057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#54058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#54059 |
|
Zadomowienie
|
Ag Rafko dzięki za odpowiedź
W końcu się odważyłam wysłać te fotki, zobaczymy ![]() 86Paula oswoić to się oswoiłam, bo cóż zrobić. Tylko wyjątkowo niewdzięczna za ten dar losu jestem ![]() Milena: może faktycznie musiałabyś spróbować innej odżywki do mycia? Chociaż jak nawet masz problem, żeby włosy delikatnym szamponem domyć, to nie wiem... no, ja sobie dzisiaj rycynowy odżywką zmyłam bez problemu ewcia - może czas na OMO Eloe, Dmka, tak ogólnie: męczą mnie te codzienne niespodzianki, stylizacja, reanimacja, bez których włosy nadają się jedynie do związania. Dużo czasu codziennie rano na te kombinacje idzie. Gdybym była prostowłosa z natury machnęłabym jakąś krótką do bólu prostą, albo asymetryczną fryzurę - od zawsze mi się tak marzy, wystarczyłoby się uczesać rano i wio. Prosto, szybko, bez poprawiania. Mogłabym spróbować nowego cięcia, zamiast wiecznie tylko podcinać końcówki i zaczesywać grzywkę na drugą stronę Encanto jest prostowaniem trwałym-na parę miesięcy, ale całe życie tak walczyć, yhh...Nie twierdzę, że moje włosy są brzydkie, ale zupełnie mi do twarzy nie pasują te wywijasy, dlatego też męczę się z grzywką codziennie i ją prostuję Tak czy siak mogę tylko sobie pomarudzić i w niczym to nie pomoże Rabarba ![]() Miska co ty gadasz! jak to szału nie ma jak jest! Oj gonicie za bardzo dziś, a ja jutro kolejny egzamin mam...
|
|
#54060 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- yarrowia ja nie wiem co sie ze mną dzieje;d może ja niedokładnie myje te włosy
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Dzięki temu włosy są nieco mniej suche). Nawet się nie obejrzę, a po prostu opada. Sam, a w zasadzie dzięki sile grawitacji.
(a z kolei jak próbuję roztrzepać to na przykłąd machając głową to mam proste...)
podejrzany ten kołtun się wydaje
osobiście bym umyła jej włosy, ciekawe czy też by się kołtun pojawił

albo po prostu potrzebuje protein i odzywiania na maksa..

niekoniecznie. Odzew na macerat może byc lepszy - choćby u mnie na słonecznikowy lipa, ale na macerat marchewkowy na słonecznikowy - naprawde fajnie
Jak mi się przypomniało co wtedy miewałam to ten kołtun wcale nie wydaje się taki straszny. 

Skoro takie buty, to nie ma co wskakiwać nowe

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Encanto jest prostowaniem trwałym-na parę miesięcy, ale całe życie tak walczyć, yhh...