Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 12:20   #2881
iw32
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mi też niewykorzystane dni urlopu z 2011 przeniosą na ten rok, a zostało mi 11 dni, także trochę tego jest plus 26 z tego roku, a potem parę miesięcy wychowawczego pewnie..
Podobno najpierw trzeba wykorzystac urlop, a dopiero potem idzie się na wychowawczy?
Na urlopie będziesz miała płacone a na wychowawczym nie (wyjątek - niskie dochody w rodzinie).
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:28   #2882
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Monia ja sądziłam, że jestem twardziel a tez mi sie oczy mokre zrobiły jak przeczytałąm o Agusce - trzymam kciuki , wogole ostatnio szybciej sie rozklejam ...

Dziewczyny po udanych wizytach ciesze się, że badania coraz lepsze !
za kolejne czekajace wizyty. My kolejna wizyta dopiero 6 luty ...

U nas dziś na obiad kurczak smazony z papryką i cebulą, do tego ryz podsmazony z kiełkami i chyba sobie zafunduje surówkę z pekinskiej bo mam smaka. I może jakieś ciasto popełnię ...

A wczoraj była "impreza" druga z moich weteranek skonczyła 9 lat i w koncu mialam czas zeby zrobic tort
Też ostatnio często się rozklejam dziś patrzyłam na polsat cafe na "wieloraczki 3+5" i jak kobieta miała cesarkę i zaczęli jej te trojaczki wyciągać to aż się rozpłakałam. Nie to żeby jakieś chore czy coś, chłopcy zdrowi fakt że mali bo najmniejszy ważył 1250 a największy 1500. Więc chyba ze szczęścia płakałam

Ja dziś na obiad robię barszcz czerwony A na drugie ziemniaki, mielone i surówka z buraków
Smaka robicie z tymi lodami Ja uwielbiam czekoladowe i mój TŻ się ze mnie śmieje bo nie lubię kawy w ogóle jej nie piję, ale za to kocham lody kawowe
Stary 2012-01-26, 12:31   #2883
MoniaHan
Wtajemniczenie

natka wielke dzieki - zadzwonie do nich i sie dopytam.

Zia tez dzieki, u mnie w kontrakcie nie ma nic poza ino ze mam 26 dni urlopu.
a wlasnie - tez czytalam o tym ze normalnie przysluguje mi urlop w 2012 roku i powinnam sobie go dodac po zakonczeniu macierzynskiego i wtedy tez bylabym dluzej z malutka. bo na macierzynskim bede do konca 2012 roku.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:33   #2884
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Na urlopie będziesz miała płacone a na wychowawczym nie (wyjątek - niskie dochody w rodzinie).
wiem, że wychowawczy nie jest płatny,ale pytanie było inne
chodzi o to że jeśli ktoś chce po macierzyńskim iśc na wychowawczy to musi najpierw wykrzystac urlop (ten płatny, wypoczynkowy).
Stary 2012-01-26, 12:36   #2885
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o to że jeśli ktoś chce po macierzyńskim iśc na wychowawczy to musi najpierw wykrzystac urlop (ten płatny, wypoczynkowy).
Tak
najpierw wykorzystujesz zaległy za ubiegły rok a potem CAŁY urlop za rok obecny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:50   #2886
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Tak
najpierw wykorzystujesz zaległy za ubiegły rok a potem CAŁY urlop za rok obecny.
czyli jeszcze 37 dni urlopu muszę wykorzystac!

Dziewczyny była już kiedyś o tym mowa, ale zapytam bo może coś się zmieniło - decydujecie się na urlop wychowawczy?
Stary 2012-01-26, 12:53   #2887
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja jem właśnie algidę czekoladowo-śmietankową, pyszna zapraszam
Gdyby nie odleglosc to chetnie bym skorzystala

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Monia ja sądziłam, że jestem twardziel a tez mi sie oczy mokre zrobiły jak przeczytałąm o Agusce - trzymam kciuki , wogole ostatnio szybciej sie rozklejam ...

Dziewczyny po udanych wizytach ciesze się, że badania coraz lepsze !
za kolejne czekajace wizyty. My kolejna wizyta dopiero 6 luty ...

U nas dziś na obiad kurczak smazony z papryką i cebulą, do tego ryz podsmazony z kiełkami i chyba sobie zafunduje surówkę z pekinskiej bo mam smaka. I może jakieś ciasto popełnię ...

A wczoraj była "impreza" druga z moich weteranek skonczyła 9 lat i w koncu mialam czas zeby zrobic tort
Wow, ale sie postaralas
Wszystkeigo najlepszego dla solenizantki!
Adas usmial sie ze zdjec

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:54   #2888
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny była już kiedyś o tym mowa, ale zapytam bo może coś się zmieniło - decydujecie się na urlop wychowawczy?
być może wykorzystam do końca roku ale w połowie wymiaru, aby na pól etatu wrócić do pracy. O ile szef się na to zgodzi. Jeśli nie, to wracam do pracy. Nie stać mnie aby bez pieniędzy siedzieć w domu a dochód mamy nieco wyższy i zasiłek się należał nie będzie.

Zjadłam kawałek sernika i jestem teraz bardzo mocno kopana w górze brzucha. Bardzo mocno, aż boli :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-26, 12:56   #2889
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam wieści od Aguśki !

Aga napisała, że ma od lekarza bezwględny nakaz leżenia - z podniesioną miednicą. Bidulka jak na razie jest zależna od męża no i jak to kobitka wolałaby wszystko sama, ale najważniejsze, że mąż się stara Mama ma pomóc pakowac Jej w najblizszym czasie torbę.
Co do szpitala to nie wie dlaczego nie została, ale i tak jest bardzo zadowolona z lekarza, bo wszystko ma pod kontrolą i od razu założył jej ten krążek.
Dzidzia wtuliła się w kanał i jest niziutko, lekarzowi nie udało się więc zmierzyc główki, a tym samym Aguśka nie wiem ile maluszek waży.
Za tydzień ma wizytę kontrolną!

Napisała też że za nami tęskni (próbowała napisac na forum z telefonu, ale coś jej nie działa wysyłanie odpowiedzi) i wszystkie mamy mocne uściski od Niej!
A ja przekazałam pozdrowienia i słowa otuchy od Was
oj niech Aguska leży i nie przejmuje się domem, mąż na pewno stara się jak może, jeszcze raz kciuki za nich

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Tak
o kurcze to nie wiedziałam tego, myślałam że po macierzyńskim na wychowaczy sie idze od razu, dzięki za oświecenie
Stary 2012-01-26, 12:57   #2890
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
MoniqW super imprezka, z czego zrobiny był torcik? może mojemu dużemu psisku bym podobny zrobiła, bo zbliżają się jego 5 urodziny
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Moniq jaka impreza. sliczniuchowate te Twoje psiaki sa)))) moj Ivorek jakby zobaczyl takie 4 ogromne psy to chyba troche bylby oszolomiony
Psy roznie na nie reagują, ale fakt zazwyczaj z rezerwa. Mimo, ze moje głównie chca się bawić to masa jednak robi swoje i psy są raczej ostrozne

Torcik zrobiłam piekąc biszkopt i przekładając go karmą z puszki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Smaka robicie z tymi lodami Ja uwielbiam czekoladowe i mój TŻ się ze mnie śmieje bo nie lubię kawy w ogóle jej nie piję, ale za to kocham lody kawowe
Lubieeee smak kawy w deserach ... właśnie zaczynam przygotowania do popełnienia ciasta kawowego.

Cytat:
Jeszcze nie zdecydowałam, mogła bym sobie pozwolic na kilka miesiecy dodatkowe bo w pracy sezon zaczyna sie na wiosne, ale nie wiem jak bedzie z pieniazkami ... zobaczymy.
Stary 2012-01-26, 12:58   #2891
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
oj niech Aguska leży i nie przejmuje się domem, mąż na pewno stara się jak może, jeszcze raz kciuki za nich

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

o kurcze to nie wiedziałam tego, myślałam że po macierzyńskim na wychowaczy sie idze od razu, dzięki za oświecenie
jeszcze trzeba jakieś wnioski składać z wyprzedzeniem.
Ale jak dziewczyna z pracy szła na wychowawczy to w firmie nikt nic nie wiedział a mnie to nie interesowało ale musiała najpierw wybrać cały urlop.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-26, 12:59   #2892
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
być może wykorzystam do końca roku ale w połowie wymiaru, aby na pól etatu wrócić do pracy. O ile szef się na to zgodzi. Jeśli nie, to wracam do pracy. Nie stać mnie aby bez pieniędzy siedzieć w domu a dochód mamy nieco wyższy i zasiłek się należał nie będzie.
też właśnie do końca roku zamierzam być na wychowaczym a od nowego roku na pół etatu, bo cały nie dam rady, gdyż 3 dni w tyg przyjmujemy od 8 do 19 i nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka przez cały dzień a na pół etatu wróce o ile teściowa zostanie z dzieckiem
Stary 2012-01-26, 13:03   #2893
lena_mi
Zakorzenienie

MoniqW ale masz piękne pieski!!! No i super imprezę im urządziłaś - sto lat dla jubilatów

co do urlopu wychowawczego to ja właśnie też się zastanawiam, ale to pewnie wyjdzie w praniu jak z dzidzią będzie i ze żłobkiem.
Stary 2012-01-26, 13:04   #2894
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
też właśnie do końca roku zamierzam być na wychowaczym a od nowego roku na pół etatu, bo cały nie dam rady, gdyż 3 dni w tyg przyjmujemy od 8 do 19 i nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka przez cały dzień a na pół etatu wróce o ile teściowa zostanie z dzieckiem
Mnie mama namawia, abym od razy na cały wróciła. Ale myślę, że do końca roku dociągnę na pół etatu aby wrócić na odpowiedni tor pracy a od nowego roku już normalnie. Mama bardzo chcę zostawać z malutką, ale na poczatku nie wyobrażam sobie zostawić mamę z dzieckiem na 8 godzin. Szczęście, że do pracy mam zaledwie ok.3 km.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-26, 13:07   #2895
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam wieści od Aguśki !

Aga napisała, że ma od lekarza bezwględny nakaz leżenia - z podniesioną miednicą. Bidulka jak na razie jest zależna od męża no i jak to kobitka wolałaby wszystko sama, ale najważniejsze, że mąż się stara Mama ma pomóc pakowac Jej w najblizszym czasie torbę.
Co do szpitala to nie wie dlaczego nie została, ale i tak jest bardzo zadowolona z lekarza, bo wszystko ma pod kontrolą i od razu założył jej ten krążek.
Dzidzia wtuliła się w kanał i jest niziutko, lekarzowi nie udało się więc zmierzyc główki, a tym samym Aguśka nie wiem ile maluszek waży.
Za tydzień ma wizytę kontrolną!

Napisała też że za nami tęskni (próbowała napisac na forum z telefonu, ale coś jej nie działa wysyłanie odpowiedzi) i wszystkie mamy mocne uściski od Niej!
A ja przekazałam pozdrowienia i słowa otuchy od Was
Aguska wytrwalosci zycze, trzymam kciuki, fajnie ze lekarz szybko zareagowal!
My za Toba rowniez tesknimy, brakuje Cie bardzo wsrod nas!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-26, 13:10   #2896
aalegna
Wtajemniczenie

no moja mama niestety pracuje a do emerytury zostało jej jeszcze z 10 lat, teściowa nie pracuje ale się już opiekuje 2 wnuków, pozatym często choruje, ma zakrzepy w nogach i raz na jakiś czas jej się odzywają i wtedy leży w łózku nawet do m-ca więc nie wiem co w takiej sytuacji zrobie z małym ale czas pokaże, nie ma co się martwić na zapas, choć mój szef przed końcem roku dzwonił do mnie z zapytaniem kiedy zamierzam wrócić do pracy ja tu jeszcze nie urodziłam nie wiadomo jaki mały będzie czy płaczliwy czy spokojny a ten mi już o powrocie truł tyłek
Stary 2012-01-26, 13:12   #2897
karolca
Zakorzenienie

Wiem, że płeć maluchów już znamy, ale tak w dla zainteresowanych wrzucę, bo znalazłam coś takiego
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-26, 13:16   #2898
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Pediatria, mówisz w sumie, nie wymaga to stalowych nerwów, ale anielskiej cierpliwości
a wracając do tych lodó pomarańczowych... Niby struły mnie manhattany,ale pamiętam, że jednak były ohydne w smaku - no bo jak łączyć pomarańczę ze śmietanką? Kiedyś chyab nawet krótko były w sprzedaży mleczka do picia z sokiem pomarańczowym, ale chyba więcej osób stwierdziło, że fuj i już.
Ehhh te haaageny. MNIAM! po cukrzycy, cały kubełek będzie mój! Sasasasa!
A na razie myślę nad domowymi lodami Nigelli na nastepną rodzinną okazję. Na yt chyba robiła z granatów, limonek i chyba jakiegoś likieru właśnie, ale to zielone było, więc chyba nie pomarańczowe.
Ogólnie, oglądanie Nigelli, ton pysznego jedzonka, tego jak ona się cieszy życiem i kuchnią, to dla mnie relaks, nawet jak mi zrobi smaka

To ja byłam! Znalazłam ich aukcje i stwierdziłam, że komplecik pościeli z ochraniaczem i wypełnieniami jest w naprawdę atrakcyjnej cenie, nie opłaca się brać osobno. Osobiście stawiam na piaskowego misia albo właśnie taką żyrafkę, nie mogę się tylko zdecydować jak duży ten zestaw brać. Kusi mnie z baldachimem/moskitierą, bo łóżeczko będzie w południowym pokoju, ale rożki też są fajne.
Nie wiem tylko, czy ten przybornik zawieszany ma sens, skoro chcę zamontować półkę nad łóżeczkiem na właśnie takie drobiazgi.
A że lubię się babrać w dekupażu, to może i zrobię sama pojemniki na te przybory? No, będę myśleć, jak zacznę na nowo babrać się farbami i lakeirami (po ciąży...)

lody to ciąg dalszy wczorajszej wizji z drinkami i leżakami

Niezawodne wizażowe kciuki zaciśnięte.
Biedna Aga, pewnie walczy z potrzebą trzymania juz swojego maleństwa w rękach, a zdrowym rozsądkiem, by jeszcze trochę posiedziało. sama tak mam, ale nie jestem w takiej sytuacji.
Oby się rozpakowała w marcu noooo, powiedzmy, pod koniec lutego.
No wlasnie na ogrodeczku na lezaczku letni pora oprocz drinka nie moze nam lodow zabraknac

A Ty to biedna, zapomnialam o cukrzycy, moze juz skonczymy w takim razie gadac o tych lodach?
Zebys sobie kompka ni zaslinila

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-26, 13:21   #2899
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
To ja byłam! Znalazłam ich aukcje i stwierdziłam, że komplecik pościeli z ochraniaczem i wypełnieniami jest w naprawdę atrakcyjnej cenie, nie opłaca się brać osobno. Osobiście stawiam na piaskowego misia albo właśnie taką żyrafkę, nie mogę się tylko zdecydować jak duży ten zestaw brać. Kusi mnie z baldachimem/moskitierą, bo łóżeczko będzie w południowym pokoju, ale rożki też są fajne.
Nie wiem tylko, czy ten przybornik zawieszany ma sens, skoro chcę zamontować półkę nad łóżeczkiem na właśnie takie drobiazgi.
A że lubię się babrać w dekupażu, to może i zrobię sama pojemniki na te przybory? No, będę myśleć, jak zacznę na nowo babrać się farbami i lakeirami (po ciąży...)
Przybornik możesz powiesić ze szczytu łóżeczka zamiast z boku, ale półki nad łóżeczkiem nigdy bym nie zamontowała

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-26, 13:24   #2900
Karo89
Zakorzenienie

Ja nie pracuję, ale chciałabym iść do pracy, chociaż na pół etatu. Z tym, że nie wiem czy to będzie możliwe, bo nie wiem czy będę miała z kim dziecko zostawić, a nie do końca jestem przekonana do zostawiania małego dziecka z nianią.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:27   #2901
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie nie wybieram, bo na poprostu na to nie stać
Stary 2012-01-26, 13:33   #2902
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no moja mama niestety pracuje a do emerytury zostało jej jeszcze z 10 lat, teściowa nie pracuje ale się już opiekuje 2 wnuków, pozatym często choruje, ma zakrzepy w nogach i raz na jakiś czas jej się odzywają i wtedy leży w łózku nawet do m-ca więc nie wiem co w takiej sytuacji zrobie z małym ale czas pokaże, nie ma co się martwić na zapas, choć mój szef przed końcem roku dzwonił do mnie z zapytaniem kiedy zamierzam wrócić do pracy ja tu jeszcze nie urodziłam nie wiadomo jaki mały będzie czy płaczliwy czy spokojny a ten mi już o powrocie truł tyłek
wiesz, szef tez musi wiedziec jak zaplanowac personel... wiadomo, ze wg prawa musi trzymac dla ciebie miejsce pracy, ale musi tez wiedziec, czy ma kogos na zastepstwo wziac na 3 miesiace, czy na rok

mysle, ze powinnas zastanowic sie nad tym i zaplanowac to wlasnie teraz i omowic to dokladnie z szefem... pozniej nie bedziesz miala na to ani czasu, ani ochoty
Stary 2012-01-26, 13:33   #2903
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaległy musisz wykorzystać od razu, bieżący nie , bo przecież możesz go potrzebować jeszcze prawda? Będziesz jeszcze przecież kilka miesięcy w pracy w danym roku , ja tak miałam, musiałam wziąć zaległy , a o bieżącym decydujesz sama, teraz moja koleżanka też tak zrobiła

Pracujemy w miejscu gdzie żaden wał prawny nie przejdzie

Pamiętaj tez Lena ,że za okres urlopu wychowawczego nie przysługuje urlop wypoczynkowy, czyli jeśli weźmiesz np. 3 miesiace urlopu wychowawczego to proporcjonalnie Ci wyliczą ile muszą ściąć

A ogólnie to dzień dobry

Nadrabiam, ale jestem śpiaca jak cholerka, wstałam o 5 nie wiedzieć czemu
Bilans Niny super, trochę mało gada, ale pani doktor mówi,że z tego co słyszy to się lada moment zacznie paplanina po naszemu, bo na razie to faktycznie suahili chyba to jest , no ale ładnie powiedziała jak ma na imię itd. więc ok.Wagowo , wzrostowo, ruchowo wszystko pięknie.Nina była grzeczna, zapłakała przy próbie położenia na przewijaku, bo ma uraz po jednej wizycie u dość niedelikatnego pediatry .

A ja po wizycie u pana od tych spraw , zachodzę a wszyscy na mnie czekają, tzn. dwie położne i pan chirurg , na oko 35 lat , wszystko zbadane, hemoroid do usunięcia po odchowaniu dziecka, bo to IV stopień ( muszę doczytać ile tych stopni jest) , a sprawa na kości ogonowej do bezwzględnego obserwowania, mycie kości ogonowej po każdym kibelku, octanisept, osuszanie ,starać się wietrzyć tyłek , bo jak to się powtórzy i będzie nasilone to zabieg nacięcia nawet w ciąży będzie musiał być robiony. A po ciąży to też uważać, bo będzie ewentualnie konieczność wycięcia kawałka tyłka i 3 miesiące z raną aż się zabliźni.Tak że teraz siedzę z gołym zadem przed kompem, aaa i mam się starać ,żeby się poślady nie stykały, no ale jak ? jak ja muszę spać na boku

Przepraszam,że tak tylko o sobie

Pamiętajcie ,że jeśli wrócicie na mniejszy niż cały etat to przez jakiś czas jesteście pod ochroną przed zwolnieniem ( nie wiem jak długo, ale chyba tak długo jak się przysługuje wychowawczy), no i nie zapomnijcie o magicznej godzinie na karmienie tzn. można to w częściach brać, ale można też godzinę wcześniej do domu iść

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:36
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:34   #2904
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ja nie pracuję, ale chciałabym iść do pracy, chociaż na pół etatu. Z tym, że nie wiem czy to będzie możliwe, bo nie wiem czy będę miała z kim dziecko zostawić, a nie do końca jestem przekonana do zostawiania małego dziecka z nianią.
ja mam zamiar wrocic do pracy za jakis czas a dziecko zostawię babci i dziadkowi na zmianę
MoniqW super pieski jak ja kocham zwierzęta
Konia ile ma Nina? a z tym tamtym dobrze będzie

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:40
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:35   #2905
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Wkurzające są takie pytania od szefa Ja czuję, że też będą oczekiwać , że wrócę od 1 września a wtedy to mi się jeszcze 20 tygodni nie skończy (liczę razem z 6 tygodniami za niewykorzystane wakacje) a co dopiero te 4 dodatkowe.
Stary 2012-01-26, 13:39   #2906
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze trzeba jakieś wnioski składać z wyprzedzeniem.
Ale jak dziewczyna z pracy szła na wychowawczy to w firmie nikt nic nie wiedział a mnie to nie interesowało ale musiała najpierw wybrać cały urlop.
A to ciekawie z tą koleżanką zrobili, bo przecież mogła przerwać wychowawczy po miesiącu i co wtedy? nie ma już urlopu do końca roku

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Tak
tylko zaległy, reszty nie trzeba, jak ktoś chcę to bierze, ale nie ma takiego musu
Stary 2012-01-26, 13:41   #2907
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Ja niestety nie Za wysoka rata kredytu hipotecznego
Stary 2012-01-26, 13:43   #2908
Karo89
Zakorzenienie

Konia super wieści, że córa dobrze się rozwija

Stary 2012-01-26, 13:43   #2909
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Wkurzające są takie pytania od szefa Ja czuję, że też będą oczekiwać , że wrócę od 1 września a wtedy to mi się jeszcze 20 tygodni nie skończy (liczę razem z 6 tygodniami za niewykorzystane wakacje) a co dopiero te 4 dodatkowe.
Ja jutro jadę do pracy, władza ma urlop to pojadę na cały dzień, nie będzie trudnych pytań, mnie już się pytano , kiedy wracam jak byłam w 3 miesiącu ciązy.

TŻ mnie pod drzwi podwiezie i odbierze, stęskniłam się za ludziskami.

Lena ja chcę byc z Kają rok czasu, czyli coś koło pół roku wezmę wychowawczego, a potem sie zobaczy, może przedłużę, zobaczymy jak pojdzie nam oszczędne życie

Ja już raz do pracy wróciłam jak Nina miała 8 miesięcy, wszystko do przeżycia, ale ile mnie to walki w głowie kosztowało to tylko ja wiem, teraz tego nie chcę powtorzyć i maksymalnie dlugo jak pozwolą pieniądze chcę być w domu.Dużo mnie ominęło, wiem o tym i nikt mi tego nie odda, choć było to tylko ( AŻ ) rok, teraz nadrabiam to co straciłam .

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:48
Stary 2012-01-26, 13:45   #2910
Karo89
Zakorzenienie

idę gotować obiad i pranie powiesić

Tak nawiasem, łóżeczko i nosidełko kupione

miłego popołudnia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości