Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy? - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 14:52   #571
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No i właśnie potwierdziłaś eosową teorię o tym, że każda z nas chce być wyjątkowa
ja nie chcę, ja muszę. Taki mój los

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 15:57   #572
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

A propos tego eos ,że kobiety tak często rzekomo się od seksu wymigują a facetom tylko jedno w głowie to poczytaj sobie ponizsze wątki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475666
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=581565
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311086

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
To się grubo myli. Ja jestem tak wyjątkowa, że nawet seksoluby chcą żyć ze mną w białym związku
Z moim misiem postanowiliśmy zaproponować Ci wspólny biały związek Jeśli się zgodzisz of korz To w ramach akcji "przygarnij kropka"
Cytat:
Bo eos do kina chodzi tylko po to, żeby podglądać ludzi i tylko on wie jakie są reakcje. Jak śmiesz, arsea, uważać, że Tobie też tak wolno?
a to Ci mały zboczuś
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 16:03   #573
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
A propos tego eos ,że kobiety tak często rzekomo się od seksu wymigują a facetom tylko jedno w głowie to poczytaj sobie ponizsze wątki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475666
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=581565
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311086

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Z moim misiem postanowiliśmy zaproponować Ci wspólny biały związek Jeśli się zgodzisz of korz To w ramach akcji "przygarnij kropka"

a to Ci mały zboczuś
Jupikajej!

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-01-20, 16:59   #574
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eos50 Pokaż wiadomość
Czyli jednak nie jesteś taka odważna.

Masz moją zgodę na cokolwiek, co postanowisz.
Hehe, nie, nie ja tylko z tym calym podpisem zartowalam i tzw jajca robilam
Znam swoja wartosc

Cytat:
Mam pytanie. Wiem,że oboje pracujecie . Naprawdę jest tak,że wracasz z pracy zabierasz się za sprzątanie i gotowanie a Tż-cior siedzi przed tv z gazetką w ręku?
Czy co innego miałaś na myśli?
Widzisz, moj Tz zaczyna prace o 5 rano, wiec wstaje o 4.40 codziennie i jest mi go troche zal i nie wymagam,zeby kibelek np lsnil,nim wroce z pracy
Kiedy jest w domu o 14, to jest zombie, ale zwykle pozmywa i cos ugotuje. Albo po prostu ugotuje.
Gotujemy na zmiane. Ja lubie gotowac, wiec mi to nie przeszkadza.
Generalnie nie wymagamy od siebie za duzo po pracy
My nie sprzatamy po pracy

Witaj, witaj, gdzie bylas, jak Cie nie bylo?

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 17:10   #575
Arakiel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość

Widzisz, moj Tz zaczyna prace o 5 rano, wiec wstaje o 4.40 codziennie i jest mi go troche zal i nie wymagam,zeby kibelek np lsnil,nim wroce z pracy
Kiedy jest w domu o 14, to jest zombie, ale zwykle pozmywa i cos ugotuje. Albo po prostu ugotuje.

Miły chłopina ,a związek jest zalegalizowany ,czy bez kwitu?
Arakiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 23:36   #576
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To dlaczego dla tak wielu innych to taki problem?
Dlatego, że na początku swoją własną intepretację głosiłeś niczym prawdę objawioną. Ileś osób zwyczajnie nie zgodziło się z Twoją interpretacją.

Cytat:
A jaka odpowiedź jest prawidłowa, bo każda jaką znam jest zła?
U mnie prawidłowa odpowiedź, to odpowiedź zgodna z prawdą. Ale to u mnie. Ja mówię tylko za siebie i za reakcje innych kobiet nie odpowiadam.

Cytat:
Ale gdyby skorzystał z prostytutki, to chyba już o związku byśmy nie mogli mówić, a gdy zwierzy się z jakichś kłopotów koledze przy gorzałce, czy księdzu przy spowiedzi, to przestępstwa nie popełnia, czyż nie?
Zależy jeszcze o czym powie

Poza tym, pisałam już: „Inna sprawa, że całe to bycie ze mną to nie tylko bycie ze mną w łózku (choć to również). To dzielenie ze mną życia. Dzielenie dobrych i złych chwil, wspieranie, pomaganie, chęć mieszkania ze mną oraz zasypiania i budzenia się obok mnie, rozmawianie ze mną na różne tematy, słuchanie o moich pasjach, opowiadanie o swoich pasjach, dbanie o mnie i moje zdrowie, spędzanie ze mną dużo czasu itd. Z nikim innym TŻ nie chce tak dzielić swojego życia

To dzielenie dobrych i złych chwil, wspieranie, pomaganie, chęć mieszkania ze mną oraz zasypiania się i budzenia obok mnie itd. to całość. Osobno ileś z tych rzeczy może dzielić jeszcze z innymi osobami, ale w całości — tylko ze mną.

Poza tym, dlaczego wypowiedź, że mój TŻ chce być ze mną i tylko ze mną, interpretujesz tak jakby tam było jedynie „tylko ze mną”, a nie skupiasz się na pierwszym członie — „chce być ze mną”?
Mojemu TŻ-owi chodzi o rzeczy, które może robić ze mną (i z innymi osobami) oraz o rzeczy, które może robić tylko ze mną.

Cytat:
Twoim zdaniem 'Pewnie bym' wyraża 100% pewności???
Nie. Ale rozmawiałam później z TŻ-em na ten temat. I powiedział, że byłby ze mną nawet gdyby miało seksu nie być. Choć oczywiście oboje wolimy żeby był.

Cytat:
Napisałem, że potrzebują, ale nie tak jak seksu, a bliskość w męskim wydaniu ma również inne aspekty. Przecież to jest prosta sprawa. Facet wraca spóźniony do domu po kielichu, podchodzi do kobiety, przytula, całuje i już wie, czy ma przerąbane, czy wybaczone.
Tyle, że napisałeś też „Nie chodzi o samą bliskość, ale o fakt, że kobieta chce tej bliskości, dopuszcza do niej, bo to znaczy, że wszystko w związku jest ok”.
Czyli nie chodzi o samą potrzebę bliskości jaką ma facet, ale o zaspokojenie potrzeby bliskości jaką ma kobieta. A nawet nie tyle o zaspokojenie potrzeby bliskości kobiety, co o przekonanie się, że w związku nadal jest wszystko w porządku.

Cytat:
To żaden problem. To tylko dowód, że nawet facetowi, który lubi się przytulać bardziej zależy na seksie.
Tak, niektórym facetom bardziej zależy na seksie niż na przytulaniu. Tyle, że my rozmawialiśmy o seksie i przytulaniu w kontekście okazywaniu bliskości. A brak przytulania nie oznacza braku okazywania bliskości. Bliskość można okazać też poprzez seks. I jeszcze jednocześnie zaspokoić swoją potrzebę seksu
Stary 2012-01-21, 00:00   #577
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość

Witaj, witaj, gdzie bylas, jak Cie nie bylo?
no i o to mi chodziło Eos tutaj próbuje wmawiać,że każda kobieta z natury garnie się wręcz do wykonywania obowiązków domowych bo ma to we krwi. Natomiast dla mężczyzny takie czynności są uwłaczające i jednocześnie się do nch nie nadaje

W UK jestem. Problemy z netem miałam na początku

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dlatego, że na początku swoją własną intepretację głosiłeś niczym prawdę objawioną. Ileś osób zwyczajnie nie zgodziło się z Twoją interpretacją.

U mnie prawidłowa odpowiedź, to odpowiedź zgodna z prawdą. Ale to u mnie. Ja mówię tylko za siebie i za reakcje innych kobiet nie odpowiadam.

Zależy jeszcze o czym powie

Poza tym, pisałam już: „Inna sprawa, że całe to bycie ze mną to nie tylko bycie ze mną w łózku (choć to również). To dzielenie ze mną życia. Dzielenie dobrych i złych chwil, wspieranie, pomaganie, chęć mieszkania ze mną oraz zasypiania i budzenia się obok mnie, rozmawianie ze mną na różne tematy, słuchanie o moich pasjach, opowiadanie o swoich pasjach, dbanie o mnie i moje zdrowie, spędzanie ze mną dużo czasu itd. Z nikim innym TŻ nie chce tak dzielić swojego życia

To dzielenie dobrych i złych chwil, wspieranie, pomaganie, chęć mieszkania ze mną oraz zasypiania się i budzenia obok mnie itd. to całość. Osobno ileś z tych rzeczy może dzielić jeszcze z innymi osobami, ale w całości — tylko ze mną.

Poza tym, dlaczego wypowiedź, że mój TŻ chce być ze mną i tylko ze mną, interpretujesz tak jakby tam było jedynie „tylko ze mną”, a nie skupiasz się na pierwszym członie — „chce być ze mną”?
Mojemu TŻ-owi chodzi o rzeczy, które może robić ze mną (i z innymi osobami) oraz o rzeczy, które może robić tylko ze mną.

Nie. Ale rozmawiałam później z TŻ-em na ten temat. I powiedział, że byłby ze mną nawet gdyby miało seksu nie być. Choć oczywiście oboje wolimy żeby był.

Tyle, że napisałeś też „Nie chodzi o samą bliskość, ale o fakt, że kobieta chce tej bliskości, dopuszcza do niej, bo to znaczy, że wszystko w związku jest ok”.
Czyli nie chodzi o samą potrzebę bliskości jaką ma facet, ale o zaspokojenie potrzeby bliskości jaką ma kobieta. A nawet nie tyle o zaspokojenie potrzeby bliskości kobiety, co o przekonanie się, że w związku nadal jest wszystko w porządku.

Tak, niektórym facetom bardziej zależy na seksie niż na przytulaniu. Tyle, że my rozmawialiśmy o seksie i przytulaniu w kontekście okazywaniu bliskości. A brak przytulania nie oznacza braku okazywania bliskości. Bliskość można okazać też poprzez seks. I jeszcze jednocześnie zaspokoić swoją potrzebę seksu
zgadzam się ze wszystkim - z każdym postem
Stary 2012-01-21, 01:43   #578
2016071135
Konto usunięte

Cytat:
Bo eos do kina chodzi tylko po to, żeby podglądać ludzi i tylko on wie jakie są reakcje. Jak śmiesz, arsea, uważać, że Tobie też tak wolno?
Przepraszam najmocniej, już nie będę
Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Nie za bardzo obala. Natomiast zmienia temat i wraca do tego samego co pisał już wcześniej - to tak.
W każdym razie: pisze coś, co jest wbrew 'common sense'. Zdrowemu rozsądkowi.
O właśnie, właśnie.
2016071135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 15:13   #579
eos50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
1. Pytałeś o genezę bajeczki o bólu głowy a nie o współczesne przyczyny niechęci niektórych kobiet do seksu, więc Ci przedstawiłam moją hipotezę. A przyczyn unikania seksu może być wiele. Nadal zdarzają się kobiety wychowywane w przeświadczeniu, że seks poza małżeństwem, w pewnych pozycjach albo nie służący prokreacji jest grzechem oraz kobiety pełne zahamowań, kompleksów, które nie potrafią czerpać radości z seksu i traktują go tylko w kategoriach „obowiązku”. Do tego dochodzi czasami strach przed niechcianą ciążą albo wyrzuty sumienia w przypadku stosowania zabezpieczeń niezgodnych z katechizmem. Niektóre kobiety naprawdę cierpią na oziębłość albo nie są dobrane seksualnie z partnerem. Inne mają za sobą traumatyczne przeżycia (gwałty, molestowanie, ip.) i seks źle im się kojarzy. Część kobiet cierpi na spadek libido np. wskutek źle dobranej antykoncepcji hormonalnej, stresu albo przemęczenia (bo np. są nadmiernie przytłoczone żmudnymi obowiązkami domowymi u boku trutnia domowego, który w domu palcem nie kiwnie i chce mieć wszystko poddane pod nos a potem jeszcze seksik na miłe zamknięcie dnia.
...
8. Nie musisz się pod tym podpisywać. I tak myślisz podobnie jak tamten osobnik, tylko w bardziej wyważone i kulturalne słówka to ubierasz.
1. Nie pytałem o genezę tylko stwierdziłem fakt, że częściej od seksu migają się kobiety, a tzn., że mężczyznom na tym bardziej zależy i to oni częsciej naciskają.
3, 5. Tu się nie ma co zdumiewać, tylko przyjmować rzeczy takimi jakie one są.
4. Jak tam chcesz.
6. Wątek nie dotyczy analizy porównawczej. Załóż swój będziemy porównywać.
6. (1) Emocje mamy wszyscy. Różnice wynikają stąd, że naszymi rządzi testosteron, a Waszymi estrogeny. Wsio!
6. (2,6,7) Logika jest bardzo prosta - potrzeb mamy mnóstwo, ale niektóre mają wszyscy faceci (normalni, zdrowi, hetero, ...) i te są najważniejsze. Nie ma wśród najważniejszych bliskości, aczkolwiek są mężczyźni, którzy też jej bardzo potrzebują.
6. (3) Pewny siebie facet nie potrzebuje potakiwaczki, ale nie potrzebuje też wiecznie prowadzić walki w domu. Tej ma w nadmiarze poza domem, a w domu chce lojalności, wsparcia, seksu dla rozluźnienia i świętego spokoju. Inaczej pewny siebie facet zmieni dom.
8. Myśl sobie co chcesz. Nie uważam Was za gorsze, tylko inne.
Cytat:
1. To kwestia filtrów i zabezpieczeń Twojego systemu przekonań, które przepuszczają tylko to, co jest zgodne z patriarchalną wizją świata.
2. Nic mi się nie wydawało. Na pewnym etapie życia zmierzaliśmy w jednym kierunku, a potem nasze drogi się rozeszły.
3. Nie połknę haczyka, bo rezygnacja z pracy zawodowej nie jest jedynym racjonalnym wyjściem w podanej przez Ciebie sytuacji. Szczerze powiedziawszy nie zakładam aż tak czarnego scenariusza moich zarobków, ale hipotetycznie gdyby taka sytuacja zaistniała, to po prostu poszukałabym sobie lepiej płatnej pracy lub przestawiłabym się na tryb pracy zdalnej, którą mogłabym wykonywać z domu w elastycznych godzinach itp. i jednocześnie zająć się dzieckiem. Pełnoetatowe macierzyństwo biorę pod uwagę
jedynie w przypadku malutkiego lub przewlekle chorego dziecka wymagającego stałej opieki. Zresztą rezygnacja z pracy nie jest poświęceniem dla partnera tylko dla dziecka. Niby z jakiej racji partner miałby wymagać ode mnie takich poświęceń? Nie widzę ku temu racjonalnych przesłanek, bo wygodnictwo faceta i chęć finansowego ubezwłasnowolnienia kobiety się do takowych nie zaliczają. Kiedyś na początku związku spytałam mojego faceta, czy wolałby być z kurą domową czy z kobietą aktywną zawodowo a on stwierdził, że to dla niego bez znaczenia, czy będę pracować czy nie, najważniejsze, abym była szczęśliwa i z nim.
1. Podaj mi przykłady kobiecej solidarności.
2. Czyli rzuciłaś te żywe skamieniałości patriarchatu chociaż z początku wydawało Ci, że zmierzacie w jednym kierunku? Oni zmienili kierunek, Ty zmieniłaś, czy źle Ci się na początku wydawało?
3. Czyli mówiąc poprzednio o możliwości poświęcenia dla partnera kłamałaś.
Cytat:
Tym się emocjonujesz, resztę pomijasz.
Może dlatego, że był to post na temat? Pierwszy od tak dawna?
Cytat:
Napisane przez arsea Pokaż wiadomość
Wybacz ale... to dowodzi że faceci są bardziej brutalni, niemoralni i źli, a nie, że seks jest ważniejszy
Tego też dowodzi. Testosteron nie działa wybiórczo.
Cytat:
A ja ci powiem, że właśnie często oglądam reakcje ludzi, bo jestem ciekawa ile osób odczuwa to co ja. I co teraz?
(to kolejny przykład jak zbijasz rozsądny argument... )
Nic. Ty masz takie obserwacje, ja inne.
Cytat:
Ha! Teraz mi się przypomniał jeszcze były facet koleżanki. Ortodoks jakich mało. Dla niego w związku najważniejsze było, by żona była katoliczką i by się wspólnie modlić i wspólnie rozmawiać. Seks dopuszczał tylko w celach prokreacji . Oczywiście, dla niego też seks był taaaaki ważny, że aż inne potrzeby były za nim, prawda eosiu?
A jednak chciał żony! Mógł się przecież modlić razem z innymi braćmi w wierze, a on jednak chciał żony!!! Czemu? Czyżby chciał pobzykać? A seks w celach prokreacji można uprawiać pięć razy dziennie. Pan Bóg tego nie zabrania z tego co wiem.
Cytat:
Asiu! Ja nie twierdzę, że kobiety nie pragną seksu. Chcesz, to pogadajmy o tym w Twoim wątku? Tu skup się na potrzebach mężczyzn.
Cytat:
Ale dla Ciebie to nie jest i nie był problem, a dla nich jest.
Cytat:
Ale przecież sama pisałaś, że zachwycona to nią byś nie była, prawda? Powiesz zgodnie z prawdą, że ma 'boczki', to źle, bo dziewczyna ma doła. Skłamiesz, że figura idealna, to też źle, bo 'z pewnością myśli, że jestem gruba, tylko tak mówi'! Gdy autentycznie jest ok, to jak powiesz zgodnie z prawdą, też Ci nie uwierzy. Nie uwierzy, bo przecież pyta, a tzn., że ma kompleksy na tym punkcie. Nie! Stanowczo twierdzę, że facet nie może w takiej sytuacji udzielić dobrej odpowiedzi.
Cytat:
Zgoda.
Cytat:
Oczywiście, ale dla mnie kluczowe dla tego wątku jest jego słowo 'tylko'.
Cytat:
Pierwsza jego odpowiedź jednoznacznie wskazuje na brak tej pewności. Ja wierzę pierwszym myślom.
Cytat:
Ale WCZEŚNIEJ napisałem, że potrzebują, ale nie tak jak seksu. Seksu potrzebują wszyscy (normalni, zdrowi, hetero, ... ), a z bliskością bywa różnie. Jeden potrzebuje tego tak, jak kobieta, drugi wcale, trzeci traktuje to jak test, czwarty chce zrobić kobiecie przyjemność, a dla piątego przytulenie to sprawa opieki, męskości, władzy, dominacji, a wcale nie bliskości, bo nie wie co to jest. Tu jest bardzo różnie w zależności od osobnika więc to nie może dotyczyć wszystkich facetów. A seks może i dotyczy!
Cytat:
Dlatego te potrzeby ustawiam w hierachii potrzeb mężczyzny dużo dalej niż seks i cieszę się, że się ze mną zgadzasz. Gdybyś jeszcze wykreśliła słowo 'niektórym', to byłoby super.
Cytat:
no i o to mi chodziło Eos tutaj próbuje wmawiać,że każda kobieta z natury garnie się wręcz do wykonywania obowiązków domowych bo ma to we krwi. Natomiast dla mężczyzny takie czynności są uwłaczające i jednocześnie się do nch nie nadaje
Nie Asiu! Eos próbuje się dowiedzieć co wiecie o potrzebach mężczyzn i czy jego teza, że większość z Was nie ma o tym bladego pojęcia jest słuszna. Jak do tej pory jest słuszna, bo tylko parę z Was wie o co tak naprawdę facetom chodzi w związkach z Wami. Jedne nie wiedzą o co chodzi i są same, inne zaraz będą same, a część wie mało, ale reaguje prawidłowo, bo ma dużą intuicję i dzięki niej ciągnie dalej szczęśliwie swoje związki. Ale wiedza o potrzebach mężczyzn w związkach jest w większości mizerniutka!
eos50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 15:46   #580
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
1. Nie pytałem o genezę tylko stwierdziłem fakt, że częściej od seksu migają się kobiety, a tzn., że mężczyznom na tym bardziej zależy i to oni częsciej naciskają.
6. (2,6,7) Logika jest bardzo prosta - potrzeb mamy mnóstwo, ale niektóre mają wszyscy faceci (normalni, zdrowi, hetero, ...) i te są najważniejsze. Nie ma wśród najważniejszych bliskości, aczkolwiek są mężczyźni, którzy też jej bardzo potrzebują.

Może dlatego, że był to post na temat? Pierwszy od tak dawna?

A jednak chciał żony! Mógł się przecież modlić razem z innymi braćmi w wierze, a on jednak chciał żony!!! Czemu? Czyżby chciał pobzykać? A seks w celach prokreacji można uprawiać pięć razy dziennie. Pan Bóg tego nie zabrania z tego co wiem.

Ale WCZEŚNIEJ napisałem, że potrzebują, ale nie tak jak seksu. Seksu potrzebują wszyscy (normalni, zdrowi, hetero, ... ), a z bliskością bywa różnie. Jeden potrzebuje tego tak, jak kobieta, drugi wcale, trzeci traktuje to jak test, czwarty chce zrobić kobiecie przyjemność, a dla piątego przytulenie to sprawa opieki, męskości, władzy, dominacji, a wcale nie bliskości, bo nie wie co to jest. Tu jest bardzo różnie w zależności od osobnika więc to nie może dotyczyć wszystkich facetów. A seks może i dotyczy!

Nie Asiu! Eos próbuje się dowiedzieć co wiecie o potrzebach mężczyzn i czy jego teza, że większość z Was nie ma o tym bladego pojęcia jest słuszna. Jak do tej pory jest słuszna, bo tylko parę z Was wie o co tak naprawdę facetom chodzi w związkach z Wami. Jedne nie wiedzą o co chodzi i są same, inne zaraz będą same, a część wie mało, ale reaguje prawidłowo, bo ma dużą intuicję i dzięki niej ciągnie dalej szczęśliwie swoje związki. Ale wiedza o potrzebach mężczyzn w związkach jest w większości mizerniutka!
skąd masz takie dane? ze swojego podwórka, z samczego forum? Ja widzę wokół tendencję odwrotną. Odkąd mamy skuteczną antykoncepcję i wiedzę o seksie, kobiety nie boją się ciąży, nie biorą na siebie wszystkich konsekwencji współżycia, odkrywają za to swoją seksualność i chętniej chcą się kochać.
Już Ci napisałam, że nie wszyscy.
Ja bardzo chętnie. I to same poza sportem. Mam kilka przyjaciółek. Jedna pokłóci się z facetem. Chociażby nie miała racji, wszystkie stoją murem za nią. Czasem jest mi trochę ciężko, ale to babeczka i w dodatku przyjaciółka, trzeba ją chronić .
Moja siostra - prędzej pomoże kobietom niż mężczyznom.
LO - obojętnie co się działo, babeczki zawsze stały po swojej stronie. Chociażby nie wiem co.
Tak tak, oczywiście.
eos, skup się i nie czytaj wybiórczo. Streszczę Ci jego poglądy, z którymi chętnie się obnosił. Otóż najważniejsze w związku jest dla niego, aby żona miała taką samą religię i poglądy. Najważniejsza jest wspólna modlitwa. Seks w związku jest zbędny, bo jest grzeszny, chyba że chodzi o prokreację, ale to i tak tylko w dzień owulacji i raz, bo po co więcej. Najbardziej przerażające jest to, że niektórzy jego kumple też mieli takie zdanie.
Już wiemy, że nie wszyscy, nawet jak są zdrowi i hetero.
Uwierz mi, że aby dowiedzieć się czego ktoś pragnie w związku najbardziej, wystarczy go zapytać. Zapytałam jednego : "czy będziesz ze mną w białym związku?" Odpowiedział : "tak". Jest zdrowy, heteroseksualny i nawet normalny, no popatrz . Co mi po potrzebach, które Ty uważasz za najważniejsze, jak co i rusz spotykam kogoś, kto temu przeczy?

Stary 2012-01-23, 16:03   #581
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Asiu! Ja nie twierdzę, że kobiety nie pragną seksu. Chcesz, to pogadajmy o tym w Twoim wątku? Tu skup się na potrzebach mężczyzn.

Ale dla Ciebie to nie jest i nie był problem, a dla nich jest.

Ale przecież sama pisałaś, że zachwycona to nią byś nie była, prawda? Powiesz zgodnie z prawdą, że ma 'boczki', to źle, bo dziewczyna ma doła. Skłamiesz, że figura idealna, to też źle, bo 'z pewnością myśli, że jestem gruba, tylko tak mówi'! Gdy autentycznie jest ok, to jak powiesz zgodnie z prawdą, też Ci nie uwierzy. Nie uwierzy, bo przecież pyta, a tzn., że ma kompleksy na tym punkcie. Nie! Stanowczo twierdzę, że facet nie może w takiej sytuacji udzielić dobrej odpowiedzi.

Sorry, ale co to ma do rzeczy? Ja wiem,że mój facet czasem chce seksu gdy ja nie mam ochoty (to nieprzyjemne , męczące uczucie - wiem, bo kiedy wyjechał nie mogłam prawie spać) i jakie to ma znaczenie?
Myślisz,że będę mu dawać kiedy mu się zachce, mimo,że ja nie mam na to ochoty?
Chyba sobie jaja robisz
Myślisz,że ktoś tu płacze bo facet dom zmieni? Krzyż mu na drogę - jak nie pasuje to niech se zmienia.

Ja też nie chce faceta szowinisty, a jakbym trafiła to też bym dokonała zmiany.
Myślisz,że by mi potem płakał,że jednak mógł posprzątać po sobie? Żebym wróciła? Może tak, może nie.
Co mnie to?

Jak mi się będzie czuł chłop niezaspokojony to niech odchodzi do takiej z większym libido - skoro to dla niego najważniejsze.

PS Kpiną jest ,że śmiesz mówić o naszej nikłej wiedzy na temat mężczyzn podczas gdy sam nie masz żadnej na temat większości kobiet
Stary 2012-01-23, 16:55   #582
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale przecież sama pisałaś, że zachwycona to nią byś nie była, prawda?
Nie. Nie byłabym zachwycona tym, że przytyłam, a nie tym, że facet dał mi szczerą odpowiedź.

Cytat:
Powiesz zgodnie z prawdą, że ma 'boczki', to źle, bo dziewczyna ma doła.
Doła, bo usłyszała szczerą odpowiedź na pytanie, które sama zadała?

Cytat:
Skłamiesz, że figura idealna, to też źle, bo 'z pewnością myśli, że jestem gruba, tylko tak mówi'! Gdy autentycznie jest ok, to jak powiesz zgodnie z prawdą, też Ci nie uwierzy.
Dlatego ja się bardzo cieszę z tego, że mój TŻ mi mówi prawdę. I jak mi powie, że „wszystko w porządku z moją wagą”, to nie mam głupich myśli, że może on kłamie, że może chce mi się przypodobać... Bo wiem, że gdyby myślał, że powinnam zrzucić parę kilo, to by mi to normalnie powiedział.

Cytat:
Nie uwierzy, bo przecież pyta, a tzn., że ma kompleksy na tym punkcie.
Nieprawda. Może spytać również dlatego, że zwyczajnie jest ciekawa co o jej wadze myśli jej facet. Tak samo może pytać o to czy ładnie wygląda w danej bluzce/kurtce/fryzurze itd.

Cytat:
Oczywiście, ale dla mnie kluczowe dla tego wątku jest jego słowo 'tylko'.
Dlaczego?

Cytat:
Pierwsza jego odpowiedź jednoznacznie wskazuje na brak tej pewności. Ja wierzę pierwszym myślom.
A nie może być na przykład tak, że pierwsza odpowiedź była mniej przemyślana? Bo była odpowiedzią na pytanie zadane z zaskoczenia? A kolejna odpowiedź bardziej przemyślana, bo dana po czasie?

Cytat:
Ale WCZEŚNIEJ napisałem, że potrzebują, ale nie tak jak seksu.
Czyli uważasz, że mężczyźni mają (mniejszą lub większą) potrzebę bliskości? A nie tylko taką, która polega na zaspokajaniu potrzeby bliskości kobiety?

Cytat:
Seksu potrzebują wszyscy (normalni, zdrowi, hetero, ... ), a z bliskością bywa różnie. Jeden potrzebuje tego tak, jak kobieta, drugi wcale, trzeci traktuje to jak test, czwarty chce zrobić kobiecie przyjemność, a dla piątego przytulenie to sprawa opieki, męskości, władzy, dominacji, a wcale nie bliskości, bo nie wie co to jest.
Również nie każdy potrzebuje seksu tak samo.

Poza tym, „potrzebuje (bliskości) tak, jak kobieta”? Czy wszystkie kobiety tak samo bardzo potrzebują bliskości? Czy w ogóle wszystkie kobiety potrzebują bliskości?

Cytat:
Gdybyś jeszcze wykreśliła słowo 'niektórym', to byłoby super.
Nie wykreślę, bo nie znam potrzeb wszystkich mężczyzn.
Stary 2012-01-25, 10:21   #583
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
3, 5. Tu się nie ma co zdumiewać, tylko przyjmować rzeczy takimi jakie one są.
4. Jak tam chcesz.
6. Wątek nie dotyczy analizy porównawczej. Załóż swój będziemy porównywać.
6. (1) Emocje mamy wszyscy. Różnice wynikają stąd, że naszymi rządzi testosteron, a Waszymi estrogeny. Wsio!
6. (3) Pewny siebie facet nie potrzebuje potakiwaczki, ale nie potrzebuje też wiecznie prowadzić walki w domu. Tej ma w nadmiarze poza domem, a w domu chce lojalności, wsparcia, seksu dla rozluźnienia i świętego spokoju. Inaczej pewny siebie facet zmieni dom.
8. Myśl sobie co chcesz. Nie uważam Was za gorsze, tylko inne.

2. Czyli rzuciłaś te żywe skamieniałości patriarchatu chociaż z początku wydawało Ci, że zmierzacie w jednym kierunku? Oni zmienili kierunek, Ty zmieniłaś, czy źle Ci się na początku wydawało?
3. Czyli mówiąc poprzednio o możliwości poświęcenia dla partnera kłamałaś.
1. Podałam możliwe przyczyny tego stanu rzeczy. Może gdyby faceci bali się ciąży, zażywali antykoncepcję hormonalną ujemnie wpływającą na libido, cierpieli na ból podczas stosunku, mieli traumy z przeszłości w związku z gwałtem czy molestowaniem lub mózg wyprany przez patriarchalną papkę o uległości i kłodingu, to oni częściej odmawialiby seksu.
4. Chcę uzyskać obiecaną odpowiedź na moje pytanie z postu 413 a Ty się wymigujesz albo masz Alzheimera
6. Jeśli nie przeprowadziłeś analizy porównawczej potrzeb obu płci, to na jakiej podstawie wyciągnąłeś wniosek o różnicach tych potrzeb? Nie można stwierdzić, że potrzeby kobiet i mężczyzn się od siebie różnią bez ich uprzedniego porównania. Nie będę dublować wątków, gdyż wątek o potrzebach kobiecych już istnieje, tylko Ty go szerokim łukiem omijasz, aby przypadkiem nie skonfrontować swoich poglądów z rzeczywistością.
6.1. Skoro przyznajesz, że obie płcie ulegają emocjom, to dlaczego kobietom przypisujesz emocjonalność a mężczyznom racjonalizm?
6 (2,6,7). Możesz pokazać nam pełnomocnictwo, którego udzielili Ci wszyscy zdrowi, heteroseksualni mężczyźni do wypowiadania się w ich imieniu i ustalania im hierarchii potrzeb?
6 (3) Związki bez różnic zdań są nudne.
1. Jak już wspomniałam, nie wierzę w bezinteresowną solidarność wyłącznie ze względu na płeć, ale jako przykłady solidarności kobiet połączonych wspólnym celem mogę podać choćby działalność Twoich "ulubionych" sufrażystek i feministek, które jednak potrafiły zjednoczyć się w słusznej sprawie przeciw dyskryminacji.
2. Skąd Ci przyszło do głowy, że to były jakieś skamieniałości patriarchatu?:ha haha:
3. Nie kłamałam. Mówiłam o swojej gotowości do RACJONALNYCH poświęceń.

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:25
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-25, 13:44   #584
eos50
BAN stały

Cytat:
eos, skup się i nie czytaj wybiórczo. Streszczę Ci jego poglądy, z którymi chętnie się obnosił. Otóż najważniejsze w związku jest dla niego, aby żona miała taką samą religię i poglądy. Najważniejsza jest wspólna modlitwa. Seks w związku jest zbędny, bo jest grzeszny, chyba że chodzi o prokreację, ale to i tak tylko w dzień owulacji i raz, bo po co więcej. Najbardziej przerażające jest to, że niektórzy jego kumple też mieli takie zdanie.
Taka sama religia i poglądy to nie jest potrzeba. A nawet jeśli ją tak traktujesz, to przecież modlić się można i bez żony. Dlaczego zatem chce żony, a nie wstąpił do klasztoru??? Tam wszyscy bez wyjątku wyznają taką samą religię i mają takie same poglądy. Więc nie do tego jest mu kobieta potrzebna.
Cytat:
Sorry, ale co to ma do rzeczy? Ja wiem,że mój facet czasem chce seksu gdy ja nie mam ochoty (to nieprzyjemne , męczące uczucie - wiem, bo kiedy wyjechał nie mogłam prawie spać) i jakie to ma znaczenie?
Takie, że chce seksu nawet wtedy, gdy Ty nie chcesz.
Cytat:
Myślisz,że będę mu dawać kiedy mu się zachce, mimo,że ja nie mam na to ochoty?
Chyba sobie jaja robisz
Myślę, że nie powinnaś nic robić wbrew sobie.
Cytat:
Myślisz,że ktoś tu płacze bo facet dom zmieni? Krzyż mu na drogę - jak nie pasuje to niech se zmienia.
Jesteś w UK czy mi się zdaje? Jesteś, więc już dziś wiesz, jak ma się teoretyczne gadanie do praktycznego działania!
Cytat:
Ja też nie chce faceta szowinisty, a jakbym trafiła to też bym dokonała zmiany.
Myślisz,że by mi potem płakał,że jednak mógł posprzątać po sobie? Żebym wróciła? Może tak, może nie.
Co mnie to?

Jak mi się będzie czuł chłop niezaspokojony to niech odchodzi do takiej z większym libido - skoro to dla niego najważniejsze.
I wielu właśnie tak robi spotykając się z takim stanowiskiem kobiety jakie prezentujesz. Jeśli spełniają inne ich potrzeby, to skok w bok robią po cichu, jeśli innych też nie, to odchodzą z hukiem.
Cytat:
PS Kpiną jest ,że śmiesz mówić o naszej nikłej wiedzy na temat mężczyzn podczas gdy sam nie masz żadnej na temat większości kobiet
Fakty nie mogą być kpiną.
Cytat:
Nie. Nie byłabym zachwycona tym, że przytyłam, a nie tym, że facet dał mi szczerą odpowiedź.
No i fajnie, ale zadowolona byś nie była, bo jak to mówią - prawda w oczy kole.
Cytat:
Doła, bo usłyszała szczerą odpowiedź na pytanie, które sama zadała?
Doła, bo usłyszała szczerą odpowiedź na własne pytanie! Właśnie, dokładnie tak, co potwierdziłaś sama piętro wyżej.
Cytat:
Dlatego ja się bardzo cieszę z tego, że mój TŻ mi mówi prawdę. I jak mi powie, że „wszystko w porządku z moją wagą”, to nie mam głupich myśli, że może on kłamie, że może chce mi się przypodobać... Bo wiem, że gdyby myślał, że powinnam zrzucić parę kilo, to by mi to normalnie powiedział.
To znaczy, że nie masz kompleksów na tle wagi i figury, ale w tej materii jesteś w mniejszości. Przemyśl sobie sytuację, gdzie masz wątpliwości co do swojej osoby.
Cytat:
Nieprawda. Może spytać również dlatego, że zwyczajnie jest ciekawa co o jej wadze myśli jej facet. Tak samo może pytać o to czy ładnie wygląda w danej bluzce/kurtce/fryzurze itd.
Kobieta nie pyta o takie rzeczy jeśli jej to nie interesuje. Jeśli pyta tzn., że ma w tym swój cel.
Cytat:
Dlaczego?
Bo ono wyklucza interakcje z innymi, a skoro tak, to jego odpowiedź dotyczy wyłącznie potrzeb, które zaspokaja wyłącznie z Tobą. Obiad może zjeść z kimś innym.
Cytat:
A nie może być na przykład tak, że pierwsza odpowiedź była mniej przemyślana? Bo była odpowiedzią na pytanie zadane z zaskoczenia? A kolejna odpowiedź bardziej przemyślana, bo dana po czasie?
I dokładnie tak jest! Pierwsza jest mniej przemyślana, mniej rozumowa, bardziej intuicyjna - wręcz podświadoma. Po przemyśleniu tematu dochodzą inne czynniki i optyka się często zmienia. Ale, gdy człowiek spokojny, rozluźniony, to pierwsze myśli są z reguły najprawdziwsze i najlepsze.
Cytat:
Czyli uważasz, że mężczyźni mają (mniejszą lub większą) potrzebę bliskości? A nie tylko taką, która polega na zaspokajaniu potrzeby bliskości kobiety?
Mają większą, mniejszą lub żadną potrzebę bliskości, a nawet Ci co nie mają żadnej też tę bliskość potrafią okazać. Oczywiście są również tacy, którzy nigdy i nikomu nie okażą bliskości, ale we wszystkich tych przypadkach seks jest ważniejszy.
Cytat:
Również nie każdy potrzebuje seksu tak samo.
Oczywiście. Libido mamy różne i wpływ na nie ma bardzo wiele czynników. Męska seksualność zależy od konkretnych egzemplarzy, jest wbrew pozorom bardzo delikatna i łatwo ją zaburzyć. Ale nawet jeśli facet chce, czy powiedzmy może się kochać raz w tygodniu, to i tak tego od kobiety potrzebuje przede wszystkim.
Cytat:
Poza tym, „potrzebuje (bliskości) tak, jak kobieta”? Czy wszystkie kobiety tak samo bardzo potrzebują bliskości? Czy w ogóle wszystkie kobiety potrzebują bliskości?
Niektóre mówią, że nie potrzebują, ale moim zdaniem to nie jest prawdą choć nie będę się spierał z nikim o to. Natomiast z pewnością nie potrzebują tak samo, z tą samą częstotliwością i w ten sam sposób. Różnie definiują bliskość, różnego jej sposobu okazywania oczekują, w różnych sytuacjach, z różną intensywnością. Co więcej - kobiety się ciągle zmieniają! Przed zaręczynami, po zaręczynach, po ślubie, w ciąży, po dziecku, po drugim, przed trzecim, po 30-tce, przed 40-ką, po 40 tce, przed przekwitaniem, po przekwitaniu, na starość - la donna e mobile.
Cytat:
Nie wykreślę, bo nie znam potrzeb wszystkich mężczyzn.
Najważniejsze żebyś znała trzy podstawowe swojego i przyznała mu prawo do oczekiwania od Ciebie, że będziesz je spełniać. Wtedy będzie wszystko dobrze z jego strony.
Cytat:
1. Podałam możliwe przyczyny tego stanu rzeczy. Może gdyby faceci bali się ciąży, zażywali antykoncepcję hormonalną ujemnie wpływającą na libido, cierpieli na ból podczas stosunku, mieli traumy z przeszłości w związku z gwałtem czy molestowaniem lub mózg wyprany przez patriarchalną papkę o uległości i kłodingu, to oni częściej odmawialiby seksu.
4. Chcę uzyskać obiecaną odpowiedź na moje pytanie z postu 413 a Ty się wymigujesz albo masz Alzheimera
6. Jeśli nie przeprowadziłeś analizy porównawczej potrzeb obu płci, to na jakiej podstawie wyciągnąłeś wniosek o różnicach tych potrzeb? Nie można stwierdzić, że potrzeby kobiet i mężczyzn się od siebie różnią bez ich uprzedniego porównania. Nie będę dublować wątków, gdyż wątek o potrzebach kobiecych już istnieje, tylko Ty go szerokim łukiem omijasz, aby przypadkiem nie skonfrontować swoich poglądów z rzeczywistością.
6.1. Skoro przyznajesz, że obie płcie ulegają emocjom, to dlaczego kobietom przypisujesz emocjonalność a mężczyznom racjonalizm?
6 (2,6,7). Możesz pokazać nam pełnomocnictwo, którego udzielili Ci wszyscy zdrowi, heteroseksualni mężczyźni do wypowiadania się w ich imieniu i ustalania im hierarchii potrzeb?
6 (3) Związki bez różnic zdań są nudne.
1. Jak już wspomniałam, nie wierzę w bezinteresowną solidarność wyłącznie ze względu na płeć, ale jako przykłady solidarności kobiet połączonych wspólnym celem mogę podać choćby działalność Twoich "ulubionych" sufrażystek i feministek, które jednak potrafiły zjednoczyć się w słusznej sprawie przeciw dyskryminacji.
2. Skąd Ci przyszło do głowy, że to były jakieś skamieniałości patriarchatu?:ha haha:
3. Nie kłamałam. Mówiłam o swojej gotowości do RACJONALNYCH poświęceń.
1. Przyczyny objaśniają zjawiska i wręcz potwierdzają ich istnienie, a nie zaprzeczają im. To, że próbujesz szukać przyczyn dobitnie wskazuje, że zgadzasz się, iż zjawisko 'dziś nie chcę - głowa mnie boli' występuje. Czyli, że znów miałem rację.
4. Nie mam kłopotów z pamięcią i napisałem Ci wtedy, że odpowiem pod warunkiem, że Ty odpowiesz na wcześniej zadane przeze mnie pytania. Twoje pytania w tym poście były ucieczką od moich pytań i tego nie kupuję. Jest równouprawnienie! Kto pierwszy pytał, temu pierwszemu należą się odpowiedzi. Gdybyś była słabą, delikatną kobietką uległbym Ci w tej kwestii. Ale wojowniczce? W życiu!
6. Nic się w nim nie dzieje, a istnienie osobnych wątków o kobietach i mężczyznach nie przeszkadza w istnieniu wątku wyłącznie o różnicach. Ja różnice znam. Znam również potrzeby swoje i mężczyzn, a ten wątek założyłem, aby się przekonać jak duże jest Wasze zrozumienie potrzeb mężczyzn. Nieduże! Z paroma bardzo pozytywnymi wyjątkami oczywiście.
6.1. Bo kobiety są bardziej emocjonalne, bardziej zmienne, bardziej 'wielowątkowe', a emocje to ich całe życie.
6 (2,6,7) Jeszcze nie potrzebuję umocowań prawnych do przedstawiania swoich poglądów.
6 (3) Przekonywanie się do swoich racji, ścieranie poglądów, czy wręcz kłótnie i awantury nie są jedynym sposobem na nudę w związku. Znam wiele lepszych.
1. Taka solidarność, że sama wstydzisz się głośno powiedzieć, że jesteś feministką??? A ja się nie wstydzę przyznać, że jestem antyfeministą i wspieram bezinteresownie wszystkich szowinistów.
2. Bo w jakiś sposób od Twoich feministycznych wyobrażeń prawdziwego mężczyzny musieli odbiegać. A jak odbiegali, to musieli być przeżytkiem patriarchatu. Przecież nie powiesz mi, że nowocześni partnerzy popierający feminizm i mający wszystkie porządane cechy współczesnego mężczyzny nie nadawali się do związku!
3. Czyli o brak gotowości do jakichkolwiek poświęceń.
Wg mnie kłamałaś, bo gdy przedstawiłem Ci ekonomicznie racjonalny przykład, to zaczęłaś kręcić, że zmieniłabyś pracę, pracowała w domu, że to by było poświęcenie dla dziecka, itd. A ja podałem konkretną sytuację i oczekiwałem konkretnej odpowiedzi - tak/nie. Po raz kolejny boisz się udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
A swoją drogą (przymrużone oczko widziałem) to na wizażu ciągle uczę się od Was nowych znaczeń pojęć, które wydawało mi się, że dobrze znam np. 'racjonalizm' i 'poświęcenie'. Do tej pory w swej naiwności sądziłem, że działanie racjonalne to działanie oparte na faktach, kalkulacjach, przemyśleniach podjęte po rozumowym rozważeniu wszelkich za i przeciw, a poświęcenie, to działanie oparte na emocjach nie mające z racjonalizmem wiele wspólnego. A tymczasem, całkiem znienacka dowiaduję się, że istnieje coś takiego jak 'racjonalne poświęcenie'? Wybacz, ale taki sprzeczny epitet, to może wydumać tylko inna chodząca po tej Ziemi sprzeczność - kobieta.
Stary 2012-01-25, 13:55   #585
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś w UK czy mi się zdaje? Jesteś, więc już dziś wiesz, jak ma się teoretyczne gadanie do praktycznego działania!
i tu masz kłopot bo tż-cior chciał wracać za tydzień a ja się nie zgodziłam więc zostaliśmy
Stary 2012-01-25, 13:59   #586
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Taka sama religia i poglądy to nie jest potrzeba. A nawet jeśli ją tak traktujesz, to przecież modlić się można i bez żony. Dlaczego zatem chce żony, a nie wstąpił do klasztoru??? Tam wszyscy bez wyjątku wyznają taką samą religię i mają takie same poglądy. Więc nie do tego jest mu kobieta potrzebna.

Takie, że chce seksu nawet wtedy, gdy Ty nie chcesz.

I wielu właśnie tak robi spotykając się z takim stanowiskiem kobiety jakie prezentujesz. Jeśli spełniają inne ich potrzeby, to skok w bok robią po cichu, jeśli innych też nie, to odchodzą z hukiem.

Fakty nie mogą być kpiną.

I dokładnie tak jest! Pierwsza jest mniej przemyślana, mniej rozumowa, bardziej intuicyjna - wręcz podświadoma. Po przemyśleniu tematu dochodzą inne czynniki i optyka się często zmienia. Ale, gdy człowiek spokojny, rozluźniony, to pierwsze myśli są z reguły najprawdziwsze i najlepsze.

Mają większą, mniejszą lub żadną potrzebę bliskości, a nawet Ci co nie mają żadnej też tę bliskość potrafią okazać. Oczywiście są również tacy, którzy nigdy i nikomu nie okażą bliskości, ale we wszystkich tych przypadkach seks jest ważniejszy.

Oczywiście. Libido mamy różne i wpływ na nie ma bardzo wiele czynników. Męska seksualność zależy od konkretnych egzemplarzy, jest wbrew pozorom bardzo delikatna i łatwo ją zaburzyć. Ale nawet jeśli facet chce, czy powiedzmy może się kochać raz w tygodniu, to i tak tego od kobiety potrzebuje przede wszystkim.

Niektóre mówią, że nie potrzebują, ale moim zdaniem to nie jest prawdą choć nie będę się spierał z nikim o to. Natomiast z pewnością nie potrzebują tak samo, z tą samą częstotliwością i w ten sam sposób. Różnie definiują bliskość, różnego jej sposobu okazywania oczekują, w różnych sytuacjach, z różną intensywnością. Co więcej - kobiety się ciągle zmieniają! Przed zaręczynami, po zaręczynach, po ślubie, w ciąży, po dziecku, po drugim, przed trzecim, po 30-tce, przed 40-ką, po 40 tce, przed przekwitaniem, po przekwitaniu, na starość - la donna e mobile.

Najważniejsze żebyś znała trzy podstawowe swojego i przyznała mu prawo do oczekiwania od Ciebie, że będziesz je spełniać. Wtedy będzie wszystko dobrze z jego strony.

1. Przyczyny objaśniają zjawiska i wręcz potwierdzają ich istnienie, a nie zaprzeczają im. To, że próbujesz szukać przyczyn dobitnie wskazuje, że zgadzasz się, iż zjawisko 'dziś nie chcę - głowa mnie boli' występuje. Czyli, że znów miałem rację.
6. Nic się w nim nie dzieje, a istnienie osobnych wątków o kobietach i mężczyznach nie przeszkadza w istnieniu wątku wyłącznie o różnicach. Ja różnice znam. Znam również potrzeby swoje i mężczyzn, a ten wątek założyłem, aby się przekonać jak duże jest Wasze zrozumienie potrzeb mężczyzn. Nieduże! Z paroma bardzo pozytywnymi wyjątkami oczywiście.
1. Taka solidarność, że sama wstydzisz się głośno powiedzieć, że jesteś feministką??? A ja się nie wstydzę przyznać, że jestem antyfeministą i wspieram bezinteresownie wszystkich szowinistów.
Jego potrzebą jest dzielenie życia z kimś, kto ma identyczne poglądy. Nie miał dostatecznego powołania do zakonu, poza tym według niego dobry katolik musi mieć dzieci. Podkreślam - jego potrzebą było porozumienie z małżonką na poziomie religii i ideologii codziennego życia. Seks spychał na margines, było to dla niego coś nieczystego, usprawiedliwionego tylko prokreacją. Po to żona miała prowadzić wykres płodności, by było raz, a dobrze, bo dla przyjemności to ciężki grzech.

Ale jak Asia chce, to on czasami też nie chce.

Brawo, eos, braaawo! "Wielu" nie "wszyscy". Robisz postępy. Jestem z Ciebie dumna.

Faktem jest, że KAŻDY mężczyzna lubi placki ziemniaczane. Jak nie, to jest chory.

Chociaż oczywiście, jakby najpierw powiedział "bez wahania tak" a później sprostował, że jednak nie, to eos stwierdziłby na odwrót.

Co zostało już obalone.

Twoje "z pewnością" jest już nudne.

Wszyscy się zmieniają. Dorastamy do różnych ról, do różnych wyzwań. Ty się nie zmienisz np. z niebieskiego ptaka w bardziej poważnego ojca rodziny, gdy na świat przyjdzie Twoje dziecko? Czy żaden mężczyzna po 50-tce nie staje się z pełnego energii ekstrawertyka w ponurego dziada?

Znalazłam u byłego. Seksu nie było w pierwszej trójce.

Owszem, występuje zjawisko "nie dzisiaj, kochanie" po obu stronach.

Niestety nie wszystkich.

A ja bezinteresownie wspieram wszystkie rozwódki, które są rozwódkami z winy męża lub wspólnej.

Stary 2012-01-25, 14:02   #587
2016071135
Konto usunięte

Przestań Eos z tymi faktami, bo nie dajesz nam żadnych faktów.

Twoje podparcie to obserwacje, które kłócą się z naszymi, więc wcale nie wiesz lepiej.
To, że mamy różne obserwacje, dowodzi, że faceci są różni, a nie tacy, jak ty mówisz.
2016071135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-25, 15:14   #588
eos50
BAN stały

Cytat:
i tu masz kłopot bo tż-cior chciał wracać za tydzień a ja się nie zgodziłam więc zostaliśmy
Ja nie pisałem o powrocie tylko o wyjeździe. Najpierw się wkurzałaś w podobnym stylu jak w tym wątku - 'Myślisz,że ktoś tu płacze bo facet dom zmieni? Krzyż mu na drogę - jak nie pasuje to niech se zmienia.', a później grzecznie za nim pojechałaś. Tak się ma Twoja teoria do praktyki i wszystko w temacie.
Cytat:
Przestań Eos z tymi faktami, bo nie dajesz nam żadnych faktów.

Twoje podparcie to obserwacje, które kłócą się z naszymi, więc wcale nie wiesz lepiej.
To, że mamy różne obserwacje, dowodzi, że faceci są różni, a nie tacy, jak ty mówisz.
W zasadzie masz rację. Dowiedziałem się czego chciałem i nie ma sensu tego kontynuować. Żegnam w tym wątku.
Stary 2012-01-25, 15:18   #589
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Ja nie pisałem o powrocie tylko o wyjeździe. Najpierw się wkurzałaś w podobnym stylu jak w tym wątku - 'Myślisz,że ktoś tu płacze bo facet dom zmieni? Krzyż mu na drogę - jak nie pasuje to niech se zmienia.', a później grzecznie za nim pojechałaś. Tak się ma Twoja teoria do praktyki i wszystko w temacie.

W zasadzie masz rację. Dowiedziałem się czego chciałem i nie ma sensu tego kontynuować. Żegnam w tym wątku.
Ja wcieliłam w życie i nie żałuję

Tak, dowiedziałeś się, że nie znamy Twoich potrzeb

Stary 2012-01-25, 15:21   #590
eos50
BAN stały

Cytat:
Tak, dowiedziałeś się, że nie znamy Twoich potrzeb
Nie! Dowiedziałem się dlaczego jesteś sama.
Stary 2012-01-25, 15:23   #591
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ma wąsy? Proste
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-25, 15:23   #592
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
to fajnie potrzebowałeś na to tyyyyle postów, a wystarczyło mnie zapytać, to bym Ci powiedziała

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Bo ma wąsy? Proste
o to to!

Stary 2012-01-25, 16:09   #593
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No i fajnie, ale zadowolona byś nie była, bo jak to mówią - prawda w oczy kole.
No i co z tego, że nie byłabym zadowolona z tego, że przytyłam, skoro byłabym zadowolona z tego, że TŻ powiedział mi prawdę?

Cytat:
Kobieta nie pyta o takie rzeczy jeśli jej to nie interesuje. Jeśli pyta tzn., że ma w tym swój cel.
Bez przesady. Spokojnie można drugą osobę zapytać o to, co sądzi na temat danej rzeczy, fryzury itd. Nie trzeba od razu mieć kompleksów na danym punkcie i szukać w słowach drugiej osoby jakiegoś pocieszenia.
Ja tam często TŻ-a pytam o to, czy mu się jakaś moja fryzura podoba. A kompleksów na punkcie fryzury nie mam

Cytat:
Z tym się zgodzę, ale tylko częściowo: pierwsza odpowiedź zwykle jest mniej przemyślana, mniej rozumowa... A przez to też niekiedy mniej zgodna z prawdą.
Czasem trzeba coś poważnie przemyśleć, by móc dać odpowiedź zgodną z własnymi przekonaniami/przewidywaniami itd.

Cytat:
Co więcej - kobiety się ciągle zmieniają! Przed zaręczynami, po zaręczynach, po ślubie, w ciąży, po dziecku, po drugim, przed trzecim, po 30-tce, przed 40-ką, po 40 tce, przed przekwitaniem, po przekwitaniu, na starość - la donna e mobile.
No tak, ludzie się zmieniają (bo mężczyźni też się zmieniają). Co więcej, kobiety są różne. Dlatego zdziwiło mnie Twoje stwierdzenie, że „niektórzy mężczyźni potrzebują bliskości tak, jak kobieta”. Bo przecież różne kobiety w różnym stopniu potrzebują bliskości.
Stary 2012-01-25, 18:46   #594
Selekcjonerka
Rozeznanie

Cytat:
(...)Dowiedziałem się czego chciałem i nie ma sensu tego kontynuować. Żegnam w tym wątku.
A właśnie miałam napisać, że podziwiam Twoją cierpliwość.
Stary 2012-01-26, 04:42   #595
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie jak przedszkolak
"tak napisałaś: wygrałem, wygrałem"

Z moim poprzednim facetem zerwałam bo mi nie pasił, więc na nic Twoje teorie
Stary 2012-01-26, 11:06   #596
JanePanzram
Zakorzenienie

Selekcjonerka jak zza firanki zagląda i kibicuje
Niesamowite, myślałam, że troll nie da spokoju i będzie ciągnąć temat w nieskończoność. A tu się poddał!
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 11:16   #597
eos50
BAN stały

Cytat:
to fajnie potrzebowałeś na to tyyyyle postów, a wystarczyło mnie zapytać, to bym Ci powiedziała
Po pierwsze, nie jesteś jedyna na świecie i wątek nie był skierowany wyłącznie do Ciebie. Po drugie, minęłabyś się z prawdą pisząc dlaczego nie masz faceta, bo Ty sama tego nie wiesz. Dopóki nie przyjrzysz się sobie, nie zastanowisz się nad sobą i nad potrzebami facetów, dopóki nie zaczniesz wyciągać wniosków, to odpowiedzi na to pytanie nie poznasz. Więcej pokory Bananalama, bo mężczyzna to też człowiek i też szuka szczęścia w życiu.
Cytat:
No i co z tego, że nie byłabym zadowolona z tego, że przytyłam, skoro byłabym zadowolona z tego, że TŻ powiedział mi prawdę?
To, że summa summarum nie byłabyś do końca usatysfakcjonowana, czyli taka odpowiedź też jest zła, bo nie można nią w pełni zadowolić kobiety.
Cytat:
Bez przesady. Spokojnie można drugą osobę zapytać o to, co sądzi na temat danej rzeczy, fryzury itd. Nie trzeba od razu mieć kompleksów na danym punkcie i szukać w słowach drugiej osoby jakiegoś pocieszenia.
Ja tam często TŻ-a pytam o to, czy mu się jakaś moja fryzura podoba. A kompleksów na punkcie fryzury nie mam
Nie każda szuka pocieszenia - to fakt. Te, które nie szukają pocieszenia szukają potwierdzenia. Zadanie takiego pytania nie musi oznaczać głębokich kompleksów. Może oznaczać jedynie odrobinę niepewności i chęć potwierdzenia. W tej materii kobieta nie zadaje pytań o rzeczy, których jest pewna lub, które są dla niej obojętne. Pewna siebie kobieta nie pyta. Jak pyta, to zdradza tym odrobinę niepewności, brak pewności siebie lub wręcz kompleksy.
Cytat:
Z tym się zgodzę, ale tylko częściowo: pierwsza odpowiedź zwykle jest mniej przemyślana, mniej rozumowa... A przez to też niekiedy mniej zgodna z prawdą.
Czasem trzeba coś poważnie przemyśleć, by móc dać odpowiedź zgodną z własnymi przekonaniami/przewidywaniami itd.
Nigdy nie lekceważ pierwszych myśli i pierwszych, odruchowych odpowiedzi.
Cytat:
Napisane przez Selekcjonerka Pokaż wiadomość
A właśnie miałam napisać, że podziwiam Twoją cierpliwość.
A jak inaczej rozmawiać z tyloma rozemocjonowanymi (z drobnymi wyjątkami) kobietami na raz?
Cytat:
normalnie jak przedszkolak
"tak napisałaś: wygrałem, wygrałem"

Z moim poprzednim facetem zerwałam bo mi nie pasił, więc na nic Twoje teorie
Nie czerpię Asiu z tego żadnej satysfakcji! Po prostu zwracam Ci uwagę, że nie zawsze nasze teoretyczne deklaracje są zgodne z naszymi zachowaniami w praktyce. To, że poprzedniego rzuciłaś nie zmienia faktu, że za aktualnym pojechałaś pomimo początkowych gróźb pod adresem jego i waszego związku. I tyle. To nie złośliwość z mojej strony tylko stwierdzenie faktu, że tak naprawdę, to ile prawdy znamy o sobie zależy tylko i wyłącznie od tego ile udało nam się zweryfikować na własnej skórze. Mikadoo też się mądrzyła, że kobieta powinna się skupić na sobie i mieć gdzieś czego facet od niej oczekuje, a gdy facet zapytał ją czy śpi w piżamce, czy bieliźnie, to w popłochu założyła wątek pytając - 'o co też mu może chodzić?' O nic Mikadoo! Przecież faceci nie chcą seksu więc to wykluczone, nie mają również innych potrzeb, a jak któryś ma, to kobieta absolutnie nie musi się nimi przejmować. On zwyczajnie chciał podtrzymać z Tobą rozmowę. Zabrakło mu innych tematów więc chciał poznać Twoje zdanie na temat aktualnych trendów w modzie nocnej weryfikując jednocześnie swoje spostrzeżenia odnośnie Twojego gustu, stylu i klasy. Ale seks??? Co to, to nie! Wykluczone!
Stary 2012-01-26, 12:14   #598
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To, że summa summarum nie byłabyś do końca usatysfakcjonowana, czyli taka odpowiedź też jest zła, bo nie można nią w pełni zadowolić kobiety.
Odpowiedź by mnie w pełni zadowoliła. Nie zadowoliłby mnie fakt, że przytyłam. Ale on przecież jest niezależny od tego, co mi ktoś powie.

Cytat:
Nie każda szuka pocieszenia - to fakt. Te, które nie szukają pocieszenia szukają potwierdzenia. Zadanie takiego pytania nie musi oznaczać głębokich kompleksów. Może oznaczać jedynie odrobinę niepewności i chęć potwierdzenia. W tej materii kobieta nie zadaje pytań o rzeczy, których jest pewna lub, które są dla niej obojętne. Pewna siebie kobieta nie pyta. Jak pyta, to zdradza tym odrobinę niepewności, brak pewności siebie lub wręcz kompleksy.
Może też zdradzić własną ciekawość... Ja tam z ciekawości pytam TŻ-a co sądzi o danej fryzurze czy danym stroju. A pewna siebie jestem. Po prostu interesuje mnie zdanie TŻ-a.

Cytat:
Nigdy nie lekceważ pierwszych myśli i pierwszych, odruchowych odpowiedzi.
Nie lekceważę. Tutaj pierwsza myśl nie różniła się znacznie od drugiej.
Stary 2012-01-26, 12:19   #599
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
4. Nie mam kłopotów z pamięcią i napisałem Ci wtedy, że odpowiem pod warunkiem, że Ty odpowiesz na wcześniej zadane przeze mnie pytania. Twoje pytania w tym poście były ucieczką od moich pytań i tego nie kupuję. Jest równouprawnienie! Kto pierwszy pytał, temu pierwszemu należą się odpowiedzi. Gdybyś była słabą, delikatną kobietką uległbym Ci w tej kwestii. Ale wojowniczce? W życiu!
6.1. Bo kobiety są bardziej emocjonalne, bardziej zmienne, bardziej 'wielowątkowe', a emocje to ich całe życie.
6 (2,6,7) Jeszcze nie potrzebuję umocowań prawnych do przedstawiania swoich poglądów.
6 (3) Przekonywanie się do swoich racji, ścieranie poglądów, czy wręcz kłótnie i awantury nie są jedynym sposobem na nudę w związku. Znam wiele lepszych.
2. Bo w jakiś sposób od Twoich feministycznych wyobrażeń prawdziwego mężczyzny musieli odbiegać. A jak odbiegali, to musieli być przeżytkiem patriarchatu. Przecież nie powiesz mi, że nowocześni partnerzy popierający feminizm i mający wszystkie porządane cechy współczesnego mężczyzny nie nadawali się do związku!
3. Czyli o brak gotowości do jakichkolwiek poświęceń.
Wg mnie kłamałaś, bo gdy przedstawiłem Ci ekonomicznie racjonalny przykład, to zaczęłaś kręcić, że zmieniłabyś pracę, pracowała w domu, że to by było poświęcenie dla dziecka, itd. A ja podałem konkretną sytuację i oczekiwałem konkretnej odpowiedzi - tak/nie. Po raz kolejny boisz się udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
A swoją drogą (przymrużone oczko widziałem) to na wizażu ciągle uczę się od Was nowych znaczeń pojęć, które wydawało mi się, że dobrze znam np. 'racjonalizm' i 'poświęcenie'. Do tej pory w swej naiwności sądziłem, że działanie racjonalne to działanie oparte na faktach, kalkulacjach, przemyśleniach podjęte po rozumowym rozważeniu wszelkich za i przeciw, a poświęcenie, to działanie oparte na emocjach nie mające z racjonalizmem wiele wspólnego. A tymczasem, całkiem znienacka dowiaduję się, że istnieje coś takiego jak 'racjonalne poświęcenie'? Wybacz, ale taki sprzeczny epitet, to może wydumać tylko inna chodząca po tej Ziemi sprzeczność - kobieta.
1.Czy ja gdzieś zaprzeczałam, że częściej to kobiety odmawiają seksu? Skup się! Jak już mówiłam taka sytuacja może wynikać z wielu czynników psychologicznych, społecznych a nawet fizjologicznych, lecz to wcale nie dowodzi, jakoby kobiety z natury miały mniejszą potrzebę seksu od mężczyzn, a tylko że ta potrzeba jest u nich często przytłumiona przez powyższe czynniki.
4. Ależ ja już Ci dawno odpowiedziałam, że gra wstępna jest tylko rozgrzewką a nie celem samym w sobie dla obu płci, a Twojej odpowiedzi ani widu ani słychu. Wstydzisz się przyznasz, że czytujesz Harlekiny do poduszki? Nie bój się, nie powiemy Twoim kolegom.
6. Skoro Twoje założenie o różnicach potrzeb płci nie opiera się na żadnych badaniach ani analizach porównawczych, to oznacza, że jest po prostu wyssane z palca i tyle.
6 (1.) Niczym nie poparty stereotyp od lat tłoczony kobietom do głów, w efekcie czego te bardziej podatne na wpływy naprawdę w to wierzą i ostatecznie zachowują się tak, jak się od nich oczekuje zgodnie z teorią tzw. naznaczenia społecznego. Mnie tam emocje nigdy nie przyćmiły trzeźwego spojrzenia i znam wiele racjonalnie patrzących na świat kobiet. Nawet tutaj na Wizażu ich nie brakuje.
6(2.6.7.)Nie potrzebujesz umocowań prawnych do przedstawiania WŁASNYCH poglądów, ale powinieneś się na nich oprzeć, kiedy wypowiadasz się w imieniu wszystkich zdrowych, heteroseksualnych facetów. W przeciwnym razie jesteś uzurpatorem.
6 (3). Nigdzie nie pisałam o karczemnych kłótniach czy awanturach, ani o tym że ścieranie poglądów to JEDYNY sposób na nudę? Nadinterpretujesz, wyolbrzymiasz i dopowiadasz coś sobie jak za przeproszeniem baba jakaś. A w to, że znasz inne sposoby, nie wątpię. Zapewne czerpiesz je z książki „uczonej” Emiliany Silvestrini.
1. Nie wstydzę się moich poglądów feministycznych, czego dowód znajduje się chociażby w tamtej wypowiedzi :” To że zaliczyłeś mnie do szacownego grona feministek przyjmuję jako komplement, bo skoro już musisz klasyfikować i sortować wszelkie zjawiska, to lepiej być wrzuconą do wora niedobrych feministek niż emocjonalnych kobietek.” Ale nie jestem Matką Teresą i z nikim nie solidaryzuję się bezinteresownie. Popieram ruch feministyczny, ponieważ leży to w moim interesie i jest zgodne z moimi przekonaniami. Uważam, że ludzie powinni mieć równe prawa i obowiązki w każdej sferze życia. Nie chcę stykać się z przejawami dyskryminacji, szklanym i sufitami, itp. Twoja solidarność z innymi szowinistami też nie wypływa z dobroci serca ale ze strachu przed utratą przywilejów. Wspierasz antyfeminizm, bo masz w tym interes.
2.Moje normy są tak wyśrubowane, że aby się w nich zmieścić nie wystarczy NIE być reliktem patriarchatu.:co jest:
3.Nie ma w tym żadnej sprzeczności. Decyzja o poświęceniu nie musi być podjęta pod wpływem emocji, ale po przekalkulowaniu wszystkich „za” i "przeciw” i rozważeniu różnych rozwiązań. Właśnie w taki sposób podeszłam do podanego przez Ciebie przykładu, uznałam poświęcenie w tym wypadku za niekonieczne, nieopłacalne i podjęłam najbardziej racjonalną ekonomicznie decyzję (praca zdalna w elastycznych godzinach z domu oznaczałaby rezygnację z przedszkola czy opiekunki, czyli oszczędności wraz z ciągłym zasilaniem domowego budżetu przez dwie pensje, a znalezienie lepiej płatnej pracy pozwoliłoby utrzymać stopę życiową na dotychczasowym poziomie mimo opłat za przedszkole a być może nawet ją zwiększyć. Racjonalne poświęcenie nie jest oksymoronem. Wielu ludzi poświęca coś, żeby w przyszłości ugrać więcej, np. rezygnuje z krótkoterminowej wygody na rzecz długofalowych zysków.
Stary 2012-01-26, 12:24   #600
maryanna3
Zakorzenienie

wykończycie chłopa
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości