Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 18:48   #3211
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy samemu nie zrobić - ale takiego z gazety i na klej z mąki ziemniaczanej
jest jeszcze specjalny gips modelarski zawsze wychodzi taniej

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Tacca ja powiem szczerze,że ja sie ogoliłam do porodu profilaktycznie,żeby nie było jak koleżanka mi mówiła że ja goliła na szybkiego na sucho O zgrozooo! Ale to było 4 lata temu więc może teraz jest inaczej,teraz pewnie też się ogolę no chyba że nie będzie na to czasu.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

No i moja mamusia przytyła w oby dwóch ciążach 7 kilo a dzieci po 3,5 więc po czym miała mieć rozstepy? A tatuś hmmm cóż nie wiem,musiałabym go podejrzeć
no no... tylko czy zmieniło sie na lepsze czy gorsze?
nieźle ta Twoja mama się trzymała
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:20   #3212
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nieźle ta Twoja mama się trzymała
Mam nadzieje że na lepsze oczywiścieChoc to sie pewnie okaże jak już będziemy rodzić,bo wiadomo każdy szpital będzie miał swoje "rytuały"

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:21   #3213
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Masz rację, już się nie dołuję! Teraz zaczynam odliczanie do 16.02. znów w nadziei

heh fajny ten odlew, nawet nie wiedziałam, że można takie coś zrobić ciekawe ile kosztuje taka przyjemność...?
No kochana, to liczymy razem! Ja też mam wizytę 16.02. Połówkowe. Może wreszcie obydwie już będziemy wiedziały!
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Tacca ja powiem szczerze,że ja sie ogoliłam do porodu profilaktycznie,żeby nie było jak koleżanka mi mówiła że ja goliła na szybkiego na sucho O zgrozooo! Ale to było 4 lata temu więc może teraz jest inaczej,teraz pewnie też się ogolę no chyba że nie będzie na to czasu.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

No i moja mamusia przytyła w oby dwóch ciążach 7 kilo a dzieci po 3,5 więc po czym miała mieć rozstepy? A tatuś hmmm cóż nie wiem,musiałabym go podejrzeć
To rzeczywiście lepiej profilaktycznie samemu... Brrrr... Aż mnie ciarki przeszły.
To mało Twoja mama przytyła. Kurczę, ja miałam nadzieję, że uda mi się nie więcej niż 10kg, a tu już mam 5 do przodu.

Ja mam skłonności po tacie, zwłaszcza na boczkach widać. Zresztą nawet teraz przybieram na wadze podobnie jak mój tata... Śmieję się, że on jest w ciąży tak ze 2 miesiące bardziej zaawansowanej niż ja.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

Heh... I to jest niepokojące...

Dziewczyny, jak długo trwa założenie licznika na prąd? Tata odebrał mieszkanko i mam przykaz pojechać i przypilnować sprawy we wtorek. Mają liczniki zakładać od 8smej a ja jestem na 11 umówiona i nie wiem czy przekładać, czy zdążę dojechać. Szkoda mu brać urlop, bo będzie musiał wykorzystać kilka dni na załatwianie części moich budowlanych spraw w gminie. Także robimy sobie "przysługę za przysługę" i nie mogłam odmówić. A rodzicom zależy na tym, żeby szybko wykończyć nową chatę.
Stary 2012-01-26, 19:44   #3214
8ewus8
Zadomowienie

Kism dziękuję Ci, przejrzę sobie zaraz
Co prawda zamówiłam trochę rzeczy od GREG-dg i jestem bardzo zadowolona, bawełna, z której są wykonane jest mięciutka i są to ubranka bardzo przyjemne w dotyku. Poza tym świetny kontakt i ekspresowa wysyłka.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:00   #3215
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Chodzę na NFZ. Lekarz jest no ...małomówny, a jak się spytam o coś to też nie otrzymam wyczerpującej odpowiedzi. Pytałam też o okropne zawroty głowy, które mnie dopadły w pon wieczorem ( nigdy w życiu nie miałam zawrotów) a on sam się zdziwił, wzruszył ramionami i powiedział:" Nie wiem...może spadek ciśnienia...". Jeśli chodzi o szyjkę to myślałam, że mnie chociaż zbada. Pozostaje mi chyba wierzyć, że wszystko jest w porządku.
Powiem Ci, że mój poprzedni gin był identyczny. Niestety ja już nie wytrzymałam przy nim i go zmieniłam.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
A u nas była dziś pizza, zrobiliśmy sobie dzień rozpusty.
Jak falafele wyszły?

Moje jeszcze takie aktywne nie jest, tzn, nie widać nic przez brzuszek i na zewnątrz nie czuć. Nie mogę się już tego doczekać.
A dziękuję, moim zdaniem wyszły fajnie Pewnie dla kogoś innego mogłyby być bardziej przyprawione, ale dla mnie było całkiem dobre Nawet udało mi się znaleźć suszoną pietruszkę i wrzucić do nich.
Za to w weekend na bank robię tego 3Bita

Byłam na zakupach małych, ale zimno :/ Kupiłam jeszcze 2 body w Lidlu , zielone Na razie się wstrzymuję, w przyszłym miesiącu znowu coś pokupuję. A jak już będę znała płeć, to wcale będę szaleć
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:05   #3216
zaaaabcia
Zakorzenienie

hej mamuski

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:10   #3217
mala77
Zakorzenienie

Czytałam kiedyś, że takie odlewy robi się bandażami z gipsem /takimi jak do złamań/. Najpierw smaruje się brzuch grubą warstwą wazeliny, układa się namoczone bandaże. Po wyschnięciu bandaży wszystko się szlifuje na gładko i lakieruje. Ozdabia się to malowaniem, albo decoupage, albo jak kto woli
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:12   #3218
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
hej mamuski
Witam wieczorową porą chociaż u Ciebie to pewnie koło południa, prawda?

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:17   #3219
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą chociaż u Ciebie to pewnie koło południa, prawda?
no tak u mnie dopiero 14:17 ... wrocilam z pracy i sie obijam ale tylko troszke

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:20   #3220
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, współczuję... Jakoś dziwnie ta wizyta przebiegała. Może idź prywatnie na usg, jeżeli bardzo zależy Ci na poznaniu płci.
Cytat:
No kochana, to liczymy razem! Ja też mam wizytę 16.02. Połówkowe. Może wreszcie obydwie już będziemy wiedziały!
Poczekam do następnej wizyty, mam nadzieję, że będzie USG, nie wiem czy on ma tam jakiś limit dzienny ile razy może włączyć czy jak... poczekam i zobaczę, jeśli wyjdę z niczym i będę zdenerwowana to pójdę chyba na samo USG prywatnie. No to razem trzymamy kciuki i odliczamy do 16stego Fajnie by było jakbyśmy obie tego samego dnia się dowiedziały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31869216]Powiem Ci, że mój poprzedni gin był identyczny. Niestety ja już nie wytrzymałam przy nim i go zmieniłam.

Byłam na zakupach małych, ale zimno :/ Kupiłam jeszcze 2 body w Lidlu , zielone Na razie się wstrzymuję, w przyszłym miesiącu znowu coś pokupuję. A jak już będę znała płeć, to wcale będę szaleć [/QUOTE]

A ja czytam: " Kupiłam 2 lody w lidlu, zielone..." i myślę o co chodzi z tymi lodami i czemu masz się wstrzymywać przed ich zakupem

Ja nie jestem zorientowana w ginekologach z naszego miasta a chciałam mieć na miejscu jakiegoś i teściowa mi zaproponowała właśnie tego, że jest w porządku no i tak już zostało...może będzie dobrze...a prywatnie niestety mnie nie stać ;/

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:30   #3221
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31869216]
A dziękuję, moim zdaniem wyszły fajnie Pewnie dla kogoś innego mogłyby być bardziej przyprawione, ale dla mnie było całkiem dobre Nawet udało mi się znaleźć suszoną pietruszkę i wrzucić do nich.
Za to w weekend na bank robię tego 3Bita

Byłam na zakupach małych, ale zimno :/ Kupiłam jeszcze 2 body w Lidlu , zielone Na razie się wstrzymuję, w przyszłym miesiącu znowu coś pokupuję. A jak już będę znała płeć, to wcale będę szaleć [/QUOTE]
No to fajnie. A na 3bita na sobotę się wpraszam! Pójdę do Ciebie zamiast na egzamin...

Też staram się teraz nic nie kupować. Wytrzymam do następnej wizyty. Jak już tyle wytrzymałam...
Cytat:
Poczekam do następnej wizyty, mam nadzieję, że będzie USG, nie wiem czy on ma tam jakiś limit dzienny ile razy może włączyć czy jak... poczekam i zobaczę, jeśli wyjdę z niczym i będę zdenerwowana to pójdę chyba na samo USG prywatnie. No to razem trzymamy kciuki i odliczamy do 16stego Fajnie by było jakbyśmy obie tego samego dnia się dowiedziały

A ja czytam: " Kupiłam 2 lody w lidlu, zielone..." i myślę o co chodzi z tymi lodami i czemu masz się wstrzymywać przed ich zakupem

Ja nie jestem zorientowana w ginekologach z naszego miasta a chciałam mieć na miejscu jakiegoś i teściowa mi zaproponowała właśnie tego, że jest w porządku no i tak już zostało...może będzie dobrze...a prywatnie niestety mnie nie stać ;/
Prawda, prywatnie usg to spory koszt. Nawet mój mąż mówi, że lepiej coś dziecku kupić.

Trzymam kciuki, żebyśmy już obie wiedziały. Też po ostatniej wizycie wróciłam rozczarowana... Nic to, co się odwlecze to nie uciecze.
Stary 2012-01-26, 20:36   #3222
blueelektron
Rozeznanie

jupi wylicytowałam łóżeczko na allegro klupś radek sosna bez szuflady łącznie za 124 zł z wysyłką, i wiecie co zauważyłam, że kobieta , która je wystawiła, prawdopodobnie podbijała cenę z innego konta. Zauważyłam, bo wyszukałam zakończone aukcje, i raz już niby sprzedała to łóżeczko i ta sama osoba co wtedy kupiła, teraz znów brała udział w aukcji, gdyby nie to, że nick z all był na firmę to bym na to nie wpadła. inna sytuacje miała znajoma wygrała super zestaw wózka mutsy za 700 zł, a właściciel konta odpisał jej, że właśnie się z żoną rozwodzi i że jak go w domu nie było, to ona przyszła i zabrała wózek...kurcze po co wiara tak robi
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:37   #3223
Konto usunięte

Cytat:
No to fajnie. A na 3bita na sobotę się wpraszam! Pójdę do Ciebie zamiast na egzamin...

Też staram się teraz nic nie kupować. Wytrzymam do następnej wizyty. Jak już tyle wytrzymałam...
Ale ja chyba je będę robiła w niedzielę
Bo na sobotę się umówiłam z koleżankami, strasznie się cieszę, bo myślałam już, że zostałam wykluczona z kręgu towarzyskiego z uwagi na lokatora :P

A ja bym kupiła, bo w Lidlu były przecudowne kurteczki za 25 zł, ale dla dziewczynek, więc problem z płcią staje się realny Chciałabym już ją znać z czysto praktycznych powodów.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:43   #3224
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
jupi wylicytowałam łóżeczko na allegro klupś radek sosna bez szuflady łącznie za 124 zł z wysyłką, i wiecie co zauważyłam, że kobieta , która je wystawiła, prawdopodobnie podbijała cenę z innego konta. Zauważyłam, bo wyszukałam zakończone aukcje, i raz już niby sprzedała to łóżeczko i ta sama osoba co wtedy kupiła, teraz znów brała udział w aukcji, gdyby nie to, że nick z all był na firmę to bym na to nie wpadła. inna sytuacje miała znajoma wygrała super zestaw wózka mutsy za 700 zł, a właściciel konta odpisał jej, że właśnie się z żoną rozwodzi i że jak go w domu nie było, to ona przyszła i zabrała wózek...kurcze po co wiara tak robi
Chyba bym to zgłosiła na all...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31870364]Ale ja chyba je będę robiła w niedzielę
Bo na sobotę się umówiłam z koleżankami, strasznie się cieszę, bo myślałam już, że zostałam wykluczona z kręgu towarzyskiego z uwagi na lokatora :P

A ja bym kupiła, bo w Lidlu były przecudowne kurteczki za 25 zł, ale dla dziewczynek, więc problem z płcią staje się realny Chciałabym już ją znać z czysto praktycznych powodów.[/QUOTE]
Prawda, ja kombinezony śliczne dla dziewczynek widziałam, za 35 zł. I klops.

Nic się nie martw. Przyjdę w sobotę, poczekam po drzwiami i zostanę do niedzieli....
Stary 2012-01-26, 20:46   #3225
blueelektron
Rozeznanie

w sumie tanio kupiłam, gdyby wystawiła kup teraz za 120 to bym się nie wahała i kliknęła kup, ale sam fakt, że ktoś oszukuje mnie irytuje
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:01   #3226
Timii
Rozeznanie

kapukat - dzieki za linki, po przeprowadzce startuje i ja z zakupami narazie ciagle szukam, zszokowalas mnie ze irl tutaj nie piora ubranek po zakupie, az jutro sama zapytam w pracy ludzie co za narod!! no i tutak Kism jest odp na Twje pytanie - babka w sklepie byla po prostu w szoku bo oni wszystko kupuja za 5 dwunasta. dlatego babka nie mogla uwierzyc ze my juz sie rozgladamy... nie wiem jak tak mozna wszystko odkladac na ost chwile to nie w moim stylu...

jesli chodzi o golenie to chyba bedziemy musialy zaangazowac tz - tow Wy macie mega male brzuszki ale ja juz od dawna nie widze mojego bobra

rozstepow narazie tez nie mam ale musze przyznac ze 3 razy dziennie smaruje sie sumiennie na zmiane mustela, oliwka i emulsja babydream. nawet o 5.55 zaraz po pobudce wyciagam te wszystkie smarowidla i jade mam nadzieje ze to dziala i ze tak juz zostanie.

ale narobilyscie smaka dzis na slodkie. zaraz cos przetrace i spadam do wyrka. do jutra mamuski!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:08   #3227
latequila89
Raczkowanie

Co do depilacji to kiedyś zainwestowałam w taką intymną golarke elektryczną. Jest genialna a teraz na prawde ułatwia mi życie, dzięki niej jeszcze nie mam z tym próblemów, potem mój facet musi mi pomóc Polecam.

Rozstępów na razie nic nie mam. Kiedyś bardzo mocno schudłam, potem wróciłam do poprzedniej wagi i na szczęście nie skutkowało to w rozstępy. Wiem, ze to nie to samo ale liczę na geny. W końcu to one w ogromnych stopniu decydują. Moja mama nie ma ani jednego. Mimo wszystko stosuje oliwke dla dzieci i perfecta mama

Moje kumeplki jednak bardzo polacają mustelle. Jedna - bardzo skłonna na rozstepy całkowicie zatrzymała ich powstawanie a druga skończyła ciąże bez ani jednej białej kreski Mustella jest droga ale podobno bardzo skuteczna.

latequila89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:23   #3228
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
w sumie tanio kupiłam, gdyby wystawiła kup teraz za 120 to bym się nie wahała i kliknęła kup, ale sam fakt, że ktoś oszukuje mnie irytuje
Nie jest to przyjemne. Nikt nie lubi takiego postępowania.
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kapukat - dzieki za linki, po przeprowadzce startuje i ja z zakupami narazie ciagle szukam, zszokowalas mnie ze irl tutaj nie piora ubranek po zakupie, az jutro sama zapytam w pracy ludzie co za narod!! no i tutak Kism jest odp na Twje pytanie - babka w sklepie byla po prostu w szoku bo oni wszystko kupuja za 5 dwunasta. dlatego babka nie mogla uwierzyc ze my juz sie rozgladamy... nie wiem jak tak mozna wszystko odkladac na ost chwile to nie w moim stylu...

jesli chodzi o golenie to chyba bedziemy musialy zaangazowac tz - tow Wy macie mega male brzuszki ale ja juz od dawna nie widze mojego bobra

rozstepow narazie tez nie mam ale musze przyznac ze 3 razy dziennie smaruje sie sumiennie na zmiane mustela, oliwka i emulsja babydream. nawet o 5.55 zaraz po pobudce wyciagam te wszystkie smarowidla i jade mam nadzieje ze to dziala i ze tak juz zostanie.

ale narobilyscie smaka dzis na slodkie. zaraz cos przetrace i spadam do wyrka. do jutra mamuski!
To ja aż tak gorliwie się nie smaruję, ale chyba zacznę...

Cytat:
Napisane przez latequila89 Pokaż wiadomość
Co do depilacji to kiedyś zainwestowałam w taką intymną golarke elektryczną. Jest genialna a teraz na prawde ułatwia mi życie, dzięki niej jeszcze nie mam z tym próblemów, potem mój facet musi mi pomóc Polecam.

Rozstępów na razie nic nie mam. Kiedyś bardzo mocno schudłam, potem wróciłam do poprzedniej wagi i na szczęście nie skutkowało to w rozstępy. Wiem, ze to nie to samo ale liczę na geny. W końcu to one w ogromnych stopniu decydują. Moja mama nie ma ani jednego. Mimo wszystko stosuje oliwke dla dzieci i perfecta mama

Moje kumeplki jednak bardzo polacają mustelle. Jedna - bardzo skłonna na rozstepy całkowicie zatrzymała ich powstawanie a druga skończyła ciąże bez ani jednej białej kreski Mustella jest droga ale podobno bardzo skuteczna.

Muszę zainwestować w maszynkę i mustellę.
Stary 2012-01-26, 21:30   #3229
latequila89
Raczkowanie

Maszynke elektryczną na prawdę polecam Chwila moment, bezboleśnie i bardzo wygodnie. Ja gdzies za miesiąc też się chyba zdecyduję na Mustelle, zaszkodzić nie zaszkodzi a uchroni a razie w
Lecimy spać, chociaż maleństwo zaczęło kopać Dobranoc mamusie!
latequila89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:32   #3230
Tacca
Zakorzenienie

Pa!

Zaraz sobie poszukam takiej maszynki na all.
Stary 2012-01-26, 21:33   #3231
Konto usunięte

OK, poinformowałam TŻa, że będzie musiał mnie oporządzić jak przyjdzie co do czego, powiedział, że to nie będzie wielki problem Mam nadzieję, że dotrzyma słowa.

Poza tym wymyśliłam imię dla chłopca i chyba mi się już podoba, więc mam dla parki Mam nadzieję, że we wtorek po południu już będę wiedzieć, czy w brzuszku siedzi Iga czy Dawid
Stary 2012-01-26, 21:43   #3232
Tacca
Zakorzenienie

Czyli postępowy dzień. Ładne imiona!
Stary 2012-01-26, 21:47   #3233
Konto usunięte

Cytat:
Czyli postępowy dzień. Ładne imiona!
Dziękuję Oczywiście nikomu w mojej rodzinie się nie podobają, ale w sumie akurat tym razem naprawdę mało mnie to interesuje, jedyną osobą, która musi je zaakceptować, jest TŻ, a on na razie się tym tematem zbytnio nie przejmuje. Dzisiaj mu mówię, że w lutym lub najpóźniej w marcu musimy kupić wreszcie szafę do pokoiku, a on na to: "Ale jaką szafę?" Od października mu tłukę, że muszę kupić szafę na rzeczy dla dziecka No i chyba tak samo jest z tymi imionami, trochę jak grochem o ścianę. Ale mam nadzieję, że do czerwca się obudzi
Stary 2012-01-26, 21:52   #3234
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Muszę zainwestować w maszynkę i mustellę.

Radzę przetestować najpierw Mustelę, zanim kupicie. Ja byłam bardzo niezadowolona i szlag mnie nie trafił tylko dlatego, że dostałam ją w prezencie. Tu nie chodzi o cenę nawet, chociaż jest droga, bo tubka kosztuje ok. 100zł. Ale mogę dać nawet 200zł, gdyby była tego warta, ale moim zdaniem nie jest. Strasznie gęsta i kompletnie się nie wchłania. Bardzo słabo nawilża, zostawia po prostu na ciele taki tłusty film, który nie wiem, co ma robić. ja bardzo się zawiodłam, dlatego zanim wydacie stówę, naprawdę jak macie możliwość, to przetestujcie. Widziałam nawet opinie na wizażu, generalnie dziewczyny mają takie zdanie, że rezultatów smarowania się Mustelą po prostu nie ma żadnych. Dla mnie właśnie jeszcze dodatkowo bardzo słabo nawilża. Wszystko zostaje jakby "na zewnątrz skóry", a sama skóra jest sucha i taka papierowa, otoczona tłustym filmem, jak kokonem. Za taką cenę można kupić naprawdę wiele świetnych kremów. Nie zniechęcam oczywiście nikogo, ale nie jest to produkt taki, że każdemu podejdzie, więc spróbujcie, zanim kupicie pełnowymiarowe opakowanie, bo wydatek jest spory, a rezultaty moim zdaniem gorsze niż po zwykłym balsamie, nie mówiąc o paskudnej konsystencji. Gwoli dodatkowej informacji - ja bardzo lubię masełkowate konsystencje, ale Mustela kompletnie się nie wchłania i dla mnie odżywienie i naweilżenie skóry było równe zeru. Mnie było tylko szkoda portfela osoby, od której dostałam ją w prezencie. Spodziewałam się nie wiadomo czego, a tu straszne rozczarowanie. Ale może komuś podejdzie
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:57   #3235
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

dziewczyny bylam na spacerze..... jest tak zimno, ze jak wrocilam myslalam, ze mi cycki z zimna odpadna;/ moze nie delikatnie to ujelam, ale takiego bolu sutkow to juz nie mialam dawno. az je mocno ucisnelam zeby tak nie bolalo, po ok 20 min sie dopiero zagrzaly i jest lepiej;]
oooo miałam dzisiaj identycznie! pierwszy raz mi się to zdarzyło, bolało jak nie wiem co - gorzej niż jak miałam takie strasznie wrażliwe piersi na początku
Cytat:

Pozostaje mi chyba wierzyć, że wszystko jest w porządku. A co do tych szczawianów i fosforanów to nic nie powiedział na temat diety, czego unikać itp. tylko potem wypytałam pielęgniarkę to mi co nie co powiedziała, żeby za dużo nie jeść kwaśnego i ostrego i tam wymieniła: kapustę, ogórki kiszone, szczaw, szpinak ale myślałam, że któraś z Was wie coś więcej na ten temat.
co za typek... zapytam o te fosforany i szczawiany koleżankę dietetyczkę, myślę, że powinna pomóc
Cytat:
ja też mam 16.02 USG ale to będzie jedno z 2 połówkowych, więc albo na pierwszym, albo na drugim "coś" będzie dziecko musiało pokazać
Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Czytałam kiedyś, że takie odlewy robi się bandażami z gipsem /takimi jak do złamań/. Najpierw smaruje się brzuch grubą warstwą wazeliny, układa się namoczone bandaże. Po wyschnięciu bandaży wszystko się szlifuje na gładko i lakieruje. Ozdabia się to malowaniem, albo decoupage, albo jak kto woli
sama kiedyś byłam napalona na taki odlew....ale teraz jak przyszło co do czego to chyba szkoda mi miejsca w domu na pewno będą robione odcisku w gipsie stópki i rączki jak Groszek pojawi się na świecie
Cytat:
ja po przeczytaniu od razu pomyślałam "pewnie kupiła te z migdałami w czekoladzie "

w ramach nabywania nowej garderoby byłam dzisiaj w h&mie i zakupiłam taką oto spódniczkę
http://www.hm.com/pl/product/94291?article=94291-B

powiem Wam ,że na dziale dziecięcym mają beznadziejne przymierzalnie/lustra - jak się zobaczyłam w spodniach a później bez to myślałam, że się rozpłaczę - wyglądałam jak stodoła, dupsko jak stodoła, brzuch jeszcze większy...potem poszłam do c&a i już było w normie wydawało mi się, że te lustra przeważnie albo są normalne albo wyszczuplające
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:59   #3236
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Myślę o takim, ma on specjalne kołki mocujące do łóżeczka
http://allegro.pl/baby-raj-przewijak...034067375.html
No właśnie też mi chodziło o taki przewijak, ale nie wiedziałam, że on ma jakieś kołki od spodu, myślałam, że się go po prostu tylko kładzie na łóżeczku czu na komodzie, a w sklepie się mu nie przyglądałam od spodu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jak masz wypróbowany przepis, to się podziel Ja jeszcze nigdy nie robiłam, to będzie mój pierwszy raz
Mój przepis na 3-bita (jest z lekką nutką krakersową i jest przez to moim zdaniem delikatniejszy i mniej słodki niż taki cały na herbatnikach):

Składniki:
- Hebratniki (6 paczek szkolnych lub jakieś inne tego typu)
- 2x budyń śmietankowy
- 0,5 l mleka
- masło
- krakersy
- 0,5 l smietanki 30%
- płatki migdałowe
- 2x śnieżka
- 2 łyżeczki żelatyny
- mleko skondensowane krówkowe (takie już gotowe, w puszce)

Wykonanie:
Ułożyć na brytfankę warstwę herbatników.
Ugotować budynie w 0,5 l mleka, wystudzić.
Utrzeć masło, ucierać dalej dodając budynie, aż się zrobi gładka masa
(ja miksuję mikserem z końcówką tnącą, bo inaczej robią mi się krupki).
Wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć na masie warstwę herbatników.
Wyłożyć mleko skondensowane krówkowe (można wcześniej włożyć puszkę do gorącej wody, żeby trochę zmiękło).
Ułożyć warstwę krakersów.
Ubić śmietankę z 2 śnieżkami i 2 rozpuszczonymi w gorącej wodzie
łyżeczkami żelatyny.
Wyłożyć na krakersy.
Posypać płatkami migdałowymi.
Przechowywać w lodówce

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Niekoniecznie
Ja od 6 tygodni nie depilowałam nóg i ledwo co widać. A brochę depiluję co miesiąc, i też rosną wolniej
Nie ma reguły.
Mi na nogach też jakoś przestały rosnąć (tzn. rosną wolno i są jakieś rzadkie), za to na głowie mi zgęstniały i przestały wypadać Brocha bez zmian

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
MI się z kolei pępek taki wielki i głęboki zrobił... wygląda jak lej po bombie.
A mój się zrobił mniejszy, tak jakby go brzuch wessał do środka, tylko taką małą dziurkę widać I w dodatku ostatnio zauważyłam, że nie jest centralnie na środku brzucha, tylko przesunięty o parę milimetrów w prawo

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Oooo... A ja od razu przedstawiałam się nowym, strasznie mnie to cieszyło Jeden jedyny raz kilka dni po ślubie się przejęzyczyłam, odbierając tel, tzn. powiedziałam stare.
Może zacznij od wymiany dowodu Jak już będziesz to miała w portfelu na "papierze", to może łatwiej Ci będzie się przestawić... Albo można też zawsze zostawić sobie panieńskie nazwisko... Ale to chyba już w akcie ślubu ujęliście, jak będzie. Nie wiem, czy można teraz zmienić... Tzn. w ogóle na pewno można, ale nie wiem, czy akt ślubu można zmienić...

Ja jednak chcę przewijak na komodzie, jakoś bardziej podoba mi się, jak do łóżeczka mam taki "pełny" dostęp. Nic mi dziecka nie zasłania ani jemu widoku na świat. Chyba, że ten przewijak na łóżeczko się ściaga i np. gdzieś z boku stawia...?
Tak że ja chcę komodę wyższą, ok. 100 cm, bo tak sobie pomierzyłam, że tak będzie najlepiej dla mojego kręgosłupa przy przewijaniu Kajka.

Dzięki! Ja też skorzystam na pewno Tylko ten mielony kminek... Hm... U mnie kojarzę tylko w ziarnach. Skąd wziąć mielony? A jak bym rozgniotła w moździerzu?
Ja się do tej pory (1,5 roku po ślubie) przedstawiam panieńskim nazwiskiem jak dzwonię do kogoś, kto mnie znał od dziecka. Jak bym się przedstawiła nowym nazwiskiem to nie wiem czy by skojarzył od razu o kogo chodzi

Odnośnie przewijaka to ja zakładam, że będę go dawać na łóżeczko tylko jak będę chciała przewinąć dziecko, tak to będzie leżał gdzieś za łóżeczkiem albo pod, albo w innym miejscu, w każdym razie gdzieś schowany

Kminek mielony gotowy można kupić na stoiskach z przyprawami, nie trzeba mielić

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
No fajny pomysł, może zwerbuję kogoś kto by mi zrobił taki odlew Mąż jest po plastyku

Cytat:
Napisane przez latequila89 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też mam taką golarkę dla kobiet i się sprawdza w tamtych miejscach
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:01   #3237
_Maya_
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31872632]Dziękuję Oczywiście nikomu w mojej rodzinie się nie podobają, ale w sumie akurat tym razem naprawdę mało mnie to interesuje, jedyną osobą, która musi je zaakceptować, jest TŻ, a on na razie się tym tematem zbytnio nie przejmuje. Dzisiaj mu mówię, że w lutym lub najpóźniej w marcu musimy kupić wreszcie szafę do pokoiku, a on na to: "Ale jaką szafę?" Od października mu tłukę, że muszę kupić szafę na rzeczy dla dziecka No i chyba tak samo jest z tymi imionami, trochę jak grochem o ścianę. Ale mam nadzieję, że do czerwca się obudzi [/QUOTE]
o mamo! jakbym czytała czasami o swoim też mówisz 10 razy a przy jedenastym "ale, że o co chodzi?" czasami moja cierpliwość jest na skraju, ale z tego co zauważyłam ma takie odchyły raz na jakiś czas
Stary 2012-01-26, 22:03   #3238
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31872632]Dziękuję Oczywiście nikomu w mojej rodzinie się nie podobają, ale w sumie akurat tym razem naprawdę mało mnie to interesuje, jedyną osobą, która musi je zaakceptować, jest TŻ, a on na razie się tym tematem zbytnio nie przejmuje. Dzisiaj mu mówię, że w lutym lub najpóźniej w marcu musimy kupić wreszcie szafę do pokoiku, a on na to: "Ale jaką szafę?" Od października mu tłukę, że muszę kupić szafę na rzeczy dla dziecka No i chyba tak samo jest z tymi imionami, trochę jak grochem o ścianę. Ale mam nadzieję, że do czerwca się obudzi [/QUOTE]
PEwnie, że się obudzi. Mój też.
Kliknęłam dziś 2 zestawy bodziaków ED na all i oglądałam kaftaniki, których w sklepach o dziwo nie widziałam, a małż mówi, że jeszcze zdążę kupić.... Zero zrozumienia...
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Radzę przetestować najpierw Mustelę, zanim kupicie. Ja byłam bardzo niezadowolona i szlag mnie nie trafił tylko dlatego, że dostałam ją w prezencie. Tu nie chodzi o cenę nawet, chociaż jest droga, bo tubka kosztuje ok. 100zł. Ale mogę dać nawet 200zł, gdyby była tego warta, ale moim zdaniem nie jest. Strasznie gęsta i kompletnie się nie wchłania. Bardzo słabo nawilża, zostawia po prostu na ciele taki tłusty film, który nie wiem, co ma robić. ja bardzo się zawiodłam, dlatego zanim wydacie stówę, naprawdę jak macie możliwość, to przetestujcie. Widziałam nawet opinie na wizażu, generalnie dziewczyny mają takie zdanie, że rezultatów smarowania się Mustelą po prostu nie ma żadnych. Dla mnie właśnie jeszcze dodatkowo bardzo słabo nawilża. Wszystko zostaje jakby "na zewnątrz skóry", a sama skóra jest sucha i taka papierowa, otoczona tłustym filmem, jak kokonem. Za taką cenę można kupić naprawdę wiele świetnych kremów. Nie zniechęcam oczywiście nikogo, ale nie jest to produkt taki, że każdemu podejdzie, więc spróbujcie, zanim kupicie pełnowymiarowe opakowanie, bo wydatek jest spory, a rezultaty moim zdaniem gorsze niż po zwykłym balsamie, nie mówiąc o paskudnej konsystencji. Gwoli dodatkowej informacji - ja bardzo lubię masełkowate konsystencje, ale Mustela kompletnie się nie wchłania i dla mnie odżywienie i naweilżenie skóry było równe zeru. Mnie było tylko szkoda portfela osoby, od której dostałam ją w prezencie. Spodziewałam się nie wiadomo czego, a tu straszne rozczarowanie. Ale może komuś podejdzie
Dobrze, że piszesz o tym. Ciekawe czy gdzieś można próbkę dostać.
Stary 2012-01-26, 22:07   #3239
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
PEwnie, że się obudzi. Mój też.
Kliknęłam dziś 2 zestawy bodziaków ED na all i oglądałam kaftaniki, których w sklepach o dziwo nie widziałam, a małż mówi, że jeszcze zdążę kupić.... Zero zrozumienia...
ja jak oznajmiłam, że ubranka dziecięce musimy kupić na rozmiar 56,62,68 to się zapytał czy ja chce dziecku ubrania już do matury kupić... faceci
Stary 2012-01-26, 22:16   #3240
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
ja też zakupiłam Mustelle a używam balsamu z Babydream tylko u mnie problem tkwi w zapachu musteli. mam mega wyczulony węch w ciązy, nie mogłam nawet wysiedzieć u brata w aucie ostatnio bo zawiesił jakiś cytrynowy śmierdzący zapach staram się czasem posmarować Mustellą ale ciężko mi ocenić jej efekty bo to za wcześnie i zbyt rzadko ją stosuję. Konsystencja faktycznie gęsta ale balsam z Rossmana też trzeba chwile masować co chyba jest na plus w walce z krechami

co do pępka to mnie też jak Agacie zrobiła się dziuura za to włosy na nogach też przystopowały..na lewej owłosienie prawie zerowe tylko prawa łydka się wychyla i zarasta delikatnie brocha bez zmian- tam chyba nigdy się to nie zmieni

też polecam golarkę, ja muszę pomyśleć o wymianie na nową bo juz ją mam pare ładnych lat...nie pamiętam kiedy goliłam bikini zwykłą maszynką .

Edytowane przez doris888
Czas edycji: 2012-01-26 o 22:25
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości