|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Nie, z pieluchą zasypiał w wózku, a do lóżeczka go odkładałam też z pieluchą, jak usnął przy cycusiu lub na rękach.
Teraz zabieram go do pokoju dziewczynek, zasłaniam okno i zeberkę co by sie nie darła i daję pierś. Zasypia tak rano, ale po południu to zdarzyo się dopiero raz. Ale się nie poddaję. Tyle tylko, że niedługo nie będzie się tak dało, bo spadnie z łóżka. U nas w salono-sypialni to o spaniu w ogóle nie mam mowy. Mamy łuk zamiast drzwi, poza tym jest to pokój przechodni i wiecznie coś Leosia wybudzało. A jak lulasz łóżeczkiem ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Wysłałam męża do Tesco po promocyjne Gerbery. Dzięki za info
|
|
|
|
#2372 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
dzień dobry
melduję że synusiowi coś się poprzestawiało dziś w nocy (znowu) i byly 3 pobudki i taki dobry humor miał, że tylko gugał i się smiał,a zanim zasnał to się wiercił i wiercił ale może to taki czas, łudze się że to tylko takie czasowe, że za kilka dni to minie melduje że ja dziś dostałam z Hipp przesyłkę i jest łyżeczka, słoiczek z jabłuszkiem, bony do rosmana ale dopiero od 1 lutego, a dziś chciałam jechać i broszurka. No i też myślałam że to wg alfabetu lecą bo ja na W ale chyba nie skoro Asia i Cotka jeszcze nie dostały![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj przytulam Cię mocno kochana Cytat:
![]() Cytat:
mocno oby szybko się wyjaśniło co Stefkowi dolega![]() A powiedz mi doktor powiedział Ci jak długo brac ten Cebion i syrop?/ bo ja głupia nie dopytałam i teraz tak dumam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra to i ja spadam na spacerek bo pięknie słoneczko świeci ![]() do później
|
|
|
#2373 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
muszę to jakoś zaplanować rozsądnie Cytat:
mój ostatnio w całym realu nie znalazł rajtuzek i miał kupić jakąś zwykłą koszulkę w rozm. 68 to kupił dwie takie same i nie zauważył że ta druga jest na 86 Cytat:
... córa zdolniacha Cytat:
jedziemy na tym samym wózku
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam paczuszkę z Hippa: jabłuszka w słoiczku, łyżeczkę, saszetkę herbatki jabłkowej, poradniki i ulotki i kupon rabatowy na jakieś mleko
oraz z Bebilonu: Sliniak, poradnik i próbkę mleka |
|
|
|
#2375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nurofen dla dzieci - od 3 miesiaca ![]() Jaki mały model
|
||||
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie....
Ale byly burzliwe dyskusje.... ![]() Wlasnie ogladam TVN24 ...o matko i i takie rzeczy w moim miescie sie dzieja.... Jak mozna cos takiego zrobic.... sie pytam.... ![]() Cotka ja daje malej zel DentinoxN bez niczyjej konsultacji..... Natka za spanie.... Mamusia sie wyspala ![]() Archi wspolczuje nieprzespanej nocki....ale wierze ze juz za chwil pare Piotrus bedzie sobie smacznie spac cala noc.... zobaczysz.... ![]() Bordana ja mialam 5 razy artroskopie kolan..... nie jest zle.... fakt faktem ze pomaga tylko na kilka miesiecy. Ja dalej sie mecze z kolanami zwlaszcza przy zmianie pogosy. Trzymam oby bylo dobrzeCaltea tylko pozazdrosci takiej zdolnej corci ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- W temacie sloiczkow... u mnie jest Hipp Organic...i takie tez bede tylko kupowala....a w deserkach nie ma cukru...
|
#2377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wśród moich rówieśnic żadna nie chce teraz zajść. Albo inne które zrobiły to wcześniej. Także trzeba Kwilonowi majstrować rodzeństwo coby się chlopak nie nudził ![]() Cytat:
Noo Martuś wyjaśni sie. Pewnie mu niebawem to przejdzie I my dostaliśmy paczuszkę z hippa. W środku były 2 próbki mleka2, łyżeczka i broszurki informacyjne. A. I na poczcie czeka następna, ale nie wiem skąd.
|
|
#2378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mroz jak nie wiem bo ja glupia nie zalozylam czapki i rekawiczek tak sie spieszylam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mama do mnie dzwonila z info ze w Lidlu sa ekologiczne jabluszka i marcheweczki
|
|
|
#2380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co to za organic? Mamy to w PL? Pierwsze słyszę. Poka? Jak Olivka? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Już jestem na stronie hipp.co. uk Zaraz się zagłębię w temat.
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej a tak wygladaja sloiczki.... http://www.amazon.co.uk/HiPP-Organic...579571&sr=8-13 sa to warzywka i owoce, ktore nie sa niczym nawozone....tak jakbys sobie w ogrodku sama wyhodowala ![]() A dziekuje Olivka dobrze ....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-26 o 13:11 |
|
|
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te produkt, ale niektóre mnie zaskoczyly.
Zobaczcie jak różnią się zalecenia tu, a w uk. W uk kurczak od 4mca.. http://www.hipp.co.uk/ProductList.as...10&startRow=10
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie ulewan.... moja tez nigdy nie ulewala a teraz nawet 2 h po mleku uleje....
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
wiem Gosiu... tu wszystko inaczej... no ale mamuski tak daja i dzieciaczki sa zdrowe wiec cos w tym musi byc
|
|
#2384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba większy wybór macie. A jak cenowo? ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Wiesz. Nie mówię, że źle. Tylko np. tu nam zalecają mięso chyba po 6mc i to ostrożnie, a wy już możecie słoiczek z kurczakiem. No i tak jak piszesz dzieci zdrowe. A Olivka spi po tym kleiku?
|
|
#2385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chodzio cene to za 5 sloiczkow placisz 10 F ale na amazonie bardziej sie oplaca kupowac ...ogolnie takie rzeczy tanie sa tutaj---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Wiem Gosiu ze mieso w pl wprowadza sie pozniej ale tak sie kiedys zastanawialam ze mamusie tutaj ida tym ang system i te dzieci sa zdrowe.... wiec chyba jest ok....Tak jak przy karmieniu piersia...mowia ze mozna wszystko jesc a w PL jest inaczej.... ![]() Kochana ja sie wstrzymalam ze sloiczkami i kleikami bo po kleiku jablkowym bolal ja brzuszek ...wiec czekamy az skonczy 5 mscy .....
|
|
#2386 | ||||
|
Zadomowienie
|
hello
kurcze kotek..jakbym mogła to bym się podzieliła tym spaniem Saruibyś odpoczęła sobie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie za maco za nockę Cytat:
aaa... i ja jeszcze myślę,że jeśli będę gotować..to będę kupować organiczne warzywa w lidlu Lulla jak powiedziałam do Sary ,że Mikuś mówi jej guuuuuuu to nie wiem co zrozumiała..ale uśmiech strzeliła i aż pisneła ![]() ![]() caltea ..ten kubek jest od 4 miesiąca
|
|
#2387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to tanio faktycznie. Funt chyba gdzieś po 5zeta. Ciekawe jak jest w Hiszpanii, albo Maroko - trza Sharify dopytać ![]() Noo jedni mowią tak, drudzy inaczej. Nawet tutaj jeden pediatra zaprzecza drugiemu. No pewnie. Po co ma się męczyć. Ja odstawiłam kleik. Warzywa i owoce daje, ale cały czas jadę na marchwii i jabłku. Zje teraz słoiczke z jabłkiem to mu dam inny ![]() Kwili mi Kwilon. Uciekam
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde.... co z tym ulewaniem...o co chodzi
![]() znowu jej sie ulalo....woda z serkiem .... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Gosiu jesli chodzi o roznice miedzy pl a uk to dodam jeszcze ze tutaj zeby zaczac wprowadzac pokarmy stale to wtedy gdy zauwazysz: -ze maluch patrzy sie na Ciebie wtedy kiedy jesz -gdy juz sam potrafi siedziec -gdy pcha do buzi zabawki ( dziwne, nie ??) -domaga sie czesciej mleka -nie przybiera na wadze -al;bo nie jest zadowolone po mleczku takze tak tutaj to wyglada...i nie zalecaja zeby dawac maluszkow pokarmy po skonczonym 4 mscu....
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś Stefcio bedzie sie bawił z Marcelem
no jak to tak ze nei ma towarzysza zabaw co?![]() powiem wam ze wózek w domu jest ekstra sprawa sasasa ciesze sie jak wariatka bo stelaż zazwyczaj w autku trzymamy bo ja na 4 pietrze wiec zebym nie nosiła itd , ale sa dni jak te ze maz w pracy a ja chce na spacer, to problem...no i dzis pierwszy raz z gondola tzn całym wózkiem schodziłam sama i powiem wam ze moze trwało to ciut dłuzej ale dało rade hurrraaaa tylko z wnoszeniem nei wiem jak wyjdzie czasowo i wogól ebo jak pokonałam jedneschody to napatoczył sie sasiad i wniósł mi wózio -super ciesze sie ze pomocny al echciałam sprawdzic ja sobi esama dam rade hehe no nic innym razem-no ale co do tego ze super ze jest w domku to własnei mały był marudny a ja chciałam obiad robic wiec myk go do wózka chwile pojezdziłam i mały spi a ja sobie gotuje![]() stanowczo juz nie oddam wózka do auta -ciekawe co na to maz ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() co do punktu pierwszego to moje dziecko juz dłuzszy czas na nas patrzy jak jemy i tak łyka slinki ze mi go szkoda ze nei moge mu dac |
|
|
|
|
#2391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są 4 biedronki, 2 stokrotki, kaufland i chyba aldik aaaa i carefur ![]() a w Stokrote znajdę samą marchew ? Cytat:
![]() ja też ! Kilka razy hrabia zaszczycił mnie 4 godzinami, to się obudziłam , byłam wyspana i już mi się spać niei chciało np o tej 4 rano ![]() dziś mnie uraczył 3 godzinami raz to czułam się wyspana ![]() Cytat:
Cytat:
hihi ?
|
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po pierwsze moze to byc jeszcze niedojrzalosc ukladu pokarmowego, po drugie-wy bylyscie z tego co pamietam na pepti i przy alergii ulewanie jest bardzo czesto i gesto, a teraz zmienilyscie mleko na zwykly bebilon prawda? moze warto zapytac lekarza czy moze przepisalby wam mleko przeciw ulewaniom?
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiu moja wczoraj tak sie patrzyla na mojego Tz jak jadl jakis tam deserek ze po prostu az lzy mi stanely w oczach..... to byla taka minka typu " mamusiu prosze daj mi troszke sprobowac" no dobra ide bo w koncu nie wyjde.....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-26 o 13:42 |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
no pewnie. reakcja prawidłowa musi być
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Caltea za zdolną córę
![]() Cytat:
balkonowanie jest kul Kaja uwielbia spać na powietrzu |
|
|
|
|
#2398 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nasze dzieci się normalnie zmówiły w nocy ![]() Acha i nie wytrzymałam, dałam to jabłuszko z Hippa Leosiowi i pluł tak jak go matka nauczyła. Za chwilkę zrobie podejście nr 2 a jutro od nowa.
|
||||
|
|
|
#2399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

melduję że synusiowi coś się poprzestawiało dziś w nocy (znowu) i byly 3 pobudki
ale może to taki czas, łudze się że to tylko takie czasowe, że za kilka dni to minie

czuję się dziś do
. Wychowuje sobie mamusię, nie ma co. A ja nawet nie mogę się podratować kawą, przez te moje cyce, które odczuły niestety wczorajszy dzień i dzisiejszą noc. Bolą wyjątkowo...
. Idę czytać.

. Nie pytaj mnie, co nim kierowało.
...