Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 09:54   #1471
nerola
BAN stały

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dziękujemy

Dziubku a Twój to niby nie zdolny
Jak dzis sie czujesz?

Paticzku a Ty go gina gnaj
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:57   #1472
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
IZA nauczyła sie dziś raczkować: jupi:
kl aski: cudownie klaski:

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:58   #1473
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
leżaczek...
Dzisiaj na obiad żeberka. Tylko pomóżcie jak je przygotować?
Ja raz robiłam takie:
http://www.winiary.pl/produkt.aspx/3...czyste-zeberka

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dokładnie - Eveewe - zrobiłabym to samo co radzi Lili - zemsta [COLOR="Silver"]

Cytat:
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:13   #1474
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Rzuciło mi sie w oczy w sklepach, ale nie mam pojęcia, jak działają... I ten podział na dziewczynki i chłopaków... Ciekawe

Cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
chodzi o kwestię umiejscowienia wkładu chłonnego, dla chłopców z przodu a dla dziewczynek w środku ja ich w sklepach nie widziałam stąd moje zdziwienie

Cytat:
Dziękujemy

Dziubku a Twój to niby nie zdolny
Jak dzis sie czujesz?

Paticzku a Ty go gina gnaj
no jakoś mam takie wrażenie przez to ,że stoimy w miejscu

a dziekuję , że pytasz
katar męczy i kaszel ale nie ma gorączki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:16   #1475
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
chodzi o kwestię umiejscowienia wkładu chłonnego, dla chłopców z przodu a dla dziewczynek w środku ja ich w sklepach nie widziałam stąd moje zdziwienie
Dzięki za rozjaśnienie tej kwestii pytanie, czy są tak dobre jak pampki chyba jednak nie odważę się sprawdzić

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:20   #1476
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Oj ja sie odwdziecze jeszcze - dzis na obiad szpinak - nie lubi. A ponadto nie bedzie go jedzie z kolega obejrzec auto do Warszawy bo tamten cos upatrzyl
Zabierz mu kluczyki

Cytat:
No nie nadrobię
Poległam

Tyle tylko Brumku witaj świecie 2 ząbków
Zanko nie stresuj sie,ja też sie walłam na mieście-za drugim razem zdałąm
ZDROWIA dla MAM I DZIECIACZKÓW

Marzenko-no pytasz,jasne,ze odwiedz nas w szpitalu

I informacja dnia:

A mnie już nerwy biorą.. mieszkam z debilami w bloku.. na serio, nie ma dnia, żeby ktoś nie stukał, nie wiercił, nie remontował.. niby same dziadki naokoło a ja się czuję, jakbym na budowie mieszkała.. i tak dzisiaj od 8 rano nad pokojem Hani jeden wielki stuk i wiertara mała nie może spać a chce i zaraz pójdę i narobię hałasu ja!!

http://slodziaki.com/straszenie-dziecka/ - widziałyście ten filmik? Aż mi się szkoda tego dziecka zrobiło..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:22   #1477
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Natka posprzeczalismy sie (nawet nie poklocilismy) o głupotę, ale poczułam sie niedoceniona i wszystko co do tej pory zrobiłam poszło w niepamięć (Moj Tz stwierdził ze jak sie chce mieć Cos dobrze zrobione to trzeba to robic samemu, i od jutra Bedzie robił sam OOOO !!! ) najlepsze w tym wszystkim jest to ze w poniedziałek Bedzie zmuszony mnie poprosić o załatwienie jednej rzeczy, której sam nie załatwi ( Nie zdąży z pracy wrocic). Trzeba uważać na to co sie mówi.
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej

Cytat:
Nie było mnie wczoraj bo mój szanowny mąż się wkurzył, że przed kompem siedzę i schował mi laptopa i zabrał kabel od głównego kompa ale oddał jak wychodził do pracy o 3.30 - ZAZDROSNY O WIZAZ
A teraz wstałam bo Maryś się na jedzonko obudziła i nadrabiam te stronice
No co za ... drań!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Czekam też na ząbka jak na zbawienie, może wreszcie trochę się uspokoi z bólem..... już go widzę wyraźnie, a dalej się gad nie przebił Ile może wychodzić skoro już tak blisko jest....?
Niech się przebija, bo szkoda Adaśka!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Od 3 praktycznie nie śpię Ciekawe kto za mnie będzie pracował.

Cytat:
Mój tż miał fajny jest, na pewno nie jesteś na niego za głupia
Dziękuję

Cytat:
1.Natka powiedziałam mężowi o tekstach Twojego i powiedział :

ooooo mógłbym z nim piątkę przybić

2.dziewczyny czy Wy to znałyście ?? ja nie miałam pojęcia
http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta.../3/sectionid/0
1. Następny
2. Ja właśnie je ostatnio w tesco widziałam i zastanawiałam się o co chodzi

Cytat:
DLA IZUNI!!!!

DLA LENKI, LILKI I WIKUSI

Szok! Bellówny już 9 miesięcy kończą
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:22   #1478
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rozjaśnienie tej kwestii pytanie, czy są tak dobre jak pampki chyba jednak nie odważę się sprawdzić
ale to też pampers jako firma więc zakładam,że skuteczność ta sama
aż się zastanawiam czy nie spróbować bo to są majteczki więc może będzie wygodniej ??
Stary 2012-01-26, 10:27   #1479
Marina1
Zakorzenienie

Śmieszne te pampersy, sama bym z chęcią spróbowała. Tylko cena pewnie wysoka, jak to pampersy...

Żeberka - wiecie, że nie miałam nigdy w ustach, i nie odważę się wziąć ? Tak jak na przykład jakichś flaczków, zrazów, kotletów wieprzowych, pulpetów, sznycli...Ja to straszny niejadek i wybrzydacz jestem
No i ostatnia rzecz, której nie ruszę - kiełbasa...Pod każdą postacią. A najgorsza pieczona.

O, suwak ruszył w końcu do przodu.

Bellówny już 9 miesięcy ???
Szok!
Najlepszego blizniaczki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-26 o 10:30
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:29   #1480
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Śmieszne te pampersy, sama bym z chęcią spróbowała. Tylko cena pewnie wysoka, jak to pampersy...

Żeberka - wiecie, że nie miałam nigdy w ustach, i nie odważę się wziąć ? Tak jak na przykład jakichś flaczków, zrazów, kotletów wieprzowych, pulpetów, sznycli...Ja to straszny niejadek i wybrzydacz jestem

O, suwak ruszył w końcu do przodu.

Bellówny już 9 miesięcy ???
Szok!
Najlepszego blizniaczki!
no właśnie poczytałam opinie i wyczytałam,że cena wyższa ale rzadziej się je przebiera więc niby w użytkowaniu tańsze
Stary 2012-01-26, 10:33   #1481
mamad1
Zadomowienie

Patik Rozumiem Cię...

Ja zawsze zostawiam dziadkom dziecko wyspane, nakarmione, przewinięte i w dobrym humorze. Są zachwyceni, jakiego mają grzecznego wnuczka. Nie dziwota, że fajnie bawi się z nimi. Zwykle wtedy wychodzę, a oni pewnie go noszą na rękach. Potem, gdy humor mu spada, dziecko wpada w pod moją opiekę... IU przy mamie już nie jest taki grzeczny

Brumek Ferrum Lek 2x dziennie po 2ml + kwas foliowy i witamina b po 1/2 tabletki.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak pisałam, że Hanię uczuliła albo kaszka z glutenem, albo Nivea. Ma biedulka takie czerwone suche placki na brzuchu i rączkach. Wróciłam do żelu Hippa, i zaczęłam podawać kaszkę mleczno- ryżową i nadal nic. Dostaje też wapno co zawsze pomagało np. przy wysypce po zjedzeniu przeze mnie cytrusów. Teraz ta wysypka od tygodnia się nie zmienia(nie mówiąc już o tym, że tak mocnej nigdy wcześniej nie było ) i tak sobie myślę, że to może przez mleko zawarte w kaszce? Czy są kaszki dla dzieci bez dodatku mleka modyfikowanego? Jeśli tak to powiedzcie jakie?
Są bez mleka. Ja kupiłam z Bobovity ryżową z bananami (są też inne), ale na razie podaję kleiki na własnym odciągniętym mleku.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:38   #1482
meszsares
Zadomowienie

witam sie i ja na chwilke
noc slaba, obie dziewczyny budzily sie zdecydowanie za czesto
a ja w srodku nocy (na 7.00 rano) musialam jechac na badania okresowe (zeby dostac urlop wypoczynkowy he he)
Padam na twarz...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
U mnie jest TO SAMO!!! Wiesz jak mnie trafia jak ona nie je i marudzi! U nas wychodzą dwa zęby i to przez to . Już miała tak ładnie ustawione jedzenie i spanie a teraz to pełna prowizorka
u mnie to samo, zamiast lepiej jest coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Oj tu się nie zgodzę Widać, że raczej nie widziałaś tego krzesełka na żywo
To krzesełko właśnie nie z tych ciasnych. Domek ma duuuużo luzu.
Natko, nie tylko widzialam, ale i wyprobowywalam, bo moja przyjaciolka ma takie. To jest wylacznie moje zdanie, Tobie z pewnoscia pasuje to krzeselko skoro je kupilas
nie chodzilo mi o ilosc miejsca, bo nie jest ciasne, chodzi calosciowo o budowe ograniczajaca ruchy, glebokosc itp. moja cora nie potrafila w tym usiedziec przyzwyczajona do ikeowskiej krzeselkowej "wolnosci"
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:40   #1483
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Pamiętacie jak pisałam, że Hanię uczuliła albo kaszka z glutenem, albo Nivea. Ma biedulka takie czerwone suche placki na brzuchu i rączkach. Wróciłam do żelu Hippa, i zaczęłam podawać kaszkę mleczno- ryżową i nadal nic. Dostaje też wapno co zawsze pomagało np. przy wysypce po zjedzeniu przeze mnie cytrusów. Teraz ta wysypka od tygodnia się nie zmienia(nie mówiąc już o tym, że tak mocnej nigdy wcześniej nie było ) i tak sobie myślę, że to może przez mleko zawarte w kaszce? Czy są kaszki dla dzieci bez dodatku mleka modyfikowanego? Jeśli tak to powiedzcie jakie?
wszystkie kaszki ryżowe, albo klik kukurydziany/ryzowy + dowolne owoce - tym tez idzie dziecko zapchac
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Please, powiedzcie że jeszcze nie śpicie! Bo musze się podzielić nowiną:

ZĄB nr. 2 własnie się przebił

O 20 go jeszcze nie było, a teraz jest - malutki i ostry Niesamowite jak szybko poszło. Pierwszy w niedzielę, mineły 4 dni i jest drugi. Ale cały czas go boi, bo trze łapkami buzię

Tymek jest mega szybki mója półroczna jeszcze szczerbata
Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Lilianki a także Wiktorii !!!! Za ich dzisiejsze miesięcznice
i od nas też!!!klask i:

Cytat:

ale zazdroszczę Wam takich zdolnych dzieciaczków
nie przejmuuuuuuuj się
Zuza tz jest szalnie leniwa!!! woli jęczeć niż się wysilić
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

A mnie już nerwy biorą.. mieszkam z debilami w bloku.. na serio, nie ma dnia, żeby ktoś nie stukał, nie wiercił, nie remontował.. niby same dziadki naokoło a ja się czuję, jakbym na budowie mieszkała.. i tak dzisiaj od 8 rano nad pokojem Hani jeden wielki stuk i wiertara mała nie może spać a chce i zaraz pójdę i narobię hałasu ja!!
i ja tak mam!!! wiecznie coś wierci ktoś, stuka.. zwariować idzie!!

Nerolko dla sprytnej Izuni.

Dzień dobry lasencje
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:40   #1484
zanetaa88
Zakorzenienie

Marzena no mój mój wierszyk, tak mnie naszło

Patik mniam żeberka u mnie się mówi na to mięso na płocie :P Ja robię zwyczajnie i prosto. Przyprawy -sól,pieprz,papryka,odrobi na miodu, czasem musztardy dam,cebula i czosnek. Najpierw je rzucam na rozgrzaną margarynę,bo na margarynie je smażę, obracam co jakiś czas i jak są fajne przypieczone to daję trochę wody,aby się dusiły. i finito.

Telik dziękuje za stronę, zapisałam.

Brumek za drugi ząbek ! u mnie nadal nie ma nic tzn. u Emi.Mój natomiast raz się chowa za dziąsłem a raz wychodzi..

ZA KAŻDĄ MIESIĘCZNICĘ !! klaski :

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:43   #1485
nerola
BAN stały

Dziubku ale u nas też nic,nic,nagle marudzenie,stękanie i w pewnym momencie kilka rzeczy na raz zaczyna robic.Tak było z siadaniem i pełzaniem-w jednym dniu sie nauczyła.Dzień wcześniej nic a nic.

No to super,ze gorączka sobie poszła.Kuruj sie dalej

Bello juz 9?
Alez pannice!!!
A pamietam jak Ci gratulowałam urodzenia tych ślicznotek a sama już spakowana byłam do szpitala,wpadłam tylko napisać i pozegnać się.Leci czas.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:47   #1486
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Wiki i Lili i Lenka
SToooo lat
Cytat:
Rozumiem. Choć mnie na razie baby-rutyna nic a nic nie dobija
A powiedz, Teliczku, dziś się zastanawiałam, czy nie marzyło Ci się kiedyś żeby otworzyć własny biznes cateringowy? Bo mi się marzy od lat... Tak po cichutku i tylko w sferze marzeń to pozostaje, ale coś w tym jest pociągającego
A jakoś tak mi przyszło do głowy, że i Ty byś się mogła w tym dobrze bawić .[COLOR="Silver"]

Brumeczku ja nawet biznes plan napisałam(to była czesc mojej pracy mgr)
przyznaj ze gdzies sie wywiedziałaś???

Gratuluję 2 ząbka

Cytat:

Cytat:
No i ostatnia rzecz, której nie ruszę - kiełbasa...Pod każdą postacią. A najgorsza pieczona.
Oj to Tyś niejadek Marinko
ale zraziki no wiesz co

Jaś odleciał w I drzemke ide piec granole
Stary 2012-01-26, 10:51   #1487
patik87
Zakorzenienie

Widziałąm ta pampki w markecie, ale nigdy nie zwracałam większej uwagi, myślałam że to dla starszaków skoro majteczkowe
Hm..może wypróbuję.

Dzięki za przepisy żeberkowe. Jeszcze nie wiem co zrobię. Na wielkie zarcie znalazłam prościznę: miód i ketchup wymieszać, polać, cebulka do tego i upiec w piekarniku. Myślicie że dobre?

Dzisiaj po nocy znowu wkładka brunatna.
Mam zonka.
Ostatnio na wizycie u gina byłam w XI. Miałam wybrać globulki, potem w styczniu 2 opakowanie i przyjść na powtórkę cyto.
Ja jeszcze tego 2 op globulek nie wybrałam, bo okres przyszedł ( miałam zamiar po okresie), no i teraz te plamienia
Nie wiem, czy czekać aż skończy ze mnie to coś lecieć, wybrać globulki i do gina, czy nie czekać i nie brać globulek i iść>
Ale zamotałam.

Marina
co Ty jesz? No nie dziwota że taka figurka.

Bellówny ( ale mi się podoba to określenie)
Stary 2012-01-26, 10:52   #1488
Shira_83
Zadomowienie

Witam księżniczki!
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamałam sie Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używne krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne brudne, wyłamana śrubka jeszcze coś by się znalazło. Nie dość, że nie mam kasy to i krzesełka Co robić ??????
ja bym oddała co sobie myśli mogła chociaż umyć!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Shira tak mam taką -> kasze jaglaną i kasze kukurydzianą taką.

Cytat:
Mam mega ciężki egzamin z psychoterapii w sob.
Chyba poprawka się kłania...
oj pamiętam u nas ten egzamin zgroza!

Cytat:
Baboniku mnie nie ma, nie chce mi się zakładać konta, szczerze mówiąc nie jestem dobra w takie klocki - wolę stary, poczciwy wizaż
ja też

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
i przedstawiam mojego Jasia, gdyby ktoś chciał sie zapoznać
boski!

Cytat:

Powiem Ci, że gdybym nie miała takiego świetnego zięcia ( i przyszłą teściową swojej córki), to Twojego bym bardzo chętnie przygarnęła dla córki. Jest słodki i baaardzo przystojny .
o co to, to nie Zuzinek jest nasz

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A wiesz, że przed chwilką mu właśnie mówię, że jednak chce tego iPhona, a on tylko na mnie spojrzał i powiedział "oohooo wizaż znowu nam pomógł"
no bo my jesteśmy genialne1

Cytat:

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Lilianki a także Wiktorii !!!! Za ich dzisiejsze miesięcznice
naj naj dzieciaki!!!
Cytat:
dziś raczkować

nic idę namieszać Żbikowi kaszkę chyba dziś nie jestem w formie
Stary 2012-01-26, 10:53   #1489
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

http://slodziaki.com/straszenie-dziecka/ - widziałyście ten filmik? Aż mi się szkoda tego dziecka zrobiło..
Łączę się w bólu, u mnie w bloku też debile.

A co do filmiku...
Nie podoba mi się coś takiego! Straszyć dziecko tylko po to żeby nagrać jego reakcję i na internecie zamieścić

Szkoda mi się tego maleństwa zrobiło....
Stary 2012-01-26, 10:54   #1490
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

kluczyki mi zostawil bo pojechal kolegi autem - no nic dalam rade bez kompa - a co pokazalam ze umiem i tym go bardziej wkurzylam
ale odwdziecze sie jeszcze - spoko spoko - ja pamietliwa jestem wiec pozaluje niedlugo tego.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:59   #1491
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
dzięki
No właśnie lekko zdziwiona jestem, że tak szybko mu te zeby wyszły, ale cóż, wpychać ich z powrotem nie będę Ja też miałam 5 miesięcy jak sie pojawiły. Miło że ma coś po mnie
Ja też się zdziwiłam,bo Ssawka kończąc 5 miesięcy miał już 2 zęby, a ja miałąm później na pewno. Nie wiem, jak mąż, ale tego nikt nie pamięta
I przez to przegapiłam ząbkowanie Synka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Czekam też na ząbka jak na zbawienie, może wreszcie trochę się uspokoi z bólem..... już go widzę wyraźnie, a dalej się gad nie przebił Ile może wychodzić skoro już tak blisko jest....?
Może wieczorem już będzie

Cytat:

Ja też się przyłączam do życzeń!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Od 3 praktycznie nie śpię Ciekawe kto za mnie będzie pracował.
Czemu?
Daj znać, kto się podjął pracy za Ciebie

Cytat:
Małe sprostowanie:
źle wczoraj opisałam sytuację z teściową, ona żadnego tekstu nie walnęła w stylu że sara do mnie rąk nie wyciąga. Nic (absolutnie) nie powiedziała, tylko ja wywnioskowałam po jej minie, po uśmiechu, po zachowaniu że jej to w głowie siedzi, po tym że nie chciała mi dziecka oddać, tylko czekała aż sara sama ręce wyciągnie.Teściowa nie wykonała żadnego ruchu takiego w stylu nawet pochylenia jak się dziecko daje z rąk o rąk. Wiecie o co mi chodzi? A ja wkońcu prawie siłą ja wzięłam. Trzeba by było to zobaczyć...
Czy ja znowu widzę coś czego nie ma?
Jesteś po prostu bardzo wrażliwa i uprzedzona. Ale ja Cię rozumiem...

Cytat:
Stary 2012-01-26, 11:04   #1492
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku ale u nas też nic,nic,nagle marudzenie,stękanie i w pewnym momencie kilka rzeczy na raz zaczyna robic.Tak było z siadaniem i pełzaniem-w jednym dniu sie nauczyła.Dzień wcześniej nic a nic.

No to super,ze gorączka sobie poszła.Kuruj sie dalej

Bello juz 9?
Alez pannice!!!
A pamietam jak Ci gratulowałam urodzenia tych ślicznotek a sama już spakowana byłam do szpitala,wpadłam tylko napisać i pozegnać się.Leci czas.
o widzisz Nerolko jak podgoniła
ja też po cichu na to liczę

Cytat:
Widziałąm ta pampki w markecie, ale nigdy nie zwracałam większej uwagi, myślałam że to dla starszaków skoro majteczkowe
Hm..może wypróbuję.

Dzięki za przepisy żeberkowe. Jeszcze nie wiem co zrobię. Na wielkie zarcie znalazłam prościznę: miód i ketchup wymieszać, polać, cebulka do tego i upiec w piekarniku. Myślicie że dobre?

Dzisiaj po nocy znowu wkładka brunatna.
Mam zonka.
Ostatnio na wizycie u gina byłam w XI. Miałam wybrać globulki, potem w styczniu 2 opakowanie i przyjść na powtórkę cyto.
Ja jeszcze tego 2 op globulek nie wybrałam, bo okres przyszedł ( miałam zamiar po okresie), no i teraz te plamienia
Nie wiem, czy czekać aż skończy ze mnie to coś lecieć, wybrać globulki i do gina, czy nie czekać i nie brać globulek i iść>
Ale zamotałam.

Marina
co Ty jesz? No nie dziwota że taka figurka.

Bellówny ( ale mi się podoba to określenie)
żeberka robię z tych gotowych przepisów z woreczkami, dla mnie bomba. Jedynie potem dosmażam w tym sosiku na patelni bo lubimy z tż przypieczone

a Ty lepiej śmigaj do gina , kontrola nie zaszkodzi a sie uspokoisz
Stary 2012-01-26, 11:04   #1493
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że ja to pod tym względem to nawet nie czuję, że w bloku mieszkam?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku ja nawet biznes plan napisałam(to była czesc mojej pracy mgr)
przyznaj ze gdzies sie wywiedziałaś???
To zawsze jakieś wyjście ewakuacyjne jest I można połączyć pasję z zarabianiem i uszczęśliwianiem innych
Stary 2012-01-26, 11:05   #1494
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

nic idę namieszać Żbikowi kaszkę chyba dziś nie jestem w formie
księżczniczka wita księżniczkę

a czemu tak bez formy??

pytanie
czy jest jakieś pogotowie sprzątające zaplute panele zaraz się utopię

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-26 o 11:07
Stary 2012-01-26, 11:05   #1495
CookieMonsters
Rozeznanie

Patik szoruj do gina!!!

hah, gadałam teraz z mamą. i chyba pierwszą rzeczą którą bed musiała zrobić po powrocie do domu to pójść i uśpić naszego psa.. moja mama nie jst w stanie psychicznie tego zrobić.. Chodziliśmy z nim od małego na kilkanaście(!) szkoleń, wykastrowaliśmy, podawaliśmy uspokajacz.. ale nic nie pomaga.. on ma 7 lat i od szczeniaka jest bardzo agresywny. rzuca sie do wszystkich ludzi, nawet domowników, gryzie, warczy, najbardziej ni lubi dzieci, od razu skacze do szyi z zębami.. atakuje inne psy. a to jest mega silne bydle, jestogromny i nikt nie ma siły go dobrze utrzymać. a moja matka już ni daje rady.ciągle coś.. traz ma wykręconą reke, bo psu zamarzyło się zatakować jakiegoś faceta i tak pociągnął matke ż na glbe polciała. i co robić? do schroniska? tam tż go uśpią, bo nikomu nawt ni da do siebie poddejść
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:06   #1496
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka najlepszego z okazji urodzin i ucałuj syneczka od cioci wizażowej !
Dziękujemy

Cytat:

Wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszych miesięcznic i urodzin (Madziulka)!
Dziękujemy

Cytat:

Gratulacje!

Cytat:
Podpinam się pod życzenia Wszystkiego najlepszego!

Witam,

Mój księciunio właśnie usnął na macie.
Też myślałam nad tymi pieluchomajtkami, ale jedna rzecz mnie zastanawia - pampersy mają w pasie rzepy do regulacji, a tam Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:08   #1497
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Też myślałam nad tymi pieluchomajtkami, ale jedna rzecz mnie zastanawia - pampersy mają w pasie rzepy do regulacji, a tam Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze
wyczytałam,że mają elastyczne boki
Stary 2012-01-26, 11:15   #1498
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Wiecie co wczoraj wieczorem nie mogłam długo zasnąć...
Myślałam o tej małej Madzi... Nawet nie mogę sobie wyobrazić co jej mama czuje... Mi by chyba pękło serce, gdyby nie wiedziała co się dzieje z moim dzieckiem, czy żyje, czy je jeszcze zobaczę, czy nie płacze, czy nie jest głodne...
W dodatku malutka była w trakcie ząbkowania... A jeżeli ta kobieta karmiła piersią... Ehh... Straszne to...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
wyczytałam,że mają elastyczne boki
Ciekawe jak bardzo elastyczne, bo moje dziecko ma talię osy

Ale może się skuszę, bo zapiąć teraz pampersa to nie lada wyczyn

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:15   #1499
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Patik szoruj do gina!!!

hah, gadałam teraz z mamą. i chyba pierwszą rzeczą którą bed musiała zrobić po powrocie do domu to pójść i uśpić naszego psa.. moja mama nie jst w stanie psychicznie tego zrobić.. Chodziliśmy z nim od małego na kilkanaście(!) szkoleń, wykastrowaliśmy, podawaliśmy uspokajacz.. ale nic nie pomaga.. on ma 7 lat i od szczeniaka jest bardzo agresywny. rzuca sie do wszystkich ludzi, nawet domowników, gryzie, warczy, najbardziej ni lubi dzieci, od razu skacze do szyi z zębami.. atakuje inne psy. a to jest mega silne bydle, jestogromny i nikt nie ma siły go dobrze utrzymać. a moja matka już ni daje rady.ciągle coś.. traz ma wykręconą reke, bo psu zamarzyło się zatakować jakiegoś faceta i tak pociągnął matke ż na glbe polciała. i co robić? do schroniska? tam tż go uśpią, bo nikomu nawt ni da do siebie poddejść
Kurcze, szkoda psa ale jak rzeczywiście agresywny i nie ma się nim kto zająć to lepiej uśpić zanim dojdzie do jakiejś tragedii.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mi się wydaję, ze aż takiej ogromnej różnicy między obwodami dzieciaczków nie ma żeby sobie takie majto-pampersy na gumce nie poradziły.
Stary 2012-01-26, 11:18   #1500
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik i co znowu chcesz kopa w dupe ? Biegiem do gina !!

CO TO ZA MAJTASY Z PAMPERSA?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości