|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Moj też się boi, ale czasami uda mi się go zbałamucić. Chociaż nie powiem, bo moje libido jest równe prawie 0.
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
używany był przez dokładnie rok, podejrzewam, że wyprodukowany w 2010
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też na maksa wolno rosną włosy na nogach, wcześniej ogoliłam się np rano a wieczorem już miałam tarę teraz dopiero na 2,3 dzień zaczyna być coś czuć, że odrastają. A dodam, że golę, a nie depiluję.
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
ponieważ sperma zawiera hormony powodujące dojrzewanie szyjki macicy - co w trzecim trymestrze może być niebezpieczne bo prowadzi do rozwarcia... od tak przeczytałam ostanio
Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziś kulinarnie Mmm...Z mojego leniuchowania wczoraj jakoś niewiele wyszło. Szyłam, gotowałam obiad na wczoraj i drugi na dziś. Za to dziś miałam gotowe mięsko, tylko podgrzać i ziemniaczki ugotować. Dziś niestety gardło dalej mnie boli, a zima taka ładna, śnieg popadał i -5 st. w sam raz Ale niestety nie pójdę z Maksiem na zimowe szaleństwa, za to byliśmy na dziś umówieni do dentysty, więc poszliśmy. Obydwoje mamy zdrowe ząbki Z jednej strony boję się wiadomo takiego zabiegu u dziecka, ale z drugiej chciałabym, żebyśmy mieli to juz jak najszybciej za sobą ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że drugi dzieciaczek trochę dłużej zostanie u Ciebie w brzuchu... ![]() Cytat:
Jak nie widzicie takiej potrzeby, to pewnie, nie ma co się spieszyć ze szkołą. Mój jest z marca, więc to też u nas jest na plus ze szkołą Ale rysuje też strasznie kiepsko, żeby nie powiedzieć tragicznie Ale staram się tym nie martwić, bo ani ja, ani tż, ani nasze rodziny - rodzeństwo, rodzice talentów plastycznych nie posiadają i większość nie cierpiała plastyki w podstawówce, ale jakoś udało nam się na ludzi wyrosnąć ![]() Cytat:
Cytat:
A ja od razu przedstawiałam się nowym, strasznie mnie to cieszyło Może zacznij od wymiany dowodu Jak już będziesz to miała w portfelu na "papierze", to może łatwiej Ci będzie się przestawić... Albo można też zawsze zostawić sobie panieńskie nazwisko... Ale to chyba już w akcie ślubu ujęliście, jak będzie. Nie wiem, czy można teraz zmienić... Tzn. w ogóle na pewno można, ale nie wiem, czy akt ślubu można zmienić...Cytat:
Sprawa oczywiście jest przerażająca... Nie chcę nawet się zastanawiać, jak się czuje rodzina tej malutkiej... Jeśli rzeczywiście tak jest, że nie mają żadnych zatargów, długów ani też nie są bogaci, to mi też przyszło na myśl, że to był przypadek, że to to dziecko zostało porwane - właśnie przez kogoś chorego psychicznie albo na sprzedaż do adopcji Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak że ja chcę komodę wyższą, ok. 100 cm, bo tak sobie pomierzyłam, że tak będzie najlepiej dla mojego kręgosłupa przy przewijaniu Kajka. begie, właśnie też z Ikei mi sie podobają Co komu odpowiada...Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31859660]zrobiłyście mi smaka na tego 3Bita, a jak zobaczyłam przepisy na necie, że to takie proste ![]() na bank to zrobię w weekend [/QUOTE]Mówisz? To ja chyba też, bo uwielbiam batonik 3bit ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Ja bym brała Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-26 o 16:05 |
||||||||||
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tuż przed terminem intensywnie TŻta użyć i jak z płatka pójdzie
Edytowane przez mala77 Czas edycji: 2012-01-26 o 16:02 |
|
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
My często nie teges, bo ja mam libido niskie. Chociaż nie wiem do końca, czy to libido, czy blokada psychiczna. Mojemu P za to nic nie przeszkadza
Ale że w III trymestrze nic To się chłopak załamie ![]() No fakt, przecież są jeszcze płaszczyki ochronne... Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-26 o 16:08 |
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki wszystkim za podpowiedzi |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko kto w naszej sytuacji myśli o 'ochronie'
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
I jestem po wizycie...trochę wkurzona
jak na każdej wizycie robił mi USG tak -jak na złość- dzisiaj USG nie było nie wiem co mu się odmieniło.... także nie widziałam nawet swojego maleństwa i może to głupie ale płakać mi się chce, bo się za nim stęskniłam... a już nie mówię o poznaniu płci, na które się tak nastawiałam...może będzie mi to dane dopiero w dniu porodu![]() oczywiście nie zapytałam się o wszystko, co chciałam ale pamiętałam, żeby zapytać się o szyjkę macicy ( z tego względu, że tak normalnie badał mnie tylko raz).Powiedział, że jeśli nic nie dolega i nie ma parcia żadnego to wszystko jest z nią w porządku ale w okolicach 30tc będzie badanie szyjki. Orientujecie się może w czym/ w jakim jedzeniu są szczawiany i fosforany? Pytam, bo mam kryształy tego i tego w moczu i gin powiedział, że będę musiała coś z dietą pokombinować, bo inaczej będzie piasek czy kamień w nerkach...;/ |
|
|
|
#3192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Ja mam co 3 tyg pełne badanie plus usg dopochwowe z kontrolą długości szyjki i rzecz jasna usg zewnętrzne z mierzeniem i oglądaniem maluszka. Rozumiem jaka musisz być rozgoryczona
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
ewus, obiecałam chyba Tobie ostatnio tych moich sprzedawców ubranek dziecięcych posprawdzać... Niestety jednak większość z nich sprzedaje tak od rozmiaru 86 mniej więcej, ale kilku mogę polecić:
PPHU_Pikolo - obecnie ma tylko jeden dresik w rozmiarze 68, może w ogóle miewa coś więcej, nie kojarzę Wiele razy kupowałam już u niego Maksowi spodnie dresowe, krótkie spodenki i piżamki. W przeciętnym sklepie spodnie dresowe cięzko znaleźć poniżej 20 czasem 30 zł, a te są niezłe jakościowo i tańsze , co jakiś czas kupuję po kilka par hurtem, to i koszt przesyłki się rozkłada. Ma fajne te dresiki, jedne takie cieplejsze z meszkiem od spodu jak te lub cieńsze bez tego meszku jak te. Do przedszkola jak znalazł, a wcześniej i do piaskownicy będą dobre ![]() daras5665 - temu sprzedawcy jestem wierna, jak i poprzedniemu Jeszcze kupowałam u niego na prezent ręczniki tak ładnie zapakowane z wyszytą dedykacją. Też polecam! dunskioutlet - tu już niektóre ubranka trochę droższe, ale śliczne i świetnej jakości. Sądząc po nazwie użytkownika to duńskie ubranka, ale szczerze mówiąc nie wiem, jak to jest, ja nie spotkałam się nigdzie indziej z firmą minymo Często ubranka są opisane jako "misiowe" czy "misiowate". Maksiu ma jedną taką bluzę i jest rewelacyjna, taka mięciutka misiowa właśnie ![]() Spory asortyment ma ten użytkownik, więc dla mniej obeznanych z allegro doradzę, żeby po prostu będąc w jego aukcjach w oknie wyszukiwania wpisać np. "62" I jeszcze jeden ciekawy użytkownik - amucha1. Obecnie widzę, że nie ma nic wystawionego, ale ostatnie komentarze są z grudnia, więc generalnie coś wystawia. Nic nie kupiłam od niego nigdy, ale wiele razy obserwowałam aukcje z zestawami ubrań zagranicznych używanych, ale też często trafiają się tam nowe z metkami |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Beige ja swojego malego tez dopiero widzialam raz
drugie usg za ok 4 tyg - bedzie wtedy 30tydzien :P) pierwszy raz widxialam tylko pecherzyk i sie przyznam, ze mnie tez nieczesto ogolnie dopochwowo bada....sadze, ze powinien czesciej.Wczoraj jak bylam i powiedzialam, ze mnie bolal w nocy bardzo brzuch to mnie przebadal i powiedzial, ze wsyztko jest ok ale moj gin generalnie nie wykonuje woglole usg./ co do diety to chyba on Ci powinien powiedziec co masz jesc, czego nie?!..kurde....dziewczyny bylam na spacerze..... jest tak zimno, ze jak wrocilam myslalam, ze mi cycki z zimna odpadna;/ moze nie delikatnie to ujelam, ale takiego bolu sutkow to juz nie mialam dawno. az je mocno ucisnelam zeby tak nie bolalo, po ok 20 min sie dopiero zagrzaly i jest lepiej;]no i spacery ostatnio odpadaja na miasto bo po 10 min mam takie parcie na pecherz, ze ledwo dochodze do domu spowrotem;/ wplynela mi zalegla 13nastka- ah szczescie mnie ogarnelo ....pojade moze jutro meblowego poogladac komody przydalaby sie dosc niska a moze byc dluzsza... Bo musze ja wstawic kurde pod lustro, bo nie mam gdzie;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-26 o 16:47 |
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pytałaś, kiedy następne usg? ![]() Z tymi szczawianami i fosforanami się nie orientuję
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje się być solidna, zobaczymy jak się sprawdzi w użytkowaniu.Cytat:
|
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej w nabiale, w dużej ilości zjadanego mięsa - bo tam też dużo białka, wapń przede wszystkim... czyli musisz ograniczyć spożycie nabiału napewno |
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do fosforanów i tych drugich - one występują po zjedzeniu szczawiu, szpinaku itp. rzeczy. Nie są jakieś bardzo groźne. ogły Ci wyjśc w wynikach bo wcześniej nawet do 3 dni do tyłu zjadlaś coś z takich rzeczy. I tyle. Nie przejmuj się jeżeli w nastepnym badaniu nic nie wyjdzie.
|
|
#3199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że ja się już trochę przyzwyczaiłam, że co wizytę widzę dzidzię a tu bach!... ![]() Cytat:
Wujek google musi pomóc
|
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam sobie, bo ta głowa mnie dręczyła niesamowicie... Nie obyło się bez apapu. Poczytam sobie trochę, co napisałyście i pewnie wezmę się ciut za naukę.
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze to ja już nie wiem, co mam jeść, chyba chleb i wodą popijać ![]() O to chodzi, że ja wcale dużo nabiału nie jem a czasem myślę, że właśnie zbyt rzadko ale na pewno zwrócę na to uwagę ![]() Cytat:
Dziękuję za porady, trochę mnie uspokoiłaś ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- A właśnie mi się przypomniało, żę przed badaniem moczu jadłam dwa razy zupę szpinakową, zupę ogórkową, fasolkę(nie wiem czy ona też się zalicza). |
||
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Twojego samopoczucia po wizycie to domyślam się jak się czułaś. Ale głowa do góry. Za 3 tygodnie zobaczysz maluszka. Dziewczyny a myslałayście o takiej pamiątce?? http://www.kobieta.pl/styl-zycia/prz...z-czasu-ciazy/
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znów w nadziei ![]() heh fajny ten odlew, nawet nie wiedziałam, że można takie coś zrobić ciekawe ile kosztuje taka przyjemność...?
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kapukat;31863255]ponieważ sperma zawiera hormony powodujące dojrzewanie szyjki macicy - co w trzecim trymestrze może być niebezpieczne bo prowadzi do rozwarcia... od tak przeczytałam ostanio
ale prostaglandyny działają tylko i wyłącznie na szyjkę, która jest już przygotowana do porodu więc spokojnie, jeżeli nie masz zagrożonej ciąży i lekarz pozwala, to możecie się śmiało kochać do samego końca![]() A ja jeszcze dodam coś a propos higieny osobistej małych chłopców, bo troszkę żeśmy o tym pisały. Zacytuję książkę: "Pierwszy rok życia dziecka. Poradnik dla młodych rodziców", Sylvia Hoeffer, s. 56 "Penis chłopca nalezy czyścić wyłącznie powierzchniowo [...]. Ponieważ przez pierwszy rok życia napletek jest jeszcze zrośnięty z żołędzią, nie odciągaj go, gdyż może to prowadzić do urazów, po których pozostaną blizny powodujące zwężenie napletka." Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-26 o 17:52 |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=SzmaragdowyKotek;31 866000]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kapukat;31866377]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31856616] Dzień dobry, Ja wczoraj fatalnie się czułam po południu i wieczorem, bałam się, że znowu choróbsko, ale w sumie to było chyba tylko zmęczenie i nerwy, mój TŻ też zasnął na filmie i też z powodu tej nerwówki... Dzisiaj pospałam sporo i już mi lepiej, choć tak jakby znowu katar. Wybieram się tylko do pobliskiego Tesco po zakupy (a mam w planach kupić dużo, nie wiem, kto mi to przyniesie:/ no chyba, że oleję część rzeczy i kupię je pod domem), potem ogarnąć mieszkanie i tyle. Dzisiaj na obiad chcę zrobić falafele Zobaczymy, co z tego wyjdzie.A moja dzidzi była wczoraj taka aktywna Najpierw w poczekalni kopała, potem jak leżałam na łóżku po drzemce po południu, to aż było widać przez brzuch i TŻ widział (bo jakoś nie umie poczuć tego, jak dotyka ręką), to było takie przeżycie dla niego ![]() ![]() Cudowne [/QUOTE]A u nas była dziś pizza, zrobiliśmy sobie dzień rozpusty. ![]() Jak falafele wyszły? Moje jeszcze takie aktywne nie jest, tzn, nie widać nic przez brzuszek i na zewnątrz nie czuć. Nie mogę się już tego doczekać. ![]() Cytat:
Kołyska fajna, ale w sumie dla mnie zbędny wydatek. Nie chcę dziecka po całym mieszkaniu wozić. ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy mi nogi puchną, ale nie wcisnęłam dziś łydek w spodnie... Cóż jestem 5kg na plusie już... Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Też się zastanawiam jak to będzie z goleniem przed porodem. W ogóle to wygolić trzeba wszystko, wszyściutko? Nie mam pojęcia o tym. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
Tacca ja powiem szczerze,że ja sie ogoliłam do porodu profilaktycznie,żeby nie było jak koleżanka mi mówiła że ja goliła na szybkiego na sucho
O zgrozooo! Ale to było 4 lata temu więc może teraz jest inaczej,teraz pewnie też się ogolę no chyba że nie będzie na to czasu.---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- No i moja mamusia przytyła w oby dwóch ciążach 7 kilo a dzieci po 3,5 więc po czym miała mieć rozstepy? A tatuś hmmm cóż nie wiem,musiałabym go podejrzeć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

teraz dopiero na 2,3 dzień zaczyna być coś czuć, że odrastają. A dodam, że golę, a nie depiluję.
Mmm...
Z jednej strony boję się wiadomo takiego zabiegu u dziecka, ale z drugiej chciałabym, żebyśmy mieli to juz jak najszybciej za sobą 
Ale rysuje też strasznie kiepsko, żeby nie powiedzieć tragicznie
Mielismy tylko posprawdzac czy deski są ok. i cała reszta, ale TZ zaczał składac, wiec nie było sensu przerywac i poki co bedzie stała i moge tam pakowac rzeczy które mam dla dzidzi, bo w swoim regale nie mam gdzie tego trzymac
A ja od razu przedstawiałam się nowym, strasznie mnie to cieszyło 

na bank to zrobię w weekend
[/QUOTE]
To się chłopak załamie 

jak na każdej wizycie robił mi USG tak -jak na złość- dzisiaj USG nie było

A chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Ja mam co 3 tyg pełne badanie plus usg dopochwowe z kontrolą długości szyjki i rzecz jasna usg zewnętrzne z mierzeniem i oglądaniem maluszka. Rozumiem jaka musisz być rozgoryczona