|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
nieźle ta Twoja mama się trzymała
|
||
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Choc to sie pewnie okaże jak już będziemy rodzić,bo wiadomo każdy szpital będzie miał swoje "rytuały"
|
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połówkowe. Może wreszcie obydwie już będziemy wiedziały! Cytat:
![]() To mało Twoja mama przytyła. Kurczę, ja miałam nadzieję, że uda mi się nie więcej niż 10kg, a tu już mam 5 do przodu. Ja mam skłonności po tacie, zwłaszcza na boczkach widać. Zresztą nawet teraz przybieram na wadze podobnie jak mój tata... Śmieję się, że on jest w ciąży tak ze 2 miesiące bardziej zaawansowanej niż ja. Heh... I to jest niepokojące... ![]() Dziewczyny, jak długo trwa założenie licznika na prąd? Tata odebrał mieszkanko i mam przykaz pojechać i przypilnować sprawy we wtorek. Mają liczniki zakładać od 8smej a ja jestem na 11 umówiona i nie wiem czy przekładać, czy zdążę dojechać. Szkoda mu brać urlop, bo będzie musiał wykorzystać kilka dni na załatwianie części moich budowlanych spraw w gminie. Także robimy sobie "przysługę za przysługę" i nie mogłam odmówić. A rodzicom zależy na tym, żeby szybko wykończyć nową chatę.
|
||
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Kism dziękuję Ci, przejrzę sobie zaraz
Co prawda zamówiłam trochę rzeczy od GREG-dg i jestem bardzo zadowolona, bawełna, z której są wykonane jest mięciutka i są to ubranka bardzo przyjemne w dotyku. Poza tym świetny kontakt i ekspresowa wysyłka. |
|
|
|
#3215 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie dla kogoś innego mogłyby być bardziej przyprawione, ale dla mnie było całkiem dobre Nawet udało mi się znaleźć suszoną pietruszkę i wrzucić do nich.Za to w weekend na bank robię tego 3Bita Byłam na zakupach małych, ale zimno :/ Kupiłam jeszcze 2 body w Lidlu , zielone Na razie się wstrzymuję, w przyszłym miesiącu znowu coś pokupuję. A jak już będę znała płeć, to wcale będę szaleć
|
||
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]()
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam kiedyś, że takie odlewy robi się bandażami z gipsem /takimi jak do złamań/. Najpierw smaruje się brzuch grubą warstwą wazeliny, układa się namoczone bandaże. Po wyschnięciu bandaży wszystko się szlifuje na gładko i lakieruje. Ozdabia się to malowaniem, albo decoupage, albo jak kto woli
|
|
|
|
#3218 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą
chociaż u Ciebie to pewnie koło południa, prawda?
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dopiero 14:17 ... wrocilam z pracy i sie obijam ale tylko troszke
|
|
|
#3220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie by było jakbyśmy obie tego samego dnia się dowiedziały [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31869216]Powiem Ci, że mój poprzedni gin był identyczny. Niestety ja już nie wytrzymałam przy nim i go zmieniłam. Byłam na zakupach małych, ale zimno :/ Kupiłam jeszcze 2 body w Lidlu , zielone Na razie się wstrzymuję, w przyszłym miesiącu znowu coś pokupuję. A jak już będę znała płeć, to wcale będę szaleć [/QUOTE]A ja czytam: " Kupiłam 2 lody w lidlu, zielone..." i myślę o co chodzi z tymi lodami i czemu masz się wstrzymywać przed ich zakupem ![]() Ja nie jestem zorientowana w ginekologach z naszego miasta a chciałam mieć na miejscu jakiegoś i teściowa mi zaproponowała właśnie tego, że jest w porządku no i tak już zostało...może będzie dobrze...a prywatnie niestety mnie nie stać ;/ |
||
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31869216]
A dziękuję, moim zdaniem wyszły fajnie Pewnie dla kogoś innego mogłyby być bardziej przyprawione, ale dla mnie było całkiem dobre Nawet udało mi się znaleźć suszoną pietruszkę i wrzucić do nich.Za to w weekend na bank robię tego 3Bita Byłam na zakupach małych, ale zimno :/ Kupiłam jeszcze 2 body w Lidlu , zielone Na razie się wstrzymuję, w przyszłym miesiącu znowu coś pokupuję. A jak już będę znała płeć, to wcale będę szaleć [/QUOTE]No to fajnie. A na 3bita na sobotę się wpraszam! Też staram się teraz nic nie kupować. Wytrzymam do następnej wizyty. Jak już tyle wytrzymałam... ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żebyśmy już obie wiedziały. Też po ostatniej wizycie wróciłam rozczarowana... Nic to, co się odwlecze to nie uciecze. ![]() |
|
|
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
jupi wylicytowałam łóżeczko na allegro klupś radek sosna bez szuflady łącznie za 124 zł z wysyłką, i wiecie co zauważyłam, że kobieta , która je wystawiła, prawdopodobnie podbijała cenę z innego konta. Zauważyłam, bo wyszukałam zakończone aukcje, i raz już niby sprzedała to łóżeczko i ta sama osoba co wtedy kupiła, teraz znów brała udział w aukcji, gdyby nie to, że nick z all był na firmę to bym na to nie wpadła. inna sytuacje miała znajoma wygrała super zestaw wózka mutsy za 700 zł, a właściciel konta odpisał jej, że właśnie się z żoną rozwodzi i że jak go w domu nie było, to ona przyszła i zabrała wózek...kurcze po co wiara tak robi
|
|
|
|
#3223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo na sobotę się umówiłam z koleżankami, strasznie się cieszę, bo myślałam już, że zostałam wykluczona z kręgu towarzyskiego z uwagi na lokatora :P A ja bym kupiła, bo w Lidlu były przecudowne kurteczki za 25 zł, ale dla dziewczynek, więc problem z płcią staje się realny Chciałabym już ją znać z czysto praktycznych powodów.
|
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31870364]Ale ja chyba je będę robiła w niedzielę ![]() Bo na sobotę się umówiłam z koleżankami, strasznie się cieszę, bo myślałam już, że zostałam wykluczona z kręgu towarzyskiego z uwagi na lokatora :P A ja bym kupiła, bo w Lidlu były przecudowne kurteczki za 25 zł, ale dla dziewczynek, więc problem z płcią staje się realny Chciałabym już ją znać z czysto praktycznych powodów.[/QUOTE]Prawda, ja kombinezony śliczne dla dziewczynek widziałam, za 35 zł. I klops. Nic się nie martw. Przyjdę w sobotę, poczekam po drzwiami i zostanę do niedzieli.... |
|
|
|
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
w sumie tanio kupiłam, gdyby wystawiła kup teraz za 120 to bym się nie wahała i kliknęła kup, ale sam fakt, że ktoś oszukuje mnie irytuje
|
|
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
kapukat - dzieki za linki, po przeprowadzce startuje i ja z zakupami
to nie w moim stylu...jesli chodzi o golenie to chyba bedziemy musialy zaangazowac tz - tow Wy macie mega male brzuszki ale ja juz od dawna nie widze mojego bobra rozstepow narazie tez nie mam ale narobilyscie smaka dzis na slodkie. zaraz cos przetrace i spadam do wyrka. do jutra mamuski! |
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
Co do depilacji to kiedyś zainwestowałam w taką intymną golarke elektryczną. Jest genialna a teraz na prawde ułatwia mi życie, dzięki niej jeszcze nie mam z tym próblemów, potem mój facet musi mi pomóc
Polecam.Rozstępów na razie nic nie mam. Kiedyś bardzo mocno schudłam, potem wróciłam do poprzedniej wagi i na szczęście nie skutkowało to w rozstępy. Wiem, ze to nie to samo ale liczę na geny. W końcu to one w ogromnych stopniu decydują. Moja mama nie ma ani jednego. Mimo wszystko stosuje oliwke dla dzieci i perfecta mama Moje kumeplki jednak bardzo polacają mustelle. Jedna - bardzo skłonna na rozstepy całkowicie zatrzymała ich powstawanie a druga skończyła ciąże bez ani jednej białej kreski Mustella jest droga ale podobno bardzo skuteczna. |
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
Maszynke elektryczną na prawdę polecam
Chwila moment, bezboleśnie i bardzo wygodnie. Ja gdzies za miesiąc też się chyba zdecyduję na Mustelle, zaszkodzić nie zaszkodzi a uchroni a razie w ![]() Lecimy spać, chociaż maleństwo zaczęło kopać Dobranoc mamusie! |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Pa!
![]() Zaraz sobie poszukam takiej maszynki na all.
|
|
|
|
#3231 |
|
Konto usunięte
|
OK, poinformowałam TŻa, że będzie musiał mnie oporządzić jak przyjdzie co do czego, powiedział, że to nie będzie wielki problem
Mam nadzieję, że dotrzyma słowa.Poza tym wymyśliłam imię dla chłopca i chyba mi się już podoba, więc mam dla parki Mam nadzieję, że we wtorek po południu już będę wiedzieć, czy w brzuszku siedzi Iga czy Dawid
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli postępowy dzień.
Ładne imiona! |
|
|
|
#3233 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Oczywiście nikomu w mojej rodzinie się nie podobają, ale w sumie akurat tym razem naprawdę mało mnie to interesuje, jedyną osobą, która musi je zaakceptować, jest TŻ, a on na razie się tym tematem zbytnio nie przejmuje. Dzisiaj mu mówię, że w lutym lub najpóźniej w marcu musimy kupić wreszcie szafę do pokoiku, a on na to: "Ale jaką szafę?" Od października mu tłukę, że muszę kupić szafę na rzeczy dla dziecka No i chyba tak samo jest z tymi imionami, trochę jak grochem o ścianę. Ale mam nadzieję, że do czerwca się obudzi
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Radzę przetestować najpierw Mustelę, zanim kupicie. Ja byłam bardzo niezadowolona i szlag mnie nie trafił tylko dlatego, że dostałam ją w prezencie. Tu nie chodzi o cenę nawet, chociaż jest droga, bo tubka kosztuje ok. 100zł. Ale mogę dać nawet 200zł, gdyby była tego warta, ale moim zdaniem nie jest. Strasznie gęsta i kompletnie się nie wchłania. Bardzo słabo nawilża, zostawia po prostu na ciele taki tłusty film, który nie wiem, co ma robić. ja bardzo się zawiodłam, dlatego zanim wydacie stówę, naprawdę jak macie możliwość, to przetestujcie. Widziałam nawet opinie na wizażu, generalnie dziewczyny mają takie zdanie, że rezultatów smarowania się Mustelą po prostu nie ma żadnych. Dla mnie właśnie jeszcze dodatkowo bardzo słabo nawilża. Wszystko zostaje jakby "na zewnątrz skóry", a sama skóra jest sucha i taka papierowa, otoczona tłustym filmem, jak kokonem. Za taką cenę można kupić naprawdę wiele świetnych kremów. Nie zniechęcam oczywiście nikogo, ale nie jest to produkt taki, że każdemu podejdzie, więc spróbujcie, zanim kupicie pełnowymiarowe opakowanie, bo wydatek jest spory, a rezultaty moim zdaniem gorsze niż po zwykłym balsamie, nie mówiąc o paskudnej konsystencji. Gwoli dodatkowej informacji - ja bardzo lubię masełkowate konsystencje, ale Mustela kompletnie się nie wchłania i dla mnie odżywienie i naweilżenie skóry było równe zeru. Mnie było tylko szkoda portfela osoby, od której dostałam ją w prezencie. Spodziewałam się nie wiadomo czego, a tu straszne rozczarowanie. Ale może komuś podejdzie
|
|
|
|
#3235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapytam o te fosforany i szczawiany koleżankę dietetyczkę, myślę, że powinna pomóc ![]() Cytat:
ale to będzie jedno z 2 połówkowych, więc albo na pierwszym, albo na drugim "coś" będzie dziecko musiało pokazać Cytat:
Cytat:
"w ramach nabywania nowej garderoby byłam dzisiaj w h&mie i zakupiłam taką oto spódniczkę http://www.hm.com/pl/product/94291?article=94291-B powiem Wam ,że na dziale dziecięcym mają beznadziejne przymierzalnie/lustra - jak się zobaczyłam w spodniach a później bez to myślałam, że się rozpłaczę - wyglądałam jak stodoła, dupsko jak stodoła, brzuch jeszcze większy...potem poszłam do c&a i już było w normie wydawało mi się, że te lustra przeważnie albo są normalne albo wyszczuplające
|
|||||
|
|
|
#3236 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Składniki: - Hebratniki (6 paczek szkolnych lub jakieś inne tego typu) - 2x budyń śmietankowy - 0,5 l mleka - masło - krakersy - 0,5 l smietanki 30% - płatki migdałowe - 2x śnieżka - 2 łyżeczki żelatyny - mleko skondensowane krówkowe (takie już gotowe, w puszce) Wykonanie: Ułożyć na brytfankę warstwę herbatników. Ugotować budynie w 0,5 l mleka, wystudzić. Utrzeć masło, ucierać dalej dodając budynie, aż się zrobi gładka masa (ja miksuję mikserem z końcówką tnącą, bo inaczej robią mi się krupki). Wyłożyć na herbatniki. Ułożyć na masie warstwę herbatników. Wyłożyć mleko skondensowane krówkowe (można wcześniej włożyć puszkę do gorącej wody, żeby trochę zmiękło). Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietankę z 2 śnieżkami i 2 rozpuszczonymi w gorącej wodzie łyżeczkami żelatyny. Wyłożyć na krakersy. Posypać płatkami migdałowymi. Przechowywać w lodówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I w dodatku ostatnio zauważyłam, że nie jest centralnie na środku brzucha, tylko przesunięty o parę milimetrów w prawo Cytat:
![]() Odnośnie przewijaka to ja zakładam, że będę go dawać na łóżeczko tylko jak będę chciała przewinąć dziecko, tak to będzie leżał gdzieś za łóżeczkiem albo pod, albo w innym miejscu, w każdym razie gdzieś schowany ![]() Kminek mielony gotowy można kupić na stoiskach z przyprawami, nie trzeba mielić ![]() Cytat:
Mąż jest po plastyku ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31872632]Dziękuję
Oczywiście nikomu w mojej rodzinie się nie podobają, ale w sumie akurat tym razem naprawdę mało mnie to interesuje, jedyną osobą, która musi je zaakceptować, jest TŻ, a on na razie się tym tematem zbytnio nie przejmuje. Dzisiaj mu mówię, że w lutym lub najpóźniej w marcu musimy kupić wreszcie szafę do pokoiku, a on na to: "Ale jaką szafę?" Od października mu tłukę, że muszę kupić szafę na rzeczy dla dziecka No i chyba tak samo jest z tymi imionami, trochę jak grochem o ścianę. Ale mam nadzieję, że do czerwca się obudzi [/QUOTE]o mamo! jakbym czytała czasami o swoim też mówisz 10 razy a przy jedenastym "ale, że o co chodzi?" czasami moja cierpliwość jest na skraju, ale z tego co zauważyłam ma takie odchyły raz na jakiś czas
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31872632]Dziękuję
Oczywiście nikomu w mojej rodzinie się nie podobają, ale w sumie akurat tym razem naprawdę mało mnie to interesuje, jedyną osobą, która musi je zaakceptować, jest TŻ, a on na razie się tym tematem zbytnio nie przejmuje. Dzisiaj mu mówię, że w lutym lub najpóźniej w marcu musimy kupić wreszcie szafę do pokoiku, a on na to: "Ale jaką szafę?" Od października mu tłukę, że muszę kupić szafę na rzeczy dla dziecka No i chyba tak samo jest z tymi imionami, trochę jak grochem o ścianę. Ale mam nadzieję, że do czerwca się obudzi [/QUOTE]PEwnie, że się obudzi. Mój też. Kliknęłam dziś 2 zestawy bodziaków ED na all i oglądałam kaftaniki, których w sklepach o dziwo nie widziałam, a małż mówi, że jeszcze zdążę kupić.... Zero zrozumienia... Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko u mnie problem tkwi w zapachu musteli. mam mega wyczulony węch w ciązy, nie mogłam nawet wysiedzieć u brata w aucie ostatnio bo zawiesił jakiś cytrynowy śmierdzący zapach staram się czasem posmarować Mustellą ale ciężko mi ocenić jej efekty bo to za wcześnie i zbyt rzadko ją stosuję. Konsystencja faktycznie gęsta ale balsam z Rossmana też trzeba chwile masować co chyba jest na plus w walce z krechami co do pępka to mnie też jak Agacie zrobiła się dziuura za to włosy na nogach też przystopowały..na lewej owłosienie prawie zerowe tylko prawa łydka się wychyla i zarasta delikatnie brocha bez zmian- tam chyba nigdy się to nie zmieni![]() też polecam golarkę, ja muszę pomyśleć o wymianie na nową bo juz ją mam pare ładnych lat...nie pamiętam kiedy goliłam bikini zwykłą maszynką . Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-01-26 o 22:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

O zgrozooo! Ale to było 4 lata temu więc może teraz jest inaczej,teraz pewnie też się ogolę no chyba że nie będzie na to czasu.
Choc to sie pewnie okaże jak już będziemy rodzić,bo wiadomo każdy szpital będzie miał swoje "rytuały"

Chciałabym już ją znać z czysto praktycznych powodów.

Mam nadzieję, że dotrzyma słowa.
zapytam o te fosforany i szczawiany koleżankę dietetyczkę, myślę, że powinna pomóc 
za to włosy na nogach też przystopowały..na lewej owłosienie prawie zerowe tylko prawa łydka się wychyla i zarasta delikatnie
13.08.2011