|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziękujemy
Dziubku a Twój to niby nie zdolny ![]() Jak dzis sie czujesz? Paticzku a Ty go gina gnaj |
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.winiary.pl/produkt.aspx/3...czyste-zeberka Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ich w sklepach nie widziałam stąd moje zdziwienie ![]() Cytat:
![]() a dziekuję , że pytasz katar męczy i kaszel ale nie ma gorączki |
||
|
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytanie, czy są tak dobre jak pampki chyba jednak nie odważę się sprawdzić
|
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mnie już nerwy biorą.. mieszkam z debilami w bloku.. na serio, nie ma dnia, żeby ktoś nie stukał, nie wiercił, nie remontował.. niby same dziadki naokoło a ja się czuję, jakbym na budowie mieszkała.. i tak dzisiaj od 8 rano nad pokojem Hani jeden wielki stuk i wiertara mała nie może spać a chce i zaraz pójdę i narobię hałasu ja!!http://slodziaki.com/straszenie-dziecka/ - widziałyście ten filmik? Aż mi się szkoda tego dziecka zrobiło..
|
||
|
|
|
#1477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() 2. Ja właśnie je ostatnio w tesco widziałam i zastanawiałam się o co chodzi ![]() DLA IZUNI!!!! DLA LENKI, LILKI I WIKUSISzok! Bellówny już 9 miesięcy kończą
|
||||
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieszne te pampersy, sama bym z chęcią spróbowała. Tylko cena pewnie wysoka, jak to pampersy...
Żeberka - wiecie, że nie miałam nigdy w ustach, i nie odważę się wziąć ? Tak jak na przykład jakichś flaczków, zrazów, kotletów wieprzowych, pulpetów, sznycli...Ja to straszny niejadek i wybrzydacz jestem ![]() No i ostatnia rzecz, której nie ruszę - kiełbasa...Pod każdą postacią. A najgorsza pieczona. O, suwak ruszył w końcu do przodu. Bellówny już 9 miesięcy ??? Szok! Najlepszego blizniaczki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-26 o 10:30 |
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Patik
Ja zawsze zostawiam dziadkom dziecko wyspane, nakarmione, przewinięte i w dobrym humorze. Są zachwyceni, jakiego mają grzecznego wnuczka. Nie dziwota, że fajnie bawi się z nimi. Zwykle wtedy wychodzę, a oni pewnie go noszą na rękach. Potem, gdy humor mu spada, dziecko wpada w pod moją opiekę... IU przy mamie już nie jest taki grzeczny ![]() Brumek Ferrum Lek 2x dziennie po 2ml + kwas foliowy i witamina b po 1/2 tabletki. Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zadomowienie
|
witam sie i ja na chwilke
noc slaba, obie dziewczyny budzily sie zdecydowanie za czesto ![]() a ja w srodku nocy (na 7.00 rano ) musialam jechac na badania okresowe (zeby dostac urlop wypoczynkowy he he )Padam na twarz... Cytat:
![]() Cytat:
nie chodzilo mi o ilosc miejsca, bo nie jest ciasne, chodzi calosciowo o budowe ograniczajaca ruchy, glebokosc itp. moja cora nie potrafila w tym usiedziec przyzwyczajona do ikeowskiej krzeselkowej "wolnosci" |
||
|
|
|
#1483 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek jest mega szybki![]() Cytat:
klask i:nie przejmuuuuuuuj się Zuza tz jest szalnie leniwa!!! woli jęczeć niż się wysilić ![]() Cytat:
Nerolko dla sprytnej Izuni.Dzień dobry lasencje
|
||||
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena no mój mój wierszyk, tak mnie naszło
Patik mniam żeberka u mnie się mówi na to mięso na płocie :P Ja robię zwyczajnie i prosto. Przyprawy -sól,pieprz,papryka,odrobi na miodu, czasem musztardy dam,cebula i czosnek. Najpierw je rzucam na rozgrzaną margarynę,bo na margarynie je smażę, obracam co jakiś czas i jak są fajne przypieczone to daję trochę wody,aby się dusiły. i finito.Telik dziękuje za stronę, zapisałam. Brumek za drugi ząbek ! u mnie nadal nie ma nic tzn. u Emi.Mój natomiast raz się chowa za dziąsłem a raz wychodzi..ZA KAŻDĄ MIESIĘCZNICĘ !! klaski :
|
|
|
|
#1485 |
|
BAN stały
|
Dziubku ale u nas też nic,nic,nagle marudzenie,stękanie i w pewnym momencie kilka rzeczy na raz zaczyna robic.Tak było z siadaniem i pełzaniem-w jednym dniu sie nauczyła.Dzień wcześniej nic a nic.
No to super,ze gorączka sobie poszła.Kuruj sie dalej Bello juz 9? Alez pannice!!! A pamietam jak Ci gratulowałam urodzenia tych ślicznotek a sama już spakowana byłam do szpitala,wpadłam tylko napisać i pozegnać się.Leci czas. |
|
|
|
#1486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wiki i Lili i Lenka
SToooo lat Cytat:
![]() Brumeczku ja nawet biznes plan napisałam(to była czesc mojej pracy mgr) przyznaj ze gdzies sie wywiedziałaś??? Gratuluję 2 ząbka Cytat:
ale zraziki no wiesz co ![]() Jaś odleciał w I drzemke ide piec granole
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałąm ta pampki w markecie, ale nigdy nie zwracałam większej uwagi, myślałam że to dla starszaków skoro majteczkowe
![]() Hm..może wypróbuję. ![]() Dzięki za przepisy żeberkowe. Jeszcze nie wiem co zrobię. Na wielkie zarcie znalazłam prościznę: miód i ketchup wymieszać, polać, cebulka do tego i upiec w piekarniku. Myślicie że dobre? Dzisiaj po nocy znowu wkładka brunatna. Mam zonka. Ostatnio na wizycie u gina byłam w XI. Miałam wybrać globulki, potem w styczniu 2 opakowanie i przyjść na powtórkę cyto. Ja jeszcze tego 2 op globulek nie wybrałam, bo okres przyszedł ( miałam zamiar po okresie), no i teraz te plamienia ![]() Nie wiem, czy czekać aż skończy ze mnie to coś lecieć, wybrać globulki i do gina, czy nie czekać i nie brać globulek i iść> Ale zamotałam. ![]() Marina co Ty jesz? No nie dziwota że taka figurka. ![]() Bellówny ![]()
|
#1488 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam księżniczki!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic idę namieszać Żbikowi kaszkę chyba dziś nie jestem w formie
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do filmiku... ![]() Nie podoba mi się coś takiego! Straszyć dziecko tylko po to żeby nagrać jego reakcję i na internecie zamieścić Szkoda mi się tego maleństwa zrobiło.... |
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
kluczyki mi zostawil bo pojechal kolegi autem - no nic dalam rade bez kompa - a co pokazalam ze umiem i tym go bardziej wkurzylam
![]() ale odwdziecze sie jeszcze - spoko spoko - ja pamietliwa jestem wiec pozaluje niedlugo tego. |
|
|
|
#1491 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() I przez to przegapiłam ząbkowanie Synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czemu? Daj znać, kto się podjął pracy za Ciebie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też po cichu na to liczę ![]() Cytat:
a Ty lepiej śmigaj do gina , kontrola nie zaszkodzi a sie uspokoisz |
||
|
|
|
#1493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I można połączyć pasję z zarabianiem i uszczęśliwianiem innych
|
||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
księżczniczka wita księżniczkę
![]() a czemu tak bez formy?? pytanie czy jest jakieś pogotowie sprzątające zaplute panele zaraz się utopię
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-26 o 11:07 |
|
|
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
Patik szoruj do gina!!!
hah, gadałam teraz z mamą. i chyba pierwszą rzeczą którą bed musiała zrobić po powrocie do domu to pójść i uśpić naszego psa.. moja mama nie jst w stanie psychicznie tego zrobić.. Chodziliśmy z nim od małego na kilkanaście(!) szkoleń, wykastrowaliśmy, podawaliśmy uspokajacz.. ale nic nie pomaga.. on ma 7 lat i od szczeniaka jest bardzo agresywny. rzuca sie do wszystkich ludzi, nawet domowników, gryzie, warczy, najbardziej ni lubi dzieci, od razu skacze do szyi z zębami.. atakuje inne psy. a to jest mega silne bydle, jestogromny i nikt nie ma siły go dobrze utrzymać. a moja matka już ni daje rady.ciągle coś.. traz ma wykręconą reke, bo psu zamarzyło się zatakować jakiegoś faceta i tak pociągnął matke ż na glbe polciała. i co robić? do schroniska? tam tż go uśpią, bo nikomu nawt ni da do siebie poddejść |
|
|
|
#1496 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego! Witam, Mój księciunio właśnie usnął na macie. Też myślałam nad tymi pieluchomajtkami, ale jedna rzecz mnie zastanawia - pampersy mają w pasie rzepy do regulacji, a tam Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co wczoraj wieczorem nie mogłam długo zasnąć...
Myślałam o tej małej Madzi... Nawet nie mogę sobie wyobrazić co jej mama czuje... Mi by chyba pękło serce, gdyby nie wiedziała co się dzieje z moim dzieckiem, czy żyje, czy je jeszcze zobaczę, czy nie płacze, czy nie jest głodne... W dodatku malutka była w trakcie ząbkowania... A jeżeli ta kobieta karmiła piersią... Ehh... Straszne to... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ciekawe jak bardzo elastyczne, bo moje dziecko ma talię osy Ale może się skuszę, bo zapiąć teraz pampersa to nie lada wyczyn
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaję, ze aż takiej ogromnej różnicy między obwodami dzieciaczków nie ma żeby sobie takie majto-pampersy na gumce nie poradziły. |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Patik i co znowu chcesz kopa w dupe ? Biegiem do gina !!
CO TO ZA MAJTASY Z PAMPERSA? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

kl aski:

ja ich w sklepach nie widziałam stąd moje zdziwienie 

Czy są kaszki dla dzieci bez dodatku mleka modyfikowanego? Jeśli tak to powiedzcie jakie?
u mnie się mówi na to mięso na płocie :P Ja robię zwyczajnie i prosto. Przyprawy -sól,pieprz,papryka,odrobi na miodu, czasem musztardy dam,cebula i czosnek. Najpierw je rzucam na rozgrzaną margarynę,bo na margarynie je smażę, obracam co jakiś czas i jak są fajne przypieczone to daję trochę wody,aby się dusiły. i finito.