|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
tez trzymam kciuki za Aguśkę mi mój synek wsadził głowe pod żebra
|
|
#2972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Właśnie o mag_99 też myślałam, że coś się nie odzywa, u engeli to nie mam pojęcia, strasznie dawno jej nie było! ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pracy po urodzeniu dziecka i macierzyńskim. Chciałabym, ale nie mam z kim zostawić dziecka
Starać się o żłobek mogę dopiero od kwietnia 2013 gdzie szanse są marne jak nie zerowe - mamy tak posrane przepisy, że szkoda słów. W dodatków miejsc tyle co nic. Ogólnie nie wiem co to będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Gratuluję dobrych wieści z wizyt oraz trzymam kciuki za kolejne wizyty
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
co do tych urlopow to ja nie mam problemu ,bo moja umowa dobiega konca z dniem porodu, ale wcale mnie to nie smuci, bo ta praca byla przejsciowa i tylko czekalam ,az zajde w ciaze.
Bede z małym w domu, o pracy narazie nie mysle. Dzis odkopalam ksiazeczki zdrowia swoja i TZ, ja mialam 60 cm i 3200 , a TZ 3500 i 58, pewnie nasz dzidzius tez bedzie cos kolo tego. Konia wspolczuje Ci tej twojej dolegliwosci. Mój brat nocami nie spał jak mu te hemoroidy wyszly. Juliczka rozkręca biznes ,wiec pewnie nie ma czasu aby do nas zajrzec Jolka ja tez wczoraj mialam odczucia jakby u mnie tez ta infekcja wracala, ale przeczekalam dwa dni jest lepiej, jak cos mam w zapasie opakowanie globulek, ale wolalabym ich jednak nie uzywac. Co do bezsennosci , to moze jakis spacer chociaz 20 minut na swiezym powietrzu , by Ci pomogl.
|
#2975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, dzieki. To i u nas zerkne, moze cos sie zmienilo. Chcialam zamowic na ebay'u, ale teraz to juz sama nie wiem. Moze jednak pojde do tego H&M.
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale powaznie nie dziwie sie,ze jestes zla. To bede trzymac kciuki,zebys znalazla cos odpowiedniego Cytat:
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
nie jak ma 3 miesiące, a mój maluch jak będzie miał 3miesiące to będzie mniej więcej czerwiec/lipiec a wnioski przyjmują tylko do 1kwietnia.
poza tym nie chciałabym oddawać, aż tak szybko do żłobka ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
a ja nie wytrzymałam i użyłam a miałam jutro iść na krew i mocz ale nic pójdę w następnym tygodniu bo wizytę mam dopiero 8lutego
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
szyjka mi sie skróciła i zrobiło sie rozwarcie na palec i wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem porodu przedwczesnego.
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia może pogadaj z szefem, może on jakiś niedoinformowany.. |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nogi też mi puchną czasem.. i dłonie;/ ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() z tą bezsennością, to może spróbuj któregoś dnia wstac b. wcześnie, nie spac w ciągu dnia - może wtedy uda Ci się lepiej spac w nocy? |
|||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam tak i wtedy w ciągu dnia mnie muli, że zasypiam i potem budzę się i dalej w nocy ciężko zasnąć, albo jak już wytrwam do wieczora i pójdę spać normalnie to budzę się nad ranem ok 3-4 i spać nie mogę znowu.
|
|
|
|
#2984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też nie mam zamiaru nic wieszać na łóżeczkiem czy łóżkiem dziecka, po za naklejkami na ścianie... Cytat:
Ale jak mówisz, że delikatny odcień różu, to na pewno ładny Cytat:
?!to nie dobrze, uważaj tam na siebie, żeby dzidzia jak najdłużej posiedziała w brzuszku!
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dostałam pieniądze z ZUSu marnie bo marnie, ale zawsze coś... szkoda że nie rozliczyli się za cały grudzień tylko wypłacili za zwolnienie od 30listopada do 22grudnia ;/ więc zrobie ostatnie zakupy wyprawkowe bo zdaje mi się, że wszystko mam poza: stanikami do karmienia, tantum rosa, coś do pępka, sól fizjologiczna, coś na sutki jakaś maść, może jeszcze 1 rożek - sama nie wiem bo mam tylko jeden i czy jest sens brać drugi?? jakiś kocyk muszę jeszcze kupić bo mam dwa jeden stary jak świat po bracie, drugi dostałam w prezencie ale cienki i jeszcze chcę jeden jakiś i do tego poduszka do wózka, nożyczki do paznokci tu się zastanawiam czy nie mogą być moje - mam w zestawie nie używane nowe, coś na kolke ale to chyba nie teraz najwyżej maż kupi po porodzie jak będzie trzeba, klapki plastikowe pod prysznic i w zasadzie to będzie wszystko. Bo poduszki do karmienia i pod tyłek chyba nie kupuje, a karuzele do łóżeczka kupie później albo poczekam do chrzcin
tak samo mate edukacyjną.No i muszę jeszcze pomyśleć co na wyjście ubiore czy coś z szafy czy coś kupic sama jeszcze nie wiem. |
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupilam to w zestawie z malutkimi cazkami, wydaje mi sie ze beda dla mnie lepsze niz te nozyczki.Ja tez nie wiem czy kupowac drugi rozek, bo moze w razie czego zawine w kocyk...
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
balbinka dzieki za info.
poszlam do biura - daleko nie mam - wlasciwie na tym samym podworku, i tak rozmawiam z menagerem (ktory to tak naprawde to sciemniacz nie z tej ziemi), bo dyrektor jest w naszym biurze 2x/tydzien tylko na godzinke. i mowie ze doczytalam swoj kontrakt i tak naprawde to juz dyrektora dobra wola ze pozwolilby mi wykorzystac urlop niewykorzystany w 2011roku, w tamtym roku pozwolil do konca lutego. a przeciez my wszyscy w firmie nie bierzemy calego urlopu bo zwyczajnie sie nie da na dluzej niz tydzien, ale dyrektor oczywiscie wyjezdza sobie na 2 tygodnie. menager na to ze rozmawial z ksiegowa i ponoc bede miala zaplacone do konca stycznia normalnie, ale ja juz im nie wierze i dopiero uwierze jak dostane kase na konto. i jeszcze powiedzialam ze nie wiem czy oni o tym wiedza ale po macierzynskim mam prawo wykorzystac swoj urlop 2012, menager wytrzeszczyl oczy i byl zdziwiony ![]() powinni byc przygotowani ze w ciazy cos sie moze wydarzyc naglego, mowilam im to kazdego tygodnia. ale oni niby taka co to nie za firma, a nawet wnioskow urlopowych nie ma i nic dziwnego ze pozniej nie wiadomo jak z tym urlopem, na szczescie ja zaznaczalam na taki urlopowym kalendarzu kazdej osoby urlop. w tamtym roku mojemu Piotrkowi przepadlo 16 dni urlopu, ktory oczywiscie tutaj nie przechodzi na nastepny rok. poprzedni pracodawca wyplacil nam ekwiwalent za niewykorzystany urlop ale dlatego ze sprzedawal firme i juz tam wiecej nie pracowalismy. no nic poszlam sie i przewietrzylam, piore teraz reczniczki i maalutkie reczniczki do mycia dla malutkiej, przscieradlo i biale kocyki. czym bedziecie nakrywac dzidzie w lozeczku, bo przeczytalam na kolderce z kompletu ze mozna uzywac dopiero od roczku. pamietam ze juz kiedys ktos pytal. ania zycze abys dotrwala w dwupaku!! |
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba takie kupie a co do drugiego rożka - sama nie wiem jestem zdania pół na pół a co Wy sądzicie dwa rożki czy jeden?Poza tym starczą mi 3 kocyki ?
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Gang Iren
|
Aguska widze cie!!
Odezwij sie jak mozesz.Napisz jak sie czujesz.Tak tu cicho bez ciebie ![]() Jolka te nozyczki to jednak radzilabym ci kupic,wydatek to nie jest duzy,a chwila nieuwagi i mozesz dzidzie skaleczyc.
|
#2990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie moze byc lepszy ten maly obcinacz. a i male pazurki ponoc sie obcina na prosto - nie zaokraglajac.o Aguska jest!!! |
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
ja również to słyszałam więc chyba kocykiem
|
|
|
|
#2992 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Monia ja bede dziecko najpierw w rozku trzymac,a potem pod kocykiem.Kolderke na jesien jakos dopiero uzyje.
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym mam doła bo jak już kiedyś wspominałam jedzenie obiadów u mnie to rzadkość...dlatego, że nie przepadam za Nimi i jak zjem to mało albo kilka daruje sobie ich i jem coś innego zamiast tego i teraz wbiło mi się do głowy, że szkodzę dziecku nie dostarczając mu pewnych witamin, składników itp. może mam świra może nie, ale źle mi z tym a na siłę nie potrafie - jedna myśl, która mnie pociesza to to, że niby biorę te witaminy dla kobiet w ciąży, ale to nie to samo...---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rybka ja nie widzialam lactacyd na polkach, ale to dlatego ze nie zwracalam na to uwagi tak wiec niestety nie moge pomoc. chyba tak jak napisalas - lepiej zamowic na ebayu, mnie fatygi - mniej szukania.mialam nie kupowac rozka w ogole, ale w takim razie sie zastanowie, mam w sumie 2 kocyki. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-26 o 17:36 |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie po wizycie
szyjka OK , macica prawidłowo rozciągnięta czyli wszystko w jak najlepszym porządku![]() Za 2 tyg mam USG (może dzidzia potwierdzi czy jest synem Aaaaa..... od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu przytyłam 2,5 kg mam już +11kg mało jem to skąd ta waga tak diametralnie idzie do góry?? |
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Ja też mało jem i tyje dużo - dlaczego? Sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- emigra super brzusio ![]() 88natka jaka z Ciebie laseczka cudnie
|
||
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wagą się nie martw, ja też teraz ze zdziwieniem patrzę na wagę
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te poduszki są bardzo wygodne, już teraz mi się przydaje, podkładam sobie pod kręgosłup lub żebra jak siedzę. A przy dzidzi tez słyszałam, że bardzo się przydają
|
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
nawet nie chcę myśleć ile będę ważyć przy końcówce...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

za Aguśkę

Bo nie wiem czy jest sens szukac, ja nawet w aptece nie znalazlam, wiec jak cos to zamowie na ebay'u.

?!