Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 16:22   #2971
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
za Aguśkę
mi wasze kciuki też się przydały, bo po białku w moczu został tylko ślad

super kochana

tez trzymam kciuki za Aguśkę

mi mój synek wsadził głowe pod żebra

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:25   #2972
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Czy któraś z dziewczyn się orientuje co słychać u mag_99 ? Miała iść do szpitala w poniedziałek i pisała, że może ją wypuszczą w ten sam dzień a tu dziś czwartek i żadnych wiadomości od niej

No i co się dzieje z Julliczką i engelą ?
Julliczka to z tą firmą ma mnóstwo roboty, więc pewnie z tego względu niezbyt często zagląda?
Właśnie o mag_99 też myślałam, że coś się nie odzywa, u engeli to nie mam pojęcia, strasznie dawno jej nie było!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
My po wizycie u diabetologa i u gina
jak podjechałyśmy zmama do diabetologa to ta w recepcji powiedziała że nie dostanę recepty na paski jak nie przyniosę zaświadczenia o ubezpieczeniu i że teraz wszędzie do lekarza ponoc z takowym trzeba się pojawiac ( oprócz prywatnych) no to całe szczęście że mama mnie przywiozła to pojechałyś,my do urzędu pracy po to cholerne zaświadczenie i spowrotem do diabetologa po receptę potem, do gina ludzi troszkę było ale lekarz mnie uspokoił de facto nie miałam byc badana dzisiaj bo 2 tyg temu badał ale jak powiedziałam że zaobserwowałam wodniste upławy i nie wiem co to jest to kazał wskakiwac na kozła zbadał i wody płodowe to nie są zajrzał i powiedział że to po prostu taki śluz wodnisty mleczny ciążowy potem sprawdził szyjkę i też ok więc jestem uspokojona no i dostałam skierowanie na usg to będzie 7 USG od początku ciąży

a teraz biegnę ponadrabiac
no to super, że wszystko gra!
Stary 2012-01-26, 16:26   #2973
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Co do pracy po urodzeniu dziecka i macierzyńskim. Chciałabym, ale nie mam z kim zostawić dziecka Starać się o żłobek mogę dopiero od kwietnia 2013 gdzie szanse są marne jak nie zerowe - mamy tak posrane przepisy, że szkoda słów. W dodatków miejsc tyle co nic. Ogólnie nie wiem co to będzie

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Gratuluję dobrych wieści z wizyt oraz trzymam kciuki za kolejne wizyty

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:26   #2974
tynka88
Zadomowienie

co do tych urlopow to ja nie mam problemu ,bo moja umowa dobiega konca z dniem porodu, ale wcale mnie to nie smuci, bo ta praca byla przejsciowa i tylko czekalam ,az zajde w ciaze.
Bede z małym w domu, o pracy narazie nie mysle.

Dzis odkopalam ksiazeczki zdrowia swoja i TZ, ja mialam 60 cm i 3200 , a TZ 3500 i 58, pewnie nasz dzidzius tez bedzie cos kolo tego.

Konia wspolczuje Ci tej twojej dolegliwosci. Mój brat nocami nie spał jak mu te hemoroidy wyszly.

Juliczka rozkręca biznes ,wiec pewnie nie ma czasu aby do nas zajrzec

Jolka ja tez wczoraj mialam odczucia jakby u mnie tez ta infekcja wracala, ale przeczekalam dwa dni jest lepiej, jak cos mam w zapasie opakowanie globulek, ale wolalabym ich jednak nie uzywac.
Co do bezsennosci , to moze jakis spacer chociaz 20 minut na swiezym powietrzu , by Ci pomogl.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:28   #2975
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Co do pracy po urodzeniu dziecka i macierzyńskim. Chciałabym, ale nie mam z kim zostawić dziecka Starać się o żłobek mogę dopiero od kwietnia 2013 gdzie szanse są marne jak nie zerowe - mamy tak posrane przepisy, że szkoda słów. W dodatków miejsc tyle co nic. Ogólnie nie wiem co to będzie

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Gratuluję dobrych wieści z wizyt oraz trzymam kciuki za kolejne wizyty
O żłobek można się starać dopiero jak dziecko ma roczek ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:28   #2976
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
W irlandzkim Primarku (czyli Penney'sie) sa, dopiero od tego roku wlasnie. Bez szalu ale jest pare modeli i kolorow. Cos sie wybierze.
Acha, dzieki. To i u nas zerkne, moze cos sie zmienilo. Chcialam zamowic na ebay'u, ale teraz to juz sama nie wiem. Moze jednak pojde do tego H&M.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:30   #2977
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Tz przyslal smsa:
Badania nad alkoholem wykazaly, ze wodka z lodem atakuje nerki, rum z lodem atakuje watrobe, gin z lodem atakuje mozg, whisky z lodem atakuje serce. wyglada na to, ze pierdo..ny lod szkodzi na wszystko

gosia no jak moj szef sie uprze - to przepadnie mi 13dni!! i jeszcze na dodatek glupek twierdzi ze nie przysluguje mi urlop w 2012 roku...chyba mu podesle link jak taki niepoinformowany. a ja myslalam ze mam takiego fajnego dyrektora, to sie przeliczylam, jak mnie wnerwia, to zajde w ciaze jeszcze na macierzynskim, bo chcialam odczekac troche aby wrocic do pracy przynajmniej na 2 lata.
To bedzie cos w stylu:na zlosc szefowi zaszlam w ciaze ?
Ale powaznie nie dziwie sie,ze jestes zla.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Dlatego po nowym roku będziemy szukać czegoś innego...
To bede trzymac kciuki,zebys znalazla cos odpowiedniego

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
Gratuluje wszystkich dobrych wiesci z wizyt

Dziewczyny z uk, spotkalyscie tutaj lactacyd na jakiejs polce sklepowej? Bo nie wiem czy jest sens szukac, ja nawet w aptece nie znalazlam, wiec jak cos to zamowie na ebay'u.
Zia w Primarku sa biustonosze do karmienia? Bo nie widzialam tam nic ciazowego, wiec i tego sie nie spodziewalam...
Nie widzialam nigdzie,wiec watpie.
Stary 2012-01-26, 16:35   #2978
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
O żłobek można się starać dopiero jak dziecko ma roczek ?
nie jak ma 3 miesiące, a mój maluch jak będzie miał 3miesiące to będzie mniej więcej czerwiec/lipiec a wnioski przyjmują tylko do 1kwietnia.

poza tym nie chciałabym oddawać, aż tak szybko do żłobka

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jolka ja tez wczoraj mialam odczucia jakby u mnie tez ta infekcja wracala, ale przeczekalam dwa dni jest lepiej, jak cos mam w zapasie opakowanie globulek, ale wolalabym ich jednak nie uzywac.
Co do bezsennosci , to moze jakis spacer chociaz 20 minut na swiezym powietrzu , by Ci pomogl.

a ja nie wytrzymałam i użyłam a miałam jutro iść na krew i mocz ale nic pójdę w następnym tygodniu bo wizytę mam dopiero 8lutego

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 16:37   #2979
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
a co się stało???
szyjka mi sie skróciła i zrobiło sie rozwarcie na palec i wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem porodu przedwczesnego.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:37   #2980
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Tz przyslal smsa:
Badania nad alkoholem wykazaly, ze wodka z lodem atakuje nerki, rum z lodem atakuje watrobe, gin z lodem atakuje mozg, whisky z lodem atakuje serce. wyglada na to, ze pierdo..ny lod szkodzi na wszystko

gosia no jak moj szef sie uprze - to przepadnie mi 13dni!! i jeszcze na dodatek glupek twierdzi ze nie przysluguje mi urlop w 2012 roku...chyba mu podesle link jak taki niepoinformowany. a ja myslalam ze mam takiego fajnego dyrektora, to sie przeliczylam, jak mnie wnerwia, to zajde w ciaze jeszcze na macierzynskim, bo chcialam odczekac troche aby wrocic do pracy przynajmniej na 2 lata.

Monia może pogadaj z szefem, może on jakiś niedoinformowany..
Stary 2012-01-26, 16:40   #2981
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
szyjka mi sie skróciła i zrobiło sie rozwarcie na palec i wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem porodu przedwczesnego.
No to kciuki, zeby teraz bylo juz wszystko dobrze Dbaj o siebie

Gosia dzieki za odp.
Stary 2012-01-26, 16:45   #2982
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Synek mi się trochę podziębił ma niewielką gorączkę i ciąga noskiem ,ale na szczęście nurofen daje sobie z tym radę

Mi tak nogi puchną już, że cyclo3fort nie pomaga. Z tego wszystkiego ciągle mam uczucie jak bym chodziła parę godzin non stop i bolą mnie... A to dopiero 33 tydzień Ale dam radę !
zdrówka dla synka życzę!

a nogi też mi puchną czasem.. i dłonie;/

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
melduje sie w nowym wątku, przepraszam że tak późno ale byłam w szpitalu.
oj a co się działo?

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:

jestem zła ciągle cierpię na bezsenność... z apetytem tak dziwnie u mnie...

zjadłam na śniadanie francuskie z twarogiem a później grejpfruta. Na obiad przygotowałam gulasz z kaszą gryczaną i buraczkami. Ale mimo to nie mam ochoty tego zjeść. - sama nie wiem co chce...

w dodatku po infekcji było ok i czuję, że chyba powraca

MAM DOŚĆ
Jolka głowa do góry, masz gorszą chwilę, ale to minie
z tą bezsennością, to może spróbuj któregoś dnia wstac b. wcześnie, nie spac w ciągu dnia - może wtedy uda Ci się lepiej spac w nocy?
Stary 2012-01-26, 16:57   #2983
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka głowa do góry, masz gorszą chwilę, ale to minie
z tą bezsennością, to może spróbuj któregoś dnia wstac b. wcześnie, nie spac w ciągu dnia - może wtedy uda Ci się lepiej spac w nocy?
robiłam tak i wtedy w ciągu dnia mnie muli, że zasypiam i potem budzę się i dalej w nocy ciężko zasnąć, albo jak już wytrwam do wieczora i pójdę spać normalnie to budzę się nad ranem ok 3-4 i spać nie mogę znowu.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 17:05   #2984
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś nad łóżkiem brata była doniczka z kwiatem. I ta doniczka kiedyś spadła... obok jego głowy.
Od tego pory nad żadnym łóżkiem nie ma pólek. Żadnych.
o matko!
Ale też nie mam zamiaru nic wieszać na łóżeczkiem czy łóżkiem dziecka, po za naklejkami na ścianie...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bylismy po farbe i wiecie co? Jestesmy niezli z mezem ja obstawialam za zielonym, on jakies oberzyny, pomarancze czy zolcie chcial mi wcisnac, w koncu kazalam wziac taki co mamy w salonie i idziemy do kasy, a on zaczal mi budzec pod nosem ze mu sie nie podoba i ze nie widzi tego zielonego i w ogole to mowie chodz, poogladamy jeszcze i cos innego wybierzemy, a on ze nie bo on mi pokazywal jakie mu sie podobaja a mi sie i ze on ma gdzies i nie idzie. To rzucilam ''wezmiemy rozowy i bedzie po klopocie'' i wzielismy rozowa farbe
Malz sie smial ze zadne z nas nie chcialo rozu ale i tak na rozu padlo
hehehe dobre

Ale jak mówisz, że delikatny odcień różu, to na pewno ładny

Cytat:
http://e-prawnik.pl/wiadomosci/infor...-dostanie.html

wg tego co jest napisane wnioskuję, że pod uwagę brany jest cały poprzedni rok, wyciągają średnią...
Najrzetelniejsze informacje uzyskasz w Ośrodku Pomocy Społecznej.
jest chyba brany też pod uwagę bieżący miesiąc, bo moja kuzynka brała jakieś stypendium, i wstrzymywali jej w danym miesiącu jak tam kasę przekroczyło. Może z tym zasiłkiem też jakoś podobnie jest... ?!

Cytat:
to nie dobrze, uważaj tam na siebie, żeby dzidzia jak najdłużej posiedziała w brzuszku!

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 17:13   #2985
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dzisiaj dostałam pieniądze z ZUSu marnie bo marnie, ale zawsze coś... szkoda że nie rozliczyli się za cały grudzień tylko wypłacili za zwolnienie od 30listopada do 22grudnia ;/ więc zrobie ostatnie zakupy wyprawkowe bo zdaje mi się, że wszystko mam poza: stanikami do karmienia, tantum rosa, coś do pępka, sól fizjologiczna, coś na sutki jakaś maść, może jeszcze 1 rożek - sama nie wiem bo mam tylko jeden i czy jest sens brać drugi?? jakiś kocyk muszę jeszcze kupić bo mam dwa jeden stary jak świat po bracie, drugi dostałam w prezencie ale cienki i jeszcze chcę jeden jakiś i do tego poduszka do wózka, nożyczki do paznokci tu się zastanawiam czy nie mogą być moje - mam w zestawie nie używane nowe, coś na kolke ale to chyba nie teraz najwyżej maż kupi po porodzie jak będzie trzeba, klapki plastikowe pod prysznic i w zasadzie to będzie wszystko. Bo poduszki do karmienia i pod tyłek chyba nie kupuje, a karuzele do łóżeczka kupie później albo poczekam do chrzcin tak samo mate edukacyjną.
No i muszę jeszcze pomyśleć co na wyjście ubiore czy coś z szafy czy coś kupic sama jeszcze nie wiem.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 17:22   #2986
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj dostałam pieniądze z ZUSu marnie bo marnie, ale zawsze coś... szkoda że nie rozliczyli się za cały grudzień tylko wypłacili za zwolnienie od 30listopada do 22grudnia ;/ więc zrobie ostatnie zakupy wyprawkowe bo zdaje mi się, że wszystko mam poza: stanikami do karmienia, tantum rosa, coś do pępka, sól fizjologiczna, coś na sutki jakaś maść, może jeszcze 1 rożek - sama nie wiem bo mam tylko jeden i czy jest sens brać drugi?? jakiś kocyk muszę jeszcze kupić bo mam dwa jeden stary jak świat po bracie, drugi dostałam w prezencie ale cienki i jeszcze chcę jeden jakiś i do tego poduszka do wózka, nożyczki do paznokci tu się zastanawiam czy nie mogą być moje - mam w zestawie nie używane nowe, coś na kolke ale to chyba nie teraz najwyżej maż kupi po porodzie jak będzie trzeba, klapki plastikowe pod prysznic i w zasadzie to będzie wszystko. Bo poduszki do karmienia i pod tyłek chyba nie kupuje, a karuzele do łóżeczka kupie później albo poczekam do chrzcin tak samo mate edukacyjną.
No i muszę jeszcze pomyśleć co na wyjście ubiore czy coś z szafy czy coś kupic sama jeszcze nie wiem.
Jolka do paznokietkow dzidzi kup nozyczki specjalnie przeznaczone dla niej, to sa takie zakonczone koleczkami na koncu, sa bezpieczniejsze, bo bez ostrza ja kupilam to w zestawie z malutkimi cazkami, wydaje mi sie ze beda dla mnie lepsze niz te nozyczki.
Ja tez nie wiem czy kupowac drugi rozek, bo moze w razie czego zawine w kocyk...
Stary 2012-01-26, 17:24   #2987
MoniaHan
Wtajemniczenie

balbinka dzieki za info.
poszlam do biura - daleko nie mam - wlasciwie na tym samym podworku, i tak rozmawiam z menagerem (ktory to tak naprawde to sciemniacz nie z tej ziemi), bo dyrektor jest w naszym biurze 2x/tydzien tylko na godzinke. i mowie ze doczytalam swoj kontrakt i tak naprawde to juz dyrektora dobra wola ze pozwolilby mi wykorzystac urlop niewykorzystany w 2011roku, w tamtym roku pozwolil do konca lutego. a przeciez my wszyscy w firmie nie bierzemy calego urlopu bo zwyczajnie sie nie da na dluzej niz tydzien, ale dyrektor oczywiscie wyjezdza sobie na 2 tygodnie. menager na to ze rozmawial z ksiegowa i ponoc bede miala zaplacone do konca stycznia normalnie, ale ja juz im nie wierze i dopiero uwierze jak dostane kase na konto.
i jeszcze powiedzialam ze nie wiem czy oni o tym wiedza ale po macierzynskim mam prawo wykorzystac swoj urlop 2012, menager wytrzeszczyl oczy i byl zdziwiony
powinni byc przygotowani ze w ciazy cos sie moze wydarzyc naglego, mowilam im to kazdego tygodnia. ale oni niby taka co to nie za firma, a nawet wnioskow urlopowych nie ma i nic dziwnego ze pozniej nie wiadomo jak z tym urlopem, na szczescie ja zaznaczalam na taki urlopowym kalendarzu kazdej osoby urlop.
w tamtym roku mojemu Piotrkowi przepadlo 16 dni urlopu, ktory oczywiscie tutaj nie przechodzi na nastepny rok. poprzedni pracodawca wyplacil nam ekwiwalent za niewykorzystany urlop ale dlatego ze sprzedawal firme i juz tam wiecej nie pracowalismy.
no nic poszlam sie i przewietrzylam, piore teraz reczniczki i maalutkie reczniczki do mycia dla malutkiej, przscieradlo i biale kocyki.

czym bedziecie nakrywac dzidzie w lozeczku, bo przeczytalam na kolderce z kompletu ze mozna uzywac dopiero od roczku. pamietam ze juz kiedys ktos pytal.

ania zycze abys dotrwala w dwupaku!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 17:26   #2988
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka do paznokietkow dzidzi kup nozyczki specjalnie przeznaczone dla niej, to sa takie zakonczone koleczkami na koncu, sa bezpieczniejsze, bo bez ostrza ja kupilam to w zestawie z malutkimi cazkami, wydaje mi sie ze beda dla mnie lepsze niz te nozyczki.
Ja tez nie wiem czy kupowac drugi rozek, bo moze w razie czego zawine w kocyk...
też zastanawiałam się nad tymi specjalnymi dla dziecka i chyba takie kupie a co do drugiego rożka - sama nie wiem jestem zdania pół na pół a co Wy sądzicie dwa rożki czy jeden?
Poza tym starczą mi 3 kocyki ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 17:26   #2989
gosia261282
Gang Iren

Aguska widze cie!!
Odezwij sie jak mozesz.Napisz jak sie czujesz.Tak tu cicho bez ciebie

Jolka te nozyczki to jednak radzilabym ci kupic,wydatek to nie jest duzy,a chwila nieuwagi i mozesz dzidzie skaleczyc.
Stary 2012-01-26, 17:27   #2990
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
tez kupilam z zaokraglonymi koncami - ale te nozyczki takie tepe jak nie wiem co faktycznie moze byc lepszy ten maly obcinacz. a i male pazurki ponoc sie obcina na prosto - nie zaokraglajac.

o Aguska jest!!!

Stary 2012-01-26, 17:27   #2991
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

czym bedziecie nakrywac dzidzie w lozeczku, bo przeczytalam na kolderce z kompletu ze mozna uzywac dopiero od roczku. pamietam ze juz kiedys ktos pytal.
ja również to słyszałam więc chyba kocykiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 17:30   #2992
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
też zastanawiałam się nad tymi specjalnymi dla dziecka i chyba takie kupie a co do drugiego rożka - sama nie wiem jestem zdania pół na pół a co Wy sądzicie dwa rożki czy jeden?
Poza tym starczą mi 3 kocyki ?
Ja rozki mam dwa,kocyki 4 dwa ciensze i 2 grubsze.Trzy kocyki mysle,ze starcza.Zamiast poduszki pod pupe mozesz zwinac recznik.

Monia ja bede dziecko najpierw w rozku trzymac,a potem pod kocykiem.Kolderke na jesien jakos dopiero uzyje.
Stary 2012-01-26, 17:31   #2993
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jolka te nozyczki to jednak radzilabym ci kupic,wydatek to nie jest duzy,a chwila nieuwagi i mozesz dzidzie skaleczyc.
no tak chyba zrobię

poza tym mam doła bo jak już kiedyś wspominałam jedzenie obiadów u mnie to rzadkość...dlatego, że nie przepadam za Nimi i jak zjem to mało albo kilka daruje sobie ich i jem coś innego zamiast tego i teraz wbiło mi się do głowy, że szkodzę dziecku nie dostarczając mu pewnych witamin, składników itp. może mam świra może nie, ale źle mi z tym a na siłę nie potrafie - jedna myśl, która mnie pociesza to to, że niby biorę te witaminy dla kobiet w ciąży, ale to nie to samo...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja rozki mam dwa,kocyki 4 dwa ciensze i 2 grubsze.Trzy kocyki mysle,ze starcza.Zamiast poduszki pod pupe mozesz zwinac recznik.

Monia ja bede dziecko najpierw w rozku trzymac,a potem pod kocykiem.Kolderke na jesien jakos dopiero uzyje.
o tym nie pomyślałam, więc chyba wykorzystam ręcznik

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 17:33   #2994
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie wydaje Jolka ze poduszke do karmienia warto kupic, ponoc mniej rece bola i tylko przytulasz dzidzie podczas karmienia, nie musisz tak mocno podtrzymywac.

rybka ja nie widzialam lactacyd na polkach, ale to dlatego ze nie zwracalam na to uwagi tak wiec niestety nie moge pomoc. chyba tak jak napisalas - lepiej zamowic na ebayu, mnie fatygi - mniej szukania.

mialam nie kupowac rozka w ogole, ale w takim razie sie zastanowie, mam w sumie 2 kocyki.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-26 o 17:36
Stary 2012-01-26, 17:34   #2995
Nikii89
Zakorzenienie

Ja właśnie po wizycie szyjka OK , macica prawidłowo rozciągnięta czyli wszystko w jak najlepszym porządku
Za 2 tyg mam USG (może dzidzia potwierdzi czy jest synem), a za 3tyg mam przyjść z wynikami bo dostałam skierowanie na krew i mocz.
Aaaaa..... od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu przytyłam 2,5 kg mam już +11kg mało jem to skąd ta waga tak diametralnie idzie do góry??
Stary 2012-01-26, 17:39   #2996
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
mi sie wydaje Jolka ze poduszke do karmienia warto kupic, ponoc mniej rece bola i tylko przytulasz dzidzie podczas karmienia, nie musisz tak mocno podtrzymywac.
co do poduszki już sama nie wiem bo jedne z Was mówią, że warto drugie, że nie - bo można podłożyć jaśka czy coś...i szczerze sama nie wiem

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja właśnie po wizycie szyjka OK , macica prawidłowo rozciągnięta czyli wszystko w jak najlepszym porządku
Za 2 tyg mam USG (może dzidzia potwierdzi czy jest synem), a za 3tyg mam przyjść z wynikami bo dostałam skierowanie na krew i mocz.
Aaaaa..... od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu przytyłam 2,5 kg mam już +11kg mało jem to skąd ta waga tak diametralnie idzie do góry??
Super, że wizyta udana

Ja też mało jem i tyje dużo - dlaczego? Sama nie wiem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

emigra super brzusio

88natka jaka z Ciebie laseczka cudnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 17:42   #2997
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Nikki naważniejsze że wieści na wizycie dobre
wagą się nie martw, ja też teraz ze zdziwieniem patrzę na wagę
Stary 2012-01-26, 17:43   #2998
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
co do poduszki już sama nie wiem bo jedne z Was mówią, że warto drugie, że nie - bo można podłożyć jaśka czy coś...i szczerze sama nie wiem

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Super, że wizyta udana

Ja też mało jem i tyje dużo - dlaczego? Sama nie wiem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

emigra super brzusio

88natka jaka z Ciebie laseczka cudnie
Do 6 miesiąca przybierałam 1kg miesięcznie a teraz to szok może w tym IIItrymestrze tak po prostu jest...
Stary 2012-01-26, 17:43   #2999
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
-
ja się nawet nie zastanawiałam te poduszki są bardzo wygodne, już teraz mi się przydaje, podkładam sobie pod kręgosłup lub żebra jak siedzę. A przy dzidzi tez słyszałam, że bardzo się przydają
Stary 2012-01-26, 17:48   #3000
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja się nawet nie zastanawiałam te poduszki są bardzo wygodne, już teraz mi się przydaje, podkładam sobie pod kręgosłup lub żebra jak siedzę. A przy dzidzi tez słyszałam, że bardzo się przydają
kusisz mnie aby ją kupić

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Do 6 miesiąca przybierałam 1kg miesięcznie a teraz to szok może w tym IIItrymestrze tak po prostu jest...
dokładnie ja tak samo nawet nie chcę myśleć ile będę ważyć przy końcówce...

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości