|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Bella7 ja również dziewczynką po sto latek życzę!
i oczywiście 5miesięcznej kandydatce na moją synową sto lat |
|
|
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
No wiec po kolacji i Brumek.... rewelacja Tz zadowolony I najedzony , ja jestem pelna I napewno nigdy wiecej nie zjem tak duzej porcji.
|
|
|
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
Kajool brawa za zabka
|
|
|
|
#1625 |
|
Wtajemniczenie
|
standard, nie
?Tu się dzieci nie chwali
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik picie szałwi i mięty powoduje zanikanie pokarmu ( i alkohol ale ile w tym prawdy to nie wiem)........ współczuję, ja jestem tak emocjonalnie związana z karmieniem UU i czuję takie wręcz spełnienie w tym że nie wyobrażam sobie powrotu do pracy , jeśli chodzi o karmienie UU byłabym skłonna do każdego poświęcenia, nawet rozważałam pójście na wychowawczy
|
|
|
|
#1627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem mega kawoszką więc chetnie sie wypowiem nie wiem tylko może była już mowa bo nie chciałabym powtarzac, ale ja chciałam strasznie bardzo polecić TCHIBO CAFFISSIMO! nie wiem czy rozwazalaś może ten ekspress? my dostaliśmy ten ekspress na ślub i nie wyobrażam sobie go nie miec w swojej kuchni! pomijając już wygodę to kawa jest pycha aromatyczna i można ją robić na wiele sposobow ![]() próbowaliśmy tez kiedyś wersji oszczędnej (podczytane z neta zaglebiłam się teraz troche w temat z dolcegusto i wychodzi , ze faktycznie do niego kapsułki kosztuja dużo drożej bo 16 - ok21/22, to caffissimo 22=22zł czyli jakies 5/6 kaw więcej to jest już rożnica... ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- w tchibo też bardzo często sa promocje (była ostatnie weekendy) ze przy zakupie ekspresu dostaje się duży bon na zakup kapsułek - zawsze to coś ![]() pare naszych znajomych po zachwalaniu tez już sobie nabyło, my kupujemy znajomym na ślub... podejrzewam że klasa tych ekspresów w podobnej cenie jest podobna, fajniejsza przewaga dolcegusto w smakach kawy ![]() i przepraszam za tak obszerną wypowiedź
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
bosszze czy ta żyrafka z biedry aż taka fajna że wszystkie się na nią rzuciłyście?
Byłam z Filipem u pediatry.. ona nic na razie nie widzi, mamy obserwować czy dalej będzie gorączkował, jeśli tak to robimy badanie moczu. Ale wieczorem już lepiej wyglądał, tż go dopiero usypia więc widać siły ma ![]() Byłam też u fryza i w końcu udało mi się dorwać księdza, papiery załatwione więc w niedzielę sądny dzień ![]() aa i odebrałam kolejne badanie Lilki - owsików brak ![]() ja kupiłam rozmiar 4 i jest ich 132szt więc wychodzi 0,59zł/szt nadrabiam dalej..
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poka włosy. Miałaś zapuszczać , ja się trzymam, nie pytajcie kiedy ostatnio byłam u fryzjera
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu przeczytałam w necie że sprawe umorzono bo nie nosiła znamion przestepstwa
|
|
|
|
|
#1633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanetko Filipowi uciekało jedno oczko, zezował dośc długo i też się martwiłam ale do roczku samo przeszło. Teraz już jest zupełnie normalnie Cytat:
![]() Cytat:
Lila na razie powtarza "niee, nieeeee" - nauczyła się od starszego brata bo to ostanio jego ulubione słowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Moje dziecko pierwszy raz zjałdło dziś normalnie o 20. Twardziel z niego Cytat:
Nooo braaaaawo ![]() Cytat:
Nie wiem jak cenowo wychodzą kapsułki, bo nie znam cen innych. Kupuje wyłącznie na allegro, bo nigdzie ich nie ma. Raz w Carrefourze jakieś widziałam. Ale Jacobsy i Douwe Egberts są tylko w necie. Oczywiście jest mnóstwo odmian kaw, smakowe też są. Ale to pewnie w innych rodzajach ekspresów też jest. Sam ekspres potrafi robić czarną kawę, podwójną kawę, latte, machiato i cappucino. Jaego kapsułki, to tak naprawdę nie są żadne kapusłki, tylko torebeczki ze zmieloną kawą. Bo wiem, ze w dolce gusto na przykład w tych kapsułkach jest jakiś płyn. Tu masz normalną kawę, a mleko też jest prawdziwe, nie z kapsułki. A, jak sama byłam na etapie wybierania ekspresu, to piłam też kawkę z Tchibo, bo pani w sklepie była tak miła, że mi pokaz urządziła. I smaczna wyszła. Zdecydowałam sie na Philipsa głównie ze względu na ten wbudowany pojemnik na mleko. I na to, że zaparza z prawdziwej mielonej kawy, a nie z kapsułek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Proszki tak samo mu dawałam Niby powiedziała mi żeby w swoim mleku rozpuszczać, ale jak kruszyłam na łyżeczkę, zalewałam żelazem ido buźki ![]() A gotowanie we dwoje też zazdroszczę, bo nigdy nie było mi to dane z mężem, a wydaje mi się że to fajna, tak trochę zmysłowo-intymna rzecz może być ![]() Cytat:
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Babonik ja też słyszałam że szałwia dobrze hamuje laktację
Cytat:
ja nieopodal Mińska ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Foty wrzuce jak ufarbuję bo kolor tez narzucić trzeba co by na chrzciny jakoś wyglądać
|
|
#1636 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby normalnie mówiła, ale jak jakiś automat - zero emocji. Zresztą do dziś jest na lekach i chodzi do psychologa ![]() Cytat:
Cytat:
No to i ja sie skusze chyba, bo Telikowe zapasy są już na wykończeniu ![]() HURRRRRRRRAAAAAA Cytat:
Też się wystraszyłam trochę. Bo niby miasto, dużo ludzi, ale jak widać, to niczego nie gwarantuje ![]() Cytat:
Idźcie do Mam Talent ![]() Dlaczego? JA chcę być czasem małpą ![]() Cytat:
![]() Ale owszem, owszem - Zuza bardzo w jego guście (a raczej w guście jego mamusi, a to przeciez najważniejsze Cytat:
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba dobrze, nie? ![]() Pieluchy - to faktycnie fajna promocja. Ale jakoś mi kurcze nie podrodzedo carrefoura ![]() A czy żyrafka fajna nie wiem, bo nawet jej jeszcze nie obejrzałam ![]() O to samo miałam pytać Cytat:
Mi nawet własna matka dziś powiedziała, że chyba powinnam do fryzjera pójśść
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek zboczuszku
![]() Cytat:
ja latam w kitce
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna, brumek to nie wiem co ja tam widziałam,chyba jakieś omamy miałam, albo tak się skubańce dobrze ukrywają
wiedzą kiedy nie wychodzić![]() Fryzjer dobra rzecz, też sto lat nie byłam, za dużo nie zrobiłam ale już się inaczej czuję.
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gumki faktycznie ładnie się rozciągają i nie odcineły sie Jasiowi na brzuszku choć on raczej z tych bardziej wypasionych ![]() Cytat:
![]() jak skoncze karmienie to możemy umówić się na gotowanie z winem ![]() Cytat:
no własciwie przepis nadawał by sie na ciasteczka tylko dobrze by było dać mąkę jako spoiwo własnie ogarnełam kuchnie byli znajomi na wspólnym gotowaniu i wypiłam lampkę piwa (ok 20) ![]() ![]() wyliczyłam w internecie że za godzinę już mogę karmić mam nadzieję że nie napoje Jasia alk ![]() a tak wogole to troszke Jasia wysypało to chyba od zabójczych ilości granoli(tj orzechów) w ostatnim czasie ![]() cały czas myślę o tym zaginionym maleństwie
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Na poczatek dla Lilki i Lenki. Wiktoria dziekuje wszystkim ciociom za zyczenia, gratulacje i oklaski Natka, Madziaranew z Mezem Juz dobrze. Ale sie cały dzien do mnie nie odzywal skubany ( nie zadzwonił z pracy). Teraz wieczorem przemówił. Adrji Moze JAKIS kompromis wypracujemy ale najpierw pokaże Ci przyszła synowa, zeby nie było ze w ciemno Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę wspólnego gotowania, to musi być super zabawa. Ja nigdy w czymś takim nie udczestniczyłam, bo nie ma znajomych, który=zy by sie pod to podpięli ![]() Teliczku - opowiedziałam mężowi, o tym, że się Ciebie o catering spytałam i że się okazuje, że o tym myślałaś, tak jak ja. No i on mówi: "To otwórzcie biznes razem". Ja mu na to, że mieszkacie na drugim końcu Polski. A on: To niech się przeprowadzą do Warszawy. Ja i jej mąż będziemy informatycznie wspólpracować, a Wy we dwie... (i myślałam, że to powie "będziecie mieć firmę cateringową, ale zamiast tego padło: ) ... będziecie nam robić kanapki ![]() Stronczek - a czemu ona mi jęzor pokazuje, hę? Nie podobały się życzenia mieisięcznicowe? ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- No ładnie, z matki polki, awansowałam na zboczoną małpę
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-26 o 23:30 |
|
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
He he tak dla żartu ta fote Wstawilam
zyczenia sie bardzo podobały. Przy okazji napisze, ze tak ostatniej niedzieli Wiki witała ludzi w Tesco pokazywała jezor każdemu
|
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Ello Kobietki.
Chyba nie nadrobie tych 50 stron . Nie chce smecic, u mnie dola ciag dalszy...Reszta wiecie gdzie. Stesknilam sie za Wami, ale weny brak zupelnie .---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- |
|
|
|
#1646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ładnie nas w szeregu ustawił dobra Bumeczku teraz nie ma ch. we wsi- musimy sie w koncu spotkać może jedziecie gdzieś w tym kierunku
|
|
#1647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam! Bezlitosne bestyjki
![]() Ja dzisiaj cały dzień pisałam pracę na zaliczenie, przed chwilką wysłałam do wykładowcy (całe szczęście pozwolił mi wysłać na maila, bo inaczej jak reszta musiałbym jechać specjalnie na uczelnie dzisiaj). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jedynka niech wychodzi szybko Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Karolineee Dziękuję Youyou zastanawia mnie, co Ty w tej kooopie widziałaś?! Cytat:
Ja też cały czas myślę o tej porwanej dziewczynce Patrzę na Domka i ja chybabym tego nie przeżyła jakby mi go ktoś zabrał To okropne...
|
||||||
|
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj DaKaro
Dziekuje w imieniu mojej corci
|
|
|
|
#1649 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych "miesięczniaków"- Lenka, Lilka, Wiki!
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kaszki. . Moje UU są antylaktatorowe, a po wieczornym karmieniu udało mi się z nich wycisnąć UWAGA... 20 ml . Ja nie wiem, czy to moje dziecko tak doszczętnie je oczyszcza, czy one mają swój mózg i jeśli spostrzegą, że to nie Hania się do nich dobiera to zakręcają kranik.![]() Cytat:
![]() Cytat:
za dobre wyniki Antosia.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Gdyby tak można było nacisnąć guzik i wyłączyć funkcję produkcji mleka w takim przypadku...Zęby nam na forum wychodzą jak grzyby po deszczu. Gratulacje! Cytat:
![]() Z tym gadaniem, to Hanie chyba się umówiły, bo moja też dzisiaj od rana do wieczora gadała i gadała. Różnych można było się słów dosłuchać "Agata", "nie", a po południu to tylko tatatatatata. ![]() Brumek, ale tragedia z tą znajomą... Co do zaginionej Magdy, to mi się również dziwne wydały te sprzeczne informacje, które niby matka przekazywała- że szła do pracy/ matki, że zemdlała/ ktoś ją zaatakował... Ale to może dziennikarze coś przekręcili. Mam nadzieję, że dziecko znajdzie się całe i zdrowe. ![]() Youyou, czekamy w takim razie na zdjęcia efektu końcowego po farbowaniu. Ja też na swoje włosy nie mogę patrzeć. W ogóle mi się nie układają, grzywę mam strasznie długą, a końcówki zniszczone. Nie mówiąc już o tym, że jest ich połowę mniej i nadal wypadają. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-26 o 23:53 |
||||||
|
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

lezy i poplakuje, spac nie chce a oczy trze. teraz reklamy w tv to zahipnotyzowana. Ale zaraz od nowa Polsko ludowa. A mnie leb peka, zyly ciagna i pic sie chce -chyba mroz idzie.

Gratuluje!

zębole

k 12 miesięcy.
teściowa chodzi tylko i mówi "Żanetaaaaaaaaaaa jakie to dobre" i podjada
)

za dobre wyniki Antosia.