Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 12:54   #3421
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

A ja załatwiłam kolejna rzecz zupełnie przypadkowo szłam sobie do tesco i zaszłam do kwiaciarni zapytać ile wcześniej trzeba się zapisywać. Pani powiedziała że nawet już bo ma kilka zapisów już nawet na wrzesień. Więc się zapisałam. Miesiąc przed mam zadzwonić się umówić panie mi cały dzień wtedy poświęcą. zapytałam o kwiaty to pani powiedziała że w lipcu bardzo duży jest wybór. I co najważniejsze bardzo pani się ucieszyła jak zdradziłam koncepcję kolorystyczną bukietu mam przyjść ze zdjęciem sukni garnituru i dodatków
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:55   #3422
misiak17
Wtajemniczenie

madzia i gosza za zestawienia ja nie zrobiłam jak miałam 100 dni. Ale może później mi się uda to Wam pokażę.

Piękne te Wasze historie z TŻ-tami.

To ja Wam powiem, że ja mojego T na początku się bałam. Tak, tak ja go widziałam na ulicy to przechodziłam na drugą stronę. Niestety mój T swego czasu do najgrzeczniejszych nie należał. Później miałam okazję poznać go osobiście ( mieliśmy wspólnych znajomych) i zmieniłam o nim zdanie o 180 stopni. Okazało się, że jest bardzo sympatyczny. Później spotykaliśmy się na wielu imprezach i po kilku latach jakoś tak wyszło,że zaiskrzyło. Byliśmy razem 8 miesięcy i zerwał ze mną. Ja wtedy studiowałam w Warszawie, on mieszkał w moim mieście rodzinnym. Rzadko się widywaliśmy i jakoś tak się rozleciało.
Przez 1,5 roku gdzieś tam sie spotykaliśmy na imprezach, na ulicy. Ja spotykałam się przez ten czas z 2 chłopakami ale nic poważnego. No i po tym 1,5 roku jakoś znowu zaczęliśmy ze sobą być. I bardzo się cieszę z tego powodu. T bardzo się zmienił przez ten czas i nie żałuję tej przerwy wcale. Na początku ciężko mi było mu zaufać bo byłam świeżo zraniona po "związku" którego nie powinno wcale być (byłam tą trzecią).
Ale jesteśmy ze sobą już ponad 4 lata a znamy się chyba z 9 lat.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:59   #3423
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A ja załatwiłam kolejna rzecz zupełnie przypadkowo szłam sobie do tesco i zaszłam do kwiaciarni zapytać ile wcześniej trzeba się zapisywać. Pani powiedziała że nawet już bo ma kilka zapisów już nawet na wrzesień. Więc się zapisałam. Miesiąc przed mam zadzwonić się umówić panie mi cały dzień wtedy poświęcą. zapytałam o kwiaty to pani powiedziała że w lipcu bardzo duży jest wybór. I co najważniejsze bardzo pani się ucieszyła jak zdradziłam koncepcję kolorystyczną bukietu mam przyjść ze zdjęciem sukni garnituru i dodatków

no dokładnie, zapisywać trzeba się z dużym wyprzedzeniem. nawet nie wiedziałam o tym, zanim się ślubem nie zaczęłam zajmować.

ja przez przypadek kupiłam figurkę na tort. nie wiem, czy ją użyje do tortu ,ale na pewno zostanie na pamiątkę, bo oboje jesteśmy fanami marki bmw, więc musi być szkoda tylko, że ja nie blondynka
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:59   #3424
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ale ja tępa jestem!!!!! Jakiś czas temu wklejałyście tutaj taką hiszpańską piosenkę, podobno hit karnawału- Ai Se Eu Te Pego. Kliknełam na ten link, ale nie chciał mi się załadować, więc zapomniałam o tym. Od paru tygodni moja siostra chodzi po domu tańczy i nuci sobie coś w stylu- aj siełczu pego. No i mi wspadło w ucho, chodze sobie śpiewam, a wczoraj przypadkowo natrafiłam na tą piosenkę, dopiero wczoraj świadomie Tak to jest jak się słucha niekomercyjnej stacji radiowej i nie ogląda programów muzycznych nawet z muzyką na czasie nie jestem.
Z tą piosenką mamy fajne sylwestrowe wspomnienia. Wpadła nam w ucho i śpiewaliśmy ją w czasie sylwestrowej imprezy. Na drugi dzień wyszliśmy się dotlenić na wrocławski rynek i zjeść coś dobrego na kaca Przypomniała nam się ta melodia i zaśpiewaliśmy - Nossa, nossa, ależ było nasze zdziwienie kiedy w tym samym czasie na balkon w jednym z bloków obok wyskoczyła grupa młodych ludzi i zaczęła śpiewać dalej machając do nas Do teraz się z tego śmiejemy Nie tylko my witaliśmy nowy rok z tą melodią na ustach

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość

Anulka_p
to teraz będzie nawa tradycja
Wolę nie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:00   #3425
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
co tam?
Cytat:
Wyżej wytłumaczyłam.
A tort i ciasta mamy w cenie na sali. Ale uzupełnię, żeby nie wprowadzać Was w błąd.

Co się stało Kotku???

Ale ja tępa jestem!!!!! Jakiś czas temu wklejałyście tutaj taką hiszpańską piosenkę, podobno hit karnawału- Ai Se Eu Te Pego. Kliknełam na ten link, ale nie chciał mi się załadować, więc zapomniałam o tym. Od paru tygodni moja siostra chodzi po domu tańczy i nuci sobie coś w stylu- aj siełczu pego. No i mi wspadło w ucho, chodze sobie śpiewam, a wczoraj przypadkowo natrafiłam na tą piosenkę, dopiero wczoraj świadomie Tak to jest jak się słucha niekomercyjnej stacji radiowej i nie ogląda programów muzycznych nawet z muzyką na czasie nie jestem.
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
co się tak wściekasz?
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Boskie Pewnie nie będzie pamiętał. Ale przynajmniej sie pośmiałaś, a śmiech jest dobry na @ boleści.

Co się stało się ??
Ja + On i Ta trzecia---> TEŚCIOWA!

ZAWSZE MUSI BYĆ TEN PIERWSZY RAZ!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:00   #3426
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem, że ja mojego T na początku się bałam. Tak, tak ja go widziałam na ulicy to przechodziłam na drugą stronę. .
mroczny początek pięknej historii
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:02   #3427
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

no to jest grubo w co tym razem się wtrąciła??
kochana jestem z Tobą
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:03   #3428
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny - bardzo wielka prośba, załatwiamy teraz z TŻtem pilną sprawę dotyczącą naszej przyszłości (nie chcę pisać by nie zapeszać), wszystko ma się rozstrzygnąć w przeciągu następnego tygodnia, proszę Was więc serdecznie o kciuki Bo Wasze kciuki mają moc, a to bardzo ważna dla nas sprawa

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Osz kurtka na wacie! Fantastyczna wiadomość!!!!!!!!!!! Też uważam, że dasz spokojnie radę na początku pogodzić jedno z drugim. teraz niech tylko Tacie się uda! Albo rzeczywiście może niech oboje Rodziców będzie poręczycielami. Ale super!
tak wiem ale jeśli biorę dwie osoby to muszą mieć zarobki większe niż 1500zł tz. nawet jak ojciec będzie miał zarobki 3200 i mamuśka 1350 to i tak nie dostanę dofinansowania bo mamuśka ma mniej niż 1500
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
100 dni do ślubu!!!

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dzisiaj mamy 10 rocznicę odkąd jesteśmy razem
A wszystko zaczęło się od przypadku. Tż był w 4 klasie liceum i miał studniówkę, ja byłam wtedy w trzeciej. Nie wiem czy u was tez było coś takiego, że z rocznika młodszego szła na studniówkę do "czwartaków" delegacja z klas trzecich. Po jednej parze z każdej klasy. Ja wtedy chodziłam z takim uroczym wielkoludem, który miał ksywę "Legia" i płakał jak jego ukochana drużyna przegrywała. Oboje chodziliśmy do jednej klasy i liczyliśmy na to, że pójdziemy jako delegacja na tą studniówkę. Ale los chciał inaczej. Takich chętnych jak my zgłosiła się prawie cała klasa i wychowawczyni zarządziła losowanie. W woreczku z imionami dziewczyn było jakieś 15 kartek - zostałam wybrana ja. Mój ówczesny chłopak na szczęście nie. Więc na studniówkę poszłam z kolegą z klasy. Bawiliśmy się dość dobrze do czasu aż zobaczyłam mojego Tzta, który nawiasem mówiąc powodował u mnie hiperwentylację za każdym razem gdy go spotykałam na szkolnym korytarzu. Nie ma to tamto, wpadł mi w oko zaraz na początku liceum, ale niestety tajnymi źródłami dowiedziałam się że ma dziewczynę. Wracając do studniówki, to Tż przyszedł sam, pół wieczoru na mnie patrzył, a potem podszedł i powiedział coś, co bardzo chciałabym mieć wygrawerowane na obrączce. Jako że dwa plus dwa daje cztery, dzisiaj obchodzimy dziesiątą rocznicę od kiedy jesteśmy razem. A zostaliśmy parą w zasadzie po trzech wymienionych zdaniach. Tak wiem, to magia
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Poznałam mojego TŻta w gimnazjum, ja byłam w 1 a on w 3 Tzn nie tyle poznałam co kochałam się w nim skrycie bo bardzo wyróżniał się na tle innych chłopaków. No ale ja dla niego byłam nie tylko gówniarą :cwaniak: ale także dziewczyną ze wsi, a on był z miasta I tak on wyszxedl z gimnazjum a moje minęło..
W wieku lat 15 w 3 gimnazjum, chodziłam* z chłopakiem starszym o 5 lat. Akurat nie zdał matury i wyjechał do pracy do Niemiec czym oczywiście byłam załamana Moi rodzice nie pozwalali mi się z nim spotykać, co z uwagi na różnicę wieku teraz mnie kompletnie nie dziwi
Akurat przyszły wakacje, skończyłam gimnazjum, a moja przyjaciółka jest z miejscowości TŻta więc spędzałysmy dużo czasu z całą paczką chłopaków w której także był TŻt, ale ja nie chciałam mieć z nim nic wspólnego z uwagi na fakt że za młodu mnie nie chciał więc w ramach odwetu miałam go gdzieś, ale oczywiście w sobie, w Czesiu
I pewnego wieczoru siedze sobie na gg i zaczął do mnie pisać jakiś anonim, nie wiem czemu, ale jak tylko zobaczyłam że ktoś kogo nie mam w znajomych pisze byłam pewna że to ON i on myslał że ja się nawet nie domyślam kim on jest i pisał jaki to jest zakochany itp. I pisaliśmy tak cały tydzień, w miedzyczasie się spotykając, a ja oczywiście udawałam ze nie wiem ze to on I pisał mi jak marzy żeby mnie pocałować itp.. Ja napisałam mu że marzy mi się, żeby mnie facet zaskoczył jakąś niespodzianką, następnego ranka dostałam bukiet przepięknych słoneczników pocztą kwiatową Aż wreszcie nadeszła sobota i szliśmy na urodziny kolegi wszyscy i na imprezie podeszłam do niego i uwaga... POCAŁOWAŁAM go i mu mówię: Ty spełniłeś moje marzenie, a ja spełniłam Twoje, więc jesteśmy kwita.... A on... Stanął jak wryty i omal nie zszedł na zawał. Unikał mnie biedny cały wieczór. A w niedziele rano dostałam smsa: Skąd wiedziałaś że to ja? A ja mu odp: serce mi powiedziało... I tak oto, jesteśmy razem 6.5 roku

Aha, zapomniałam wspomniec o tym exie o 5 lat starszym, w niedziele zadzwonilam do niego ze nie ma sensu byc razem, ze musimy sie rozstać bo poznałam kogoś, zz reszta moi rodzice go nie toleruja wiec to bez sensu i co? w środe był w PL z płaczem na kolanach mnie błagał zebym go nie zostawiała z resztą do dziś ma do mnie jakiś sentyment... haha
piękne te wasze opowiadania miło sie do tego wraca co nie
Cytat:
Goszowe zestawienie ślubne na 75 dni przed wielkim dniem

Data ślubu 10 kwietnia 2012

Mamy:

Kościół : godz. 12. 30; protokół spisany
Nauki przedmałżeńskie i poradnia Polecamy!!!
Sala Kryształowa domu weselnego Rege w Bieńkowicach
Fotograf Jarosław Gnot- Nowy Fotoart Racibórz
Zespół Sami Swoi 2
wódka: Żubrówka Biała
obrączki: Zakład Jubilerski Tik Tak w Raciborzu
samochód: czarny dwudrzwiowy Mercedes- Benz 560 sec 5.5L + kierowca
kwiaciarka (kościół, samochód, bukiet, butonierka): Pani Małgosia
tort i ciasta: piekarnia Wyleżoł Bieńkowice
kucharka do kruchych ciastek: ciocia Łucja
zaproszenia (prawie wszystkie rozdane): wg własnego projektu
suknia: szyta na zamówienie w pracowni krawieckiej "Michalina Styl"
garnitur dla Pana Młodego
buty dla Pani Młodej- taneczne firmy Akces2
buty dla Pana Młodego
materiały na winietki, zawieszki i menu
zamówione busy do rozwozu gości po weselu

Do załatwienia w najbliższym czasie (z uwzględnieniem pewnych rzeczy na luty) :

oprawa muzyczna- kościół !!!
bielizna dla Młodej
bielizna dla Młodego
pończochy
fryzjer + makijażystka !!!
wino
alkohole kolorowe
koszula i krawat dla Młodego
spowiedź
podziękowania dla rodziców
niezbędnik Młodej
niezbędnik Młodego
wybrać konkretny apartament na noc poślubną !!!
zamówić kołacz weselny

W załączniku kolarz sukni ślubnej z dodatkami

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie zdarzenie z nocy. Źle się czułam, wręcz koszmarnie (@). Wzięłam tabletkę i leżałam jęcząc. Zawsze na dobranoc mówimy sobie z TŻem:
JA: Dobranoc moje słońce
TŻ: Dobranoc moje słoneczko.
Leżałam, cierpiałam, a TŻ już spał. Powiedziałam wiedząc, że śpi- Dobranoc moje słońce, a TŻ śpiąc odpowiedział, tylko niestety inaczej niż zwykle- Dobranoc moja słonico Od razu poczułam się lepiej, przestałam jęczeć, za to śmiałam się chyba z pół godziny Musze go zapytać czy to pamięta, czy zrobił to zupełnie nieświadomie
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:05   #3429
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

przepraszam (pewnie wkurzyła Cię na maksa),ale jak napisałaś ja+on i ta trzecia i dopisałaś teściowa, to parsknęłam śmiechem...
co tam "mamusia" naskrobała?
Stary 2012-01-26, 13:05   #3430
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość

daj linka do tej nuty też sobie posłucham
a tym czasem lecę obejrzeć pierwszą miłość bo wczoraj nie oglądałm będę później
Proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=PvfvCU7tNKE najwyżej mi zablokują dostęp do tej piosenki

Cytat:
Napisane przez Lavende86 Pokaż wiadomość
gosza_m mamy ten sam zespół, fotografa i dom weselny (sala diamentowa) Mój ślub w czerwcu.
Będę czekać na twoją relację o sali, fotografii i muzyce - jak wyszło i w ogóle... Mam nadzieję że opiszesz wrażenia
Ale ładnie się złożyło Z resztą uwielbiam ten zespół, a fotograf wydaje się byc najlepszym z okolicy
A ty skąd jesteś i gdzie ślub macie???

Cytat:

Kochana wiem co to znaczy, doskonale wiem!!!!!!! Będę Cię wspierać w każdej sekundzie wali przeciwko tej trzeciej!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:05   #3431
Magdzia0108
Zadomowienie

A wiecie, że nie ja, a mój TŻ miał koszmar ślubny
Przeżywał i opowiadał mi, że śniło mu się, że jak tańczyliśmy swój pierwszy taniec, to nikt nie był zainteresowany, a potem to wszyscy goście byli tak pijani, że było po imprezie

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 13:11   #3432
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
wróciłam
ale jestem zmęczona jak koń po westernie

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

byliśmy u księżulka i wyszło na to że sam proboszcz udzieli nam ślubu muszę tylko przyjąć go w domu
dowiedzieliśmy że w tym dniu będzie tylko nasz ślub - są plusy i minusy
plus taki że nikt inny nie będzie mi się pałętał po ślubie ani przed więc cały kościół nasz minus taki że sama będę musiała go sobie przystroić

obrączki zamówione zaliczka wpłacona będzie matowe złoto a po brzegach białe identyczne jak te w załączniku z soczewką a cena powalająca u mojego guliwera koszt 1500 zł identyczne jak te z Apartu za ponad 2600zł

paszport załatwiony i zdjęcie dane czekam na wyrobienie miesiąc
Dobre
A można wiedzieć ile płacisz za paspzort??

Cytat:
akcja robak zakończona
Mam nadzieję, że świnka nie ucierpiała

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Wie któraś z dziewczyn jak to jest z paszportem itp. Bo tak, mam ślub 23.06. a urlop od 14.07.. Za granicę polecimy ewentualnie 21.07. i pytanie czy jak biorę ślub to muszę już mieć zmienione nazwisko w dowodzie i paszporcie na czas wylotu za granicę?
Moja koleżanka od 3 lat mężatka mówi, że nie zmieniła paszportu i tylko jak rezerwuje bilet to musi pamiętać żeby rezerwować na nazwisko panieńskie

Dziewczyny wasze historie są na prawdę cudowne!! Czy ta się jak dobre romansidła
OPOWIADAJCIE DALEJ!!
Stary 2012-01-26, 13:12   #3433
Lavende86
Raczkowanie

Cytat:
Ale ładnie się złożyło Z resztą uwielbiam ten zespół, a fotograf wydaje się byc najlepszym z okolicy
Jestem z R-rz. Już tam nie mieszkam ale tam będzie ślub. W Matce Bożej. Trochę ciężko mi to wszystko organizować z oddali no ale daję radę. Masz do polecenia jakąś kwiaciarnię? U nas siostra stroi ładnie kościół ale potrzebuję bukiet i ozdoby na samochód.
Widzę że mamy podobny gust
Lavende86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:16   #3434
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Goszowe zestawienie ślubne na 75 dni przed wielkim dniem

Data ślubu 10 kwietnia 2012

Mamy:

Kościół : godz. 12. 30; protokół spisany
Nauki przedmałżeńskie i poradnia Polecamy!!!
Sala Kryształowa domu weselnego Rege w Bieńkowicach
Fotograf Jarosław Gnot- Nowy Fotoart Racibórz
Zespół Sami Swoi 2
wódka: Żubrówka Biała
obrączki: Zakład Jubilerski Tik Tak w Raciborzu
samochód: czarny dwudrzwiowy Mercedes- Benz 560 sec 5.5L + kierowca
kwiaciarka (kościół, samochód, bukiet, butonierka): Pani Małgosia
tort i ciasta: piekarnia Wyleżoł Bieńkowice
kucharka do kruchych ciastek: ciocia Łucja
zaproszenia (prawie wszystkie rozdane): wg własnego projektu
suknia: szyta na zamówienie w pracowni krawieckiej "Michalina Styl"
garnitur dla Pana Młodego
buty dla Pani Młodej- taneczne firmy Akces2
buty dla Pana Młodego
materiały na winietki, zawieszki i menu
zamówione busy do rozwozu gości po weselu

Do załatwienia w najbliższym czasie (z uwzględnieniem pewnych rzeczy na luty) :

oprawa muzyczna- kościół !!!
bielizna dla Młodej
bielizna dla Młodego
pończochy
fryzjer + makijażystka !!!
wino
alkohole kolorowe
koszula i krawat dla Młodego
spowiedź
podziękowania dla rodziców
niezbędnik Młodej
niezbędnik Młodego
wybrać konkretny apartament na noc poślubną !!!
zamówić kołacz weselny

W załączniku kolarz sukni ślubnej z dodatkami
Kochana gdzie zamawiacie busy? I po ile mniej więcej?

Cytat:
grzywka a'la kleopatra czyli na prosto?
Na prosto

Cytat:

A tak w ogóle to my musimy się na jakies piwko na miescie umówić. TŻ mój już ostatnio zagadywał!!!
Jestem jak najbardziej za

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:17   #3435
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Dobre

Mam nadzieję, że świnka nie ucierpiała

nie ucierpiała cały dzień spędziła w kuchni

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Na prosto
też sobie obcięłam na prosto tak mi bardziej do twarzy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:20   #3436
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
gosza_m mamy ten sam zespół, fotografa i dom weselny (sala diamentowa) Mój ślub w czerwcu.
Będę czekać na twoją relację o sali, fotografii i muzyce - jak wyszło i w ogóle... Mam nadzieję że opiszesz wrażenia
Też mamy p. Jarka

Stary 2012-01-26, 13:20   #3437
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest grubo w co tym razem się wtrąciła??
kochana jestem z Tobą
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
przepraszam (pewnie wkurzyła Cię na maksa),ale jak napisałaś ja+on i ta trzecia i dopisałaś teściowa, to parsknęłam śmiechem...
co tam "mamusia" naskrobała?
Cytat:
Proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=PvfvCU7tNKE najwyżej mi zablokują dostęp do tej piosenki

Kochana wiem co to znaczy, doskonale wiem!!!!!!! Będę Cię wspierać w każdej sekundzie wali przeciwko tej trzeciej!!!
No co - o gajer poszło....

Mamy wybranego krawca, który uszyje Tż gajer na poprawiny. Uzgodnilismy więc, że jesli będzie fajnie to uszyjemy tez u niego gajer na slub.

Tz mamuśka więc oświadczyła, że Ona za te gajery zapłaci.....

Dzis Tż do niej pojechał i mówi, że szyje i czekamy jak bedzie wyglądal i jak będzie ok to uszyjemy drugi.

Więc Ona stwierdziła, że Ona musi to zobaczyć i zadecydowac czy jej się to bedzie podobało i jeśli nie to pójdzie Tż do innego krawca który szuje gajery za 3x tego co ten. (ten 600 zł a tamten x3)

Tż dzwoni i mi to opowiada i ja do niego, że chyba 37-leti facet nie będzie się mamusi słuchał... i się zaczeło...

Dodam, że ostatnio była taka sytuacja z Tż siostrzeńcem. Kupiła Mu buty ale oczywicie nagadała, że nie takie jak chciała bo Ona to jakieś g...niane chce, więc Tż do niej, że jest despotką bo zawsze musi postawic na swoim. I albo komus cos kupuje albo nie a nie chodzi i dyskutuje, że jej sie nie podoba....

No cóż ja widać teraz ta zasada nie obowiązjue....

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:21
Stary 2012-01-26, 13:24   #3438
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Jestem z R-rz. Już tam nie mieszkam ale tam będzie ślub. W Matce Bożej. Trochę ciężko mi to wszystko organizować z oddali no ale daję radę. Masz do polecenia jakąś kwiaciarnię? U nas siostra stroi ładnie kościół ale potrzebuję bukiet i ozdoby na samochód.
W raciborskich kwiaciarniach to ja się nie orientuje niestety. My bierzemy lokalna kwiaciarkę. W Bieńkowicach jest też dobra kwiaciarka, no ale to znowu musielibyście jeździćw jedną i drugą stronę. A tutaj na wizażu wśród śląskich PMek bardzo polecają p. Olę z Rydułtów chyba. Jak znajdę więcej informacji to napiszę

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Jestem jak najbardziej za
Jednego busa mamy z Brzezia. Chyba od brata właściciela waszej sali. TŻ to zamawiał. 100zł za dobę + paliwo.
A drugiego busa mamy od kumpla. Ale kierowców załatwiamy sami.
A z piwkiem to nie pozostaje nam nic innego tylko się umówić na konkretny termin!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:28
Stary 2012-01-26, 13:26   #3439
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy wybranego krawca, który uszyje Tż gajer na poprawiny. Uzgodnilismy więc, że jesli będzie fajnie to uszyjemy tez u niego gajer na slub.

Dzis Tż do niej pojechał i mówi, że szyje i czekamy jak bedzie wyglądal i jak będzie ok to uszyjemy drugi.

Więc Ona stwierdziła, że Ona musi to zobaczyć i zadecydowac czy jej się to bedzie podobało i jeśli nie to pójdzie Tż do innego krawca który szuje gajery za 3x tego co ten. (ten 600 zł a tamten x3)

Tż dzwoni i mi to opowiada i ja do niego, że chyba 37-leti facet nie będzie się mamusi słuchał... i się zaczeło...

Dodam, że ostatnio była taka sytuacja z Tż siostrzeńcem. Kupiła Mu buty ale oczywicie nagadała, że nie takie jak chciała bo Ona to jakieś g...niane chce, więc Tż do niej, że jest despotką bo zawsze musi postawic na swoim. I albo komus cos kupuje albo nie a nie chodzi i dyskutuje, że jej sie nie podoba....

ooooo matko coż za babsztyl tym bardziej że tż nie jest gówniarzem tylko dorosłym facetem..... ja nie wiem nie pojmuję takich bab
Lili & Gabryś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 13:27   #3440
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Skąd ja to znam!!!!!!!! Normalnie śmiać mi się chce bo moja teściówka tak samo postępowała, tylko w druga stronę, my chcemy cos lepszego, a ona i tak tandetę kupuje, ale taką centralna tandetę...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-26, 13:32   #3441
madzia2306
Zakorzenienie

a oto cała kolekcja moich winietek narazie rozłożonych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10256.jpg (80,9 KB, 63 załadowań)

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-26, 13:32   #3442
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
A wiecie, że nie ja, a mój TŻ miał koszmar ślubny
Przeżywał i opowiadał mi, że śniło mu się, że jak tańczyliśmy swój pierwszy taniec, to nikt nie był zainteresowany, a potem to wszyscy goście byli tak pijani, że było po imprezie
to teraz wie co kobiety przeżywają. Jeszcze nie miałam koszmarów ślubnych, ale za to ostatnio śniło mi się ACTA włączam internet a tu nic nie ma, żadnych piosenek, filmów i wielki napis

Cytat:

Nie ma co od razu nastawiać się negatywnie. On tylko przekazał Ci informację, nie wiecie jak będzie wyglądać ten garnitur wiec nie ma co się denerwować może będzie piękny i to co powiedziała mamuśka pójdzie w niepamięć.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:34   #3443
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Dobre
płaciłam 140zł bo mi nie przysługują żadne ulgi ale jak jesteś studentką to płacisz 50%
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 13:36   #3444
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
a na jaki klej przyklejałaś te kokardki??
Lili & Gabryś

Stary 2012-01-26, 13:36   #3445
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
płaciłam 140zł bo mi nie przysługują żadne ulgi ale jak jesteś studentką to płacisz 50%
studiowanie ma wieele plusów

Cytat:

potem wstaw zdjecie złożonych
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:37   #3446
Konto usunięte

Cytat:
o matko, też będę musiała składać
Stary 2012-01-26, 13:37   #3447
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a na jaki klej przyklejałaś te kokardki??
ośmiorniczką dałam całe 5,90 za całą tubkę a trzyma jak w mordę strzelił
aha całe kokardki robiłam sama

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-26, 13:38   #3448
kooocur
Zakorzenienie

tyle, że ja się z Tż pokłociłam..bo jak ja moge tak o jego matce.....

Jak On to ma prawo wyrazic opinie, jak ja na temat decydowania Tej kobiety o naszych sprawach to juz nie...bo daje kase...

Synuś
Stary 2012-01-26, 13:41   #3449
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem z R-rz i mogę Ci polecić dwie kwiaciarnie:
http://www.kwiaciarniaraciborz.pl/
http://www.esil.pl/alicja-kwiaciarni...m,pe,9769.html

A w ramach odstresowania się idę na 17 na ćwiczenia o wdzięcznej nazwie fat burning

Edytowane przez Jamee
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:44
Stary 2012-01-26, 13:48   #3450
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Niestety nie jestem studentką:/ i nie wiem jak ten paszport załatwiać, bo mam nieaktualny i co pójdę wyrobię go zapłącę 140 zł a po ślubie chcę wyjechać i co znó będę płacić?

Dziewczyny współczuję problemów z teściowymi, moja na szczęście uważa, że ja sama wybiorę tżtowi to co najlepsze

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości