Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 22:45   #3301
sloneczko740
Rozeznanie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi czy kwiaty pomiędzy goździkami na tym zdjęciu to storczyki?
tak to są storczyki
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ta pierwsza ładna ale ta cena
no cena szokująca ale chyba ją zamówie.. bo tak bardzo mi sie podoba
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31840251]

na kwiatowej tam oprócz kwaitów sprzedają rózne dekoracje w tanich cenach[/QUOTE]
tylko u mnie czegoś takiego nie ma.. nie zapominajćie że ja z Ostrołeki jestem woj. mazowieckie
Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny - mam pytanie. Podoba Wam się któraś z tych dekoracji na samochód?
ta 2 jest ładna
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam problem od kilku dni strasznie zle sie czuje... Kreci mi sie w glowie. Normalnie jak bym byla pijana. A najgorsze jest to ze to nie sa jakies mocne zawroty, ale za to trwaja caly dzien. Chyba w tamtym tygodniu jakos mi sie to zaczelo. Do tego mam ogromne wypieki, choc wcale nie jest mi goraco. Zwolnili mnie dzis wczesniej z pracy i kazali isc jutro do lekarza. A ja sie boje bo jak mi cos jest i lekarz powie ze nie moge na dominikane jechac to co bedzie? Wiem ze pewno niepotrzebnie panikuje ale mnie nigdy nic nie bolalo i teraz jak mnie cos zakluje to od razu mysle ze to najgorsza choroba i ze zaraz bede umierac miala ktoras z was takie zawroty?
jakaś osłaboina jesteś.. może to ciąża.. albo początki jakiejś grypy
Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pilna sprawa.

Piszecie na zaproszeniu dokładny adres kościoła i sali?
Bo ja bym nie chciała, ale Mama mówi, że goście nie znajdą. I teraz nie wiem. Zostawić tylko "Hotel jakiśtam w mieście takim" czy pisać ten adres?
tak ja będę pisała dokładny adres kościoła i sali też ponieważ już miałam sama taką sytuacje że jedziemy na wesele do białegostoku no i wyjeżdzamy wszyscy razem do kościoła kilka samochodów mówią jedzcie za nami to traficie.. masz ci los że oni pojechali a my musieliśmy stanąć na czerwonym no i lipa ale brata wychaczyliśmy jak jechała bo później wyjeżdzał no i za nim już trafiliśmy... więc lepiej pisać adresy

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

obrączki zamówione zaliczka wpłacona będzie matowe złoto a po brzegach białe identyczne jak te w załączniku z soczewką a cena powalająca u mojego guliwera koszt 1500 zł identyczne jak te z Apartu za ponad 2600zł

paszport załatwiony i zdjęcie dane czekam na wyrobienie miesiąc
śliczne obrączki

ehm ide się kąpać i do Tża spać...do jutra
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 23:06   #3302
jagata
Wtajemniczenie

buuu...pomimo wygranej nie ma dalszej gry. Szkoda chłopaków. Teraz trzymam kciuki za mozliwośc gry w turnieju kwalifikacyjnym do IO.

Co do wpisywania adresów, to my z tego zrezygnowaliśmy. Większość gości jest z okolic i nie powinni mieć problemu ze znalezieniem kościoła (tym bardziej, że znajduje się zaraz przy cmentarzu i jak ktoś przyjeżdża na groby bliskich, to mniej więcej kojarzy który to kościół). Poza tym mieszkam na tej samej ulicy i by do mnei dojechać goście muszą przejechać obok kościoła.
Natomiast na salę przyjadą razem z nami, więc mapek im nie potrzeba
Stary 2012-01-25, 23:27   #3303
magdziaS
Podróżniczka

Dziewczyny - bardzo wielka prośba, załatwiamy teraz z TŻtem pilną sprawę dotyczącą naszej przyszłości (nie chcę pisać by nie zapeszać), wszystko ma się rozstrzygnąć w przeciągu następnego tygodnia, proszę Was więc serdecznie o kciuki Bo Wasze kciuki mają moc, a to bardzo ważna dla nas sprawa

Cytat:

Bo ja bym nie chciała, ale Mama mówi, że goście nie znajdą. I teraz nie wiem. Zostawić tylko "Hotel jakiśtam w mieście takim" czy pisać ten adres?
My mamy adres sali, ale kościoła już nie. Wszyscy wiedzą co to za kościół bo ma dość charakterystyczne położenie, a sala jest jednak daleko, wiec na wszelki wypadek każdy ma adres. Mimo, że dla tych z dalszych stron przydzieliliśmy ciocię TZta, która będzie ich kierować

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętacie "Jagodowe dekoracje" nic nie pisałam bo byłam w szoku mętlik w głowie itd. 1000 myśli. Ale do konkretów: wczoraj do mnie zadzwonili z fundacji i powiedzieli że ktoś zrezygnował i wchodzę do projektu z listy zapasowej. No i miałam mętlik tu zaczynam pracę do jutra miała paść decyzja czy zostaję w kawiarni a tu taka wiadomość i co robić?? wiadomo swoja firma jest lepsza oczywiście. Dali mi jeden dzień do namysłu. Potrzebuję poręczyciela z zarobkami 3,5 tys. I tu liczę na ojca dzwonił do szefa i zobaczymy czy mu papiery wystawi. Teraz wszystko zależy od tego czy znajdę poręczyciela czy nie.... a jeśli się tacie nie uda to leżę proszę o kciuki kochane
Jagodziu żeby wszystko się udało

Cytat:
do mnie dziś dotarła ksiega gości jest ładna nie powiem że cudowna bo po pierwsze okładka na pewno nie jest ręcznie malowana a po drugie troche kartki są krzywo wczepione w niektórych miejscach ale to nic jak za tą cenę jest ok a i tak nie wiem czy moi goście się powpisują poniżej fotki
Bardzo ładna księga - fajny kolor

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi czy kwiaty pomiędzy goździkami na tym zdjęciu to storczyki?
Storczyki Bardzo podoba mi się ten bukiet Pierwotnie też nad nim myślałam

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 23:32   #3304
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
tak wszystko zaczeło się na wizażu potem były trochę rzadzsze spotkania a teraz to już się regularnie spotykamy z Madzią na ploteczki i umawiamy się też na imprezki "łączone' z tżtami teraz w sobotę idziemy na urodziny tżta Madzi
Ooo, musiałam jakoś przegapić ten fakt - gratuluje zaszczytnej funkcji Super, że się tak zaprzyjaźniłyście dzięki naszemu wątkowi, to go jakby trochę uświęca

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
gratulacje

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Moje buciki przyszły

Są bjutiful!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Sąąąąąąąąąąą! Cudne normalnie! Aż mam ochotę takie założyć! Gratsy!

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Z ruskiego masakra byłą, bo się dwie godziny naczekałam, ale mam 4... Ulga totalna, nawet w przypadku 3 bym skakała z radości
Gratulacje Grunt, że już za Tobą

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętacie "Jagodowe dekoracje" nic nie pisałam bo byłam w szoku mętlik w głowie itd. 1000 myśli. Ale do konkretów: wczoraj do mnie zadzwonili z fundacji i powiedzieli że ktoś zrezygnował i wchodzę do projektu z listy zapasowej. No i miałam mętlik tu zaczynam pracę do jutra miała paść decyzja czy zostaję w kawiarni a tu taka wiadomość i co robić?? wiadomo swoja firma jest lepsza oczywiście. Dali mi jeden dzień do namysłu. Potrzebuję poręczyciela z zarobkami 3,5 tys. I tu liczę na ojca dzwonił do szefa i zobaczymy czy mu papiery wystawi. Teraz wszystko zależy od tego czy znajdę poręczyciela czy nie.... a jeśli się tacie nie uda to leżę proszę o kciuki kochane
Osz kurtka na wacie! Fantastyczna wiadomość!!!!!!!!!!! Też uważam, że dasz spokojnie radę na początku pogodzić jedno z drugim. teraz niech tylko Tacie się uda! Albo rzeczywiście może niech oboje Rodziców będzie poręczycielami. Ale super!

Cytat:
Idąc za Waszą radą zamówiłam zaproszenia. Kiedy zamawiałam próbki (pod koniec zeszłego roku) kosztowały 1,60. Teraz kupiłam za 1,75, a już kolejna aukcja na te same zaproszenia ma cenę 1,80. Więc idą ostro w górę. Cieszę się, że mam to z głowy.

Zamówiłam w końcu te: http://allegro.pl/kalia-art-czarujac...049167383.html
Tylko w końcu zamiast złotego paska bierzemy bordowy i zamawiamy razem ze spersonalizowanymi kopertami ecru.

Mam prawie gotową listę gości z odmienionymi pod kątem zaproszeń nazwiskami. Wybrałam kolory i teksty i dziś lub jutro wysyłam wszystko do firmy.

Oprócz tego znalazłam wazony na jabłka i dziś je zamawiam.
O takie: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,131...walec_45cm.htm
Zamówimy ich 8. Wydaje mi się, że wystarczy chociaż Mama uważa, że powinniśmy wziąć 10.

Razem z wazonami chcę zamówić kilka innych drobiazgów.

Te iskry, żeby zrobić sobie wieczorem zdjęcia z nimi:
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,1,1...zcz_iskier.htm

Zamówiłam też już z Allegro małe ozdobne dziurkacze robiące dziurki w kształcie jabłek i serc - ozdobię przy ich pomocy winietki.

Do tego naklejki na tablice, naklejki na buty (raczej na sesję niż do kościoła ) i zastanawiam się nad tą księgą gości w formie plakatu z drzewem albo rowerem. M. mówi, że goście nie będą chcieli brudzić sobie palców, ale według mnie jak ktoś nie będzie chciał, to nie będzie brudził, a dla reszty będzie zabawa.
Zaproszenia bardzo ładne, a z tymi wazonami to kijowo trochę, jak taka droga przesyłka.... A iskry super, aż się sama zaczęłam zastanawiać, czy sobie nie nabyć czegoś takiego
My na pewno będziemy mieć drzewko (już się umówiłam z Przyjaciółką, że mi namaluje, tylko jeszcze się kłócimy, jaka wielkość Bo Ona mówi, że na mniejszym niż 100/140cm to się nie opłaca, ale mi się to zdaje zdecydowanie za duży obraz!), kto nie będzie chciał, to go nie zmuszę przecież, ale chusteczki będą mokre w pogotowiu, za chwilę od razu mogą polecieć do łazienki umyć ręce, no bez przesady.

Cytat:
o matko przez tą sesje zapomniałam Chatko miałam się dowiedzieć dla CIebie o fryzjerkę więc powiem tak na 28go nie miała nic zapisane ale powiedziała że lepiej sobie zaklepać już
ooo, super, ja też Cię zapomniałam zapytać, czy tam byłaś. No nic, to pewnie jutro zadzwonię i się zapiszę wstępnie. Chyba na 11:00 najlepiej, nie? A masz tam w ogóle aktualny numer teraz? Bo mówiłaś chyba, że się gdzieś przenieśli?

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam problem od kilku dni strasznie zle sie czuje... Kreci mi sie w glowie. Normalnie jak bym byla pijana. A najgorsze jest to ze to nie sa jakies mocne zawroty, ale za to trwaja caly dzien. Chyba w tamtym tygodniu jakos mi sie to zaczelo. Do tego mam ogromne wypieki, choc wcale nie jest mi goraco. Zwolnili mnie dzis wczesniej z pracy i kazali isc jutro do lekarza. A ja sie boje bo jak mi cos jest i lekarz powie ze nie moge na dominikane jechac to co bedzie? Wiem ze pewno niepotrzebnie panikuje ale mnie nigdy nic nie bolalo i teraz jak mnie cos zakluje to od razu mysle ze to najgorsza choroba i ze zaraz bede umierac miala ktoras z was takie zawroty?
kochana, my tu nie doktory, trzeba Ci do lekarza, on powie. Ja jestem też niskociśnieniowiec i też mi się czasem zdarzają zawroty głowy, no ale na pewno nie całymi dniami, więc lepiej sprawdzić. Może masz jakąś anemię albo niedobory witaminowe. Wyjaśnij szybko, to na pewno nic groźnego i Dominikanie nic nie będzie

Cytat:
Piszecie na zaproszeniu dokładny adres kościoła i sali? Bo ja bym nie chciała, ale Mama mówi, że goście nie znajdą. I teraz nie wiem. Zostawić tylko "Hotel jakiśtam w mieście takim" czy pisać ten adres?
Zdecydowanie piszemy. Podajemy też adres naszej stronki ślubnej, gdzie TŻ zrobił mapki z każdego miasta, z którego zaprosiliśmy Gości do kościoła i do sali. Bez tego sobie nie wyobrażam, bo nikt nie wie, gdzie to jest

magdziaS, bardzo mocne !!!! Oby wszytko poszło po Waszej myśli!

No, zbieram się do spania. Kurcze, mam nadzieję, że w pracy będę mogła sobie Was czytać, bo inaczej to chyba wypadnę z obiegu zupełnie Ale chyba będę mogła, w końcu to takie samodzielne stanowisko, a komputer mam schowany za ladą, to kto mi tam będzie patrzył, co czytam, nie?

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-25 o 23:33
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 23:41   #3305
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

My nie napisaliśmy adresu kościoła, ale u nas jest tylko jeden + zapewniam dojazd
Jeżeli mieszkasz w dużym mieście i nie zapewniasz dojazdu to lepiej napisać

Podaliśmy za to adres sali, zamawiamy wprawdzie autokar dla gości, ale TŻ stwierdził, że lepiej, żeby był, w razie gdyby ktoś się spóźnił na mszę i chciał dojechać na samą salę.

MagdziuS -
Stary 2012-01-26, 00:26   #3306
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

My nie bierzemy ślubu w kościele - a Urzędów jest w mieście kilka i musze adres napisać - a część gości nie będzie samochodami - więc nie bedą jechac jeden za grugim - chyba że taksówkami więc muszą znać adres - w ogóle zastanawiam się czy nie umówić kilku taksówek żeby przewoziły gości.

Myślę że pomysł wrzucenia mapki do koperty jest fajny - i łatwiej to będzie wykonać niż na zaproszeniu

Blacky
te iskry to bardzo ciekawa sprawa
a zaproszenia bardzo ładne!
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 01:02   #3307
ladystar
Zakorzenienie

dotarlam w koncu do domu ale padam na twarz
jeszcze tylko szybkie nadrabianko i do lozeczka pod nasza nowa kolderke

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
Mam do Was tak na szybkiego sprawe. Musze zapisac sie na seminarium i nie mam pojecia do kogo?
Mam do wyboru "kose" i upierdliwych innych.. w sumie zaden wykladowca jako tako mi nie pasuje
ten u ktorego sie zapisze to nie bedzie mnie potem pytac?

wybaczcie ciemna jestem w tych sprawach :P
ja wybralam najbardziej zlosliwa babe w calej katedrze, do tego byla prodziekanem, meczylam sie z nia przeokrutnie i dlugo obronilam sie dopiero 9 miesiecy po pierwszym terminie obrony, ALE nikt nie mial zadnych zastrzezen do mojego dyplomu, byl tak dopracowany ze mucha nie siadala sama obrona mimo, iz byla bardzo stresujaca to przebiegla w przemilej atmosferze, przede mna i po mnie ludzie byli tak zjezdzani za swoje prace, a mnie tylko chwalili dodatkowo chyba nikt na uczelni niesmialby podwazyc zdania pani prodziekan wiec tylko jej gratulowali takiej dyplomantki, wiec po wszystkich mekach jakie z nia przeszlam ostatecznie jestem w pelni usatysfakcjonowana

Co do walentynek to nigdy ich nie lubilam, nadal nie lubie i nie obchodzimy ich, ale w tym roku przed walentynkami bedziemy mieli swoje swieto - pierwsza rocznice zareczyn 07.02 wiec wtedy napewno poswietujemy

mayeczka87 gratulacje!!! piekna sukienka gdybym nie kochala sie bezgranicznie w falbankach to pewnie szukalabym czegos takiego

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Wy macie sukienki śnieżnobiałe czy jakiś inny odcień? Bo ja się wciąż biję z myślami, że może jednak biała była by lepsza? Że złamana biel wygląda na brudną czy śnieżnobiałych koszulach PM i gości...
ja mam snieznobiala, po wielu rozmowach w roznych salonach, gdzie panie mi mowily ze sie NIE DA bialej w ostatnim mi powiedzieli ze sie DA!! przeszczesliwam z tego powodu bo w bialej czulam sie naj

ooo fuuuu!!! co to za rozmowy na forum slubnym o robalach??!!

Audrey buciki zamowilam 38, mam rozmiar czasem 38 czasem 39 - takie prawdziwe chyba 38,5 - zimowe kupuje 39, a letnie 38, sprawdzilam dlugosc wkladki wiec powinny byc ok, jakby cos to podobno moge wymienic. Jeszcze moj rozmiar byl w odrobine nizszej cenie wiec tym bardziej sie skusilam Jutro rano mi wysle wiec mam nadzieje ze w piatek beda u mnie

Kindziu piekne obraczki gratuluje!!! co za szalony dzien za Toba

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam szybko z pytankiem bo kumpela się głowi:
w listopadzie 2010 dostała umowe n próbny okres, 21 lutego podpisała umowe na czas okreslony 1 roku, teraz złożyła wypowiedzenie i po prostu już nie chce ić do tej pracy, a wypowiedzenia ma 2 tyg. ale w pracy ma bardzo niemiłą atmosferę. I teraz mam pytanie jak jej się liczy urlop? czy będzie on się liczył jako ten proporcjonalny? wtedy wychodzi ze ma 1,6 dnia czyli 2 dni urlopu, czy będzie się liczył jako normalnie że w roku ma 20 dni do wykorzystania? bo w koncu rok przepracowała praktycznie?
Będe wdzięczna za jakiekolwiek info
Na pewno liczy sie proporcjonalnie w stosuknu do roku kalendarzowego - ja pracowalam do marca i mialam urlop tylko za 3 miesiace w danym roku ale z tego co piszesz wnioskuje ze powinna miec urlop jeszcze za ubiegly rok - rowniez proporcjonalnie czyli za troche ponad 10 miesiecy, dodatkwo wiem ze dni urlopowe zaokragla sie zawsze w gore czyli jak wyjdzie np. 15,6 to ma sie 16 dni

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-01-26 o 01:07
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 01:43   #3308
Wiktusiaczek
Zadomowienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31839937][/COLOR]
i ta co mówi że nić nie umie[/QUOTE]

Mayeczka - moja kieca Sincerity 3621 (W sensie prawie moja, bo moja to jej odwzorowanie z poprawkami)

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Gratulacje Grunt, że już za Tobą

Jagodziu - gratuluję i trzymam kciuki za sukces!

Wizażowe kciuki są mi potrzebne na 6.02: mamy z jedną babką dwa przedmioty i seminarium i właśnie szóstego mam: egzamin z przedmiotu kierunkowego; kolokwium z drugiego przedmiotu + ocena za pracę zaliczeniową (której nie oddałam, a był termin do 4.01) i oddać 1 rozdział pracy magisterskiej, a nie mam ani zdania... I właśnie do 6.02 mam wolne, które wykorzystam na pisaniu tych wszystkich dziadostw i naukę, a mi się chce na samą myśl o ślęczeniu w książkach i wgapianiu się w monitor Wspierajmy się w tym zakichanym okresie - sesja jest be!

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2012-01-26 o 01:44
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 05:47   #3309
Madziuniusia
Zakorzenienie

wtf http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...077801085.html co ona zrobiła z górą gorsetu?
Stary 2012-01-26, 06:17   #3310
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Przecież wystarczy dać chusteczki nawilżane do wytarcia brudnego palca i problem z głowy
Z ostatnich doświadczeń moich wynika, że chusteczki nawilżające nie poradzą sobie z brudnym od tuszu paluchem ;/ Przynajmniej nie tak łatwo. Chyba, że ja mam jakiś wstrętnie trwały i mocny tusz...

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
śliczne przypomnisz który to model?
coś czuję ze będę miała duży problem z wyborem
Victoria
A oto link do strony http://www.akces2.com/victoria-obuwi...standardu.html

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
kurna no zapomniałam o najważniejszym
byłam o swojej specjalistki od spraw ogródkowych a więc po swoje podziękowania dla gości (pamiętacie moje kwiatki w małych doniczkach z winietką ) muszę zamówić 10 dni przed weselem i koszt takiego kwiatuszka z doniczką i folijką to całe = 1,50
zamówię bratki lub begonię
Rewelacja!!! Gratuluję

Cytat:
akcja robak zakończona
Mission complete

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A to nie jest tak że liczy się od kalendarzowego? Czyli tak jak Blacky napisała, kumpela powinna mieć min 10 dni urlopu tak/ Dobrze kumam?
Tak, dobrze kumasz! Urlop należy jej się za każdy przepracowany miesiąc!!

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny - bardzo wielka prośba, załatwiamy teraz z TŻtem pilną sprawę dotyczącą naszej przyszłości (nie chcę pisać by nie zapeszać), wszystko ma się rozstrzygnąć w przeciągu następnego tygodnia, proszę Was więc serdecznie o kciuki Bo Wasze kciuki mają moc, a to bardzo ważna dla nas sprawa

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 07:41   #3311
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
dzisiaj mam 4 miesiące do ślubu
wczoraj byliśmy z pierwszym zaproszeniem - u rodziców TŻ-ta

jagodziu i magdziu oraz
a dla dziewczyn mających sesję: ( w ramach mobilizacji)
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 07:58   #3312
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
dziękuję
w lutym się planuję wybrać do Akcesa mogłabym zaryzykować i zamówić przez neta, skoro Wam tak dobrze idzie, ale chyba jednak chcę najpierw na żywo zobaczyć
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

i dla wszystkich z 26 maja (już 26 jest, a dopiero był Sylwester )

I trzymam kciuki za kogo trzeba

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:02   #3313
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
hello

Magdzia0108 mam do Ciebie pytanko: kiedy zamierzacie zacząć rozdawać zaproszenia?
Większość chyba rozdamy w lutym, bo jedziemy do mojej rodziny i znajomym też damy. A resztę w marcu. Taki mamy przynajmniej plan. A bo my miałyśmy wczoraj 150 dni do ślubu

Dzięki dziewczyny za info o paszporcie

ladystar znam ten ból co do promotorki, bo na taką trafiłam na obronie magisterskiej. Jeszcze się z nią męczę. A pierwszy termin był w lipcu 2010. Wybrałam młodą promotorkę i to był wielki błąd. Wybierajcie zawsze starszych promotorów, oni to bardziej na luzie biorą, a młodzi są za ambitni i ciągle jakieś wąty mają do twojej pracy mimo, że chyba z tysiąc razy już ją poprawiałam.

gosza ja nie będę używała tuszu tylko farbek plakatowych, więc chyba łatwiej się to zmyje

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:13   #3314
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Wybierajcie zawsze starszych promotorów, oni to bardziej na luzie biorą, a młodzi są za ambitni i ciągle jakieś wąty mają do twojej pracy mimo, że chyba z tysiąc razy już ją poprawiałam.
popieram
starsi są bardziej na luzie, bo nie muszą niczego udowadniać
oczywiście trzeba uważać na "nawiedzonych"

i jeszcze Wam powiem,że mój promotor mnie "położył" na obronie, bo zapytał, ile lat ma Juszczenko (pisałam o Pomarańczowej Rewolucji) -ale załapał, że nie wiem, bo zadał dodatkowe pytania i wybrnęłam na 5

Edytowane przez MARGIDA
Czas edycji: 2012-01-26 o 08:17
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:31   #3315
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witajcie dziewoje
Ja jak zwykle

Cytat:

My mamy adres sali, ale kościoła już nie. Wszyscy wiedzą co to za kościół bo ma dość charakterystyczne położenie, a sala jest jednak daleko, wiec na wszelki wypadek każdy ma adres. Mimo, że dla tych z dalszych stron przydzieliliśmy ciocię TZta, która będzie ich kierować
najmocniejsze dla Was. Żeby Wam się udało to, co zaplanowaliście

Co do adresów, to będziemy wpisywać i adres sali i adres kościoła. Lepiej mieć pewność, że wszyscy zostali dobrze poinformowani i nikt mi nie powie, że nie wiedzial, gdzie co jest.
Cytat:
popieram
starsi są bardziej na luzie, bo nie muszą niczego udowadniać
oczywiście trzeba uważać na "nawiedzonych"

i jeszcze Wam powiem,że mój promotor mnie "położył" na obronie, bo zapytał, ile lat ma Juszczenko (pisałam o Pomarańczowej Rewolucji) -ale załapał, że nie wiem, bo zadał dodatkowe pytania i wybrnęłam na 5
Zgadzam się z tym, że lepszym promotorem jest profesor, który już od lat siedz na uczelni. To samo sprawdza się w przypadku wykładowców. Im mlodszy (na szczęście nie zawsze) tym bardziej ciśnie i stara się udowodnić, że to on jest wszechwiedzący.

Ja na obronach z promotorami nie mialam problemów. Na magisterce tylko recenzent zapomniał o mojej obronie (umawiałam się z nim osobiście na życzenie promotorki) i w dzień obrony przez 3 godziny go szukałam, a jak go w końcu znalazłam, to się spytał: "To o czym Pani pisała pracę?" Prawie tam zeszlam na miejscu. Byłam w takim szoku, że zapomniałam tytułu pracy
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:34   #3316
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Goszu śliczne buciki

Byłam wczoraj u fryzjera i zrobiłam sobie wymarzoną grzywkę nowoczesna Kleopatra

I dowiedziałam się, że odwołali mi jutrzejszy egzamin i wszystkie moje plany upadły

Ale jutro mamy z TŻtem pierwszą rocznicę zaręczyn:love :

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:38   #3317
madzia2306
Zakorzenienie

100 dni do ślubu!!!

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:40   #3318
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
100 dni do ślubu!!!
a jutro tylko dwie cyferki

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:41   #3319
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

Jagodziu żeby wszystko się udało

Bardzo ładna księga - fajny kolor

Storczyki Bardzo podoba mi się ten bukiet Pierwotnie też nad nim myślałam
Madziu bo nieskromnie powiem że zarąbałam ci ten obrazek z twojego bloga wiem pójdę za to siedziec
i oczywiście jak zawsze mocno trzymam kciuki

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-01-26 o 08:42
Stary 2012-01-26, 08:42   #3320
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
100 dni do ślubu!!!
Stary 2012-01-26, 08:45   #3321
kindziulindzia
Zakorzenienie

magdziuS bardzo bardzo mocne

madzia
za stówkę
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2012-01-26 o 08:47
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:50   #3322
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczyny, ale suknia ze zdjęć nie jest moja ;p Ja wybrałam jednak Herm's Candice - była bardziej moja Dziękuję za miłe komentarze

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:50   #3323
nena1984
Zakorzenienie

hej

dzisiaj mamy 10 rocznicę odkąd jesteśmy razem
A wszystko zaczęło się od przypadku. Tż był w 4 klasie liceum i miał studniówkę, ja byłam wtedy w trzeciej. Nie wiem czy u was tez było coś takiego, że z rocznika młodszego szła na studniówkę do "czwartaków" delegacja z klas trzecich. Po jednej parze z każdej klasy. Ja wtedy chodziłam z takim uroczym wielkoludem, który miał ksywę "Legia" i płakał jak jego ukochana drużyna przegrywała. Oboje chodziliśmy do jednej klasy i liczyliśmy na to, że pójdziemy jako delegacja na tą studniówkę. Ale los chciał inaczej. Takich chętnych jak my zgłosiła się prawie cała klasa i wychowawczyni zarządziła losowanie. W woreczku z imionami dziewczyn było jakieś 15 kartek - zostałam wybrana ja. Mój ówczesny chłopak na szczęście nie. Więc na studniówkę poszłam z kolegą z klasy. Bawiliśmy się dość dobrze do czasu aż zobaczyłam mojego Tzta, który nawiasem mówiąc powodował u mnie hiperwentylację za każdym razem gdy go spotykałam na szkolnym korytarzu. Nie ma to tamto, wpadł mi w oko zaraz na początku liceum, ale niestety tajnymi źródłami dowiedziałam się że ma dziewczynę. Wracając do studniówki, to Tż przyszedł sam, pół wieczoru na mnie patrzył, a potem podszedł i powiedział coś, co bardzo chciałabym mieć wygrawerowane na obrączce. Jako że dwa plus dwa daje cztery, dzisiaj obchodzimy dziesiątą rocznicę od kiedy jesteśmy razem. A zostaliśmy parą w zasadzie po trzech wymienionych zdaniach. Tak wiem, to magia

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:51   #3324
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
100 dni do ślubu!!!

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 08:59   #3325
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej

A wszystko zaczęło się od przypadku. Tż był w 4 klasie liceum i miał studniówkę, ja byłam wtedy w trzeciej. Nie wiem czy u was tez było coś takiego, że z rocznika młodszego szła na studniówkę do "czwartaków" delegacja z klas trzecich. Po jednej parze z każdej klasy. Ja wtedy chodziłam z takim uroczym wielkoludem, który miał ksywę "Legia" i płakał jak jego ukochana drużyna przegrywała. Oboje chodziliśmy do jednej klasy i liczyliśmy na to, że pójdziemy jako delegacja na tą studniówkę. Ale los chciał inaczej. Takich chętnych jak my zgłosiła się prawie cała klasa i wychowawczyni zarządziła losowanie. W woreczku z imionami dziewczyn było jakieś 15 kartek - zostałam wybrana ja. Mój ówczesny chłopak na szczęście nie. Więc na studniówkę poszłam z kolegą z klasy. Bawiliśmy się dość dobrze do czasu aż zobaczyłam mojego Tzta, który nawiasem mówiąc powodował u mnie hiperwentylację za każdym razem gdy go spotykałam na szkolnym korytarzu. Nie ma to tamto, wpadł mi w oko zaraz na początku liceum, ale niestety tajnymi źródłami dowiedziałam się że ma dziewczynę. Wracając do studniówki, to Tż przyszedł sam, pół wieczoru na mnie patrzył, a potem podszedł i powiedział coś, co bardzo chciałabym mieć wygrawerowane na obrączce. Jako że dwa plus dwa daje cztery, dzisiaj obchodzimy dziesiątą rocznicę od kiedy jesteśmy razem. A zostaliśmy parą w zasadzie po trzech wymienionych zdaniach. Tak wiem, to magia
Magia i przeznaczenie One istnieją No i pięna rocznica Kawał czasu.
Stary 2012-01-26, 09:00   #3326
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
hej

gratuluję rocznicy
z nami była trochę zawiła historia może wam kiedyś opowiem, powiem tylko że głupia byłam... boże to ja jak będę w twoim wieku to będę z tżtem 12 lat
aha u nas nie było takiego zwyczaju jak u was, ale też się załapałam na studniówkę bo jak zaczęłam byc z tżtem on był w ostatniej klasie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-26, 09:03   #3327
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej.

wita sie zasmarkana i rozgrzana do granic możliwości Paula

prawie całą noc nie spałam i nie mam sił isc do małej

a juz nie wspomne o niedzielnym egzaminie

jestem jeszcze w czarnej dupie i nie mam sił na nauke

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:06   #3328
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej.

wita sie zasmarkana i rozgrzana do granic możliwości Paula

prawie całą noc nie spałam i nie mam sił isc do małej

a juz nie wspomne o niedzielnym egzaminie

jestem jeszcze w czarnej dupie i nie mam sił na nauke
Biedactwo Kuruj się. Pij mleko z czosnkiem. Herbatkę z lipy z cytrynką.
Stary 2012-01-26, 09:10   #3329
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
cześć dziewczyny
wczoraj byliśmy z pierwszym zaproszeniem - u rodziców TŻ-ta

Cytat:
100 dni do ślubu!!!

Cytat:
hej

za staż i super historia

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:11   #3330
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Biedactwo Kuruj się. Pij mleko z czosnkiem. Herbatkę z lipy z cytrynką.
nie moge pic mleka pamietasz jak opisywalam swoje rewelacje z brzuchem ? odstawilam mleko 2 tyg temu , poki co chyba jest ok

mam jakies leki, szprycuje sie wszystkim co moge

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości