Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 11:57   #2371
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Nie, z pieluchą zasypiał w wózku, a do lóżeczka go odkładałam też z pieluchą, jak usnął przy cycusiu lub na rękach.
Teraz zabieram go do pokoju dziewczynek, zasłaniam okno i zeberkę co by sie nie darła i daję pierś. Zasypia tak rano, ale po południu to zdarzyo się dopiero raz. Ale się nie poddaję. Tyle tylko, że niedługo nie będzie się tak dało, bo spadnie z łóżka.
U nas w salono-sypialni to o spaniu w ogóle nie mam mowy. Mamy łuk zamiast drzwi, poza tym jest to pokój przechodni i wiecznie coś Leosia wybudzało.
A jak lulasz łóżeczkiem

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Wysłałam męża do Tesco po promocyjne Gerbery. Dzięki za info. Zrobię mały zapas, bo najpóźniej za miesiąc zacznę wprowadzać nowe pokarmy. Chociaż jak będę miała słoiczki w domu to nie wytrzymam i pewnie szybciej je wypróbuję
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:01   #2372
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

dzień dobry melduję że synusiowi coś się poprzestawiało dziś w nocy (znowu) i byly 3 pobudkii taki dobry humor miał, że tylko gugał i się smiał,a zanim zasnał to się wiercił i wierciłale może to taki czas, łudze się że to tylko takie czasowe, że za kilka dni to minie
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja na S i też ciszzzzzzzaaaaaaaaaaa, al eja mam chyba jeszcze czas
melduje że ja dziś dostałam z Hipp przesyłkę i jest łyżeczka, słoiczek z jabłuszkiem, bony do rosmana ale dopiero od 1 lutego, a dziś chciałam jechać i broszurka. No i też myślałam że to wg alfabetu lecą bo ja na W ale chyba nie skoro Asia i Cotka jeszcze nie dostały
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ooo to Bartuś jeszcze w koszyku śpi?? Sarze się koszyk odwidział na koniec października. chyba,że ten Nasz jakiś mały był
tak jeszcze śpi ale chyba już niedługo, bo rece cały czas już pukają o boki, na długość jest jescze oki ale właśnie na szerokośc nie za bardzo, chciałabym choć do skończenia 4 miesiaca go przetrzymać, bo łóżeczko mam w innym pokoju więc musze sie psychicznie przygotować do przetransportowania Bartusia do swojego pokoiku
Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
y
... napiszę tylko po cichutku, że Olo dziś jadł kaszkę bananową ze słoiczka Hippa... O rany! Ale smakowało. Aż krzyczał, żeby mu podać kolejną łyżeczkę... uciekam

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Najdłuższa drzemka tej nocy to 2h i 10 min czuję się dziś do
oj przytulam Cię mocno kochana
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Dzień doberek. Lecęna pysk, bo po wczo ciężkawym dniu jeszcze gorsza noc. Wstawałam 4 razy na karmienie, a już było tak fajnie po 2 razy. Od 5:30 to już w ogóle rępolenie się na naszym łóżku, wiec o śnie nie było mowy. Tak jak mały śpi z nami, to śpi superowo, jak go odkładam do łóżeczka, to co chwilę pobudka. Wychowuje sobie mamusię, nie ma co. A ja nawet nie mogę się podratować kawą, przez te moje cyce, które odczuły niestety wczorajszy dzień i dzisiejszą noc. Bolą wyjątkowo.... Idę czytać.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
.
Ancia pytałaś co się dzieje z Kwilonkiem. Otóż nie wiem. Poprostu przestał dobrze w nocy spać. Budzi się średnio co 40 minut, stęka, czasem z płaczem...Nie wspomnę o tym, że za nic nie chce sam usnąć po kąpieli (a wcześniej nie bylo z tym problemu)...Kupy robi. Bąki w normie. Nie wiem. Więc nie marudze. Trzeba to przeczekać. Szukam przyczyny i kombinuje.
Małgoś mocno oby szybko się wyjaśniło co Stefkowi dolega
A powiedz mi doktor powiedział Ci jak długo brac ten Cebion i syrop?/ bo ja głupia nie dopytałam i teraz tak dumam
Cytat:
mojemu się to jeszcze nie zdażyło. Raz jeden zasnął sam na naszym łóżku, ale to w 1 lub 2 m.ż.

przyjdzie czas i na niego

Pochwalę się swoją Julką. Zajęła 1 miejsce w szkolnym konkursie kolęd i pastorałek po angielsku i 2 po polsku z klas 5-6. Niezła jest bestia
.
no pięknie
Cytat:

My się dziś myliśmy w umywalce rano, bo kupka była nawet pod pachą. Leone leżał w łóżku, tatuś obok niego i nawet się nie zorientował, że poszła kupa. A pampek był po całej nocy nieźle już napompowany, więc nic się do niego więcej nie zmieściło. Ale wybaczcie, z tego tez nie mam nagrania

No dobra, spróbuję podpuścić dziecko, żeby zaśpiewało, a ja będę nagrywać z ukrycia

-
no nieźle nieźle
Cytat:
heja melduje sie i ja
my juz po spacerku teraz dziec wystawiony na balkon dosypia-niezła ze mnei matka wystawiłam go tam i zamknełam balkon hehe no ale mam go zaraz przy wejsciu i zerkam na niego szkoda mi go było budzic i go wystawiłam i zstanawiam sie czemu wczesniej na to nie wpadłam ni emusze go rozbierac odkrywac itd czyli jednym słowem przeszkadzac hehe

ide zrobic sobie kawke i poczytam co tam popisalyscie a widze ze neiwiele
no ja tak robiłam jesienią jak wracałam ze spacerku to buch go jeszcze na balkon
Cytat:
Jakbym miala balkon tez bym tak robila znajoma to czasem całkiem zamiast spacerku balkonuje dziecko
tak to robiłam jak miałam zapalenie piersi i nie chciałam wychodzić na dwór

dobra to i ja spadam na spacerek bo pięknie słoneczko świeci
do później

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:09   #2373
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
aaa w Lidu dla maluszków są bodziaki z długim rękawem po 16,99 za 2 sztuki, kupiłam bo bardzo fajne i większe rozmiary typu 74-80 co nam potrzeba będzie nie długo
kupiłam też piżamkę niemowlęcą dziś mały ubrany już , ale czadowa jest
chyba od poniedziałku są już na sklepie, tez chciałam małej zakupić dresik welurkowy ale na małża nie mogę liczyć i ni jak z domu wyjść

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które mają zamiar odstawić cycusia jak dziecko skończy 6 mc - macie już jakiś plan?
i na dzień dzisiejszy czarno to widzę

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

I chyba od 5 mca (czyli jak skończy 4) możesz dodawać w ramach oswajania z glutenem kaszkę manną, to będzie gęstsze.
Siem namądrzyłam.
pomocne takie mądrzenie, dzięki
muszę to jakoś zaplanować rozsądnie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
M
Na mojej wsi nie ma tesco, a jak wysłałam chłopa to kupił na 12-18mcy . Nie pytaj mnie, co nim kierowało.
taaa te chłopy mój ostatnio w całym realu nie znalazł rajtuzek i miał kupić jakąś zwykłą koszulkę w rozm. 68 to kupił dwie takie same i nie zauważył że ta druga jest na 86

Cytat:
[/COLOR]A w ogóle nie mogę oglądać wiad- jak można porwać dziecko - wczo wieczorem normalnie poryczałam się
mnie aż serce boli jak pokazują zdjęcie tego szkraba ...

Cytat:
I nam też się możesz wyżalić, pozwalamy

córa zdolniacha

Cytat:
Tja, wolałabym nowe cyce.
Łamię się z tym karmieniem, jakby młody lubił flachę, to chyba dałabym już pomalutku mm, ale ponieważ nie toleruje w buzi żadnych silikonów (dzięki Bogu nie powiększyłam piersi )ani lateksów, to mam problem.

jedziemy na tym samym wózku
Stary 2012-01-26, 12:11   #2374
Caltea
Zadomowienie

Właśnie dostałam paczuszkę z Hippa: jabłuszka w słoiczku, łyżeczkę, saszetkę herbatki jabłkowej, poradniki i ulotki i kupon rabatowy na jakieś mleko
oraz z Bebilonu: Sliniak, poradnik i próbkę mleka
Stary 2012-01-26, 12:35   #2375
19natka88
Zakorzenienie

Heloł Dzisiaj zaszaleliśmy i było spanie do 7.30

Cytat:
Natka ten probiotyk to coloflor, ale mam też inny z pl dicoflor-ponoć też dobry ,narazie nie używałam,bo chce najpierw 1 skończyć.
Dzięki

Cytat:

Bardzo współczuję A Piotruś się budzi tak często na jedzonko czy tak ogólnie?

A w ogóle nie mogę oglądać wiad- jak można porwać dziecko - wczo wieczorem normalnie poryczałam się
Nawet mi nie mów

Cytat:
U nas Natko są zgrubienia, więc pewnie jeszcze potrwa

To trzymam kciuki żeby poszło jak najszybciej

Pochwalę się swoją Julką. Zajęła 1 miejsce w szkolnym konkursie kolęd i pastorałek po angielsku i 2 po polsku z klas 5-6. Niezła jest bestia

Cytat:
Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w 2011 r 7 moich koleżanek rówieśnic urodziło dzieci. Ze mną 8. Dwie to pierworódki. Będziemy się z koleżankami spotykać na wywiadówkach. A w tym roku kolejna taka stara jak i ja mama będzie miała bliźniaki. Ma dwie córy a teraz urodzi dwóch facecików. Fajnie.
Łomójboże, ale ryk!!!!
Mój rocznik też się jakoś intensywnie rozmnaża

Cytat:
Takie wygrzebane dla przypomnienia
I Michaś

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Natka moglabys mi podac nazwe syropu przeciwbolowego?
Nurofen dla dzieci - od 3 miesiaca

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
O taka, z tyłu prosta z małym rysunkiem wilka na dole
Jaki mały model

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
i na dzień dzisiejszy czarno to widzę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:52   #2376
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Witamy sie....

Ale byly burzliwe dyskusje....

Wlasnie ogladam TVN24 ...o matko i i takie rzeczy w moim miescie sie dzieja.... Jak mozna cos takiego zrobic.... sie pytam....

Cotka ja daje malej zel DentinoxN bez niczyjej konsultacji.....

Natka za spanie.... Mamusia sie wyspala

Archi wspolczuje nieprzespanej nocki....ale wierze ze juz za chwil pare Piotrus bedzie sobie smacznie spac cala noc.... zobaczysz....

Bordana ja mialam 5 razy artroskopie kolan..... nie jest zle.... fakt faktem ze pomaga tylko na kilka miesiecy. Ja dalej sie mecze z kolanami zwlaszcza przy zmianie pogosy. Trzymam oby bylo dobrze

Caltea tylko pozazdrosci takiej zdolnej corci

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

W temacie sloiczkow... u mnie jest Hipp Organic...i takie tez bede tylko kupowala....a w deserkach nie ma cukru...
Stary 2012-01-26, 12:58   #2377
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Filmik, filmik, skąd ja Wam filmik wezmę. Maśka próbowała nagrać na kom. jak Julka śpiewa, to gwiazda tak się wkurzyła, że szok. Nie mam jej nagranej
Czekamy

Leon zlizuje języczkiem żel,ale tam jest lidokaina o ile się nie mylę, a nie chce mi się sprawdzać, bo synu woła mnie coraz głośniej, więc to szybko działa miejscowo. Tak myślę.
To musi błyskawicznie działać. Najważniejsze, że działa.

My się dziś myliśmy w umywalce rano, bo kupka była nawet pod pachą. Leone leżał w łóżku, tatuś obok niego i nawet się nie zorientował, że poszła kupa. A pampek był po całej nocy nieźle już napompowany, więc nic się do niego więcej nie zmieściło. Ale wybaczcie, z tego tez nie mam nagrania
Archi już odpisała :P

Ej Malgoś, nie bądź taka. Wytrzyj dupinę synkowi, to może Ci foch przejdzie. Postaw się w mojej sytuacji: jakbym chciała obchodzić wszystkie Marie i Leony w kalendarzu to nie robiłabym nic innego, tylko świętowała
A źle by Ci było tak sobie poświętować?

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w 2011 r 7 moich koleżanek rówieśnic urodziło dzieci. Ze mną 8. Dwie to pierworódki. Będziemy się z koleżankami spotykać na wywiadówkach. A w tym roku kolejna taka stara jak i ja mama będzie miała bliźniaki. Ma dwie córy a teraz urodzi dwóch facecików. Fajnie.
Łomójboże, ale ryk!!!!
Nie mowiłaś. Ale wysyp jest niezły. U nas na osiedlu. Osiedle. Wielkie słowo. Nieważne. U nas w 2011 był 16 nowych, malutkich, różowiutkich bobasków. "Osiedle" 3, 4-piętrowe budynki.
Wśród moich rówieśnic żadna nie chce teraz zajść. Albo inne które zrobiły to wcześniej. Także trzeba Kwilonowi majstrować rodzeństwo coby się chlopak nie nudził

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry melduję że synusiowi coś się poprzestawiało dziś w nocy (znowu) i byly 3 pobudkii taki dobry humor miał, że tylko gugał i się smiał,a zanim zasnał to się wiercił i wierciłale może to taki czas, łudze się że to tylko takie czasowe, że za kilka dni to minie
melduje że ja dziś dostałam z Hipp przesyłkę i jest łyżeczka, słoiczek z jabłuszkiem, bony do rosmana ale dopiero od 1 lutego, a dziś chciałam jechać i broszurka. No i też myślałam że to wg alfabetu lecą bo ja na W ale chyba nie skoro Asia i Cotka jeszcze nie dostały

Małgoś mocno oby szybko się wyjaśniło co Stefkowi dolega
A powiedz mi doktor powiedział Ci jak długo brac ten Cebion i syrop?/ bo ja głupia nie dopytałam i teraz tak dumam
Coś się dzieje z tymi naszymi Berbeciami. Mówię wam one mają swoje forum na którym się zmawiają.
Noo Martuś wyjaśni sie. Pewnie mu niebawem to przejdzie

I my dostaliśmy paczuszkę z hippa. W środku były 2 próbki mleka2, łyżeczka i broszurki informacyjne.
A. I na poczcie czeka następna, ale nie wiem skąd.
Stary 2012-01-26, 13:00   #2378
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
kochana kurcze ja bym ci pomogła uspac Piotrunie ale nei wiem czy dam rade, przynajmniej bym z nim posiedziała a ty poszłabys spac

co do porwanego dziecka nie pytaj ile razy si edzis na spacerze ogladałam, az jedna bab na mnei dziwnie spojrzała , bo drepcze za mna drepcze to sie odwróciłam a to na szczescie tylko moherowa pani

juz nie wspomne ze w sklepie w kolejce facet patrzy mi do wózka i mówi no i taki emaleństwo w sosnowcu porwali, jak tak mozna taki ebezbronne maleństwo-no racje miał aż wózek do siebie przygarnełam bardziej

sie podpiszę tylko , bo pisac nie moge...

ja juz byłam
a po rozmowie z toba wczoraj dziecie slicznie drzemie na balkonie chyba mu sie tam podoba hehe

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

dobra teraz ide po ta kawe heheh

Lu miłego spacerku-mały mrozik ale super sie spaceruje mały mA zimne poliki az miło hehe
Ciesze sie a mroz jak nie wiem bo ja glupia nie zalozylam czapki i rekawiczek tak sie spieszylam

Cytat:
No jak nie jak tak

Jakbym miala balkon tez bym tak robila znajoma to czasem całkiem zamiast spacerku balkonuje dziecko

Takie wygrzebane dla przypomnienia
I Michaś
a z tym balkonowaniem to super jest, ja co prawda nie mam balkonu ale kladlam Mikula w drugim pkoju w wozku, otwieralam szeroko okna i sobie tak spiuchnal

Cytat:
Lu zaraz poszperam i wrzucę
Ale rozmiarowo już większe - Grzesiowi kupiłam na 104 cm
Dziewczyńskie też są
Super, mi wlasnie chodzi o wieksza rozmiarowke

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witamy sie....

Wlasnie ogladam TVN24 ...o matko i i takie rzeczy w moim miescie sie dzieja.... Jak mozna cos takiego zrobic.... sie pytam....

Archi wspolczuje nieprzespanej nocki....ale wierze ze juz za chwil pare Piotrus bedzie sobie smacznie spac cala noc.... zobaczysz....

Bordana ja mialam 5 razy artroskopie kolan..... nie jest zle.... fakt faktem ze pomaga tylko na kilka miesiecy. Ja dalej sie mecze z kolanami zwlaszcza przy zmianie pogosy. Trzymam oby bylo dobrze

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

W temacie sloiczkow... u mnie jest Hipp Organic...i takie tez bede tylko kupowala....a w deserkach nie ma cukru...
Byly, byly

Mama do mnie dzwonila z info ze w Lidlu sa ekologiczne jabluszka i marcheweczki
Stary 2012-01-26, 13:00   #2379
MoniaZ82
Wtajemniczenie

zapomnialam...

za pierwsze zabki na watku
Stary 2012-01-26, 13:05   #2380
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy sie....

[/COLOR]W temacie sloiczkow... u mnie jest Hipp Organic...i takie tez bede tylko kupowala....a w deserkach nie ma cukru...
Nooo jesteś. I widzę z odmienionym avatarem.
A co to za organic? Mamy to w PL? Pierwsze słyszę. Poka?
Jak Olivka?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Już jestem na stronie hipp.co. uk
Zaraz się zagłębię w temat.
Stary 2012-01-26, 13:07   #2381
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nooo jesteś. I widzę z odmienionym avatarem.
A co to za organic? Mamy to w PL? Pierwsze słyszę. Poka?
Jak Olivka?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Już jestem na stronie hipp.co. uk
Zaraz się zagłębię w temat.

Hej
a tak wygladaja sloiczki....

http://www.amazon.co.uk/HiPP-Organic...579571&sr=8-13

sa to warzywka i owoce, ktore nie sa niczym nawozone....tak jakbys sobie w ogrodku sama wyhodowala
A dziekuje Olivka dobrze ....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:11
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:08   #2382
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Fajne te produkt, ale niektóre mnie zaskoczyly.
Zobaczcie jak różnią się zalecenia tu, a w uk. W uk kurczak od 4mca..
http://www.hipp.co.uk/ProductList.as...10&startRow=10
Stary 2012-01-26, 13:10   #2383
MoniaZ82
Wtajemniczenie

W temacie ulewan.... moja tez nigdy nie ulewala a teraz nawet 2 h po mleku uleje....

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Fajne te produkt, ale niektóre mnie zaskoczyly.
Zobaczcie jak różnią się zalecenia tu, a w uk. W uk kurczak od 4mca..
http://www.hipp.co.uk/ProductList.as...10&startRow=10

wiem Gosiu... tu wszystko inaczej... no ale mamuski tak daja i dzieciaczki sa zdrowe wiec cos w tym musi byc
Stary 2012-01-26, 13:14   #2384
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
sa to warzywka i owoce, ktore nie sa niczym nawozone....tak jakbys sobie w ogrodku sama wychodowala
A dziekuje Olivka dobrze ....
A to to samo co u nas z tym znaczkiem bio? Zaciekawilo mnie to
Chyba większy wybór macie. A jak cenowo?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
W temacie ulewan.... moja tez nigdy nie ulewala a teraz nawet 2 h po mleku uleje....

wiem Gosiu... tu wszystko inaczej... no ale mamuski tak daja i dzieciaczki sa zdrowe wiec cos w tym musi byc
Z tym ulewaniem, to może taki etap? No i może ma to związek z początkami ząbkowania?
Wiesz. Nie mówię, że źle. Tylko np. tu nam zalecają mięso chyba po 6mc i to ostrożnie, a wy już możecie słoiczek z kurczakiem.
No i tak jak piszesz dzieci zdrowe.
A Olivka spi po tym kleiku?
Stary 2012-01-26, 13:17   #2385
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
A to to samo co u nas z tym znaczkiem bio? Zaciekawilo mnie to
Chyba większy wybór macie. A jak cenowo?
jest bardzo duzy wybor tylko jedyny minus taki ze nie ma pojedynczych skladnikow takich jak jablko czy marchewka....
jesli chodzio cene to za 5 sloiczkow placisz 10 F ale na amazonie bardziej sie oplaca kupowac ...ogolnie takie rzeczy tanie sa tutaj

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Z tym ulewaniem, to może taki etap? No i może ma to związek z początkami ząbkowania?
Wiesz. Nie mówię, że źle. Tylko np. tu nam zalecają mięso chyba po 6mc i to ostrożnie, a wy już możecie słoiczek z kurczakiem.
No i tak jak piszesz dzieci zdrowe.
A Olivka spi po tym kleiku?

Wiem Gosiu ze mieso w pl wprowadza sie pozniej ale tak sie kiedys zastanawialam ze mamusie tutaj ida tym ang system i te dzieci sa zdrowe.... wiec chyba jest ok....Tak jak przy karmieniu piersia...mowia ze mozna wszystko jesc a w PL jest inaczej....

Kochana ja sie wstrzymalam ze sloiczkami i kleikami bo po kleiku jablkowym bolal ja brzuszek ...wiec czekamy az skonczy 5 mscy .....
Stary 2012-01-26, 13:24   #2386
stokrotka_
Zadomowienie

hello

Cytat:
kurcze kotek..jakbym mogła to bym się podzieliła tym spaniem Saruibyś odpoczęła sobie...

Cytat:
W temacie jajek jesteście niemożliwe: ja mam jaja od baby, przyniosła mi ostatnio i dała gratis bo: "dawno juz jojeckowwiejskich u niej nie kupowałam". Chce dychę za 10 szt. to co się dziwi

hahahah JAJ OD BABY to jeszcze nie widziałam

Już sobie to wyobrażam
Ja się kaszki boję, jak mi przyjdzie wciskać małemu łyżeczką, to chyba zwątpię. Jeszcze na dokładkę nauczyłam go pluć (głupia), więc jak nie zapomni, to będzie ciekawie przy wprowadzaniu nowych posiłków

ja też Sarę nauczyłam robić taki bryyy wargami... jak mi raz zrobiła marchewką bryyy....to ciekawie było
Cytat:

BRAWO DLA ZDOLNEJ JULCI SUPER )))

Mam nadzieję, że nocka była spokojna. I dla dzielnego dziecia. Jednak kobieta to znosi ból z gonością, a facet to szkoda gadać, tylko użalaż się nad sobą potrafi

Wczoraj dzień był prawie bez spania a wieczorem padła jak kłoda.. przebudziłam ją,zmieniliśmy pampka,przebraliśmy ,daliśmy jeść i spała do rana

A jaki kubeczek masz?
Mam nadzieję, że probiotyk pomoże.
Ja też podaję probiot w związku z wiecznie brzydką qupą, choć w szpitalu na nikim nie zrobiła większego wrażenia. Stosowałam Dicoflor, ale bez efektów, teraz mam Biogaię. Zobaczymy.

kubeczek w zaączniku..tylko mamy różowy
ja daje sporadycznie..teraz przy rozszerzaniu diety..wcześniej jak przechodziłam z piersi na mm

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

tak jeszcze śpi ale chyba już niedługo, bo rece cały czas już pukają o boki, na długość jest jescze oki ale właśnie na szerokośc nie za bardzo, chciałabym choć do skończenia 4 miesiaca go przetrzymać, bo łóżeczko mam w innym pokoju więc musze sie psychicznie przygotować do przetransportowania Bartusia do swojego pokoiku
no Sara zawadzała..i się budziła co trochę przez to.. póki śpi ładnie to trzymaj..mi też fajnie było jak zamiast niani koło ucha miałam w koszu obok swoją kruszynkę.. ale nie ma co..na to że śpi u siebie narzekać nie mogę..

Cytat:

Dzięki

nie za maco

za nockę

Cytat:

ja też je chce dawać.. ale póki co mam z Pl przywiezione mase słoików

aaa... i ja jeszcze myślę,że jeśli będę gotować..to będę kupować organiczne warzywa w lidlu

Lulla
jak powiedziałam do Sary ,że Mikuś mówi jej guuuuuuu to nie wiem co zrozumiała..ale uśmiech strzeliła i aż pisneła

caltea ..ten kubek jest od 4 miesiąca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg first sip blue 4 months.jpg (17,0 KB, 12 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:24   #2387
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
jest bardzo duzy wybor tylko jedyny minus taki ze nie ma pojedynczych skladnikow takich jak jablko czy marchewka....
jesli chodzio cene to za 5 sloiczkow placisz 10 F ale na amazonie bardziej sie oplaca kupowac ...ogolnie takie rzeczy tanie sa tutaj

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Wiem Gosiu ze mieso w pl wprowadza sie pozniej ale tak sie kiedys zastanawialam ze mamusie tutaj ida tym ang system i te dzieci sa zdrowe.... wiec chyba jest ok....Tak jak przy karmieniu piersia...mowia ze mozna wszystko jesc a w PL jest inaczej....

Kochana ja sie wstrzymalam ze sloiczkami i kleikami bo po kleiku jablkowym bolal ja brzuszek ...wiec czekamy az skonczy 5 mscy .....
No własnie nie widziałam np. marchewki. Taaa, a u nas każą pojedynczo.
No to tanio faktycznie. Funt chyba gdzieś po 5zeta.
Ciekawe jak jest w Hiszpanii, albo Maroko - trza Sharify dopytać
Noo jedni mowią tak, drudzy inaczej. Nawet tutaj jeden pediatra zaprzecza drugiemu.

No pewnie. Po co ma się męczyć. Ja odstawiłam kleik. Warzywa i owoce daje, ale cały czas jadę na marchwii i jabłku. Zje teraz słoiczke z jabłkiem to mu dam inny

Kwili mi Kwilon. Uciekam
Stary 2012-01-26, 13:34   #2388
MoniaZ82
Wtajemniczenie

kurde.... co z tym ulewaniem...o co chodzi
znowu jej sie ulalo....woda z serkiem ....

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Gosiu jesli chodzi o roznice miedzy pl a uk to dodam jeszcze ze tutaj zeby zaczac wprowadzac pokarmy stale to wtedy gdy zauwazysz:
-ze maluch patrzy sie na Ciebie wtedy kiedy jesz
-gdy juz sam potrafi siedziec
-gdy pcha do buzi zabawki ( dziwne, nie ??)
-domaga sie czesciej mleka
-nie przybiera na wadze
-al;bo nie jest zadowolone po mleczku

takze tak tutaj to wyglada...i nie zalecaja zeby dawac maluszkow pokarmy po skonczonym 4 mscu....
Stary 2012-01-26, 13:38   #2389
aa2
Zakorzenienie

Małgoś Stefcio bedzie sie bawił z Marcelem no jak to tak ze nei ma towarzysza zabaw co?

powiem wam ze wózek w domu jest ekstra sprawa sasasa ciesze sie jak wariatka bo stelaż zazwyczaj w autku trzymamy bo ja na 4 pietrze wiec zebym nie nosiła itd , ale sa dni jak te ze maz w pracy a ja chce na spacer, to problem...no i dzis pierwszy raz z gondola tzn całym wózkiem schodziłam sama i powiem wam ze moze trwało to ciut dłuzej ale dało rade hurrraaaa tylko z wnoszeniem nei wiem jak wyjdzie czasowo i wogól ebo jak pokonałam jedneschody to napatoczył sie sasiad i wniósł mi wózio -super ciesze sie ze pomocny al echciałam sprawdzic ja sobi esama dam rade hehe no nic innym razem-no ale co do tego ze super ze jest w domku to własnei mały był marudny a ja chciałam obiad robic wiec myk go do wózka chwile pojezdziłam i mały spi a ja sobie gotuje
stanowczo juz nie oddam wózka do auta -ciekawe co na to maz

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Gosiu jesli chodzi o roznice miedzy pl a uk to dodam jeszcze ze tutaj zeby zaczac wprowadzac pokarmy stale to wtedy gdy zauwazysz:
-nie przybiera na wadze

takze tak tutaj to wyglada...i nie zalecaja zeby dawac maluszkow pokarmy po skonczonym 4 mscu....
no i ja uważam ze to super podejscie-przecież chyb akażda z nas sie tak wychowała
co do punktu pierwszego to moje dziecko juz dłuzszy czas na nas patrzy jak jemy i tak łyka slinki ze mi go szkoda ze nei moge mu dac nbajlepiej nam sie je jak on spi bo nie mamy wyrzutów sumienia hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:38   #2390
MoniaZ82
Wtajemniczenie

To ja tez zmykam....; piekne sloneczko swieci wiec trzeba korzystac.....
Stary 2012-01-26, 13:39   #2391
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Małgoś poszukaj też gdzieś obok na półkach. Ja kiedyś specjalnie pojechałam do reala i na półce ze słoiczkami po 4mc były same gruszki i inne wynalazki. Okazało się, że wszystkie inne po 4mc były ułożone na regale po drugiej stronie.
ta tylko u mnie takich marketów to nie ma są 4 biedronki, 2 stokrotki, kaufland i chyba aldik aaaa i carefur

a w Stokrote znajdę samą marchew ?

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
I dostałam fajną radę co do ząbkowania od pewnej staruszki. Trzeba obrać dość grubą marchewkę (ale nie jakiegoś mega kloca), wyparzyć i dać dzieciakowi do łapy. Gryzak jak złoto, bo poręczny, idealnie pasuje do dzioba
mi mama też to mówiła, ale nasze dzieci jeszcze za małe, niech nie daj boże jakiś malutki kawałek ukruszy się to dziecko się może zachłysnąć

Cytat:

marzę chociaż o 5h
ja też ! Kilka razy hrabia zaszczycił mnie 4 godzinami, to się obudziłam , byłam wyspana i już mi się spać niei chciało np o tej 4 rano
dziś mnie uraczył 3 godzinami raz to czułam się wyspana

Cytat:
Owszem od czwartku, ale oni nie zabierają rzeczy, które im się nie sprzedadzą
Czasem potem nawet przeceny robią, żeby wypchnąć towar, tak jak teraz w moim Lidlu są kurtki dziecięce, takie jak kupiłam Grzesiowi na początku listopada - wtedy zapłaciłam 59zł, teraz jest za 25 zł
dokładnie
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
chyba od poniedziałku są już na sklepie, tez chciałam małej zakupić dresik welurkowy ale na małża nie mogę liczyć i ni jak z domu wyjść

to co pojechać , kupić i wysłać ci pocztą hihi ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:39   #2392
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hello

kurcze kotek..jakbym mogła to bym się podzieliła tym spaniem Saruibyś odpoczęła sobie...

no Sara zawadzała..i się budziła co trochę przez to.. póki śpi ładnie to trzymaj..mi też fajnie było jak zamiast niani koło ucha miałam w koszu obok swoją kruszynkę.. ale nie ma co..na to że śpi u siebie narzekać nie mogę..

nie za maco

za nockę

aaa... i ja jeszcze myślę,że jeśli będę gotować..to będę kupować organiczne warzywa w lidlu

Lulla
jak powiedziałam do Sary ,że Mikuś mówi jej guuuuuuu to nie wiem co zrozumiała..ale uśmiech strzeliła i aż pisneła

Nooo, w koncu to moja przyszla synowa

Cytat:

-nie przybiera na wadze

Na temat ulewania mam pare teorii i mam nadz ze nie wyjde na doktor B, ale:
po pierwsze moze to byc jeszcze niedojrzalosc ukladu pokarmowego, po drugie-wy bylyscie z tego co pamietam na pepti i przy alergii ulewanie jest bardzo czesto i gesto, a teraz zmienilyscie mleko na zwykly bebilon prawda? moze warto zapytac lekarza czy moze przepisalby wam mleko przeciw ulewaniom?
Stary 2012-01-26, 13:39   #2393
gerda
Zadomowienie

Cytat:
HNurofen dla dzieci - od 3 miesiaca
dzięki

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:40   #2394
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

no i ja uważam ze to super podejscie-przecież chyb akażda z nas sie tak wychowała
co do punktu pierwszego to moje dziecko juz dłuzszy czas na nas patrzy jak jemy i tak łyka slinki ze mi go szkoda ze nei moge mu dac nbajlepiej nam sie je jak on spi bo nie mamy wyrzutów sumienia hehe

Asiu moja wczoraj tak sie patrzyla na mojego Tz jak jadl jakis tam deserek ze po prostu az lzy mi stanely w oczach..... to byla taka minka typu " mamusiu prosze daj mi troszke sprobowac"

no dobra ide bo w koncu nie wyjde.....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:42
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:47   #2395
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a w Stokrote znajdę samą marchew ?
u stokrotki jeszcze 2 słoiki w szafce samej marchewki

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Nooo, w koncu to moja przyszla synowa

no pewnie. reakcja prawidłowa musi być

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:51   #2396
gerda
Zadomowienie

Caltea za zdolną córę

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

a z tym balkonowaniem to super jest, ja co prawda nie mam balkonu ale kladlam Mikula w drugim pkoju w wozku, otwieralam szeroko okna i sobie tak spiuchnal

balkonowanie jest kul Kaja uwielbia spać na powietrzu

Stary 2012-01-26, 14:00   #2397
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

malgosia ja kupilam w cerf

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:15   #2398
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

Natko, a normalnie to do której śpicie? U nas 7 to bez mała z zegarkiem w ręku, codziennie

Dzięki

Nawet mi nie mów

Mój rocznik też się jakoś intensywnie rozmnaża

No wiesz, Twój to ma prawo, ale żeby mój

Nurofen dla dzieci - od 3 miesiaca

Jaki mały model

Cytat:
Witamy sie....

Monia a co się u Was dzieje?

To u nas pewnie takich nie ma

Cytat:
Nie mowiłaś. Ale wysyp jest niezły. U nas na osiedlu. Osiedle. Wielkie słowo. Nieważne. U nas w 2011 był 16 nowych, malutkich, różowiutkich bobasków. "Osiedle" 3, 4-piętrowe budynki.
Wśród moich rówieśnic żadna nie chce teraz zajść. Albo inne które zrobiły to wcześniej. Także trzeba Kwilonowi majstrować rodzeństwo coby się chlopak nie nudził
Oj tak, tak, koniecznie. Tylko trochę szkoda, bo Cię wywieje na inne forum

Coś się dzieje z tymi naszymi Berbeciami. Mówię wam one mają swoje forum na którym się zmawiają.
Noo Martuś wyjaśni sie. Pewnie mu niebawem to przejdzie

I my dostaliśmy paczuszkę z hippa. W środku były 2 próbki mleka2, łyżeczka i broszurki informacyjne.
A. I na poczcie czeka następna, ale nie wiem skąd.
Cytat:
hello

nie za maco

za nockę

Lulla jak powiedziałam do Sary ,że Mikuś mówi jej guuuuuuu to nie wiem co zrozumiała..ale uśmiech strzeliła i aż pisneła

Fajny z TT. I faktycznie niekapek, nawet jak nim trzęsiesz?

To nasze dzieci się normalnie zmówiły w nocy

Acha i nie wytrzymałam, dałam to jabłuszko z Hippa Leosiowi i pluł tak jak go matka nauczyła. Za chwilkę zrobie podejście nr 2 a jutro od nowa.
Stary 2012-01-26, 14:19   #2399
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
y

... napiszę tylko po cichutku, że Olo dziś jadł kaszkę bananową ze słoiczka Hippa... O rany! Ale smakowało. Aż krzyczał, żeby mu podać kolejną łyżeczkę... uciekam

Cytat:
Acha i nie wytrzymałam, dałam to jabłuszko z Hippa Leosiowi i pluł tak jak go matka nauczyła. Za chwilkę zrobie podejście nr 2 a jutro od nowa.
jaki pojętny synuś

Stary 2012-01-26, 14:24   #2400
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Właśnie dostałam paczuszkę z Hippa: jabłuszka w słoiczku, łyżeczkę, saszetkę herbatki jabłkowej, poradniki i ulotki i kupon rabatowy na jakieś mleko
oraz z Bebilonu: Sliniak, poradnik i próbkę mleka
jestem zazdrosna

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości