Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 15:50   #3181
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mój już mnie nie tyka od 12tc, bo mi dosyć szybko brzuch rośnie i on się boi że coś się stanie, ale do masażu krocza to pierwszy chyba dlatego że taki wyposzczony
Moj też się boi, ale czasami uda mi się go zbałamucić. Chociaż nie powiem, bo moje libido jest równe prawie 0.
Stary 2012-01-26, 15:50   #3182
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Jeśli masz pewność to bierz.
Za tę cenę możesz kupić fotelik "no name".
Jak długo był używany? Kiedy wyprodukowany?
używany był przez dokładnie rok, podejrzewam, że wyprodukowany w 2010
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:51   #3183
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
To jesteś wyjątkiem od reguły, w moim życiu prywatnym i zawodowym nie spotkałam się z takim przypadkiem.

u mnie też na maksa wolno rosną włosy na nogach, wcześniej ogoliłam się np rano a wieczorem już miałam tarę teraz dopiero na 2,3 dzień zaczyna być coś czuć, że odrastają. A dodam, że golę, a nie depiluję.
Stary 2012-01-26, 15:53   #3184
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
W III trymestrze nie wolno???!!! Dlaczego?
ponieważ sperma zawiera hormony powodujące dojrzewanie szyjki macicy - co w trzecim trymestrze może być niebezpieczne bo prowadzi do rozwarcia... od tak przeczytałam ostanio
Cytat:
Mój już mnie nie tyka od 12tc, bo mi dosyć szybko brzuch rośnie i on się boi że coś się stanie, ale do masażu krocza to pierwszy chyba dlatego że taki wyposzczony
widzisz - jak nic nie dostaje to wszystkim się zadowoli byleby się zbliżyć...ach Ci faceci
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:00   #3185
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Dziś kulinarnie Mmm...
Z mojego leniuchowania wczoraj jakoś niewiele wyszło. Szyłam, gotowałam obiad na wczoraj i drugi na dziś. Za to dziś miałam gotowe mięsko, tylko podgrzać i ziemniaczki ugotować. Dziś niestety gardło dalej mnie boli, a zima taka ładna, śnieg popadał i -5 st. w sam raz Ale niestety nie pójdę z Maksiem na zimowe szaleństwa, za to byliśmy na dziś umówieni do dentysty, więc poszliśmy. Obydwoje mamy zdrowe ząbki Ależ się ucieszyłam, bo generalnie mam bardzo słabe i sądziłam, że w ciąży tym bardziej będę mieć coś do robienia. Następna kontrola 3-4 mies po porodzie... Jeszcze z Maksiem zahaczyłam o naszego pediatrę, żeby zapytać o jego ciągłe pokaszliwanie (tak kilka razy na dzień) pomimo tego, że ogólnie jest zdrowy. Więc pani doktor potwierdziła, że jest zdrowy, kaszel może mieć taki od przerostu i podrażnienia migdałków (to już zresztą nie pierwszy raz tak u niego, tylko chciałam się upewnić, bo do zabiegu musi być zdrowy), więc możemy śmiało iść na wycięcie migdałków, tak że teraz mogę raz w tyg. dzwonić do szpitala pytać, czy jakiś termin się zwolnił Z jednej strony boję się wiadomo takiego zabiegu u dziecka, ale z drugiej chciałabym, żebyśmy mieli to juz jak najszybciej za sobą

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,
Zaglądam tu czasami. Raczej rzadziej niż częściej. Ale że Was tak podczytuję to chciałabym się przedstawić chociaż.
Jestem 23 tc i termin mam na 16.05.2012.
Miło nam
Mam nadzieję, że drugi dzieciaczek trochę dłużej zostanie u Ciebie w brzuchu...

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Co do szkoły mój Filip jest też z końca 2007(nawet praktycznie z samego) i ja bym go do szkoły nie puściła.Z tego względu że on dopiero co skończył 4 lata,rocznikowo ma 5.Ale widać jego 'opóznienie' np w rysunkach jak rysują inne dzieci jak on.Liczy,śpiewa,recytuję. Na angielski śmiga.Swoje imię napisze,przeczyta.Ale teraz siedząc w domu to co mam robić jak go nie uczyć.I w ogóle nie wyobrażam sobie mojego syneczka,którego dopiero co urodziłam idącego juz do szkoły Maamie serce pęka,że ten czas tak szybko leci Chyba uświadamiam sobie,że jestem coraz starsza.
Mamuś, przyzwyczajaj się powoli! Jak nie widzicie takiej potrzeby, to pewnie, nie ma co się spieszyć ze szkołą. Mój jest z marca, więc to też u nas jest na plus ze szkołą Ale rysuje też strasznie kiepsko, żeby nie powiedzieć tragicznie Ale staram się tym nie martwić, bo ani ja, ani tż, ani nasze rodziny - rodzeństwo, rodzice talentów plastycznych nie posiadają i większość nie cierpiała plastyki w podstawówce, ale jakoś udało nam się na ludzi wyrosnąć

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A my wczoraj zakupilismy komode dla dzidzi Mielismy tylko posprawdzac czy deski są ok. i cała reszta, ale TZ zaczał składac, wiec nie było sensu przerywac i poki co bedzie stała i moge tam pakowac rzeczy które mam dla dzidzi, bo w swoim regale nie mam gdzie tego trzymac
Super! Muszę się też zabrać w końcu za "odgruzowanie" pokoju Kaja ze wszystkich pudeł i gratów, to też już bym może posegregowała i poukładała troszkę ubranka

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
ja nawet jeszcze nie czuje sie żoną ...i jak ktos mnie pyta o nazwisko wszedzie z podaje stare..dowodu tez jeszcze nie wymieniłam...ehhh
Oooo... A ja od razu przedstawiałam się nowym, strasznie mnie to cieszyło Jeden jedyny raz kilka dni po ślubie się przejęzyczyłam, odbierając tel, tzn. powiedziałam stare.
Może zacznij od wymiany dowodu Jak już będziesz to miała w portfelu na "papierze", to może łatwiej Ci będzie się przestawić... Albo można też zawsze zostawić sobie panieńskie nazwisko... Ale to chyba już w akcie ślubu ujęliście, jak będzie. Nie wiem, czy można teraz zmienić... Tzn. w ogóle na pewno można, ale nie wiem, czy akt ślubu można zmienić...

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Co do tej matki, której porwano dziecko to myślę, ze dobrze, że ją przesłuchiwali. Przyznam, że po tym, co ostatnio się dzieje to moja pierwsza myśl tez taka była, że pewnie sama coś dziecku zrobiła i chce teraz to jakoś zakamuflować.
Dziwna dla mnie jest ta sytuacja, bo z tego, co przedstawiają media, to normalna rodzina tzn. nie są jacyś super bogaci, więc jakby okup odpada, zatargów też nie mieli a co za tym idzie wrogów też nie.
Ja obstawiam, ze jakaś chora psychicznie osoba to zrobiła, słyszy się nieraz, ze są takie osoby, które nie mogą mieć dzieci i np. porywają inne. Wczoraj jak oglądałam wywiad z rodziną to też się popłakałam, to dziecko jeszcze z tego co pamiętam było wcześniakiem, leki brało itp. a teraz jeszcze taka tragedia. Mam nadzieję, że szybko ją znajdą całą i zdrową.
Tak czy siak policja musiała sprawdzić wszystkie możliwości i wypytać kobietę, co pamięta, robili tą wizję lokalną... Z pomocą specjalistów można sobie nieraz więcej przypomnieć. Dla mnie to zupełnie normalne, że była przesłuchiwana, od kogo innego miałaby się policja dowiedzieć, co się wydarzyło...
Sprawa oczywiście jest przerażająca... Nie chcę nawet się zastanawiać, jak się czuje rodzina tej malutkiej... Jeśli rzeczywiście tak jest, że nie mają żadnych zatargów, długów ani też nie są bogaci, to mi też przyszło na myśl, że to był przypadek, że to to dziecko zostało porwane - właśnie przez kogoś chorego psychicznie albo na sprzedaż do adopcji

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta o 14:10 więc się przekonam mam nadzieję i że wszystko się wyjaśni...
No i oczywiście mocno wierzę w to, że dziś uda się zobaczyć płeć
begie, to Ty już po! I jak???

Cytat:
Też planuję zakup komody na rzeczy dziecka, nawet znalazłam w miarę tanio na all
http://allegro.pl/rewelacyjna-biala-...053143528.html
Cytat:
My kupiliśmy komodę w ikei za 400zł i jest naprawdę bardzo fajna, dosyć duża ma dużo szuflad i nie są płytkie.
Dasti, fajna, rzeczywiście Jeśli nie planujesz przewijaka na niej, to tym bardziej. Ja jednak chcę przewijak na komodzie, jakoś bardziej podoba mi się, jak do łóżeczka mam taki "pełny" dostęp. Nic mi dziecka nie zasłania ani jemu widoku na świat. Chyba, że ten przewijak na łóżeczko się ściaga i np. gdzieś z boku stawia...?
Tak że ja chcę komodę wyższą, ok. 100 cm, bo tak sobie pomierzyłam, że tak będzie najlepiej dla mojego kręgosłupa przy przewijaniu Kajka.
begie, właśnie też z Ikei mi sie podobają np. ta - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178607/ Są jeszcze inne kolory i wielkości z tej serii Malm. Albo jeszcze bardzo mi się podoba i już ma w komplecie blat do przewijania ta, którą chyba aga_bre kiedyś zalinkowała - http://tablica.pl/oferta/komoda-do-p...da-IDoLbl.html Nie wiem, jaka by była cena, bo tam jest w opisie, że to promocja. Jak coś będę decydować, to popytam. Poza tym sprawdziłam stronę tej firmy, co robi te komody. To raczej na zamówienie, więc zawsze można sobie coś dopasować, wydłużyć lub przykrócić Co komu odpowiada...

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
[SIZE=3]dziewczyny mam mega pilne pytanie do tych co orientują sie w cenach i opiniach...czy fotelik [COLOR=black][FONT=&quot][FONT=Tahoma][SIZE=3]Maxi Cosi Cabrio Fix za 225zł używany - ale na 100% mamy pewność że jest bezwypadkowy itp to dobra cena?
Patrząc na ceny na allegro czy bobowózki, to powiedziałabym, że dobra. Jeśli faktycznie to od znajomych czy rodziny i masz pewność, że nie brał udziału w wypadku, to ja bym brała Jeszcze faktycznie ewentualnie kwestia tak jak agata napisała, ile ma lat... Kiedyś czytałam, że producenci przewidują jakąś tam określoną żywotność dla fotelików, ale nie pamiętam ile konkretnie, co i jak...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31859660]zrobiłyście mi smaka na tego 3Bita, a jak zobaczyłam przepisy na necie, że to takie proste na bank to zrobię w weekend [/QUOTE]

Mówisz? To ja chyba też, bo uwielbiam batonik 3bit

Cytat:
500g łopatki, karkówki lub szynki (choć moim zdaniem ta ostatnia jest zbyt sucha)
2 cebule, posiekane w kostkę
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
2 łyżki słodkiej papryki w proszku (najlepszą moim zdaniem ma Kotanyi)
0,5 - 1 łyżeczka mielonego kminku
kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego (lub z sezonie świeże pomidory)
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia (najlepszy smalec, od biedy może być olej)
Dzięki! Ja też skorzystam na pewno Tylko ten mielony kminek... Hm... U mnie kojarzę tylko w ziarnach. Skąd wziąć mielony? A jak bym rozgniotła w moździerzu?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
używany był przez dokładnie rok, podejrzewam, że wyprodukowany w 2010
Ja bym brała

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:05
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:01   #3186
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat
ponieważ sperma zawiera hormony powodujące dojrzewanie szyjki macicy - co w trzecim trymestrze może być niebezpieczne bo prowadzi do rozwarcia... od tak przeczytałam ostanio
W takim razie wystarczy gumki używać A tuż przed terminem intensywnie TŻta użyć i jak z płatka pójdzie

Edytowane przez mala77
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:02
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:03   #3187
Gaabbi
Wtajemniczenie

My często nie teges, bo ja mam libido niskie. Chociaż nie wiem do końca, czy to libido, czy blokada psychiczna. Mojemu P za to nic nie przeszkadza Ale że w III trymestrze nic To się chłopak załamie

No fakt, przecież są jeszcze płaszczyki ochronne...

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:08
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:10   #3188
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Patrząc na ceny na allegro czy bobowózki, to powiedziałabym, że dobra. Jeśli faktycznie to od znajomych czy rodziny i masz pewność, że nie brał udziału w wypadku, to ja bym brała Jeszcze faktycznie ewentualnie kwestia tak jak agata napisała, ile ma lat... Kiedyś czytałam, że producenci przewidują jakąś tam określoną żywotność dla fotelików, ale nie pamiętam ile konkretnie, co i jak...

Ja bym brała
jak to dobrze, że Was mam
dzięki wszystkim za podpowiedzi
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:22   #3189
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

No fakt, przecież są jeszcze płaszczyki ochronne...
widzisz jakie my nieogarnięte - mi w ogóle nie przyszło to do głowy...a taka stara jestem
Stary 2012-01-26, 16:25   #3190
mala77
Zakorzenienie

Rzadko kto w naszej sytuacji myśli o 'ochronie'
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:30   #3191
begie13
Zadomowienie

I jestem po wizycie...trochę wkurzona jak na każdej wizycie robił mi USG tak -jak na złość- dzisiaj USG nie było nie wiem co mu się odmieniło.... także nie widziałam nawet swojego maleństwa i może to głupie ale płakać mi się chce, bo się za nim stęskniłam... a już nie mówię o poznaniu płci, na które się tak nastawiałam...może będzie mi to dane dopiero w dniu porodu
oczywiście nie zapytałam się o wszystko, co chciałam ale pamiętałam, żeby zapytać się o szyjkę macicy ( z tego względu, że tak normalnie badał mnie tylko raz).Powiedział, że jeśli nic nie dolega i nie ma parcia żadnego to wszystko jest z nią w porządku ale w okolicach 30tc będzie badanie szyjki.

Orientujecie się może w czym/ w jakim jedzeniu są szczawiany i fosforany?
Pytam, bo mam kryształy tego i tego w moczu i gin powiedział, że będę musiała coś z dietą pokombinować, bo inaczej będzie piasek czy kamień w nerkach...;/

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:39   #3192
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
I jestem po wizycie...trochę wkurzona jak na każdej wizycie robił mi USG tak -jak na złość- dzisiaj USG nie było nie wiem co mu się odmieniło.... także nie widziałam nawet swojego maleństwa i może to głupie ale płakać mi się chce, bo się za nim stęskniłam... a już nie mówię o poznaniu płci, na które się tak nastawiałam...może będzie mi to dane dopiero w dniu porodu
oczywiście nie zapytałam się o wszystko, co chciałam ale pamiętałam, żeby zapytać się o szyjkę macicy ( z tego względu, że tak normalnie badał mnie tylko raz).Powiedział, że jeśli nic nie dolega i nie ma parcia żadnego to wszystko jest z nią w porządku ale w okolicach 30tc będzie badanie szyjki.

Pytam, bo mam kryształy tego i tego w moczu i gin powiedział, że będę musiała coś z dietą pokombinować, bo inaczej będzie piasek czy kamień w nerkach...;/
Przepraszam z góry za to co napiszę, ale co za konował!!! To przecież lekarz powinien powiedzieć Ci czego unikać, co wyeliminować z diety itd. Ja rozumiem, że gin to nie dietetyk, ale bez jaj! A chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Ja mam co 3 tyg pełne badanie plus usg dopochwowe z kontrolą długości szyjki i rzecz jasna usg zewnętrzne z mierzeniem i oglądaniem maluszka. Rozumiem jaka musisz być rozgoryczona

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:41   #3193
kism
Wtajemniczenie

ewus, obiecałam chyba Tobie ostatnio tych moich sprzedawców ubranek dziecięcych posprawdzać... Niestety jednak większość z nich sprzedaje tak od rozmiaru 86 mniej więcej, ale kilku mogę polecić:

PPHU_Pikolo - obecnie ma tylko jeden dresik w rozmiarze 68, może w ogóle miewa coś więcej, nie kojarzę ale polecam mocno tego użytkownika może na później Wiele razy kupowałam już u niego Maksowi spodnie dresowe, krótkie spodenki i piżamki. W przeciętnym sklepie spodnie dresowe cięzko znaleźć poniżej 20 czasem 30 zł, a te są niezłe jakościowo i tańsze , co jakiś czas kupuję po kilka par hurtem, to i koszt przesyłki się rozkłada. Ma fajne te dresiki, jedne takie cieplejsze z meszkiem od spodu jak te lub cieńsze bez tego meszku jak te. Do przedszkola jak znalazł, a wcześniej i do piaskownicy będą dobre

daras5665 - temu sprzedawcy jestem wierna, jak i poprzedniemu U niego kupuję z kolei koszulki bez rękawków (tzw. naramki u niego) na lato. Niestety też ma mało rzeczy dla niemowląt, ale polecam, chociażby bodziaki można u niego kupić. Bawełna jest bardzo przyjemna i mięciutka, a naprasowanki też dobrej jakości i ładnie się trzymają. I ta ilość wzorów... Nie trzeba brać tego koloru, na którym dany wzór jest pokazany tylko dowolny (po zakupie trzeba im np. napisać: wzór nr 115 niebieski, wzór nr 87 żółty, itd.)
Jeszcze kupowałam u niego na prezent ręczniki tak ładnie zapakowane z wyszytą dedykacją. Też polecam!

dunskioutlet - tu już niektóre ubranka trochę droższe, ale śliczne i świetnej jakości. Sądząc po nazwie użytkownika to duńskie ubranka, ale szczerze mówiąc nie wiem, jak to jest, ja nie spotkałam się nigdzie indziej z firmą minymo Często ubranka są opisane jako "misiowe" czy "misiowate". Maksiu ma jedną taką bluzę i jest rewelacyjna, taka mięciutka misiowa właśnie
Spory asortyment ma ten użytkownik, więc dla mniej obeznanych z allegro doradzę, żeby po prostu będąc w jego aukcjach w oknie wyszukiwania wpisać np. "62"

I jeszcze jeden ciekawy użytkownik - amucha1. Obecnie widzę, że nie ma nic wystawionego, ale ostatnie komentarze są z grudnia, więc generalnie coś wystawia. Nic nie kupiłam od niego nigdy, ale wiele razy obserwowałam aukcje z zestawami ubrań zagranicznych używanych, ale też często trafiają się tam nowe z metkami I ubrania te były przepiękne, choć i ceny tych zestawów do dość wysokich kwot dochodziły. Ale za to wydając raz na jakiś czas kilkaset złotych, ma sie potem np. na pół roku spokój z ubraniami, mając w tym wszystko od bodziaków po kurtki.
Stary 2012-01-26, 16:43   #3194
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Beige ja swojego malego tez dopiero widzialam raz drugie usg za ok 4 tyg - bedzie wtedy 30tydzien :P) pierwszy raz widxialam tylko pecherzyk i sie przyznam, ze mnie tez nieczesto ogolnie dopochwowo bada....sadze, ze powinien czesciej.Wczoraj jak bylam i powiedzialam, ze mnie bolal w nocy bardzo brzuch to mnie przebadal i powiedzial, ze wsyztko jest ok ale moj gin generalnie nie wykonuje woglole usg./ co do diety to chyba on Ci powinien powiedziec co masz jesc, czego nie?!..kurde....

dziewczyny bylam na spacerze..... jest tak zimno, ze jak wrocilam myslalam, ze mi cycki z zimna odpadna;/ moze nie delikatnie to ujelam, ale takiego bolu sutkow to juz nie mialam dawno. az je mocno ucisnelam zeby tak nie bolalo, po ok 20 min sie dopiero zagrzaly i jest lepiej;]no i spacery ostatnio odpadaja na miasto bo po 10 min mam takie parcie na pecherz, ze ledwo dochodze do domu spowrotem;/
wplynela mi zalegla 13nastka- ah szczescie mnie ogarnelo ....pojade moze jutro meblowego poogladac komody przydalaby sie dosc niska a moze byc dluzsza... Bo musze ja wstawic kurde pod lustro, bo nie mam gdzie;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:47
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:43   #3195
kism
Wtajemniczenie

Cytat:

O, to przykro mi A pytałaś, kiedy następne usg?
Z tymi szczawianami i fosforanami się nie orientuję Może google coś pomoże...
Stary 2012-01-26, 16:56   #3196
begie13
Zadomowienie

Cytat:
begie, właśnie też z Ikei mi sie podobają np. ta - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178607/ Są jeszcze inne kolory i wielkości z tej serii Malm. Albo jeszcze bardzo mi się podoba i już ma w komplecie blat do przewijania ta, którą chyba aga_bre kiedyś zalinkowała - http://tablica.pl/oferta/komoda-do-p...da-IDoLbl.html Nie wiem, jaka by była cena, bo tam jest w opisie, że to promocja. Jak coś będę decydować, to popytam. Poza tym sprawdziłam stronę tej firmy, co robi te komody. To raczej na zamówienie, więc zawsze można sobie coś dopasować, wydłużyć lub przykrócić Co komu odpowiada...
oo my właśnie mamy z serii Malm tylko taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...930/#/50090197 naprawdę jest bardzo fajna wydaje się być solidna, zobaczymy jak się sprawdzi w użytkowaniu.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Przepraszam z góry za to co napiszę, ale co za konował!!! To przecież lekarz powinien powiedzieć Ci czego unikać, co wyeliminować z diety itd. Ja rozumiem, że gin to nie dietetyk, ale bez jaj! A chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Ja mam co 3 tyg pełne badanie plus usg dopochwowe z kontrolą długości szyjki i rzecz jasna usg zewnętrzne z mierzeniem i oglądaniem maluszka. Rozumiem jaka musisz być rozgoryczona
Chodzę na NFZ. Lekarz jest no ...małomówny, a jak się spytam o coś to też nie otrzymam wyczerpującej odpowiedzi. Pytałam też o okropne zawroty głowy, które mnie dopadły w pon wieczorem ( nigdy w życiu nie miałam zawrotów) a on sam się zdziwił, wzruszył ramionami i powiedział:" Nie wiem...może spadek ciśnienia...". Jeśli chodzi o szyjkę to myślałam, że mnie chociaż zbada. Pozostaje mi chyba wierzyć, że wszystko jest w porządku. A co do tych szczawianów i fosforanów to nic nie powiedział na temat diety, czego unikać itp. tylko potem wypytałam pielęgniarkę to mi co nie co powiedziała, żeby za dużo nie jeść kwaśnego i ostrego i tam wymieniła: kapustę, ogórki kiszone, szczaw, szpinak ale myślałam, że któraś z Was wie coś więcej na ten temat.

Wanda
Stary 2012-01-26, 16:58   #3197
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

hmm..niezły lekarz, naprawdę nieźli specjaliści niech ich....

najczęściej w nabiale, w dużej ilości zjadanego mięsa - bo tam też dużo białka, wapń przede wszystkim... czyli musisz ograniczyć spożycie nabiału napewno
Stary 2012-01-26, 17:01   #3198
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!
Dziś kulinarnie Mmm...
Z mojego leniuchowania wczoraj jakoś niewiele wyszło. Szyłam, gotowałam obiad na wczoraj i drugi na dziś. Za to dziś miałam gotowe mięsko, tylko podgrzać i ziemniaczki ugotować. Dziś niestety gardło dalej mnie boli, a zima taka ładna, śnieg popadał i -5 st. w sam raz Ale niestety nie pójdę z Maksiem na zimowe szaleństwa, za to byliśmy na dziś umówieni do dentysty, więc poszliśmy. Obydwoje mamy zdrowe ząbki Ależ się ucieszyłam, bo generalnie mam bardzo słabe i sądziłam, że w ciąży tym bardziej będę mieć coś do robienia. Następna kontrola 3-4 mies po porodzie... Jeszcze z Maksiem zahaczyłam o naszego pediatrę, żeby zapytać o jego ciągłe pokaszliwanie (tak kilka razy na dzień) pomimo tego, że ogólnie jest zdrowy. Więc pani doktor potwierdziła, że jest zdrowy, kaszel może mieć taki od przerostu i podrażnienia migdałków (to już zresztą nie pierwszy raz tak u niego, tylko chciałam się upewnić, bo do zabiegu musi być zdrowy), więc możemy śmiało iść na wycięcie migdałków, tak że teraz mogę raz w tyg. dzwonić do szpitala pytać, czy jakiś termin się zwolnił Z jednej strony boję się wiadomo takiego zabiegu u dziecka, ale z drugiej chciałabym, żebyśmy mieli to juz jak najszybciej za sobą

Miło nam
Mam nadzieję, że drugi dzieciaczek trochę dłużej zostanie u Ciebie w brzuchu...

Mamuś, przyzwyczajaj się powoli! Jak nie widzicie takiej potrzeby, to pewnie, nie ma co się spieszyć ze szkołą. Mój jest z marca, więc to też u nas jest na plus ze szkołą Ale rysuje też strasznie kiepsko, żeby nie powiedzieć tragicznie Ale staram się tym nie martwić, bo ani ja, ani tż, ani nasze rodziny - rodzeństwo, rodzice talentów plastycznych nie posiadają i większość nie cierpiała plastyki w podstawówce, ale jakoś udało nam się na ludzi wyrosnąć

Super! Muszę się też zabrać w końcu za "odgruzowanie" pokoju Kaja ze wszystkich pudeł i gratów, to też już bym może posegregowała i poukładała troszkę ubranka

Oooo... A ja od razu przedstawiałam się nowym, strasznie mnie to cieszyło Jeden jedyny raz kilka dni po ślubie się przejęzyczyłam, odbierając tel, tzn. powiedziałam stare.
Może zacznij od wymiany dowodu Jak już będziesz to miała w portfelu na "papierze", to może łatwiej Ci będzie się przestawić... Albo można też zawsze zostawić sobie panieńskie nazwisko... Ale to chyba już w akcie ślubu ujęliście, jak będzie. Nie wiem, czy można teraz zmienić... Tzn. w ogóle na pewno można, ale nie wiem, czy akt ślubu można zmienić...

Tak czy siak policja musiała sprawdzić wszystkie możliwości i wypytać kobietę, co pamięta, robili tą wizję lokalną... Z pomocą specjalistów można sobie nieraz więcej przypomnieć. Dla mnie to zupełnie normalne, że była przesłuchiwana, od kogo innego miałaby się policja dowiedzieć, co się wydarzyło...
Sprawa oczywiście jest przerażająca... Nie chcę nawet się zastanawiać, jak się czuje rodzina tej malutkiej... Jeśli rzeczywiście tak jest, że nie mają żadnych zatargów, długów ani też nie są bogaci, to mi też przyszło na myśl, że to był przypadek, że to to dziecko zostało porwane - właśnie przez kogoś chorego psychicznie albo na sprzedaż do adopcji

begie, to Ty już po! I jak???

Dasti, fajna, rzeczywiście Jeśli nie planujesz przewijaka na niej, to tym bardziej. Ja jednak chcę przewijak na komodzie, jakoś bardziej podoba mi się, jak do łóżeczka mam taki "pełny" dostęp. Nic mi dziecka nie zasłania ani jemu widoku na świat. Chyba, że ten przewijak na łóżeczko się ściaga i np. gdzieś z boku stawia...?
Tak że ja chcę komodę wyższą, ok. 100 cm, bo tak sobie pomierzyłam, że tak będzie najlepiej dla mojego kręgosłupa przy przewijaniu Kajka.

Mówisz? To ja chyba też, bo uwielbiam batonik 3bit

Dzięki! Ja też skorzystam na pewno Tylko ten mielony kminek... Hm... U mnie kojarzę tylko w ziarnach. Skąd wziąć mielony? A jak bym rozgniotła w moździerzu?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Ja bym brała
Dzwoniłam do nich. te kolory co były to są robione z resztek meblarskich. natomiast w konkretnym kolorze taka komoda kosztuje ok 550zł. Oczywiście na zamówienie.

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
W takim razie wystarczy gumki używać A tuż przed terminem intensywnie TŻta użyć i jak z płatka pójdzie
Hmm czyli na przełomie maja i czerwca wzrośnie nam średnia współżycia wśród Polaków.

Cytat:

Wiesz co po pierwsze nie jestem ginekologiem, ale moj gin mnie zawsze bada wziernikiem i sprawdza tętno dziecka. Usg robi mi standoardowo, czyli miałam 3 razy i teraz dopiero w 32tc.Fakt faktem, że jak chcę zobaczyć dzidziusia to czasami mama mi załatwi dodatkowe usg.

Co do fosforanów i tych drugich - one występują po zjedzeniu szczawiu, szpinaku itp. rzeczy. Nie są jakieś bardzo groźne. ogły Ci wyjśc w wynikach bo wcześniej nawet do 3 dni do tyłu zjadlaś coś z takich rzeczy. I tyle. Nie przejmuj się jeżeli w nastepnym badaniu nic nie wyjdzie.
Stary 2012-01-26, 17:02   #3199
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Beige ja swojego malego tez dopiero widzialam raz drugie usg za ok 4 tyg - bedzie wtedy 30tydzien :P) pierwszy raz widxialam tylko pecherzyk i sie przyznam, ze mnie tez nieczesto ogolnie dopochwowo bada....sadze, ze powinien czesciej.Wczoraj jak bylam i powiedzialam, ze mnie bolal w nocy bardzo brzuch to mnie przebadal i powiedzial, ze wsyztko jest ok ale moj gin generalnie nie wykonuje woglole usg./ co do diety to chyba on Ci powinien powiedziec co masz jesc, czego nie?!..kurde....

dziewczyny bylam na spacerze..... jest tak zimno, ze jak wrocilam myslalam, ze mi cycki z zimna odpadna;/ moze nie delikatnie to ujelam, ale takiego bolu sutkow to juz nie mialam dawno. az je mocno ucisnelam zeby tak nie bolalo, po ok 20 min sie dopiero zagrzaly i jest lepiej;]no i spacery ostatnio odpadaja na miasto bo po 10 min mam takie parcie na pecherz, ze ledwo dochodze do domu spowrotem;/
wplynela mi zalegla 13nastka- ah szczescie mnie ogarnelo ....pojade moze jutro meblowego poogladac komody przydalaby sie dosc niska a moze byc dluzsza... Bo musze ja wstawic kurde pod lustro, bo nie mam gdzie;/
Ja już nic nie wiem...
Tylko, że ja się już trochę przyzwyczaiłam, że co wizytę widzę dzidzię a tu bach!...

Cytat:
O, to przykro mi A pytałaś, kiedy następne usg?
Z tymi szczawianami i fosforanami się nie orientuję Może google coś pomoże...
A wiesz, z tego wszystkiego nawet nie zapytałam, wyszłam z przychodni i miałam ponad pół godz do autobusu i zamiast posiedzieć w przychodni to ja szłam jak ten zbity pies od przystanku do przystanku, aż potem dotarło do mnie, że tak zmarzłam w uda i że zaraz to ja się spóźnię na ten autobus ...

Wujek google musi pomóc

Wanda
Stary 2012-01-26, 17:03   #3200
Tacca
Zakorzenienie

Pospałam sobie, bo ta głowa mnie dręczyła niesamowicie... Nie obyło się bez apapu. Poczytam sobie trochę, co napisałyście i pewnie wezmę się ciut za naukę.
Stary 2012-01-26, 17:10   #3201
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
hmm..niezły lekarz, naprawdę nieźli specjaliści niech ich....

najczęściej w nabiale, w dużej ilości zjadanego mięsa - bo tam też dużo białka, wapń przede wszystkim... czyli musisz ograniczyć spożycie nabiału napewno
Dzięki za pomoc
Kurcze to ja już nie wiem, co mam jeść, chyba chleb i wodą popijać
O to chodzi, że ja wcale dużo nabiału nie jem a czasem myślę, że właśnie zbyt rzadko ale na pewno zwrócę na to uwagę

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Wiesz co po pierwsze nie jestem ginekologiem, ale moj gin mnie zawsze bada wziernikiem i sprawdza tętno dziecka. Usg robi mi standoardowo, czyli miałam 3 razy i teraz dopiero w 32tc.Fakt faktem, że jak chcę zobaczyć dzidziusia to czasami mama mi załatwi dodatkowe usg.

Co do fosforanów i tych drugich - one występują po zjedzeniu szczawiu, szpinaku itp. rzeczy. Nie są jakieś bardzo groźne. ogły Ci wyjśc w wynikach bo wcześniej nawet do 3 dni do tyłu zjadlaś coś z takich rzeczy. I tyle. Nie przejmuj się jeżeli w nastepnym badaniu nic nie wyjdzie.
Mi też tętno dziecka zawsze bada, dziś też. No i dzisiaj poza tym to zbadał piersi i popatrzył w te wyniki. coś tam popisał sobie w kartotece i tyle.
Dziękuję za porady, trochę mnie uspokoiłaśzobaczymy , na razie nie dał mi skierowania na mocz.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

A właśnie mi się przypomniało, żę przed badaniem moczu jadłam dwa razy zupę szpinakową, zupę ogórkową, fasolkę(nie wiem czy ona też się zalicza).

Wanda
Stary 2012-01-26, 17:18   #3202
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za pomoc
Kurcze to ja już nie wiem, co mam jeść, chyba chleb i wodą popijać
O to chodzi, że ja wcale dużo nabiału nie jem a czasem myślę, że właśnie zbyt rzadko ale na pewno zwrócę na to uwagę

Mi też tętno dziecka zawsze bada, dziś też. No i dzisiaj poza tym to zbadał piersi i popatrzył w te wyniki. coś tam popisał sobie w kartotece i tyle.
Dziękuję za porady, trochę mnie uspokoiłaśzobaczymy , na razie nie dał mi skierowania na mocz.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

A właśnie mi się przypomniało, żę przed badaniem moczu jadłam dwa razy zupę szpinakową, zupę ogórkową, fasolkę(nie wiem czy ona też się zalicza).
Mówię z tymi fosforanami i drugimi dziadami nie ma strachu. Mi też wyskoczyły w moczu i przypomniałam sobie, że jadłam szpinakopitę i coś jeszcze. Naprawdę nie stresuj się.
A co do Twojego samopoczucia po wizycie to domyślam się jak się czułaś. Ale głowa do góry. Za 3 tygodnie zobaczysz maluszka.

Dziewczyny a myslałayście o takiej pamiątce??

http://www.kobieta.pl/styl-zycia/prz...z-czasu-ciazy/
Stary 2012-01-26, 17:24   #3203
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię z tymi fosforanami i drugimi dziadami nie ma strachu. Mi też wyskoczyły w moczu i przypomniałam sobie, że jadłam szpinakopitę i coś jeszcze. Naprawdę nie stresuj się.
A co do Twojego samopoczucia po wizycie to domyślam się jak się czułaś. Ale głowa do góry. Za 3 tygodnie zobaczysz maluszka.

co do martwienia się - dziecku na pewno nie zaszkodzą ale jej mogą - przez za dużą ilość fosforanów i szczawianów tworzą się kamienie - nerkowe, w woreczku żółciowym, może być jeden kamyk a może kamica powstać i to już nie będzie takie bezbolesne - więc czym wcześniej zmieni diete i je wykluczy tym lepiej dla nie
Stary 2012-01-26, 17:25   #3204
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Masz rację, już się nie dołuję! Teraz zaczynam odliczanie do 16.02. znów w nadziei

heh fajny ten odlew, nawet nie wiedziałam, że można takie coś zrobić ciekawe ile kosztuje taka przyjemność...?

Wanda
Stary 2012-01-26, 17:41   #3205
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[QUOTE=kapukat;31863255]ponieważ sperma zawiera hormony powodujące dojrzewanie szyjki macicy - co w trzecim trymestrze może być niebezpieczne bo prowadzi do rozwarcia... od tak przeczytałam ostanio

ale prostaglandyny działają tylko i wyłącznie na szyjkę, która jest już przygotowana do porodu więc spokojnie, jeżeli nie masz zagrożonej ciąży i lekarz pozwala, to możecie się śmiało kochać do samego końca

A ja jeszcze dodam coś a propos higieny osobistej małych chłopców, bo troszkę żeśmy o tym pisały. Zacytuję książkę: "Pierwszy rok życia dziecka. Poradnik dla młodych rodziców", Sylvia Hoeffer, s. 56
"Penis chłopca nalezy czyścić wyłącznie powierzchniowo [...]. Ponieważ przez pierwszy rok życia napletek jest jeszcze zrośnięty z żołędzią, nie odciągaj go, gdyż może to prowadzić do urazów, po których pozostaną blizny powodujące zwężenie napletka."

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-01-26 o 17:52
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 17:58   #3206
kapukat
Zakorzenienie

[QUOTE=SzmaragdowyKotek;31 866000]
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

ale prostaglandyny działają tylko i wyłącznie na szyjkę, która jest już przygotowana do porodu więc spokojnie, jeżeli nie masz zagrożonej ciąży i lekarz pozwala, to możecie się śmiało kochać do samego końca

A ja jeszcze dodam coś a propos higieny osobistej małych chłopców, bo troszkę żeśmy o tym pisały. Zacytuję książkę: "Pierwszy rok życia dziecka. Poradnik dla młodych rodziców", Sylvia Hoeffer, s. 56
"Penis chłopca nalezy czyścić wyłącznie powierzchniowo [...]. Ponieważ przez pierwszy rok życia napletek jest jeszcze zrośnięty z żołędzią, nie odciągaj go, gdyż może to prowadzić do urazów, po których pozostaną blizny powodujące zwężenie napletka."
też to ostanio doczytałam... dlatego zastanawiałam się kto wreszcie ma racje - autorki książki czy "dobre rady"
Stary 2012-01-26, 18:01   #3207
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[QUOTE=kapukat;31866377]
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

też to ostanio doczytałam... dlatego zastanawiałam się kto wreszcie ma racje - autorki książki czy "dobre rady"
No ja mogę tylko powiedzieć tyle, że te same informacje mam od naszych pediatrów, tutaj tylko zacytowałam, żebyście nie musiały wierzyć na słowo
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 18:23   #3208
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A my wczoraj zakupilismy komode dla dzidzi Mielismy tylko posprawdzac czy deski są ok. i cała reszta, ale TZ zaczał składac, wiec nie było sensu przerywac i poki co bedzie stała i moge tam pakowac rzeczy które mam dla dzidzi, bo w swoim regale nie mam gdzie tego trzymac
Fajnie! Ja tymczasowo też upycham, szczerze mówiąc mam już tego dosyć.
Cytat:
Dzień dobry Mamuśki

powiem Wam, że ta poducha/kojec jest GENIALNA! dzisiaj o mały włos przez nią bym zaspała do pracy bo było mi tak wygodnie, że nie chciało mi się wstawać odespałam w autobusie

Wszystkim życzę dzisiaj dobrego samopoczucia i żeby strachy odpuściły
Mi ostatnio w sumie sam kręgosłup podczas snu mi nie przeszkadza, łóżko mam okropnie niewygodne..
Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam w końcu was dogoniłam

moje męza nie ma od niedzieli w pl więc siedzę sobie sama po pracy z kotem, udało mi się uzupelnic dok. potrzebne do kredytu RNS,

Jutro wraca ok 24 więc nie wiem czy juz to nie będzie sobota, ogólnie powiedział że ma już doś innego jedzenia drogiej wodki i chce do domku bo sie stęskni,ł kocham swoja paskudę( znaczy się męża)

tesciowa za to jak nigdy chciła żebym na ten tydzień co go nie ma wprowadziła sie do nich, jakoś nigdy wcześniej tego nie proponowała
ale mimo że podziekowałam za opiekę i mieszkam u siebie co 2 dzien jade na obiadek bo muszą mnie sprawdzic czy żyję
a mąż ma taką prace że cały tydzien zazwyczaj jest na delegacji i nie wraca na noc, więc rosnący brzuch powoduje zmiany nie tylko u męża ale i teściowej

i powiedziała sama z siebie że po porodzie P. ma mnie przywieśc do nic bo u nas nie ma warunków( wilgoc) i ona chce nas miec na oku, raczej nie mnie tylko wnuka/czkę bo to pierwszy wnuk najstarszego jedynego syna ( P. ma 3 młodsze siostry)

bylam na lupmpiki poniżej zdjecia

w pon idziemy na usg połowkowe ciekawe co tam w brzuchu siedzi

mam 19 t 4d a nadal nie czuje storka w brzuchu mam nadzieję ze w końcu się odezwie do matki

w sobote odpaliłam wózek jedo bal...( nie pamiętam jes się do konca zwie)
powiem wam na kocich łbach na podowrku fajnie się jeździło i fajnie buja na boki ,ogólnie składnie w miarę proste tylko trzeba opanowac
gondolka mega duża trochę dziwne jest montowanie do stelaża ale się przyzwyczaję
więcej nie napisze bo było zimno i nie mialam ochoty dalej sprawdzac
To teściowa się zdrowo angażuje. Dobrze, pomoże Ci trochę.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31856616]

Dzień dobry,
Ja wczoraj fatalnie się czułam po południu i wieczorem, bałam się, że znowu choróbsko, ale w sumie to było chyba tylko zmęczenie i nerwy, mój TŻ też zasnął na filmie i też z powodu tej nerwówki...
Dzisiaj pospałam sporo i już mi lepiej, choć tak jakby znowu katar. Wybieram się tylko do pobliskiego Tesco po zakupy (a mam w planach kupić dużo, nie wiem, kto mi to przyniesie:/ no chyba, że oleję część rzeczy i kupię je pod domem), potem ogarnąć mieszkanie i tyle. Dzisiaj na obiad chcę zrobić falafele Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

A moja dzidzi była wczoraj taka aktywna Najpierw w poczekalni kopała, potem jak leżałam na łóżku po drzemce po południu, to aż było widać przez brzuch i TŻ widział (bo jakoś nie umie poczuć tego, jak dotyka ręką), to było takie przeżycie dla niego Cudowne [/QUOTE]
A u nas była dziś pizza, zrobiliśmy sobie dzień rozpusty.
Jak falafele wyszły?

Moje jeszcze takie aktywne nie jest, tzn, nie widać nic przez brzuszek i na zewnątrz nie czuć. Nie mogę się już tego doczekać.
Cytat:
Ja też póki co rozstępów nie mam, ale jeszcze mogą się pojawić. Brzuch w sumie dopiero zaczął się powiększać. Smaruję się każdego dnia, ale ja nie używam żadnych specjalistycznych preparatów, bo ja zwracam dużą uwagę na skład kosmetyków. Dlatego stosuję tylko oliwkę i kremy babydream i hipp. Nie wiem czy to wystarczy

Zastanawiam się, czy na pierwsze miesiące nie kupić dla dzidziusia takiej kołyski http://allegro.pl/coneco-kolyska-sim...073211588.html Znajoma mi ją poleca. W sumie to niezłe rozwiązanie, bo jest ona mobilna i mogę sobie dzidziusia wozić po całym mieszkaniu za sobą Co o tym myślicie?
Ja nowych rozstępów też jeszcze nie zauważyłam...

Kołyska fajna, ale w sumie dla mnie zbędny wydatek. Nie chcę dziecka po całym mieszkaniu wozić.
Cytat:
ja też się wystraszyłam, ja mam coś takiego, że czasem nie mogę zasunąć kozaków a czasem nie mam z tym problemu, nie wiem czym to jest spowodowane, a ostatnie wyniki moczu też jakoś nie podobały się mojemu lekarzowi, na wynikach napisali, że mocz lekko mętny ale poszczególne rzeczy wyszły dobrze i on sam się zdziwił i powiedział, że to pewnie przez fosforany, pytałam o co chodzi i co to jest a ona tak jakoś odpowiedział że i tak nic nie zrozumiałam, tylko coś powiedział o piasku w nerkach, że może być skłonność do tego. Kazał mi zrobić białko. Ja cały czas byłam przekonana, że białko z moczu, a pielęgniarka mi powiedziała, że białko z krwi...jeny...zgłupiałam. ..a jakie białko w laboratorium zrobią...nie wiem...
Dzisiaj wizyta o 14:10 więc się przekonam mam nadzieję i że wszystko się wyjaśni...
No i oczywiście mocno wierzę w to, że dziś uda się zobaczyć płeć

W ogóle to miałam wielki problem dzisiaj z goleniem... nic już nie widzę, przez ten brzuchol
I jak wizyta? Jak napisałaś już to doczytam, bo ja tak na raty...

Nie wiem czy mi nogi puchną, ale nie wcisnęłam dziś łydek w spodnie... Cóż jestem 5kg na plusie już...
Cytat:
Pewnie i masz rację tylko zastanawiam się, jak ja do porodu się ogolę skoro już teraz mam z tym problem nogi bez problemu jak na razie (choć od tego zginania się do kręgosłup mnie rozbolał) no ale reszta...eh..

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Niekoniecznie
Ja od 6 tygodni nie depilowałam nóg i ledwo co widać. A brochę depiluję co miesiąc, i też rosną wolniej
Nie ma reguły.
No nie ma... Ja po dwóch dniach już mam szczecinkę.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mój M mi obiecał,że mnie ogoli do porodu i co?I sama musiałam się namęczyć,musiałam użyć lusterka i tak sie nagimnastykowałam że myslałam,że go .Ale przynajmniej miałam pewnosć,że jestem dobrze ogolona i że nikt mnie nie pozacina

Rozstępy miałam w pierwszej ciąży co prawda parę,w około pępka ale jednak i wyszły mi na 2 tyg przed porodem ależ byłam wściekła.Pózniej jak schudłam były nie widoczne więc liczę się z tym że teraz też będę miała.Lub juz mam brzuch rośnie a ja nie wiem czy są to nowe rozstępy czy stare Dodam ze moja mama nie ma anie jednego rozstepa a niby to genetyczne?Akurat
Może tata ma? Mój ma i mam skórę po nim...

Też się zastanawiam jak to będzie z goleniem przed porodem. W ogóle to wygolić trzeba wszystko, wszyściutko? Nie mam pojęcia o tym.
Cytat:

Kurczę, współczuję... Jakoś dziwnie ta wizyta przebiegała. Może idź prywatnie na usg, jeżeli bardzo zależy Ci na poznaniu płci.
Stary 2012-01-26, 18:34   #3209
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Masz rację, już się nie dołuję! Teraz zaczynam odliczanie do 16.02. znów w nadziei

heh fajny ten odlew, nawet nie wiedziałam, że można takie coś zrobić ciekawe ile kosztuje taka przyjemność...?
Ja się zastanawiam czy samemu nie zrobić - ale takiego z gazety i na klej z mąki ziemniaczanej
Stary 2012-01-26, 18:42   #3210
anulka4771
Wtajemniczenie

Tacca ja powiem szczerze,że ja sie ogoliłam do porodu profilaktycznie,żeby nie było jak koleżanka mi mówiła że ja goliła na szybkiego na sucho O zgrozooo! Ale to było 4 lata temu więc może teraz jest inaczej,teraz pewnie też się ogolę no chyba że nie będzie na to czasu.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

No i moja mamusia przytyła w oby dwóch ciążach 7 kilo a dzieci po 3,5 więc po czym miała mieć rozstepy? A tatuś hmmm cóż nie wiem,musiałabym go podejrzeć

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości