Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1803 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 18:00   #54061
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

yarrowia dokładnie, czas na OMO, szkoda mi całych włosów na detergentowanie ich

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:22   #54062
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Jak to szału nie ma? Jest szał, są pięęęękneee
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Miskaa78! Piękne są!
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość

Ja bym szalala, gdyby mi sie takie cudne loki na glowie pojawily.
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość

ale masz długie włosy dopiero teraz tak dokładnie zobaczyłam jakie są długie. powiedz jaką masz długość?
dopiero je obciełam, czego przebolec nie moge, mialam je dłuższe o jakies 5-6cm na mokro siegają mi do zapięcia stanika, wrzucalam zdjęcia pare dni temu takich rozczesanych niesfalowanych w skręcie sa krótsze, w centymetrach nie wiem, nie mierzyłam
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Miska co ty gadasz! jak to szału nie ma jak jest!
Yar a w prostych dobrze sie czujesz? Takie naturalnie proste lejace są i moim marzeniem, ale moje po wyprostowaniu są takie dziwne, nie są sypkie a końcówki od razu sa zepsute i szorstkie, dlatego prostownica na dno szuflady poszła. Myslałam nad encanto, nawert juz sie umówiłam na zabieg, jednak zrezygnowałam i dobrze - niektórym wychodzi efekt topielicy - dla mnie to byłby koszmar, mam za mało włosów
Przeczekaj może ten gorący sesyjny okres, bo może to ma trochę wpływu na postrzeganie włosków? nie może być źle, skoro tak dużo z nas chwali Twoje włoski, przecież nie piszemy tego, tylko dlatego ze komplementy są milsze w odbiorze

bardzo dziekuje Wam za pochwały, jednak dzis one jakies takie rozdrobnione są, bardziej podobaja mi sie grube lokasy

Musze sie w końcu postarać zrobić mycie tak jak należy, albo samą odżywką sie nauczyć albo chociaż OMO a ja tak bez sensu metoda kubeczkowa ale na długość nie kładę oleju czy odżywki ( dzis był olej, bo z nocy został)
jutro nałoże oliwę z oliwek, może ładniejsze będą.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:09   #54063
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Kurcze, co włosy to inna reakcja
Ano, z olejami nie ma wyjścia, trzeba przetestować. Moje np nie lubią tylko ryżowego a inne podobne już tak.

Zużyłam w końcu resztkę psującego się już powoli masła babassu. Na pewno zamówię je ponownie, ale latem. Sprawdzało się świetnie na moich włosach W ogóle mam straszliwe zapasy olei do zużycia. Zostało mi jeszcze jakieś.... 1,5l

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:17   #54064
zakrecona_ona
Przyczajenie

Cytat:
Przeniosłam Cię i od razu odpowiem - możesz być niewłaściwie obcięta. Jeśli włosy są cięte jak proste - według jednej linii - to te spod spodu nie mają szans się nawet pokazać.
Pokaż zdjęcie włosów, coś poradzimy.
To tez nie jest dziwne - wierzch jest bardziej narażony na zniszczenia, dlatego tak się zachowuje. Spód jest chroniony przez wierzch oraz przez sebum.
Pielęgnację też masz do poprawy.
Ale na początek zdjęcie!
ok więc wysyłam zdjęcia, może coś poradzicie, bo jestem załamana jak na to patrzę ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1276.jpg (73,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1278.jpg (89,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1286.jpg (124,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1289.jpg (104,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1290.jpg (92,6 KB, 25 załadowań)
zakrecona_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:23   #54065
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Przekarmienie, nie obklejenie a przekarmienie
Zrób im mycie z SLS i odżywkę a następne mycie lżejsze
Cięższe odżywki można przesunąć na przed myciem

To co powiesz o zestawie: krem do rąk jako maseczka przed, mycie żelem do higieny intymnej, odżywka na mleczku do demakijażu i na to krem do rąk jako b/s? ;P
Alergicy muszą sobie jakoś radzić
W sumie racja. No zel do higieny intymniej to bardzo delikatny środek do MYCIA dlatego mnie nie zadziwił ale Krem hehhe
Ja dzis pierwszy raz zrobilam płukankę octową a zaraz po dałam na skórę głowy wodę brzozową.. - śmierdząca bylam masakrycznie więc od razu dałam odzywke bez spłukiwania bogu dzieki od razu lepiej
Stary 2012-01-25, 20:32   #54066
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
ale Krem hehhe
a krem ma o wiele lepszy skład niz niejedna drogeryjna odżywka do włosów, dla mnie dziwne nie jest i używam go z przyjemnością również do włosów

Stary 2012-01-25, 20:37   #54067
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a krem ma o wiele lepszy skład niz niejedna drogeryjna odżywka do włosów, dla mnie dziwne nie jest i używam go z przyjemnością również do włosów
moze kiedys spróbuje
Stary 2012-01-25, 20:47   #54068
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
moze kiedys spróbuje
ja go uzywam jedynie pod lub na żel lniany, spróbuj tani fajny kosmetyk wielofunkcyjny

Stary 2012-01-25, 20:50   #54069
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle mam straszliwe zapasy olei do zużycia. Zostało mi jeszcze jakieś.... 1,5l
O matko Jak Was czasami czytam to myślę, że zasługuję na jakieś zakupy Ale niezła jestem, kończy mi się już litrowa butla oleju z pestek winogron i ani razu jeszcze nie miałam go na włosach! Trochę poszło do mycia paszczy, ale ćśś...

Cytat:
dopiero je obciełam, czego przebolec nie moge, mialam je dłuższe o jakies 5-6cm na mokro siegają mi do zapięcia stanika, wrzucalam zdjęcia pare dni temu takich rozczesanych niesfalowanych w skręcie sa krótsze, w centymetrach nie wiem, nie mierzyłam
Na tych zdjęciach ostatnich wyglądają na mega długie, bym powiedziała, że na pewno za stanik.
Cytat:
Yar a w prostych dobrze sie czujesz? Takie naturalnie proste lejace są i moim marzeniem, ale moje po wyprostowaniu są takie dziwne, nie są sypkie a końcówki od razu sa zepsute i szorstkie, dlatego prostownica na dno szuflady poszła. Myslałam nad encanto, nawert juz sie umówiłam na zabieg, jednak zrezygnowałam i dobrze - niektórym wychodzi efekt topielicy - dla mnie to byłby koszmar, mam za mało włosów
Yhy macam się własnie po takich lejących i sypkich Owszem, jak już były wyniszczone farbowaniem to prostownica jeszcze pogarszała sprawę, teraz jest nieźle Fajne by było trwałe wyprostowanie samej grzywki...ale ona szybko odrasta, musiałabym często poprawiać, hmhmmm...
Cytat:
Przeczekaj może ten gorący sesyjny okres, bo może to ma trochę wpływu na postrzeganie włosków? nie może być źle, skoro tak dużo z nas chwali Twoje włoski, przecież nie piszemy tego, tylko dlatego ze komplementy są milsze w odbiorze
Eee tam, sesja mi już dynda, wiesz ile razy ja już chciałam iść do fryzjerki i krzyczeć 'coś szalonego proszę!' a kończyło się na podcięciu końcówek.. i ja wam wierzę, sama widzę, że jest lepiej niż przed CG. Po prostu lubię wszystko co proste, nieskomplikowane, ułożone, nudne

Cytat:

yarrowia ja nie wiem co sie ze mną dzieje;d może ja niedokładnie myje te włosy
Oj, może tak masz i już

Cytat:
W sumie racja. No zel do higieny intymniej to bardzo delikatny środek do MYCIA dlatego mnie nie zadziwił ale Krem hehhe
Eee tam Wczoraj moja współlokatorka i jej kolega mieli radochę z tego, że skończył mu się żel pod prysznic,więc umył się szamponem do włosów... Wzdechnęłam tylko
Stary 2012-01-25, 20:57   #54070
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
O matko Jak Was czasami czytam to myślę, że zasługuję na jakieś zakupy Ale niezła jestem, kończy mi się już litrowa butla oleju z pestek winogron i ani razu jeszcze nie miałam go na włosach! Trochę poszło do mycia paszczy, ale ćśś...
Zdecydowanie zasługujesz Zakupy dowłosowe są zawsze na miejscu I w ogóle to szalejesz, czas najwyższy użyć go do włosów Ja mam tylko ryżowy, którego raz użyłam na włosy, ale to dlatego że mi zupełnie nie pasuje.
Cytat:
Eee tam, sesja mi już dynda, wiesz ile razy ja już chciałam iść do fryzjerki i krzyczeć 'coś szalonego proszę!' a kończyło się na podcięciu końcówek..
Wiesz, z jednej strony możesz się cieszyć że nie realizujesz swoich szalonych pomysłów. Ja w ten spósób 2 razy skończyłam z dredami, raz z jeżykiem, raz z czerwonymi włosami i raz z blondem który pasował do mnie jak pięść do nosa.
Cytat:
Eee tam Wczoraj moja współlokatorka i jej kolega mieli radochę z tego, że skończył mu się żel pod prysznic,więc umył się szamponem do włosów... Wzdechnęłam tylko
Pamiętam jak kiedyś mojej koleżance na wyjeździe zabrakło żelu pod prysznic, myła się szamponem i bała się że jej więcej włosów na ciele wyrośnie (no ale małe byłyśmy i głupie więc to poniekąd usprawiedliwione)

Stary 2012-01-25, 21:07   #54071
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Na tych zdjęciach ostatnich wyglądają na mega długie, bym powiedziała, że na pewno za stanik.
Yhy macam się własnie po takich lejących i sypkich Owszem, jak już były wyniszczone farbowaniem to prostownica jeszcze pogarszała sprawę, teraz jest nieźle Fajne by było trwałe wyprostowanie samej grzywki...ale ona szybko odrasta, musiałabym często poprawiać, hmhmmm... Eee tam, sesja mi już dynda, wiesz ile razy ja już chciałam iść do fryzjerki i krzyczeć 'coś szalonego proszę!' a kończyło się na podcięciu końcówek.. i ja wam wierzę, sama widzę, że jest lepiej niż przed CG. Po prostu lubię wszystko co proste, nieskomplikowane, ułożone, nudne

Oj, może tak masz i już

moje kudełki są sciete w u a te falki na srodku pleców są najmniej zakręcone i taki trókąt robia. Na zdjeciu mam troche pochyloną głowę, nie są aż tak długie niestety

encanto na grzywke sobie zrób, skoro i tak ja prostujesz, ten złoty preparat nie ma formaldehydu i można zakupic na ebay małe ilości. Znasz metode, wiec formalnoscia bedzie jak napisze, ze bez suszenia zimnym powietrzem, czy wyciaganiu na szczotkę nieraz ten wyprost nie istnieje..na każdych włosach wychodzi inaczej i jak sie nie spróbuje to i tak nie bedzie wiadomo, jaki efekt sie uzyska..

co do nudy, to od początku bytności u Was mam na głowie nudę racja
narazie mnie to bawi, ale kto wie ile czasu to potrwa? Rozumiem Twoja potrzebę zmiany, pare lat temu ciachnełam włosy z długości prawie po pas na takie do brody, czułam sie super !!
włoski odżyły, wzmocniły się ja ubierałam sie dopasowując ciuchy do włosów teraz odrosły i jednak chcę mieć dłuższe jeszcze dłuższe.

się opisałam w trakcie oglądania tv, ciekawe czy ma to sens

Stary 2012-01-25, 21:29   #54072
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wilgotność procentowa sobie, a punkt rosy sobie., co nie oznacza, ze któraś z tych zmiennych jest mniej istotna. Głównie idzie o punkt rosy - wszystko jest w FAQ Obecnie oscyluje on głównie w okolicach zera lub w partiach minusowych, więc humektanty puszą, wyciągając z włosów wodę.
Jeśli jest mróz, to wilgotność procentowa jest niska.
Wiem, pamiętam doskonale,że to wszystko jest w FAQ, czytałąm już ze 3 razy o wilgotności, humektantach i punkcie rosy, ale nijak nie mogę tego do końca ogarnąć i dopasować do pielęgnacji. Wiem tyle,że przy skrajnych uważać z humektantami.
Cytat:
Moje włosy po całonocnym trzymaniu oleju slonecznikowego, pielęgnacja wciąż ta sama.
szału nie ma

wracam do oliwy z oliwek
Jak to szału nie ma!? Śliczne są!!! Niejedna po tak krótkiej pielęgnacji chciałaby taki efekt!!!
Cytat:
Ag Rafko dzięki za odpowiedź W końcu się odważyłam wysłać te fotki, zobaczymy
86Paula oswoić to się oswoiłam, bo cóż zrobić. Tylko wyjątkowo niewdzięczna za ten dar losu jestem

Milena: może faktycznie musiałabyś spróbować innej odżywki do mycia? Chociaż jak nawet masz problem, żeby włosy delikatnym szamponem domyć, to nie wiem...
no, ja sobie dzisiaj rycynowy odżywką zmyłam bez problemu
ewcia - może czas na OMO
Eloe, Dmka, tak ogólnie: męczą mnie te codzienne niespodzianki, stylizacja, reanimacja, bez których włosy nadają się jedynie do związania. Dużo czasu codziennie rano na te kombinacje idzie. Gdybym była prostowłosa z natury machnęłabym jakąś krótką do bólu prostą, albo asymetryczną fryzurę - od zawsze mi się tak marzy, wystarczyłoby się uczesać rano i wio. Prosto, szybko, bez poprawiania. Mogłabym spróbować nowego cięcia, zamiast wiecznie tylko podcinać końcówki i zaczesywać grzywkę na drugą stronę Encanto jest prostowaniem trwałym-na parę miesięcy, ale całe życie tak walczyć, yhh...
Nie twierdzę, że moje włosy są brzydkie, ale zupełnie mi do twarzy nie pasują te wywijasy, dlatego też męczę się z grzywką codziennie i ją prostuję
Tak czy siak mogę tylko sobie pomarudzić i w niczym to nie pomoże A jak już jak się zdecyduję na jakieś dziwne cięcie to skąd wziąć fryzjera, który tego nie sknoci? Nawet w dużym Wrocławiu nie ma za wiele możliwości.
Rabarba To mi Jantar na dwa cykle po 3 tygodnie wystarczył, chyba już wiem dlaczego nie widziałam efektów
Miska co ty gadasz! jak to szału nie ma jak jest!

Oj gonicie za bardzo dziś, a ja jutro kolejny egzamin mam...
Nie ma sprawy.
Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale z tymi prostymi krótkimi fryzurkami to tylko tak się wydaje. Z 10 lat temu miałam taką mniej więcej jak te dwie w drugim rzędzie od góry. Trochę krótsza niż te o których marzysz. Wtedy nie miałam pojecia o istnieniu fal na mojej głowie, bo fale zaczynaja mi się na innej długości. Jednak włosy nie były sypkie(bo w rzeczywistości nigdy pewnie proste nie były, choć silniejszy skręt dostaly dopiero po ciąży), a podatne na ukłądanie, wystarczyło trochę żelu wetrzeć i wyżelować pazurki. Fakt, mniej problemów ze stylizacją, szybciej schły. Ale rano wcale nie było tak "strzepnać i iść". Po bokach glowy robiły się samoistne przedziałki, czasem z tyłu także(zależy jak spałam). I trzeba to było ogarnąć, czasem cała głowa pod kran. Jedna z koleżanek do dzis uważa, że w tej fryzurze było mi najlepiej. Ale juz za bardzo polubiłam długie włosy...Może koło 50-tki do niej wrócę, bo wtedy w długich mogę wyglądać dziwacznie.
Sorki za przynudzanie. Chodziło mi o to, że prostowłose chyba też nie budzą się na głowie z tym samym co przed nocą.

Chatul, jak po mieszance lniano-miodowej?

Ja dzis poeksperymentowałam. Ale chyba nie będzie fajnie. Jakieś powyginane się zdają. Zobaczymy rano.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:40   #54073
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nawet umieściłam w receptariuszu przepis na podstawowa emulsję humektantową. Zerknij.
Dasz linka do receptariusza?

Cytat:
celem usztywnienia miód powinien dać radę. Ale czy spuszy - oto jest pytanie. I czy włosom się spodoba - Małgosia nie lubi, jej włosy źle reagują. Moje z kolei kochają, szczególnie w kwaśnej płukance (byle nie za dużo, bo sztywniaki i zlepki się robią )
Nie zostaje nic innego, jak tylko sprawdzić.
Sprawdziłam... Efekt marny.
Fakt, fryzura była utrwalona, ale tylko do rana A potem się włosy rozprostowały. I były takie lekko klejące... Za dużo miodu dałam. Ale gdybym dała mniej, to skręt byłby jeszcze słabszy.
Widać ta metoda nie jest dla mnie.

Cytat:
Moje włosy po całonocnym trzymaniu oleju slonecznikowego, pielęgnacja wciąż ta sama.
szału nie ma
Jest szał!

Cytat:
tak ogólnie: męczą mnie te codzienne niespodzianki, stylizacja, reanimacja, bez których włosy nadają się jedynie do związania. Dużo czasu codziennie rano na te kombinacje idzie. Gdybym była prostowłosa z natury machnęłabym jakąś krótką do bólu prostą, albo asymetryczną fryzurę - od zawsze mi się tak marzy, wystarczyłoby się uczesać rano i wio. Prosto, szybko, bez poprawiania. Mogłabym spróbować nowego cięcia, zamiast wiecznie tylko podcinać końcówki i zaczesywać grzywkę na drugą stronę Encanto jest prostowaniem trwałym-na parę miesięcy, ale całe życie tak walczyć, yhh...
Nie twierdzę, że moje włosy są brzydkie, ale zupełnie mi do twarzy nie pasują te wywijasy, dlatego też męczę się z grzywką codziennie i ją prostuję
Tak czy siak mogę tylko sobie pomarudzić i w niczym to nie pomoże A jak już jak się zdecyduję na jakieś dziwne cięcie to skąd wziąć fryzjera, który tego nie sknoci? Nawet w dużym Wrocławiu nie ma za wiele możliwości.
Może najpierw próbuj prostować włosy szałwią?
Stary 2012-01-25, 22:10   #54074
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
szału nie ma
bosko!

Cytat:
Dzięki wielkie Spróbuję zastosować się do tego jutro i jeśli Eloe się wypowie to jeszcze do tego co podpowie. Może w końcu pozbędę się kołtuna
ciekawa jestem co napisze

Cytat:
Eloe, Dmka, tak ogólnie:

Oj gonicie za bardzo dziś, a ja jutro kolejny egzamin mam...
Może się nie słuchają, bo marudzisz ja wiem co powinnaś zrobić! Spotkać się oko w oko z Eloe jesuuu, ja bym ją namawiała na to do skutku tak blisko masz...a ona też potrafi włoski podciąć no i 'przeanalizować' oraz przedyskutować...się rozmarzyłam normalnie myślę, że wybiłaby Ci ten pomysł z głowy

EDIT: za egzamin...

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
encanto na grzywke sobie zrób, skoro i tak ja prostujesz, ten złoty preparat nie ma formaldehydu i można zakupic na ebay małe ilości. Znasz metode, wiec formalnoscia bedzie jak napisze, ze bez suszenia zimnym powietrzem, czy wyciaganiu na szczotkę nieraz ten wyprost nie istnieje..na każdych włosach wychodzi inaczej i jak sie nie spróbuje to i tak nie bedzie wiadomo, jaki efekt sie uzyska.
Niestety ma

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 22:10   #54075
Secret125
Raczkowanie

Hej
Zapisałam się dzisiaj do fryzjera na jutro. Wielkich zmian nie będe robić, tylko chce zmniejszyć objętość i podciąć grzywkę. Jeszcze nigdy u tej fryzjerki ie byłam, ale słyszałam że jest niezła, mam nadzieję tylko że nie zetnie mi 20 cm

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 22:13   #54076
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, że prostowłose chyba też nie budzą się na głowie z tym samym co przed nocą.
Zgadzam się. Jak myślałam, że mam proste włosy musiałam codziennie rano myć i stylizować. Dziękuję bardzo...teraz wstaję i fryzura gotowa, NIC z nią nie robię, bo jest w porządku nawet lekko pognieciona...

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Zapisałam się dzisiaj do fryzjera na jutro. Wielkich zmian nie będe robić, tylko chce zmniejszyć objętość i podciąć grzywkę. Jeszcze nigdy u tej fryzjerki ie byłam, ale słyszałam że jest niezła, mam nadzieję tylko że nie zetnie mi 20 cm
Esh...też tak chcę

Stary 2012-01-25, 23:38   #54077
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Albo coś jednego albo cały zestaw - skoro olejujesz, to można by dać lżejszą d/s i b/s. Wspomniany przez Ciebie krem zielony z Biedry też ma takie właściwości.
Może być tak, ze któryś ze składników jest nielubiany przez Twoje włosy. Próbuj ten sam zestaw do skutku aż trafisz, co to.
Na początek wyklucz Isanę z babasu. Potem zastosuj ją zamiast Garniera lub Alterry. Na koniec jeszcze krem z Biedronki (do wykluczenia przy 3 myciu). Ważne, by zawsze nakładać to samo, a wykluczac tylko jeden produkt!

Pytania dodatkowe: od kiedy stosujesz krem z Biedronki?
Kiedy ostatnio stosowałaś szampon z siarczanem?
Czym olejujesz włosy?
Dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie
Krem z biedronki dopiero 2 razy (stosuję dopiero po drugim odsączeniu w koszulkę) smarując ręce i takimi niewchłoniętymi po kłakach, ale staram się z wierzchu tylko, głównie na końce.
Szampom z SLS uzywałam ostatnio na początku roku jak zaczęłam stosować CG - ale ani razu jeszcze nie myłam samą odżywką, zawsze BD 2 razy i jeszcze Pottersem.
Olejuję rycyną zmieszaną z oliwą z oliwek.
DS daję albo Alterrę albo Garniera.
Czyli olejowanie zostawić, ds dac Alterrę a później już tylko lniany?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 07:30   #54078
AjriszMarta
Zakorzenienie

Hej
Dostałam nieco lecytyny w granulkach. Wiecie jak się za nią zabrać? W czym to się rozpuszcza itp. ?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:08   #54079
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dziewczynki, Jantar na DOZ szybciutko zamawiać!

Stary 2012-01-26, 08:13   #54080
milena798
Rozeznanie

Cytat:
nie martw się szybko Ci odrośnie te 5-6 cm a to widziałam te zdjęcie coś mi sie przypomina ale chyba wtedy nie zwróciłam tak uwagi na długość jak teraz
Cytat:
Oj, może tak masz i już
jutro jeszcze się upewnie czy tak mam jak będę myć to umyję dokładniej niż zwykle i zobaczę

Cytat:
Pamiętam jak kiedyś mojej koleżance na wyjeździe zabrakło żelu pod prysznic, myła się szamponem i bała się że jej więcej włosów na ciele wyrośnie (no ale małe byłyśmy i głupie więc to poniekąd usprawiedliwione)

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
juz zamawiam
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:19   #54081
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie dostałąm info na maila! I przyszłam ogłosić. Chciałam coś jeszcze domówić, ale nie wiem co-olejek myjący Ziai niedostepny, olej Palmers niepotrzebny, bo zapas olejowy mam.... hmmm. Chyba capnę sam Jantar.
Domówiłam serum biovax na końcówki, bo przecież musi być powyżej 20 zł.
Moje wczorajsze eksperymenty w codzienniku. Kiepsko-wyprost na większej części. Trzy pasma mocniej sklrecone. Puch.
I czerwień pohibiskusowa chyba się wypłukała, Miss miała rację-efekt tylko przez parę pierwszych myć. Ale rudy też fajny. Choć nie powiem-kuszą mnie te czekolady...
Edit: Ale ze mnie cep-2 butelki mogłam wziąć
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:23   #54082
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za info, tym razem się udało

PS Może wzięli więcej, bo pisałam do nich ostatnio.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:25   #54083
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
juz zamawiam

Cytat:
właśnie wzięłam 2 buteleczki...podrożał

Stary 2012-01-26, 08:37   #54084
milena798
Rozeznanie

Cytat:
właśnie wzięłam 2 buteleczki...podrożał
tez zauważyła haha za chwile już jantar będzie niedostępny

Ag Rafko pięknie w codzienniku
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-26, 08:42   #54085
yarrowia
Zadomowienie

A to dziady, też mam powiadomienie mailowe ustawione, a nic nie dostałam!
Stary 2012-01-26, 08:42   #54086
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Wzięłam 10 Nie ma półśrodków

A teraz popatrzę, coście napisały i postukam z Wami

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:43   #54087
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Już zamówiony
Cytat:
Moje wczorajsze eksperymenty w codzienniku. Kiepsko-wyprost na większej części. Trzy pasma mocniej sklrecone. Puch.
I czerwień pohibiskusowa chyba się wypłukała, Miss miała rację-efekt tylko przez parę pierwszych myć. Ale rudy też fajny. Choć nie powiem-kuszą mnie te czekolady...
A tam kiepsko, i tak są śliczne. Bywało lepiej, ale nie ma tragedii (jak np u mnie wczoraj )

Hibiskus owszem daje efekt na parę myć, ale efekt jest fajny a hennę i tak zakwasić czymś trzeba

Ja właśnie dwie butelki wzięłam, ale domówiłam przy okazji CP, jak zeżrę Vitapil to będzie w pogotowiu, a cały czas zapominałam kupić.

Tymczasem idę myć włosy i zaparzyć pokrzywę.

Stary 2012-01-26, 08:45   #54088
AjriszMarta
Zakorzenienie

Czy ja jedyna nie zamawiam Jantara? :P
Mam jeszcze z pół butli, następna za pół roku Jeśli będą ;]

Agrafeczka, i tak uwielbiam Twoje włoski, czy siądzie skręt czy nie Są zdrowe i śliczne!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:50   #54089
milena798
Rozeznanie

Miss dobry jest ten Vitapil? działa?
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-26, 08:50   #54090
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Wzięłam 10 Nie ma półśrodków

A teraz popatrzę, coście napisały i postukam z Wami
10 butelek? ja tylko 2...głupio mi teraz, że tak mało

Chodź, chodź, popisz z nami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości